back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:

9am096416

278 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 22:59

"Maestrul" Pavel Corut se repeta.Titlurile sunt diferite.In rest tema pe care o abordeaza e aceiasi.E o plictiseala....Psihologie ,hai sa fim serosi.....manipulare,da.

M
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 26 August 2009, ora 10:58

" Iter in Indiam " , autor Liviu Bordas , editura POLIROM . O carte despre ecourile spirituale si culturale ale spatiului indian , in cel romanesc . Ecouri mai vechi decat am fi inclinati sa credem .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 27 August 2009, ora 11:02

" Povestea Tarilor Asiei - Cosmogonie Romaneasca Veche " , colectiv , colectia " Mythos " editura VESTALA 1997 . O geografie fabuloasa , care a inaripat imaginatia stra - stramosilor nostri .

9am096416

278 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 19:26

Ce spuneti de Marin Sorescu ?

" Daca nu cer prea mult?"

_ Ce ai lua cu tine ,
Daca s-ar pune problema
Sa faci zilnic naveta intre rai si iad,
Ca sa tii niste cursuri?

- O carte ,o sticla de vin si-o femeie,Doamne,
Daca nu-ti cer prea mult .

- Ceri prea mult ,iti taiem femeia,
Te-ar tibe de vorba,
Ti-ar impuia capul cu fleacuri
Si n-ai mai avea timp sa-ti pregatesti cursul.

-Te implor ,taie-mi cartea,
O scriu eu ,Doamne ,daca am linga mine
O sticla cu vin si-o femeie.
Asta as dori daca nu cer prea mult.

- Ceri prea mult.......
.......................
.....................
-O femeie, Doamne ,daca nu cer prea mult,
- Ceri prea mult , iti taiem femeia.
-Atunci taie-mi mai bine cursurile .
Taie-mi iadul si raiul,
Ori totul ,ori nimic.
As face drumul dintre rai si iad degeaba.
Cum sa-i sperii si sa-i infricosez pe pacatosii din iad ,
Daca n-am femeia,materialul didactic ,sa le-o arat?
Cum sa-i inalt pe dreptii din rai,
Daca n-am cartea sa le-o talmacesc ?
Cum sa suport eu drumul si diferentele
De temperatura ,luminozitate si presiune
Dintre rai si iad ,
Daca n-am vinul sa-mi dea curajul?"
"MARIN SORESCU _OPERA POETICA_"

M
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 28 August 2009, ora 12:54

"Scafandrul ºi fluturele" , autor Jean-Dominique Bauby , fost redactor la revista Elle France . Cartea autobiografica a fost dictata de catre autor utilizand clipirile pleopei ochiului stang - singurul organ ramas valid dupa paralizia care l - a lovit . Scriind aceasta carte , autorul divedeste cat de greu este cuvantul OM !

sirghiealina

3 mesaje
Postat pe: 28 August 2009, ora 15:55

Oana Pellea-"Jurnal"
Dan Puric-Despre omul frumos
Irvin Yalom-Minciuni pe canapea

Le recomand din suflet tuturor-o hrana spirituala consistenta. Merita fiecare cuvintel.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 29 August 2009, ora 09:26

" Bora Bora " ; " Tuareg " ; " Ochii Tuaregului " , " Iguana " ; " Pamant Virgin " , autor Alberto Vazguez Figueroa , editura POLIROM .

cristinanscarlat

1 mesaj
Oras: Iasi

Postat pe: 29 August 2009, ora 11:06

MAGICIANUL,de John Fowles...

Lupascucornel

2 mesaje
Postat pe: 29 August 2009, ora 14:30

Cartile mele preferate sunt multe la numar, dar pe cele care le-as mai reciti inca o data sunt : OMUL DE AUR -JOKAY MOOR , O TRAGEDIE AMERICANA - STEDHALL , REGII BLESTEMATI ( NU AM RETINUT AUTORUL ), DAMA CU CAMELII-DUMAS, COCOSATUL - DUMA, INCA MULTE ALTELE PE CARE NU-MI MAI AMINTESC CUM SE NUMEAU SI CINE LEA SCRIS....CORNEL

Fosta membra 9am.ro

39 mesaje
Postat pe: 29 August 2009, ora 14:58

Cãrþile mele preferate ? Foarte simplu : careu de valeþi cu control la damã, popã ºi as !!! Cunoaºteþi cãrþi mai tari decât acestea ?

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 29 August 2009, ora 21:02

" Enciclopedia Prostiei " ( omenesti evident ) , autor Matthijs van Boxsel , edirura LUX SUBLIMA

adinastreza

1 mesaj
Postat pe: 29 August 2009, ora 22:20

Lord Jim-J.Conrad

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 29 August 2009, ora 22:51

PENTRU LILICASECEANU : Stiu eu ? Incercati lamele de tarot ! "Tarotul de Marsilia. Carte plus set de 78 carti de tarot" autor Marta Ramirez . Merge bine cu : " Puterea pendulului " ( carte + pendul ) . Ambele editura TEORA . Va urez succes !

aLeCsA

1 mesaj
Oras: Craiova

Postat pe: 30 August 2009, ora 00:09

Mi-a plaqt f mult 'M-am hotarat sa devin prost' de Martin Page, dar&"Invitatie la vals" de Mihail Drumes.A,&sa nu uit de "Coliba unchiului Tom"(H. Beecher Stowe)&de "Ferma animalelor"(GeorgeOrwell).

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 30 August 2009, ora 07:52

" Harta Sferica " , autor Arturo Perez Reverte , editura POLIROM .

claudiupopovici74

2 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 15:42

sa pomenim:ISMAIL KADARE Aprilie spulberat,Generalul armatei moarte,Piramida, ERIK MARIA REMARQUE 3 camarazi,Obeliscul negru,Noapte la Lisabona,Zeii sunt singuri,Arcul de triumf,MICHAEL ONDAADJE Pacientul englez,Obsesia lui Anil,PAOLO COELHO Veronica se hotaraste sa moara,BAIESU Balanta,CARTARESCU ETC

claudiupopovici74

2 mesaje
Postat pe: 30 August 2009, ora 15:47

Am uitat JOHN FOWLES Turnul de abanos,Magicianul,Colectionarul,JAMES CLAVELL Changi,celelalte sunt surogateJOHN GRISHAM A time to kill,celelalte sunt surogate

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 30 August 2009, ora 20:29

" Harlequin " , autor Bernard Cornwell , editura RAO . Iar a propos de Matthijs van Boxsel , a scris si " Geografia Prostiei " ! Pacat ca nu a fost tradusa in limba romana .

9am055746

2 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 09:38

Ion de Liviu Rebreanu,mi-a marcat viata,aflam pentru prima data si de lucruri interzise pe atunci! Depinde de varsta!

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 31 August 2009, ora 10:56

" Jurnalul de calatorie a unui filosof " , autor Hermann Keyserling, editura " Institului European " , 1997 , volumele I si II . Pentru a percepe ceea ce vezi , trebuie sa cunosti in prealabil .

Fosta membra 9am.ro

21 mesaje
Postat pe: 31 August 2009, ora 13:19

CARTILE CARE IMI PLAC SI LE CONSIDER CA UN RASPUNS LA PERIOADA ASTA PRIN CARE TRECEM SUNT CELE DE LA EDITURA ,,CURTEA VECHE,,TOATE ACESTE CARTI PUBLICATE DE ACEASTA EDITURA M-AU AJUTAT SA-MI RASPUND LA FOARTE MULTE INTREBARI.SI CHIAR SA SI ACCEPT MULTE ORGOLII SI PROSTII A UNORA PE CARE IN TRECUT NICI NU CREDEAM CA AM SA AJUNG SA-I ACCEPT VREODATA .
LE RECOMAND CU CALDURA CELOR CE VOR SA-SI SCHIMBE MODUL DE A GANDI SI DE A ACTIONA POZITIV INTR-O LUME NEGATIVA SI PLINA DE FRUSTRATI SI FRUSTRARI.
INCEPETI PRIN A CITI CARTILE LUI ZIG ZIGLER SI APOI A LUI DALE CARNEGIE,NAPOLEON HILL,GARY CHAPMAN,JACQUES SALOME,BILL QUAIN.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 10:45

In perioada 1870 - 1872 , etnograful rus Nikolai Nikolaevici Mikluho- Maklai , efectueaza cercetari in teritoriul Papua . Activitatea sa a lasat urme in constiinta colectiva , de aceea zona respectiva se numeste si astazi Coasta ( Tara ) lui Maklai .
Observatiile sale asupra vietii papuasilor , cuprind realitati care au nu numai valoare istorica , dar sunt si actuale , avand in vedere ca Papua si Noua Guinee sunt in continuare un " muzeu al popoarelor primitive " . Toate acestea sunt cuprinse in " Jurnalul de Calatorie " , a carui editie in limba romana a aparut la editura Stiintifica , Bucuresti , 1959 .

Fosta membra 9am.ro

43 mesaje
Postat pe: 1 Septembrie 2009, ora 20:40

Ador sa citesc. Am o problema in privinta asta, daca prind o carte buna nu mai pot face altceva pana nu o termin. Sunt multe carti care mi-au placut. Ileana Vulpescu in special "Arta conversatiei", Irving Stone "Agonie si extaz", Charles Dickens"Marile sperante", Victor Hugo, Tolstoi, Jules Verne, etc. Eu consider ca nu poti sa iti spui parerea despre o carte decat dupa ce o citesti. Pacat ca copiii nostri nu mai citesc.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 11:05

" Miezul noptii este un loc singuratic " autor Barbara Erskine , editura ALDO PRESS . Mister de buna calitate .

9am085887

4 mesaje
Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 01:03

De la: 9am096416, la data 2009-08-25 22:59:04 "Maestrul" Pavel Corut se repeta.Titlurile sunt diferite.In rest tema pe care o abordeaza e aceiasi.E o plictiseala....Psihologie ,hai sa fim serosi.....manipulare,da.

Draga mea. Macar el incearca, disperat, sa faca ceva, concret ... Personal, nu l-am numit niciodata "maestru", desi, ESTE,devreme ce m-a convins...Fetito, in cartile lui, daca esti atenta, e vorba de psihologie aplicata, perfect valabila, deocamdata... Daca stii ceva despre functia persuasiva a limbajului ma vei intelege mai bine. Personal, ca prof., le repet mereu si mereu elevilor mei sa aiba incredere in ei insisi. Prin analogie, omul asta are curajul sa spuna unei natiuni intregi sa aiba incredere in ea...Mie de aia imi plac cartile lui. E de bun-simt si il simt ca are cele mai bune intentii. Daca gresesc, imi asum asta. Dar, imi place felul CINSTIT in care "manipuleaza". Sincer, personal, l-am inteles PERFECT. Nu e cine stie ce stilist, ca nu-si permite asta...N-are timp de estetisme. Nu ca n-ar putea, eu cred ca, in alte conditii, stilul lui l-ar fi depasit pe al lui Cioran...Dar, n-are timp ! Din punctul meu de vedere e cu mult mai implicat in salvarea spirituala a neamului sau decat a fost Cioran, de exemplu. Tu esti libera sa alegi ce vrei, ca, sper ca, oricum, realizezi ca esti manipulata, intr-un fel sau altul...Orice ne inconjoara, ne manipuleaza...Depinde de noi ce alegem...Nu, nu m-a platit nimeni sa spun ceea ce-ti spun acuma.Pe Corut nu-l cunosc personal, si nici nu ma intereseaza sa-l cunosc, ca om. Sunt doar o persoana care a citit f. mult...Ei, cu siguranta, nu destul...Dar, ceea ce a scris omul asta m-a ajutat, personal. Atata tot. Cu tot respectul

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 3 Septembrie 2009, ora 10:53

" De la Orinoco la Amazon " si " Peisaje din Anzi " , doua carti ale lui Alexander von Humbolt . In curand , culturile de soia vor face ca ceea ce a scris marele naturalist sa ramana doar o amintire .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 10:56

" Calatorie in jurul lumii " , autor Adalbert von Chamisso . Naturalistul perticipa la o expeditie stiintifica ruseasca in jurul lumii , in al doilea deceniu al secolului XIX . In carte , alaturi de altele , sunt multe informatii istorice inedite . Exemple :
- rusii au incercat la acea vreme anexarea Californiei si Hawaii - lui ( chiar au reusit partial si pentru scurta vreme ) ;
- la Cape Town , functiona in acea perioada un institut de cercatari in domeniul stiintelor naturale ;
- intre Dover si Londra , existau curse regulate deservite de trasuri cu abur , etc .

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 4 Septembrie 2009, ora 15:44

Raspuns:
Cartea de telefon.
Cea mai utila, de actualitate si eficace!

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 10:51

In era telefoanelor mobile , cartile de telefon si - au pierdut eficacitatea . Puteti sa va consolati cu STAS 3160 /1- 1986 , in care veti intalni printre altele , tabele cu planurile de esantionare statistica pentru receptie . Candva circula o anecdota despre cineva care spunea ca a citit cartea de telefoane . O gasea palpitanta , dar avea cusurul numarului prea mare de personaje . Probabil ca eroul , daca este domiciliat in Romania , este acum demnitar public .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 10:55

" Calatorie in Italia " si " Anii de calatorie ai lui Wilhlm Meister " , doua carti semnate de un print al spiritului : Johann Wolfgang von Goethe

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: