back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 >> Sari la pagina:

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:33

Nu numai atât, dar dialogul pe care îl avem aici este tot o formă de ecumenism.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:36

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 00:31:57hai,adi.....ce avraam....e ortodoxia religia lasata de iisus hristos si de sfintii apostoli?...poi...atunci sa vina toata lumea la ortodocsi.....ortodoxia sa fie unik rligie din lume...asa trebuie sa fie......!!!!
de ce nu ne-a lasat iisus hristos si religiile protestante?

Cred ca o esti studenta la istorie?! Poate nu ar fi rau Ioana sa citesti istoria Bisericii Antice! Suprematia pe care o sustii nu are o baza istorica! Dialogul cred ca e singura cale pe care o avem!

stai asa....k mai stiu ceva despre biserik antik.....atunci...de cine a fost lasata ortodoxia???...dak nu de sfintii apostoli...???...de luther???...de calvin???

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

...și dacă nu ne anatemizăm cumva înainte de culcare, permite-ți-mi să fiu primul care trag obloanele. Noapte bună!

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje

Asa se pare... insa eu nu doresc sa conving pe nimeni ca ecumenismul este solutia cea buna... fiecare e liber sa aleaga calea pe care o considera... insa sustin ca dialogul ecumenic se impune prin insasi situatia sociala pe care o traim.

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:37

Noapte buna adipopa!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:38

De la: mytcor, la data 2009-03-20 00:26:39
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 00:23:40
De la: mytcor, la data 2009-03-20 00:14:35
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 00:02:37
De la: mytcor, la data 2009-03-19 23:55:58

tu ce razi acolo???

"Poi " cum sa nu rad ?...cand 2 iti spun acelas lucru, nu-i bine sa mergi sa faci nani ?....

vezi...k acum ma duc pe topicul *femeia -eterna victima* si ii povestesc lui dagaio cat de disciminata sunt .....

Cahh muzica ta !....

oferta mocka !....na !...si nani !

www.youtube.com/watch?v=wKbV-q_TEVQ[/quote]

frumos....

ps:ce nani?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:40

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 00:36:48 Asa se pare... insa eu nu doresc sa conving pe nimeni ca ecumenismul este solutia cea buna... fiecare e liber sa aleaga calea pe care o considera... insa sustin ca dialogul ecumenic se impune prin insasi situatia sociala pe care o traim.

ce sa se impuna???
nu se impune nimik....
ramane ortodoxia asa cum au lasat-o sfintii apostoli si sfintii parinti....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:42

si...dak mai vor si altii sa vina la ortodoxie...sunt bine primiti....

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:44

Ok Ioana! Ramane ortodoxia... daca asa tu vrei... mai citeste semnele timpului in care traiesti...

Cu aceste radicalisme in nici un caz nu poate exista un dialog....
Dar sunt tipice unei anumite varste (fara ofensa).

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:54

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 00:42:46si...dak mai vor si altii sa vina la ortodoxie...sunt bine primiti....

Am prins "shoparlitza" !...ramane de vazut daca vrea si gushterele !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 00:54

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 00:44:39

Ok Ioana! Ramane ortodoxia... daca asa tu vrei... mai citeste semnele timpului in care traiesti...

eclaudesvd...cu mine se poate discuta despre orice...dar...cand aud de ecumenim...imi vine imediat in minte ideea....SUB NICIO FORMA!!!!!
asa e...sunt radikla....mai bine as muri decat sa parasesc credinta stramosilor mei.....

ps:sunt incantata de muzik postata de mytcor....ce sa mai.....in extaz.......

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:00

Ioana ideea nu e sa parasesti credinta ta si nici eu sau un altul pe a sa. dialogule de a gasi puncte comune care ne unesc si ne pot face sa traim impreuna credinta fiecare cu ritul sau si cu specificul sau. Unitate in diversitate! Asta e ideea de baza! Dumnezeu este unul, dar in trei persoane distincte: unitate in diversitate. Modelul Sfintei Treimi este si modelul dialogului ecumenic.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:00

De la: mytcor, la data 2009-03-20 00:54:24
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 00:42:46si...dak mai vor si altii sa vina la ortodoxie...sunt bine primiti....

Am prins "shoparlitza" !...ramane de vazut daca vrea si gushterele !

ziceam si eu.....si dak incep sa spun k ink de la formarea popoului roman romanii au fost ortodocsi si k asta e religia stramosilor noastri.....o sa zici k sunt comunista....:(
insa....e adevarat....romanii au fost mereu ortodocsi.....si....cu voia bunului dumnezeu asa vor ramane....
cei kr au parasit ortodoxia(se stiu ei!!!!...nu mai nominalizez)....ar trebui sa se intoarca la religia stramosilor lor...singura kr le poate aduce pacea si linistea in suflete....si mantuirea!!!!!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:04

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 01:00:06Ioana ideea nu e sa parasesti credinta ta si nici eu sau un altul pe a sa. dialogule de a gasi puncte comune care ne unesc si ne pot face sa traim impreuna credinta fiecare cu ritul sau si cu specificul sau. Unitate in diversitate! Asta e ideea de baza! Dumnezeu este unul, dar in trei persoane distincte: unitate in diversitate. Modelul Sfintei Treimi este si modelul dialogului ecumenic.

sa traiesc in pace cu cei de alte credinte...poi...e ok...nu am nimik cu ei.....nu ma duc sa le fac rau...
dar...cu ideea de a exista o singura religie pe glob nu pot fi de acord.....
stiu ce planuri sunt la mijloc.......

ps:as fii de acord cu ideea de religie unik pe glob doar dak asta ar fii ortodoxia...si toti oamenii ar veni la ea.....sustin kracterul universalist al bisericii ortodoxe....

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:08

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-20 00:54:52
De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 00:44:39

eclaudesvd...cu mine se poate discuta despre orice...dar...cand aud de ecumenim...imi vine imediat in minte ideea....SUB NICIO FORMA!!!!!

asa e...sunt radikla....mai bine as muri decat sa parasesc credinta stramosilor mei.....

ps:sunt incantata de muzik postata de mytcor....ce sa mai.....in extaz.......

Ioana...fi un pic mai diplomată! Merită să discuți și despre ecumenim, fie chiar numai pentru a da exemple negative!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:18

Imi pare rau, Ioana, ca revin atat de tarziu (am avut treaba) ca sa raspund la postarea ta in care-l laudai oarecum pe Mc Cain; sunt de-acord in totalitate cu aprecierea ta referitoare la JFK, asa este, un al doilea ca el nu va mai exista, probabil. Nu pot fi de-acord cu parerea ta despre celalalt apreciat de tine, fiindca n-are temei; declaratiile lui n-au nici cea mai mica legatura cu realitatea. Te-a influentat inca o data educatia ta; retine, de fiecare data cand un om - si-aici e vorba si de tine - judeca nu cu mintea, ci cu inima, judecata lui n-are valoare, e eronata. Mc Cain e un trepadus sustinut indeosebi de clanul Bush care spera ca prin alegerea acestuia in cea mai inalta functie in stat sa mai aiba si ea un cuvant de spus. Prietenul Mc Cain e un individ de f. proasta calitate, divortat o data, afemeiat, alcoolic si de trista amintire pt. multi vietnamezi - a ucis din placere, a violat, a spintecat chiar si sugari, a torturat cu sadism prizonieri! Nu cunosteai partile lui intunecate? Le-a recunoscut in sila, cu jumatate de gura, atunci cand i-au fost puse-n fata fotografii infatisandu-i "faptele de vitejie" din Vietnam! N-ai vazut reportajul? Interesant, a fost dat pe Nat. Geographic chiar in timpul campaniei electorale ca sa stie americanii ce candidati se dau in stamba in fata lor! Si inca un amanunt: n-au fost partinici cu niciunul, au dat in vileag si partile "negre" ale lui Obama, acelea mai negre decat pielea lui.

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:19

unitatea nu presupune si unicitatea. Eu vorbeam despre diversitate. Unitate in diversitate. Poporul roman a fost crestin... este crestin cu mai multe confesiuni: majoritari sunt ortodocsii; urmeaza catolicii cu cele doua rituri: romano si greco; protestantii si neoprotestantii...
Nu stiu daca au fost (sunt) romanii ortodocsi. totusi exagerezi... asta e sigur... Religia nu e ortodoxismul, ci crestinismul... in cadrul Religiei crestine ai diferite confesiuni: ortodocsi, catolici, protestanti, neoprotestanti. Religia stramosilor (care stramosi? cei inainte de Cristos sau dupa increstinarea Provinciei Romane Dacia??) a fost crestina, daca ne referim la perioada increstinarii Daciei romane. daca vorbim de perioada de dinainte cu siguranta nu erau crestini.
Spatiul Danubiano Pontic intrand sub influenta Orientului (dupa 15 iulie 1054) e normal sa predomine confesiunea ortodoxa. Insa semnele prezentei confesiunii catolice pe teritoriul Romaniei actuale nu pot fi sterse si ele sunt atestate documentar inca din jurul anului 900 cu infiintarea Episcopiei de Cenad (mai tarziu impartita, dand nastere episcopiei de Timisoara si de alba Iulia).
Prezenta protestanta, mai frecventa in parte de vest a Romaniei actuale se face simtita cu Luther si Jan hus. Husitii au juns pana la Husi (de aici si numele orasului) de unde au fost alungati de misionarii catolici.
Nu neg importanta Bisericii Ortodoxe in istoria poporului roman. Totusi nu trebuie negata importanta celorlalte confesiuni crestine prezente pe teritoriul Romaniei de azi.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:22

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 00:11:12Adipopa si eu sper sa fie realizat acest proiect. Este necesara o traducere ecumenica a Bibliei in limba romana.

Ioana ecumenismul nu urmareste o unificare a crestinilor parasind fiecare credinta sa. Nu acesta este scopul. Miscarea se numeste DIALOG ECUMENIC... ceea ce presupune cel putin doua parti si nu este nimic rau in aceasta miscare. Nu e prozelitism! Eu nu am nimic in potriva daca tu afirmi ca orotodoxia este credinta cea adevarata, Biserica unica etc. Asta nu schimba cu nimic credinta mea in Dumnezeu. Avem multe lucruri in comun. Sunt mai multe lucrurile care ne apropie decat cele care ne despart. Eu sunt o persoana ecumenica. Am studiat intr-o facultate catolica unde profesorii erau catolici, ortodocsi si protestanti. Ma consider imbogatit de toti profesorii care i-am avut. Erau minti deschise si sclipitoare care nu priveau ecumenismul ca pe un rau! Insa Ioana sa stii ca ma bucur ca esti ortodoxa!

Îmi pare rău, dar trebuie să te contrazic... ecumenismul exact asta urmărește: reunirea tuturor religiilor creștine într-una singură.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:27

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 01:19:13unitatea nu presupune si unicitatea. Eu vorbeam despre diversitate. Unitate in diversitate. Poporul roman a fost crestin... este crestin cu mai multe confesiuni: majoritari sunt ortodocsii; urmeaza catolicii cu cele doua rituri: romano si greco; protestantii si neoprotestantii...
Nu stiu daca au fost (sunt) romanii ortodocsi. totusi exagerezi... asta e sigur... Religia nu e ortodoxismul, ci crestinismul... in cadrul Religiei crestine ai diferite confesiuni: ortodocsi, catolici, protestanti, neoprotestanti. Religia stramosilor (care stramosi? cei inainte de Cristos sau dupa increstinarea Provinciei Romane Dacia??) a fost crestina, daca ne referim la perioada increstinarii Daciei romane. daca vorbim de perioada de dinainte cu siguranta nu erau crestini.
Spatiul Danubiano Pontic intrand sub influenta Orientului (dupa 15 iulie 1054) e normal sa predomine confesiunea ortodoxa. Insa semnele prezentei confesiunii catolice pe teritoriul Romaniei actuale nu pot fi sterse si ele sunt atestate documentar inca din jurul anului 900 cu infiintarea Episcopiei de Cenad (mai tarziu impartita, dand nastere episcopiei de Timisoara si de alba Iulia).
Prezenta protestanta, mai frecventa in parte de vest a Romaniei actuale se face simtita cu Luther si Jan hus. Husitii au juns pana la Husi (de aici si numele orasului) de unde au fost alungati de misionarii catolici.
Nu neg importanta Bisericii Ortodoxe in istoria poporului roman. Totusi nu trebuie negata importanta celorlalte confesiuni crestine prezente pe teritoriul Romaniei de azi.

eu cred k poporul roman s-a format mai tarziu...si k nu putem vorbi de el pana nu avem si elementul slav....
dar.....am mai sustinut odata de ce cred asta.....nu mai vreau sa mai discutam etnogenza k iar o sa se gaseaca unii kr sa ma acuze de comunism,panslavism...tra ,la,la.....
si...da....atunci romanii erau ortodocsi.....sunt dovezi arheologice incontestabile....
nu romanii au fost catolici...ci cumanii...aia sunt altii.....au avut chiar si o epicopie....
a fost si un conduktor roman(ionita caloian) kr a trecut la catolicism fiindk voia titlul de imparat (tar)...dar a revenit la ortodoxie apoi....
prezenta lutherana a fost simtita in transilvania insa nu printre romani...ci printre sasi.....

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:28

Ok... Eu stiu ca nu este asa... Dar fiecare poate crede ce vrea... insa daca ai si argumente e mai bine

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:29

De la: sirius_zegetina, la data 2009-03-20 01:18:25 Imi pare rau, Ioana, ca revin atat de tarziu (am avut treaba) ca sa raspund la postarea ta in care-l laudai oarecum pe Mc Cain; sunt de-acord in totalitate cu aprecierea ta referitoare la JFK, asa este, un al doilea ca el nu va mai exista, probabil. Nu pot fi de-acord cu parerea ta despre celalalt apreciat de tine, fiindca n-are temei; declaratiile lui n-au nici cea mai mica legatura cu realitatea. Te-a influentat inca o data educatia ta; retine, de fiecare data cand un om - si-aici e vorba si de tine - judeca nu cu mintea, ci cu inima, judecata lui n-are valoare, e eronata. Mc Cain e un trepadus sustinut indeosebi de clanul Bush care spera ca prin alegerea acestuia in cea mai inalta functie in stat sa mai aiba si ea un cuvant de spus. Prietenul Mc Cain e un individ de f. proasta calitate, divortat o data, afemeiat, alcoolic si de trista amintire pt. multi vietnamezi - a ucis din placere, a violat, a spintecat chiar si sugari, a torturat cu sadism prizonieri! Nu cunosteai partile lui intunecate? Le-a recunoscut in sila, cu jumatate de gura, atunci cand i-au fost puse-n fata fotografii infatisandu-i "faptele de vitejie" din Vietnam! N-ai vazut reportajul? Interesant, a fost dat pe Nat. Geographic chiar in timpul campaniei electorale ca sa stie americanii ce candidati se dau in stamba in fata lor! Si inca un amanunt: n-au fost partinici cu niciunul, au dat in vileag si partile "negre" ale lui Obama, acelea mai negre decat pielea lui.

m-ai intristat.....:(...aveam incredere in mccain.....nu stiu cine va mai putea salva amerik...sau romania......:(

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:33

Slav, iar cu slavii.....

img.9am.ro/comunitate/avatars/6272133.jpg">

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:33

Cand s=a format poporul roman Ioana??? Dovezi incontestabile de crestinism sau de ortodoxism??? Cumanii au fost mult mai tarziu ... 1300 cca. Putem vorbi atunci de un popor roman? Constiinta nationala cand a aparut? Martirii din Tomis sunt sarbatoriti de ambele biserici crestine.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:35

De la: mytcor, la data 2009-03-20 01:33:22Slav, iar cu slavii.....

da.....*preferatii* mei......

ps:am specifikt pe topicul asta k am restanta la slavona.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:36

mytcor...eu doar incerc sa fac istorie asa cum spunea tacitus....*sine ira et studio*

sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:37

Regret, dar crezul meu e unul simplu: prefer un adevar neplacut unei minciuni frumoase, chiar daca-i invelita-n hartie de matase! De aceea-l spun si-altora - poate cam dur si nemachiat - dar asta sunt, alta mama n-are, nici nu mai are cum sa faca, nu fiindc-ar fi deja prea batrana, ci... fiindca nu mai este!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:43

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 01:28:09
Ok... Eu stiu ca nu este asa... Dar fiecare poate crede ce vrea... insa daca ai si argumente e mai bine

Argumente???? Păi ce? Nu ajunge dicționarul explicativ al limbii române???
O să caut pe net...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 01:45

ECUMENÍSM n. Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine. /

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

De la: eclaudesvd, la data 2009-03-20 01:33:30Cand s=a format poporul roman Ioana??? Dovezi incontestabile de crestinism sau de ortodoxism??? Cumanii au fost mult mai tarziu ... 1300 cca. Putem vorbi atunci de un popor roman? Constiinta nationala cand a aparut? Martirii din Tomis sunt sarbatoriti de ambele biserici crestine.

eu incerkm pe un alt topic sa explic faptul k termenii *natiune* si *popor* nu sunt sinonime....fara succes!!!!!......:(...nu m-a bagat nimeni in seama.....

si totusi...asa e...nu sunt sinonime....

k sa-ti dai seama cand a aparut poprul roman gandeste-te la cand a aparut cel francez.....datele trebuie sa fie asemanatoare......uite...vezi *juramantul de la strasburg*...e primul document in limba franceza.....a aparut in sec 8(la inceput)....

probabil tot atunci trebuie sa fii aparut si limba romana...de unde rezulta k procesul etnogenezei era aproximativ inchieat in sec 7(slavii pleak in 602 de aici).....deci...incepand cu secolul 7 eu ii pot numi pe locuitorii spatiului cdp *romani*....

insa dovezi arheologice cum k crestinismul exista din sec 1-2 in dacia(si a a existat neintrerupt pana azi) sunt o multime.....

si...da.....ortodoxie era atunci(ink nu fusese marea schisma).....

ps:dak vrei sa vezi ce am discutat eu despre nationalism du-te pe topicul *vadim si noul sau partid*...poate tu ma intelegi mai bine....

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje

Ok Dora... sper sa fii selectiva cand gasesti informatii pe net legat de ecumenism!

Pagini: << 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: