Info
x
Ce a fost inainte de dumnezeu, dar inainte de big-ban?
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 18:37
De la: gabigabi, la data 2010-04-10 18:03:07 Dar ce? Numai credinciosii au voie la friptura si cozonac? Si in ce verset din biblie scrie ca trebe sa mananci friptura si cozonac cu ocazia pastelui? |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 18:43
Din pacate nu pot fi de acord cu ideea ca : "este imposibil de pus Geneza in cuvinte exacte si ca s-au folosit "imagini" accesibile oamenilor de atunci" De ce crezi ca ar fi imposibil? Dumnezeul bibliei se presupune a fi omnipotent, omniscient, omniprezent, etc.. Gasesc foarte stranie incercarea asta de argumentatie, prin care se sustine ideea ca dumnezeu NU AR FI PUTUT (?!?) sa formuleze ceva pe intelesul oamenilor de atunci. El a putut si a si facut-o,atita doar ca Oamenii care au scris Geneza au transpus in bagajul de cuvinte existent la acel moment,atit cit au putut intelege ! de ex.: am citit despre teoria stringurilor si am inteles ce-am citit,dar de ma pui sa-ti explic acum ,cu cuvintele mele, s-ar putea sa nu intelegi tu nimic din explicatia mea ! Ce anume l-ar fi impiedicat sa ii faca mai destepti pe oameni, astfel incat sa priceapa propozitii precum: "speciile au evoluat de-a lungul timpului, in baza descendentei cu modificari..." De fapt, avand in vedere faptul ca Homo Sapiens are cam aceeasi capacitate cognitiva acum ca si pe vremea scrierii scripturilor, e absolut sigur ca ar fi putut sa priceapa asemenea concepte si atunci. Singura chestie care le lipsea era cumulul de cunostinte de care beneficiem noi in prezent. Este exact ca si situatia unui copil nascut in prezent. Nu cunoste la nastere fizica, chimie si matematica, dar are capacitatea sa le inteleaga, dupa ce i se predau la scoala. Capacitatea asta exista si la oamenii de acum 4000 de ani. Asta e un lucru sigur, bazat pe studii ale craniilor oamenilor din acea vreme. Atat doar: ei nu aveau la dispozitie descoperirile lui Newton, Darwin, Einstein, Pierre si Marie Curie (si alte mii de oameni de stiinta). adica tu spui ca insumarea cunostintelor in rastimpul celor 4000de ani scursi de la scrierea Genezei , nu duce la un salt calitativ al capacitatii de abstractizare si intelegere si copilul de azi este exact la fel ca cel de atunci ? eu vad diferenta asta intre sat si oras ,acum,in 2010 ! Din punct de vedere al evolutiei cunostintelor noi putem sa ne dam seama ca cei care au scris Geneza nu aveau cum sa scrie despre lucruri pe care nu le cunosteau. Pentru ca erau OAMENI. Insa - asta e o FOOAARTE mare problema pentru ipoteza unei divinitati care sa fi inspirat scriptura. Pentru ca acea divinitate , descrisa cu atribute precum omniscient si omnipotent, nu are nici cea mai mica scuza ca nu a fost in stare sa inspire o poveste despre Geneza care sa corespunda realitatii. dar stim noi care-i de fapt REALITATEA ? ca pina la urma si topicul asta ,ca toate cite au mai fost si vor fi pe tema religiei, au ca scop gasirea raspunsului la intrebarile astea : "Exista Dumnezeu ?" ; "Ce-a fost inainte de Dumnezeu ,dar inainte de Big-bang ?" ; "Exista extraterestri ?" sau,pe aceeasi tema : " Extraterestrul ,fratele meu ?" Ai dreptate in afirmatia ca stiinta nu contrazice ipoteza divinitatii in general. Pentru ca stiinta are simpul rol de a descrie fenomene circumscrise Universului, si nu face afirmatii despre lucruri care chipurile sunt situate in afara Universului. In schimb stiinta poate face afirmatii despre anumite tipuri de divinitati, precum divinitatea crestina, musulmana sau iudeica. Pentru ca aceste divinitati chipurile intervin in REALITATE. Acest lucru ar trebui sa fie OBSERVABIL, pentru ca realitatea este observabila. Si, ma simt nevoit sa te anunt ca aceste tipuri de divinitati sunt demonstrabil FALSE. Sau cel putin mincinoase. Pentru ca este inexplicabil ca acest soi de divinitate (omniscienta, omnipotenta, omniprezenta si omnibenevolenta) sa nu fie in stare sa ne furnizeze cunostinte REALE. Repet : noi STIM ca oamenii de acum 4000 de ani AR FI PUTUT intelege ce intelegem si noi , DACA ar fi avut acces la aceleasi cunostinte la care avem noi acces. Acumularea de cunostinte e valabila ca explicatie doar pentru noi oamenii, NU pentru o divinitate omniscienta si omnipotenta. adauga,te rog,termenul de UBICUITATE si atunci vei intelege ca suntem si-n interiorul si-n exteriorul Divinitatii si totul este observabil,doar ca ti se pare ca-i normal tot ce vezi si chiar asa si e !!....e miraculos de normal ! [/quote]
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 18:52
De la: Yorick, la data 2010-04-10 18:37:01De la: gabigabi, la data 2010-04-10 18:03:07 Hristos a inviat ! Just,nu-i asa ? ai un stil cam ciudat de a nu intelege cind nu vrei sa intelegi ceva ! intrebarea mea avea un tilc ,nu de alta ,dar daca sustin ca nu cred in ceva - ca Invierea,de ex ,ba mai mult,imi bat joc de tot ce tine de un cult , atunci NU MIMEZ sau si mai rau :Maimutaresc acea sarbatoare ....si ca sa intelegi ce spun ,atunci am sa-ti spun ca, in '74 cind m-am casatorit, am REFUZAT sa fac nunta in biserica,ptr. ca atunci NU CREDEAM ,dar nici nu mi-am permis sa fiu fariseu sau ipocrit ! P.S vezi ca postarea de sub a ta, fara adresa,intr-adevar, este ptr. tine ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 20:59
POLONIA IN DOLIU
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 01:14
De la: gabigabi, la data 2010-04-10 18:03:07 Nu sunt o ipocritã Gabi!!! Nu am fost la bisericã sã iau poºirca aia amestecatã cu pâine! Am fãcut ouã roºii, cozonac ºi tot restul...dar nu pentru mine, ci din respect pentru cei care-mi calcã pragul în acele zile! Cred cã nu o sã-mi spui cã respect = ipocrizie Nu ºtiu de ce þi-am picat eu cu "tronc" de data asta p-aci...având în vedere cã tu ºtii discuþiile mele pe teme biblice de pe alte topicuri religioase! ªtii foarte bine cã m-am declarat agnosticã ºi cunoºti pãrerea mea despre biblie! Totuºi...aºa cum i-am spus lui Adi Popa de exemplu, îmi este greu, foarte greu sã admit cã cei de acum 5000 de ani cunoºteau ºi foloseau metafore... Oricum, spre liniºtea ta ºtiu sã aleg realitatea din biblie...doar cã mi-e lene ºi îmi displace profund sã mã tot repet!
Raporteaza abuz de limbaj
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 01:33
De la: stejerean_vasile, la data 2010-03-17 13:40:34daca am cunoaste miracolul vietii si tainele universului nu am mai posta pe forumuri... cam asa e. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 02:04
Eu am mai spus dar nici eu nu gasesc pe unde, ca personal sint adeptul acelei teorii a unei supe a universurilor, care inglobeaza si teoria big bangului si aceasta falsa impresie ca universul se raceste la infinit. Se observa clar ca s-a ajuns la aberatii cu bigbangul si racirea universului.
Teoria supei universurilor spune ca universul nostru e doar unul dintr-o bula cu un numar f mare de universuri. Acea bula contine in ea sau pe marginea ei universuri. Se aseamana chiar cu modelarea universului nostru ca un fagure. Iar megauniversul contine un numar practic infinit de bule din acelea. Ceea ce e interesant, ca nici energia nici materia nu trec dintr-un univers in altul. Dar din moment ce ne inchipuim aceasta structura ceva trece. Mentalul nostru, gindirea noastra. Constiinta noastra transcede aceste forme de organizare. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 08:41
De la: 9am045616, la data 2010-04-10 20:59:46POLONIA IN DOLIU intr-adevar ! mi-a stat inima cind am vazut stirea pe toate posturile tv. ! sa ne fereasca Dumnezeu de'o asa napasta ....Dumnezeu sa-i odihneasca ! @Dora : nu mi s-a pus pata pe tine chiar degeaba,caci uite si tu ce alaturari faci - incepi prin a spune ca nu te-ai dus sa iei POSIRCA aia cu piine ....apoi, in fraza urmatoare,spui un cuvint mare : RESPECT .... nu merg impreuna absolut deloc,iti dai seama,nu ? nu de alta,dar atunci cind iti vin musafirii ptr. care ai facut oule rosii-deci,cit de cit credinciosi - si ciocnesti oul ,formula ritualica este Hristos a inviat ! si raspunsul tau este : Adevarat a inviat ,nu-i asa ? si zici ca nu-i ipocrizie ? daca nu crezi-nu crezi si mai bine taci si nu te complaci a perpetua o chestie pe care tu o iei in deridere ...nu -i mai corect asa ?@ stejereanvasile si @mihail..... da, intr-un fel si nu,intr-altfel ! inteleptii orientali chiar recomanda Tacerea ,marilor Initiati ,dar chiar si aceia mai spun din cind in cind,cu putine vorbe ceea ce este de spus ....ori noi,bietii de noi ,numai mari initiati nu suntem....suntem si noi pe diverse paliere de intelegere si cautam acel CEVA ,facind schimb de cunostinte intre noi si chiar si discutia in contradictoriu cu ateii este productiva si benefica ! de ex.,cind karpov tot insista ca intre lumea noastra si cea ipotetica-zicea el- de dincolo ,nu e nici-o punte de legatura ,mi-a venit brusc raspunsul : PUNTEA de legatura este SOMNUL ,iar Visul de dimineata pe care ni l-aducem aminte ,poate fi amintirea calatoriei pe care sufletul a facut-o in acea noapte Dincolo,unde se duce ptr. a-si incarca "bateriile " ptr. inca o zi petrecuta in groasa materialitate a lumii in care traieste momentan ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 09:13
De la: Yorick, la data 2010-04-10 16:58:38De la: vaneamarin, la data 2010-04-10 08:44:30 Yorick,marturisesc ca habar nu am de ce Dumnezeu nu i-a facut pe oameni mai destepti astfel incat sa poata sa le explice EXACT intr-o carte, formarea universului. Chiar NU STIU SI RECUNOSC SPRE RUSINE MEA CA NU MI-AM PUS NICIODATA PROBLEMA ASTA ATAT DE SIMPLA . Presupun ca are si el simtul umorului si a vrut sa se amuze pe baza diverselor analize facute pe marginea Genezei. La urma urmelor, oamenii puteau sa se nasca avand cunostinte deja avansate de mecanica cuantica,matematici superioare, spectroscopie etc. in capatani, iar Geneza putea sa fie citita exact si usor,fara metafore, rezolvand doar cateva sute de mii de ecuatii diferentiale si cateva integrale duble . . Era poate Genza putin mai groasa dar se evitau intrebarile incuietoare legate de figurile de stil utilizate acolo. Ce-i drept,macar pentru momentul zero din formarea universului , trebuia sa folosesca altceva decat fizica sau matematica. Cu evolutionismul era mai simplu,prezenta ADNuri,analiza cromozomi, data cu carbon divesrse fosile anexand rezultatele la Geneza si localiza exact pe o harta a lumii pozitia fosilelor ce vor dovedi candva cele spuse de El.Yorick,toti vorbim de teoria relativitatii.In principiu cam orice om de pe strada a auzit de ea si stie cate ceva despre ea. Tu insa ai inteles exact aceasta teorie ,stii exact ce sustine si cum explica exact fenomenele?! Eu iti spun cinstit ca nu am inteles exact aceasta teorie ci doar cateva idei de baza,deoarece in spatele ei sunt sute de calcule complicate pe care ,in profunzime, nu le pot intelege decat cei mai buni fizicieni si matematicieni. Geneza insa aveai pretentia sa fie inteleasa si expusa intr-un mod exact, cand nici macar teoria relativitatii nu este accesibila decat unui procent mic de oameni ? Chiar si in vremurile noastre teoria relativitatii este exprimata utilizand imagini accesibile majoritatii oamenilor, iar tu te intrebi de ce s-a procedat asa si in Geneza, unde lucrurile sunt si mai complexe.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
BOBITA 638 mesaje Membru din: 8/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 09:36
Universul,a fost creiat in urma unei explozii nucleare !
Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 09:56
De la: BIOBITA, la data 2010-04-11 09:36:00Universul,a fost creiat in urma unei explozii nucleare ! Universul TAU a fost sigur creat de taticul tau, nu de explozii nucleare
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 14:27
De la: gabigabi, la data 2010-04-11 08:41:02De la: 9am045616, la data 2010-04-10 20:59:46POLONIA IN DOLIU Ba, chiar þi s-a pus pata aiurea....eu nu ciocnesc ouã roºii ºi nu rãspund cu "adevãrat..." Prefer sã glumesc...ºi sã rãspund la formula respectivã...cu: " poate, cine ºtie?!"..sau " o fi, cã prea o zici cu foc" Dar repet...o fac pe un ton cât se poate de glumeþ! În zona noastã, masculii merg la "udat" ( de fapt vin pe la fete, femei, pe care le cunosc, înarmaþi cu un parfum ºi cu o poezioarã ºi asta înseamnã cã vin la udat) De aceea am folosit formula "RESPECT". Acelor masculi care vin la udat li se serveºte bãuturã ºi câte un ou roºu! Aceastã tradiþie...nu prea are nimic în comun cu "paºtele creºtin"...este o sãrbãtare care o þin ungurii ºi cu care ne-am procopsit ºi noi, românii din ardeal! Respect pentru tradiþie!!! ....unde vezi tu ipocrizie la mine???? Dupã tine, ar trebuii sã mã încui în casã ºi sã fac pe "adormita" ...sã nu deschid uºa nimãnui...cã doar nu sunt "credincioasã"....sau ce?! Dacã ºi asta înseamnã ipocrizie...scuzã-mã, dar mai consultã DEX-ul!
|
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 16:48
De la: Dorulet, la data 2010-04-11 14:27:47De la: gabigabi, la data 2010-04-11 08:41:02De la: 9am045616, la data 2010-04-10 20:59:46POLONIA IN DOLIU ok-ok, dar ideea discutiei era despre altceva si,ca de obicei ,egocentrica fiind, ai transformat-o intr-o chestiune personala ....dar,de ce ai folosit cuvintul " masculi " si nu barbati, tot din respect ? uffff! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 17:15
De la: gabigabi, la data 2010-04-11 16:48:59din partea mea ai tot respectul si nu regret faptul sa spun ca esti singura persoana de sex feminin de pe topicuri cu capul pe umar ma inclin in fata ta cu tot respectulDe la: Dorulet, la data 2010-04-11 14:27:47De la: gabigabi, la data 2010-04-11 08:41:02De la: 9am045616, la data 2010-04-10 20:59:46POLONIA IN DOLIU
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 17:18
bine ca al meu sta intre umeri......
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 17:23
multumesc @616,dar mai sunt persoane care merita respectul tau ,cu prisosinta ! ....oricum,iti multumesc de apreciere
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 17:26
De la: 9am045616, la data 2010-04-11 17:15:43De la: gabigabi, la data 2010-04-11 16:48:59din partea mea ai tot respectul si nu regret faptul sa spun ca esti singura persoana de sex feminin de pe topicuri cu capul pe umar ma inclin in fata ta cu tot respectulDe la: Dorulet, la data 2010-04-11 14:27:47De la: gabigabi, la data 2010-04-11 08:41:02De la: 9am045616, la data 2010-04-10 20:59:46POLONIA IN DOLIU adica?////////////////////
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 22:51
De la: herra, la data 2010-04-11 17:18:55 bine ca al meu sta intre umeri...... Chiar!? 616 ( apropo de ce nu-ti dai si tu un nume ??? )a zis ,, cu capul pe umar ,,?!?!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 23:43
Gabi, eºti de toatã coma!!!! Adicã mã faci ipocritã ºi dacã-þi demonstrez cã nu ai dreptate....sunt egoistã???? Unde-i logica la ce spui tu???Chiar nu te poþi abþine sã nu arunci cu apelative aiurea???? Problema ta....eu n-am vãzut pe nimeni sã se plângã cã am fost ...tu ai iniþiat discuþia ºi tot tu te-ai plâns!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 01:13
Platon are cateva maxime celebre -cam asa gandeau oamenii inainte cu 400 de ani de isus si de evanghelisti ! Diferenta este cam la fel ca cea dintre Capra cu trei iezi si Pe culmile disperarii a lui Emil Cioran ! Preferam aceste maxime decat cele 10 porunci ale lui nenea moise ! 1. Straduindu-ne de fericirea altora, o gasim pe a noastra. 2. In nenorocirile sale oamenii sunt inclinati sa invinuiasca: soarta, zeii si tot ce se poate, numai nu pe sine insusi. 3. Un inceput bun – jumatatea lucrurilor. 4. Nimeni nu ajunge om bun din intimplare. 5. Prostul poate fi recunoscut dupa 2 lucruri: vorbeste mult despre lucruri inutile pentru el, si cind nu este intrebat. 6. Temelia oricarei intelepciuni este rabdarea. 7. Timpul le ia cu sine pe toate – si numele, si exteriorul, si caracterul, si soarta. 8. DUMNEZEUL E IN NOI INSINE ( asta am spus-o si eu ) 9. Curajul înseamnã sã ºtii de ce anume sã nu îþi fie fricã. 10.Timpul este imaginea mobilã a eternitãþii imobile. 11.Cu cat gandesc mai mult ,cu atat ma intreb daca imi foloseste la ceva 12.Vorbeste ca si cum va trebui sa dai socoteala 13.Orice om trebuie sa cerceteze originea fiecarui lucru 14.E mai usor a vorbi despre zei ,decat despre oameni 15.Un lucru ca sa fie bine judecat ,trebuie judecat de cei priceputi,iar nu de cei multi ! Amicus Plato sed magis amica veritas !
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 01:15
De la: BIOBITA, la data 2010-04-11 09:36:00Universul,a fost creiat in urma unei explozii nucleare ! E pe o bula de guma de mestecat. Aam spus cea mai recenta teorie, ce inglobeaza chiar mai multe gume.
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 01:28
De la: karpov, la data 2010-04-12 01:13:20 Celebra printre inchizitorii medievali, Fecioara de fier isi va castiga o trista notorietate incepand cu anul 1515, atunci cand s-a inregistrat prima folosire a acestui infricosator instrument de tortura. Cusca de metal, care avea forma unei fecioare, era dotata pe interior cu un sistem complicat de ace care, odata usa inchisa, patrundeau in corpul celui condamnat. Dar cum scopul torturii era acela de a smulge marturisile ereticilor inainte de a-i ucide, acele erau pozitionate astfel incat victima sa nu fie ucisa instantaneu. Acestea penetrau membrele, abdomenul, pieptul si ochii victimei fara a-i provoca moartea imediata. Acuzatul putea agoniza chiar si doua zile pana isi gasea sfarsitul.
|
9am185284 24 mesaje Membru din: 5/04/2010 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 04:29
De la: florinzone, la data 2008-12-05 14:45:06De multe ori mi-am pus aceasta intrebare si am discutat-o cu prietenii mei. OK, unii nu cred in Dumnezeu ci in teoria evolutionista, foarte bine: ce a fost inainte de a fi ceva, inainte de scanteia care a produs viata? Oamenii care cred in Dumnezeu spun ca El, prin Fiul Sau Iisus Hristos, le-a insuflat viata intr-un trup plazmuit din lut, deci: ce a fost inainte de Dumnezeu? Eu cred ca aceste intrebari ,tin in loc progresul omenirii,hai sa vedem ce facem cu prezentul si ce ne propunem pentru o viata buna in viitor.Istoria o scriu invingatorii ,cum le place !
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 04:42
De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:29:40 Era o vorba a cuiva : "cine nu cunoaste istoria, risca sa o repete" .. sau asa ceva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am185284 24 mesaje Membru din: 5/04/2010 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 04:47
De la: Yorick, la data 2010-04-12 04:42:46De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:29:40 Asta nu inseamna prostie ?Noi o repetam la nesfirsit !
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:22
Azi la ora 19 este o conferinta ""mayasii ,instructori ai umanitatii"" la Facultatea de drept din Bucuresti ,intrarea 3 lei !
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:26
De la: karpov, la data 2010-04-12 13:22:39 Dacii au fost si sint....dar inca nu e prea clar ptr altii. Mayasii erau extrem de sadici. Parerea mea si a multora. Inclusiv se poate demonstra. dar eu nu traiesc din asta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:30
De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:47:41De la: Yorick, la data 2010-04-12 04:42:46De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:29:40 Sint cicluri. Imuabile. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:31
De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 13:30:04De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:47:41De la: Yorick, la data 2010-04-12 04:42:46De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:29:40 ...aici ai nimerit-o ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:35
De la: karpov, la data 2010-04-12 13:22:39 ..cine-i speaker-ul ? numai 3 lei ? cam ieftin !..
|
|
|

nu merg impreuna absolut deloc,iti dai seama,nu ? nu de alta,dar atunci cind iti vin musafirii ptr. care ai facut oule rosii-deci,cit de cit credinciosi - si ciocnesti oul ,formula ritualica este Hristos a inviat ! si raspunsul tau este : Adevarat a inviat ,nu-i asa ? si zici ca nu-i ipocrizie ?
daca nu crezi-nu crezi si mai bine taci si nu te complaci a perpetua o chestie pe care tu o iei in deridere ...nu -i mai corect asa ?
. La fel sunt sigur ca nu crezi (pe buna dreptate) nici intr-un sarpe care vorbea si invita femeia sa manance mere Golden dintr-un copac.
Chiar NU STIU SI RECUNOSC SPRE RUSINE MEA CA NU MI-AM PUS NICIODATA PROBLEMA ASTA ATAT DE SIMPLA
. Presupun ca are si el simtul umorului si a vrut sa se amuze pe baza diverselor analize facute pe marginea Genezei.
adica?////////////////////
...tu ai iniþiat discuþia ºi tot tu te-ai plâns!!!