back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:25

De la: symy1, la data 2009-03-20 12:51:34Andrei
Orce cuvant nefolositor va fi judecat.....NU FACE CE FACE POPA....URMEAZA-L PE ISUS....SI VEI FI MANTUIT.!!!!
Ps:La noi MANTUIREA E GRATIS....La voi a ramas tot pe BANI?????

Cu adevarat nu stii despre ce vorbesti.

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:32

Dar daca este sa lasam la o parte textele scripturistice , dogmele, canoanele, predicile preotilor sau ale pastorilor ... daca facem abstractie de Biserica din care facem fiecare parte ... eu am o intrebare ... la care as avea nevoie de un raspuns sincer ... de la om la om :

- eu (ortodoxa) intru si ma rog intr-o capela (catolica) pentru un om - pe care l-am vazut aproape in fiecare zi in ultimile 3 luni si pe care m-am straduit cu tot sufletul sa-l ingrijesc si sa-l alin dupa puterile mele - si pe care la intrarea in schimb nu l-am mai gasit in salon ci la camera mortuara ..... asadar care este parerea ta ? Va asculta sau nu rugaciunea mea Dumnezeu ? Am gresit ca m-am rugat pentru sufletul unui semen care a trecut la cele vesnice ?

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:42

The
Sincer....ESTI MAI CRESTINA CA MULTI DINTRE NOI..!!!! Dumnezeu sa te binecuvanteze.....Nu conteaza religia,biserica....Dumnezeu se uita la INIMA NU LA FATA OMULUI....Sa fi iubita

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:46

De la: The, la data 2009-03-20 13:32:42Dar daca este sa lasam la o parte textele scripturistice , dogmele, canoanele, predicile preotilor sau ale pastorilor ... daca facem abstractie de Biserica din care facem fiecare parte ... eu am o intrebare ... la care as avea nevoie de un raspuns sincer ... de la om la om :

- eu (ortodoxa) intru si ma rog intr-o capela (catolica) pentru un om - pe care l-am vazut aproape in fiecare zi in ultimile 3 luni si pe care m-am straduit cu tot sufletul sa-l ingrijesc si sa-l alin dupa puterile mele - si pe care la intrarea in schimb nu l-am mai gasit in salon ci la camera mortuara ..... asadar care este parerea ta ? Va asculta sau nu rugaciunea mea Dumnezeu ? Am gresit ca m-am rugat pentru sufletul unui semen care a trecut la cele vesnice ?

absolut deloc...asta trebuie noi sa intelegem ..dincolo de canoane, dogme, etc...sa fim oameni!

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:48

Nu Symy, nu sunt mai crestina decat altii , nu trebuie sa spui asta , sunt constienta de greselile mele de lipsurile mele ... de multe ori gresesc insa ma straduiesc sa nu judec pe nimeni si sa invat cate ceva de la toti cei din jurul meu.

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:51

De la: mariatu, la data 2009-03-20 12:44:59
De la: balabanandrei, la data 2009-03-20 12:27:08
De la: symy1, la data 2009-03-20 11:42:14
Andrei
Bine zice popa tau,adevarat graieste....DAR Domnul ISUS...zice contrariul....PE CINE SA CRED ?????PE POPA TAU,SAU PE DOMNUL ISUS????
voi sectarii nu sunteți oameni. Voi sunteți draci fără de coarne, că voi căutați să distrugeți Biserica și să-i rupeți pe oameni de la ea, ca să-i duceți în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveți deși faceți ca ei.

UNDE-I DRAGOSTEA CRESTINEASCA..??????? [/quote
Acelasi lucru te intreb si eu pe tine? Unde e dragostea crestineasca la tine? Prin ceea ce inveti tu, rupi oamenii din Biserica Ortodoxa, si ii duci in iad........... !

...stai linistit se duc singuri .....cu toate slujbele post mortem .....dupa moarte...PA, ADIO mantuire, cu invatatura ca rugaciunile facute de rude post mortem ii amagiti si se duc singuri acolo...

Ce atac furibund ati lansat.....stati voi linistiti, ca Duhul Sfant (intreaba si pe Cleopa, si el e de aceeasi parere) e cel care lucreaza, El chiama oamenii la mantuire, "indracitii" ca noi nu pot face mare lucru...

Stai linistita Maria, ca ei chiar daca au murit asa, mai multe sanse de mantuire ca tine, daca nu te intorci la ortodocsi. Poate Dumnezeu va randui pe cineva din neamul lor, sa-i ajute.

"Cel ce va asculta pe voi pe Mine Ma asculta, si cel ce se leapada de voi se leapada de Mine; iar cel ce se leapada de Mine se leapada de Cel ce M-a trimis pe Mine"
"Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu"

Doamne ajuta!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
symy1

4661 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 13:54

Si eu as pune pocainta in bibloteca....ias injura pe cativa.... La cativa le-as intinde tenul.... La unii le-as scurta limba..... DAR CUM M-AS UITA DUPA AIA IN OCHII STAPANULUI MEU????

mariatu

320 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:06

De la: symy1, la data 2009-03-20 13:54:14Si eu as pune pocainta in bibloteca....ias injura pe cativa.... La cativa le-as intinde tenul.... La unii le-as scurta limba..... :

Domnul este Pastorul meu.
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:06

"Porunca noua va dau voua: sa va iubiti unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi unul pe altul sa va iubiti" (Ioan 13, 34).

Mantuitorul Iisus Hristos ne invata si ne porunceste sa ne iubim unul pe altul nu cu iubire pamanteasca, trecatoare, ci cu iubire cereasca, dumnezeiasca. Aceasta iubire se manifesta prin rugaciune, prin mijlocirea pentru aproapele catre Domnul. Prin urmare, rugaciunea pentru cei morti este rodul afectiunii noastre catre ei. Insa iubirea fara credinta nu poate sa dea roadele asteptate. Iisus Hristos ne-a spus ca El este invierea si viata si ca atare numai printr-o viata crestina si crezand in El, cei vii pot interveni in ajutorul celor morti. "Eu sunt invierea si viata, cel care crede in Mine, chiar daca va muri, va fi viu" (Ioan 11, 25) i-a raspuns Mantuitorul Martei, cand aceasta i-a spus ca Lazar, fratele ei a murit.

Asadar, legatura, unirea si comunicarea intre vii si morti sunt posibile numai prin credinta si iubire. Fara credinta adevarata nu poate cineva sa se mantuiasca si nici sa ajute cu ceva la mantuirea aproapelui. Credinta, iubirea si nadejdea sunt principala temelie a tuturor mijloacelor vazute prin care se exprima ajutorul nostru pentru cei raposati.

Credinta noastra in nemurirea sufletelor celor adormiti si porunca Mantuitorului: "Cereti si vi se va da" (Matei 1,1; Ioan 14, 23) este temeiul rugaciunilor noastre prin care indraznim sa-L rugam pe Dumnezeul milei ca sa ierte pacatele celor plecati din aceasta viata mai ales cand stim ca insusi Mantuitorul, ne-a spus ca si in viata de dincolo de mormant exista iertarea acelor pacate care nu sunt impotriva Duhului Sfant (Matei 12, 31-32).
"Pentru ce dar - spune Sfantul Ioan Damaschinul - ar fi greu si imposibil a cere la Dumnezeu iertarea pacatelor, celor raposati".

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:08

De la: mariatu, la data 2009-03-20 14:06:03
De la: symy1, la data 2009-03-20 13:54:14Si eu as pune pocainta in bibloteca....ias injura pe cativa.... La cativa le-as intinde tenul.... La unii le-as scurta limba..... :

Promit ca ma rog eu pt tine.
Dau si bilet in biserica sa le spun si celorlalti sa se roage pt tine, dar o sa omit sa le spun ca ai trecut....dincolo.....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:08

In Biserica crestina, inca de pe timpul Sfintilor Parinti Apostoli se faceau rugaciunii si mijlociri pentru cei morti. Dovada despre aceasta gasim in Epistola I-a catre Corinteni, unde se vorbeste despre botezul pentru cei morti. Astfel, Sfantul Apostol Pavel referindu-se la acest obicei zice:

"Ce vor face cei ce se boteaza pentru cei morti? Daca mortii nu inviaza, nicidecum, pentru ce se mai boteaza pentru ei?" (I Cor. 15, 29).

De aici se vede, in mod clar, ca pe atunci erau unii crestini care aveau credinta ca in modul acesta pot ajuta celor decedati, care n-au fost botezati.

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:13

Symy, abtine-te, eu asta fac.Mi-este greu ...dar ma lupt.

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 14:54

PACE TIE...CITITORULE.....ALELUIA.....

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:52

Andu, rugăciunile învietoare ale lui Iisus sau Petru pe care le citezi mai sus nu oferă un model clar de rugăciune pentru cei morți (decât eventual în același sens, adică spre înviere înapoi în această viață muritoare).

La fel, botezul pentru cei morți este o expresie prea obscură și a cărei înțeles s-a pierdut probabil pentru totdeauna (dat fiind natura ocazională a scrierilor epistolare și lipsa unor referiri suplimentare).

Iar, în povestea bogatului și Lazăr la care faceți amândoi apel, Iisus nu are de împărțit mântuire sau osândă după moarte (el nu se răstignise încă și nu fusese înviat), ci caută de fapt angajarea ascultătorilor săi, în viața aceasta, în proiectul împărăției mesianice confirmat de Moise și Profeți.

Prea repede citim această parabolă sau întrebarea dregătorului (Ce să fac ca să moștenesc viața de veci?) cu trimitere la viața după moarte, când de fapt interlocutorii lui Iisus sunt oameni interesați să intre, în această viață, în grupul mesianic și eshatologic constituit în jurul acestuia.

Tot ce rămâne însă cred de substanță în această discuție este referirea apostolului Pavel în epistola sa pastorală către Timotei la colaboratorul său Onisifor (referire prea ușor trecută cu vederea de Maria).

‘Să-i dea Domnul ca, în ziua aceea, el să afle milă de la Domnul’ este prima și singura mențiune mai clară în scrierile nou-testamentale a vreunei rugăciuni pentru cei morți (desigur în măsura în care aceasta poate fi numită rugăciune).

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 21:25

De la: adipopa, la data 2009-03-20 20:52:02Andu, rugăciunile învietoare ale lui Iisus sau Petru pe care le citezi mai sus nu oferă un model clar de rugăciune pentru cei morți (decât eventual în același sens, adică spre înviere înapoi în această viață muritoare).

La fel, botezul pentru cei morți este o expresie prea obscură și a cărei înțeles s-a pierdut probabil pentru totdeauna (dat fiind natura ocazională a scrierilor epistolare și lipsa unor referiri suplimentare).

Iar, în povestea bogatului și Lazăr la care faceți amândoi apel, Iisus nu are de împărțit mântuire sau osândă după moarte (el nu se răstignise încă și nu fusese înviat), ci caută de fapt angajarea ascultătorilor săi, în viața aceasta, în proiectul împărăției mesianice confirmat de Moise și Profeți.

Prea repede citim această parabolă sau întrebarea dregătorului (Ce să fac ca să moștenesc viața de veci?) cu trimitere la viața după moarte, când de fapt interlocutorii lui Iisus sunt oameni interesați să intre, în această viață, în grupul mesianic și eshatologic constituit în jurul acestuia.

Tot ce rămâne însă cred de substanță în această discuție este referirea apostolului Pavel în epistola sa pastorală către Timotei la colaboratorul său Onisifor (referire prea ușor trecută cu vederea de Maria).

‘Să-i dea Domnul ca, în ziua aceea, el să afle milă de la Domnul’ este prima și singura mențiune mai clară în scrierile nou-testamentale a vreunei rugăciuni pentru cei morți (desigur în măsura în care aceasta poate fi numită rugăciune).

Eu nu vreau sa arat un model "fix" de rugaciune, ci sa arat ca nu exista mort sau viu intru Hristos si ca toti suntem madulare vii intr-un TRUP VIU (Biserica), si putem sa ne rugam unii pentru altii. Faptul ca Hristos si apostolii au inviat morti, nu inseamna ca singura rugaciune "admisa" pentru cineva adormit este aceea de a-l invia pe acela.

Vreau sa arat puterea rugaciunii care vine din credinta si iubire, rugaciune care depaseste orice granita si orice limita. De multe ori Hristos a vindecat oameni si a iertat pacate pentru rugaciunea prietenilor sau rugaciunea parintilor.

Aceasta putere de a obtine iertare de pacate, vindecare, inviere pentru un om in urma rugaciunii altor oameni este cheia iubirii adevarate dumnezeiesti. Noi trebuie sa ne purtam poverile unii altora spre mantuirea comuna... pentru ca daca un madular sufera toate madularele sufera deopotriva...

Rugaciunea dreptului poate muta si muntii... Oare de munti se ingrijeste Dumnezeu? Cereti orice si veti primi!!! Oare exista limita daca ceri din iubire si credinta???

Eu nu cred ca iubirea are limita si nu cred ca este mai usor sa spuna Hristos cuiva adormit:
"Copilă, scoală-te! " decat: "iertate fie pacatele tale"

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 21:31

Da. Găsesc acceptabil ce spui acum. Mă îngrijorează numai exegeza forțată și de-istoricizarea textelor biblice.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 14:54

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 17:51

Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie pentru Asociatia P.A.V.E.L., informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Ce ofera Asociatia P.A.V.E.L.?

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor) si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizeaza evenimente pentru copiii spitalizati;
- ofera terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- ofera consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- face lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagi mana in buzunarul statului’ si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã alegeti o singurã organizatie neguvernamentalã!!

Alocarea a 2% nu este o obligatie!
Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!

Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site.
Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.
In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:
- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;

Ce trebuie sa faceti ?

Completezi Formularul 230 (Declaratia de venit global): « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual » cu datele tale de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.

Daca obtineti, pe langa salarii si alte venituri, veti completa Formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:
- Denumire organizatie neguvernamentalã : Asociatia P.A.V.E.L.
- Adresa: Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
- Cod de identificare fiscala : 8956076
- Cont Bancar (IBAN) : RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01 , BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual pânã la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza cãruia aveti domiciliul fiscal sau prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri si mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).

Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI!

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:18

Si tu "pasadro" cat ai "ciubuc" ca le-ai facut "publicitate" ? Sau poate merg acesti bani in "buzunarul" tau ? Pentru publicitate trebuie sa dai niste bani, pe care nu i-ai platit. Vezi ca trebiue sa dai din ei la fiecare de pe Forum ca te-au lasat sa faci "concurenta nelegala".

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 18:25

De la: eugenb, la data 2009-03-21 18:18:11Si tu "pasadro" cat ai "ciubuc" ca le-ai facut "publicitate" ? Sau poate merg acesti bani in "buzunarul" tau ? Pentru publicitate trebuie sa dai niste bani, pe care nu i-ai platit. Vezi ca trebiue sa dai din ei la fiecare de pe Forum ca te-au lasat sa faci "concurenta nelegala".

Eugene,..altoieste-ti doua perechi de palme si trezeste-ti neuronii !...

noteaza-ti C.B-ul si depune si tu din putinul tau o suma oarecare, hai nu fii zgarciumelnita !...

eu am s-o fac !...

Multumesc pt.inf. Passadro

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:07

De la: mytcor, la data 2009-03-21 18:25:24
De la: eugenb, la data 2009-03-21 18:18:11Si tu "pasadro" cat ai "ciubuc" ca le-ai facut "publicitate" ? Sau poate merg acesti bani in "buzunarul" tau ? Pentru publicitate trebuie sa dai niste bani, pe care nu i-ai platit. Vezi ca trebiue sa dai din ei la fiecare de pe Forum ca te-au lasat sa faci "concurenta nelegala".

noteaza-ti C.B-ul si depune si tu din putinul tau o suma oarecare, hai nu fii zgarciumelnita !...

eu am s-o fac !...

mai bine trimiti banii parintelui tanase din valea plopului.....makr asa ai convingerea k raman in tara.....!!!...si k iti vei mantui sufletul

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:10

Eugen, de ce esti rau???
Felicitari Dana.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:11

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 19:07:53

eu am s-o fac !...

mai bine trimiti banii parintelui tanase din valea plopului.....makr asa ai convingerea k raman in tara.....!!!...si k iti vei mantui sufletul

Ioana , omul isi spala pacatele....tot prin a fi OM
Eu am depus acel formular pentru parintele Tanase..nu voi sa ma laud cu aceasta...dar nu depunand o hartie in contul cuiva..te face sa te simti cu adevarat mantuit! Ne mantuim prin a fi cu adevarat oameni!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:12

Draga Eugen, eugenb, in masura in care ai un pic de timp la dispozitie , te rog sa intri pe site-ul asociatiei P.A.V.E.L. si chiar sa incerci sa iei legatura cu d-na Olga CRIDLAND .
Nu o regreti si in acelasi timp vei avea ocazia sa vezi ca in Romania de azi chiar mai exista si OAMENI.

www.asociatiapavel.ro

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:14

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 19:07:53

eu am s-o fac !...

Sa fii linistita TU ,.....Joanna, sa stii ca am si fost la parintele Tanase si la V. Plopului de "n"-ori !...Da , ce trebuie sa-ti dau tie raportul ?...esti de la SECU ?---

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:16

mytcor...ti-am spus k am facut o pasiune pentru mesajele tale....imi plac....

ps:trebuie sa recunosc k masonii nu sunt prosti deloc...

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:22

Pasadro, te felicit !

Este laudabila initiativa ta de a prezenta celor de pe forum Asociatia P.A.V.E.L.

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:24

eu am s-o fac !...

Super raspuns, Mytcor

P.S.
mai ales cuvantul zgarciumelnita

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:27

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-21 19:16:41mytcor...ti-am spus k am facut o pasiune pentru mesajele tale....imi plac....

ps:trebuie sa recunosc k masonii nu sunt prosti deloc...

exista si-o organizare feminina-n "cadrul",...asa ca te-asteptam cel putin dupa masterat !...n-asa. Joanna ?...

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 19:31

Va multumesc tuturor celor care-mi cititi mesajele postate !
si Dana P

www.asociatiapavel.ro/index.php?ln=ro&cat=120
30 IULIE 2007
Acesta este motto-ul asociatiei P.A.V.E.L, organizatie a parintilor cu copii bolnavi de cancer. Iar inima acestei organizatii este Olga Rodica Cridland, al carei destin a fost greu incercat de aceasta boala.

Asociatia P.A.V.E.L s-a infiintat in 1996, datorita eforturilor depuse de mai multi parinti ai caror copiii erau bolnavi de cancer. In Uniunea Europeana, serviciile pentru pacienti, in special pentru cei care sufera de boli incurabile sau care implica tratament pe termen lung, iau in considerare toate detaliile legate de calitatea vietii sau de aspectele sociale implicite. In Romania nu exista un sistem coerent de gandire in abordarea nevoilor complexe ale pacientilor, politicile medicale furnizand chiar ele constrangeri in a asigura asistenta medicala si tratament. De asemenea, nu exista cooperare interinstitutionala pentru problemele acestor pacienti.
Ignoranta, lipsa de informatie publica si implicarea limitata din partea autoritatilor in acest domeniu duc la diagnosticarea tarzie a bolii si, ca urmare, tratamentul devine extrem de costisitor, agresiv, implicand mai multa suferinta atat pentru pacient, cat si pentru familie. Din aceste motive, in foarte multe cazuri, vindecarea nu mai este posibila. De aceea si perceptia publicului este gresita, facand din boala canceroasa un diagnostic fara mila, echivalentul condamnarii la moarte. Cancerul este o cauza importanta de deces in randul copiilor si adolescentilor.

Tragedia a intarit-o

Multi parinti s-au confruntat cu aceste probleme. Printre ei s-a regasit si cea care astazi este presedinta fundatiei, Olga Rodica Cridland. Povestea Olgai este strict legata de efectele cancerului. Experientele prin care a trecut i-ar fi doborat pe multi si le-ar fi distrus viata pentru totdeauna. Olga insa a gasit forta necesara si nu doar pentru a se ajuta pe sine insasi, ci si pe ceilalti parinti cu probleme asemanatoare. Povestea incepe cand atat mama, cat si sora au fost diagnosticate cu cancer si ambele, la distanta de doar o luna, au murit in bratele neputincioase ale Olgai. L-a scurt timp dupa aceste evenimente nefericite, aceasta boala necrutatoare a lovit din nou. Victima: unul dintre cei trei baieti ai Olgai. Speranta a fost cea care i-a ajutat sa lupte si sa creada ca totul se va termina cu bine. Astazi, baiatul este vindecat, iar Olga a ramas alaturi de cei care se confrunta cu aceasta boala.
“Simt o mare frustrare pentru ca nu pot povesti tot ceea ce s-a intamplat in cei 10 ani care au trecut de la infiintarea asociatiei si nici despre toate realizarile si eforturile noastre. Totul a inceput in 1995, cand unul dintre cei trei baieti ai mei a fost doagnosticat cu cancer. Nu vreau sa-i spun numele pentru ca incerc sa-mi protejez baiatul, asa cum face orice parinte. Acum s-a vindecat, dar a fost extrem de greu pentru mine sa pot trece peste ceea ce i s-a intamplat. Am fost inconjurata de acesta boala. Mama si sora mea au murit din cauza cancerului. Am crezut ca ma voi prabusi si eu odata cu ele. Au murit amandoua in bratele mele. Si eu am fost suspecta de cancer.
Cea mai grea incercare a venit atunci cand am aflat ca si baiatul meu este bolnav. Nici acum nu stiu unde am gasit puterea sa merg inainte si sa sper ca totul se va rezolva. Imi spuneam ca nu am voie sa ma dau batuta. Ca trebuie sa fac totul pentru copiii mei. Asa le spun si acum celor care vin sa caute ajutor la fundatia noastra. In perioada in care am stat in spital cu cel mic am auzit de existenta unei organizatii a parintilor cu copii bolnavi de cancer. M-am informat imediat si am luat legatura cu ei. Am constatat insa ca nu aveau o forma legala sau vreo locatie stabila. Erau intr-adevar mai multi parinti pe care ii lega aceeasi durere… copiii lor se stingeau usor din viata la o varsta la care altii se joaca linistiti cu prietenii in fata blocului. Dar m-am atasat imediat de aceasta idee si de atunci pana in prezent am facut tot ceea ce ne-a stat in putere pentru a-i putea ajuta pe toti cei care ne solicita”, isi aminteste Olga.

“Dand sfaturi altora mi-am dat sfaturi mie”

Alaturi de voluntari si ceilalti membri ai asociatiei, Olga a reusit sa dea o raza de speranta celor care au cerut ajutor. Din pacate, nu se pot gasi solutii la toate problemele, dar efortul lor de a asigura copiilor bolnavi de cancer asistenta necesara nu a fost in van. Iar rezultatele le depasesc pe cele ale sistemului romanesc de sanatate. La Fundeni, locul unde se afla una dintre camerele de joaca pentru copiii care sufera de aceasta afectiune, drumul pe coridoare ti se pare o eterniate. Atmosfera te apasa ingrozitor si-ti e teama si sa respiri. Din clipa in care pasesti in camera copiilor, totul se schimba si ai senzatia ca ai revenit la normal.
“Am creat aceasta camera de joaca din incinta spitalui Fundeni (I.O.B.) din cauza numarului mare de copii bolnavi care vin zilnic aici la tratament. Am vrut sa fie o atmosfera normala, care sa nu le aminteasca de situatia nefericita prin care trec zi de zi. Am vrea sa putem face cat mai multe pentru ca ei sa se simta normali. Din pacate insa, nu putem face tot ceea ce ne dorim. Uneori reusim sa facem rost de medicamente, fonduri pentru a putea ajuta familiile care se confrunta cu aceasta boala necrutatoare. Noi ne descurcam de la un an la altul asa cum putem. Nu aveam masina. Si au existat cazuri nefericite cand copilul murea la spital, iar familia nu avea cum sa-l duca acasa. Sau au fost si cazuri in care copii foarte bolnavi din alte localitati nu aveau cu ce se deplasa pana la Bucuresti pentru a primi un tratament adecvat, deoarece Salvarea nu i-a adus niciodata. Ne-am simtit extrem de frustrati ca nu-i puteam ajuta. Asa ca am incercat sa facem rost de o masina. Si am scris o scrisoare unei companii de taximetrie. Au fost atat de intelegatori, incat a doua zi ne-au trimis o masina din parcul lor auto. Nu platim chirie sau intretinere pentru ea. Totul este suportat de firma. Gestul lor a fost o minune pentru noi. Totusi, cel mai bun ajutor este puterea exemplului. Eu sunt convinsa ca aceasta boala poate fi invinsa si tratata. Dand sfaturi altora mi-am dat sfaturi mie. Am povestit mereu ceea ce am simtit pe propia-mi piele si am incercat sa-i consiliez pe toti cei care mi-au cerut ajutorul. In astfel de clipe uiti si cum te cheama. Nu stii cum sa reactionezi. Trebuie sa existe cineva care sa te indrume”, explica Olga.

“Mama Olga”
Pe langa consilierea parintilor si a copiilor bolnavi, aosciatia P.A.V.E.L a avut o initiativa poate unica la noi in tara. Cu ajutorul unei fundatii olandeze, a reusit sa puna la dispozitia oricarui parinte care solicita cazare un apartament in Bucuresti, unde copiii care vin din afara Capitalei pot locui gratuit pe parcursul tratamentului insotiti de un parinte.
“In apartament poate sta oricine solicita cazare. Totul este absolut gratuit. Fiecare are grija de camera lui si sa-si faca de mancare. Nu am avut niciodata probleme cu nimeni. Le dam cheile si mama cu copilul locuiesc acolo cat dureaza tratamentul. Suntem foarte mandri de aceasta realizare. E mult mai usor acum sa aducem copii din mediul rural la tratament in Bucuresti. Stiti, noi, membrii asociatiei, si cei care ne solicita ajutor suntem o mare familie. Luptam impreuna impotriva cancerului si de multe ori il invingem. Cel mai bun exemplu este Ionut, un baiat orfan care a copilarit la Fundeni. A suferit de cancer si acum e vindecat. El este copilul nostru de suflet. Mereu imi spune: "Mama Olga". El este acum voluntar la asociatie si se dedica in intregime copiilor care lupta sa scape de aceasta boala. Eu personal nu mai pot acum sa ma detasez de fundatie. Oricat de greu mi-ar fi, nu pot sa renunt la ea.”
Sa ai puterea sa-i indrumi pe altii inseamna sa te poti ajuta mai intai pe tine. Olga Cridland nu s-a ajutat numai pe ea, ci ajutandu-i pe ceilalti si-a gasit echilibrul.

Articol scris de Dana Bugean
Revista FELICIA,AN II, NR.62
www.revistafelicia.ro/da_Destine-Primind_Ajutor_Viata_Este_Lumin...

d-nei Olga CRIDLAND

Pagini: << 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: