Info
x
Ce este la moda;credinta sau ateismul???
|
yonex84eu 90 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 20:34
Aspectele de constiinta personala sunt intime si nu trebuie facute publice niciodata. A afirma insa ca esti ateu este o dovada de incultura
.Incultura nu sta in ateism.Cite persoane sunt atte si foarte inteligente si cu o anumita cultura care nu se compara cu cea ce scrieti dumneavoastra aici......Oricine are dreptul de a spune orice,despre sine si NU DESPRE ALTII. DUMNEAVOASTRA V-AR FI FRICA SA AFORMATI CA SUNTETI ATEU in caz ca a-ti fi?
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 21:42
Intrebare: DIAVOLUL CREDE IN DUMNEZEU ? astept parerile voastre, please. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 04:30
Pentru Voronin, Iisus este primul comunist
Președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat că "Iisus Hristos a fost primul comunist". Declarația a fost făcută la o întâlnire recentă pe care șeful statului a avut-o cu mai mulți lideri religioși din Moldova. Totodată, Voronin a declarat că singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar "comuniștii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comuniști". "Nicăieri în Vechiul sau în Noul Testament nu veți găsi nimic de rău despre comuniști", a mai argumentat Voronin. Liderul politic de la Chișinău a mai spus că "între ideologia comunistă și doctrina creștină sunt foarte multe asemănări și după părerea noastră, a comuniștilor, Iisus Hristos a fost primul comunist". Aprecierea președintelui a stârnit stupefacție printre capii bisericii Moldovei prezenți la întâlnire, de la care a lipsit Mitropolitul Basarabiei Petru. Cotidianul "Flux" relatează că în biserică s-a lăsat o liniște de mormânt. Mitropolitul Vladimir a zâmbit, unii preoți au făcut o grimasă neplăcută, dar nimeni nu a îndrăznit să spună vreun cuvânt.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
craigdavidro 33 mesaje Membru din: 26/01/2009 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:06
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-17 04:30:51Pentru Voronin, Iisus este primul comunist Florin baiat obraznic...nu cred ca am mai intalnit un id care sa foloseasca copy/paste asa pasional ca tine. Intre tine si butonul dreapta de la mouse cred ca s-a cr5eat o relatie perfecta si armonioasa de simbioza. Inca ceva....care e recordul tau la postat aceeasi informatie pe topicuri diferite?... |
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 13:21
Diavolul cede ca exista Dumnezeu altfel nu ar avea adversar , nu-i asa? Sau te astepti sa-ti spunem ca-i impartaseste si ca-i respecta poruncile?
Ce intrebare domnule!!!!!!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 16:50
De la: gabita_azs_T, la data 2009-04-16 21:42:19 Dar tu stii povestea lui Lucifer? |
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:17
A-I CONSIDERA PE ATEI INCULTI , ESTE O LIPSA DE BUNA CUVINTA SI DE C U L T U R A LA FEL DE MARE CA SI A-I CONSIDERA PE CREDINCIOSI (INDIFERENT DE CREDINTA) PROSTI !
|
|
click_cont 1644 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:25
De la: blagaiulia, la data 2009-04-14 15:20:01Daca exista mantuire, daca e asa cum se spune...ca Dumnezeu iti iarta toate pacatele atunci intreb: cum de exista iadul? Iadul exista pentru cei ce pun asemenea intrebari. Dumnezeu iti iarta pacatele dar aratai si tu ce putin ca nu-i pui la indoiala bunele intentii. |
|
|
|
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 17:55
Eu cred ca in aceste vremuri tulburi,primordial ar trebui sa fie credinta in Dumnezeu care exista si cum spunea Vasix; "A fi ateu nu te impiedica cu nimic sa traiesti bine,chiar foarte bine dar nu vei gasi niciodata
raspuns la un moment dat cand vei cunoaste disperarea si te vei intreba de ce?" Toata invatatura lui Isus este plina de acest avertisment- tarziul cand te prinde disperarea... Eu nu cred ca un suflet pacatos intr-o viata va fi mantuit in ultimele sale clipe de cainta,atunci am putea fi toti niste netrebnici,niste ticalosi pana in ultimele clipe ale vietii. Foarte multi ganditi frumos,s-ar putea face o jalonare a comportamentului omului in viata,traind in credinta in Dumnezeu. Dar omul in sine este totusi un neputincios,un fragil,un atasat dorintelor,nebenefice sufletului sau si semenilor. putini sunt cei care facand o fapta rea si-o recunosc siesi si in fata lui Dumnezeu,punandu-si stavila sa nu mai greseasca. Animat de ideea promovata de un post crestin- despre fragilitatea omului- eu am descris-o si poate fi o mica lectie pentru fiecare din noi. Va doresc ganduri frumoase tuturor,Ortodocsilor Paste Fericit,lor si celor dragi dar si celorlalti numai bine si bucurii! Fragilitate O,Doamne! Eu fragilul muritor! Scanteie de Dumnezeire,o suflare, de cad tu ma ridici si prin iertare iar faci din mine limpede izvor. Dar eu sunt omul ce iubesc marirea; eu ignorantul ce m-afund in fumul ratacirii,tot pierd drumul, n-am gingasia sa-ntrupez iubirea. Fragilitatea mea e neputinta; eu,om trufas,robit de desfatare ard plin de patimi,trista lumanare, negand iubirea calea spre cainta. O,care-i timpul in dimensiune sa prind o palpaire de faclie? Eu pas de slabiciune n-am tarie, sunt subred Doamne,fum,desertaciune. Eu licarire stinsa in tarana nu am taria sa infrunt viata nici cat un ghiocel ce sparge ghiata, desi fragil,e trainic in tulpina. De-as fi gingas cat pura lui lumina si nepatat cat raza lui de soare, as fi mai vrednic,poate,de iertare, pacatului n-as prinde radacina. Ma-nnalta deci si ma dezbina de lutul had ce ma retine, Iubindu-Te sa ma-ntregesc cu Tine, sa ma ridic din huma spre lumina! |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 18:08
click cont, mie nu trebuie sa-mi ierte nimeni greselile....mi se pare absurd chestia cu iertarea! Din fiecare greseala am invatat ceva, m-a ajutat in viata. Daca crezi ca mi-e frica de iad...te inseli! Dupa parerea mea este un bau-bau de speriat crestinii!
|
|
yonex84eu 90 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 19:50
De la: blagaiulia, la data 2009-04-17 18:08:45click cont, mie nu trebuie sa-mi ierte nimeni greselile....mi se pare absurd chestia cu iertarea! Din fiecare greseala am invatat ceva, m-a ajutat in viata. Daca crezi ca mi-e frica de iad...te inseli! Dupa parerea mea este un bau-bau de speriat crestinii! sustin idea cu iadul.
|
|
9am28543 8 mesaje Membru din: 17/04/2009 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 20:10
Clar ca exista iad. orice in lumea asta are ceva ce i se opune, ca sa poti deosebi binele de rau, lumina de intuneric.... In plus, Dumnezeu iti iarta pacate doar atunci cand iti pare sincer rau de ele. Poti sa fi pacatos toata viata si la sfarsitul vietii sa te caieshti. Pt ca Dumnezeu e bun si te iubeste, te iarta. Din pacate nu la toti le pare rau. si dupa cum zici de ce sa-ti para rau? Aici nu poti sa intelegi decat daca eshti crestin. Dar iti dau un exemplu, daca iti iubeshti mama iti pare rau daca ai suparat-o cu ceva si ai vrea sa nu o mai faci...
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 23:06
INTERVIU
MAI 2005 " Biserica este amenințată din interior Dan Ciachir este unul dintre cei mai avizați observatori ai vieții religioase de la noi, fiind deopotrivă trăitor al ortodoxiei și eseist cu verb tăios. Riguros, documentat și mizînd pe o dreaptă cumpănire a faptelor, evenimentelor și declarațiilor legate de Biserică, Dan Ciachir dă mărturie despre vremurile pe care le străbatem. Asumîndu-și condiția de cronicar imparțial,a stîrnit simpatii și antipatii, opiniile sale neputînd fi ignorate. Iată de ce am găsit potrivit să purtăm un dialog cu Dan Ciachir într-un moment în care Biserica Ortodoxă Română "ține prima pagină" numai în legătură cu diverse scandaluri. Claudiu Târziu: Ierarhia Bisericii Ortodoxe Române pare să nu facă față provocărilor veacului. Opinia publică este alimentată frecvent cu informații despre preoții securiști, preoții homosexuali, preoții agresori, preoții hoți Nimic din ce face Biserica bun nu se vede. De pildă, faptul că BOR a cheltuit în 2004 a cheltuit aproape 200 de miliarde de lei pentru fapte de milostenie a trecut neobservat. De unde această percepție? Dan Ciachir: Biserica nu este cunoscută în profunzime. Și pentru asta e de vină în principal instituția Bisericii. Nu există o strategie de comunicare. Nu poți cunoaște Biserica, de pildă, citind citind doar "Vestitorul ortodoxiei" o publicație invizibilă, care, din acest punct de vedere, al răspîndirii, e mai rău ca o foaie sectară. Apoi, nu este editat un buletin informativ lunar, care să fie trimis și presei și în care să se vorbească direct și convingător despre activitatea Bisericii. Biserica poate fi cunoscută numai dacă mergi prin țară. Dar pentru ca un intelectual, care nu prea are tangență cu credința și cu instituția Bisericii, să meargă și să afle, trebuie să fie încurajat și ajutat de alți intelectuali din Biserică sau de ierarhi. Or, sinodalii noștri nu prea au prieteni între intelectuali. Patriarhul a pierdut bătăliile mediatice CT: În orice caz, Biserica Ortodoxă Română a suferit în ultima vreme mai multe înfrîngeri în plan mediatic. Întîi a fost chestiunea homosexualității, în care BOR a avut o poziție intransigentă multă vreme, după care s-a lăsat copleșită de atacurile "societății civile". La fel s-a întîmplat în problema avorturilor. Biserica nu s-a bătut pînă la capăt pentru impunerea unor prevederi legale în conformitate cu credința creștină. Ultimul semi-eșec este cel înregistrat în cazul Catedralei Mîntuirii Neamului. După ce a primit inclusiv sprijinul unui număr important de intelectuali pentru proiectul din Parcul Carol, Biserica a cedat și a acceptat din nou mutarea amplasamentului. Acum nu e limpede dacă proiectul va fi pus în operă pe noul amplasament, în zona Palatului Parlamentului. DC: "Bătălia pentru Catedrală" n-a pierdut-o Biserica. Au pierdut-o Patriarhul și consilierii săi. Nu întîmplător nu se mai ocupă de Catedrală Preasfințiutul Vicențiu, ci preasfințitul Ciprian. Dacă Prea Fericitul Patriarh Teoctist ar fi avut anturajul pe care l-a avut Patriarhul Justinian, de oameni de mîna întîi, n-ar fi pierdut, iar proiectul era demult realizat. Consilierii de calibrul celor pe care i-a avut Patriarhul Justinian nu l-ar fi sfătuit ca înainte de orice să bată din chinvale anunțul construirii unui stadion ecleziast și să stîrniească reacțiile de împotrivire care s-au văzut. Nu a fost o luptă aici, ci o lipsă de voință patriarhală. Și, în primul rînd, a fost o luptă retorică, purtată la nivel de microfoane și interviuri, nu un demers de construcție. Pentru că se construiește totuși această Catedrală, dar acolo unde vrea stăpînirea, nu-i o pierdere, ci o bîlbîială. Catedrala Neamului, o "Fata Morgana" CT: Apropo, era o soluție viabilă refacerea Mănăstirii Văcărești, care să aibă și o catedrală patriarhală? DC: Trebuie să ne amintim că, din nefericire, Mănăstirea Văcărești a fost transformată în închisoare nu de către comuniști, ci de urmașii pașoptiștilor. Iată că această atitudine de impetate față de o mănăstire, nu numai față de o biserică, a început acum 150 de ani. Comuniștii au vrut să o restaureze, au început un șantier al tineretului, după care s-a ajuns la demolarea ei în 1984 - 1985. Chiar dacă ar fi refăcută, nu ar fi potrivită pentru o catedrală patriarhală. Văcăreștiul este într-o margine a orașului, e un loc destinat pentru o mănăstire, dar în secolul al XVIII-lea, cînd se afla mult în afara Bucureștiului. Or, refacerea unei mănăstiri între blocuri nu-și are sens. Intelectualii văd întotdeauna aspectul artistic, edilitar sau urbanistic, dar nu și pe cel ecleziologic sau monahal. Mănăstirea este pentru a te ruga, pentru spovendanie, iar opera de cultură dintr-un astfel de spațiu, este întotdeauna teologică și de zidire sufletească, sigur avînd și reflexii estetice. Ideea de a reconstrui mănăstirea așa cum a fost, nu e o soluție. Arhiepiscopia Bucureștiului ar fi trebuit să reconstruiască biserica Sf. Vineri și alte biserici dărîmate. Această "Fata Morgana", proiectul Catedralei Mîntuirii Neamului, a făcut ca Bucureștiul să rămînă unul dintre orașele cu cele mai puține biserici. Dacă s-ar fi reconstruit bisericile dărîmate, fie în forma inițială, fie într-o altă formă, Patriarhia ar fi avut credibilitate cu proiectul Catedralei. Pe cînd, ea a anunțat inițial o virtuală catedrală de 11.000 de locuri, apoi a început să retracteze și să se apropie de realitate. În acest timp, Patriarhul și consilierii săi nu au fost deloc bizantini, în sensul bun al cuvîntului, să tacă și să facă. La noi așa era obiceiul, politica faptului împlinit. CT: Prin urmare, nici nu vedeți reconstruirea Mănăstirii Văcărești, darmite să mai fie și Catedrală Patriarhală acolo DC: La Văcărești r ar putea fi o biserică de parohie. Nu văd să se refacă acolo o obște. Au venit orașele și peste alte mănăstiri, dar nu cred că aici ar putea fi una. Ea a fost o pierdere duhovnicească încă de acum 150 de ani, iar comuniștii au produs și o pagubă arhitecturală, istorică. Iată cum două regimuri diferite radical între ele au avut aceeași atitudine ostilă față de Biserică, regimul burghezo- democrat, care a transforamt mănăstirea în pușcărie, și cel comunist, care a dărîmat-o. 150 de ani de supunere înfricoșată CT: Revenind la conseciile făcute de Biserică Puterii, au mai fost și altele pe lîngă aceea privind construirea Catedralei Mîntuirii Neamului. DC: Dar nu sînt aceleași cedări și bîlbîieli în toată biserica. Numai în Arhiepiscopia Bucureștiului s-a întîmplat așa. În alte părți nu, chiar au fost izbînzi: s-au construit catedrale frumoase și impunătoare. Cădem și noi în capcana de a vedea Biserica numai prin ce se întîmplă în București. Aici lipsesc oamenii, de aceea se înregistrează atîtea cedări. De pildă, în discuția despre homosexualitrate, trebuia înfățișată învățătura bisericii și punct. Ca și în problema avortului și în aceea a clonării. Înfățișăm învățătura Bisericii, care nu se negociază, se trăiește, se asumă. Nimeni nu vrea să taie capul păcătosului. Ce s-a întîmplat însă? În loc să fie trimis în aceste dezbateri Părintele profesor Vasile Răducă, un apologet strălucit, a fost trimis Părintele Necula, decanul Facultății de Teologie, care e un admirabil liturghier, dar nu apologet. Rezultatul îl știți. Timp de 150 de ani, clerul a fost complexat și înfricoșat de stăpînire și astea au lăsat urme. Dar am face o nedreptate dacă am reduce Biserica la Arhiepiscopia Bucureștiului și Sinodul la Patriarh. Sub această tavă chiriarhală, care pare și imobilă, se află de fapt adevărata Biserică lucrătoare. Avem și ierarhi foarte buni. Îmi pun mari speranță, de exemplu, în Preasfințitul Sofronie, Episcopul de la Gyula. Lucruri frumoase, adevărate lucruri de episcop, a făcut Preasfințitul Andrei de Alba Iulia: cea mai frumoasă facultate de teologie din țară, pace în eparhie Pericolul protestantizării și al doctorantizării CT: Este nevoie de un curent de înnoire în Biserică? DC: Adevărata și binecuvîntata înnoire o reprezintă un duhovnic precum Părintele Rafail Noica. El vine în continuarea marilor duhovnici: Părintele Cleopa Ilie, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Teofil Pîrîianu, Părintele Iustin Pîrvu. Rafail Noica este egalul lui Steinhardt, duhovnicește vorbind. Și întocmai ca acesta, vine cu o experiență politropică. Nu mai este duhovnicul care provine dintr-o familie cu mulți copii, crescut la mănăstire, fără să cunoască adevăratele lupte "din lume". Rafail Noica, în tinerețea sa, a părăsit Ortodoxia, deși fusese botezat ortodox, a trăit în Occident, a fost închinoviat într-o mănăstire care universaliza Ortodoxia în Anglia, la Essex, erau monahi greci și ciprioți, dar și ruși, în primul rînd marele arhimandrit Sofronie, uncenicul Cuviosului stareț Ioan. Părintele Rafail a tradus trei volume din opera starețului Sofronie de la Essex pe care le consider capitale într-o limbă extraordinară, căci a moștenit geniul tatălui său. De asemenea, o înnoire pe care mi-aș dori-o la orice nivel în teologie este cea reprezentată de Părintele Ioan Ică Jr., adică înnoirea în care este păstrat duhul și în care diferă numai raportarea la problemele importante ale vieții și limbajul în care se adresează duhovnicul. Vechii duhovnici aveau de-a face, în majoritatea cazurilor, cu populație rurală, cu probleme ștanțate: ceartă de la o bucată de pămînt, o supărare în familie, astea erau ispitele. De o înnoire la nivelul clerului, da, avem nevoie, pentru ca Părintele Rafail, de pildă, știe ce înseamnă drogurile și poate vorbi altfel cu unul care este ispitit de ele. De fapt, aceasta ar fi o împrospătare nu o înnoire. La fel, Biserica are nevoie și de intelectuali laici, care s-o mărturisească. Trebuie să găsim astăzi echivalentul profesorului Cîndea, al profesorului Duțu, al lui Alex Mironescu, a celor care au frecventat "Rugul Aprins". Și sînt destul de puțini din păcate. CT: Sînt semne de ridicare a unei noi elite preoțești? DC: Aici e marea primejdie. Marea plagă începe cu selecția viitorilor preoți. Selecția nu se mai face după vocație, adică nu mai avem acele preoții jertfelnice, care au fost în anii 50 60. Avem oameni tineri, veniți dintr-o viață laică, care nu mai trec prin Seminar, merg direct la Facultatea de Teologie. Cei care vor să devină preoți nu mai sînt cernuți de preotul de parohie, care îi punea să cînte în strană, îi învăța rugăciuni, îi lua cu el la slujire. Apoi, pericolul cumplit este doctorantizarea și protestantizarea învățămîntului teologic. Așadar, în loc să se formeze preotul slujitor, de molitfelnic și de facultate de teologie, se formează un fel de cercetător de institut academic. Cuvîntul de ordine pentru obținerea unei parohii în oraș este să ai titlul de doctor, iar doctoratele nu sînt decît plagiate. Li se cere unor Părinți cu 40 de ani de pastorație, buni preoți dar numai cu seminar, să-și continue studiile la fără frecvență, ca activiștilor comuniști de pe vremuri. Or acolo unde se află acești preoți s-a făcut sudura între sacerdot și comunitate. De ce le mai ceri să facă studii? Biserica este comunitate de iubire, nu ateneu. În felul acesta, în loc să fie trași oamenii spre liturghie, sînt atrași spre colocvii și congrese, spre tot felul de manifestări sterile așa zis culturale, care nu reflectă, de fapt, decît frigiderul intelectual protestant. Acesta este marele pericol: să avem preoți laicizați. Să nu ne mirăm dacă, peste 20 de ani, vom avea preoți care nu cred în Dumnezeu, ca la catolici, care vorbesc de moartea lui Dumnezeu, de o teologie în răspăr, admiratori ai lui Cioran și ai curentelor teologice apusene. Ierarhii noștri sînt răspunzători de fabricarea unor astfel de preoți din oportunismul chiriarhal care caracterizează de 150 de ani sinodalitatea română. Preotul nu mai face practică în mănăstire, nu mai este legat de vatra liturgică a mănăstirii, nu mai ascultă de duhovnici. Ei stau la bibliotecă, fișează, merg la congrese, colocvii, întîlniri ecumenice, fac orice compromisuri ca să ajungă la o parohie în străinătate. De aici vine primejdia, din oportunismul și mimetismul românesc, care, iată, nu iartă nici mediul clerical. Deja, de acum 20 de ani, pentru arhimandriții episcopabili era mai important să știe engleză, să meargă în Anglia decît să citească la Limonariu. Succesul zidurilor CT: La începutul anilor 90 a existat un Grup de reflecție pentru înnoirea Bisericii. De ce s-a dizolvat acesta, înainte de a-și împlini misiunea? DC: În acel grup se aflau o serie de personalități ecleziastice, ca actualulul Arhiepiscop Barolomeu Anania, viitorul Mitropolit Daniel, dar și cîțiva trăiriști mireni: Sorin Dumitrescu, Horia Bernea și Teodor Baconsky. Acest grup a avut un rol foarte bun pentru că, în timp ce ierarhii își temeau cîrjele și scaunele, a reintrodus, cu concursul d-lui Mihai Șora care atunci era ministru al învățămîntului și căruia trebuie să-i fim pururea recunoscători religia în școli. Să ne gîndim că astăzi încă sînt discuții ca să se introducă religia în școală în Bulgaria. Dar acest grup viza mai ales o înnoire a ierarhiei, căci asta era problema la ordinea zilei. El s-a dizolvat, pentru că un membru al său a ajuns Mitropolit, altul vicar Cît privește laicii, nu sînt luați în seamă de sinodalii noștri, care, în majoritate, cred că enoriașii vor rămîne veșnic oamenii de la țară, care sînt buni să dea o mînă de ajutor la munca brută și atît. CT: Mai este posibil și necesar un astfel de grup astăzi? DC: Un astfel de grup nu mai este posibil, pentru că atunci a fost creat de o situație de urgență, de clocot istoric. Acum ar trebui găsită o altă formulă de acțiune. Patriarhul are resentimente pentru toți cei care au aparținut acelui grup. Și-apoi nu există o preocupare a clericilor în acest sens. Biserica noastră, ca instituție, a fost pînă acum preocupată numai de umplerea unui gol: a construit biserici. În anii 90 a fost un obiectiv firesc acela de a clădi și reface biserici, dar acum gata! Ce ne facem cu un bun preot care n-are vocați de constructor, îl forțăm să devină ispravnic de biserici? Preocuparea preotului nu mai este azi predica, cateheza, discuțiile cu credincioșilor, întărirea lor sufletească, ci este îndreptată spre ciment, cuie, dulapi, rulemți, termpoan."
All Things Grow With Love
|
|
zgirboc_18 72 mesaje Membru din: 12/12/2008 |
Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 23:56
De la: click_cont, la data 2009-04-17 17:25:19De la: blagaiulia, la data 2009-04-14 15:20:01Daca exista mantuire, daca e asa cum se spune...ca Dumnezeu iti iarta toate pacatele atunci intreb: cum de exista iadul? dar tot el ne invata sa iertam gresitilor nostri el de4 ce nu ne iarta pe noi pt orice am face? |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:03
De la: jojondurant, la data 2009-04-17 17:55:58Eu cred ca in aceste vremuri tulburi,primordial ar trebui sa fie credinta in Dumnezeu care exista si cum spunea Vasix; "A fi ateu nu te impiedica cu nimic sa traiesti bine,chiar foarte bine dar nu vei gasi niciodata prietene u imi spui ceva de genu cand nu mai gasesc raspunsul la intrebarea ,de ce sa ma gandesc la religie? pai noi romani apelam la dumnezeu tot timpul in el incercam sa gasim raspunsul, in felul urmator "de ce dumnezeu masii nu am eu bani" de ce cristosu masii nu are balta peste" deci toti suntem foarte religiosi asa ca nu exista atei sa va fie clar |
|
9am033443 5 mesaje Membru din: 18/04/2009 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:11
De la: click_cont, la data 2009-04-17 13:21:27Diavolul cede ca exista Dumnezeu altfel nu ar avea adversar , nu-i asa? Sau te astepti sa-ti spunem ca-i impartaseste si ca-i respecta poruncile? |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:12
mai e careva pe aici sau vb singura
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:15
chiar nu are nimeni chef de taina
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:21
De la: blagaiulia, la data 2009-04-17 18:08:45click cont, mie nu trebuie sa-mi ierte nimeni greselile....mi se pare absurd chestia cu iertarea! Din fiecare greseala am invatat ceva, m-a ajutat in viata. Daca crezi ca mi-e frica de iad...te inseli! Dupa parerea mea este un bau-bau de speriat crestinii! eu cred ca pe oameni pacatosi dumnezeu ii reincarneaza in romani eu cred ca toti am fost oameni rai in trecut si asta ne e pedeapsa. noi suntem pacatosi politicieni demonii si basescu diavolul. nu vi se pare ca toti presedinti de vreo 50 de ani incoace se termina in "escu" poate e ca 666 numarul diavolului. am si eu o intrebare daca dumnezeu e cel bun atunci de ce pt el sa produs marea schizma din 1054 cand diavolul trebuia sa faca rau? o sa imi spuneti ca diavolul ia impins pe oameni sa faca ruptura intre biserici, dar sau mai schimbat cateva sute de papalitati si patriarhi si totusi oameni atat de sfinti cad im pacatul diavolului si nu vor sa renunte la sefia multimii "oarbe" de credinciosi ,dar cred ca mam bagat pe un alt teritoriu a mai fost cineva care a zis ca cei care isi spun atei sunt inculti , eu zic ca cei care spun ca nu stiu ce sunt pt ca nu cred in dumnezeu sunt inculti, pt ca deasta a fost gasit acest cuvant pt ai numi pe cei care nu cred. |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:22
De la: 9am033443, la data 2009-04-18 00:15:16chiar nu are nimeni chef de taina sa inteleg ca u crezi in dumnezeu? |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:24
cati ani aveti de credeti inca in iad
ati vazut careva wach men in cinema lui dzeu nu i prea mai pasa de noi |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:25
De la: 9am033443, la data 2009-04-18 00:24:46cati ani aveti de credeti inca in iad ce vrei sa zici? |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 00:42
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-18 00:21:42De la: blagaiulia, la data 2009-04-17 18:08:45click cont, mie nu trebuie sa-mi ierte nimeni greselile....mi se pare absurd chestia cu iertarea! Din fiecare greseala am invatat ceva, m-a ajutat in viata. Daca crezi ca mi-e frica de iad...te inseli! Dupa parerea mea este un bau-bau de speriat crestinii! Deci dacă aș candida la președenție...aș avea mari șanse????
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 01:32
Învierea Domnului Iisus să aducă în sufletul vostru Iubire și Bucurie! Nu uita că destinul Său a fost "CRUCEA", scopul Său a fost "DRAGOSTEA", motivui Lui ai fost tu! Sunt zile când ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima mai caldă și mai deschisă.
Tuturor forumiștilor, vă doresc din suflet SĂRBĂTORI FERICITE!!!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 303 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 12:29
nu este o moda a avea o anumita orientare religioasa totul tine de cum percepi aceste lucruri gravitatea problemei este atunci cand fara credinta te afiliezi unui anumit grup religios sau cu o anumita perceptie religioasa.
|
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 14:11
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-18 01:32:34Învierea Domnului Iisus să aducă în sufletul vostru Iubire și Bucurie! Nu uita că destinul Său a fost "CRUCEA", scopul Său a fost "DRAGOSTEA", motivui Lui ai fost tu! Sunt zile când ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima mai caldă și mai deschisă. vad ca ai o poza cu un copil si preluand exemplul lui dumnezeu tiai crucifica fiul pt iertarea pacatelor , ale tale si ale celor din jurul tau? de unde si expresia bataia e rupta din iad pt ca dumnezeu sia omorat fiul diavoluyl numai ii bate cand nu sunt cuminti eu cred ca diavolul e ocrotitorul copiilor |
|
9am28543 8 mesaje Membru din: 17/04/2009 |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 15:17
un film iti arata adevarul? sau iti spune in ce sa crezi? cati ani ai tu? shtii de ce sunt facute filmele?
nu? sa aduca banii |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 15:46
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-18 14:11:35De la: dora_visinescu, la data 2009-04-18 01:32:34Învierea Domnului Iisus să aducă în sufletul vostru Iubire și Bucurie! Nu uita că destinul Său a fost "CRUCEA", scopul Său a fost "DRAGOSTEA", motivui Lui ai fost tu! Sunt zile când ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima mai caldă și mai deschisă. Văd că ești de o prostie cum rar mi-a fost dat să văd! Îți permiți să faci supoziții aiurea, fără să știi dacă eu cred în vreun D-zeu...sau altceva! Ar fi bine să te abții...că nu mă cunoști nici pe mine, nici familia mea, nici credințele sau situația pe care o avem!!!!
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 20:03
De la: click_cont, la data 2009-04-17 13:21:27Diavolul cede ca exista Dumnezeu altfel nu ar avea adversar , nu-i asa? Sau te astepti sa-ti spunem ca-i impartaseste si ca-i respecta poruncile? oare nu ti-ai dat seama ca intrebarea a fost ironica ? macar atat m-asi fi asteptat... E CLAR CA DIAVOLUL CREDE IN DUMNEZEU OK?...si daca diavolul crede in Dumnezeu cum atunci mai puteti crede ca ar exista atei?OARE EXISTA ATEI ? EU ZIC CA NU CU SIGURANTA . ?Orice om se inchina la ceva ...DACA DIAVOLUL NU-I ATEU ATUNCI NU EXISTA NICI ATEI . |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 20:42
Găbiță..7,
Cei ce nu cred în D-zeu, nu cred nici în diavol!....Și nu este adevărat că toată lumea se închină la ceva sau cineva! Cei ce cred în Diavol, cred și în D-zeu!
|
|
|
|

.Incultura nu sta in ateism.Cite persoane sunt atte si foarte inteligente si cu o anumita cultura care nu se compara cu cea ce scrieti dumneavoastra aici......Oricine are dreptul de a spune orice,despre sine si NU DESPRE ALTII.
DUMNEAVOASTRA V-AR FI FRICA SA AFORMATI CA SUNTETI ATEU in caz ca a-ti fi?
Ce intrebare domnule!!!!!!!!!
sustin idea cu iadul.