Info
x
Religia in scoli, pro sau contra ?
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 21:00
foarte tare,frate,inseamna ca sfarsitul lumii se apropie daca ajung sa converg in pareri cu mata,s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 21:05
De la: lorduljohn, la data 2009-02-21 01:18:29De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-17 06:24:49si eu sunt pt.introducerea bibliei in scoli,doar este scrisa pe hartie de calitate,care nu zgarie Foarte corect spus! Religia se învață în primul rând acasă....și la biserici. Școala trebuie să rămână școală!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 22:58
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-02-22 20:20:04 Domnule Florescu cu regret trebuie sa va spun ca nu aveti dreptate . Pe timpul lui Ceasca-asa cum aveti dvs placerea sa-l numiti- nimeni nu interzicea ceeace ce numiti dvs religie , credinta! Nimeni nu mergea la biserica cu masca ! Nimeni nu interzicea sa mergem la biserica ! mergeau inclusiv secretarii de partid. Confundati dreptul fiecarui la credinta, cu obligatia de a dera la credinta ortodoxa. Confundati dreptul copilului de a fi constient daca imbratiseaza o credinta , cu obligatia parintelui de al obliga sa adopte o anumita credinta ! Ori asta este o mare gresala! Asta este echivalent cu ai lisi pe copii de dreptul de a gandi ! De aceea consider ca orice om are dreptul sa aleaga liber orice credinta si sa nu fie obligat si indocrinat in scoala de stat ! Oricine poate sa participe la scoli confesionale , la biserici , sa aleaga credinta pe care o considera potrivita! Dar nu in scolile se stat ! |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 02:42
Ar trebui predata religia fiecaruia ca materie facultativa, nu obligatorie, iar istoria religiilor in cadrul istoriei.
Cind nu se stie nimic despre religii, apar tot felul de pareri aiurea despre viata in general. Ca sa negi sau sa aprobi ceva trebuie intii sa iei la cunostinta despre acel lucru, si sa lasi pe fiecare sa gindeasca cu creierul lui. Altfel ne transformam in orice altceva, nu in oameni cu ratiune.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 15:56
Am spus ca nu ma mai...dar,lorduljphn doreste sa ma contrazica...Nu stiu ude ati locuit pe timpul Domnului Tovaras Ceasca....,dar in Bucurestiul nostru drag,daca aveai o functie cat de cat...,altfel erai discutat in comitetul de PARTID pe intrprindere.Va dau cuvantul de onoare ca asa era.La fel si cu botezul copiilor.Aveti ideie cati copii din acele vremi au ramas nebotezati?Eu unaul cunosc 5 .... Jur ca indiferent ce-mi veti raspunde nu ma mai amestec.
|
|
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 23:49
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-02-23 15:56:25 Ok ! Nu v-am contrazis. Am incercat sa spun ca am alta parere decat a dvs. Va respect opiniile chiar daca nu sunt de acorda cu ele ! Va respect dreptul la opinie! Va spun ca fara a fi membru PCR , am avut oarece functii pe linie profesionala ! Sa auzim ,nmai , de bine ! |
|
thor 50 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:04
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-02-22 20:57:17 De ce nu incerci sa citesti ceva mai util, banuiesc ca ai trecut de varsta povestilor...In plus, aici se discuta despre modul in care a fost introdusa religia in scoli,, despre faptul ca nu numai se incalca regulile de bun simt, normele legale sau constitutia, dar ne expunem pericolului de a avea ,peste ani, un numar crescut de fanatici religiosi....si nu e nevoie sa iti explic ce ar insemna asta, nu? |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:40
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-22 21:00:51foarte tare,frate,inseamna ca sfarsitul lumii se apropie daca ajung sa converg in pareri cu mata,s-auzim numai de bine! Asa nasol este Florinache ? Vezi ca te tai de la vin ! Si-o sa plangi ! Daca esti de acord cu mine, ma mai gandesc ...
Acum nu e momentul !
|
|
|
|
|
mary_barzache 1 mesaj Membru din: 23/02/2009 |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 20:40
AS VREA SA STIU SI EU CE FEL DE RELIGIE SE PREDA IN SCOLILE ROMANESTI ,DE CRESTE ATAT DE RAPID VIOLENTA.OARE ESTE NORMAL SA INDOCTRINAM COPIII CU ATAT DE MULTE TAMPENII IN LOC SA I-I INVATAM CELE 10 PORUNCI SI SA-I INVATAM CUM SA SE COMPORTE CU SEMENII LOR?
AR FI MULT MAI UTIL SA LE DAM EXEMPLE DE VIATA SI CORECTITUDINE SI EVENTUAL SA-I INVATAM SA MUNCEASCA SA-I CONVINGEM CA SE POT REALIZA SI ACASA NU PRIN TARI STRAINE (SLUGI). |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 21:06
Aveti dreptate ca nu se preda religia, ci rtuarulile bisericii ortodoxe romane. Ar trebui sa se predea o religie a tolerantei, a bunatatii ets in afara unui cult sau altul, incat la o ora de religie sa poata participa elevii de orice confesiune. Din moment de la ora de religie un copil dintr-o familie de catolici sau de protestanti nu participa, este clar ca religia predata este a BOR si este predata ca o doctrina de partid. "Cine nu este cu noi este impotriva noastra" vorba lui Stalin.
|
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 12:06
De la: mary_barzache, la data 2009-02-27 20:40:19AS VREA SA STIU SI EU CE FEL DE RELIGIE SE PREDA IN SCOLILE ROMANESTI ,DE CRESTE ATAT DE RAPID VIOLENTA.OARE ESTE NORMAL SA INDOCTRINAM COPIII CU ATAT DE MULTE TAMPENII IN LOC SA I-I INVATAM CELE 10 PORUNCI SI SA-I INVATAM CUM SA SE COMPORTE CU SEMENII LOR? Din pacate, asta nu depinde numai de scoala, depinde si de parinti, de aptitudinile individuale, etc. Multi pleaca in strainatate dupa mirajul unei vieti mai bune...unii reusesc , altii nu.....Cat despre indoctrinarea cu tampenii....adica indoctrinarea religioasa e mai buna ca alte" timpenii" de la scoala? Care ar fi tampeniile? Evolutionismul? Chimia? Fizica? Anatomia?Sportul?.....Sa-i invatam sa munceasca? Pai aici, primul exemplu il au de la parinti, nu? Educatia, cei "7 ani" ...tot de acasa se primesc....Adica mai bine un pusti aiurit cu basme mitice dacat unul sanatos la trup si minte, de care parinti sa se ocupe mai mult, parinti care, eventual, se uite scuza ca ei muncesc, nu au timp, nu au ajutor, etc. Asa cum au timp sa fumeze o tigara, sa barfeasca cu vecina...asa isi pot sacrifica timpul alocat pentru asta si il pot acorda copiilor.....Ne-am invatat sa aruncam vina pe sistem, pe societate, uneori si pe saracie.....Cand o sa invatam sa ne asumam responsabilitatile..... Care este " exemplul de viata " pe care il propuneti dv. ? Sa ii invatam cele 10 porunci, chiar daca multi habar nu au ce invata, asta lasand deoparte ca asa aud unii dintre ei , pentru prima oara, de crima, adulter, furt....sunt curios cum explica un popa din asta, unui pusti de 7 ani, adulterul sau crima? Ceva de genul " pacat mare , fiule, mai rau decat sa te urci in pomi, la cirese"....si asta e doar un exemplu......... |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 02:49
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 14:20
Daca legea penala , spune ca un copil nu are discernamat , asta nu inseaman ca este si adevarat . In plus in clasele mici elevii , la orele de religie , capata elemente de cultura generala si mai mult decat atat , morala . Ce este rau , in ai invata de mici , sa nu fure , sa nu ucida , sa nu minta sa nu faca rau semenului , sa respecte intreaga creatie ( natura ) ?
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 14:52
sint ei redusi de la educatia parintilor cu mentalitate proasta la religie devin si idioti habotnici
|
|
PACIFISTA 299 mesaje Membru din: 12/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 16:20
Asa este ,Basescu cu demagogia lui a indobitocit poporul iar religia in scoli produce idioti ca in America la noi unde 97 % sint idioti
Romanii ,trebuiesc sa inteleaga ca sunt pe cont propriu,iar politicienii traiesc din contributiile ,taxele si impozitele platite de romani. Mergeti la vot si holbati bine ochii pe cine puneti stampila,nu va hazardati !
Revoluționari,eliminați din rindul vostru impostorii,asa cum a fost și BLAGA care deținea Certificat de revoluționat ilegal.
|
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 17:11
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-03-07 14:20:16Daca legea penala , spune ca un copil nu are discernamat , asta nu inseaman ca este si adevarat . In plus in clasele mici elevii , la orele de religie , capata elemente de cultura generala si mai mult decat atat , morala . Ce este rau , in ai invata de mici , sa nu fure , sa nu ucida , sa nu minta sa nu faca rau semenului , sa respecte intreaga creatie ( natura ) ? Prietene ! habar nu ai ce se preda in scolile romnesti la religie ! Se preda doctrina, ritualuri, dogme ! Nu de asta avem noi nevoi in scolile stat ! Daca ar inavata , moarala sa nu fure , sa nu ucida , sa nu minta sa nu faca rau semenului , sa respecte viata , nu creatia pentru aca despre asta se poate invata in scolile confensionale de cine doreste , nu in scolile publice ! Din aceste motive Religia nu are ce cauta in scoli, in schimb , trebuie , sa fie obligatoriu Istoria Religiilor(a tuturor religiilor) alaturi de Istoria Romanilor sia Statlui Roman ! De asta enevoie , pe langa altele ,in scoli ! Nu de Religie, ori de care ar fi ea ! |
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 22:19
|
|
9am031078 64 mesaje Membru din: 12/04/2009 |
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 16:17
FACULTATIV .
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:45
De la: HalfSun, la data 2009-04-14 22:14:42CONTRA!! de ce? pentru simplul motiv ca religia (de orice fel ar fi ea) nu a fost decit un mijloc de indoctrinare, supunere, manipulare a maselor si nimic altceva. sa te apuci sa obligi copii cu virste incepind cu 7-8 ani sa invete niste doctrine extrem de violente (caci asta este in biblie: abuzuri si violenta dusa la extrem ) trebuie sa fii retardat sau sa ai un scop anume. cel mai bun exemplu de manipulare (indoctrinare) a aparut chiar aici pe forum sub persoana lui vieru_cezar_iasi.Pentru HalfSun Religia creștină nu manipulează, ci ne învață cuvântul lui Dumnezeu, atât pentru mântuire (pentru fericirea noastră adevărată și veșnică), cât și pentru binele trupesc. Politica manipulează, pe când religia creștină este calea către adevăr, calea către Dumnezeu. Religia creștină este lăsată de Dumnezeu și are cu totul alt scop decât politica. Însăși etimologia cuvântului religie ne arată scopul acesteia : cuvântul religie provine din verbul latin « religo, religare » și înseamnă « a relega », adică a relega pe om de Dumnezeu, a reface legătura dintre om și Dumnezeu pentru ca omul să ajungă la fericirea adevărată și veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. Și nu sunt îndoctrinat, ci sunt convins de aceste lucruri, pentru că fac doctoratul în filosofie creștină Nu o spun ca să mă laud, ci ca să vezi că sunt foarte bine întemeiate convingerile mele. Biblia conține inclusiv fapte istorice. Iar întreaga istorie umană, după cum știm, e plină de lupte, violențe și abuzuri. După logica ta, ar însemna să nu-i mai lăsăm pe copii să învețe istoria, pentru că în istorie au avut loc lupte, violențe și abuzuri... :)) Religia niciodată nu-i îndeamnă pe copii la violență și abuzuri, dimpotrivă, critică aceste lucruri. Religia trebuie învățată încă de acasă, de pe genunchii părinților, iar în școală doar trebuie aprofundată. În ce privește binele și răul, omul oricum intră în contact cu aceste aspecte ale vieții încă de mic. Copilul trebuie să știe ce este bine și rău, bineînțeles la nivele diferite în funcție de varstă. |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:50
De la: 9am031078, la data 2009-04-15 16:17:32FACULTATIV . Esti roman? Daca da te invit sa semnezi, nu e vorba despre religii ci despre reintregirea neamului. |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 18:04
De la: HalfSun, la data 2009-04-14 22:14:42CONTRA!! de ce? pentru simplul motiv ca religia (de orice fel ar fi ea) nu a fost decit un mijloc de indoctrinare, supunere, manipulare a maselor si nimic altceva. sa te apuci sa obligi copii cu virste incepind cu 7-8 ani sa invete niste doctrine extrem de violente (caci asta este in biblie: abuzuri si violenta dusa la extrem ) trebuie sa fii retardat sau sa ai un scop anume. cel mai bun exemplu de manipulare (indoctrinare) a aparut chiar aici pe forum sub persoana lui vieru_cezar_iasi. Era mai bine daca postai ceva de genul: Concentrati-va pe educatia copiilor vostri indiferent daca religia se preda sau nu in scoli. Cu siguranta ca nu le face nici un rau! Eu cred ca mult mai mult rau le faceti voi cu aceste comentarii tampite pe aici. Daca apuca vreunul sa le citeasca o sa le faca atata reclama de copil tembel incat o vor crede toti. Ar fi bine sa le dati acestor copii de acasa cei 7 ani de care au nevoie si care fara religie sunt inzadar, decat sa le suciti mintile si sa-i lasati la pubertate sau adolescenta sa "decida singuri". Acea varsta e cea mai periculoasa dintre toate. Istoria religiilor oricine o va preda o va preda asa cum se cuvine dupa un oarecare manual dar nu uitati ca un teolog v-a fi mult mai bineintentionat intodeauna decat un oarecare profesor care isi va lua dreptul de a preda cu o nota de 5. |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 18:18
Ce este bine si ce este rau poti invata si fara orele de religie!
Fiecare ofera copilului ceea ce crede ca este bine. Nu vreau sa fie indoctrinat, sa fie bun doar pt a primi mantuire sau viata vesnica! mi se pare absurd.Este clar o manipulare! |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 18:21
click cont...sunt si profesori care s-au titularizat cu note mari, precum sunt multi preoti care nu ar avea ce cauta in biserica!!!
|
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 20:17
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-17 17:45:42De la: HalfSun, la data 2009-04-14 22:14:42CONTRA!! de ce? pentru simplul motiv ca religia (de orice fel ar fi ea) nu a fost decit un mijloc de indoctrinare, supunere, manipulare a maselor si nimic altceva. sa te apuci sa obligi copii cu virste incepind cu 7-8 ani sa invete niste doctrine extrem de violente (caci asta este in biblie: abuzuri si violenta dusa la extrem ) trebuie sa fii retardat sau sa ai un scop anume. cel mai bun exemplu de manipulare (indoctrinare) a aparut chiar aici pe forum sub persoana lui vieru_cezar_iasi.Pentru HalfSun De unde stii tu sau altii ca e cuvantul lui Dumnezeu? E u sunt de parere ca un Dumnezeu nu are nevoie de nimeni si nimic pentru a-si exprima vointa...Biblia contine fapte istorice? Poate acelea pe care a fost de acord Constantin si ai lui sa le pastreze....adica alea care le conveneau...ca sa nu discutam de "imprumuturile" din alte religii..... De ce nu aveti curaj sa lasati copii sa creasca, sa ajunga sa hotarasca ei , in deplina cunostiinta de cauza, daca vor sa adere la o religie sau alta... Religia creștină este lăsată de Dumnezeu și are cu totul alt scop decât politica"---Care prietene, ca ati luat locul "pionierilor sin scoli si al UTC-ului....Ca sa nu mai vorbim ca in plina criza si recesiune , popii sunt cei care primesc 65% in plus la salariu...ai idee cat au primit profosorii? ...Sau orice alta categorie sociala care INTRADEVAR...munceste? |
|
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 21:09
De la: blagaiulia, la data 2009-04-17 18:21:34click cont...sunt si profesori care s-au titularizat cu note mari, precum sunt multi preoti care nu ar avea ce cauta in biserica!!! ...asa cum de pilda comentariile tale de mai sus nu spun mai mult decat ar putea acestia, nimic' pentru ca de fapt nici tu nu ai ce sa ne spui inafara de "propozitia lui Gica Contra". |
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 06:25
Pentru thor :
Dumnezeu și-a exprimat voința și direct, dar și prin oameni. A vorbit prin profeți, apoi a vorbit direct, prin Fiul său întrupat, Isus Cristos. Iar Isus Cristos a orânduit apostoli, succesorii apostolilor fiind episcopii și preoții. Biblia e cuvântul lui Dumnezeu (la sfârșitul acestui comentariu se poate citi de unde știu acest lucru). Nu s-a scos și nu s-a adăugat nimic, acestea sunt calomnii și afirmații fără nici o dovadă. În Biblie scrie că cine va scoate sau va adăuga ceva la cele scrise, să fie anatema (exclus, afurisit). A existat întotdeauna o foarte mare grijă ca textul sacru să fie redat și tradus cu cea mai mare fidelitate și nimeni nu a avut curajul să scoată sau să adauge ceva. Ideile comune cu alte religii provin din revelația primordială de dinaintea căderii în păcat (când omul în Eden era în intimitate cu Dumnezeu și avea cunoașterea clară), precum și din faptul că alte religii au împrumutat învățături de la evreii Vechiului Testament, nu invers. Dacă omul nu primește educația creștină de mic și se rătăcește pe cărări greșite sunt slabe șanse să mai găsească drumul drept și să fie creștin când va fi mare, la fel cum un pom, dacă crește strâmb, sunt slabe șanse să se îndrepte mai târziu. Comparația cu UTC-ul nu-și are sensul. Religia s-a predat în școli și înainte de perioada comunistă. Nu știu dacă preoții au primit mărirea de 65% de care vorbești. Dar și Isus Cristos a spus că cine muncește, are dreptul la plată. Munca lor e tot muncă iar salariile lor sunt foarte mici. Faptul că unii dintre ei sunt mai lacomi, asta e altă problemă și nu-ți dă dreptul să contești necesitatea Bisericii în sine și religia în școli. Biserica este instituția divino-umană întemeiată de Isus Cristos și este necesară pentru mântuire, pentru că nu ne putem mântui singuri, fără Biserică. În afară de asta, discuția despre salarii nu are legătură cu subiectul de aici. Cteva argumente, foarte pe scurt, că Biblia și scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii sunt cuvântul inspirat al lui Dumnezeu : a) Pe scurt despre scrierile sacre (cărțile Bibliei și scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii) și despre faptul că sunt inspirate de Dumnezeu Pe lângă faptul că ni se descoperă prin revelația naturală descrisă pe scurt mai sus, Dumnezeu ne-a descoperit existența sa și a vieții de dincolo de moarte și prin Revelația supranaturală : prin profeți, prin fapte și intervenții, prin Fiul său întrupat, Isus Cristos, precum și prin apostoli și sfinții părinți ai Bisericii. Sunt două mari izvoare care cuprind Revelația supranaturală a lui Dumnezeu: Sfânta Scriptură (Biblia) și Sfânta Tradiție (Sfânta Tradiție cuprinde scrierile sfinților părinți ai Bisericii, marii episcopi creștini). Biblia este cuvântul viu al lui Dumnezeu, este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei și al scrierilor Sfintei Tradiții, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe lângă dovezile arheologice care confirmă evenimentele relatate în Biblie, mai există și argumentele profețiilor biblice: profeții au prevestit fapte care s-au petrecut întocmai cum au spus ei, după multe secole de la prevestirea lor, deci e clar că au fost inspirați de Dumnezeu, care cunoaște și ceea ce va fi în viitor. Dacă nu ar fi fost inspirați de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde să știe ce va fi după multe secole. Dumnezeu, fiind atotștiutor, cunoaște ceea ce vor alege oamenii, dar el nu-i obligă pe oameni să aleagă într-un fel sau altul, deci oamenii au libertatea voinței și răspunderea pentru alegerile lor. Despre cuvântul lui Dumnezeu inspirat autorilor cărților din Sfânta Scriptură puteți citi accesând linkul următor: www.profamilia.ro/catehism.asp?cbc=on&sel=5 b) Domnul Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat - Revelația în Persoană În afară de profețiile cu privire la multe evenimente din lume, în Vechiul Testament au mai fost profețite cu multe secole înainte de nașterea Domnului Isus Cristos și principalele evenimente din viața sa, cum ar fi: locul și împrejurările nașterii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce și învierea sa. El este Revelația în Persoană, supremul Revelator și, totodată, supremul Revelat. Domnul Cristos a dovedit prin toată viața sa, prin învățăturile și prin minunile sale că este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu un simplu om. Dacă ar fi fost un simplu om n-ar fi avut viața prevestită de profeți cu veacuri înainte, nu s-ar fi împlinit profețiile referitoare la el, nici nu ar fi putut să învie morții, să învie el însuși din morți, să potolească furtuna pe mare, să vindece atâția orbi, bolnavi, etc. Dar el a făcut toate acestea și multe altele. După înviere el a mai rămas 40 de zile pe pământ, până la înălțare și a fost văzut de apostoli și de mulți alți oameni. Apostolii au mâncat și au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toată viața despre Învierea Domnului Isus Cristos și au murit pentru acest adevăr. E clar că nu ar fi murit ei pentru o minciună. Marele matematician, fizician și filosof francez Blaise Pascal, spunea : Cred cu bucurie în cuvântul acelora care și-au dat viața pentru ceea ce au spus. Accesând linkul următor găsiți o carte foarte bună despre Isus Cristos. Poate fi citită direct pe internet: www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos |
|
Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 21:13
Domnule Cezar de ce nu va limitati dvs. sa va faceti meseria ?
Noi doar de spunem o parere buna sau rea , depinde de cel care o citeste. Dvs., insa incercati sa ne impuneti ideile dvs., sa ne indoctrinati. Chiar nu ati observat ca nu discutam despre religia crestina, ci despre religii , in genral ? Ar fi mai bine sa va vedeti de treaba.... Sa auzim de bine ! |
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 23:44
@vieru_cezar,micutii musulmani ar trebui sa studieze biblia la scoala?
|
|
sirius_zegetina 808 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: Resita |
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 16:51
Vere Shlomo, mi-a placut! Ai punctat corect. Si religia n-o sa faca-n veci casa buna cu stiinta. Religia-i invata pe copii creationismul cu toate partile lui neclare si neadevarate, pretinzand acceptarea acestora neconditionata, ca "adevar divin revelat" - aspect discutabil din start; stiinta - in speta, biologia - ii invata pe copii evolutionismul darwinist, si-acesta cu lipsurile lui. Cam ce se petrece-n capetele micutilor, unde ideile contradictorii se ciocnesc precum bilele de biliard? Ce sa mai inteleaga? Vor fi sau nu total dezorientati? Cui si pt. ce ii foloseste un tineret dezorientat, ca masa de manevra?!
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 16:55
De la: sirius_zegetina, la data 2009-04-21 16:51:15 Pha-hai cum-cui ?...celor prot.de la Toronto,...n-asa ?...
|
|
|
|

Pentru majoritatea cetatenilor care au trait pe aceste meleaguri,credinta ortodoxa i-a tinut uniti.Spre deosebire de alte natiuni romanii n-au schimbat credinta altor popare nici cu sabia,nici cu vorba.Ca biserica ,astazi, este o institutie sociala,este alta socoteala....Confundati biserica cu credinta crestina din care ne tragem.Credinta crestina ne-a tinut uniti si am ajuns pana astazi sa fim ,sa ne numim romani.Banuiesc ca cei mai multi dintre dumneavoastra ati trait si v-ati scolit pe timpul lui Ceasca...,cand noi,cei mai in varsta ne duceam de Pasti cu masca pe figura sa nu fim recunoscuti,ca ne botezam copiii pe blat...Ca se fac greseli de predare ,nu este vina orei de religie,este vina conducerii aceste tari care minimalizeaza interesul celor instruiti de-adevaratelea sa predea in scoli.Dar de-aici si pana a te lepada de religia crestina in care au trait neamurile....Suntem obligati de cei care au trait inaintea nastra sa ne botezam copii in credinta cr.ortodoxa,sa-i invatam ceea ce trebuie sa stie de la strabuni.Daca vor sa-si schimbe credinta ,sa o faca cand or fi mari...OBLIGATIA mea de parinte este sa-i las mostenire credinta in care a trait neamul in care s-a nascut...Eu cred ca nu intamplator....Dar asta este alta poveste...
Asa este ,Basescu cu demagogia lui a indobitocit poporul iar religia in scoli produce idioti ca in America la noi unde 97 % sint idioti
Vere Shlomo, mi-a placut! Ai punctat corect. Si religia n-o sa faca-n veci casa buna cu stiinta. Religia-i invata pe copii creationismul cu toate partile lui neclare si neadevarate, pretinzand acceptarea acestora neconditionata, ca "adevar divin revelat" - aspect discutabil din start; stiinta - in speta, biologia - ii invata pe copii evolutionismul darwinist, si-acesta cu lipsurile lui. Cam ce se petrece-n capetele micutilor, unde ideile contradictorii se ciocnesc precum bilele de biliard? Ce sa mai inteleaga? Vor fi sau nu total dezorientati? Cui si pt. ce ii foloseste un tineret dezorientat, ca masa de manevra?!