back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Exista extraterestri?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:13

De la: Andu30, la data 2009-02-21 11:13:49
De la: mariandom1, la data 2009-02-21 10:56:43cit de naiv poti fi pentru a crede ca nu exista viata decit pe pamint,tinind cont de infinitatea spatiului !!

Exista o naivitate si mai mare: Sa crezi ca viata poate apare singura pe pamant de la sine putere !!! Nici cea mai mica pietricica nu se misca singura - niciunde in spatiu - de la sine putere decat daca exista o forta care sa actioneze asupra ei, asadar cum ar putea viata sa apara de la sine oriunde in acest spatiu fizic (inclusiv planeta noastra); spatiu fizic care este guvernat de aceleasi legi ... legi care conditioneaza existenta unui EFECT de actiunea unei CAUZE?
Viata pe pamant se stie cum a aparut, nu cu Adam si Eva , dar fortele care au facut sa fie viata sunt terestre !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:45

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-21 11:21:39asa,si?care-i concluzia?nu prea inteleg cine apare,cand dispare,unde se duce si de ce?fi mai explicit,te rog,nea andu!

Pai nu e neaparat o concluzie ci mai mult o constatare. Am spus ca intr-o lume in care vedem cu totii ca nu exista un EFECT fara o CAUZA, nu poate nimeni spune ca a aparut ceva (viata) de la sine putere in aceasta lume fizica pe care o cunoastem.

Si am dat un exemplu clar dupa parerea mea ca nici macar o pietricica cat de mica nu se misca singura oriunde in spatiu fara sa actioneze asupra ei o forta. Deci cu atat mai mult cum ar putea sa apara asa din senin o pietricica spre exemplu??? Sunt legile in care ne traim viata doar si stim cu totii lucrurile astea legate de materie.

Eu nu stiu ce este pe alta planeta la nu stiu cate de milioane de ani lumina de noi si nu e cazul sa emit pareri nefondate, dar "daca ar fi viata acolo" cineva ar fi pus viata acolo si nu ar fi aparut singura. Eu atata zic cand cineva vorbeste de un EFECT sa ii asocieze si o CAUZA.

Acum uitandu-ne in gradina noastra (caz concret planeta noastra unde stim sigur ca exista viata si nu presupunem nimic), fiecare crede ce ii spune inima. Mie unul imi spune inima ca DUmnezeu este CAUZA pentru EFECTUL viata pentru ca eu asta simt.

Dar sa spuna cineva ca "viata" a aparut in lumea asta fizica asa pur si simplu fara sa existe o CAUZA mi se pare naivitate mai ales ca toti stim cum functioneaza materia fizica si ca aceasta are legi clare de functionare. CAUZA --> EFECT. Nici macar vantul nu adie daca nu exista o cauza concreta (diferente de presiune).

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:46

De la: Andu30, la data 2009-02-21 12:45:00
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-21 11:21:39asa,si?care-i concluzia?nu prea inteleg cine apare,cand dispare,unde se duce si de ce?fi mai explicit,te rog,nea andu!

Pai nu e neaparat o concluzie ci mai mult o constatare. Am spus ca intr-o lume in care vedem cu totii ca nu exista un EFECT fara o CAUZA, nu poate nimeni spune ca a aparut ceva (viata) de la sine putere in aceasta lume fizica pe care o cunoastem.

Si am dat un exemplu clar dupa parerea mea ca nici macar o pietricica cat de mica nu se misca singura oriunde in spatiu fara sa actioneze asupra ei o forta. Deci cu atat mai mult cum ar putea sa apara asa din senin o pietricica spre exemplu??? Sunt legile in care ne traim viata doar si stim cu totii lucrurile astea legate de materie.

Eu nu stiu ce este pe alta planeta la nu stiu cate de milioane de ani lumina de noi si nu e cazul sa emit pareri nefondate, dar "daca ar fi viata acolo" cineva ar fi pus viata acolo si nu ar fi aparut singura. Eu atata zic cand cineva vorbeste de un EFECT sa ii asocieze si o CAUZA.

Acum uitandu-ne in gradina noastra (caz concret planeta noastra unde stim sigur ca exista viata si nu presupunem nimic), fiecare crede ce ii spune inima. Mie unul imi spune inima ca DUmnezeu este CAUZA pentru EFECTUL viata pentru ca eu asta simt.

Dar sa spuna cineva ca "viata" a aparut in lumea asta fizica asa pur si simplu fara sa existe o CAUZA mi se pare naivitate mai ales ca toti stim cum functioneaza materia fizica si ca aceasta are legi clare de functionare. CAUZA --> EFECT. Nici macar vantul nu adie daca nu exista o cauza concreta (diferente de presiune).

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:49

si daca pietricica aia de care spui mata,se trezeste intr-o buna zi si spune:ce atatea legi,ce-mi trebuie mie legea atractiei universale,a gravitatiei,a relativitatii,eu vreau sa levitez singura de capul meu,e bine?si leviteaza,si leviteaza........

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
tibor_ss

1 mesaj
Oras: Baia Mare

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:53

interesant subiect

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 13:35

DA interesant subiect, dar i-mi place cum gandeste Andu30.;pana acum are dreptate.!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 13:47

Atentie @Andu, esti pe teren minat !...nu poti vorbi despre acest subiect atat timp cat esti un exponent practicant al unei religii ce a scos din textele sale ASTRONOMIA:

Observatiile astronomice au fost consemnate inca din secolele XIV-XII i.e.n, ele se refereau la eclipsele de lLuna si de Soare, se cunosteau si erau consemnate pe oase ( asa zisele oase de ghicit) planetele Jupiter, Marte, Saturn, Venus,Mercur.
Inca din secolul IV ien, se stia ca cercul are 360gr si anul 365 de zile.
Inca din sec III ien Chinezii cunosteau 1464 de stele grupate in 284 constelatii iar primul lor observator astronomic ii este datata existenta in anul 2.500 i.e.n.
Nu doresc a mai vorbii despre observatiile astronomice ale Egiptului antic ce avea ca punct de reper steaua Sirius ori de obsernatiile astronomice ale Indiei
si despre cel mai important tratat indian de astronomie, Suryasiddhanta, datat in sec.IV e.n., cuprinde in cele 500 de distihuri informatii despre masurarea timpului, cele mai vechi tabele de sinusuri cunoscute, despre meridiane, puncte cardinale, echinoctii si solstitii, despre eclipsele de Luna si de Soare......si si si....S-acum te-ntreb :

Cuma au reusit Iudeii a desparti Biblia ( in care nu se regaseste nimic din aceste observatii ale umanitatii ?
N-avem cumva voie sa ne ridicam capul pentru a ne indrepta ochiii spre cer ?
Cine crezi ca-i responsabilul moral ce obliga printr-o religie umanitatea a privii in mocirla planetei refuzandu-i visul lui Icar ?..

S-aud @Andu, ..te-ascult, vreau raspunsul !!!!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 13:57

Cheama-l si pe Adipopa-n ajutor !....iti poate fi de ajutor cel putin in sectiunea egiptologica.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:17

De la: Andu30, la data 2009-02-21 12:45:00

Ok, să recapitulăm...Tu spui că legile fizicii ne vorbesc despre cauză și efect. Buun! Ce te face să crezi că legile fizicii nu pot fi îmbunătățite? Nimeni nu cunoaște adevărul absolut. Se poate prea bine, ca la un moment dat aceste legi ale fizicii pe care le cunoaștem noi să nu fie complete sau să nu poată fi aplicate în orice caz. Trebuie să recunoști că mai avem multe de învățat din punctul ăsta de vedere....
Poți să spui cu mâna pe inimă că nu au existat pe Terra dinozauri? Pentru ce ar fi avut nevoie Dumnezeul tău să-i aducă, să-i dezvolte milioane de ani și pe urmă să-i distrugă? Unde vezi rațiunea dintre cauză și efect aici?
Universul este atât de vast încât nu-l poți cuprinde nici măcar cu imaginația....
Se poate prea bine ca în ecuația cauză + efect să mai existe și alte elemente pe care încă nu le știm......
E o prostie să pretinzi că ști atât timp cât nu poți demonstra nimic.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:34

Citind comentariul lui @Dora mi-am amintit o picanterie a cauzalitatii si efectului biblic.

Creatia Dumnezeului vesnic viu este sortita mortii !....

E uite draga@ Andu, Dumnezeu nu este unicul si vesnicul nemuritor. din intamplare mai exista o entitate nemuritoare chiar aici pe planeta Pamant ( Terra)

Am sa ti-o spun abia dupa ce raspundeti la intrebarea precedenta .

Inca astept !...

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:41

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-21 12:49:50si daca pietricica aia de care spui mata,se trezeste intr-o buna zi si spune:ce atatea legi,ce-mi trebuie mie legea atractiei universale,a gravitatiei,a relativitatii,eu vreau sa levitez singura de capul meu,e bine?si leviteaza,si leviteaza........

Mytcor, nu te grabi sa ma arunci in alte lucruri si sa intram in 100 dispute ca sa nu iasa decat o contradictie fara sens.. pastreaza deocamdata logica unui subiect... Am vorbit de lucruri foarte simple pe care toti le recunoastem... ca sa avem o baza comuna in discutie. Sunt multe alte lucruri pe care ne putem contrazice la infinit pentru ca toti cunoastem in parte ceea ce cunoastem. Dar sa vorbim despre ceea ce toti cunoatem foarte bine ca sa avem o baza de discutie solida.

Si repet:
O pietricica nu se poate misca de pe locul ei pana nu vine o forta sa o impinga. Este o lege fundamentala a materiei: exista un EFECT (miscarea) care este produsa de o CAUZA(forta)!!! Si aceasta lege are aceeasi putere in tot universul...

Apare ceva nou pe lumea asta fara sa existe o cauza? Eu zic ca NU!!! Un singur atom sa se creeze singur, ceva infim de mic sa se nasca din nimic? Daca stiti vreun exemplu aratati-mi... Ceva pe lumea asta sa apara (orice lucru fizic) fara sa existe o CAUZA care sa stea la baza lui...Adica aratati-mi exceptia de la regula. Daca nu imi aratati o exceptie de la regula atunci vom vorbi de CAUZA oricarui lucru.

Se intampla ceva in tot universul acesta fara o cauza anume? Eu zic ca NU!!! Atunci si universul a avut o cauza daca se supune atat de riguros acestei legi a cauzalitatii...

Eu am spus cateva cuvinte dupa o logica foarte simpla si am vorbit doar despre legi pe care noi le vedem si le simtim.. Si eu va intreb pe voi acum?

1. Poate apare "viata" undeva in tot universul acesta fara sa existe o CAUZA clara care sa produca viata ?

2. A aparut viata pe pamant fara sa existe o CAUZA clara?

3. S-a facut in tot universul acesta UN SINGUR atom de la sine putere fara sa existe o CAUZA pentru producerea lui??

EU zic ca NU!!!

Florin....
Pietricica se misca in legile ei care ii pot afecta pozitia si integritatea si care sunt date pur si simplu fara ca pietricica sa fie intrebata vreodata: "Pietricica mica accepti aceste legi sa te guverneze?"
Daca nu i-a fost data "constiinta" si "liber arbitru" ea nu-si va pune niciodata problema sa "se trezeasca"... ea traieste guvernata de niste legi pur si simplu pentru ca "CAUZA" care a facut-o asa a decis pentru ea ca pietricica sa nu-si puna niciodata intrebari.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:54

Eu unul zic ca CAUZA de care am vorbit mai sus este Dumnezeu. Si ca Dumnezeu este CAUZA materiei si a legilor care guverneaza materia si pe fiecare creatie dupa felul ei.

"Prin credință înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd. "

Eu cred ca Dumnezeu este CAUZA tuturor lucrurilor (inceputul si sfarsitul) si ca El a facut totul, si nimic din ce exista nu poate exista fara sa fi fost facut de catre El la un moment dat sau fara sa se fi produs ca urmare a unei sau unor legi puse de Dumnezeu.

"Eu sunt Alfa și Omega, cel dintâi și cel de pe urmă, începutul și sfârșitul. "

"A Ta este ziua și a Ta este noaptea. Tu ai întocmit lumina și soarele.
Tu ai făcut toate marginile pământului; vara și primăvara Tu le-ai zidit. "

"Nu știți voi, oare, n-ați auzit, nu vi s-a spus oare de la început, n-ați înțeles voi ce vă învață întemeierea lumii?
El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl ușor și îl desface ca un cort de locuit. "

Daca voi spuneti sau credeti altceva... eu va ascult... voi credeti ca exista alta CAUZA pentru tot ceea ce vedem in afara de Dumnezeu?

rolly_the_only_one

14 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 15:31

Nu am avut timp sa citesc toate comentariile ca sunt foarte multe!!Ce am vazut este ca unele persoane au zis ca extraterestii sunt inventia americanilor!Nu are cum... avand in vedere ca universul este infinit... exista multe forme de viata... cat despre comunicatul si interactiunea cu ei pentru noi este foarte greu... noi nu suntem in stare in anul 2009 sa mai mergem o data pe luna dar mai sa intram in contact cu alte civilizatii...ei pot sa interactioneze cu noi... sunt mult mai avansati... este parerea mea... eu unul zic ca exista...

sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 15:49

Din toate polemicile ar fi trebuit desprinsa o singura concluzie; anume ca acea Entitate, denumita Creator sau Dumnezeu n-a facut risipa de materie ca sa admiram noi niste stele, constelatii sau planete si sa decretam apoi, c-o aroganta de limitat ca "nu exista viata altundeva" sau ca "suntem la prea mari distante pt. a putea calatori, comunica" etc. Ticule, stai f. prost la capitolul astronomie: cea mai apropiata stea, steaua ALFA din CENTAURUS se afla la 4,2 respectiv 4,7 U.A. (unitati astronomice - adica ani-lumina) distanta de sistemul nostru solar, distanta variind functie de miscarea ei in propriul sistem stelar si, odata cu el, in galaxia noastra si, implicit fata de sistemul nostru. Prin urmare... distanta nu ar fi vreo problema insurmontabila, tinand cont de niste factori pe care vad ca putini i-ati luat in considerare: terranii cunosc partial legile fizicii, iar aceste legi sunt valabile pe planeta; cunoaste careva legile fizicii... spatiale? Cate din cele cunoscute de noi sunt corecte si cate eronate? Cate sunt valabile pe o alta planeta? Ce nivel de tehnologie au alti hominizi de aiurea, ce legi ii coordoneaza pe planeta de origine si-n spatiu? Cum si cu ce se deplaseaza, ce viteze limita cunosc, cum se folosesc de curbura spatiului sau de tunelele de trecere (gauri de vierme) care nu mai sunt demult sf, ci au o existenta demonstrata de astrofizicieni, sunt naturale si aleatorii sau pot fi provocate artificial functie de necesitati prin bombardarea unui quadrant spatial cu un fascicul tahionic concentrat si dirijat cum presupun astrofizicienii terrani? si, ca sa va mai fac inca o data parul cret, mintea damburi si creierul plin de cucuie, cine si de ce i-a invatat pe terranii "primitivi" sa-si rupa oasele transportand si ridicand colosi de piatra pt. a construi (fara scop util???!!!) observatoare in locuri relativ greu accesibile? Si prea multe: observatorul de la Sarmisegetusa-Regia Dacica, cel existand pana prin sec. al II-lea e.n. pe terasa de la Baalbek, cel de la Stonhenge, cel din actualul Zimbabwe, apartinand unei culturi necunoscute - disparute astazi - cele din intreaga America Centrala si de Sud, cele raspandite prin Egipt si prin toata Asia, ba chiar si pe unele insule polineziene; cine si de ce i-a invatat pe terrani sa priveasca spre cer si sa se roage ca tocmai de-acolo sa le vina fie strabunii sa-i ajute (potrivit legendelor multor populatii), fie... mantuirea, daca si-asa in cer... n-ar exista nimic - nicio speranta, ori niciun strabun al cuiva sosit aici - candva... Ce rost aveau "Orasul Oamenilor Zburatori" de pe crestele Anzilor peruani, cel de pe monolitul din Sri Lanka, cetatile ce ridica multe semne de intrebare de la Urr sau Mohedjo Daro; dar piramidele din Egipt, intreaga America Latina si chiar din China? Dar imensele desene de pe coastele Anzilor sau de pe cele ale masivului muntos Tassilli? Aveti la ce medita...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:08

@Andu, stai asa ca o dam in balarii !....
In cazul legii divine, in care divinitatea impune umanitatii (arbitrar) si-n care dogma conduce spre supunera omului fata de divinitate, legea naturala bazata pe cauza si efect invita omul spre a-i cunoaste tainele prin temeritate si rationament.
In primul caz, legea divina afost impusa omului dar omul a fost cel care a dispus respectarea ei dupa bunul sau plac, in baza asa zisului "liber arbitru "
S-atunci draga domnule @Andu, carei legi ar trebuii sa-i dam prioritate-n supunerile noastre, legii divine ori legii naturale ?...
Afirmi sus si tare despre divinitate c-ar fi responsabila de apariria vietii pe Terra, dar ce ne facem atunci cand ne gandim ca divinitatii propovaduita de catre domnia voastra i-au precedat alte divinitati in cultura umanitatii, ce ne facem ca s-aceste divinitati sunt cunoscute noua cei din zilele de astazi tot datorita aplicatiilor ce-au fost puse la dispozitia omului de catre legea naturala nicidecum de cea divina.
ce ne facem d'le@Andu, ca divinitatie se succeda in protoistoria si istoria umanitatii numai de vr-o 5.7000.de ani iar Terra are o vechime estimata la vr-o 4,5 mld ani .
Carei legi divine sa ne mai supunem domnule @Andu ?....cand tu folosesti in dialogul cu sbs. un efect al descoperirilor legilor naturale pe care omul prin rationalitate si temeritate a transformat-o intr-o aplicatie utila omului.
Spui ca viata nu poate apare decat in urma unei cauze ca efect al acelei legi de cauzalitate,numai ca aici ai uitat a sublinia postulatul Newtonian al panfizicismului legii naturale prin care se spune foarte clar; " nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, TOTUL SE TRANSFORMA ."...aceasta minima judecata de valoare a legii naturale ar trebuii a va pune pe ganduri in sustinerea creationismului ,s-acest semn de carte al inteligentei umane, ( fara a mai va vorbi si despre capitolele fizicii cuantice ) ar trebuii sa va faca a vedea ca legea naturala a devenit prioritatra in ceea ce priveste necesitatea omului de a-si invinge propriile temeri ancestrale, in lupta sa continua (avand ca arme rationalitatea, temeritatea, inteligenta, supravietuirea sa) , cu fortele ce sunt in contra vietii.
Indiferent de efortul necesar pe care omul il va depune in slujba depasirii conditiei sale actuale , (el traind numai prezentul ).... cunoasterea trecutul ii apartine iar viitorul si-l prefigureaza in functie de evolutia sa cognitiva, rationala si temerara punanda la baza logica si aplicatia in interes propriu pentru atingerea visului sau, al fericirii absolute in cadrul unui univers pe care sigur il imparte cu semeni/nesemeni de-ai sai.
Timpul , ca o a IV-a dimensiune fundamentala ii va fi alaturi pentru viitoarele descoperiri ale tainelor legii naturale iar generatie dupa generatie, umanitatea sunt sigur ca va reusii in drumul sau spre stele sa-si croiasca binemeritatul drum pentru a-si cunoaste semeni intru ratiune chiar la ei acasa daca ei n-or puta ajunge pana la noi !

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 17:17

De la: mytcor, la data 2009-02-21 16:08:46@Andu, stai asa ca o dam in balarii !....
In cazul legii divine, in care divinitatea impune umanitatii (arbitrar) si-n care dogma conduce spre supunera omului fata de divinitate, legea naturala bazata pe cauza si efect invita omul spre a-i cunoaste tainele prin temeritate si rationament.
In primul caz, legea divina afost impusa omului dar omul a fost cel care a dispus respectarea ei dupa bunul sau plac, in baza asa zisului "liber arbitru "
S-atunci draga domnule @Andu, carei legi ar trebuii sa-i dam prioritate-n supunerile noastre, legii divine ori legii naturale ?...
Afirmi sus si tare despre divinitate c-ar fi responsabila de apariria vietii pe Terra, dar ce ne facem atunci cand ne gandim ca divinitatii propovaduita de catre domnia voastra i-au precedat alte divinitati in cultura umanitatii, ce ne facem ca s-aceste divinitati sunt cunoscute noua cei din zilele de astazi tot datorita aplicatiilor ce-au fost puse la dispozitia omului de catre legea naturala nicidecum de cea divina.
ce ne facem d'le@Andu, ca divinitatie se succeda in protoistoria si istoria umanitatii numai de vr-o 5.7000.de ani iar Terra are o vechime estimata la vr-o 4,5 mld ani .
Carei legi divine sa ne mai supunem domnule @Andu ?....cand tu folosesti in dialogul cu sbs. un efect al descoperirilor legilor naturale pe care omul prin rationalitate si temeritate a transformat-o intr-o aplicatie utila omului.
Spui ca viata nu poate apare decat in urma unei cauze ca efect al acelei legi de cauzalitate,numai ca aici ai uitat a sublinia postulatul Newtonian al panfizicismului legii naturale prin care se spune foarte clar; " nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, TOTUL SE TRANSFORMA ."...aceasta minima judecata de valoare a legii naturale ar trebuii a va pune pe ganduri in sustinerea creationismului ,s-acest semn de carte al inteligentei umane, ( fara a mai va vorbi si despre capitolele fizicii cuantice ) ar trebuii sa va faca a vedea ca legea naturala a devenit prioritatra in ceea ce priveste necesitatea omului de a-si invinge propriile temeri ancestrale, in lupta sa continua (avand ca arme rationalitatea, temeritatea, inteligenta, supravietuirea sa) , cu fortele ce sunt in contra vietii.
I !

" nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, TOTUL SE TRANSFORMA ."

Uite mytcor tocmai asta spun si eu. Atata timp cat nu se creeaza ceva nou de unde este totul? Atata timp cat nu apare nici un atom nou de la sine putere ci tot ce exista se supune unor legi deja existente... eu te intreb: Ce e nou sub soare? adica sunt mereu aceleasi lucruri dar sub o alta forma?

Exemplu: Ce imi pasa mie ca un atom de oxigen pe care il voi numi "X" ba este intr-o molecula de apa lichida, ba se evapora si ajunge intr-un nor, si apoi in ocean, si apoi intr-o bucata de gheata, si apoi intr-un parau.
Oare X nu este acelasi? Intr-adevar poate avea mai multe stari....dar el este acelasi atom...

Eu NU am intrebat de ce X acum e gheata, maine e apa, poimaine e singur si raspoimaine e abur? Eu te intreb cine l-a facut pe X la inceputul lui X?

Spui de mine ca afirm ca Dumnezeu l-a facut pe X. Asa este, eu spun ca Dumnezeu l-a facut pe X acel atom de care vorbim noi si mai spun ca Dumnezeu a dat legile prin care atomul X se supune si poate fi intr-o zi apa , intr-o zi atom liber si in alta zi intr-o bucata de gheata.

X nu se poate face singur si nu-si poate pune singur legi. Ai o alta parere despre originea lui X spune-o tu. EU nu te-am obligat cu nimic sa-ti insusesti parerea mea.

Apoi Mytcor spune asa:
"Carei legi divine sa ne mai supunem domnule @Andu ?....cand tu folosesti in dialogul cu sbs. un efect al descoperirilor legilor naturale pe care omul prin rationalitate si temeritate a transformat-o intr-o aplicatie utila omului."

Este adevarat ca omul foloseste aceste legi descoperite pe care omul le-a descoperit in timp ca aplicatii... si ce? Faptul ca le folosim cu stiinta inseamna ca ele (legile) sunt ale noastre? Oare ele nu existau si inainte sa le descoperim noi in aceeasi complexiatete? Sunt o gramada de legi inca nedescoperite si ele sunt aceleeasi inca de la inceputul lumii. Spre exemplu: daca omul nu folosea curentul electric pentru ca nu "invatase" inca sa-l foloseasca el nu exista in natura? Daca omul nu facea gheata in frigider ea nu exista in natura sau cum?

Deci ce facem noi? Folosim si manipulam ceva deja existent? Nu creem nimic nou ci doar folosim si transformam materia exact cum ai spus si tu:
"nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, TOTUL SE TRANSFORMA ."

Si vrei sa vorbim despre viata care este mult mai nedescoperita pentru noi decat un atomul X. Deci de unde vine X si cine a asezat legile de functionare a lui X? Daca nu l-a creeat Dumnezeu cine l-a creeat? Pai cum sa fiu de acord cu cineva care imi zice ca viata a aparut singura (si se supune unor legi si mai complicate decat ale unui simplu atom) cand nu imi spune de unde a aparut atomul X?

Si ai dreptate sunt "divinitati" care acum se descopera ca au existat in trecut si peste care s-a asternut praful, nu este oare o dovada ca acestea au fost false? Oare daca un om isi inventeaza un dumnezeu si il respecta el si familia lui spre exemplu, asta nu inseamna nimic fata de o realitate care exista. Cu ce il afecteaza pe Adevaratul Dumnezeu ca unuii si-au inventat dumnezei???

Dumnezeu oricum exista indiferent ca unii sau altii nascocesc dumnezei falsi peste noapte dupa inima lor...

Dumnezeu care a facut cerul si pamantul si tot ce este pe ele si a adus atomul X la fiinta si existenta DIN NIMIC (caci atomul X la inceputul inceputurilor de unde a aparut???) si apoi l-a lasat "liber" in aceasta creatie, dar de fapt el nu este liber ci se supune unor legi definite tot de Dumnezeu care ii dau posibilitatea de a se transforma cum am vorbit mai sus...

Dumnezeu care a facut cerul si pamantul nu a fost inventat de oameni El s-a revelat oamenilor dintru inceput, si marturia Lui e adevarata. Daca oamenii nu IL recunosc asta e altceva si aici disputele pot continua la infinit.... Dar eu nu am zis nimic pe topicul acesta ceva anume despre cum sa credem in Dumnezeu, am vorbit doar despre cum a aparut orice fizic (atomul X), cum poate evolua (in niste legi existente dintr-un inceput care nu sunt sub controlul omului ci doar folosite de om atunci cand a ajuns sa le descopere) si am facut o analogie cu aparitia vietii pe pamant si oriunde in univers.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 18:11

Un cioban isi pastea oile pe camp, sprijinit in bata, privind impasibil si netulburat de nimic iarba verde si cerul albastru. La un moment dat aterizeaza la cativa metri de el un OZN.
Ciobanul ramane in continuare impasibil si priveste netulburat ce se petrece.
Din OZN coboara un extraterestru ciudat, care nu avea cap ci doar un gat ceva mai lung. Face cativa pasi spre cioban, se opreste langa acesta si dintr-odata din gatul sau neobisnuit iese un alt gat.
Ciobanul ramane nemiscat, privind indiferent la extraterestru.
Din cel de-al doilea gat al respectivului iese, ca un telescop, inca un gat. Apoi inca unul mai mic si inca unul.
Atunci, ciobanul nostru, in continuare sprijinit de bata sa, ii spune apasat si fara sa clipeasca: ..tuti gatii ma-tii!!

Fosta membra 9am.ro

38 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 18:19

De la: Andu30, la data 2009-02-21 14:54:32Eu unul zic ca CAUZA de care am vorbit mai sus este Dumnezeu. Si ca Dumnezeu este CAUZA materiei si a legilor care guverneaza materia si pe fiecare creatie dupa felul ei.

"Prin credință înțelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd. "

Eu cred ca Dumnezeu este CAUZA tuturor lucrurilor (inceputul si sfarsitul) si ca El a facut totul, si nimic din ce exista nu poate exista fara sa fi fost facut de catre El la un moment dat sau fara sa se fi produs ca urmare a unei sau unor legi puse de Dumnezeu.

"Eu sunt Alfa și Omega, cel dintâi și cel de pe urmă, începutul și sfârșitul. "

"A Ta este ziua și a Ta este noaptea. Tu ai întocmit lumina și soarele.
Tu ai făcut toate marginile pământului; vara și primăvara Tu le-ai zidit. "

"Nu știți voi, oare, n-ați auzit, nu vi s-a spus oare de la început, n-ați înțeles voi ce vă învață întemeierea lumii?
El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl ușor și îl desface ca un cort de locuit. "

Daca voi spuneti sau credeti altceva... eu va ascult... voi credeti ca exista alta CAUZA pentru tot ceea ce vedem in afara de Dumnezeu?

Draga, ai citit Biblia distractiva?
Citeste-o si apoi mai vorbim.

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 19:01

noi axistam????

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 19:03

Nu inca .
Dar exista vreo legatura intre Biblie si extraterestrii?
Exista extraterestii?
Nimeni nu poate spune .
Cine are cate o parere , sigur si-a facut-o din filmele SF pe care le-a vazut pana acum.

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 19:10

oare asa se intreaba si altii?...''exista extra..............??????'' .......sau sunt siguri ca existam??

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 19:29

in loc sa ne pierdem vremea cu intrebari de genul asta mai bine ne intrebam pentru ce suntem noi aici unde suntem....oare vom gasi raspuns????

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 20:31

Poate ca da... daca, mai intai, ne intrebam cine suntem, de unde venim si-ncotro trebuie sa ne indreptam.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 11:11

Interesant e de remarcat cat adevar se afla in paradoxul care spune ca istoria invata ca oamenii nu invata nimic din istorie... Daca in trecut (Evul Mediu) Biserica a incercat sa impuna ordinea in domeniul stiintei, domeniu in care religia nu prea are ce cauta in mod intrinsec, astazi stiinta incearca sa intre in domeniul religiei, insa nu are instrumentele necesare pentru intelegerea acesteia. Cele doua trebuiesc luate independent. Nu sunt antagonice. Nu se exclud reciproc. Pur si simplu se ocupa de domenii total diferite. Nici una dintre ele nu poate nega adevarul celeilalte fara a se nega mai intai pe sine: "Dumnezeu nu exista" este o afirmatie care nu are nimic de a face cu stiinta...

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 14:02

Cred ca Boc, sigur e extraterestru !

Ticu
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 14:13

De la: GABITA_N777, la data 2009-02-23 11:11:01Interesant e de remarcat cat adevar se afla in paradoxul care spune ca istoria invata ca oamenii nu invata nimic din istorie... Daca in trecut (Evul Mediu) Biserica a incercat sa impuna ordinea in domeniul stiintei, domeniu in care religia nu prea are ce cauta in mod intrinsec, astazi stiinta incearca sa intre in domeniul religiei, insa nu are instrumentele necesare pentru intelegerea acesteia. Cele doua trebuiesc luate independent. Nu sunt antagonice. Nu se exclud reciproc. Pur si simplu se ocupa de domenii total diferite. Nici una dintre ele nu poate nega adevarul celeilalte fara a se nega mai intai pe sine: "Dumnezeu nu exista" este o afirmatie care nu are nimic de a face cu stiinta...

Chestia asta cum ca religia si stiinta se exclud una pe alta seamana cu sinele de cale ferata. Problema este ca noi nu vedem trenul care le uneste, adica ambele sint facute pentru oameni, nu exclud oamenii din ecuatie (cu toate ca pe ici pe colo ambele o fac).
Solutia deja exista.
Se numeste cunoastere holistica la care se ajunge prin ambele si stiinta si religie. Mai pe romineste spus, cunoastere totala, integralista, care apare atit la genii cit si la cei mai timpiti oameni. Odata ajuns la ea trebuie musai sa iesi de pe forum ca sa nu te mai murdaresti de noroi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 17:55

Care-i legatura intre religie si civilizatiile extraterestre? Ca multe mituri ne spun cate ceva despre "strabuni veniti din cer" e-un lucru stiut; ca biblia a preluat unele dintre ele si si-a plasat propriile personaje ca intrand in contact cu "ingerii" (ei intaii sau pe prim plan - dupa obiceiul grecilor de a-si hiperboliza reprezentantii), iarasi e cunoscut. Alta legatura?! Existenta unei entitati infinit superioara noua, nu cred ca a negat-o careva, indiferent cum ar fi denumit-o - esenta e aceeasi; dar entitatea - numiti-o Dumnezeu sau Creator - n-a confirmat niciodata nimanui c-a dorit sau impus vreo religie si nici c-ar avea nevoie de propagandisti! Care-i tema si pe-al cui teren intram iarasi?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 18:33

...p-al celor ce "stiu" si n-o pot dovedii, ori p-al celor ce nu "cred" dar se straduiesc sa afle !....

Impusele fiindu-mi greu digerabile, prefer scepticismul liberelor alese !...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 15:50

Ticule,cauta-ti un forum de politica,si nu o mai da la plesneala pe aici.ai dovedit ca nu ai deschiderea si cunostintele necesare abordarii subiectului.no ofense.

A fost o gospodina care vine si spune "Nu exista extraterestrii "

Impreuna cu cei 93 % (?) din populatia pamantului trebuia sa spui :EU CRED CA nu exista .....Altfel asta presupune ca tu deja stii si ai dovezi suficiente despre inexistenta E.T.
Concluzia: Pune-ti un televizor cu posturi de manele si seriale d"alea misto in bucatarie si ramai acolo.

Pentru ceilalti negativisti:trebuie sa ai o minte deschisa ca sa poti accepta imposibilul.un IQ un pic mai mare,o curiozitate si dorinta de cunoastere si ACCPTARE .

Cu toate astea,va recunosc dreptul la opinie,pe baza argumentelor ,dar nu a negarii prostesti.
Asta presune,citirea unor carti din domeniu, (cartea mea preferata :Experimentul OZN scrisa de J.Allen Hynek,tcmai datorita faptului ca a fost un cunoscut sceptic la preluarea "comenzii") sau macar dat cu ochiul la Discovery,National geographics,History channel,osv.

Spre socarea gospodinelor:eu am vazut asemenea obiecte de mai multe ori pe diverse meridiane ale globului,si doar o data am fost singur.

Acuma trebuie sa plec,dar vin inapoi

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 00:01

Calinescule (nu stiu daca te cheama chiar asa, dar numele imi aminteste de-o veche cunostinta), astept sa te-ntorci si sa incepem o polemica strict la obiect, fara religie, manele si-alte bazaconii din "scufitele" unora. S-auzim de bine!

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului EXISTA EXTRATERESTRI?
Mergi la: