back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este la moda;credinta sau ateismul???

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1341 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 16:56

Ce v-ati luat ,credinciosilor de bere?! E preferata mea,lasati-o in pace macar pe halba mea de bere!!!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 19:01

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-29 14:42:57"nu este pacat a bea o halba cu bere ci faptul ca la o halba de obicei se discuta si lucruri murdare si nu e crestineste ...''Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!''..."

Eu nu am frați..doar surori ;
Și care sunt acele lucruri "murdare"..mă rog frumos? Fiecare se exprimă în felul său, după gradul de cultură, educație, caracter și personalitate.....nu are nici o legătură cu "trăitul creștinește"!
Nu trebuie să fi beat...să fi mai "slobod" la gură
corect,dora,mare dreptate ai,io tocmai ce-o demonstrai din plin,bine ca nu-mi publicara tot tacamu',c'altfel era jale,ramanea din generatie-n generatie,motiv de ASA NU!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:26

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-29 00:11:41
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 21:46:22nu cred ca e vorba de moda in ambele cazuri pt ca ambele au avut raspandaci care au dat mai departe parerile lor. e clar crestem in religia parintilor si eu cred ca nio schimbam sau ramanem cu ea in zona la 18 ani cand iti pui unele intrebari. pt ca religia iti raspunde la toate intrebarile foarte usor "asa a vrut dumnezeu" iar ateii incearca sa gaseasca alt raspuns si dea lungul timpului au gasit teoria big- bangului teoria evolutiei si multe altele . poate vom gasi cu timpul raspunsul tuturor intrebarilor si poate vom ajunge la concluzia ca nu exista dumnezeu. pt cei care cred ca oamenii credinciosi sunt mai buni se insala . am vazut pe multi soferi care isi fac cruce inainte sa plece cu masina dar cand ajung in trafic face o orgie cu mamele celorlalti participanti la trafic, deci fac ei lumea mai buna?

Teoria big bangului și a evoluției nu contrazic existența lui Dumnezeu. Dumnezeu putea să creeze și prin intermediul big bangului și evoluției.

Creația și evoluția nu se contrazic, ci se îmbină:

În legătură cu creația și evoluția, greșeala unora este că merg doar pe logica terțului exclus : „sau...sau... ” „ sau creație sau evoluție”. Dar este și logica terțului inclus : „ și...și... ” „și creație și evoluție”. Dumnezeu a îmbinat creația cu evoluția în mod admirabil. Creația specială se aplică doar omului, nu și celorlalte specii.
În plus, între om și animal există deosebiri esențiale (nu doar deosebiri graduale), pentru că omul, spre deosebire de animal, este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. (Când vorbim despre chipul lui Dumnezeu ne referim atât la un chip spiritual, cât și la un chip uman, ambele accepțiuni ale chipului fiind revelate prin întruparea Domnului Isus Cristos).
Jacques Monod (n. 1910), medic și biochimist francez (premiul Nobel pentru psihologie și medicină, în 1965 pentru lucrări de biochimie și genetică) scria: “Nu-i exclus că așa au evoluat toate, dar nu fără Dumnezeu”. Creația nu a fost doar în momentul inițial, ci continuă prin evoluție. Evoluționismul nu poate fi la întâmplare, ci este dirijat de Dumnezeu.

Teoria evoluției e perfect compatibilă cu Biblia, a declarat arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, ministrul Culturii din Vatican. Ravasi a făcut aceste declarații cu prilejul organizării la Vatican, între 3 și 7 martie 2009, o conferință prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la publicarea volumului “Asupra originii speciilor”, în care Darwin și-a expus teoria evoluției. Evenimentul a reunit în egală măsură oameni de știință, teologi și filosofi.
Arhiepiscopul Ravasi a mai spus că teoriile lui Darwin “n-au fost niciodată condamnate de Biserica Catolică, după cum nici cărțile lui n-au fost interzise”. Papa Pius al XII-lea a declarat, în 1950, că Biserica Catolică nu interzice studiul evoluției, iar Papa Ioan Paul al II-lea a spus, în 1995, că evoluționismul încetase să fie o “simplă ipotez㔠pentru catolici. Astfel, Vaticanul nu sprijină interpretarea literală a întregii cărți a Genezei. De exemplu, cele șase zile ale creației lumii sunt de fapt epoci. În acest sens, Biserica Catolică susține un evoluționism teist (dirijat de Dumnezeu), spunând că nu există nici un motiv pentru care Dumnezeu nu s-ar fi putut folosi de un proces evolutiv în creație.
Iată câteva linkuri despre această conferință care s-a desfășurat la Roma:

www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=17284&lang=r

www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=16712&idcom=7030

www.vaticanradio.org/rom/Articolo.asp?c=270658

Un articol foarte interesant pe această temă poate fi citit accesând linkul:
www.profamilia.ro/revista.asp?id=2006_01_03

Lamarck și Darwin, pe ale căror idei materialiștii moderni și-au edificat sistemul, credeau în Dumnezeu:

Jean-Baptiste de Lamarck: „Natura nefiind o inteligență, nefiind nici măcar o ființă, ci numai o ordine a lucrurilor, constituind o putere în întregime supusă legilor, această natura, zic, nu este însuși Dumnezeu. Ea este produsul sublim al voinței sale atotputernice. Astfel, voința lui Dumnezeu este pretutindeni exprimată prin funcționarea legilor naturii, pentru că aceste legi vin de la El. Iar această voință nu poate fi limitată, puterea din care ea emană neavând limite”. (Lamarck, Histoire naturelle des animaux sans vertébres, I, ediția a doua, Editura Baillière, Paris, 1885, pag. 267)

Charles Darwin: „O altă cauză a credinței în existența lui Dumnezeu, care ține de rațiune iar nu de sentimente, mă impresionează prin greutatea sa. Ea provine din extrema dificultate - sau mai bine zis din imposibilitatea - de a concepe acest imens si prodigios Univers, cuprinzând omul și facultatea sa de a privi în viitor, ca pe rezultatul unui destin și al unei necesități oarbe. Cugetând astfel, mă simt nevoit să admit o Cauză primară cu un spirit inteligent, analog într-o oarecare măsură cu cel al omului, și merit numirea de deist. ” (La vie et la correspondance de Charles Darwin par De Varigny, I, Editura Reinwald, Paris, 1888, pag. 363)

Religia și știința sunt complementare, sunt în armonie. Doar știința superficială poate să ducă la ateism, dar știința adâncă îl conduce pe om spre religie, așa cum spunea și filosoful Francis Bacon : „Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu”. Ruptura dintre religie și știință e artificială și e de domeniul trecutului. În prezent, religia și știința au început să se regăsească una pe alta și să redescopere armonia dintre ele. Cu cât știința avansează mai mult, cu atât ajunge la adevărurile religiei. Iată ce spunea, de exemplu, savantul român Nicolae Constantin Paulescu (cel care a descoperit insulina) : „Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific.” "Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae C. Paulescu) Dictonul « crede și nu cerceta » nu este în Biblie, iar Biserica nu subscrie acestui dicton și nu este împotriva cercetării.

domnule vieru dar nu prea cred intro legatura intre religie si evolutionism pt ca in biblie scrie ca ne tragem din adam si eva si un sarpe cand eva vroia sa fie rebela. si ca tot veni vb adam si eva au avut doi baieti cain si abel ei cum sau inmultit???????sau inmultit cu maimutele sa existe si teoria evolutiei? si daca e asa inseamna ca de la ei a aparut sida pt ca miam tot batut capul care e ala care a facut sex cu maimutele si uite ca dumnezeu mia dat raspunsul.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:52

Dar nu ar putea sa fie la "moda" sa fi OM?

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:58

Moda nu are legatura cu credinta sau ateismul

La moda e altceva stilul navy!

Avand in vedere ca in aceasta saptamana ne rasfatam cu o mini-vacanta de 1 mai, m-am gandit sa abordam unul din trendurile ce pot fi urmate atunci cand vine vorba de vacante si calatorii: navy style.

Stilul marin e fresh, denota voie buna, dungile inspirand o stare de bucurie si optimism. E cel mai potrivit pentru vacante, imbindand foarte bine stilul casual cu cel sport. Designerii au creat niste modele superbe de inspiratie navy, in dungi colorate, subtiri, late, verticale sau orizontale, in culori tari sau in stil clasic alb-negru. Materialele preferate sunt cele vaporoase, usoare, in diferite croieli si taieturi

Stiu ca am batut campii...dar mi se pare o aberatie sa crezi ca poate fi la moda ateismul sau credinta...

Conteaza cei 7 ani de acasa, bunul simt si respectul fata de cei din jurul nostru

Septembrie

147 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 23:07

PREFER STILUL... HAPPY. SA FIU IN DUNGILE PATULUI... CU OMUL PE CARE IL IUBESC

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 23:20

De la: SEPTEMBRIE, la data 2009-04-29 23:07:04PREFER STILUL... HAPPY. SA FIU IN DUNGILE PATULUI... CU OMUL PE CARE IL IUBESC

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 01:37

De la: zgirboc_18, la data 2009-04-29 22:26:20
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-29 00:11:41
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 21:46:22nu cred ca e vorba de moda in ambele cazuri pt ca ambele au avut raspandaci care au dat mai departe parerile lor. e clar crestem in religia parintilor si eu cred ca nio schimbam sau ramanem cu ea in zona la 18 ani cand iti pui unele intrebari. pt ca religia iti raspunde la toate intrebarile foarte usor "asa a vrut dumnezeu" iar ateii incearca sa gaseasca alt raspuns si dea lungul timpului au gasit teoria big- bangului teoria evolutiei si multe altele . poate vom gasi cu timpul raspunsul tuturor intrebarilor si poate vom ajunge la concluzia ca nu exista dumnezeu. pt cei care cred ca oamenii credinciosi sunt mai buni se insala . am vazut pe multi soferi care isi fac cruce inainte sa plece cu masina dar cand ajung in trafic face o orgie cu mamele celorlalti participanti la trafic, deci fac ei lumea mai buna?

Teoria big bangului și a evoluției nu contrazic existența lui Dumnezeu. Dumnezeu putea să creeze și prin intermediul big bangului și evoluției.

Creația și evoluția nu se contrazic, ci se îmbină:

În legătură cu creația și evoluția, greșeala unora este că merg doar pe logica terțului exclus : „sau...sau... ” „ sau creație sau evoluție”. Dar este și logica terțului inclus : „ și...și... ” „și creație și evoluție”. Dumnezeu a îmbinat creația cu evoluția în mod admirabil. Creația specială se aplică doar omului, nu și celorlalte specii.

În plus, între om și animal există deosebiri esențiale (nu doar deosebiri graduale), pentru că omul, spre deosebire de animal, este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. (Când vorbim despre chipul lui Dumnezeu ne referim atât la un chip spiritual, cât și la un chip uman, ambele accepțiuni ale chipului fiind revelate prin întruparea Domnului Isus Cristos).

Jacques Monod (n. 1910), medic și biochimist francez (premiul Nobel pentru psihologie și medicină, în 1965 pentru lucrări de biochimie și genetică) scria: “Nu-i exclus că așa au evoluat toate, dar nu fără Dumnezeu”. Creația nu a fost doar în momentul inițial, ci continuă prin evoluție. Evoluționismul nu poate fi la întâmplare, ci este dirijat de Dumnezeu.

Teoria evoluției e perfect compatibilă cu Biblia, a declarat arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, ministrul Culturii din Vatican. Ravasi a făcut aceste declarații cu prilejul organizării la Vatican, între 3 și 7 martie 2009, o conferință prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la publicarea volumului “Asupra originii speciilor”, în care Darwin și-a expus teoria evoluției. Evenimentul a reunit în egală măsură oameni de știință, teologi și filosofi.

Arhiepiscopul Ravasi a mai spus că teoriile lui Darwin “n-au fost niciodată condamnate de Biserica Catolică, după cum nici cărțile lui n-au fost interzise”. Papa Pius al XII-lea a declarat, în 1950, că Biserica Catolică nu interzice studiul evoluției, iar Papa Ioan Paul al II-lea a spus, în 1995, că evoluționismul încetase să fie o “simplă ipotez㔠pentru catolici. Astfel, Vaticanul nu sprijină interpretarea literală a întregii cărți a Genezei. De exemplu, cele șase zile ale creației lumii sunt de fapt epoci. În acest sens, Biserica Catolică susține un evoluționism teist (dirijat de Dumnezeu), spunând că nu există nici un motiv pentru care Dumnezeu nu s-ar fi putut folosi de un proces evolutiv în creație.

Iată câteva linkuri despre această conferință care s-a desfășurat la Roma:

www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=17284&lang=r

www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=16712&idcom=7030

www.vaticanradio.org/rom/Articolo.asp?c=270658

Un articol foarte interesant pe această temă poate fi citit accesând linkul:

www.profamilia.ro/revista.asp?id=2006_01_03

Lamarck și Darwin, pe ale căror idei materialiștii moderni și-au edificat sistemul, credeau în Dumnezeu:

Jean-Baptiste de Lamarck: „Natura nefiind o inteligență, nefiind nici măcar o ființă, ci numai o ordine a lucrurilor, constituind o putere în întregime supusă legilor, această natura, zic, nu este însuși Dumnezeu. Ea este produsul sublim al voinței sale atotputernice. Astfel, voința lui Dumnezeu este pretutindeni exprimată prin funcționarea legilor naturii, pentru că aceste legi vin de la El. Iar această voință nu poate fi limitată, puterea din care ea emană neavând limite”. (Lamarck, Histoire naturelle des animaux sans vertébres, I, ediția a doua, Editura Baillière, Paris, 1885, pag. 267)

Charles Darwin: „O altă cauză a credinței în existența lui Dumnezeu, care ține de rațiune iar nu de sentimente, mă impresionează prin greutatea sa. Ea provine din extrema dificultate - sau mai bine zis din imposibilitatea - de a concepe acest imens si prodigios Univers, cuprinzând omul și facultatea sa de a privi în viitor, ca pe rezultatul unui destin și al unei necesități oarbe. Cugetând astfel, mă simt nevoit să admit o Cauză primară cu un spirit inteligent, analog într-o oarecare măsură cu cel al omului, și merit numirea de deist. ” (La vie et la correspondance de Charles Darwin par De Varigny, I, Editura Reinwald, Paris, 1888, pag. 363)

Religia și știința sunt complementare, sunt în armonie. Doar știința superficială poate să ducă la ateism, dar știința adâncă îl conduce pe om spre religie, așa cum spunea și filosoful Francis Bacon : „Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu”. Ruptura dintre religie și știință e artificială și e de domeniul trecutului. În prezent, religia și știința au început să se regăsească una pe alta și să redescopere armonia dintre ele. Cu cât știința avansează mai mult, cu atât ajunge la adevărurile religiei. Iată ce spunea, de exemplu, savantul român Nicolae Constantin Paulescu (cel care a descoperit insulina) : „Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific.” "Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae C. Paulescu) Dictonul « crede și nu cerceta » nu este în Biblie, iar Biserica nu subscrie acestui dicton și nu este împotriva cercetării.

domnule vieru dar nu prea cred intro legatura intre religie si evolutionism pt ca in biblie scrie ca ne tragem din adam si eva si un sarpe cand eva vroia sa fie rebela. si ca tot veni vb adam si eva au avut doi baieti cain si abel ei cum sau inmultit???????sau inmultit cu maimutele sa existe si teoria evolutiei? si daca e asa inseamna ca de la ei a aparut sida pt ca miam tot batut capul care e ala care a facut sex cu maimutele si uite ca dumnezeu mia dat raspunsul.

1. Dacă ai fi citit cu atenție ceea ce am scris, ai fi văzut și următoarea frază: Creația specială se aplică doar omului, nu și celorlalte specii. Deci, omul a fost creat de Dumnezeu în mod special, după chipul și asemănarea sa, ca o coroană a creației văzute, nu a fost creat prin evoluție, cum au fost create celelalte specii. Deci, într-adevăr, ne tragem din Adam și Eva, însă nu și din șarpe. Un diavol a luat forma șarpelui și i-a ispitit la neascultare față de Dumnezeu.

2. În Biblie (Geneza capitolul 5) scrie că Adam și Eva au mai avut mulți fii și fiice, nu numai pe Cain și Abel. Relațiile între fiii și fiicele lui Adam și Eva au fost permise de Dumnezeu, nu au fost incest, pentru că pământul nu era populat. Astăzi relațiile între rude sunt interzise, constituind incest, pentru că pământul este populat.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 01:46

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-29 19:01:46
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-29 14:42:57"nu este pacat a bea o halba cu bere ci faptul ca la o halba de obicei se discuta si lucruri murdare si nu e crestineste ...''Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!''..."

Eu nu am frați..doar surori ;

Și care sunt acele lucruri "murdare"..mă rog frumos? Fiecare se exprimă în felul său, după gradul de cultură, educație, caracter și personalitate.....nu are nici o legătură cu "trăitul creștinește"!

Nu trebuie să fi beat...să fi mai "slobod" la gură

corect,dora,mare dreptate ai,io tocmai ce-o demonstrai din plin,bine ca nu-mi publicara tot tacamu',c'altfel era jale,ramanea din generatie-n generatie,motiv de ASA NU!

Da,da!!! Am văzut, citit, rămas cu gura ....data viitoare nu mai pune și tu botu"....și nu te mai enerva...că faci riduri de tânăr!!!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 01:51

De la: SEPTEMBRIE, la data 2009-04-29 23:07:04PREFER STILUL... HAPPY. SA FIU IN DUNGILE PATULUI... CU OMUL PE CARE IL IUBESC
Csíkszereda,adica cu bozgorul,nu?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 01:55

Vieru_Cezar:
2. În Biblie (Geneza capitolul 5) scrie că Adam și Eva au mai avut mulți fii și fiice, nu numai pe Cain și Abel. Relațiile între fiii și fiicele lui Adam și Eva au fost permise de Dumnezeu, nu au fost incest, pentru că pământul nu era populat. Astăzi relațiile între rude sunt interzise, constituind incest, pentru că pământul este populat.

Măi Cezar...tu gândești atunci când postezi așa ceva?! Nu prea cred!!!
Incestul este interzis doar pentru că Terra este populată???
Mamăăăăă! De unde le scoți???
Ia zi-mi tu mie...de ce sunt și negrii, chinezi, indieni...ș.a.m.d....pe Pământ? Pe ăia cine i-a creat?

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 02:06

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-30 01:55:24Vieru_Cezar:

Ia zi-mi tu mie...de ce sunt și negrii, chinezi, indieni...ș.a.m.d....pe Pământ? Pe ăia cine i-a creat?

Pai daca ar gandi, ar mai schimba si el placa asta cu crestinismul de 2000 de ani.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 02:14

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-30 01:55:24Vieru_Cezar:

Bineînțeles că gândesc și am studiat aceste informații!

M-am referit la faptul că atunci, pe pământ nu erau și alți oameni în afară de prima familie și Dumnezeu le-a permis fiilor și fiicelor lui Adam și Eva să aibă relații între ei, altfel nu s-ar fi perpetuat neamul omenesc, dar astăzi incestul este interzis pentru că avem de unde alege alți oameni pentru căsătorie din afara familiei și rudelor.

Diferențele între rase au apărut în timp, datorită factorilor de mediu, dar tot din voința lui Dumnezeu. Însă este revelat în Biblie (Dt. 32,8 și Fap. 17,26) - dar și sub aspect științific s-a demonstrat - că toate rasele provin din aceeași pereche de oameni. Dacă nu știai, oamenii de știință au demonstrat, pe cale genetică, faptul că toți oamenii provin dintr-o singură pereche de oameni.

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 02:53

Pentru new age:

Dumnezeu ne-a revelat prin profeți și prin Fiul Său întrupat Adevărul veșnic și neschimbător !
După cum am mai spus, știința și religia nu sunt în contradicție. Astăzi știința a început să redescopere armonia și complementaritatea cu religia. Francis Bacon spunea: "Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu!"

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 06:55

dar nu tot in Biblie scrie ca :vazind fiii lui Dumnezeu ce frumoase sunt fiicele oamenilor,au intrat la ele,facind fii ? .....??????

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:00

De la: 9am033736, la data 2009-04-28 22:04:21
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 23:57:20
De la: 9am033736, la data 2009-04-26 23:37:14
De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!!

temele teologice nu se discuta la ,,o bere '' ar fi prea de tot ...bei pacatul cu halba si vorbesti de cele sfinte... sunt doua lucruri incompatibile si apoi cine se ocupa cu astfel de activitati nu prea se adanceste in astfel de tematici

Mie nu-mi place berea...dar nu cred că este un "păcat" să bei o halbă cu bere și să stai la o poveste cu prietenii. Deja cred că se exagerează!!!

nu a bea o bere inseamna pacat ci faptul ca la o bere de obicei se spun si lucruri murdare si apoi cum mai poti vaori despre lucruile spirituale ... ,, din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!''...
Ai dreptate,in loc de bere se va degusta vin,iar in loc de halba,se va citi butoi stejar!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:36

"din aceeasi gura iese si binecuvintarea si blestemul " -deci a avut dreptate ESOP atunci cind a cumparat limba de vaca atunci cind Socrate i-a cerut sa cumpere tot ce-i mai bun ; si tot limba cind i-a cerut sa cumpere tot ce-i mai rau !.....dar nu gura sau limba e de vina,ci gindul omului ! ala trebuie pazit !

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:37

Ce tare e topicul asta..Sa il cititi de la inceput,sa vedeti..Are de toate..Corul fanaticilor religiosi ,corul ateilor indaratnici, injuraturi ca la gura cortului si urari de boala lunga...Ce sa mai..Razi de plesnesti..E circul uman in toata splendoarea lui

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:44

buna dimineata @dark - ti-am scris la un moment dat ca toata viata ,ca liber cugetatori, cautam raspunsuri la niste intrebari si de avem noroc le si primim ,devenind credinciosi sau atei....nu mi-ai raspuns !

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:49

Eu cred ca da bine in ochii concetatenilor sa fiu religios!La fel cum inainte de'89 dadea bine daca erai ateu!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:50

De ce se duc crestinii la biserica(majoritatea)?Nu cumva sa le fie facuta prezenta?

Septembrie

147 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 08:17

din obisnuintza!.. din obisnuintza merg majoritatea!... aha!... dupa slujba o vodca la carciuma locala

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 08:17

De la: dark1secret, la data 2009-04-30 07:37:05
Ce tare e topicul asta..Sa il cititi de la inceput,sa vedeti..Are de toate..Corul fanaticilor religiosi ,corul ateilor indaratnici, injuraturi ca la gura cortului si urari de boala lunga...Ce sa mai..Razi de plesnesti..E circul uman in toata splendoarea lui
@msutaca e unul dintre cei mai tari!Imi place ca vrea sa-i converteasca pe toti la ortodoxism!

Septembrie

147 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 08:18

sunt vreo doi trei... care gusta si din vinul bisericii!!!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 08:21

De la: SEPTEMBRIE, la data 2009-04-30 08:17:08din obisnuintza!.. din obisnuintza merg majoritatea!... aha!... dupa slujba o vodca la carciuma locala
Spera ca la biserica sunt vazuti de dumnezeu,iar la carciuma pleaca atunci cand e domnul neatent!

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 11:59

Song :

Uneori baietii/vor sa bea o bere..

Berea este buna/ si le da putere ..

Ai pierdut o bere /Nu mai pierde una..

Berea este buna/ Buna-n totdeauna

Drumul de la crasma / E mai lung de-o mila..

Cei ce vin de-acolo /iti inspira sila...

Doh...Hac!
De la crashma vin acu'..um / Merg pe gard,ma tin de drum..Hac! Merg cu subtzioara-n paine../ Nici un latra nu ma caine

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 12:08

"Ai dreptate,in loc de bere se va degusta vin,iar in loc de halba,se va citi butoi stejar! "

Deh, aici m-ai prins! Un pahar de vin...dacă este alb și dulciu...nu-l refuz!!!

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 14:12

De la: gabigabi, la data 2009-04-30 07:44:54buna dimineata @dark - ti-am scris la un moment dat ca toata viata ,ca liber cugetatori, cautam raspunsuri la niste intrebari si de avem noroc le si primim ,devenind credinciosi sau atei....nu mi-ai raspuns !

Cred ca am ratat mesajul ala.. Unde e?

floatunu

47 mesaje
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 16:09

Mi se pare ciudat sa raspund la o asemenea intrebare. Nu cred ca exista vreo moda si chiar si ateii cred in ceva care oricum ajunge la o notiune de D-zeu altfel explicat sau interpretat. Este practic imposibil sa nu incerci sa explici cumva Divinitatea dar, in acelasi timp, mi se pare si imposibil sa explici ceva ce nu poate fi explicat. Cu atat mai putin la o bere cu prietenii. De acord cu Camelya, este o chestiune de bun simt, de educatia primita acasa si de autoeducatie, in ultima instanta...
Tema mi se pare aberanta oricum...

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 16:37

....."nici un punge nu ma bou "!.....nu mai stiu pe care forum fuse ....daca n-ai raspuns inseamna ca nu te-a incitat !

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CE ESTE LA MODA;CREDINTA SAU ATEISMUL???
Mergi la: