Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 3 August 2009, ora 20:40
Pentru VANEAMARIN : Este vorba despre domnul din Onesti . Ultima postare pe pagina 26 . Am vazut ca il intereseaza subiectul ( Cadrilater ) .In ce ma priveste concluzionez ca este un om serios . Pentru evitarea oricarei discutii si suspiciuni , se pot gasi si alte solutii . De exemplu , autorul ( domnul Catalin Negoita ) ,sau editura pot trimite cartea " Tara uitata. Cadrilaterul in timpul administratiei romanesti 1913-1940", unei librarii din orasele celor inetresati , in baza unui banal contract comercial a carui caracter sinalgamatic obliga dar si apara ambele parti .
|
|
Postat pe: 4 August 2009, ora 11:31
Cartea domnului prof . Catalin Negoita , " Tara uitata. Cadrilaterul in timpul administratiei romanesti 1913-1940" , a fost aparut la editura Fundatiei " Scrisul Romanesc " din Craiova . Se pare insa , ca stocul disponibil la editura , este 0 . Prin urmare tot achizitia " direct de la sursa " ramane operationala .
|
|
claudeafozocas 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 August 2009, ora 14:41
pentru VANEAMARIN
Nu exista o disputa intre mine si domnul Rotaru,cel putin din punctul meu de vedere.La modul cel mai onest domnul Rotaru IMI ESTE SIMPATIC.Postarile mele care pot parea atacuri la adresa domnului Rotaru provin pur si simplu din curiozitate,nu am intentionat niciodata sa-l supar cu ceva, desi ,fara sa vreau(am judecat dupa masura mea,dupa ce nu m-ar deranja deloc PE MINE),se pare ca am reusit.Nu il inteleg deloc pe domnul Rotaru dar m-ar bucura sa pot sa-l inteleg...Rostul unui forum pentru mine este comunicarea intre oameni ,dialogul nu insiruirea de date.Cu dansul nu am reusit sa am dialog dar, aproape sigur , am avut eu o abordare gresita. Nu e cazul de pus cenusa in cap.Cind intra in lumea cartilor nu toti se simt relaxati,uneori ramin pur si simplu mai crispati.Fiecare isi striga bucuria in felul lui . De fapt asta tine tine si de firea omului, de gradul de cultura.Cum e mai bine, cine stie... Vorba e ca s-a mai animat atmosfera , ca de fapt asta urmareste un dialog adevarat.Chiar daca supar pe cineva tot spun ca simple insiruiri de nume si date nu ne imbogatesc cu prea multe. Abia dupa ce parintele Ioan ne-a explicat ca prin cartea neamurilor ,IIsus isi aduce stramosii la masa altarului, nu m-am mai plictisit la citirea evangheliei dupa Matei. Oare daca am incerca sa redescoperim comorile Bibliei nu am invata sa ne bucuram cu adevarat? |
|
9am051507 14 mesaje Membru din: 17/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 August 2009, ora 16:59
"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pt a-ti rasplati indrazneala."
|
|
theo_girl89_yahoo_com 1 mesaj Membru din: 4/08/2009 |
Postat pe: 4 August 2009, ora 23:49
John Fowles- ''Magicianul''
|
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 11:36
" Mister Johnson " , autor Joyce Cary . Incercarea esuata de depasire a propriei conditii . Naratiunea are drept cadru Protectoratul Nigeria , acum cateva decenii in urma .
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 11/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 August 2009, ora 14:13
"Ben Hur",...
"Numele trandafirului" |
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 10:58
Pentru amatorii de straniu , cartile lui Eric von Daniken . Ipoteze insolite privitoare la istoria omenirii , inclusiv la formarea religiilor . " Amintiri despre viitor " , lucrare devenita clasica pentru genul ei si care pune bazele paleoastronauticii ca stiinta de frontiera , " Kiribati " , " Carele zeilor" , " Enigme ale Universului " , " Intelepciunea pierduta a vechilor civilizatii " , " Misterele Universului " . In total opera lui Eric von Daniken depaseste 40 de carti . Au fost realizate in urma deplasarilor la fata locului . Au existat doua proiecte de editare integrala in limba romana a cartilor lui von Daniken . Primul a apartinut editurii revistei " Baricada " , imediat dupa 1990 . Pentru aceasta scriitorul , renuntase la drepturile de autor ! Al doilea proiect similar , apartine editurii " Bogdana " si dateaza din anul 2004 . In mod absolut bizar nici unul dintre aceste proiecte nu a fost finalizat !
|
|
|
|
|
Postat pe: 7 August 2009, ora 21:16
" Mari minuni , mari mistere " autor Arina Avram , editura ALLFA si " Fiorul mortii " . autor Lisa Jackson , editura LIDER
|
|
Postat pe: 8 August 2009, ora 09:31
" Ultima Legiune " ; " Alexandru cel Mare " ; " Akropolis " , " Talismanul Troiei " ; " Tiranul " , " Imparatia Dragonului " ; " Faraonul Nisipurilor " , autor italianul Valerio Massimo Manfredi , care a devenit un reputat scriitor din pasiune pentru istorie si arheologie .
|
|
papillon 1 mesaj Membru din: 5/08/2009 Oras: Galati |
Postat pe: 8 August 2009, ora 13:31
merita sa cititi Parfumul de Suskind, Germinal de Zola, Portretul lui Dorian Gray, O zi mai lunga decat veacul de Aitmatov.
|
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 09:14
Un alt scriitor italian , preocupat de antichitate : doamna Montanari Danila Comastri si cartile : " Ultima Zeita " ; " Qui Prodest ?" ; " Parce Sepulco " ; " Morituri Te Salutant " ; " Cave Canem " .
|
|
Fosta membra 9am.ro 220 mesaje Membru din: 7/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 August 2009, ora 10:36
Cartile de credit.
Nu-mi daþi sfaturi. ªtiu sã greºesc ºi singur !
|
|
9ameme 1 mesaj Membru din: 9/08/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 9 August 2009, ora 10:49
va rog...care are cartea IMPERIUL INGERILOR de bernard werber? ca o caut si nu am gasito pe la nici un anticariat,nici o librarie sau biblioteca, nimic...
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 August 2009, ora 16:01
Pacala in satul lui-carte de referinta ptr inteligenta romineasca care a reusit sa-si pacalesca si rudele ca e prost....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 22:27
Sigmund Freud a dorit sa scrie un roman despre Moise . Intentia s - a materializat in volumul de eseuri " Moise si monoteismul " . Despre acest erou legendar , in romanul istoric " Moise " , autor Gerald Messadie .
|
|
Oglinda 11 mesaje Membru din: 9/08/2009 |
Postat pe: 9 August 2009, ora 22:31
otvforum.com
otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com otvforum.com |
|
Postat pe: 10 August 2009, ora 10:45
Doua carti uitate , despre un Bucuresti uitat : " Enigmele Bucurestilor " , autor Simion Savescu si " Istorii Bucurestene " , autor Nicolae Vatamanu .
|
|
Ana_carmen_baciu 989 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 August 2009, ora 11:15
trilogia "financiarul" de Theodore Dreiser.
|
|
9am051507 14 mesaje Membru din: 17/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 August 2009, ora 15:40
M-AR INTERESA < SPOVEDANIA UNUI INVINS > PANAIT ISTRATI |
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 10 August 2009, ora 20:10
Gilles Lipovetsky Amurgul Datoriei, Niccolò Machiavelli Principele...
Omerta Vision
|
|
Postat pe: 11 August 2009, ora 11:05
" Tibetul Secret " , autor Fosco Maraini , editura " SAECULUM "
|
|
helenna26 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 August 2009, ora 21:32
Am o multime de carti preferate. recent recitite sunt cele din seria politista de Rodica Ojoc Brasoveanu. Preferata mea deocamdata ramane "Noaptea de sanziene" Mircea Eliade, urmata de "Bietul Ioanide" de George Calinescu. Recomand nuvela Nunta in cer tot de Mircea Eliade (ca e citita mai proaspat) si de ce nu, Confesiunile unui asasin economic de John Perkins.
|
|
Postat pe: 12 August 2009, ora 10:52
Un istoric care a transformat pasiunea pentru stiinta pe care o serveste , in literatura . Jose Freches si cartile sale inspirate din istoria Chinei : trilogia " Imparateasa Matasii " , trilogia " Discul de Jad " , "Imperiul Lacrimilor " ( " Razboiul Opiului " si " Jaf in Palatul de Vara " ) .
|
|
Postat pe: 12 August 2009, ora 15:40
Matematicile speciale-a fost
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
9am096416 278 mesaje Membru din: 9/07/2009 |
Postat pe: 12 August 2009, ora 17:35
M
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 August 2009, ora 20:14
FLORIAN MARIN - ISUS DIN NAZARET FLORIAN MARIN - ISUS DIN NAZARET
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 12 August 2009, ora 20:55
PENTRU RAMMONA 2U . Va multumesdc pentru informatiile oferite pe acest topic. Am achizitionat lucrarea " Tara Uitata - Cadrilaterul in timpul administratiei roamnesti 1913 - 1940 " , autor Catalin Negoita , prin libraria virtuala " Lumea Cartii " .
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 August 2009, ora 21:04
Cum a fost ucis Eminescu Cum a fost ucis Eminescu
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 13 August 2009, ora 08:31
Bazele electrotehnicii. Are elemente care in viitor s-ar putea sa foloseasca si la alte cimpuri energetice. Nu numai electromagnetice. Nu provoa
ca migrene cititul daca se doarme din sfert in sfert de ora, cite 10 min.
|
|
|
|

ca migrene cititul daca se doarme din sfert in sfert de ora, cite 10 min.