Info
x
Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 17:35
De la: Yorick, la data 2010-03-04 15:45:49De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! ce meserie zici tu ca ai ? parca te-am intrebat ,dar nu mai stiu ce mi-ai raspuns....daca mi-ai raspuns ! matematician,filozof, filolog ? daca doar ptr. Nihil sine Deo ai dezvoltat atit de mult,as zice ca ai facut filologia.... Deci : da,asa-i ,toti zeii insirati sunt Avataruri ale aceluias "Zeu" ,dupa intelegerea mea ! diferenta de mesaj,am mai spus-o si alta data,nu vine de la el ci de la receptor : traduttore tradittore !.... cind am visat ca zburam de'asupra bucurestiului si am gasit ca punct de refugiu minastirea Antim si m-am dus acolo, exact d'asta m-am dus ! visul fiind atit de real,mi-am pus intrebarea pe care mi-ai sugerat-o : sa verific ce-i realitate si ce-i fictiune sau halucinatie,cum zici tu ! mi-a iesit in cale un batrin calugar cu care am stat de vorba indelung,povestindu-i mai multe vise si-mi zice ca unele-s de la necuratul ....ei da, dar tocmai el sa ma trimeata la minastirea respectiva ? de ce ar face-o ? discutia a fost lunga-lunga si frumoasa si m-a invitat sa ma mai duc ,zicindu-mi la urma ....jur ca nu mint : ptr. mine pacatosul te-a trimis Domnul aici ,ca eu incepusem sa ma indoiesc !....eh, yorick draga ,asa-i cum zici : nu cu ratiunea il vei gasi ....nu numai ,adica ! Isihastii ne indeamna sa coborim mintea in Inima ! asta inseamna o deschidere a ei; lasarea prejudecatilor si ,din aproape in aproape,dorind cu adevarat sa afli adevarul despre acest subiect, pina la urma vine raspunsul ! sti cum vine ? e ca si cum ai baga un stecher in priza : face o mica flama si curentul incepe sa intre-n aparat ....flama e revelatia- strafulgerarea ,iar aparatul alimentat este corpul nostru ; mintea noastra; inima noastra ! si dintr-odata totul se reorganizeaza intr-un tablou cu sens si logica !.....despre vrajitori ai mai zis ? pai,exista ,dar acum li se spune bioenergeticieni , mai nou ! nu zic cum ca toti care se pretind ca sunt,ar si fi ,dar unii sunt,intr-adevar ,iar stiinta punerii miinilor= reiki ,nu-i de ieri de azi ! tot ce-i viu are un cimp care interfereaza cu cel de linga el ,de unde si senzatia ca prezenta unuia ti-e nesuferita sau ca te sufoca sau ca ti se baga-n suflet cineva cind se apropie prea mult de tine !....nu vorbesc despre iubiti ,acolo e invers ....ai vrea sa intri-n el ,sa devi tot una cu celalalt !.....despre ce-ai mai zis ? aaaaa, dat fiindca m-am nascut in acest spatiu si cultura si am fost botezata crestin-ortodox,merg si eu cu Isus; cind si daca ma voi reintrupa intr-un musulman,precis voi urma pe Allah, pina atunci : nihil sine Deo !
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 01:29
De la: gabigabi, la data 2010-03-04 17:35:44 Nu raspunsesem. Nu e nici una din cele enumerate. Sa zicem ca ma ocup cu numaratoarea de suruburi, lucru care-i vag dar nu-i total inexact. Iar de studiat am studiat altceva decat ceea ce fac. Ca raspuns la ce zici: ai schimbat doar un cuvant , dar nu si natura problemei. Problema se mentine chiar daca te referi de data asta la mesaj si la traducator. Se mentine in felul urmator: de unde stii ca mesajul inteles de tine e "adevar" , si nu alt mesaj inteles de altul , care e incompatibil cu al tau si acel altul pretinde deasemeni ca al lui e "adevaratul" mesaj. E fix acelasi lucru ca si inainte , doar ca ai schimbat un cuvant. Si inainte era vorba tot de mesaj, deoarece oamenii se folosesc de cuvinte cand vorbesc despre divinitate. Cuvinte pe care le iau de undeva. Exista atributul de "omniscienta" a unei asa zise divinitati , care este descris prin cuvantul "omniscienta". Conceptul de atribut/calitate este diferit de conceptul de cuvant care descrie acea calitate. Insa folosirea in practica e la fel, deoarece atributele sunt exprimate in cuvinte. Si e totuna , trebuie sa iti dovedesti ca ai motive sa folosesti un cuvant anume si nu alt cuvant pentru a descrie o asa zisa divinitate. Pentru ca exista o semnificatie a cuvintelor. Daca vrei sa folosesti cuvantul "bun" pentru a descrie divinitatea , trebuie sa stii motivul pentru care alegi acest cuvant , si nu (spre exemplu) cuvantul "rau". Eu as zice ca aceasta abordare iti aduce in realitate si mai multe probleme , deoarece implica in mod direct si interpretul , care constituie o sursa suplimentara de erori, de parca conceptul de divinitate n-ar avea destule probleme si asa. Cat despre reiki, telekinezie, citit in bobi, homeopatie si alte asemenea ... sunt sarlatanii si nimic mai mult. Vand sperante desarte multimilor, dar nu sunt in stare sa produca nici un efect in conditii de testare. Ai auzit de James Randi? E un fost magician profesionist , actualmente are o fundatie educativa , si de vreo 30-40 de ani incoace se ocupa cu investigarea pretentiilor de paranormal. A testat sute sau mii de indivizi cu asemenea pretentii, si nimeni nu a putut sa reproduca lucrurile cu care se lauda sub conditii de testare. Se pare ca in asemenea conditii de observare, acesti "paranormali" isi pierd subit "puterile". Numai in fata multimilor credule au acestia succes. Adesea James Randi se amuza (daca vei avea curiozitatea sa il cauti pe net) reproducand ceea ce altii pretind ca fac prin "puteri" paranormale. |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 01:33
De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! Asa vrea Dumnezeu...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 01:38
De la: karpov, la data 2010-03-05 01:33:56De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! touche! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 01:46
De la: Yorick, la data 2010-03-05 01:38:41De la: karpov, la data 2010-03-05 01:33:56De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! ...pingggg !..
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 01:56
De la: mytcor, la data 2010-03-05 01:46:19De la: Yorick, la data 2010-03-05 01:38:41De la: karpov, la data 2010-03-05 01:33:56De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! ...pong ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 15:59
De la: karpov, la data 2010-03-05 01:33:56De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! vezi ca nu mi-ai raspuns la cum e cu "trimiterea la scoala"a copilului care -si doreste Cunoasterea .... @yorick : inutila discutia ,atit cu tine cit si cu karpov ! aveti atita rea vointa incit imi inhiba total sau aproape total ,elanul !....cam asa se-ntimpla si cu experientele facute intr-un mediu strict stiintific....rece si artificial : inhiba ! in schimb, incintarea,curiozitatea si participarea entuziasta a unui public, potenteaza pe cel care le efectueaza ! si asta ar trebui s-o stiti si voi : intr-un fel te menifesti in fata prietenilor,care-ti stimuleaza imaginatia si dai din tine ce nici tu nu stiai ca poti da si cu totul altfel intr-un mediu ostil ! cind am vorbit despre traduttore ,m-am referit la mesajul biblic si care a ajuns pina la noi modificat,deturnat si pe alocuri absurd ,din cauza celor care,ca si voi,neintelegind nimic,au interpretat asa dupa cum le-a fost intelegerea : mica si deformata ! din proprie experienta am vorbit despre punerea miinilor si bioenergie ....sunteti cumplit de terriani si mai aveti de venit in spatiul Terrei de vreo 4-5 ori ca,prin insumarea vietilor trecute, sa stiti despre ce vorbesc unii si,chiar ma distreaza ideea rotii care se intoarce : veti fi voi insiva in situatia de a explica altora ceea ce eu incerc sa fac acum ,fara nici-un rezultat ....cum Dumnezeu sa-i explici unui afon ce dulce-i muzica si cum gidila ea in mod placut urechea ?!?! sml-rolleye0012: ....dar asta nu inseamna ca nu mi-e drag ,totusi, de voi : sunteti doar fratii mei mai mici ! nihil sine Deo !
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 16:06
....Atenþie voi ãºtia 2, mole ºi pavlov-karpov, dacã vã pune stan lãcea sã nu vã-nsuºiþi lecþiile predate de cãtre Gãbelaaa, o sã ...de 4-5 ori p-aciºilica pe Terra !....aºa cã ; bãgaþi-vã-þi minþile-n cutia cu pitpalaci ºi nu mai fiþi mujici mofturoºi, convertiþi-vã urgent cã dracu-i al vostru cher-uiþilor, executarea !...
|
|
|
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 16:25
De la: gabigabi, la data 2010-03-05 15:59:07 Sincer sa fiu sunt nelamurit. Despre ce rea vointa e vorba? Nu am incercat de fiecare data sa ma adresez problemelor puse in discutie? Poate ca nu reusesc intotdeauna sa dau explicatii satisfacatoare, dar ce sa fac daca nu-s Einstein? Incerc si eu in masura posibilitatilor si a limitelor mele de intelegere. Insa a ma acuza de rea-vointa... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 16:35
De la: mytcor, la data 2010-03-05 16:06:58....Atenþie voi ãºtia 2, mole ºi pavlov-karpov, dacã vã pune stan lãcea sã nu vã-nsuºiþi lecþiile predate de cãtre Gãbelaaa, o sã ...de 4-5 ori p-aciºilica pe Terra !....aºa cã ; bãgaþi-vã-þi minþile-n cutia cu pitpalaci ºi nu mai fiþi mujici mofturoºi, convertiþi-vã urgent cã dracu-i al vostru cher-uiþilor, executarea !... tu ce vrei,neica ? de ce umbli cu fundu-n doua luntre ? da' nu stiu de ce ma mai mir si te mai si intreb ,cind asta ti-e stilul ....esti Balanta cumva,ca prea oscilezi dupa cum ti se pare tie ca unul e mai "tare " ca celalalt si, evident, tii partea celui mai tare ...ca doar nu poti fi impartial,daramite sa-l susti pe celalalt in vreun fel ! @ yorick : daca te-a deranjat termenul,imi cer scuze,dar asa mi se pare mie ca e: ori rea-credinta ,ori neputinta ! p.s. rea-credinta in sensul ca oricum nu crezi decit in ce crezi tu !
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 16:46
De la: gabigabi, la data 2010-03-05 16:35:48De la: mytcor, la data 2010-03-05 16:06:58....Atenþie voi ãºtia 2, mole ºi pavlov-karpov, dacã vã pune stan lãcea sã nu vã-nsuºiþi lecþiile predate de cãtre Gãbelaaa, o sã ...de 4-5 ori p-aciºilica pe Terra !....aºa cã ; bãgaþi-vã-þi minþile-n cutia cu pitpalaci ºi nu mai fiþi mujici mofturoºi, convertiþi-vã urgent cã dracu-i al vostru cher-uiþilor, executarea !... ...Gãbeloooo...n-am la dispoziþie decât propria-mi luntrie !... dar visãtoare cum eºti, tu crezi c-am douã !...Nþþþ !...Ce faci nu te prezinþi la CONGRESSSSSSS ?!...l-ai lãsat singur pe Vannea ?!... dupã indicatoarele instalate-n text , se observã de la cale de-o poºtã c-ai trecut la Ecologiºti !...cu arme ºi bahaje !? ...
|
BATALUL 109 mesaje Membru din: 23/02/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 17:04
De la: florinzone, la data 2008-12-05 14:45:06De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu? Un cioban cu oile Raporteaza abuz de limbaj
http://stareanatiunii.com/informatii-despre-traian-basescu.html
|
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 17:42
De la: gabigabi, la data 2010-03-05 16:35:48 Vezi , asta e eroarea in care te afli. Eu nu cred "doar in ce cred" , ci cred in lucruri pe baza de dovezi , ceea ce e cu totul altceva. "cred in ce cred" e o tautologie si este valabil pentru toti oamenii , inclusiv tu. Majoritatea (daca nu cumva unanimitatea) ateilor ar crede in divinitate daca ar exista dovezi. Aceasta logica este acceptata ca evidenta si de catre credinciosi , ca altfel ar trebui sa crezi in existenta iepurilor zburatori din Galaxia Andromeda. Motivul pentru care nu crezi ca exista iepuri zburatori in Galaxia Andromeda este ca nu exista dovezi in acest sens. Presupunand insa ca peste cativa ani o sa inventam o racheta care sa ajunga pana acolo si astronautii vor prinde un asemenea iepure , in secunda urmatoare toti vom accepta existenta lor. Asta se numeste sa ai o credinta JUSTIFICATA. In lipsa dovezilor insa , credinta in existenta iepurilor despre care vorbeam, ar fi NEJUSTIFICATA , indiferent daca acestia exista sau nu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 18:12
De la: mytcor, la data 2010-03-05 16:46:36De la: gabigabi, la data 2010-03-05 16:35:48De la: mytcor, la data 2010-03-05 16:06:58....Atenþie voi ãºtia 2, mole ºi pavlov-karpov, dacã vã pune stan lãcea sã nu vã-nsuºiþi lecþiile predate de cãtre Gãbelaaa, o sã ...de 4-5 ori p-aciºilica pe Terra !....aºa cã ; bãgaþi-vã-þi minþile-n cutia cu pitpalaci ºi nu mai fiþi mujici mofturoºi, convertiþi-vã urgent cã dracu-i al vostru cher-uiþilor, executarea !... pai,da, ai propria-ti luntre dar o manevrezi in mod obedient ....despre asta am spus si, ptr. ca te-ai dat mirat ca cifra mea de destin e 7-ca si a ta,de altfel- iar ma-ntreb : cine -i cel care posteaza acum sub avatarul "mytcor",de nu-si aduce aminte ce-am discutat acu' fo 3-4 ani,noi doi ?! ....Nu sunt membru PNL -sunt doar un sustinator loial ....ca si Vanea,ca sa stii ! ....iar cu ecologistii,dintotdeauna,devreme ce eu gindesc Terra ca un organism viu ce abia isi mai trage sufletul ,sufocat de asfaltul ce-i acopera "pielea " si numai poate transpira ; are blocuri de otel si sticla la rinichi ; plaminii sunt taiati in nestire si numai poate respira ....concluzia ? sucomba incet-incet ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 18:27
De la: Yorick, la data 2010-03-05 17:42:05De la: gabigabi, la data 2010-03-05 16:35:48 "cred in ceea ce cred " este valabil si ptr .mine,doar ca ,ceea ce am crezut pina mai acu' vreo 20 ani,nu mai e valabil cu ceea ce cred azi ....adica,omul isi mai si schimba parerile ! cum ,cind,de ce ? din diverse motive : boala, evenimente deosebite,pericole peste care a trecut cu senzatia clara ca Cineva, l-a scos de acolo ,luindu-l de par si ridicindu-l ....si,vezi matale ,eu nu EXCLUD din start existenta iepurilor zburatori ! eu zic : poate!.... este atit de variata exprimarea viului ,incit las o portita deschisa si zic : mai sti !? asta-i diferenta dintre mine si tine : tu trintesti poarta si spui : nu exista asa ceva ptr. ca eu n-am vazut ; eu nu exclud nimic si mintea mi-e deschisa catre noi informatii ! si, cum am zis : nihil sine Deo ....apropo,e mottoul regal !
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 19:35
Isus Christos Psihopat? Schizofren? sau poate chiar ambele! Evangheliile sunt singurele surse care urmãresc îndeaproape viața lui Isus Christos, zeul creștin. Multe episoade din viața sa au fost prezentate ca fiind fapte eroice și minuni de cãtre Bisericã, însã o analizã atentã dintr-o perspectivã modernã dezvãluie altceva despre „mântuitorul” creștinilor. În comportamentul acestuia se pot observa o mulțime de indicii care conduc la boalã psihicã și anume: HALUCINAȚII (Satana care îl ispitește, este mântuitorul pãcãtoșilor, în cer se aflã o comoarã pentru cei ce-l urmeazã, poate porunci îngerilor sã vinã sã-l salveze), GRANDOMANIE (e fiul lui D-zeu, este pânea vieții, este rege), MANIA PERSECUȚIEI (lumea e împotriva lui, urmașii lui vor fi prigoniți pentru el), TULBURÃRI DE PERSONALITATE (tatal lui e în el, el este una cu tatãl lui, el este calea adevãrul și viața) etc. . . . . Sadismul nu era necunoscut lui Christos. a. Deși amãnunte despre copilãria sa nu se cunosc, totuși existã un singur episod care ne poate dezvãlui multe despre personalitatea „eroului” creștinilor. La vârsta de 12 ani când el a fost cu pãrinții la Ierusalim, a fugit de lângã ei și a stat‚ ascuns trei zile, timp în care mama lui l-a cãutat cu disperare pãrinteascã. Când a fost gãst într-un final în Templul de la Ierusalim, mama sa l-a întrebat de ce le-a fãcut un asemenea lucru, cãci ea și Iosif și-au fãcut griji mari pentru el. La care, copilul le rãspunde cã ei trebuiau sã știe cã se aflã în cele ale tatãlui sãu (Luca 2.49). La un asemenea comportament nefiresc și rãspuns rãutãcios în care copilul nu manifestã nici un semn de pãrere de rãu pentru suferința mamei și al celui ce-i purta de grijã, un psiholog imediat poate trage concluzia: copilul manifestã complexul Oedip. Astfel de manifestãri sugereazã o boalã psihicã la copii aflatã în fazã incipientã. . b. Un alt eveniment ce a avut loc la maturitate, dezvãluie sadismul latent al personajului biblic, întãmplare petrecutã în casa unui fariseu care l-a invitat pe Christos la cinã. Acesta din urmã dã dovadã de lipsa de respect pentru legea evreiascã: nu se spalã pe mâini înainte de masã. Iar apoi începe prin a-și insulta gazda (fariseul) în mod grosolan, atacându-i nu numai pe meseni, ci și credința lor, obiceiurile și intraga culturã mozaicã (Luca 11.37-52). Orice om decent și în depline facultãți mintale, nu s-ar comporta într-o asemenea manierã cu cel ce l-a invitat la el acasã, la masa lui. (episodul acesta i-a justificat pe creștini de-alungul secolelor sã-i umileascã pe evrei) Ambele episoade aratã cruzimea ascunsã și narcisismul lui Isus, ele conferindu-i o imagine de om cu încredere în sine, integru și sfânt fãrã pãcate – iar acestea au condus masele needucate la credința cã acesta e profet, mesia sau chiar zeu. . . Isus Christos – un om predispus la violențã a. Probabil cel mai cunoscut act de violențã al „mântuitorului creștinilor” este acela când a vandalizat templul din Ierusalim, dãrâmând tarabele negustorilor de acolo. (Ioan 2.15) Iatã un Christos egosit și impulsiv, care nu s-a gândit la faptul cã probabil acei oameni își câștigau pâinea de zi cu zi cu taraba lor din templu, poate erau oameni sãraci și acele turturele, miei etc erau singura lor sursã de venit. Le-a împrãștiat avutul fãrã a avea nici cea mai micã remușcare, milã sau pãrere de rãu pentru cei nevoiași pentru care zicea cã a venit. El și-a ales bine victimele pentru a face pe eroul, s-a legat de oamenii sãraci și neputincioși; in caz contrar, dacã se lega de Sanhedrin sau de preoți risca sã fie îmblânzit rapid, așa cã pe kohanimi (preoții evrei de la templu) prefera sã-i critice în anturajul sãu și nu în public. . b. Totuși unul din punctele culminante este atins înainte de episodul templului, acesta își varsã mânia pe un pom (Marcu 11.13-14). Într-o zi vãzând un smochin pe marginea drumului a dorit sã guste din roada pomului, însã nefiind timpul smochinelor, era firesc sã nu gãseascã nimic. Atunci Isus Christos s-a înfuriat și cu mânie, blesteamã smochinul sã se usuce „pentru cã nu a vrut sã-i dea fructe” la comandã (mare pãcat cã nu existau hypermarketurile, poate gãsea la Carrefour sau la real,-). Așadar este relatatã distrugerea unui pom din egocentrismul unui om cu probleme care a cãutat moartea unei plante din rãzbunare – aceasta nu i-a fãcut fructe la comandã. Analizând cele douã episoade unde se manifestã personalitatea extrem de violentã a omului Isus Christos, ne putem da seama cã el da semne și de necrofilie psihologicã (Despre necrofilia psihologicã– E.Fromm / Anatomia distructivitãții umane.– New York: “Cartea unei bufnițe” – An Owl Book, 1992.) Aceastã moștenire a distrugerii le-a lãsat-o urmașilor sãi și în numele acestor evenimente creștinii au omorât de-alungul timpului, oameni nevinovați pe motiv cã nu le acceptã zeul, cã nu vor sã facã ceea ce vor ei (ex: sã sãrute crucea), cã sunt evrei, cã sunt pãgâni etc. . Isus Christos a incitat la urã și a încurajat violența În Luca 11.23, el afirmã cã cine nu e cu el e împotriva lui, adicã cine nu îl venereazã pe el e împotriva lui și a celor afiliați lui, creând astfel douã tabere antagonice, semãnând dușmãnie și urã, învrãjbind grupurile. . Nu în puține rânduri a afirmat cã urmașii lui fideli sunt cei ce-și fac dușmani între apropiații lor și cei ce-i trãdeazã pe cei din jur pentru numele sãu (Matei 10.34- 38 și 18.15-17): „fratele va da pe frate la moarte și tatãl pe fiul sãu, copiii se vor ridica împotriva pãrinților lor și îi vor pune la moarte”. Ba chiar le spune apostolilor sãi cã nu a venit sã aducã pacea, ci sabia, iar în Luca 19.27 invitã la omorârea celor ce nu lau acceptat. Isus a adoptat în mod inteligent strategia profeticã – la începuturi a vorbit moderat și accentua iubirea și iertarea, dar mai apoi câștigând popularitate a început din ce în ce mai mult sã-și scoatã la ivealã personalitatea, dezvãluind violența de care era capabil și pe care o nutrea în interior. Cazul sãu se aseamãnã extrem de bine cu cel al unor mari psihopați precum Charles Milles Manson și David Koresh. Isus Christos manifestã halucinații și tulburãri de personalitate Matei 18.5-6 (și alte versete unde sunt descrise alte halucinații) dezvãluie un alt fapt: personajul principal al evangheliilor dã dovadã de probleme de personalitate spunând cã oricine primește un copil în numele lui, de fapt îl primește pe el. Iar în versetul urmãtor iarãși dã dovadã de violența ieștã din comun tipicã personalitãții lui – din nou afirmã cu sadism cã cine nu-l acceptã ar trebui sã moarã de o moarte violentã și chinuitoare (legatã o piuatrã de gât și aruncați în mare). Altã halucinație demnã de luat în seamã apare în Matei 24.30-31 unde Isus afirmã cã el va veni cu slavã mare pe norii cerului și va comanda îngerilor lui sã fie culeși credincioșii. Astfel de halucinații manifestã, în general, schizofrenii, halucinația schizofrenului se numește aurã și aceasta este o imagine realã în mintea bolnavului. Studiile au arãtat cã în aceste momente de crizã în creierul psihoticului sunt active pãrțile responsabile pentru auz, vãz și alte simțuri – ca și cum totul ar fi real (pãrțile respective par a fi excitate de stimuli externi). . Luca 4.2-13 dezvãluie episoadele unde Isus are halucinația cã este ispitit de diavol în pustie pe când ținea post 40 de zile (ciudat este cã Iudaismul nu are nici un asemenea post și nu cere așaceva niciodatã), aici el are un dialog cu „diavolul” pe care creștinii spun cu mare bucurie cã l-a învins. Orice psiholog și medic psihiatru ar recunoaște cã un astfel de comportament este deviat, e purã halucinație tipicã oamenilor ce manifestã schizofrenia sau psihoza manicao-depresivã. CONCLUZII Dacã Isus Christos ar fi trãit în zilele noastre, cu siguranțã nu ar fi fost pedepsit așa crunt, ci, cel mai probabil, ar fi fost internat într-un ospiciu – acolo unde un astfel de om ar beneficia de ajutor. . Întâmplãrile arãtate mai sus: fuga de pãrinți, cina de la casa fariseului, vandalizarea templului și în special stupida „crimã” împotriva unui pom, dau mãrturie asupra faptului cã „mântuitorul” creștinilor suferea de grave probleme psihice (sadism, schizofrenie, tulburãri de personalitate și necrofilie psihologicã). Aceste deviații ale psihicului sãu, e foarte posibil sã fi prins rãdãcinã în copilãria acestuia: suferind pentru faptul cã nu era fiul natural al lui Iosif, soțul mamei sale, nãscut fiind din adulter, nu era un membru demn în societatea evreiascã a aclor timpuri. (Ioan 8.14 – evreii îi spun cã e nãscut din adulter, lucru pe care nu îl neagã) . Fuga fațã de pãrinții lui denotã faptul cã acesta era îngrijorat de originile sale (probabil și copiii îl tachinau pe acest motiv) și ca majoritatea adolescenților care se aflã în cazuri similare, a dezvoltat narcisism grefat pe complexul Oedip și a cãutat sã-și elimine tatãl din cadrul familiei, creându-și imaginea de fiu al lui dumnezeu cu însușiri și puteri divine. (copilul Isus a vrut sã aibã un tatã mai special decât ceilalți, pentru a nu se mai simți complexat) . Chiar și predicile sale contradictorii aratã firea schimbãtoare a acestuia (uneori predicã iubirea apropelui, alte dãți spune cã aduce sabia și ura între rude și prieteni), dovadã incontestabilã a unei maladii mintale. Iar familia sa nu era strãinã de boala lui și este notabilã partea din Biblie (Marcu 19.21 și 31) unde mama și frații sãi au venit sã punã custodie pe el pentru cã „și-a ieșit din fire” (era în crizã), ulterior Christos afirmã cã ei nu sunt familia lui – lucru total nefiresc pentru un adult. Și acum o întrebare: de ce mama lui voia sã-l prindã? De ce considera cã și-a ieșit din fire? Oare nu la ea a venit Gabriel sã-i dea vestea cea mare? Oare nu în jurul ei, la nașterea lui Isus, se perindau în hore îngerii și luminau stele, nu la ea au venit pãstori și magi?…a uitat toate aceste lucruri și acum își considera fiul nebun?! NU – pentru cã toate poveștile cu magi, pãstori, stele și îngeri nici nu au avut loc vreodatã.
|
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 19:55
De la: gabigabi, la data 2010-03-05 18:27:44 Acum as putea sa te acuz eu de rea-voina , si pe buna dreptate, dar nu o fac. Ai denaturat spusele mele, dar cred ca nu ti-ai dat seama, deci nu a fost rea-vointa. Iti repet o fraza din mesajul meu precedent: "Majoritatea (daca nu cumva unanimitatea) ateilor ar crede in divinitate daca ar exista dovezi. " Cum poti deci sa ma acuzi ca exclud din start existenta iepurilor zburatori (sau a divinitatii)? Tocmai ce ti-am spus ca imediat ce ar exista vreo dovada, mi-as schimba opinia. (Precizare: asta inseamna ca as accepta existenta divinitatii ca urmare a dovezii, insa nu inseamna neaparat ca as accepta si sa urmez acea zeitate. Asta e o alta problema , si ar depinde de ceea ce ar transmite acea eventuala zeitate. Ori , avand in vedere ce scrie in biblie, unde ni se prezinta o zeitate cruda , absurda si malefica - nu cred ca as urma o asemenea zeitate , desi as accepta ca ea exista.) Ma rog , asta e o alta discutie, dar sa revin la discutia noastra. Omul isi mai schimba parerile - de acord. Iar eu am facut asta, si am mai spus acest lucru. Era o vreme cand eram credincios , ma rugam, ma duceam la biserica si la manastiri , etc. A trebuit sa renunt la credinta in momentul cand mi-am dat seama ca este o credinta nejustificata. Deci nu ai cum sa ma acuzi ca nu-mi schimb parerile. Mi-am schimbat multe alte pareri de-a lungul timpului, care nu au legatura cu divinitatea. (probabil voiai sa spui ca ar trebui sa mi le schimb in sensul voit de tine, dar.... imi cer scuze , nu exista dovezi pentru ceea ce sustii tu). In legatura cu schimbarea parerilor - nimeni nu si le schimba doar asa ca sa indeplineasca o norma (au trecut 3 ani de cand am aceste pareri, e timpul sa schimb 2 pareri!) Asta ar fi absurd. Schimbarea parerilor are loc doar cu un MOTIV. Motivul poate fi JUSTIFICAT sau NU. Exempul de motiv nejustificat de a lua decizii este povestea lui Lefter Popescu , din Caragiale. Mai intai te asiguri ca ai doua loturi castigatoare, si abia apoi iti dai demisia. In exemplul dat de mine, cel cu iepurii zburatori, motivul justificat al schimbarii parerii ar putea fi capturarea unui exemplar de acest tip. Prin urmare este total eronata asumptia ta ca eu as exclude existenta acestor iepuri. Era o vorba a cuiva faimos , dar nu imi amintesc numele: "E bine sa fii cu mintea deschisa, dar nu atat de deschisa incat sa iti cada creierul pe jos" Ar fi absurd sa spui : eu nu exclud existenta iepurilor zburatori din Galaxia Andromeda , prin urmare o sa aprind focul , o sa pun gratarul pe foc si o sa astept sa imi livreze cineva un asemenea iepure ca sa fac o friptura. Aprinderea gratarului nu e justificata nici macar in momentul cand se intorc astronautii cu un exemplar capturat, pentru ca ala o sa ajunga undeva sa fie disecat si analizat , nu o sa ajunga pe gratarul tau. Aprinderea gratarului o sa fie justificata abia in momentul cand o sa se importe iepuri din astia cu sutele de mii , si o sa ii poti gasi la supermarketu' din colt. Cam asa vad eu religia - un gratar aprins in speranta ca poate vreodata o sa livreze cineva un iepure zburator. Eu sunt din categoria care arunca carbunii in foc doar daca stiu ca am in frigider un iepure din ala. Repet a nu stiu cata oara: TOTI oamenii , indiferent ca-s credinciosi sau nu, recunosc valabilitatea acestei logici. TOTI aprind gratarul doar daca au ce pune pe el. Singurul domeniu in care multi oameni renunta la aceasta logica este cel al credintei. Motivul este indoctrinarea de mici copii. Chiar nu ti se pare ciudat faptul ca 98% dintre credinciosi au exact aceeasi credinta ca parintii lor? Si intotdeauna e cea "corecta" , pentru ca ei "simt" ca-i asa. Iar restul de 2%, care si-au schimbat credinta, au facut asta tot ca urmare a contactului cu alti oameni sau scrieri ale altor oameni care apartin credintei la care au trecut. Asta este o realitate obiectiva , demonstrabila statistic. E usor sa faci un sondaj sau un recensamant si sa intrebi: "ce crezi?" "dar parintii tai ce cred?". Asemenea realitati necesita o explicatie. Iar credinciosii nu reusesc sa ofere nici un raspuns , pentru ca nimanui nu-i place sa se gandeasca ca-i indoctrinat, desi lucrurile sunt evidente. Toti se considera mai presus de conditionari sociale care-s evidente. Toti considera ca sondajele or fi corecte , "dar nu se refera la mine ci la altii. Eu sigur mi-as da seama" Anticipez un posibil raspuns si anume: "da' ce, tu nu esti indoctrinat cu altceva?" Raspuns: Nu chiar. Fiecare afirmatie pe care o face un om de stiinta in vreo teorie a lui trebuie sustinuta prin argumente. El este obligat sa raspunda la intrebarea: "de ce afirm ca lucrurile stau asa si nu altfel?" Si sa prezinte DOVEZI. El este obligat sa faca afirmatii TESTABILE si FALSIFICABILE. Pe care dupa aia , altii sa le ia si sa le analizeze si sa traga propriile lor concluzii. Eu ca un om simplu nu inteleg mai nimic din demonstratiile foarte detaliate pe care le fac cei care se numesc "oameni de stiinta". In schimb stiu ca pot avea incredere in valabilitatea unor demonstratii pentru ca stiinta FUNCTIONEAZA. Nu e nevoie sa inteleg calcule complexe de rezistenta a materialelor pentru a avea incredere in faptul ca un zgarie-nori nu se va prabusi cand pun piciorul pe scarile lui. Stiu ca cineva a calculat cantitatea de beton si de armatura necesara ca acea constructie sa stea in picioare. Asta e diferenta imensa care exista intre stiinta si credinta. TESTABIL fata de NETESTABIL. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 02:12
De la: gabigabi, la data 2010-03-05 15:59:07De la: karpov, la data 2010-03-05 01:33:56De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! Cunoasterea ,asa cum o intelegi tu-nu exista ! Eu am studiat religia la scoala si cred ca observi si singura cu ce m-am ales ! Am citit si biblia si tot degeaba ! Daca e sa vorbim de cealalta cunoastere si aia cam lasa de dorit . Daca ma limitam strict la ce se invata pe la scoala nu eram pe acest forum ! Eu as fi abordat educatia altfel -iar religia sigur nu avea ce cauta aici-e o materie lipsita de substanta -e ca si cum ar incerca cineva ,sa fac o calatorie prin spatiu ,cu bicicleta ! Dumnezeu e prea mic pentru un razboi atat de mare ! Creierul uman va reusi,in timp,sa treaca si peste acest obstacol-lumea va intelege ca totul e o farsa -suntem o lume a actorilor si interpretam,zilnic aceeasi piesa ! Ar cam fi cazul sa regizam si alte piese-sa ne diversificam "" repertoriul ""
|
NOROCUL_VIETII 48 mesaje Membru din: 16/02/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 03:12
De la: florinzone, la data 2008-12-05 14:45:06De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu? Ce putea fi ? O mireasa si un ginerica !
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 03:16
De la: NOROCUL_VIETII, la data 2010-03-06 03:12:20De la: florinzone, la data 2008-12-05 14:45:06De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu? Astia au aparut dupa...la inceputuri nu se cunostea sau nu exista bumbacul ,inul si canepa !!
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 03:42
Ateismul raþional nu-i dogmatic, el pur ºi simplu spune: "pânã nu vãd dovada, nu bag în seamã ceea ce spui". Dar care anume ar fi dovada? Ce anume m-ar convinge de veridicitatea creºtinismului? (1) Sã aparã Cristos la televiziunea naþionalã ºi sã spunã: "la coordonatele: Latitudine X, Longitudine Y în deºertul cutare veþi gãsi la 5 metri sub pãmânt îngropatã Arca Legãmântului, cu tablele originale ale legilor lui Moise". (2) Biblia spune: "orice veþi cere în numele meu, vi se va da". Dovada cã Biblia minte e orice vizitã într-un spital de oncologie pentru copii: pãrinþii acelor copii sunt îndureraþi ºi se roagã sincer pentru însãnãtoºirea copiilor, care mor oricum, în chinuri groaznice. Dar sã nu cerem miracole, sã cerem doar o profeþie. O profeþie exactã gen: "în 5 zile va cãdea în Câmpia Bãrãganului un meteorit cu diametrul de 1m care va face o gaurã de 2m în pãmânt ºi va fi compus din 70% fier, 10% apã, 2% iridiu, etc". Ce anume NU constituie dovezi? (1) Evenimentele aparent miraculoase, care nu sunt altceva decât coincidenþe, o manifestare a legii numerelor mari. De exemplu: La Lourdes se duc anual peste 80.000 de pelerini, deci de-a lungul secolelor au fost câteva milioane bune. În total sunt înregistrate doar 66 de pretinse miracole, o nulitate statisticã. (2) Profeþiile din Biblie: - unele suficient de vagi încât sã se aplice în orice scenariu (ex: "vor veni mari imperii") - altele mai detaliate cu privire la viitor (ex: "vor veni grecii"), dar suspect de eronate cu privire la prezent (indicând cã textele au fost scrise dupã petrecerea evenimentelor, fiind deci falsuri). - degeaba ai unele profeþii care se nimeresc, dacã ai o grãmadã eºuate, de exemplu profeþiile cu privire la distrugerea Tirului. La anul si la multi ani ....
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 03:48
De la: karpov, la data 2010-03-06 03:42:26 Raporteaza abuz de limbaj
Omerta Vision
|
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 08:33
De la: Yorick, la data 2010-03-05 19:55:58De la: gabigabi, la data 2010-03-05 18:27:44 buna dimineata!....fii dragut si lasa-l yorick si revino la Mole caci in mintea mea esti deja "mole" si chiar ma gindeam ca si daca ne schimbam numele de "scena" ,dar avem acelasi stil de interpretare, tot suntem reconoscibili ....e interesant cum sunt actori care impun un anume stil -pe al lor,desigur si sunt mereu aceeiasi in orice rol si devin mari tocmai ptr. asta si acum mi-a venit in minte numele lui Jean Gabin si un Bruce Willis ,de ex.,mereu altul fie in comedie sau filme de actiune !....n-are nici-o legatura cu postarea ta,recunosc si te voi ruga sa ai rabdare cu raspunsul propriuzis : azi si miine am musafiri, sunt putin in alerta,n-am timp de gindit si scris,dar voi reveni ! pina atunci, iti urez un weeckend frumos si bun !
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 08:46
De la: karpov, la data 2010-03-06 02:12:44De la: gabigabi, la data 2010-03-05 15:59:07De la: karpov, la data 2010-03-05 01:33:56De la: gabigabi, la data 2010-03-03 17:34:47@yorick ,se-ntimpla ceva si nu-mi dau seama : de 3 ori am dat "citeaza" pe postarea ta,raspunzindu-ti si tot de atitea ori nu a aparut ,desi mi se spune ca am postat cu succes....ar putea fi legat ,cumva, de avatarul tau ? zic si eu,nu dau cu paru' .....si ca sa ne intoarcem la subiectul discutiei ,ca tot m-ai intrebat care-i ,iti raspuns scurt : nihil sine DEO ! aseara,la B1,la "Codul lui Oreste" ,s-a discutat despre istoria Gnozei si a gnosticilor ! iti recomand ca,din cind in cind, sa mai treci si pe acolo ,vinerea seara de la ora 22 ! e ceva mai mult si mai altfel decit Biblia ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 10:57
De la: Horus, la data 2010-03-05 19:35:54 Inteleptule Horus...daca Domnul Isus este (tu afirmi)un impostor,te intreb;de ce Evangheliile(biblia)a rezistat sute de ani ???Daca Cuvantul nu avea PUTERE....disparea.!!!!Oare cu ce PUTERE...Domnul Isus...INVIAZA MORTII???...sau vindeca orbii???Poate cunosti pilda schilodului de 38 ani(Ioan5/1-3)Nu putea Isus sa-i vindece pe toti???din acel pritvor???doar cu un Cuvant???Tu automat vei spune;se da mare,asteapta sa te rogi de el,sa te umilesti inaintea Lui.... Tu esti un simplu fariseu,care crede ce vede,sau este Logic.Dar fara CREDINTA ESTE CU NEPUTINTA SA INTELEGI CUVANTUL.... Vreau sa-ti spun un secret...TU NU ESTI SCRIS IN CARTEA VIETII.....Esti doar un inger de lumina,un felinar care atrage doar fluturii noptii..!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
terzi_p_yahoo_com 125 mesaje Membru din: 9/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 13:18
Din todeauna a existat GANDUL. Iar GANDUL era la Dumnezeu. Si Dumnezeu era pretutindeni.
Aceasta intuitie a sfintilor parinti, care ni s-a transmis eronat, GANDUL, fiind inlocuit cu CUVATUL. Gandul navigheaza instantaneu in cosmos, incat notiunea de timp, perceputa datorita ciclului biologic, nu are sens in cosmosul infinit si necircumscris. In cosmos nu exista evoluite ci oscilatie. Daca intr-o zona se constata deplsare spre rosu, in alta exista probabil, deplasare spre violet, si evident goana spre o gaura neagra, din care se va iesi printr-un nou BIG BANG, Si asa mai departe. Fregventa intre doua BIG BANG-uri are durata in sens biologic, maxima,( cca. 14,5 miliadre ani ), in timp ce freventele din domeniul sub atomic tind cate durata minima. De la durata intre doua BIG BANG-uri si pana la durata existentei sens biologic, a doua fenemene subatomice, cosmosul este plin de frecvente, corespunzator formelor de manifestare a materiei "vazute si nevazute" pe care intuitia sfintilor parinti au postat-o in CREZ, asa cum Democrit a intuit structura atomica a materiei vazute in antichitate fara a putea s-o dovedeasca la timpul sau. Eu cred ca viitorul omenirii, in sensul nostru biologic, va putea da argumente cu privire la caracterul oscilant al cosmosului, plin de campuri oscilante de o varietate de neimaginat, din care noi admiram, SOARELE, AURORA BOREALA, SPLENDOAREA FLORILOR SI PERIODICITATEA VALURILOR MARILOR SI OCEAMELOR. Daca in acest balans de miliarde de ani, ne-am nascut pe un anumit parcurs, viata noastra biologica este o catime nesemnificativa. Afirmatia: Oamenii sunt sub timpuri ! este un mare adevar intuit. Cam atata m-a dus mintea ! ( Poate intuitia primita ) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 14:54
De la: terzi_p_yahoo_com, la data 2010-03-06 13:18:18Din todeauna a existat GANDUL. Iar GANDUL era la Dumnezeu. Si Dumnezeu era pretutindeni.
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 16:27
Mai Symi !
Ai cat de cat aceleasi informatii ca si mine ! Era asa de greu sa intelegi de ce au rezistat scrierile religioase !?? In primul rand biserica a fost sute de ani sprijinita de politic,biserica a beneficiat de "" infrastructura si logistica "-prostimea nu invata carte -ei aveau obligatia sa munceasca ,nu sa gandeasca-parazitii de la putere si cei care slujeau biserica aveau nevoie de papica si de bani (rugurile costau bani-bisericile ,manastirile si orgiile calugarilor,preotilor ,calugaritelor) . Apoi a mai contat reclama ,constructiile megalomane,,puterea armata ...a bisericii ,amenintari si crime in numele religiei-nevoia de speranta in ceva a celor care se chinuiau pe acest pamant-nestiinta ,ignoranta,lasitatea-lipsa de alternativa ,datorata faptului ca prostimea nu avea acces la scrierile anticilor -conservatorismul -crestinarea fortata-indobitocirea copiilor fara discernamant,atat in familie cat si la biserica si mai nou la scoala ! PS Mai am !
|
ionutanca 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 17:11
Salutare oameni buni !!
In primul rand, Yorick te sustin si sustin tot ce spui, TOCMAI pentru ca gandesti foarte logic si scrii la fel de logic. In al doilea rand, oricat de nesemnificant ar fi, nu pot sa ma abtin fara sa comentez vis a vis de acest subiect din ce in ce mai sensibil. Pentru ca noi oamenii ca specie, am crescut si crestem cu obligatia morala de a ne increde in diverse religii, "in aceasata divinitate incomensurabila si de neatins". Obligatie morala impusa in mod extrem de inteligent, din cele mai vechi timpuri de catre cei care au conceput aceasta forma de credinta in divinitate, ca pe o regula de baza privind disciplina in viata noastra.. si de-a lungul evolutiei omenirii. -Credinta a fost creata de OM, in doua materii: una - buna, alba,curata, benefica, sfanta, divina etc (sub forma unor idoli ceresti, cosmici) si alta: - rea, neagra, malefica etc (sub forma lui satan). -A fost creata in sprijinul disciplinei, pt. a combate violenta - criminalitatea si fraudele de orice natura. . -A fost creata din nevoia uriasa de a crede in ceva "bun" ceva ATOTPUTERNIC care ne iubeste, care ne vegheaza si ne apara de acest RAU MALEFIC, dar care ne si pedepseste atunci cand gresim. Buna idee avand in vedere ca a reusit sa mentina omenirea atata timp intr-un echilibru psihic. Numai ca odata cu evolutia omului, a inteligentei, stiintei, curiozitatii, s-a dezvoltat si aceasta dorinta de cunoastere a divinitatii, de a descoperi cine trage sforile binelui si raului, daca suntem simple marionete sau intr-adevar dupa moarte exista paradis si infern. - Credinta asa cum o cunoastem fiecare dintre noi, sufera din cauza lipsei informatiei sau a informatiei false. Suntem intoxicati cu pareri, cu idei, cu experimente absurde, religii nou adoptate, etc. In prizma acestor factori credinta se pierde, mai ales atunci cand privim cursul comercial al bisericii, principalul loc unde se cultiva credinta. Sa fii in slujba credintei a devenit o afacere profitabila, asta da, este palpabil si justificabil. -Sa nu mai vorbim la nivel inalt, unde Papa isi are propriul paradis, nu ca nu ar merita, dar de ce atata lux in timp ce zeci de mii de oamenii mor din cauza saraciei ?? Nu in ultimul rand, lasand critica deoparte, va intreb si eu ceva !! - Ce ar insemna daca prin absurd.. intr-o buna zi Obama si actualul Papa, ma refer la 2 dintre cei mai importanti oameni din lume la ora actuala, ar recunoaste public ca nu exista altceva in afara de stiinta, ca omul se trage din maimuta, sau ca nu ai forta divina sau malefica ???? Cum ar intercepta acest mesaj X si Y oameni fara capacitatea de a intelege notiunea de bine si rau, afland cu stupoare ca nu exista rai sau iad, si ca dupa ce mori putrezesti pur si simplu fara ca sufletul sa urce in rai sau sa arda in infern, fara sa se reincarneze, fara aceasta speranta ca dincolo de moarte mai exista CEVA ? Ce se intampla cand o albinuta moare, un fluture, un gandac, o furnicuta ..? aceste mici fapturi pe care zilnic le strivim sub talpa... intr-o forma sau alta.. CUI PASA ??? UNDE AJUNG SUFLETELE LOR ??? Sau cand un animal de prada carnivor, devoreaza un alt animal, CINE decide momentul in care prada (o faptura ca si noi, o viata, un suflet ) moare in chinuri ? Dumnezeu sau insusi pradatorul prin natura lucrurilor ?! - Nu toti am avea capacitatea de a ne adapta adevarului pustiu... - Chestia asta se invata in timp, ne dresam singuri. - Invatam singuri cum sa ne creem propriul univers, propria speranta. - Speranta inseamna medicament impotriva adevarului sec... Trebuie sa invatam treptat cum sa supravetuim in lipsa "bunului Dumnezeu" dar in acelasi timp sa pastram pacea intre popoare, sa facem fata defranarii , criminalitatii etc. Suntem deja intr-o schimbare majora, insa directia poate fi gresita. " As vrea sa spun: sa ne ajute Dumnezeu " |
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 18:04
De la: karpov, la data 2010-03-06 16:27:10Mai Symi ! Ce spui tu acum,e valabil in China...nu in Europa.Vremurile s-au schimbat.Din pacate indobitocirea copiilor din ziua de azi(si a ta sic)se intampla nu din cauza Bisericii ci...din cauza sistemului...A murit buna cuviinta,respectul fata de cel mai batran,de profesori,de parinti....traiti fara Dumnezeu,v-ati pierdut valorile.Ce-mi arati???prostitutie,homosexuali,droguri....sex la liber???Vrei sa pui un felinar rosu pe biserica,pune-l pe sistem....Dumnezeu nu are nici o vina.Dovedeste ca esti OM.
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

da' nu stiu de ce ma mai mir si te mai si intreb ,cind asta ti-e stilul ....esti Balanta cumva,ca prea oscilezi dupa cum ti se pare tie ca unul e mai "tare " ca celalalt si, evident, tii partea celui mai tare ...ca doar nu poti fi impartial,daramite sa-l susti pe celalalt in vreun fel !
Vreau sa-ti spun un secret...TU NU ESTI SCRIS IN CARTEA VIETII.....Esti doar un inger de lumina,un felinar care atrage doar fluturii noptii..!!!