back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa ne cunoastem credinta ortodoxa

Pagini: << 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 16:08

De la: mytcor, la data 2009-03-22 15:14:09
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-22 15:05:07Credința într-o divinitate supremă, Mytcor. ...doar despre asta este vorba nu?!

Da !...de unde stii daca propria-ti credinta-i "vie" sau "moarta" ?...

Adipopa , a dat un raspuns Joannei in prob. fundatiilor.

acel raspuns, nu numai ca a fost citit si intles ; "El " pur si simplu a trecut "dincolo"....A VIBRAT !...a fost um mesaj "viu".

Știu exact la ce te-ai referit Mytcor....și într-adevăr, răspunsul lui Adi este viu, pentru că este cât se poate de adevărat.

Tocmai de aceea eu nu am vrut să dau un răspuns clar....pentru că nu știu exact, dacă există ceva după moarte.Tind să cred că nu există nimic...tind să cred că nu există un D-zeu care să steaî în spate la fiecare sau să numere firele de păr a cuiva...și atunci mă aflu în imposibilitatea de a da un exemplu clar.

Ăsta este motivul pentru cae am preferat s-o dau și eu cotită!

Dar să fie clar, respect religia și credința oricui!

Orice adevăr este valabil până la proba contrarie!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 16:27

De la: mytcor, la data 2009-03-22 15:30:09
De la: adipopa, la data 2009-03-21 23:19:32Ioana, s-a vorbit deja prea mult (și prea înfocat chiar) asupra acestui subiect.

Cred că exagerezi importanța bisericii în asistarea persoanelor în suferință, iar asta în detrimentul instituțiilor publice și a societății civile. Toate trei trebuiesc menținute în echilibru. Preotul nu ține loc de medic, psiholog sau asistent social.

Preotul nu conduce microbuzul unei asociații (de acasă la spital), nu acoperă cheltuiala cu achiziționarea citostaticelor, a vitaminelor sau întăritorilor de efort, nu se ocupă de strângerea de fonduri pentru nevoile familiei care îngrijește de un copil cu leucemie, nu vine la spital să le cânte copiilor melodii îndrăgite (cum fac mulți artiști la Marie Curie de exemplu) – și ar fi nedrept să ne gândim că el ar trebui să facă toate acestea.

Pe lângă acest fapt, preotul mai este și ocolit de foarte mulți oameni, din diverse motive. Nu toți se simt apropiați de biserică și nu ar trebui nici momiți să se apropie cu promisiuni privind eventuale servicii de ajutorare. Oamenii au dreptul să fie atei sau de alte religii.

Dar societatea civilă trebuie să funcționeze fără (sau în afara) bisericii! Omul este purtătorul chipului dumnezeiesc indiferent de atitudinea sa față de creator, și de aceea nu ar trebui exclus de la serviciile de asistență de specialitate (doar pe motiv că nu este credincios sau ortodox).

Cele mai multe fundații și asociații se declar independente de biserică tocmai pentru a sluji tuturor semenilor, indiferent de religie – și e bine ca lucrurile să rămână așa. O fundație sau asociație care aparține unei biserici tinde să fie parohială sau prozelizatoare.

Eu cred că omul în nevoie trebuie ajutat pentru că este Om - nu pentru că este (sau poate deveni) creștin. Orice altă abordare ne-ar transforma în mercenari de suflete și demagogi religioși, nedemni de evanghelia lui Hristos!

Acesta este mesajul Lui Adipopa ,...pe care eu il consider um mesaj "VIU"

Este acel trandafir VIU!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 16:33

De la: adipopa, la data 2009-03-22 14:58:55
De la: mari_uka, la data 2009-03-22 13:32:12Majoriatea credinciosilor, a sfintilor..etc pana si Maria Tereza a recunoscut ca a avut parte cand ea mult timp l-a negat pe Dumnezeu, si eu si tu si poate ca toti de aici..am avut momentele noastre de negare...care tocmai NEGANDU-L , ama juns as ne apropriem mai mult de Dumnezeu, nu crezi oare ?

Maria, dacă vorbim despre experiența anterioară convertirii sau reîntoarcerii la creștinism, sigur că fiecare dintre noi a fost (sau este) altfel.

Ca să folosesc anecdota de mai devreme, unii îl laudă pe Dumnezeu doar de formă, alții îl neagă în mod categoric, alții îl afirmă dar îl și neagă în același timp, alții nu îl nici afirmă nici nu-l neagă, etc. Până aici nu văd de ce nu am recunoaște diversitatea raportării noastre la Dumnezeu.

Numai că, în momentul convertirii sau al conștientizării credinței creștine, aceste negări și contradicții încetează. Își găsesc, cumva, răspunsul sau rezoluția în îmbrățișarea dintre scriptură, tradiție și comunitatea de credință.

Nu spun însă că ele nu ne mai pot încerca sau că nu se pot întoarce la noi. Dimpotrivă. Dinamica vieții de credință permite îndoieli, negări sau răzvrătiri - pentru că există suferință, pentru că suntem influențabili, pentru că avem de înfruntat ispitiri de tot felul.

Dar oricât de multe lucruri învățăm din toate aceste trăiri (la limită), ateismul sau agnosticismul rămân în principiu incompatibile cu afirmarea credinței.

Ok..din aceasta metafora budhista...ai conchis elegant ca "oricât de multe lucruri învățăm din toate aceste trăiri (la limită), ateismul sau agnosticismul rămân în principiu incompatibile cu afirmarea credinței"....raman incompatibile cu afirmarea credintei..dar poate fi un prim pas catre credinta, pentru acei, bineinteles, care s-au trezit din ateism sau agnosticism!

e ca si cum ai da la o parte totii spinii "morti" de pe un trandafir viu!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 17:44

""
Cand ceilalti faceau pomelnicele eu stateam mai retrasa pentru ca n-am indraznit sa fac pomelnic, fiinca nu aveam bani la mine.
Parintele Cleopa mi-a facut semn cu mana, indemnandu-ma cu aceste cuvinte: "Treci, mama, si fa un pomelnic, poate esti intr-un proces, si scrie asa: pentru reusire la proces si intoarcerea pagubei".
M-am cutremurat, eu pacatoasa, cand am auzit aceste cuvinte din gura unui om caruia nu-i spusesem nimic despre mine si nici despre necazurile mele. Eu, cu adevarat, eram in proces pentru o vie pe care vroiam sa o recastig, dar nu am avut nici o intentie cand am mers la parintele Cleopa sa-i spun ceva despre necazul meu. Dupa ce m-a chemat, m-am apropiat sa scriu pomelnicul, dar nu reuseam pentru ca de emotie imi tremura mana. Vazandu-ma ucenicul parintelui, mi-a zis: "Lasa ca ti-l scriu eu".
Cand a anuntat la televizor moartea parintelui Cleopa m-a chemat postasul si mi-a dat un plic in care era hotararea de la judecata in care castigasem procesul.

(Maria Pavel din Negresti-Vaslui)
""
extras din cartea: Manca-v-ar Raiul; In memoria Parintelui Cleopa

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:03

Viata pe scurt a Parintelui Arsenie Boca

1910 - 29 septembrie
Se naște în localitatea Vața de Sus (județul Hunedoara), într-o familie de țărani simpli, Iosif și Cristina, dar credincioși. Primește numele Zian.
1929
Devine absolvent și șef de promoție al liceului "Avram Iancu" din Brad. Colegii îl numeau "sfântul", iar stejarul pe care îl plantează cu colegii la absolvire îi va purta numele, "Gorunul lui Zian".
1929 - 1933
Urmează cursurile Institutului Teologic din Sibiu, unde este remarcat de profesori ca un student de elită. Aici îi devin cunoscute talentele sale de pictor și de bun interpret la flaut.
1933
Este trimis la București de către Mitropolitul Nicolae Balan pentru a urma Institutul de Belle-Arte. Cu această ocazie participă și la cursurile de anatomie ale profesorului Francisc Rainer și la prelegerile de mistică ale lui Nichifor Crainic. Ajută pe Părintele Dumitru Staniloae la traducerea Filocaliei, realizând grafica primelor patru volume, care au aparut la Sibiu.
1935 - septembrie
Conform documentelor arhivei Arhiepiscopiei Sibiu este hirotonit întru citet și ipodiacon. Tot atunci este hirotonit diacon celib (cf. P[rintelui Veniamin Tohaneanu).
1939
Merge la Muntele Athos unde stă trei luni. Experimentează viața duhovnicească de aici postind 40 de zile.[.......]. Se închinoviază la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. 1940 3 mai Are loc tunderea în monahism, când primește numele de Arsenie.
1942 - 10 aprilie
Părintele este hirotonit preot și numit stareț al mănăstirii.
1944
A plecat în Basarabia, la Chișinău, să învețe pictura bisericească și poleitul icoanelor. A revenit în țară în primăvara anului 1945.
1948 - mai
Este arestat și torturat de Securitate, fiind acuzat că e legionar, lucru pe care Părintele l-a negat, chiar dacă în 1947, cu sprijinul său, la Sâmbăta, s-a ținut o consfatuire ce a dus la o unitate de luptă a tuturor forțelor anticomuniste din țară.
1948 - 25 noiembrie
Este mutat la mănăstirea Prislop de Mitropolitul Nicolae Bălan. Mănăstirea era într-o stare jalnică, fiind părăsită de ultimii trei viețuitori călugari greco-catolici (În 1948 greco-catolicii au revenit la ortodoxie). Este numit stareț al acestei mănăstiri.
1950
Prislopul devine mănăstire de maici. Părintele Arsenie nu mai este stareț, ci rămâne duhovnic al mănăstirii, iar stareța este numită monahia Zamfira.
1951
Părintele este ridicat din nou de Securitate.
1952
Părintele revine la Prislop, după ce a fost condamnat 9 luni (la Ocnele Mari și la Canal).
1959
Se desființează Mănăstirea Prislop, maicile sunt alungate, la fel și Părintele Arsenie, căruia i se interzice să mai slujească. Clădirea este transformată într-un cămin de bătrâni până în 1976, când se redeschide mănăstirea.
1961
După o lungă pribegie prin București este angajat ca pictor muncitor la Atelierele Patriarhiei de la Schitul Maicilor, participând la slujbe doar ca și cântareț.
1968
Este pensionat (o pensie minoră ); începe pictura bisericii de la Drăgănescu, la care va osteni timp de 15 ani, realizând astfel "Capela Sixtină " a Ortodoxiei românești.
1969 - 1989
Deține un atelier de pictură și chilie la proaspătul înființat așezământ mănăstiresc de la Sinaia.
1989 - 28 noiembrie
Părintele încetează din viață la Sinaia. Este înmormântat la Prislop în 4 decembrie1989. De atunci și până azi, credincioșii se adună an de an în număr tot mai mare la mormântul Părintelui pentru parastas, rugăciune și comuniune.

Peste tot unde se află Părintele, mulțimi de credincioși îl căutau spre a-i solicita îndrumare și binecuvântare, punându-și libertatea, chiar și viața în pericol, știut fiind faptul că Părintelui i se interzicea de către Securitate să stea de vorbă cu oamenii.

dark_storm24

22 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:04

nu va mai ascundeti in spatele un ong uri, sau dupa faptul ca nu tre sa stie dreapta ce face stanga, nu mai traim vremurile sf antonie, aveti copii de crescut si odata cu ei urmatoarele generatii, daca voi nu aratati ei de unde sa stie, lasati sa iasa lumina la suprafata nu o mai tineti sub oboroc, nu e decat o scuza a neputintei unora

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:07

* "În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă";
* "Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă";
* "Un suflet trist este cu luminile stinse";
* "Bobul lui se preschimbă în tăciune, iar el se crede grâu nedreptățit";
* "Mustrarea învinge, dar nu convinge";
* "Dragostea lui Dumnezeu față de cel mai mare păcătos este mai mare decât dragostea celui mai mare sfânt față de Dumnezeu".
(Arsenie Boca)

dark_storm24

22 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:08

pe vremurile alea se prefera fapta buna in taina, pt ca oamenii sa nu l laude pe respectivul si asa el sa cada in pacatul mandriei....ehehe

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:11

De la: dark_storm24, la data 2009-03-23 10:04:23nu va mai ascundeti in spatele un ong uri, sau dupa faptul ca nu tre sa stie dreapta ce face stanga, nu mai traim vremurile sf antonie, aveti copii de crescut si odata cu ei urmatoarele generatii, daca voi nu aratati ei de unde sa stie, lasati sa iasa lumina la suprafata nu o mai tineti sub oboroc, nu e decat o scuza a neputintei unora

Lumina trebuie cautata de cel ce are nevoie de ea. Niciodata Dumnezeu nu o sa-ti bage lumina in ochi daca tu nu o cauti..

Din punct de vedere sufletesc lucrurile sunt aceleasi din vremea lui Hristos pana in ziua de azi... Problemele sufletesti sunt aceleasi ca substanta, poate diferi doar forma sub care se manifesta...

dark_storm24

22 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:13

mai convins, succes la sminteala

dark_storm24

22 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:19

mai citeste odata prima fraza din raspunsul tau, si fa legatura cu afirmatia mea si spune mi undei legatura? ca eu unu nu o vad, vb despre faptele oamenilor.....

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:33

De la: dark_storm24, la data 2009-03-23 10:04:23

1)nu va mai ascundeti in spatele un ong uri, sau dupa faptul ca nu tre sa stie dreapta ce face stanga,

2)nu mai traim vremurile sf antonie,

3)aveti copii de crescut si odata cu ei urmatoarele generatii, daca voi nu aratati ei de unde sa stie, lasati sa iasa lumina la suprafata nu o mai tineti sub oboroc, nu e decat o scuza a neputintei unora

Tu ai avut mai multe afirmatii si nu una. La prima nu am ce sa-ti referitor la ong (probabil ai facut referire la cineva care a postat un ong). La urmatoarele doua am spus cateva idei referitor la vremuri (problemele sufletesti nu se schimba niciodata) si la lumina de sub obroc.

Toate bune

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 10:44

De la: balabanandrei, la data 2009-03-21 21:51:41www.trilulilu.ro/mihaioana/00baa9660f2c1f

video.crestinortodox.ro/Minunea_serpilor_care_vin_la_icoana_Maic...

Doamne ajuta!

Andrei tu chiar ai crezut FACATURA aia cu serpii? Esti copil sau ai creierul spalat? Bine ca ai pus si o explicatie ... de ce s-ar duce serpii la icoana ca mi se facea parul MACIUCA. Ma simt total descurajat cand vad TEMINATI ca tine. Daca asta este puterea voastra "mintala" MA MIR ca ne merge asa bine.. ar fi trebui sa fim fosile pana acum.

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 11:15

Ioana, s-a vorbit deja prea mult (și prea înfocat chiar) asupra acestui subiect.

Cred că exagerezi importanța bisericii în asistarea persoanelor în suferință, iar asta în detrimentul instituțiilor publice și a societății civile. Toate trei trebuiesc menținute în echilibru. Preotul nu ține loc de medic, psiholog sau asistent social.

Eu cred că omul în nevoie trebuie ajutat pentru că este Om - nu pentru că este (sau poate deveni) creștin. Orice altă abordare ne-ar transforma în mercenari de suflete și demagogi religioși, nedemni de evanghelia lui Hristos!

BRAVO domnule AdiPopa. Jos palaria. Tot citeam si eram "socat" de prostiile expuse de "prietenii nostrii virtuali".
Sincer nu prea eram convins de tine ..cum era Ioana ..dar de data asta ti-ai aratat clasa. Intr-o furtuna in care toti o luasera RAZNA ...
ai incercat sa aduci raza de lumina. Ai incercat ...dar nu stiu daca ai cu cine. Nu stiu cat o mai poti suporta pe Ioana. Este prea evident ca nu mai este pe ale ei... si are o tenta fanatica. Am mai vazut oamani ca ea ... si chiar mai fanatici... nici dusmanilor mei(daca) am nu le-as dori sa ajunga asa. Tonul folosit de tine o incurajeaza mult. Problema este ca pe termen lung nu-i va fi benefic. Daca intelegi bine...daca nu ... asta e. Intr-un fel pt biserica/credinta/religie este BUNA ... baga din TOP peste tot ...este ca motor de publicitate...dar sacrificiul este "pielea ei" (a se citii ..mintea ei).
Inca o data ...felicitati pt postul pe care l-am comentat.

Si apoi saccsiv...

Ioana ... o sa vin sa-ti tai netul. Unde stai?

---------------------------------------------------------------------------

Mytcor ... ca tot vroia sa faci specula cu paspoarte biometrice si nu stiu ce il trimiteai pe Andu sa patenteze ceva.
Iti dau eu idee de afacere. Genti si diplomate cu buzunare care ecraneaza undele radio ... si nu mai pot fi citite pasapoartele alea biometrice.
Si im ifac si eu fabrica de staniol? Ce zici ... revolutionam lumea ? :)))))

PS: Apoi o transforman im binar : 0101010001001010100101 ...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 11:30

De la: maressalul, la data 2009-03-23 10:44:19
De la: balabanandrei, la data 2009-03-21 21:51:41www.trilulilu.ro/mihaioana/00baa9660f2c1f

video.crestinortodox.ro/Minunea_serpilor_care_vin_la_icoana_Maic...

Doamne ajuta!

Andrei tu chiar ai crezut FACATURA aia cu serpii? Esti copil sau ai creierul spalat? Bine ca ai pus si o explicatie ... de ce s-ar duce serpii la icoana ca mi se facea parul MACIUCA. Ma simt total descurajat cand vad TEMINATI ca tine. Daca asta este puterea voastra "mintala" MA MIR ca ne merge asa bine.. ar fi trebui sa fim fosile pana acum.

Il poti auzi pe Ierarhul locului vorbind aici:
www.youtube.com/watch?v=pvSsOxZfWvk

INSULA KEFALLONIA - situata in Marea Ionica, sfantul protector al insulei este Sf. Gherasim, care a trait aici in secolul XVI. Moastele sale se afla din anul 1581 in Manastirea Sf. Gherasim, fiind sarbatorit pe 15 august si 20 octombrie. Insula Kefalonia mai este numita si “Insula Serpilor”, datorita serpilor care vin sa se “inchine” la icoana Maicii Domnului in fiecare an la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Astfel de minuni care se repeta cu regularitate intr-o singura zi din an, pot fi verificate zic eu de cei care se indoiesc de ele. Fundamentul pentru care se intampla aceasta minune eu nu o stiu, dar trebuie sa fie documentata.

Astfel de minuni care se intampla cu regularitate comemoreaza ceva anume (vezi Sfanta Lumina care vine numai de Inviere sau intoarcerea Iordanului numai de Boboteaza).

Sfanta lumina comemoreaza Invierea Domnului
Intoarcerea Iordanului comemoreaza Botezul Domnului

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 11:44

Am gasit o povestire pentru tine maresal. Cand o sa mergi acolo o sa-mi confirmi daca este adevarata sau nu. Sunt sigur ca tu cu spiritul tau critic vei intelege cel mai bine ce se intampla acolo.

Situata in micuta localitate Markopoulos, biserica Fecioarei Maria Lagouvarda a fost construita pe locul unei foste manastiri, distrusa de turci. O legenda spune ca in 1705 manastirea a fost atacata de pirati, iar maicutele ingrozite s-au rugat Sf Fecioare Maria sa le transforme in serpi, ca sa scape de cruzimea piratilor. Rugaciunea lor a fost auzita si, la vederea serpilor multi care au aparut, piratii au fugit. De atunci maicile- serpi se intorc in fiecare an la manastire, aducand noroc si prosperitate localitatii. Aceasta legenda explica fenomenul care se intampla in fiecare an in data de 15 august, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, cand un mare numar de serpi inconjura manastirea doar pentru acea zi si apoi dispar.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 11:51

De la: Andu30, la data 2009-03-23 11:44:24Am gasit o povestire pentru tine maresal. Cand o sa mergi acolo o sa-mi confirmi daca este adevarata sau nu. Sunt sigur ca tu cu spiritul tau critic vei intelege cel mai bine ce se intampla acolo.

Situata in micuta localitate Markopoulos, biserica Fecioarei Maria Lagouvarda a fost construita pe locul unei foste manastiri, distrusa de turci. O legenda spune ca in 1705 manastirea a fost atacata de pirati, iar maicutele ingrozite s-au rugat Sf Fecioare Maria sa le transforme in serpi, ca sa scape de cruzimea piratilor. Rugaciunea lor a fost auzita si, la vederea serpilor multi care au aparut, piratii au fugit. De atunci maicile- serpi se intorc in fiecare an la manastire, aducand noroc si prosperitate localitatii. Aceasta legenda explica fenomenul care se intampla in fiecare an in data de 15 august, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, cand un mare numar de serpi inconjura manastirea doar pentru acea zi si apoi dispar.

Cum poate cineva să creadă așa ceva???

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 12:00

andulica,am zis ca nu ma mai bag in vorba pe nici un topic religios,dar de data asta n-am putut bre,sa m-abtin,uite cum sta treaba,te invit pe 15 august la orice manastire adormita de maica vrei si te vei convinge ca nu apare nici un serpalau,vrei?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 12:04

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-23 12:00:06andulica,am zis ca nu ma mai bag in vorba pe nici un topic religios,dar de data asta n-am putut bre,sa m-abtin,uite cum sta treaba,te invit pe 15 august la orice manastire adormita de maica vrei si te vei convinge ca nu apare nici un serpalau,vrei?

E vorba de manastirea aceea din Grecia daca ai citit ce am scris mai sus, daca iti mentii invitatia o accept cu placere. Mergem acolo impreuna si vedem si motivul pentru care vin serpii si ii spunem si maresalului.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 12:32

sper sa ne intalnim,sa ne cunoastem si poate impreuna vom reusi sa ajungem in grecia la acea manastire sa vedem pe viu cum sta treaba cu serpalaii,de acord?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 12:34

De la: dora_visinescu, la data 2009-03-23 11:51:09
De la: Andu30, la data 2009-03-23 11:44:24Am gasit o povestire pentru tine maresal. Cand o sa mergi acolo o sa-mi confirmi daca este adevarata sau nu. Sunt sigur ca tu cu spiritul tau critic vei intelege cel mai bine ce se intampla acolo.

Dora...e o LEGENDA!

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 13:29

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-23 12:32:24sper sa ne intalnim,sa ne cunoastem si poate impreuna vom reusi sa ajungem in grecia la acea manastire sa vedem pe viu cum sta treaba cu serpalaii,de acord?

Ok. Doamne ajuta

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 13:36

Uite ce se gasea anul trecut pe piata ca sa-ti faci o idee. E valabil si pentru maresalul si pentru oricine.

Pelerinaj la sarbatoarea Maicii Domnului in Kefalonia

Grecia, Insula KEFALONIA – insula cu serpi
13 – 17 august 2008 5 zile- autocar, grup de 45 turisti
Tarif: 290 Euro

Ziua 1, 13 august: plecare
Ora 0, plecare din Brasov pe ruta: Brasov – Bucuresti – Ruse – Sofia – Serres.
In aceasta zi se viziteaza Manastirea Rila care adaposteste moastele Sf. Ioan din Rila.
Cazare la Serres.

Ziua 2, 14 august: spre Kefalonia
Devreme, mic dejun, scurt tur de oras Salonic ( Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama; mica plimbare pe faleza unde admiram Turnul Alb - simbolul orasului)
Plecare spre insula Kefalonia
In drum se viziteaza Manastirea Aghia Paraskevi din valea Tembi, cu izvor vindecator.
Trecere cu ferryboat-un spre insula Kefalonia – cea mai mare si mai muntoasa insula ionica.
Timp liber, Cazare in insula

Ziua 3, 15 august: Adorminrea Maicii Domnului
Mic dejun.
Adormirea Maicii Domnului : Participare la Sf Liturghie la Biserica cu serpi din Markopolus
Timp liber, cazare in Kefalonia

Ziua 4, 16 august: Sf Gherasim
Mic dejun.
Hram la Manastirea Sf Gherasim – izgonitorul de diavoli. Sf Gherasim a trait aici in sec 16, a trecut la Domnul in 1579, a fost canonizat in anul 1622 ; este ocrotitorul insulei Kefalonia.
Plecare Salonic, cazare in Serres.
Ziua 5, 17 august: spre Romania

Mic dejun, plecare spre Romania.
Pretul include: transport cu autocar modern ** ( 50 loc, AC), 4 cazari la hoteluri** cu mic dejun - la Serres si pe insula Kefalonia; ghid roman.

Pretul nu include: masa ( dejun, cina), intrari la obiective turistice (obiectivele religioase nu percep taxa de intrare), transportul cu feribotul, asigurarea medicala, asigurare storno ( 1.5 euro).
Excursia se organizeaza pentru grup de minim 45 turisti.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 14:09

De la: maressalul, la data 2009-03-23 11:15:37

Ioana, s-a vorbit deja prea mult (și prea înfocat chiar) asupra acestui subiect.

BRAVO domnule AdiPopa. Jos palaria. Tot citeam si eram "socat" de prostiile expuse de "prietenii nostrii virtuali".

Sincer nu prea eram convins de tine ..cum era Ioana ..dar de data asta ti-ai aratat clasa. Intr-o furtuna in care toti o luasera RAZNA ...

ai incercat sa aduci raza de lumina. Ai incercat ...dar nu stiu daca ai cu cine. Nu stiu cat o mai poti suporta pe Ioana. Este prea evident ca nu mai este pe ale ei... si are o tenta fanatica. Am mai vazut oamani ca ea ... si chiar mai fanatici... nici dusmanilor mei(daca) am nu le-as dori sa ajunga asa. Tonul folosit de tine o incurajeaza mult. Problema este ca pe termen lung nu-i va fi benefic. Daca intelegi bine...daca nu ... asta e. Intr-un fel pt biserica/credinta/religie este BUNA ... baga din TOP peste tot ...este ca motor de publicitate...dar sacrificiul este "pielea ei" (a se citii ..mintea ei).

Inca o data ...felicitati pt postul pe care l-am comentat.

Si apoi saccsiv...

Ioana ... o sa vin sa-ti tai netul. Unde stai?

---------------------------------------------------------------------------

Mytcor ... ca tot vroia sa faci specula cu paspoarte biometrice si nu stiu ce il trimiteai pe Andu sa patenteze ceva.

Iti dau eu idee de afacere. Genti si diplomate cu buzunare care ecraneaza undele radio ... si nu mai pot fi citite pasapoartele alea biometrice.

Si im ifac si eu fabrica de staniol? Ce zici ... revolutionam lumea ? :)))))

PS: Apoi o transforman im binar : 0101010001001010100101 ...

Maresal, ne-am gasit noi, "doi amarati" sa-i elogiem comentariul lui Adipopa adresat Joannei, restul nu stiu decat sa-i dea la gioale si sa-l tracaseze in loc sa-i solicite o informare specializata pe-o tema sau alta din punct de vedre religios in a se lumina, avandu-l pe el ca "sursa" ECHIDISTANTA in cadrul crestin-religios.

Nu spun ca nu-s necesare unele clarificari,ca n-ar exista pers. care sa aiba unele nedumeriri in ceea ce priveste istoria unei religii, ori a unor traditi religioase in cadrul unui cult sau altul, dar, de aici si pana la a incerca explicarea inexplicabilului, desacralizarea sacrului si ignorarea totala a rolului crestinismului cu-al sau cod moral in istoria evolutiei umanitatii, cale lunga-i !....

Cel mai rau ma deranjeaza ; acea incercare a unora in a "demonstra" ca "adevarul sau religios si de credinta" este mai "autentic/adevarat" decat al interlocutorului, de altfel, mi-am mai exprimat si cu alta ocazie ca "privim" toti catre acelasi "punct" dar fiecare avem in fata "perspective" diferite.

Maresal, pentru noi ( cred ) limbajul universal al cifrelor s-al logicilor combinative, poate ne fac nedemni pentru a interveni in discutiile mai mult ori mai putin colocviale ale acestor teme, numai ca; atunci cand "prospectiunile-ti raporteaza" teledetectia unui "filon cu materiale rare" cred ca-i necesar a-l scoate la lumina si a-l studia pt. a-ti insusi din calitatile sale.

...sper sa ma-ntelegi !... nu d-alta, dar Joanna-mi recomanda sa m-apuc de scris romane.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 14:16

De la: maressalul, la data 2009-03-23 14:03:47
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-23 12:00:06andulica,am zis ca nu ma mai bag in vorba pe nici un topic religios,dar de data asta n-am putut bre,sa m-abtin,uite cum sta treaba,te invit pe 15 august la orice manastire adormita de maica vrei si te vei convinge ca nu apare nici un serpalau,vrei?

Ba... in pana mea ... MERGEM ???? Mergem cu masina mea. Suntem 4 .... (eu+prietena), Andu, Florin. Mai este un loc...se mai baga cineva ???

Sper sa treceti si pe la oracolul din delfi/Apollon/Delfi...!...hai ca nu-i bai !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 16:05

Ba... in pana mea ... MERGEM ???? Mergem cu masina mea. Suntem 4 .... (eu+prietena), Andu, Florin. Mai este un loc...se mai baga cineva ???

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 16:05

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 16:07

pai in cazul asta eu vin cu sotia si excursia-i gata,suntem toti,mai lipseste cineva,ca strigam apelu' ?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 16:10

da' musai sa trecem si pe la oracolu' lu' ala cum i-o zice,delfinu' lu peste,buna idee avusesi mytcor.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 18:07

De la: mari_uka, la data 2009-03-23 12:34:54
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-23 11:51:09

Dora...e o LEGENDA!

Vin cu precizarea pt cei care nu cred. Legenda e cea ca maicutele s-au rugat sa se transforme in serpi, desi eu cred ca e posibil sa fie adevarat. Minunea ca serpii vin in fiecare an, in aceeasi zi, 15 august de Adormirea Maicii Domnului, e adevarata, e indiscutabila. Cine nu crede, sa mearga si sa se convinga!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Pagini: << 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa ne cunoastem credinta ortodoxa
Mergi la: