back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Rolul femeii in societatea moderna?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

melissza

2475 mesaje
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 16:34

Catre Azazel !!

Barbatul pe care vrau sal ridic cu orce pret e fiul meu.Fac orce ca el sa reuseasca si sa nu fie doborita de o alta femeie.

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 18:04

@popicule- nici-o problema ca tu nu esti de acord cu ce-am zis : a fost parerea mea,dupa intelegerea mea ; nu vad chestia cu orgoliul,insa....dar nici asta nu conteaza....inteleptul cedeaza primul si femeile asa au facut de cind e lumea lume ...in fata fortei fizice a barbatului care o conduce, s-au supus si au cautat alte cai de dominatie mai subtile !

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 19:45

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 20:22

@gabigabi Imi pare rau ca din toate contrazicerile care vizau lumina adevarului
ai inteles..forta fizica a barbatului....iar femeia fiind nevoita sa gaseasca subterfugii pentru dominatie. Deci tot dominatia femeii,ea prima inteligenta,neinteleasa,ne...,ne...,ne.... si eu care pledam pentru egalitate.
AZEL ar fi spus: -tot cu motul sus- Sigur voi recurge si eu la celebrele fraze rostite de Einstein: Cica o femeie l-a intrebat daca poate sa-i explice ce este eternitatea. El i-a replicat: :eu am timp sa-ti explic ce este eternitatea dar tie
iti va trebui o eternitate sa intelegi"

Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje

Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 21:00

PENTRU NATIUNEA ROMANA SI MINORITATILE DEVOTATE ROMANIEI,PENTRU TOATE FEMEILE DIN ROMANIA(fiecare este frumoasa in felul ei,depinde cine o descopera)CELE MAI FRUMOASE ,SENSIBILE,IUBITOARE SI DEVOTATE BARBATULUI UREZ;
CRACIUN FERICIT,UN AN NOU 2009 CU SANATATE ,MATURITATE POLITICA IN ALEGEREA NOULUI PRESEDINTE CARE SA REDEA SIGURANTA OMULUI IN TARA NATALA,PROSPERITATEA PE MASURA MUNCII DEPUSE,FERICIRE SI FRATERNITATE,LA MULTI ANI !

http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 10:18

ah,ah ! nu te-ai lasat pina nu m-ai intepat @popicule ! pe mine m-a intrigat si m-am intrebat de ce a fost nevoie de departajarea modului in care a fost creeata perechea adam-eva ! de ce s-a spus atit de explicit ca el este din lut insuflat dar despre ea,nu ! de ce in filozofia celorlalti in atributele lui yang = barbat = forta fizica si intelectuala ; pentru yin = femeie= intuitie si spiritualitate;am facut o legatura intre cele doua ;am inteles de ce li se pune basmaua pe cap femeilor si a rezultat o idee cu care poti fi de acord sau nu ! cit despre egalitate, parerea mea este ca nu suntem si nici nu putem fi egali; este o relatie de complementaritate....am mai spus-o si o s-o mai spun : ce nu suntem noi sunteti voi si invers ! iar discutia ca "cine-i mai cu mot" este asaaaa, ca o discutie ca-ntre 2 copii care-si lauda cel mai tare jucariile !
P.S ei, cum a fost prima zi de Craciun ? ....continuarea azi,nu-i asa ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 10:19

@ioanide : multumesc pentru urari s'un Craciun cu toate cele iti doresc si eu tie !

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 10:20

De la: IOANIDE, la data 2008-12-25 21:00:08PENTRU NATIUNEA ROMANA SI MINORITATILE DEVOTATE ROMANIEI,PENTRU TOATE FEMEILE DIN ROMANIA(fiecare este frumoasa in felul ei,depinde cine o descopera)CELE MAI FRUMOASE ,SENSIBILE,IUBITOARE SI DEVOTATE BARBATULUI UREZ;

CRACIUN FERICIT,UN AN NOU 2009 CU SANATATE ,MATURITATE POLITICA IN ALEGEREA NOULUI PRESEDINTE CARE SA REDEA SIGURANTA OMULUI IN TARA NATALA,PROSPERITATEA PE MASURA MUNCII DEPUSE,FERICIRE SI FRATERNITATE,LA MULTI ANI !

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 07:51

Fosta membra 9am.ro

255 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 11:36

@gabigabi Am spus ca ador femeile inteligente care au frumusetea in suflet,in spirit,dar daca sunt frumoase si fizic,le inchizi sub pleoape.
Cred ca am cazut la pace in ceea ce credem amandoi despre complementaritatea dintre femeie-barbat. Complementaritatea,
asa cum am mai spus,trebuie sa duca la echilibru,la o reprezentare egala atat in cuplu cat si in societate. Toate cele trei sarbatori au fost prilejul bucuriei in preajma prietenilor. Preluand ideea lui Ioanide doresc sa urez femeilor din Romania,inteligente,intelepte,frumoase in suflet,indiferent de frumusetea fizica,cele mai calde urari de fericire,implinirea tuturor dorintelor si traditionalul: La Multi Ani! Le dedic asadar urmatorul poem:
Femeile,lacrimi rupte din soare,
picuri de roua,cristale,
murmur de ape,cant de izvoare,
miresme de flori,parfum de petale.

Femeile,mame trudite-n nesomn,
pentru linisrea pruncilor,
femeile,zbucium enorm,
eterna poveste,cantec de dor.

Femeile,basm ascultat de copil,
liniste calma in tandre priviri,
flori de cais in luna April,
cuvinte rostite-n iubiri.

Risipiri de basm sunt femeile;
alintari in soapte pe-al destinului drum.
Mangaieri intre viata si moarte;
File de album.....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 11:52

De la: d_popic, la data 2008-12-25 20:22:57@gabigabi Imi pare rau ca din toate contrazicerile care vizau lumina adevarului
ai inteles..forta fizica a barbatului....iar femeia fiind nevoita sa gaseasca subterfugii pentru dominatie. Deci tot dominatia femeii,ea prima inteligenta,neinteleasa,ne...,ne...,ne.... si eu care pledam pentru egalitate.
AZEL ar fi spus: -tot cu motul sus- Sigur voi recurge si eu la celebrele fraze rostite de Einstein: Cica o femeie l-a intrebat daca poate sa-i explice ce este eternitatea. El i-a replicat: :eu am timp sa-ti explic ce este eternitatea dar tie
iti va trebui o eternitate sa intelegi"

Dar tu ai inteles ce este eternitatea! Suna frumos...ETERNITATE...cam lung cuvant pentru intelesuri mici. In fine, il ador pe Einstein, dar el este un neinteles in fata eternitatii caci citindu-i biografia, pe plan familial era o bomba atomica iar pe plan profesional un geniu al umanitatii prin insasi teoria relativitatii coprimand eternitatea in catastrofe nucleare. Daca am fi cu toti Einstein, eternitatea ar fi in cel mai rau caz un haos, de asta el a inteles ce este eternitatea si poate sa-si faca timp in a o explica! Nu fac nici o critica la adresa lui, imi place tare mult de cum gandeste acest om mare al umanitatii, insa e o mare discrepenta intre Einstein - omul ca tata si sot- si Einstein -ca om de stiinta! Da, as putea spune ca intre Einstein (omul de rand tata +sot) si Einstein omul de stiinta este un timp care il separa in doua la poli opusi, acel timp si spatiu intre ei 2 se numeste eternitate! Pacat totusi ca de maximele lui , bune pentru intreaga umanitate, el nu s-a putut bucura de ele si in viata sa personala.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 12:13

La o petrecere, Einstein face un compliment unei doamne:
- Ce frumoasa sunteti in seara asta, doamna !
Doamna, mai putin eleganta (ca sa nu zicem altfel ....) ii raspune:
- Imi pare rau ca nu va pot spune acelasi lucru ....
- A, ... nimic mai simplu ... faceti ca mine, mintiti ! a zis Einstein zimbind.

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 12:23

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-27 12:13:51La o petrecere, Einstein face un compliment unei doamne:

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 13:04

De la: pasadro, la data 2008-12-27 12:23:11
De la: Atotputernicul, la data 2008-12-27 12:13:51La o petrecere, Einstein face un compliment unei doamne:

www.intelepciune.ro/citate_celebre_maxime_cugetari_despre_Frumus...

Frumusetea este calauza sufletului tanar. Gabriela Mistral

Exista unele lucruri frumoase care pastreaza mai multa stralucire cand raman imperfecte decat cand sunt desavarsite. Francois de la Rochefoucauld

Dana P

P.S.
ro.wikipedia.org/wiki/Frumuse%C5%A3e
Frumusețea este un termen abstract, a cărui aspecte sunt legate de gusturile omului. Cu definirea mai completă a acestui termen se ocup㠄estetica” o disciplină din cadrul filozofiei. Ca și orice apreciere emoțională, stabilirea frumosului este de natură subiectivă.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 14:38

Pasadro, poti sa spui ceva si de la tine ? Citate din tine ?
E greu ?
Sa gandesti cu capul tau, vreau sa spun ...
Nu gasesti ca faci abuz de citate ?

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 15:10

il citezi pe Einstein !?
da' de unde ai auzit de domnu' asta ?
apropo...stii sa scotzi limba ca si ...susnumitu ' ?
de-acu' sigur ...ca potzi !

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 16:31

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-27 14:38:56Pasadro, poti sa spui ceva si de la tine ? Citate din tine ?
E greu ?
Sa gandesti cu capul tau, vreau sa spun ...
Nu gasesti ca faci abuz de citate ?

Eu, Daniela Pas(sh)a, gandesc, si de fiecare data gandesc numai cu capul meu, capul meu propriu si personal .

Dana P

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 17:56

Silviuleeeeeeeee...mai tii minte Mytcor ne-a fascinat prin poeziile lui...pasadro , mie imi place ca aduce la ficeare cate un citat bine asezat. dupa parere mea ea nu face abuz, conteaza mult si cum si unde folosesti acel citat, adica contextu...asa cum mytcor folosea cu talc rostul unei strofe, poezii asa si pasadro are farmecul ei. Mie imi plac atat poeziile cat si citatele.

Mai am un mesaj...pentru Azazel...mi-a placut bancul lui Silviu despre Einstein...nu fii rautacios ! o bere la amandoi!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 17:57

De la: mariaoprea75, la data 2008-12-27 17:56:27Silviuleeeeeeeee...mai tii minte Mytcor ne-a fascinat prin poeziile lui...pasadro , mie imi place ca aduce la ficeare cate un citat bine asezat. dupa parere mea ea nu face abuz, conteaza mult si cum si unde folosesti acel citat, adica contextu...asa cum mytcor folosea cu talc rostul unei strofe, poezii asa si pasadro are farmecul ei. Mie imi plac atat poeziile cat si citatele.

Mai am un mesaj...pentru Azazel...mi-a placut bancul lui Silviu despre Einstein...nu fii rautacios ! o bere la amandoi!

Si pupici de la mine pentru toti trei .

Dana P
Maria
Silviu
Azazel

P.S.
www.youtube.com/watch?v=dDZ4ewrDZ0s
www.youtube.com/watch?v=yj9UliKUPYs&feature=related

corina1900

1 mesaj
Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 22:30

Acum ne intebam unde este dragostea? De ce nu se intrebau barbatii cand isi inselau nevestele? Acum culeg ce au semanat cu ani in urma. De ce doar femeile trebuie sa aibe grija de copii. sa ii faca fericiti? Si barbatul poate participa in a face fericiti copiii ce ii au impreuna, poate ajuta femeia la facut curat, la calcat, spalat si la pregatirea mancarii si asa ar avea timp mai mult pentru a sta impreuna si a fi fericiti. Si femeile au asiratiile lor, dreptul de a avea o cariera, dreptul de a studia si a extinde cultura sa cu fiecare zi ce trece. Trebuie sa fim costienti cafemia a avut, are si va avea mereu un rol imprtant in socieate chiar daca multi nu vor sa accepte aceasta realitate

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 03:41

Cunoasc o familie care daca ar fi mediatizata ar fi un exemplu. Sotul prepara laptele pentru copii hranindui din 3 in 3 ore,sotia este fara lapte,ea se ocupa de lenjeriile copiilor,sotul face piata si gateste cele mai gustoase mincaruri cind sotia este la serviciu.Cind sint impreuna acasa amindoi se ingrijesc de copii si gospodarie.Cind sint singuri ,el o tine pe ea numai in dezmierdari si sarutari facind dragoste ore in sir.Impreuna cu copii lor pleaca in excursii in tara si in strainatate,au casa lor si muncesc in gradina unde au toate cele necesare.

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 04:06

va salut.
am stat si am citit topicul de la capat...lol
de la o polemica intre misogini si feministe....s-a ajuns la ideea ca Adam este mai mult din lut decat Eva... sau ca Eva are doar 25% Duh Sfant.
S-a trecut pe la cozonaci si s-a ajuns la ideea de echilibru....dar parca tot cu un plus pentru barbati. :)))
M-am distrat copios.

Sunt de parere...(ca si unii mai la inceput)...ca sunt oameni si oameni...caractere si caractere...si ca se ajunge la echilibru si completare..(in cazurile fericite)..datorita caracterului fiecarui partener. Nu datorita faptului ca unul are jucaria mai mare (dar tot scapa trenul), ca unul e mai pervers, sau ca raportul cozonac/tarana e mai favorabil unuia sau altuia.

Stiu si eu familii precum zice cordeluta in care sarcinile se impart intre parteneri. In functie de program, de zile, de chef si de alte anumite situatii in care barbatul hraneste copii si face piata...si nu o face cu injuraturi printre dinti si nici nu isi pierde calitatea de "stalpul dur al casei", daca face asta.

In rest...Un An Nou cu bine!

mari_ana30

2 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 06:48

cel mai greu rol.al femeii.in tinerete,credeam utopii in care egalitatea femeii...bla,bla.Acum,peste ani recunosc ca rolul femeii-mama,femeii-soata,femeii din umbra e..nemaipomenit de greu si important.micile amanunte,fineturi,idei persuasive..aceasta=-i marele rol.o zi buna

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 10:12

De la: cordeluta, la data 2008-12-28 03:41:11Cunoasc o familie care daca ar fi mediatizata ar fi un exemplu. Sotul prepara laptele pentru copii hranindui din 3 in 3 ore,sotia este fara lapte,ea se ocupa de lenjeriile copiilor,sotul face piata si gateste cele mai gustoase mincaruri cind sotia este la serviciu.Cind sint impreuna acasa amindoi se ingrijesc de copii si gospodarie.Cind sint singuri ,el o tine pe ea numai in dezmierdari si sarutari facind dragoste ore in sir.Impreuna cu copii lor pleaca in excursii in tara si in strainatate,au casa lor si muncesc in gradina unde au toate cele necesare.

felicitari lor...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 11:20

@popicule : frumos-frumos !

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:06

De la: cordeluta, la data 2008-12-28 03:41:11Cunoasc o familie care daca ar fi mediatizata ar fi un exemplu. Sotul prepara laptele pentru copii hranindui din 3 in 3 ore,sotia este fara lapte,ea se ocupa de lenjeriile copiilor,sotul face piata si gateste cele mai gustoase mincaruri cind sotia este la serviciu.Cind sint impreuna acasa amindoi se ingrijesc de copii si gospodarie.Cind sint singuri ,el o tine pe ea numai in dezmierdari si sarutari facind dragoste ore in sir.Impreuna cu copii lor pleaca in excursii in tara si in strainatate,au casa lor si muncesc in gradina unde au toate cele necesare.

chiar asha o hi ?
ma refer la scenele alea ...fierbintizi ...i-ai pandit cumva tu nebunatico , sturlubatico !
si-n timpu' aista cand ei ...vorba aia ...of si ah ...ma doare prostule...etc...
copiii unde erau !? sau mancarea cine o facea ? sau gradina cine o...dezmierda...hai ?

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:36

De la: AZAZEL, la data 2008-12-28 15:06:28

chiar asha o hi ?
ma refer la scenele alea ...fierbintizi ...i-ai pandit cumva tu nebunatico , sturlubatico !
si-n timpu' aista cand ei ...vorba aia ...of si ah ...ma doare prostule...etc...
copiii unde erau !? sau mancarea cine o facea ? sau gradina cine o...dezmierda...hai ?

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:37

De la: pasadro, la data 2008-12-28 15:36:33

chiar asha o hi ?

www.youtube.com/watch?v=8mWQ6Y4UjoM&feature=related

Dana P

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:42

chiar asha o hi ?

azazel...si-a spus parerea la inceput....apoi cand a vazut ca femeile o tin inainte cu tampenii sau clisee...s-a lasat pagubas. acum "le taie" pe fiecare...:)).

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 21:56

Femeia a fost facuta "un ajutor potrivit pentru barbat" Geneza. Asta nu inseamna ca este inferioara sau superioara barbatului. Eva a fost facuta dintr-o coasta a lui Adam, nu din cap nici din picioare.
Problema apare cand se intalnesc doi egoisti si amandoi vor sa aiba intaietate; sau cand sunt egoisti.
Din punct de vedere al mantuirii femeia este egala cu barbatul- asa spune Biblia.
Ultimul capitol din Proverbe (Pilde) arata clar rolul femeii. Invit mai ales doamnele sa citeasca.

Au fost insa si multe situatii in istorie cand barbatii erau slabi si fricosi si Dumnezeu a trebuit sa foloseasca femei. Vezi proorocitele Hulda, Debora, fetele lui Filip. Chiar Domnul Hristos cand a inviat, s-a descoperit prima data unei femei:Maria Magdalena din care scosese anterior 7 demoni, si ea a dus prima Vestea Buna a invierii.

Atat la barbati cat si la femei principala problema tine de motivatie. De ce vrei sa faci ce vrei sa faci? Ca sa te inalti pe tine sau pe cei de langa tine?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ROLUL FEMEII IN SOCIETATEA MODERNA?
Mergi la: