back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 10:31

De la: dark_storm24, la data 2009-03-22 10:14:35cati dintre voi mergeti sai cautati pe cei aflati in suferinte prin spitale, azile, puscarii, etc?

Buna intrebare!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 10:41

De la: dark_storm24, la data 2009-03-22 10:14:35cati dintre voi mergeti sai cautati pe cei aflati in suferinte prin spitale, azile, puscarii, etc?

Oamenii care o fac (creștini sau necreștini) nu-ți vor răspunde direct pe acest forum. Pentru că facerea de bine ține de caracter nu de imagine. Ea se face fără surle și trâmbițe la fiecare colț de stradă. Până și faptul că pui această întrebare mă face să cred că tu nu înțelegi izvorul facerii de bine la nivel de individ.

Dacă însă ai vrea un răspuns instituțional, acesta poate fi găsit mai degrabă pe paginile de Internet ale diverselor fundații și asociații, în rapoartele de activitate ale acestora, pliantele și broșurile pe care le distribuie, corespondența electronică, etc.

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 11:48

Mari-uka, Danion Vasile, inainte de a deveni yogin, a fost ortodox nepracticant, doar prin botez era ortodox; nu avea nimic habar despre ortodoxie.
Daca acum este radical in ceea ce priveste yoga, te-ai gandit ca a devenit asa deoarece cunoaste fenomenul yoga din interior?! El a ajus sa cunoasca ortodoxia abia dupa ce a fost yogin.
Te inseli daca crezi ca Puric nu este "radical" ca si Danion. Doar ca va trebui sa iti definesti mai bine "radicalismul" de care dau dovada ortodcsii. Despre credinta fanatica a postat Andu un mesaj foarte foarte bun ( din Parintele Cleopa). Iata, pentru tine banuiesc ca Parintele Cleopa este si el un radical si totusi a explicat foarte clar ca exista fanatism religios si in ce anume consta el.

Ce inseamna toleranta religioasa si pana unde poate merge ea? Pana la a face o "religie" sincretica care sa impace si capra si varza si ...lupul?!

Mari-uka, te rog cauta pe sfaturiortodoxe.ro experienta altor fosti yogini. Nu este un fenomen pe care sa il treci usor cu vederea. A citi mai mult despre religii trebuie sa mearga mana in mana cu a citi mai mult despre ortodoxie ( stiu ca esti ortodoxa).

Pentru mine toleranta este o experienta "vie" adica o experienta care se traieste zi de zi in relatia cu cei din jurul nostru si nimeni nu ar trebui sa spuna despre x ca este un intolerant doar pentru ca la nivel dogmatic se dovedeste inflexibil.
Am o parere foarte proasta despre yoga, dar asta nu inseamna ca o sa-l iau la suturi pe un yogin care vrea sa intre in biserica. Afla insa ca niste yogini au luat la suturi, acum vreo 13 ani, un grup din care faceam si eu parte, doar pentru ca am vrut sa intram la "petrecerea" lor. Ne-au luat la "suturi "direct, fara sa ne intrebe cine suntem sau ce vrem. Voiam doar sa dansam, dar se pare ca nu despre dans era vorba acolo.Oricum, yoginii chiar sunt intoleranti si spalati pe creier. Cand la tai chi a sosit un grup de fosti yogini, ne cruceam cu totii in ce fel ajunsesera sa se raporteze la lume, idei etc. Foarte ciudat.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 12:42

Funymoon...nu te contrazic..insa mie mi s-a parut ca-si face prea multa publicitate, folosindu-de de aceasta problematica crestina, vis-a-vis de cipurile astea mult comentate in ultima vreme.

Ochiul prin care il vad pe Dumnezeu este acelasi ochi prin care Dumnezeu ma vede pe mine: ochiul meu si ochiul Domnului sunt un singur ochi, o singura viziune, o singura cunoastere, o singura iubire.”
C.G.Jung (1875 – 1961)

Psihiatru si psihanalist elvetian, Carl Gustav Jung a fost preocupat de semnificatia realizarii Sinelui, afirmand ca arhetipul Sinelui se refera la „totalitatea integrata armonic a potentialitatilor psihice ale individului, un adevarat arhetip al arhetipurilor”.

Realizarea Sinelui reprezinta scopul dezvoltarii fiecarei persoane, si se refera la confruntarea cu contrariile si armonizarea lor, iar acest proces de atingere a Sinelui este numit de Jung individuatie.

Iata si o anecdota spirituala de provenienta budista, care ne poate ajuta sa intelegem treptele care duc spre experienta interioara si, de acolo, spre unitate, spre totalitate:

“Intr-o dimineata, numai ce Buddha da sa se aseze intre discipolii sai, ca iata 7 oameni dau sa se apropie de grupul lor.

- Exista Dumnezeu? intreba primul om ajuns inaintea lui Buddha.
- Exista Dumnezeu? se mira Buddha.

- Exista Dumnezeu? intreba cel de-al doilea om ajuns inaintea lui Buddha.
- Da, Dumnezeu exista, se bucura Buddha.

- Exista Dumnezeu? intreba al treilea om ajuns inaintea lui Buddha.
- Nu, Dumnezeu nu exista, se intrista Buddha.

- Exista Dumnezeu? intreba al patrulea om ajuns inaintea lui Buddha.
- Si ce daca Dumnezeu exista sau nu exista, se amuza Buddha.

- Exista Dumnezeu? intreba al cincilea om ajuns inaintea lui Buddha.
- Cand si cand, Dumnezeu exista si nu exista, se ingandura Buddha.

- Exista Dumnezeu? intreba al saselea om ajuns inaintea lui Buddha.
- Nu stiu inca daca Dumnezeu exista, contempla Buddha.

- Exista Dumnezeu? se minuna al saptelea om ajuns inaintea lui Buddha. Fara sa astepte vreun raspuns, omul pleca numaidecat.
- … (fara nici un raspuns)

- Maestre, asta e absurd, spuse unul dintre discipoli. Cum poti da 7 raspunsuri diferite la aceeasi intrebare ?
- Pentru ca sunt 7 cai diferite, raspunse Buddha. Si fiecare persoana se apropie de Dumnezeu pe calea sa : unii luandu-L ca ipoteza, altii afirmandu-L, altii negandu-L, altii afirmandu-L sau negandu-L simultan, altii afirmandu-L si negandu-L simultan, altii neafirmandu- L si nici nenegandu-L, iar altii revelandu-L.”

Exista, asadar, sapte trepte prin care se poate ajunge la atingerea adevarului, la realizarea sinelui prin experienta interioara, la unitate si totalitate: mirarea, bucuria, tristetea, amuzamentul, ingandurarea, contemplarea si revelatia.

Probail ca el asa a ales sa ajunga la credinta..e una din cele 7 cai de a ajunge..nu-l condamn pentru asta pe Vasile Danion...dar mi s-a parut ca isi face prea multa reclama. Atat!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 12:53

Maria, un creștin autentic nu poate da decât al doilea răspuns din anecdota de mai sus. Toate celelalte sunt fie incompatibile cu evanghelia fie încalcă legea non-contradicției. De exemplu, nu putem spune că Nitsche sau Cioran sunt creștini (sau teiști măcar) fără a contrazice definiția termenilor.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:03

De la: adipopa, la data 2009-03-22 12:53:43Maria, un creștin autentic nu poate da decât al doilea răspuns din anecdota de mai sus. Toate celelalte sunt fie incompatibile cu evanghelia fie încalcă legea non-contradicției. De exemplu, nu putem spune că Nitsche sau Cioran sunt creștini (sau teiști măcar) fără a contrazice definiția termenilor.

Hmmm! Adi, vis-a-vis de postarea de mai sus (anecdota), Măriuka nu cred că s-a referit la un adevărat creștin....ci la calea spre a deveni creștin! E o diferență...

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:12

De la: adipopa, la data 2009-03-22 12:53:43Maria, un creștin autentic nu poate da decât al doilea răspuns din anecdota de mai sus. Toate celelalte sunt fie incompatibile cu evanghelia fie încalcă legea non-contradicției. De exemplu, nu putem spune că Nitsche sau Cioran sunt creștini (sau teiști măcar) fără a contrazice definiția termenilor.

Da Adi..asa cum spune Dora..vroiam sa scot in evidenta calea pe care o alegem noi de a deveni crestini. Banuiesc ca nu calea conteaza ata de mult ci destinatia noastra...sa ajungem la destinatie!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:14

Dora, strict vorbind, anecdota Mariei se referă la treptele interiorizării sau realizării sinelui în gândirea budistă - nicidecum la 'calea spre a deveni creștin'. Eu am ales să compar gândirea creștină și cea budistă în ce privește spiritualitatea sau experiența religioasă. Din acest punct de vedere, spun, un creștin nu poate îmbrățișa decât una din cele șapte variante.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:16

Cu cat un om se apropie mai mult de Dumnezeu si intelege ortodoxia cu atat Hristos lucreaza in el si omul nu mai poate sa se abata nici la stanga nici la dreapta de pe calea cea adevarata. Caci este scris: Cerul si pamantul vor trece dar nu va trece nici macar o litera din lege...

Toti marii Sfinti de la apostoli pana la cei din zilelele noastre au fost foarte fermi in a marturisi credinta apostolica si a arata puterea Duhului Sfant care se lucreaza in Biserica.

Din pacate Duhul Sfant este persoana cea mai neinteleasa a Sfintei Treimi si lepadarea de Duh Sfant este cea mai frecventa in zilele noastre. Si prin lepadarea de Duhul Sfant omul se leapada si de Tatal si de Fiul.

Priviti cum decurge un dialog intre un om sfant (Arsenie Boca) si oameni obisnuiti. Astfel de dialoguri sunt frecvente si cei care au vorbit vreodata cu un astfel de om, stiu ce vreau sa spun. Dar le postez pentru ceilalti care nu au vazut niciodata cum lucreaza Duhul Sfant printr-un om cu adevarat credincios:

""
Cineva din mulțime a spus că o femeie în vârstă care era paralizată de la brâu în jos. Iar Părintele Arsenie, privind-o pe femeie a spus: “Da mă, ea are necazul cel mai mare”. S-a apropiat de ea și i-a zis: “Știi tu, mătușică, de ce ești așa?”. Bătrâna dădea din cap că nu știe și plângea cu amar. Din cauza plânsului nu putea vorbi și atunci a dat din cap că nu știe. “Lasă mătușică nu mai plânge atâta că îți poartă cineva de grijă. Și știi cine?” Și arătă cu degetul în sus grăindu-i: “Dumnezeu”. “Că și așa cocioaba asta se rablagește ea”, a mai spus părintele referindu-se la corpul omului. “Șă știi – i-a mai spus părintele – că tu duci sau porți păcatele lui Gheorghe a lui [cutare], a lui Vasile a lui [cutare], a lui Ioan a lui [cutare] – spunând numele sau porecla pe care o aveau în sat acele rude ale ei – tu le duci pe toate acestea, pe tine au căzut”.
""

sau:
""
De obicei mergeam cu alte fete din sat la Mănăstirea Brâncoveanu. Când era vremea bună, Părintele Arsenie făcea slujba afară, la un altar construit de dânsul. Odată, în timpul slujbei, a zis către doi cunoscuți de-ai mei: „Măi, voi de acolo, mergeți pe calea Drăgușului, că e femeie care vrea să vină la slujbă e oprită de niște dulăi”. Cei doi au mers și mai jos de pădure au întâlnit-o pe femeie înconjurată de mucări ( sectari ), care au oprit-o din calea spre biserică ținând-o de vorbă cu ale lor rătăciri, ei fiind adventiști de sâmbăta”.
""
sau:
""
Odată, o femeie însărcinată de la Sibiu s-a dus la Părintele Arsenie, la Drăgănescu. Când a văzut-o, Părintele i-a zis: „Mă, du-te repede să nu scapi trenul”. „Păi, Părinte, zice, eu am venit sㅔ. „Nu mă, mergi repede să nu scapi primul tren”. Femeia a plecat supărată, gândindu-se: „De ce n-o fi vrut Părintele să vorbească cu mine?”. A ajuns în Sibiu noaptea la ora 1. Când a intrat în casă i s-a rupt apa. A dat telefon după Salvare, iar la ora 4 a născut un copil, pe care l-a botezat Ioan.
""
sau:
O femeia trecută de 60 de ani, din Sâmbăta de Jos, de plângea că fiul ei s-a apucat de băut și o bate cu lanțul de câte ori se îmbată. Părintele a ascultat-o, privind țintă în ochii săi, apoi l-am auzit cum ridică vocea: „Pe tine te bat de fapt cele 22 de avorturi pe care le-ai făcut! Știi ce înseamnă asta? Auzi acum: asta înseamnă tot atâtea suflete care s-au dus pe lumea cealaltă, fără a fi fost botezate și nu vor putea intra în Împărăția Cerurilor din cauza ta! În schimb, tu ai strâns bani și ți-ai făcut ditamai cavoul, de parcă după moarte vei rămâne acolo”.
"
sau:
"
O pocăită a mers la Drăgănescu și, în timp ce în biserică se afla multă lume, a început să-l „lămureasc㔠pe părintele despre Maica Domnului și Sfânta Cruce. Deodată, sfinția sa ne-a spus tuturor să nu ne speriem. În acel moment a pocnit soba și în biserică s-a făcut un fum mare. Părintele a ieșit afară, noi după dânsul. Când fumul s-a limpezit în biserică, Părintele a pus-o pe acea femeie să curețe soba și la urmă, i-a zis: „Așa ( murdară ) cum ești acum, vei fi cu Biblia subsuoară în iad”.
"

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:20

Maria, negarea, contradicția sau agnosticismul nu ne pot duce la aceiași destinație la care ne duce credința.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:26

De la: adipopa, la data 2009-03-22 13:14:43Dora, strict vorbind, anecdota Mariei se referă la treptele interiorizării sau realizării sinelui în gândirea budistă - nicidecum la 'calea spre a deveni creștin'. Eu am ales să compar gândirea creștină și cea budistă în ce privește spiritualitatea sau experiența religioasă. Din acest punct de vedere, spun, un creștin nu poate îmbrățișa decât una din cele șapte variante.

STII CE APRECIEZ CU ADEVARAT LA TINE...MA FACI SA INTELEG MAI BINE ANUMITE LUCRURI!
Este realizarea sinelui ...dar in gandirea budista. Corect. asa este ...e o diferenta intre gandirea crestina si cea budista..dar eu le imbratisez pe amandoua...ca si experiente religioase.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:26

De la: adipopa, la data 2009-03-22 13:20:06Maria, negarea, contradicția sau agnosticismul nu ne pot duce la aceiași destinație la care ne duce credința.

....de ce nu? Dacă în final omul ajunge la credință....nu contează cum, dar ajunge....cu ce este el mai prejos decât cel care a avut parte toată viața de instruire în ce privește credința?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:32

De la: adipopa, la data 2009-03-22 13:20:06Maria, negarea, contradicția sau agnosticismul nu ne pot duce la aceiași destinație la care ne duce credința.

Chiar crezi Adi..nu ajuta taote astea sa ajungem la o speciala destinatie?
Majoriatea credinciosilor, a sfintilor..etc pana si Maria Tereza a recunoscut ca a avut parte cand ea mult timp l-a negat pe Dumnezeu, si eu si tu si poate ca toti de aici..am avut momentele noastre de negare...care tocmai NEGANDU-L , ama juns as ne apropriem mai mult de Dumnezeu, nu crezi oare ?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:33

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-22 13:26:07

....de ce nu? Dacă în final omul ajunge la credință....nu contează cum, dar ajunge....cu ce este el mai prejos decât cel care a avut parte toată viața de instruire în ce privește credința?

Dora,...intr-un buchet de trandafiri artificiali, exista unul natural !...perfect asemanator cu ceilalti.

Cum il distingi pe cel "viu"dintre cei"morti"?????

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:38

De la: mytcor, la data 2009-03-22 13:33:10
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-22 13:26:07

Dora,...intr-un buchet de trandafiri artificiali, exista unul natural !...perfect asemanator cu ceilalti.

Cum il distingi pe cel "viu"dintre cei"morti"?????

Sunt mai multe metode....de exemplu prin miros, pipăit.... dar mi-e greu să cred că asemănarea este perfectă.....nimic nu e perfect!
....Iar tot ce este viu se deosebește de tot ce este mort

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:44

revin..mai pe seara.
v-am pupat pe toti
Dora, Mytcor si Adi

Nu de alta dar ma pun copii mei la zid!
Iesim prin oras...sa ne bucuram de soarele acesta primavaratic...este cald si frumos!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 13:46

De la: mari_uka, la data 2009-03-22 13:44:32revin..mai pe seara.
v-am pupat pe toti
Dora, Mytcor si Adi

Nu de alta dar ma pun copii mei la zid!
Iesim prin oras...sa ne bucuram de soarele acesta primavaratic...este cald si frumos!

Distracție plăcută vă doresc! ...Și noi ieșim ...mai târziu puțin

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:16

Dora, incearca un raspus semisenzorial.

n-ai voie sa atingi, mirosi, gusti,......doar privesti buchetul !...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:23

De la: mytcor, la data 2009-03-22 14:16:11Dora, incearca un raspus semisenzorial.

n-ai voie sa atingi, mirosi, gusti,......doar privesti buchetul !...

Fi un pic mai atent...deja ți-am răspuns! Pur și simplu ceea ce este viu se deosebește de tot ceea ce este mort sau artificial....are ceva natural, care se deosebește în mod clar de orice artificialitate.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:27

....Dora, nu esti atenta, trandafirul natural este viu sau mort ?...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:31

De la: mytcor, la data 2009-03-22 14:27:06....Dora, nu esti atenta, trandafirul natural este viu sau mort ?...

....Hmmm, tentația ar fi să spun că este mort...dar nu este, chiar dacă este tăiat...el mai trăiește....atât timp cât se poate hrăni (primește apă)....poți spune că este mort...după ce se usucă, sau putrezește.
...Și asta este o metodă de a afla....îl lași să se usuce...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:36

of of,of !....astept sa iei o hotarare !...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:40

De la: mytcor, la data 2009-03-22 14:36:20of of,of !....astept sa iei o hotarare !...

Mda, sunt nehotărâtă!....Am înțeles unde bați, dar deocamdată , la mine nu este cazul....
Și tu o dai cotită din când-în-când, atunci când nu-ți place subiectul!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:56

Dora, atunci hai sa ne-ntoarcem la raspunsul tau dat in in speta :

"Maria, negarea, contradicția sau agnosticismul nu ne pot duce la aceiași destinație la care ne duce credința."

......????

"
"

la ce tip de credinta ?...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 14:58

De la: mari_uka, la data 2009-03-22 13:32:12Majoriatea credinciosilor, a sfintilor..etc pana si Maria Tereza a recunoscut ca a avut parte cand ea mult timp l-a negat pe Dumnezeu, si eu si tu si poate ca toti de aici..am avut momentele noastre de negare...care tocmai NEGANDU-L , ama juns as ne apropriem mai mult de Dumnezeu, nu crezi oare ?

Maria, dacă vorbim despre experiența anterioară convertirii sau reîntoarcerii la creștinism, sigur că fiecare dintre noi a fost (sau este) altfel.

Ca să folosesc anecdota de mai devreme, unii îl laudă pe Dumnezeu doar de formă, alții îl neagă în mod categoric, alții îl afirmă dar îl și neagă în același timp, alții nu îl nici afirmă nici nu-l neagă, etc. Până aici nu văd de ce nu am recunoaște diversitatea raportării noastre la Dumnezeu.

Numai că, în momentul convertirii sau al conștientizării credinței creștine, aceste negări și contradicții încetează. Își găsesc, cumva, răspunsul sau rezoluția în îmbrățișarea dintre scriptură, tradiție și comunitatea de credință.

Nu spun însă că ele nu ne mai pot încerca sau că nu se pot întoarce la noi. Dimpotrivă. Dinamica vieții de credință permite îndoieli, negări sau răzvrătiri - pentru că există suferință, pentru că suntem influențabili, pentru că avem de înfruntat ispitiri de tot felul.

Dar oricât de multe lucruri învățăm din toate aceste trăiri (la limită), ateismul sau agnosticismul rămân în principiu incompatibile cu afirmarea credinței.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 15:05

Credința într-o divinitate supremă, Mytcor. ...doar despre asta este vorba nu?!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 15:14

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-22 15:05:07Credința într-o divinitate supremă, Mytcor. ...doar despre asta este vorba nu?!

Da !...de unde stii daca propria-ti credinta-i "vie" sau "moarta" ?...

Adipopa , a dat un raspuns Joannei in prob. fundatiilor.

acel raspuns, nu numai ca a fost citit si intles ; "El " pur si simplu a trecut "dincolo"....A VIBRAT !...a fost um mesaj "viu".

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 15:30

De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:19:32Ioana, s-a vorbit deja prea mult (și prea înfocat chiar) asupra acestui subiect.

Cred că exagerezi importanța bisericii în asistarea persoanelor în suferință, iar asta în detrimentul instituțiilor publice și a societății civile. Toate trei trebuiesc menținute în echilibru. Preotul nu ține loc de medic, psiholog sau asistent social.

Preotul nu conduce microbuzul unei asociații (de acasă la spital), nu acoperă cheltuiala cu achiziționarea citostaticelor, a vitaminelor sau întăritorilor de efort, nu se ocupă de strângerea de fonduri pentru nevoile familiei care îngrijește de un copil cu leucemie, nu vine la spital să le cânte copiilor melodii îndrăgite (cum fac mulți artiști la Marie Curie de exemplu) – și ar fi nedrept să ne gândim că el ar trebui să facă toate acestea.

Pe lângă acest fapt, preotul mai este și ocolit de foarte mulți oameni, din diverse motive. Nu toți se simt apropiați de biserică și nu ar trebui nici momiți să se apropie cu promisiuni privind eventuale servicii de ajutorare. Oamenii au dreptul să fie atei sau de alte religii.

Dar societatea civilă trebuie să funcționeze fără (sau în afara) bisericii! Omul este purtătorul chipului dumnezeiesc indiferent de atitudinea sa față de creator, și de aceea nu ar trebui exclus de la serviciile de asistență de specialitate (doar pe motiv că nu este credincios sau ortodox).

Cele mai multe fundații și asociații se declar independente de biserică tocmai pentru a sluji tuturor semenilor, indiferent de religie – și e bine ca lucrurile să rămână așa. O fundație sau asociație care aparține unei biserici tinde să fie parohială sau prozelizatoare.

Eu cred că omul în nevoie trebuie ajutat pentru că este Om - nu pentru că este (sau poate deveni) creștin. Orice altă abordare ne-ar transforma în mercenari de suflete și demagogi religioși, nedemni de evanghelia lui Hristos!

Acesta este mesajul Lui Adipopa ,...pe care eu il consider um mesaj "VIU"

racukoto

209 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 15:47

Mytcor....trebuie sa-ti multumesc petru ajutorul dat in explicarea unor convingeri ale mele asupra ...adevarurilor bibilce.
Asupra trandafirului tau, noi oamenii nu avem "instrumente palpabile" lasate de Dumnezeu, care sa ne ajute in ...diferentierea celui artificial de cel ...viu dar, ca si in ....ritualurile religioase, putem folosi revelatia...divina si sa asteptam o...albina divina sa vina sa se aseze pe...trandafirul viu.
In traducere, din uneori limba "gandirii" mele, cea ce este adevarat poate fi ..separat de ...pleava. Trebuie sa gasim "albina" care sa ne ajute si Dumnezeu, eu zic ca ne-a dat/o si ea se numeste....minte sau inteligenta sau setea de ...cunostere, nepalpabila material.
De ce oare bolile ereditare, bolile grave care apar in cursul vieti unor oameni trebuiesc asociate neaparat cu...vointa divina, legata intodeauna de ..religia, mai ales cea crestina ?
Marea intrebare este, de fapt, de ce vointa ..divina accepta sa apara raul, ca o pedeapsa a ...necredintei, prin ..boala. Chiar si in exemplele de mai sus, de ce precinstitul prelat crede ca un om, individ unic, care poarta chipul domnului, sa sufere in numele altor...rude ? Crezi in Dumnezeul bisericii, esti mantuit Nu crezi in Dumnezeul bisericii esti.. damnat
Cine ma va putea convinge ca acesta ...metotoda de intimidare nu este o pura ....atragere fortata spre..crestinism ?
Metoda de ..intimidare, cred eu este folosita inca din primii ani ai crestinismului, din anii in care crestinismul nu era format.
Credeti ca ..crestinismul a prins la populatie din clipa ..rastingnirii lui Isus. Insasi faptul ca Isus a fost rasignit, duce la concluzia logica ca in acele timpuri, crestinismul era.....ceva ce nu exista.
Oare, nu cumva din motive strict...pecuniare si de politica ...a bisericii, vulgul trebuia convins de ....unicitatea si ...adevarul crestinismului.Oare vulgul, a carui viata, pe acele timpuri, nu reprezenta nimic important, poate numai ca forta de munca, nu trebuia convins ca...dupa chinul vietii cotidiene, urma o...existenta idilica in...rai.
Oare unii "apostoli" fanatici, ca si inchizitorii mult mai tarzii, au denaturat tot, inclusiv viata si pildele lui Isus , pentru a obtine ....forta de conducatori ?
Uitati-va la zilele noastre de ce sunt capabili oamenii, urmasii "apostolilor", ca sa se catere la ....putere ?

racukoto

209 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 15:47

Mytcor....trebuie sa-ti multumesc petru ajutorul dat in explicarea unor convingeri ale mele asupra ...adevarurilor bibilce.
Asupra trandafirului tau, noi oamenii nu avem "instrumente palpabile" lasate de Dumnezeu, care sa ne ajute in ...diferentierea celui artificial de cel ...viu dar, ca si in ....ritualurile religioase, putem folosi revelatia...divina si sa asteptam o...albina divina sa vina sa se aseze pe...trandafirul viu.
In traducere, din uneori limba "gandirii" mele, cea ce este adevarat poate fi ..separat de ...pleava. Trebuie sa gasim "albina" care sa ne ajute si Dumnezeu, eu zic ca ne-a dat/o si ea se numeste....minte sau inteligenta sau setea de ...cunostere, nepalpabila material.
De ce oare bolile ereditare, bolile grave care apar in cursul vieti unor oameni trebuiesc asociate neaparat cu...vointa divina, legata intodeauna de ..religia, mai ales cea crestina ?
Marea intrebare este, de fapt, de ce vointa ..divina accepta sa apara raul, ca o pedeapsa a ...necredintei, prin ..boala. Chiar si in exemplele de mai sus, de ce precinstitul prelat crede ca un om, individ unic, care poarta chipul domnului, sa sufere in numele altor...rude ? Crezi in Dumnezeul bisericii, esti mantuit Nu crezi in Dumnezeul bisericii esti.. damnat
Cine ma va putea convinge ca acesta ...metotoda de intimidare nu este o pura ....atragere fortata spre..crestinism ?
Metoda de ..intimidare, cred eu este folosita inca din primii ani ai crestinismului, din anii in care crestinismul nu era format.
Credeti ca ..crestinismul a prins la populatie din clipa ..rastingnirii lui Isus. Insasi faptul ca Isus a fost rasignit, duce la concluzia logica ca in acele timpuri, crestinismul era.....ceva ce nu exista.
Oare, nu cumva din motive strict...pecuniare si de politica ...a bisericii, vulgul trebuia convins de ....unicitatea si ...adevarul crestinismului.Oare vulgul, a carui viata, pe acele timpuri, nu reprezenta nimic important, poate numai ca forta de munca, nu trebuia convins ca...dupa chinul vietii cotidiene, urma o...existenta idilica in...rai.
Oare unii "apostoli" fanatici, ca si inchizitorii mult mai tarzii, au denaturat tot, inclusiv viata si pildele lui Isus , pentru a obtine ....forta de conducatori ?
Uitati-va la zilele noastre de ce sunt capabili oamenii, urmasii "apostolilor", ca sa se catere la ....putere ?

Pagini: << 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: