back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:37

De la: geo_106, la data 2009-03-09 23:35:13Dar daca se intampla ca si tu sa ai o situatie financiara precara ce ai alege ? Dragoste facem toti , cu sau fara anumite masuri contraceptive.

De ce nu ne spui și nouă, ce înseamnă pt tine "situație financiară precară"?
Tu crezi că noi ne scăldăm în bani???

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:40

De la: adipopa, la data 2009-03-09 23:35:22
De la: Republicanus, la data 2009-03-09 22:37:40Sunt doar niste CELULE cu ADN uman si nimic mai mult. Pierdem zilnic o gramada prin straturile de piele sau firele de par care ne cad, pierdem mai multe decat are un embrion.

Dar nu pierzi niciodată un embrion prin piele.

Asta a fost tare!!!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:40

De la: Republicanus, la data 2009-03-09 22:37:40O inima care bate intr-un ... nici nu stiu cum sa-i spun, hai sa zicem organism... dar care nu are inca nici o functie este doar un organ si atat, organismul respectiv nici macar nu are nevoie de acel organ la acel moment.

Serios? Nu are nevoie? Dar dacă i-l iei mai există ca ființă? Sau tu, dacă îți donezi inima în timpul vieții mai exiști? Cum spui că organismul unui făt este un organ? Și de ce al lui e organ și al tău organism?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:44

of...republicane esti teribil!!!
dak embrionul are o luna si nu simte durerea e moral sa-l ucidem...asa spui tu!!!
insa...nu-ti dai seama k durerea bebelusului nu e singurul lucru kr trebuie luat in calcul?...ai facut vreodata vreun avort?...ai habar de ce inseamna asta pentru o femeie?...poti sa-ti inchipui ce durere e in sufletul ei in momentele acelea ?...acele clipe o vor urmari toata viata...vor fii blestemul pe kr il va purta cu ea in permanenta....nu mai exista fericire post-avort....
ai simtit tu vreodata cum efectiv se taie o parte din tine...ai trait tu senzatia k impreuna cu acele bucati de copilas kr ies din tine iese si o parte din sufletul tau?
imi pare rau k fost sters topicul trecut....funnymoon explicase exact prin ce trece o femeie in timpul unui avort....embrionul makr moare ucis de mama sa si durerea ia sfarsit...a mamei insa va dura toata viata......
kuta si tu e net marturii ale unor femei kr au facut avorturi...dak filmul *strigatul mut* nu te-a miscat deloc poate vei fii miscat de suferinta acelor femei.....

te intreb...e moral k o femeie sa sufere in halul ala?...e moral k ea sa nu mai poata fii fericita niciodata?....
cauta marturii in acest sens....

in orice caz...eu sustin in continuare k viata unui om incepe in momentul conceptiei lui...in niciunul dintre stadiile de dezvoltare ale lui nu este moral sa-l ucidem.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:47

De la: geo_106, la data 2009-03-09 23:35:13Dar daca se intampla ca si tu sa ai o situatie financiara precara ce ai alege ? Dragoste facem toti , cu sau fara anumite masuri contraceptive.

sa pastrez copilul si sa lupt pentru viata lui....nu l-as ucide sub nicio forma....
dak as avea un copil as fii in stare sa-mi dau si viata pentru el.....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:49

De la: Republicanus, la data 2009-03-09 22:02:56E nevoie sa fii mai mult decat un grup de celule care se divid pe baza unui ADN ca sa fii considerat OM.

Ca de exemplu ce...? Fă o listă!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:49

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-09 23:47:01

sa pastrez copilul si sa lupt pentru viata lui....nu l-as ucide sub nicio forma....
dak as avea un copil as fii in stare sa-mi dau si viata pentru el.....

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 23:51

De la: Republicanus, la data 2009-03-09 22:37:40Trebuie ca intreg ansamblul, intreg organismul, sa indeplineasca niste functii pentru a fi considerat fiinta umana...

Ca de exemplu...ce? Mai fă o listă!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 00:04

dak avortul ar fii interzis prin lege ,de frik inchisorii multe femei nu ar mai face greseala vietii lor...insa romanii sunt mult prea (...) in acest moment k sa-si dea seama de acest lucru...
in polonia a fost interzis k urmare a faptului k au existat multe manifestatii de amploare ale populatiei kr cereau acest lucru....deci...oamenii au cerut o lege kr sa interzik avortul...
cat de departe sunt romanii fata de polonezi la capitolul moralitate.....

yozzos

47 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 13:40

salut dora, we meet again!

in cazul in care apare o sarcina nedorita la o varsta frageda, cand mama este inca in scoala generala sau liceu si nu are o personalitate destul de bine dezvoltata incat sa asigure un viitor sustenabil atat copilului, cat si ei insesi, consider ca a nu face avort este o crima, deoarece amandoi vor fi condamnati la o viata amara. ea nu va mai putea sa isi termine studiile, sa isi gaseasca o slujba pentru a intretine mica familie.
am scos din ecuatie tatal fetusului si parintii mamei.

sa nu uitam ca sunt fete minore ce fac sex pe bani, obligate fiind de situatia lor sociala. iar prezervativele se mai si rup din cand in cand, mai ales alea gratis de la plening familal. (experiment efectuat de mine cu 50 de prezervative de la plening fam. din care 50% au fost uscate iar 15 s-au rupt in timpul actului sexual) recomand tuturor DUREX!

Nu am drept de semnatura
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 14:30

Iozzos!
De ce să scoți din ecuație părinții ? De ce să scoți din ecuație pe acel care a lăsat-o gravidă? Ce te face să crezi că vor avea o viață groaznică?
N-are decât să plătească! Dacă și-au asumat riscul de a face sex, să-și asume responsabilitățile! Avortul nu este o soluție!
Avortul este crimă cu sânge rece!!!!
Și nu esta adevărat că nu mai poate face școală. Eu eram însărcinată cu ăsta mic, în timpul facultății, iar fi-mea esre deja mărișoară. Sunt soluții! Nu avorturilor!
Dacă nu vrea acel copil, să-l dea spre adopție!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 17:13

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-09 23:44:27of...republicane esti teribil!!!
dak embrionul are o luna si nu simte durerea e moral sa-l ucidem...asa spui tu!!!
insa...nu-ti dai seama k durerea bebelusului nu e singurul lucru kr trebuie luat in calcul?...ai facut vreodata vreun avort?...ai habar de ce inseamna asta pentru o femeie?...poti sa-ti inchipui ce durere e in sufletul ei in momentele acelea ?...acele clipe o vor urmari toata viata...vor fii blestemul pe kr il va purta cu ea in permanenta....nu mai exista fericire post-avort....
ai simtit tu vreodata cum efectiv se taie o parte din tine...ai trait tu senzatia k impreuna cu acele bucati de copilas kr ies din tine iese si o parte din sufletul tau?
imi pare rau k fost sters topicul trecut....funnymoon explicase exact prin ce trece o femeie in timpul unui avort....embrionul makr moare ucis de mama sa si durerea ia sfarsit...a mamei insa va dura toata viata......
kuta si tu e net marturii ale unor femei kr au facut avorturi...dak filmul *strigatul mut* nu te-a miscat deloc poate vei fii miscat de suferinta acelor femei.....

te intreb...e moral k o femeie sa sufere in halul ala?...e moral k ea sa nu mai poata fii fericita niciodata?....
cauta marturii in acest sens....

in orice caz...eu sustin in continuare k viata unui om incepe in momentul conceptiei lui...in niciunul dintre stadiile de dezvoltare ale lui nu este moral sa-l ucidem.....

Tu ai citit vreun pic din ce am scris eu? (evident ca NU, e o intrebare retorica, altfel ai fi vazut ca sustin cu totul altceva). Nu am sustinut ca trebuie sa simta durerea altfel avem dreptul sa-l ucidem, asta ai scos-o tu de la tine, am si spus ca daca ar fi sa ne ghidam strict dupa durere ar trebui ca avortul sa fie legal pana la 6 luni! Si ti-am spus ca sunt anumite caracteristici ale INTREGULUI sistem care trebuie sa functioneze, o inima care bate fara vreo functie pentru sistem NU ESTE SUFICIENT ca acel organism sa fie considerat fiinta umana (da, asta e conceptia mea, ti-am si spus ca ma incadrez in alt "curent etic" fata de cel in care te incadrezi tu). Ti-am mai si spus ca sustin legea din Romania care permite avortul pana la 3 luni, cand se formeaza sistemul nervos vegetativ si apare prima activitate cerebrala (adica cu MULT inainte ca fatul sa simt durere), dar evident nu ai citit bucata asta. Te intreb acelasi lucru pe care m-ai intrebat si tu: TU ai facut vreodata un avort? Stii ce inseamna pentru o femeie?
Eu spun ca inseamna LIBERTATEA DE A ALEGE, asta inseamna, pentru ca face avortul cu buna stiinta, a cantarit toate consecintele, argumente pro si contra si a luat o decizie! Si a fost LIBERA sa puna in practica acea decizie, nu restransa de vreo legislatie calcifiata si dogmatica. Eu asta spun ca inseamna, si nu numai eu o spun, sunt multe femei care tocmai asta cred. Sigur, exista si categoria de care spui tu, carora le pare rau dupa aia si au impresia ca au facut o mare greseala... dar in situatia de fata, eu nu am acces la un studiu sau o statistica ce spune care e proportia fericite/nefericite dupa avort, cred ca nici tu nu ai... prin urmare nu putem sti sigur care sentiment predomina (si dupa cum bine ne-a invatat si pe noi la facultate, totul se face pe baza de studii si documente, nu pe presupuneri).

@marinescuirina: eu iti spun de legaturi neurale care NU EXISTA, si tu ma iei cu "nu e logic sa?"... studiile din medicina nu se fac cu "e logic sa", de fapt nici un studiu nu se face asa. Fetusul nu are nevoie de "instinct de supravietuire" pentru ca este protejat tocmai de catre mama in perioada in care se afla in uter, prin urmare are niste stadii de dezvoltare fixe, nu se dezvolta "dupa cum ni se pare noua logic". SI iarasi, ca si joanna, nu ai citit ce am scris! NU am spus ca durerea apare in urma altor senzatii, ci am spus ca apare atunci cand se formeaza acele legaturi neurale intre talamus si cortexul cerebral (care este responsabil cu SENZATIILE, TOATE senzatiile; adica se dezvolta simultan, in momentul in care legaturile sunt complete deja fetusul poate simti inclusiv durerea).
DA, mai puternic decat un adult (repet, DUPA ce se formeaza acele legaturi intre talamus si cortex) pentru ca in acel moment nu este dezvoltat inca mecanismul care elibereaza endorfine (si alte mecanisme) care fac durerea mai suportabila in cazul unui copil dezvoltat complet.
Poftim (si pentru @Dora) un studiu despre durerea la fetus, o sa vezi tu de cine e scris, publicat in 2005:
serendip.brynmawr.edu/local/scisoc/brownbag/brownbag0506/fetalpa...
Daca ai atata curiozitate, cauta si cine sunt autorii si cu ce se ocupa.(ai sa vezi ca in afara de o persoana, care este doctor in drept pentru ca se refera si la unele chestiuni legate de legi, ceilalti toti sunt doctori in medicina - doctori in sensul ca au doctoratul luat, nu ca sunt doctori ca doctorul de familie - )

@adipopa: cate liste vrei sa-ti mai fac omule? Pot sa-ti fac liste pana in tavan, dar nu ma obosesc (din nou), in schimb o sa-ti dau o singura caracteristica esentiala, anume activitatea cerebrala (desi dupa cum am spus si ea trebuie sa faca parte din sistemul mai complex, nu e de ajuns sa fie singura). DAR, activitatea cerebrala (masurata pe o encefalograma, evident) poate fi observata (desi la un nivel scazut, dar exista atunci pentru prima data) la 3 luni!!! Uite, ca sa-i satisfac curiozitatea dorei (din nou), informatia asta exista in "Genetics and the Electroencephalogram" a lui Friedrich Vogel, lucrare publicata in 2000! Nu acum 100 de ani!
Ce mai trebuie ca sa fie fiinta umana (hai ca pana la urma tot iti fac o lista mai scurta)? Pai, dezvoltarea plamanilor suficient ca sa permita schimbul de gaze (care se face pe la 3 luni), formarea sistemului gastro-intestinal de baza (care iarasi se cam face pe la 3 luni), in fine, chiar nu am rabdare sa le insir acum pe toate. Dar esenta, activitatea cerebrala de care ti-am spus si care poate fi detectata prima data pe la 12 saptamani! (tocmai de aia sunt de acord cu legea din Romania care permite avortul pana la 12 sapt). Practic toate functiile de baza, care se regasesc intr-un om trebuie sa se regaseasca si in fetusul respectiv (chiar daca sunt abia in curs de dezvoltare si fetusul respectiv nu ar supravietui in afara uterului).
Prezenta structurilor de baza, adica maini,picioare,toate organele interne toate astea combinate cu ACTIVITATEA CEREBRALA (si repet, nu trebuie sa fie complet dezvoltate, dar trebuie sa existe structurile lor de baza). Atunci putem sa consideram ca e om, are toate organele interne formate (desi nu functioneaza prea bine, normal, mai au inca destul sa se dezvolte), are membrele formate, are muschii formati... si adaugat la toate astea, la toate caracteristice fizice, activitatea cerebrala... toate astea in ansamblu il fac fiinta umana, si atunci da, sunt de acord dupa ce conditiile astea sunt intrunite ca este o crima sa omori acea fiinta (la fel considera si legea din Romania care, destul de surprinzator, a fost facuta CU CAP!). Na ca pana la urma ti-am facut lista. Daca mai ceri inca una in afara de asta, pe cuvantul meu ca o sa am impresia ca nu citesti si ai doar o idee fixa pe care o aperi cu fanatism.

@dora: pe langa articolul si lucrarea pe care ti le-am insirat in text (cauta-le, le gasesti daca citesti cu atentie) iti mai dau cateva exemple, pentru ca nu-i asa, intr-adevar si tu ai dat lista cu autori cand ti-am cerut-o:
Keith Moore: Atlas of Clinical Embryology (1995)
Ronald Dudek, James Fix: Embryology (2007)
Julie-Claire Becher: Insights into Early Fetal Development (2004)
Louis Halamek: Prenatal Consultation at the Limits of Viability (2003)
Articolul pe care l-am dat in text, scris de acei doctori in medicina (REPET, doctori = au luat doctoratul, nu sunt "doctori de familie") are la final mai multe surse pe care acei doctori in medicina le-au studiat si pe care bazeaza articolul, uita-te si acolo daca vrei.
Vad gandirea-ti arhaica din afirmatia ta legata de sex, "daca au facut sex, sa plateasca". Fix ca satele de secol 19 unde daca faceai sex erai considerat proscris. Gandirea TA este invechita, de acum 100 de ani, nu articolele si studiile pe care le sustin eu!

fratilor, voi chiar credeti ca eu ma apuc asa sa vorbesc de legaturi neurale si de durerea la fetusi din cap de la mine,din ce-am prins pe la ureche si pe la TV? Incep sa cred ca voi faceti asta, pentru ca argumentele voastre pana acum au fost "eu sunt femeie si am nascut deci stiu" sau "nu ti se pare logic sa?" sau "copilul avea 3 luni si medicul interactiona cu el" (d'oh, normal, cum am si spus la 3 luni deja sunt prezente reflexele si prima activitate cerebrala!).
Daca pur si simplu faceti parte din categoria celor care considera ca fiinta umana este fiinta umana din momentul fecundarii, atunci doar spuneti asa (la fel cum v-am spus si eu ca sunt adeptul altei teorii) si gata, dar nu veniti cu "beshini" de genul "eu stiu ca ce spun e adevarat si nu te las sa afirmi altceva!" ca uite, va demonstrez cu tot pomelnicul de lucrari si autori ca nu e chiar asa! Ce, vreti sa va imprumut un chibrit si sa aprindeti rugul inchizitiei ca altcineva are alta idee, si culmea o mai si sustine cu lucrari de specialitate? Gandirea dogmatica nu face bine niciodata! Fanatismul si gandirea dogmatica au omorat multi oameni destepti care poate ar fi evoluat specia mai repede si mai bine!

@joanna, te mai intreb inca ceva: de ce se faceau avorturi pana si pe vremea lu ceausescu, femeile isi riscau nu numai liberatea ci si viata (avortul se facea in conditii improprii, chiar mizerabile cateodata mai ales la sate)? Atunci nu era frica inchisorii si chiar frica de moarte? Ba fireste ca era, si cu toate astea avorturile ilegale si clandestine erau foarte frecvente. Numai la mine in familie stiu de 2 cazuri, aici pe forum am mai vazut deja cateva. De fapt, politica pro-natalista a lu ceasca nu a dat rezultatele scontate, tocmai din cauza asta, ca avorturile inca se practicau clandestin, dar de data asta cu riscuri mari pentru femeile care le faceau.
Atunci, inca mai crezi ca ar rezolva ceva daca scoatem avortul in afara legii? Nu, evident ca nu! Eu recomand sa pastram legislatia actuala (avort permis pana la 3 luni) dar sa investim masiv in educarea oamenilor (mai ales la sate, pentru ca cele mai multe avorturi din mediul rural provin) pentru ca metodele contraceptive sunt foarte la indemana acum!
Inca ceva, de ce spui ca o femeie nu va mai fi niciodata fericita daca face avort? Cu siguranta face avort in cunostinta de cauza, n-o sa-mi spui tu mie ca o femeie habar n-are ca fetusul ala e scos cu forta din uter si ca rezultat va muri, si totusi face acest lucru cu buna stiinta. Asta vrea sa faca din diverse motive si considerente, si ea considera tocmai, ca acel copil nedorit ii va aduce nefericirea! Atunci cat de moral e ca:
1. sa condamni acel copil la o viatza intreaga de "statut" ca si "copil nedorit"
2. sa ceri acelei femei sa abandoneze propria fericire pentru ca dintr-o greseala sau poate dintr-un esec al contraceptiei s-a intamplat sa ramana insarcinata
Gasesti moral sa condamni oamenii la nefericire si viata deprimanta? Sau poate ti se pare prea mica rata sinuciderilor din Romania, si vrei sa o mai cresti un pic...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 17:42

Sărut mâna, măicuta mea,

Sunt eu, cel din pântecele tău, care-ti soptesc la ureche cât sunt de speriat, de trist si de îndurerat pentru că vrei să mă omori, crezând că-ti sunt o grea povară... Dar tu nu stii cât e de greu să nu-ti aud cântecul de leagăn, să nu mă bucur de mângâierile tale, să nu îti văd chipul tău, măicută dragă.

Cât as vrea să mă cuibăresc la pieptul tău izvorâtor de tihnă, liniste, pace si bogată dragoste! Ce puternici am putea fi împreună si cum am învinge toate necazurile si mai ales ce frumoasă ar fi viata alaturi de tine.

As vrea si eu să mă pot bucura de frumusetea cerului senin, să alerg cu voiosie prin câmpul înflorit, să-ti împletesc mândră cununită si să tresar nedumerit de ciripitul vesel al vrăbiilor certărete...

Ti-as încânta sufletul cu multe ghidusii, iar drăgălăseniile mele ti-ar descreti fruntea în clipele de cumpănă. Te-as ocroti si m-as face scut împotriva necazurilor.

Nu gândi că sunt mic si neputincios, pentru că primindu-mă pe mine în viata ta, măicută bună, pe Pruncul Hristos îl primesti. Tresar de bucurie gândind cum ti-ai rezema capul obosit pe umărul meu si câtă putere ai găsi acolo, cum voi 'fi reazemul bătrânetilor tale.

Măicută, trebuie să-ti mărturisesc ce frică-mi este la gândul că lama tăioasă mă va sfâsia si mă va transforma în bucătele mici, fără de viată, care vor ajunge la gunoi...

Oare tu nu auzi cum îmi bate inimioara si cum tremur de frică?

Măicută dragă, as vrea să mă pot uita în ochii tăi si să te rog să ai milă de mine, să-ti zâmbesc drăgălas - cum numai eu stiu - si să te strâng în brate si să-ti dau fortă si curaj, încredere si convingerea că nu omorându-mă pe mine vei scăpa de necazuri, ci abia atunci vei da de greutăti, pentru că îl vei mânia pe Bunul Dumnezeu.

Tu stii cât e de greu să suporti o nedreptate: o observatie, o mustrare venită din partea cuiva care-ti răneste doar orgoliul. Imaginează-ti ce înseamnă pentru mine să port povara nedreptătii tale, când tu mă dai nu numai mortii pământesti, care e atât de grea, dar mă lipsesti si de lumina lui Hristos.

Mă rog Maicii Domnului să te lumineze si să-ti dea putere, întelepciune si un pic de dragoste si milă si pentru mine, cel ce sunt trup din trupul tău, suflet din sufletul tău, copilul tău nevinovat. Amin

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 17:57

republicane vezi neaparat link-ul asta...ai si un filmulet acolo cu o ecografie a unui bebelus de trei luni...
www.chiazna.ro/bookmarks/2008/05/30/ce-putem-face-la-12-saptaman...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:03

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-10 17:57:45republicane vezi neaparat link-ul asta...ai si un filmulet acolo cu o ecografie a unui bebelus de trei luni...

vai!!!...cum se joaca saracutul.....se bucura si el de viata.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:19

Inca ceva, de ce spui ca o femeie nu va mai fi niciodata fericita daca face avort? Cu siguranta face avort in cunostinta de cauza, n-o sa-mi spui tu mie ca o femeie habar n-are ca fetusul ala e scos cu forta din uter si ca rezultat va muri, si totusi face acest lucru cu buna stiinta. Asta vrea sa faca din diverse motive si considerente, si ea considera tocmai, ca acel copil nedorit ii va aduce nefericirea! Atunci cat de moral e ca:
1. sa condamni acel copil la o viatza intreaga de "statut" ca si "copil nedorit"
2. sa ceri acelei femei sa abandoneze propria fericire pentru ca dintr-o greseala sau poate dintr-un esec al contraceptiei s-a intamplat sa ramana insarcinata
Gasesti moral sa condamni oamenii la nefericire si viata deprimanta? Sau poate ti se pare prea mica rata sinuciderilor din Romania, si vrei sa o mai cresti un pic...

republicane...niciun copil din lume nu cred k e dorit...copiii de obicei apar in cele mai nepotrivite momente din viata noastra...uite...de exemplu mama era insarcina in luna a noua cu mine cand si-a sustinut lucrarea de licenta....
nu exista un moment prielnic pentru a face copii....tot ce trebuie sa stim este faptul k odata ce au aparut pe lume nimeni nu ne mai da dreptul sa-i omaram...
cunosti vreun exemplu de femeie kr are un copil si spune *mai bine il avortam*...iti spun eu...NU!!!
situatia sta in felul urmator....o femeie nu isi doreste un copil insa ramane insarcinata...intai e foarte sperita si nu stie ce sa fak ...se sperie de responsabilitatile ce au cazut brusc pe umerii ei....apoi insa il accepta pe copil si odata cu acceptarea vine si iubirea...nu cunosc nicio femeie kr sa regete k nu si-a ucis unul dintre copii ei....femeile cu copii ajug sa nu-si mai poata inchipui viata fara ei...
de ce fac femeile avorturi?...poi...sunt impinse de societatea in kr traiesc...peste tot aud numai mesaje pro-avort sau chestii de genul *nu te teme...nu se intampla nimik...e alegerea ta...e absolut ok un avort dak tu asa iti doresti*....stiu k o femei nu ajunge singura pe scaunul acela...este condusa pana acolo de foarte multa lume....insa in acel cabinet intra singura.....doar ea va indura durerea si ea va ramane cu traume pentru toata viata....
republicane...iti repet...nu exista nicio femei kr sa aiba un copil si sa regrete k nu l-a ucis...in schimb toate femeile kr avorteaza plang toata viata dupa bebelus....

ps:regret k nu am salvat mesajele lui funnymoon in calculator....o sa caut insa pe net marturii ale unor alte femei.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 18:58

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-10 17:57:45republicane vezi neaparat link-ul asta...ai si un filmulet acolo cu o ecografie a unui bebelus de trei luni...

Ce emotionant! se joaca!!!

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 20:44

Tu imi dai un film cu un fetus de 12.5 saptamani. Pai iarasi imi arati ca nu ai citit ce am zis eu! 12.5 saptamani deja depasesc limita legala a avortului (si dupa cum ti-am spus, si eu consider ca de la 12 saptamani incolo putem sa consideram fetusul ca fiinta umana).

Nu stiu de unde ai scos textul ala religios, dar sa stii ca nu ai sa ma castigi cu texte bisericesti demne de "teatrul de tragedie", chiar sunt total insensibil la compuneri din astea menite sa-ti smulga o lacrima, tocmai pentru ca suna atat de fals.

Adu-mi niste argumente mai "pamantesti" si atunci cine stie, poate ma convingi (desi n-as prea crede).

Hai sa-ti dau un alt filmulet din aceeasi gama cu "copilul-trambulina" si te rog sa-l vezi neaparat:

www.youtube.com/watch?v=zL2rmqc1S2w&NR=1

vai ce frumos se joaca el... ei, dar stai... nu pare cam "fake"... ca sa vezi ce se poate face cu un program de editare video! Nu mai lua nemestecat chestiile astea tragi-comice, ca e totdeauna mai mult decat pare la prima vedere.

Uite, iti dau un contra-exemplu la ce ai spus tu cu copiii doriti-nedoriti si momente nepotrivite: EU! Eu am venit fix cand au planificat ai mei, tocmai pentru ca i-a dus capul sa planifice inainte totul, nu s-au aruncat "sa vada ce-o iesi", daca inchizi ochii si te rogi sa nu se intample, atunci sigur pica numai la momentul nepotrivit.

Imi spui ca femeile fac avort ca sunt mesaje pro-avort peste tot, adica imi spui ca se face propaganda. Bun, daca dam jos mesajele alea pro-avort si le inlocuim cu mesaje "anti-avort", atunci aia nu e tot propaganda? Pai, cam tot asa suna.

Probabil o sa-mi arunci un mesaj fanatico-religios ca aia n-ar fi propaganda, ca e in numele lui dumnezeu. Sincer, eu nu ma impac deloc bine cu astia care se cred mesia si cred ca fac ei treaba lui dumnezeu pe pamant! (din asta s-au nascut cruciade, razboaie sfinte si altele in urma carora au murit muuult oameni). dumnezeu d-aia ne-a lasat liberul-arbitru, ca sa decidem singuri care e calea pentru noi insine, si nici un om nu are vreo autoritate sa judece alt om in numele divinitatii. Imi pare rau sa o spun, dar esti mult prea blocata in dogma religioasa si prea cufundata in a crede aproape neconditionat teoriile conspiratiei (care la o adica sunt numai teorii), si sincer ma surprinde, pentru ca o calitate de baza a istoricului trebuie sa fie sa pastreze o minte deschisa si spre alte teorii (da, inclusiv spre teoriile conspiratiei, dar nu sa le ia de perfect reale). Mai ales noi ar trebui sa stim cum si cat de des a fost "manipulata" si "modificata" istoria, deci cu atat mai mult ar trebui sa nu luam absolut nimic pe post de dogma sau idee imuabila!

Iarasi repet (ca vad ca degeaba indrug eu acolo verzi si uscate ca tu tot nu citesti): nu ai nici o autoritate sa spui ca "toate femeile care fac avort regreta pentru totdeauna" pentru ca nu ai la indemana nici o statistica sau studiu care sa arate ponderea "cate regreta vs. cate nu regreta". Sau poate ai un astfel de studiu, atunci te rog sa mi-l arati si mie si am sa te cred, dar in lipsa unui astfel de studiu sau statistica raman pur si simplu in imposibilitatea de a ma pronunta (tocmai pentru ca eu ma straduiesc pe cat e omeneste posibil sa nu imbratisez o idee preconceputa pe care sa o tin apoi cu dintii).

Ti-am spus ca stiu 2 cazuri de avorturi facute inainte de 89 la mine in familie, iti garantez ca in nici unul din cele 2 cazuri persoanele in cauza nu regreta vreun pic! Dimpotriva, ambele considera ca au facut decizia corecta la momentul ala.

Iti mai zic ceva, daca viata e atat de frumoasa, de ce sunt atatia oameni care se sinucid? E evident ca foarte multi oameni prefera sa nu mai traiasca, pai inseamna ca TOTI oamenii astia ar fi preferat sa fie avortati decat sa se nasca. Atunci care-i treaba cu "viata e un dar"?

Si inca ceva: un fetus de 3 luni nu se poate "bucura de viata", e pur si simplu ridicol sa sustii asa ceva, e chiar de ras! Un fetus de 3 luni nu are capacitatile cognitive necesare pentru emotii (cum este bucuria, frica, tristetea etc). Iar miscarile pe care le face (iti mai spun o data, poate de data asta citesti) sunt doar REFLEXE si atat!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 20:57

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 20:57

vedeti documentarul asta...o sa intelegeti multe......

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 20:58

Republicane....cel puțin ai mai tăiat de la 24 de săptămâni la 12 și 1/2, e o îmbunătățire....vezi că n-a fost prea greu?!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:05

nu-mi explic cum pot trai unii cu atatea crime pe constiinta...si mai pot dormi bine noaptea....
republicane...astfel de lucruri nu se spun...ai tu idee ce o fii in sufletul mamei tale?....crezi k nu mai sufera ink dupa copiii pa kr i-a ucis?...ce te-ai astepta?....sa se planga toata ziua?...sa o vezi tu k plange k sa-ti dai seama k regreta?
si...cum te simti tu cand te gandesti k e o simpla intamplare k nu ai ajuns si tu intr-un crematoriu ?....k tu ai fii putut fii in locul fratilor tai?....nu te trec fiorii?
uite...la mine in familie nu s-au facut avorturi...si..cu toate astea eu mai am doar doi frati(se crede in general k in familiile in kr nu s-au facut avorturi exista cel putin 10 copii si k un avort e absolut necesar)....si parintii mei nici nu au pus vreodata problema contraceptivelor sau a prezervativului....pur si simplu...nu au folosit nimik!!!
deci...trei copii...zero contraceptive,zeroprezervative,zero avorturi...doar respect fata de viata si iubire!!!...cum ti se pare familia din kr provin eu?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:06

Tu imi dai un film cu un fetus de 12.5 saptamani. Pai iarasi imi arati ca nu ai citit ce am zis eu! 12.5 saptamani deja depasesc limita legala a avortului (si dupa cum ti-am spus, si eu consider ca de la 12 saptamani incolo putem sa consideram fetusul ca fiinta umana).
Greșit! În România avortul este legal până la 14 săptămâni, în condiții normale.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:06

Da, Dora! asta ma gandeam si eu!!
A mai lasat un pic de la el!
Un pas inainte..

(De fapt primul pas mare l-a facut cand a aterizat pe acest topic.. Din pacate majoritatea oamenilor nu se intreaba daca avortul este sau nu crima!!! )

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:10

...citesc toate mesajele tale....doar k...sunt foarte uimita ...nu-mi vine sa cred k gandesti asa.....

si ce treaba au sinuciderile in toata povestea asta?...pot sa-ti dau o gramada de exemple de oameni foarte bogati si kr s-au sinucis din cauza k erau nefericiti....
si...o femeie insarcinata nu are de unde sa stie dak copilasul ei va fii fericit in viata sau nu.....dupa tine...ar trebui ucisi toti bebelusii de pana la trei luni pentru k exista riscul sa fie nefericiti ? .....

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:50

AVORTUL ESTE O CRIMA ODIOASA. PUNCT!

Fosta membra 9am.ro

307 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:55

AVORTUL ESTE O CRIMA!!!!>>>

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 21:55

republicane...nu am adus argumente de ordin religios...povestea aia am postat-o pur si simplu....argumentele mele sunt altele...le-ai descoperit?

printre ele era si faptul k nu exista oameni kr sa merite sa traisca mai mult decat altii...si spuneam eu k omul e om din momentul conceperii lui...k are adn uman diferit de al tuturor celorlati oameni....
tu mi-ai spus k consideri k este om din momentul in kr creierul incepe sa functioneze...adik...ai spus k de la trei luni...si pana la acea data esti de acord cu avortul...
dar...ai fii de acord dak o femeie ar vrea sa avorteze la 2 luni si 31 de zile,ora 11 noaptea?

ce incerc eu sa-ti arat este faptul k exista o continuitate in procesul de formare a unui om si nu exista salturi calitative importante de la o etapa a vietii la alta....de exemplu de la cea de embrion la cea de fat sau de la fat la copil....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:01

De la: Republicanus, la data 2009-03-10 20:44:52

Imi spui ca femeile fac avort ca sunt mesaje pro-avort peste tot, adica imi spui ca se face propaganda. Bun, daca dam jos mesajele alea pro-avort si le inlocuim cu mesaje "anti-avort", atunci aia nu e tot propaganda? Pai, cam tot asa suna.

Iti mai zic ceva, daca viata e atat de frumoasa, de ce sunt atatia oameni care se sinucid? E evident ca foarte multi oameni prefera sa nu mai traiasca, pai inseamna ca TOTI oamenii astia ar fi preferat sa fie avortati decat sa se nasca. Atunci care-i treaba cu "viata e un dar"?
Si inca ceva: un fetus de 3 luni nu se poate "bucura de viata", e pur si simplu ridicol sa sustii asa ceva, e chiar de ras! Un fetus de 3 luni nu are capacitatile cognitive necesare pentru emotii (cum este bucuria, frica, tristetea etc). Iar miscarile pe care le face (iti mai spun o data, poate de data asta citesti) sunt doar REFLEXE si atat!

1. Exista propaganda pro-avort.. nu intru in detalii, dar gandeste-te ca este nevoie de femei pe piata muncii (ca un exemplu, dar de fapt sunt multe motive de ordin economic in favoare avortului)
Este nevoie de propaganda pt ca intr-adevar avortul nu este ok!!
Gandeste-te ca si eugenia a fost practicata (legala) in unele culturi.. dar asta nu inseamna ca nu era crima.

2. fericirea?
tu esti fericit? mai fericit decat in urma cu 10 ani???
eu cred ca numai un copil mic este cu adevarat fericit (fara griji, fara regrete, fara indoieli etc!!). Bebelusii sunt fericiti!!! (daca au un minimum de confort.. nu le e foame, frig.. sunt fericiti!!! vei vedea ca am dreptate cand vei avea copii )

3. Si eu stiu femei care nu regreta. Nu e nici un mister.
Trebuie sa "se apere" cumva de constiinta lor!
Ai auzit precis de negare (ce faci tu), rationalizare (ce fac cei din familia ta), regresie, refulare.... bla bla

Aici pe forum a fost o doamna care si-a sustinut pozitia pro-avort in toate felurile si a rezistat eroic injuriilor aduse de ioana
(topicul a fost sters) Dupa cateva luni a recunoscut public ca avortul este crima. Nu ai de unde sa stii cum traieste fiecare femeie acest lucru, dar nu cred ca trece fara urme!! In fond este copilul lor!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:06

argumentul nu era "eu sunt femeie si stiu!", ci "eu sunt mamica si copilul raspunde la stimuli la trei luni!!!"
Cu totul altceva!!
Spune-mi si mie ce REFLEX este implicat ca fatului nu-i place ca mama sa doarma pe partea stanga (nu-mi aduc aminte daca era stanga sau dreapta) si incepe sa se agite pana ma intorc??!!

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: