back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

194 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 19:47

Asta seara am cumparat o carte: " Dincolo de bine, dincoace de rau" de Aurora Liiceanu si Alice Nastase
Am cumparat-o pentru ca m-a intrigat titlul... A citit-o cineva? Nu vreau o recenzie ci doar o parere... Merita citita?

"Adevarata moralitate nu consta in a urma calea batatorita, ci in a descoperi adevarata cale pentru noi insine si a o urma fara teama."
alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 20:43

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-09-21 10:51:23Guy Rachet : " Kefren si Didudri " ; " Nefertiti - Regina Nilului " ; " Keops si Conjuratia Ibisului " ; " Keops si Marea Piramida "

Dom'le esti fenomenal ....n-ai obosit?? imi fac impresia ..ori ca esti bibliotecar ..ori paznic intr-o biblioteca (si te plictisesti ) ori ceva comportament compulsiv ...daca ai inceput ceva ...nu mai poti sa termini ?!
sau te pomenesti ca-ti faci inventarul in biblioteca ??
Citesti toate cartile astea ? parca te-am mai intrebat .....
Sa stii ca nu ma deranjeaza deloc ...bravo tie ...doar ma intriga......perseverenta...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 20:55

Psihologia multimilor - Gustav Le Bon

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 21:02

De la: alehin, la data 2009-09-29 20:55:10Psihologia multimilor - Gustav Le Bon

traducere din Lb. Fr. de : Oana Vlad si Mariana Ghitoc .Ed- Anima.

Asa-i ?...

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 21:04

De la: clau_claudia89, la data 2009-09-21 21:27:10CELLA SERGHI- PANZA DE PAIANJEN SI CARTEA MIRONEI, MIHAIL DRUMES -ELEVUL DIMA DINTR-A SAPTEA, DAR CELLA SERGHI ESTE O SCRIITOARE CARE A AVUT UN DAR DE A SCRIE , TE UNGE PE SUFLET, SUPERB , PACAT K OPERELE EI NU S-AU INTRODUS SI IN SCOLI , POATE FACEAU LITERATURA MAI TENTANTA PT MULZTI CARORA NU LE PALCE LECTURA:))SI NORMAL CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI SI MUULTE , FOARTE MULTE ALTE OPERE ROMANESTI SI STRAINE DEASEMENEA , DAR POT SPUNE K DIN CE AM CITIT CELLA SEGHI S-A APROPIAT F MULT DE SUFLETUL MEU:).

Dacã Cella Serghi iti place aºa mult, citeºte ºi Elena Gronov Marinescu ( Recurs pentru memorie - de exemplu).

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 21:07

De la: alehin, la data 2009-09-29 20:43:52
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-09-21 10:51:23Guy Rachet : " Kefren si Didudri " ; " Nefertiti - Regina Nilului " ; " Keops si Conjuratia Ibisului " ; " Keops si Marea Piramida "

Dom'le esti fenomenal ....n-ai obosit?? imi fac impresia ..ori ca esti bibliotecar ..ori paznic intr-o biblioteca (si te plictisesti ) ori ceva comportament compulsiv ...daca ai inceput ceva ...nu mai poti sa termini ?!
sau te pomenesti ca-ti faci inventarul in biblioteca ??
Citesti toate cartile astea ? parca te-am mai intrebat .....
Sa stii ca nu ma deranjeaza deloc ...bravo tie ...doar ma intriga......perseverenta...

Dom'le Rotaru , tine-o tot asa !...Felicitari !...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 21:20

De la: mytcor, la data 2009-09-29 21:02:09

traducere din Lb. Fr. de : Oana Vlad si Mariana Ghitoc .Ed- Anima.

Asa-i ?...

Nu stiu ce editura ...am cumparat-o prima data de la un anticar ...si ..pt ca am imprumutat-o ...acum am una , noua dar nu stiu ...trad.si ed......

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 22:59

interesanta carte ,am citit-o si eu acum cativa ani ! Pacat ca nu o citesc cei care au nevoie de asa ceva !

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 23:08

De la: karpov, la data 2009-09-29 22:59:48

interesanta carte ,am citit-o si eu acum cativa ani ! Pacat ca nu o citesc cei care au nevoie de asa ceva !

Cred ca daca aveau nevoie ...o citeau ...daca nu ...nici nu le trebuie pt ca oricum nu-i intereseaza sau nu inteleg nimic...

Daca citeau ....nu aveam noi despre cine sa vorbim......

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 11:18

Teodor T. Burada : " Puncte extreme ale spatiului etnic romanesc " . Aici sunt consemnate o parte din notele aferente celor 17 calatorii intreprinse de autor la comunitatile romanesti , risipite din Carpatii Polonezi si pana in Muntii Pindului .

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 11:28

De la: Thelma, la data 2009-09-29 19:47:24
Asta seara am cumparat o carte: " Dincolo de bine, dincoace de rau" de Aurora Liiceanu si Alice Nastase
Am cumparat-o pentru ca m-a intrigat titlul... A citit-o cineva? Nu vreau o recenzie ci doar o parere... Merita citita?

Eu am citit o carte tot asa scrisa de amandoua (cred ca e o strategie de marketing ...sa-si atraga segmente diferite de cititori -de varsta si nivel intelectual...pb...) .Aurora este o ok scrie bine coerent are un stil direct fara tot felul de artificii literare ...insa Alice Nastase ...este nu ..obositoare este de-a dreptul ,,cleioasa,, , are un stil indigest cu multe figuri de stil ,metafore la tot pasul ...si dintr-un subiect de 2 lei face ditamai compozitia ....nu-mi place deloc.....ea are si o revista ,...mondena ......si semneaza saptamanal cate-un articol...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 11:15

Nikolai Prjevalski - Calatorie in Asia Centrala

MihaelaNistor

9 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 14:15

Imi cumpar saptamana de saptamana cartile din colectia Adevarul. Chiar daca unele deja le-am citit, o sa imi faca placere sa le recitesc.
Shogun de James Clavell v-a placut? Mie foarte mult.
Va recomand Regii blestemati - Maurice Druon.

Please consider the environment. http://www.deweekend.ro/
9am059316

20 mesaje
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 14:36

Salut,Mihaela! Daca nu ai citit-o(Cartea nuntii) pana acum iti spun ca merita , dar doar pentru faptul ca e scrisa de G Calinescu , pentru a avea o imagine asupra operelor lui. Altfel ... e cam un roman pt adolescenti ,draguta dar....
Si cartile de la Adevarul merita banii( si nu le fac reclama comerciala).
Ana

MihaelaNistor

9 mesaje

Postat pe: 2 Octombrie 2009, ora 09:23

Mi-a placut sa citesc de mica. Am ajuns acum pe salarul meu si imi iau aproape cate o carte pe saptamana, pe langa cele de la Adevarul. Vreau acum sa citesc Rosu si Negru.
Recomand Anna Karenina, de Lev Tolstoi, Dna Bovary - Gustave Flaubert, Crima si Pedeapsa - Fiodor Dostoevski. Voua v-au placut aceste carti?

Please consider the environment. http://www.deweekend.ro/
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 2 Octombrie 2009, ora 11:04

Iancu Mihai - " Mediteranele Globului "

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 09:57

Seria " Ludovic al XIV - lea " , volumul I : " Regele Soare " , iar anuntat este volumul II : " Iarna Marelui Rege " . Autor Max Gallo , autor a peste 100 de romane , membru al Academiei Franceze si.... de 10 ani deputat european (de unde se vede treaba ca altii promoveaza altfel de parlamentari ) .

iulia_nedelea

1 mesaj

Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 12:03

"Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez
"Ispasire" de Ian McEwan
"Dumnezeu s-a nascut in exil" de Horia Vintila

Ninu

58 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 15:03

Apropos de filosofie.Ai incercat ceva din romanul Octavian paler?E nemaipomenit.Are o vraja specifica personalitatii lui.E colosal,si ti-l recomand cu caldura.Acum ca titluri cred ca m-as incurca in ele.Din ce-am citit ,totul mi s-a parut fantastic.O filosofie pe intelesul tuturor.O altfel de filosofie fata de cea invatata in scoala,si-aceasta pusa sub semnul inor opere de arta,pot s-o spun cu msana pe inima.Incearca si-ai sa vezi.nu cred ca vein regreta.

Ninu

58 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 15:03

Apropos de filosofie.Ai incercat ceva din romanul Octavian paler?E nemaipomenit.Are o vraja specifica personalitatii lui.E colosal,si ti-l recomand cu caldura.Acum ca titluri cred ca m-as incurca in ele.Din ce-am citit ,totul mi s-a parut fantastic.O filosofie pe intelesul tuturor.O altfel de filosofie fata de cea invatata in scoala,si-aceasta pusa sub semnul inor opere de arta,pot s-o spun cu msana pe inima.Incearca si-ai sa vezi.nu cred ca vein regreta.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 09:33

Clive Cussler : " Sahara " ; " Comoara " ; " Dragonul " ; " Iceberg " ; " Aurul incasilor " ; " Walhlla " ; " Odiseea troiana " ; " Sarpele " ; " Vantul negru " .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 10:21

A propos de literatura de calatorie ma mira un fapt ! Exista in lume “ zone damnate “ de catre cenzura de dinainte de 1990 . Despre astfel de teritorii nu se scria nimic , exceptand scurtele stiri din presa vremii .
Cauza mirarii mele este faptul ca nici acum , scriitorii sau traducatorii nu sparg aceste tabuu – uri absurde .
Am postat anterior despre lipsa cartilor care sa prezinte teritoriile romanesti ocupate de straini . Spre exemplu , nu exista nicio referinta bibliografica despre Pocutia sau Maramuresul de Nord . Cu privire la Banatul de Vest , exista din cate stiu o singura carte “ Romanii din Banatul Jugoslav “ , aparuta in Colectia “ Din lumea larga “ , in perioda interbelica .
Nici alte subiecte nu se bucura de atentie . Astfel in intrega literatura romana de profil , nu exista carti care sa ofere informatii consistente si pertinente despre Taiwan sau Brunei , Oman sau Qatar , Hong Kong sau Macao ( aici sunt unele referinte , de exemplu in lucrarea Meridianul Fotbal , autor Constantin Chifane Dragusani ) , Coreea de Sud sau Gaza , Sikkim sau Bhutan , Africa de Nord Spaniola sau Sahara ( fosta spaniola ) ; regatul indigen Mosquito sau teritoriul Inini , Cabinda sau Nagaland , Swaziland sau Zanzibar si lista poate continua mult si bine .
Chiar daca se face abstractie de ele , aceste teritorii au geografia , istoria si cultura lor , sunt locuite de oameni cu modul lor de viata si obiceiuri bune sau rele .
Se spune ca in secolul XIX , in urma unui conflict diplomatic , Marea Britanie declara razboi Boliviei . Conducatorii militari britanici ajung la concluzia ca totusi un astfel de conflict ar fi prea costisitor pentru Regatul Unit . Bolivia nu are iesire la mare , este inconjurata de munti greu accesibili , etc . In fata acestor argumente , Regina Victoria decreteaza : Bolivia sa fie stearsa de pe harti si sa nu se mai scrie nimic despre aceasta tara .
Cam aceeasi mentalitate a aparut si in Romania postbelica , continuata in cea postdecembrista .
Poate cineva se va intreba : de ce sa ma informez despre Sabahul de Nord ? Raspunsul simplu si genial l – a dat un apicultor - Sir Edmund Percival Hilalry : “ Pentru ca exista ! “ .

bbogdan

46 mesaje
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 21:35

Cartile mele preferate?Hm...intai Noul Testament,si apoi diverse scrieri despre cum sa facem sa ne apropiem,sa-L cunoastem pe Dumnezeu.Ultima,"Zorii Apocalipsei" a lui Danion Vasile,a fost asa o surpriza placuta!

Imi placea Garcia Marquez,dar e doar dantela,e doar poveste,nu e Adevar.Atunci,dupa"Toamna Patriarhului","O suta de ani de singuratate"si Dragostea in vremea holerei",nu credeam ca poate sa existe o desfatare a lecturii mai mare.Acum sunt luminite in lumina proiectorului.Palide.Lipsite de substanta,de viata.

In epoca asta de rahat,dupa epoca de aur,cand in jur e o adevarata exaltare fata de "valorile"occidentale,parca ceva nu era de acolo,parca lipsea ceva.Si am descoperit frumusetea ortodoxiei,ca dogma,ca traire.Si toate celelalte "capodopere"au inceput incet-incet sa paleasca in comparatie cu invatatura ortodoxa,adica invatatura lui Hristos.

As mai adauga aici un volum de versuri,"Oglinda"de (rasofor)Daniel Gheata.Subtirea carticica,mai mult brosura,luata sotiei ca amintire de la un hram,(eh,cinci lei acolo!)si care a fost o revelatie.Atata sensibilitate,atata dor ,atata dragoste.Am cerut un autograf autorului(un calugar micut,care a stat mult in soarele torid ca sa multumeasca pe toata lumea,si care mai avea grija de vite)si de atunci mi-e rusine ca l-am crezut un popa mic care strica hartia.Eram un prost infumurat,caci versurile sale m-au facut sa plang...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 10:51

"Furtuna de Nisip " , autor James Rollins , editura RAO

Fosta membra 9am.ro

43 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 11:17

Acum citesc Shogun de James Clavell si-mi place f.mult. O alta lume, mult diferita de a noastra, care ma fascineaza, chiar daca actiunea se petrece la inceputul anului 1600. O recomand cu placere.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 13:23

Dictionar englez -roman

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 13:24

Coduri CAEN

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 13:25

Pagini aurii

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 13:26

Legea caselor nationalizate

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 13:30

Baga viteza ...d-le Rotaru ....vezi ca ai concurenta ....si eu am o biblioteca maaareeee .....(acum nu ma jigni ..ca doar le am ..,.eu le-am si citit ....)
Imi permit sa fac o observatie ....daca tot recomanzi o carte citita ,....fa si tu o scurta prezentare ....sa inteleaga omul de ce o recomanzi ...

Pagini: << 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: