back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?

Pagini: << 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 02:33

Bine bulibashooo!? te dai ca nu-ntzelegi limba cailor???

marco

627 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 02:33

De la: karpov, la data 2010-04-26 02:30:35Eu ma duc la culcare... Noapte buna!

... noapte buna, parpanghele ... incuie usa de la intrare ... baietii mei mai fac verificari si nu as vrea sa te scoata de pe forum ca ma distrezi din cind in cind ...

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 02:34

Bine. Noapte buna!

marco

627 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 02:35

De la: karpov, la data 2010-04-26 02:33:12Bine bulibashooo!? te dai ca nu-ntzelegi limba cailor???

... de unde sa o stiu parpanghele ...eu is om fara carte ... talmud si cam atit ...

marco

627 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 02:37

De la: karpov, la data 2010-04-26 02:34:54Bine. Noapte buna!

... noapte buna ...

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 09:05

De la: 9am186235, la data 2010-04-25 20:00:50Gabi s-a hotarit baiatul?

buna dimineata de Luni ! deci e adevarat : ai revenit,Emile ! te salut cu drag !
-ma uit la el si-l vad cum se framinta ....mai discutam, mai incercam sa gasim o solutie,dar daca n-ai in buzunar vreo 10-15.000de dolari,n-ai ce cauta acolo si, pe "praful "asta ,suma asta e o avere ! eh ....am impresia ca va renunta ! oricum ,iti multumesc ptr. solicitudine ! sa ai o saptamina buna !

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 14:44

URAA ! Am aflat ce a fost inainte de Big bang -dar nu va spun pana nu aflu , de la crestini , ce a fost inainte de dumnezeu ! Au intaietate !
-----------
Inainte de dumnezeu cu "d" mic a fost Dumnezeu cu "D" mare
--------
... doamna ... nu va obositi sa discutati cu parpanghel ... el si matura lui zburatoare sint intr-o continua miscare ... e greu sa tot caute sa prinda basini cu mina ... religia e obsesia lui ... ii arata limitele ...
-----------
Eu am dat un raspuns la cererea lui,acum este dator sa raspunda ce a fost inainte de Big bang.

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 19:38

De la: 9am121159, la data 2010-04-26 14:44:11 URAA ! Am aflat ce a fost inainte de Big bang -dar nu va spun pana nu aflu , de la crestini , ce a fost inainte de dumnezeu ! Au intaietate !
-----------
--------
... doamna ... nu va obositi sa discutati cu parpanghel ... el si matura lui zburatoare sint intr-o continua miscare ... e greu sa tot caute sa prinda basini cu mina ... religia e obsesia lui ... ii arata limitele ...
-----------
Eu am dat un raspuns la cererea lui,acum este dator sa raspunda ce a fost inainte de Big bang.

un univers in continua transformare....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 20:02

De la: 9am121159, la data 2010-04-26 14:44:11 URAA ! Am aflat ce a fost inainte de Big bang -dar nu va spun pana nu aflu , de la crestini , ce a fost inainte de dumnezeu ! Au intaietate !
-----------
--------
-----------

Dumnezeu nu putea exista decat intr-un spatiu-oricat de mic ar fi fost acel spatiu ! Cine a creat acel spatiu ? Mama lui ?

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 20:36

De la: gabigabi, la data 2010-04-25 17:25:47
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-04-25 16:59:24
De la: gabigabi, la data 2010-04-25 16:17:10
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-04-25 14:43:10

crede-ma cand iti zic ca faza cu inger/diavol pe umar e americana , pur comerciala si ca de obicei fara legatura ( ca de altfel orice reclama ) cu realitatea ....

nu ma contrazic deloc ..... spun doar ca aparent actiunile mele au un rezultat bun sau rau ....asta nu ti se pare ciudat ca nu e loc de putin gri ?

ipotetic vorbind...un om care fuge cu masina spre a iesi din oras ca sa salveze orasul de la o nenorocire omoara in fuga sa un copil .....

actinea vazuta din punctul soferului, martorului ocular si al mamei copilului sunt intre bun/rau .....

in timp ce acesti trei oameni vad si urla si zbiara si cer lui Dumnezeu explicatii eu vad doar cauze ...bombe,datorii de serviciu,neglijenta......

a cataloga ceva ca rau sau bun inseamna a pune ceva intr-o cutie pe care tu o ai in cap si ori de cate ori discuti cu cineva scoti papitoaie din cutie .....

din nefericire aceste papitoaie nu mai sperie nici copiii....

una din cele mai grele metehne umane este aceia de a cauta sens in tot ...iar acolo unde nu intelegem sa scoatem noi unul din burta....tipizarea .....a aduce la nivel si a defini .....a despuia de sens si a adauga unul convenabil,a maltrata verbal un adevar pana ce moare si minciuna ii ia locul....

vorbim mereu de lucruri rele sau de lucruri bune ce ciudat insa unele au aceiasi sursa de origine , omul e si diavol e si inger .....atunci cum faci distinctia intre oameni buni si oamnei rai ?

pai simplu ...nu exista asa ceva .....

numai bine.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2010, ora 21:02

""Bãrbaþii cei mai înþelepþi ai Greciei antice au fost consideraþi a fi fost în numãr de ºapte; dar aceasta, în mod convenþional, ca în multe alte cazuri când persoanele - reale sau legendare - faptele, monumentele etc, socotite cu totul excepþionale erau limitate la cifra simbolicã de ºapte. In realitate, lista înþelepþilor greci era mai lungã: Plutarh, de pildã, enumera nu mai puþin de 16; cãci fiecare oraº þinea sã introducã în aceastã listã de ºapte ºi un reprezentant al sãu. Aºa încât, nu rãmâne decât sã fie citaþi aici numai cei ºapte care figureazã în tradiþia greceascã cea mai rãspânditã ºi general acceptatã. în orice caz, toþi cei socotiþi cã trebuie sã figureze în aceastã listã de supremã onoare erau bãrbaþi de stat ºi filozofi, toþi au trãit în secolul al Vl-lea î.e.n., toþi erau oameni cu o bogatã experienþã He viaþã, cu o conduitã moralã exemplarã, învãþaþi, energici dar moderaþi, ºi cãrora ii s-au atribuit zicale, proverbe, sfaturi înþelepte, folositoare individului ºi colectivitãþii.
In ordine alfabeticã, primul era oratorul Bias din Priene, om foarte respectat ºi un mare prieten al dreptãþii. Când, fugind din faþa armatei regelui persan Cirus, locuitorii oraºului sãu cãutau sã-ºi salveze tot ce aveau mai de preþ, Bias a rostit aceste cuvinte pe care ni le-a consemnat Aristotel: "Eu iau cu mine totul"; cuvinte prin care Bias lãsa sã se înþeleagã cã el socotea ca fiind cele mai de preþ bogãþii puterea minþii ºi cunoaºterea lumii.Chilon din Sparta a fost unul din cei cinci efori, -inalþi magistraþi investiþi cu puteri supreme militare, administrative, judiciare ºi politice. (Instituþia spartanã a eforatului avea rolul de a contrabalansa autoritatea regelui ºi a senatului). Lui Chilon i se atribuie o elegie ºi câteva maxime, -intre care ºi celebra "Cunoaºte-te pe tine însuþi".
Despre Cleobul din Lindos nu se ºtie altceva decât cã ar fi autorul unor enigmatice întrebãri în versuri, în numãr de vreo 3.000.
In schimb, despre Periandros se ºtiu mai multe lucruri. Periandros a fost tiranul oraºului-stat (polis) Corint, între anii 629-585 î.e.n. (Se ºtie cã instituþia "tiraniei" - cuvânt care nu avea deloc sensul peiorativ de azi - era forma politicã de conducere a aproape tuturor statelor greceºti din secolele VII ºi VI î.e.n., punând capãt domniei ºi abuzurilor regilor ºi oligarhiei, sprijinindu-se pe masele populare. Numai în Sicilia ºi sudul Italiei din secolul al IV-lea î.e.n. tiranii au devenit despoþi, sprijiniþi de garnizoanele de mercenari). Tiranul Corintului, Periandros, a fost legat de interesele maselor cetãþenilor prin mãsurile înþelepte pe care le-a luat, sprijinind ºi comerþul ºi activitãþile artistice. Se spune cã ar fi plãnuit ºi un canal care sã taie istmul Corint.
Al cincilea dintre cei ºapte înþelepþi ai Greciei a fost Pittacos, tiranul oraºului-stat Mitilene; stat pe care l-a guvernat zece ani, dandu-i ºi o serie de legi; dupã care, a abdicat - dupã cum ne informeazã Aristotel. Lui Pittacos i se atribuiau câteva elegii ºi mai multe maxime; "Cinsteºte totdeauna adevãrul", "Fii mãsurat în toate" º.a.
Ultimii doi din seria celor mai înþelepþi bãrbaþi ai Greciei antice sunt figuri mai importante ºi mai cunoscute: legislatorul Solon ºi Tales din Milet, considerat pãrintele filosofiei.""

Isus o fi printre cei 7 intelepti ai evreilor ?

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 00:13

Isus nu este recunoscut de catre majoritatea evreilor, deci cum sa pui o persoana, care nu este recunoscuta... frumoasa prelegerea despre greci

Omerta Vision
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 09:05

@opris vasile- buna dimineata !...zici de meteahna omului de a cauta sens in toate ? offfff, pai daca exista ,cum sa nu-l cauti ? tu crezi ca Lumea e un joc al intimplarii si nimic n-are legatura cu nimic ....eu cred ca dimpotriva : totul are un rost si viata noastra toata ,este cautarea si intelegerea acestui rost si de cind e lumea lume oamenii isi pun intrebari in acest sens ! or fi cu toti nebuni ?

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 11:37

De la: gabigabi, la data 2010-04-27 09:05:47@opris vasile- buna dimineata !...zici de meteahna omului de a cauta sens in toate ? offfff, pai daca exista ,cum sa nu-l cauti ? tu crezi ca Lumea e un joc al intimplarii si nimic n-are legatura cu nimic ....eu cred ca dimpotriva : totul are un rost si viata noastra toata ,este cautarea si intelegerea acestui rost si de cind e lumea lume oamenii isi pun intrebari in acest sens ! or fi cu toti nebuni ?

or fi oameni fara raspunsuri
marul bata-l vina

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 16:16

De la: 9am045616, la data 2010-04-27 11:37:15
De la: gabigabi, la data 2010-04-27 09:05:47@opris vasile- buna dimineata !...zici de meteahna omului de a cauta sens in toate ? offfff, pai daca exista ,cum sa nu-l cauti ? tu crezi ca Lumea e un joc al intimplarii si nimic n-are legatura cu nimic ....eu cred ca dimpotriva : totul are un rost si viata noastra toata ,este cautarea si intelegerea acestui rost si de cind e lumea lume oamenii isi pun intrebari in acest sens ! or fi cu toti nebuni ?

marul bata-l vina

le'o fi stat in git ....ha,ha !marul lui Adam !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2010, ora 16:20

De la: gabigabi, la data 2010-04-27 16:16:39
De la: 9am045616, la data 2010-04-27 11:37:15

marul bata-l vina

le'o fi stat in git ....ha,ha !marul lui Adam !

paiiiii
acolo-i si acum

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 29 Aprilie 2010, ora 23:42

DECLARATIILE LUI ISUS.
1-Isus a afirmat ca are o Imparatie: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta"Ioan 18/36.In mod deschis,Domnul Isus declara ca El a venit din cer.
2- El a afirmat ca exzistenta Sa este vesnica "Inainte de Avraam am fost Eu" Ioan 8/58. Isus a marturisit ca El era cu Tatal din vesnicie si ca este Fiul divin al lui Dumnezeu.
3- El a afirmat ca este Mantuitorul lumii:"Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut" Luca 19/19. Adam si Eva au transmis intregi omenirii starea de pacat,chiar si noua astfel ca si noi am devenit obiectul cautarii si salvarii Sale.
4- El a afirmat ca are puterea de a elibera oamenii din sclavia pacatului:"Daca Fiul va face slobozi,veti fi cu adevarat slobozi" Ioan 8/36.
5- El a afirmat ca detine autoritatea de a ierta pacatele:"Dar sa stiti ca Fiul Omului are puterea pe pamant sa ierte pacatele" Matei 9/6.
6- El a afirmat ca poate oferi pace,in ciuda faptului ca traim intr-o lume a necazului:"Va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea..." Ioan 14/27.
7- El si-a declarat egalitatea cu Dumnezeu Tatal:"Eu si Tatal una santem" Ioan 10/30.
8- El a afirmat despre Sine ca este Dumnezeu:"Voi Ma numiti Domnul...si bine faceti,ca sunt" Ioan 13/13.La inceput a fost Cuvantul.....si Cuvantul era Dumnezeu" Ioan 1/1.Scriptura ne invata ca sant trei persoane egale ale Dumnezeirii:Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
9- El a afirmat ca are puterea de a invia mortii:"Eu sant invierea si viata"Ioan11/25.
10- El a afirmat despre Sine ca este Rascumparatorul care se va intoarce ca sa ne ia cu El:"Si dupa ce Ma voi duce,Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine,ca acolo unde sant Eu ,sa fiti si voi"Ioan 14/3.

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2010, ora 09:46

De la: 9am121159, la data 2010-04-29 23:42:06DECLARATIILE LUI ISUS.
1-Isus a afirmat ca are o Imparatie: "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta"Ioan 18/36.In mod deschis,Domnul Isus declara ca El a venit din cer.
2- El a afirmat ca exzistenta Sa este vesnica "Inainte de Avraam am fost Eu" Ioan 8/58. Isus a marturisit ca El era cu Tatal din vesnicie si ca este Fiul divin al lui Dumnezeu.
3- El a afirmat ca este Mantuitorul lumii:"Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut" Luca 19/19. Adam si Eva au transmis intregi omenirii starea de pacat,chiar si noua astfel ca si noi am devenit obiectul cautarii si salvarii Sale.
4- El a afirmat ca are puterea de a elibera oamenii din sclavia pacatului:"Daca Fiul va face slobozi,veti fi cu adevarat slobozi" Ioan 8/36.
5- El a afirmat ca detine autoritatea de a ierta pacatele:"Dar sa stiti ca Fiul Omului are puterea pe pamant sa ierte pacatele" Matei 9/6.
6- El a afirmat ca poate oferi pace,in ciuda faptului ca traim intr-o lume a necazului:"Va dau pacea Mea.Nu v-o dau cum o da lumea..." Ioan 14/27.
7- El si-a declarat egalitatea cu Dumnezeu Tatal:"Eu si Tatal una santem" Ioan 10/30.
8- El a afirmat despre Sine ca este Dumnezeu:"Voi Ma numiti Domnul...si bine faceti,ca sunt" Ioan 13/13.La inceput a fost Cuvantul.....si Cuvantul era Dumnezeu" Ioan 1/1.Scriptura ne invata ca sant trei persoane egale ale Dumnezeirii:Tatal,Fiul si Duhul Sfant.
9- El a afirmat ca are puterea de a invia mortii:"Eu sant invierea si viata"Ioan11/25.
10- El a afirmat despre Sine ca este Rascumparatorul care se va intoarce ca sa ne ia cu El:"Si dupa ce Ma voi duce,Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine,ca acolo unde sant Eu ,sa fiti si voi"Ioan 14/3.

Big-Bang

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2010, ora 09:47

bihorene, sigur nu e big band?

Fosta membra 9am.ro

265 mesaje
Postat pe: 1 Mai 2010, ora 14:11

De la: pik_nik, la data 2010-04-30 09:47:35bihorene, sigur nu e big band?

Marea explozie de rahat ,a avut loc prin capul tau ! Credeam ca vei pleca sa-ti cumperi niste frunze! Nu mai umbla cu rahatul prin gura ca s-ar putea sa-ti cada dintii !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2010, ora 08:59

De la: Cronos, la data 2010-05-01 14:11:12

Marea explozie de rahat ,a avut loc prin capul tau ! Credeam ca vei pleca sa-ti cumperi niste frunze! Nu mai umbla cu rahatul prin gura ca s-ar putea sa-ti cada dintii !

Nu-i mai are

Fosta membra 9am.ro

310 mesaje
Postat pe: 6 Mai 2010, ora 19:26

De la: 9am045616, la data 2010-05-03 08:59:13
De la: Cronos, la data 2010-05-01 14:11:12

Nu-i mai are

Ce s-a intamplat ? A trecut tancul peste el ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Mai 2010, ora 04:34

Este in lucru o ipoteza ca acel cutremur din 26 dec 2004, din Indonezia, cel mai mare din ultimii 50 ani, ar fi in legatura cu o explozie de supernova. Care a tins Pamintul pe 27 dec 2004. Si s-a produs la 26000 ani-lumina.
S-ar putea unele componenete din radiatii sa fii ajuns mai repede si sa fii influentat undele gravitationale, deci sa fie posibila o legatura intre cele 2 .

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Mai 2010, ora 04:35

A fost cea mai mare explozie stelara, inregistrata de oameni, de cind sint studiate.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

813 mesaje
Postat pe: 7 Mai 2010, ora 06:19

Dumnezeu este spirit, nu materie, energie pura.Din cele scrise in biblie: "nu te poti uita la EL" asa de luminos este.
Energia nu are inceput si nici sfirsit, si deci spiritul.
Energia, controleaza materia: Cartea lui Enoh- arhanghelul Rafael este in controlul stelelor, si corpurilor ceresti. Tot el are si misiunea de vindecare a oamenilor-Cartea lui Tobie.
Noi sintem energie-spiritul, viata-sufletul, ratiune-duhul.
Big bang nu a putut fi produs fara energie!
Deci Dumnezeu este inainte de toate!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2010, ora 09:56

De la: 9am186235, la data 2010-05-07 06:19:49Dumnezeu este spirit, nu materie, energie pura.Din cele scrise in biblie: "nu te poti uita la EL" asa de luminos este.
Energia, controleaza materia: Cartea lui Enoh- arhanghelul Rafael este in controlul stelelor, si corpurilor ceresti. Tot el are si misiunea de vindecare a oamenilor-Cartea lui Tobie.

sau,cu alte cuvinte : NIHIL SINE DEO !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 10:57

De la: gabigabi, la data 2010-05-08 09:56:40
De la: 9am186235, la data 2010-05-07 06:19:49Dumnezeu este spirit, nu materie, energie pura.Din cele scrise in biblie: "nu te poti uita la EL" asa de luminos este.

Absolut , nimic fara Dumnezeu .
Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa , adica l-a inzestrat cu sufletul nemuritor si imaterial , si cu ratiune .
In rest , asa zisul big bang , sunt povesti ...

Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2010, ora 11:18

De la: tutenes, la data 2010-05-08 10:57:35

Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si asemanarea sa , adica l-a inzestrat cu sufletul nemuritor si imaterial , si cu ratiune .

omenirea are nevoie de povesti : suntem inca copii si avem nevoie de ele !

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 8 Mai 2010, ora 11:41

De la: tutenes, la data 2010-05-08 10:57:35

Si acest dumnezeu care are chipul nostru unde locuieste ? Trebuie sa aiba si el o baza undeva ! Logic ar fi sa fie prin galaxia noastra ! Noi dupa ce decedam ,plecam de pe terra (banuiesc) - sub ce forma si cum ne deplasam? Si se spune ca avem ratiune dar gandim irational -de fapt de ce oare nu toti au ratiune ? Nebunii nu sunt rationali -or fi rebuturi? Deci dumnezeu greseste ,sau se razbuna !?

E o poveste irationala intr-o lume rationala scrisa de irationali pentru rationali pentru a ne ajuta sa devenim irationali intr-o lume rationala !

Totul este la indemana hazardului ! Avem trecut, prezent dar nu avem viitor ! Viitorul de fapt este un prezent care inca nu exista si va deveni la un moment dat ,trecut ! Se pare ca doar trecutul reprezinta ceva -acesta e singurul care merita sa fie studiat -prezentul este efemer iar viitorul este incert ! Prezentul se transforma instantaneu in trecut ! Viitorul este un prezent imprevizibil !

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 8 Mai 2010, ora 21:35

daca te chinuiai un pic spuneai tot intr-o propozitie .....si dintr-o suflare .....

stai cam prost cu fizica ....daca ceva te orbeste aia sunt fotoni iar daca dumnezeu emite fotoni e la fel de real in acest univers ca si tu si eu .....adica dumnezeu e personal .....adica dumnezeu e ceva care poate fi o piatra , un cartof , un jegos de homeless sau bill gates ....u never know .....

energia are inceput ...se numeste momentum ( inertie ).....fiule e prima lege a mecanici clasice ...

Orice corp îºi menþine starea de repaus sau de miºcare rectilinie uniformã atât timp cât asupra sa nu acþioneazã alte forþe sau suma forþelor care acþioneazã asupra sa este nulã.

nu vezi legatura cu energia ? .....maaaa......e=mc la patrat .....acu o vezi ?

....daca tu poti sa tragi o concluzie dintre prima propozitie si ultima pe care ai bolborosit-o eu it dau o bere

avea dreptate cheloo cand zicea dati-mi o creta jegosa si patru pereti si va scriu eu cate legi vreti ......

numai bine .

Pagini: << 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce a fost inainte de Dumnezeu, dar inainte de Big-Ban?
Mergi la: