9am27103
12 mesaje
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:45
Iubesc cartile.Am citit ceva grozav recent Nasul de Mario Puzo despre mafia italiana din State.Nu e ceva clasic dar e ok.Acum citesc Cartea neagra de Pamuk,o carte profunda despre lumea si istoria turceasca.Va recomand Adela de Ibraileanu,Elevul Dima dintr-a saptea de Mihai Drumes.A aparut si Scrisoare de dragoste de Drumes.De-abia astept s-o citesc!Am citit Dracula de Bram Stoker dar m-a cam dezamagit,personal.Cititi Vraciul ce a aparut la Adevarul recent,am citit-o mai demult si mi-a placut.O voi comanda pe net ca nu am reusit s-o cumpar.Sunt atatea oportunitati de a cumpara carti online de la Humanitas,Polirom la reducere incat ar trebui sa ne petrecem 75% din timp citind.Lectura placuta.
|
|
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
Oras: Barlad
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 20:59
PENTRU RADITA09 : Referindu - va la cartea de telefoane , ma gandesc ca poate aveti o aplecare ascunsa catre numerologie . Puteti gasi : " Numerologia italica " autor Lemi Gemil Mecari ( editura Stefan ) ; "Numerologia chinezeasca ", autor Richard Webster ( Teora ) , la aceeasi editura i - au mai fost publicate : " Ghiceste - ti viitorul in palma " si " Radiestezia pentru toti " . Tot la Teora , " Sa intelegem numerologia " autor Shirley Lawrence , sau " Elemente de numerologie " , autor Radford Barrat .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 21:03
" FOXFIRE " , autor Joyce Carol Oates . Editura LEDA .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 11:33
Pentru zilelel mohorate de toamna si pentru cei care agreaza genul , romanele din seria " Vampirii sudului " , autor Charlaine Harris , editura LEDA . : " Mort de - a binelea " ; " Morti pna la apus " , " Moartea la Dallas " ; Clubul Mortilor " ; " Moarta pentru toti " ; " Categoric moarta " . Sumbru !
|
|
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 09:17
Henryk Sienkiewicz , laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1905 : " Potopul " ; " Cavalerii Teutoni " ; " Qou vadis " ; " Prin pustiu si jungla " ; " Prin foc si sabie " ; " Pan Wolodijowski " .
|
9am085887
4 mesaje
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 22:09
O carte care, candva, m-a fascinat : "Trecute vieti de doamne si domnite". Autor, un pasoptist...Sa-mi fie rusine ca nu mai retin autorul !  Si, sa-mi fie rusine ca am imprumutat-o si, evident, n-o mai am...  E SUPERBA. Sa fie, oare, Nicu Gane???
|
9am085887
4 mesaje
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 22:15
Apropo ! Cine-l mai publica azi pe Grigore Ureche !? Sau pe Radu Popescu...Sunt SAVUROSI ! Se poate dovedi ca Creanga n-a aparut din neant...
|
|
|
9am085887
4 mesaje
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 22:20
Caragiale, nici atat !
|
|
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 07:43
Mihai Gheorghe Andries : " Orizonturi Misterioase " ; " Ultimul Oras al Atlantidei " ; " Indienii din Mato Grosso " ; " Cartea Comorilor " ; " Peile Rosii " ; " Italia " ; " Mexic " . Fascinatia departarilor si a misterului .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 11:16
" Faraonul " , autor Boreslaw Prus .
|
Florin26
2 mesaje
|
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 14:54
Conjuratii - Dumas ( tatal )
Crimele familiei Borgia
Alexandru Borgia
Viata intima a lui Napoleon Bonaparte ( nu mai tin minte autorii, insa au fost niste carti fascinante )
http://worldchanged.wordpress.com
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 10:58
Miroslav Stigl : " Pe urmele comorilor din orasele maya " ; " Ultimul Paradis " ; " Aventura marilor capetenii indiene "
|
Fosta membra 9am.ro
127 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 16:05
De regula ca sa te atraga ceva...sa fie 'de preferat"..cred eu ar trebui sa-ti spuna ceva despre Tine! Despre Personalitatea ta, despre raspunsurile pe care inca nu le ai si pe care le cauti...cumva sa traiesti oarecum ceea ce citesti?...nu stiu...sa te regasesti oarecum?
Cand eram la liceu..am citit cartea aceea dezgustatoare...ION...si am ramas foarte marcata de sensul vieti...ca de fapt in viata nu iti revine ceea ce meriti ci ceea ce nu meriti
De curand am citit Tess d'Urberville....la fel...unele adevaruri despre femeia in lumea barbatilor...o lume in care cu greu iti faci un rost decat ..imoral.....m a surprins caracterul luptator al unei fete simple intr o lume atat de meschina...
Apoi Invitatie la Vals...la fel...multa psihologie...:)
Insa va pot spune ca si Biblia este o carte deosebita despre oameni simpli ..cu diferite probleme ca si noi...din expemplul carora inveti destule..dar intelegi si modul de gnadire al celui care a inspirat aceasta carte...
..Inveti ca ...toti ne nastem la fel...si murim la fel..fara sa luam ceva cu noi...inveti ca pana la urma dreptatea invinge..intotdeauna..desi uneori necesita ani..poate!....
Cel mai mult m a impresionat CARTEA IOV- un om drept care era binecuvantat de Dumnezeu si era foarte bogat...pana cand (datorita unui "pariu" pe dreptatea si iubirea lui Iov fata de Dumnezeu deziinteresata) a pierdut tot...si chiar prieteni lui foarte buni il judecau..si ii spuneau ca trebuie sa fi facut el ceva rau de i se intampla toate astea..ca dumnezeu l a pedepsit..dar nu era adevarat....
Dumnezeu i a demonstrat diavolului ca omul il poate iubi pe dumnezeu dezinteresat nu numai la bine..si la rau...
Interesant este ca Iov si-a proclamat propia -i dreptate pana acolo incat l a suparat chiar pe dumnezeu...asta mi a atras atentia- uneori ne credem atat de drepti..incat...s ar putea sa gresim cu o astfel de parere..pana la urma omul s a nascut in pacat!....multe de invatat!.....
MA BUCUR CA MAI SUNT OAMENI CARE INCA CITESC....CA INCA IUBESC LECTURA..SI LUCURILE DEOSEBITE!
Toate cele bune!
|
stzoica
10 mesaje
|
Postat pe: 9 Septembrie 2009, ora 17:41
imi parea rau ca n-am avut timp sa citesc toate comentariile, acum citesc ""marile sperante"-charles dickens, mi se pare grozava.........in copilarie eram fascinata de cartile lui Jules Verne, de legendele olimpului, de Ciresarii, grozave aventuri, acum ne-am facut mari si avem din ce in ce mai putin timp pt citit
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 10:57
Robert Kaplan : " Iarna la Mediterana " si " La rasarit , spre Tataria " .
|
sweet_timea
1 mesaj
|
Postat pe: 10 Septembrie 2009, ora 23:32
da si mie imi place jocai mor-omul de aur in plus numele meu e inspirat din cartea aia.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 10:41
" Ultimul Papa " , autor Luis Miguel Rocha , editura TRITONIC . Misterul scurtului pontificat ( de numai 33 de zile ) al Papei Ioan Paul I
|
Ninu
58 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 11 Septembrie 2009, ora 14:14
Iti recomand sa abordezi cartile regretatului Octavian Paler,carti care mi-au influentat viata.e vorba de-o filosofie usoara si agreabila,dar asta numai dupa ce le parcurgi.fa-o ca e spre binele tau.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 09:34
" Samatari " , autor Alfonso Vinci , editura Stiintifica , Bucuresti 1970 . O calatorie in inima salbatica si curata a Venezuelei . " Zeii Desculti " , autor Toma George Maiorescu , editura Tineretului , Bucuresti 1965 .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 11:34
" Ultimul rege al Scotiei " , autor Giles Foden . Cartea mi - a intarit convingerea ca decolonizarea si independenta , nu a adus nimic bun in Africa .
|
Ninu
58 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 12 Septembrie 2009, ora 17:37
Cred ca n-ai incercat operele regretatului domnOctavian Paler.In viata mea n-am mai citit ceva atat de frumos,cursiv,cu inteles si cu logica.E un titan in aceasta asrta a filosofiei.Eu ti=-l recomand calduros pentru ca pe mine m-a socat.Zau.Incearca-l
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 09:23
" Papesa Ioana " , autor Donna Woolfolk Cross , editura ALL . Unul dintre multele mistere ale istoriei Vaticanului .
|
9am084166
4 mesaje
|
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 09:49
Imi plac cartile de aventuri,catrenele,descrieri de peisaje.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 13 Septembrie 2009, ora 20:05
" Doamna din Toscana " , autor Philippe Cavalier , editura ALLFA . Cartea face parte din seria " Secolul Himerelor " ( se refera evident la sec . XX ) .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 11:04
Valerio Evanghelisti : trilogia " Magul . Viata lui Nostradamus " ( " Prevestirea " ; " Amagirea " ; " Abisul " ) ; " Nicolas Eymerych Inchizitorul " ; " Taina inchizitorului Eymerich " ; " Zgarda de foc " ; " Cherudeck " .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 10:50
Robert Harris : " Imperium " si " Pompei " .
|
DANES
2 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 23:00
M-a surprns sa observ ca printre optiunile d-voastra de carte se afla si geniala carte "Padurea Spanzuratilor" a lui Rebreanu, o carte care nu se afla in lista de preferinte a multor cititori, o carte se pare demodata dar care atunci cand o citesti prima data ai impresia ca actiunea se desfasoara inaintea ochilor tai intr-o contemporaneitate vivida si ca in interiorul tau se nasc conflicte care fac din tine cititorul un personaj prins intr-o lupta ideologica, fata in fata cu propriile tale temeri. Pasiunea pentru literatura am decoperit-o relativ tarziu cam prin liceu, si tot atunci am descoperit ca sunt pasionat de literatura de razboi PADUREA SPANZURATILOR, SHOGUN de James Clavell, colectia SVEN HASSEL etc carti nascute din istoria sangeroasa a lumii, istorie in care s-au nascut si au pierit destinele unor oamenii, unor natiuni.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:13
Phillip Vanderberg : " Gladiatorul "
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 10:58
Robert Charroux : " Enigma din Anzi " ; " Cartea Lumilor Uitate " ; " Cartea Stapanilor Lumii " ; " Cartea Cunoasterii Interzise " ; " Cartea Cartilor " ; " Comorile Lumii Ingropate , Zidite sau Scufundate " .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 11:24
Jaco Cristian , istoric devenit romancier : cele 5 romane din seria " Ramses " si cele doua volume din seria " Mozart" ( " Marele Magician " si " Fiul Luminii " ) . In prima serie se prezinta traseul pamantean a celui mai mare conducator al Egiptului antic , iar in a doua , sunt relevate aspecte inedite ale vietii lui Wolfgang Amadeus Mozart
|
|
|