Info
x
Ce este la moda;credinta sau ateismul???
|
msutaca 79 mesaje Membru din: 7/11/2008 |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 05:22
pentru un musulman e bine sa.......studieze despre ORTODOXIE !!! Daca el cauta sincer ADEVARUL, atunci va simti ca El este in Ortodoxie !!!!! Asta se intimpla si cu o multime de americani protestanti inclusiv pastori, marea majoritate intelectuali, care trec la Ortodoxie !!!! Eu am fost acolo si am vazut !!!
Deci, cauta sincer in inima ta ADEVARUL !!!!! Si-l vei gasi in credinta stramosilor poporului Roman !!!!!!!!!!!! Adica in ORTODOXIE !!!!! DOAMNE AJUTA !!!!!!!! Mircea |
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 05:45
Islamismul sau budismul nu sunt secte!Comparatia cu turnurile e cat se poate de corecta!Stii cum e:stai stramb si judeca drept!Ceea ce noua ne pare a fi drept,altora poate parea stramb!
|
|
miagligor 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Arad |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 07:28
CUNOSTINTA!!!!!!!!!!!!!!!!dragilor
fara ea nu ai capacitatea sa ti gasesti raspuns !cauta, citeste ,scotoceste si raspunsul la aceasta importanta intrebare va veni el spre tine mai usor decit iti poti imagina tu acum cel din ceata .Scuze,nu mi lua in nume de rau sfatul si eu eram ca tine . |
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 08:17
Cu mine vorbeai?Eu sunt in ceata?Ai fost si tu ca mine?Dar cum sunt eu?Nu ma supar...
|
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 15:44
De la: maria_tu, la data 2008-12-23 16:32:02Biblia nu neaga existenta mai multor dumnezei. De aceea in multe locuri gasim scris Dumnezeul lui Avram , Isac si Iacov. Daca mama mea m-ar fi tarat prin biserici in vremea comunistilor NU ar fi facut CU NIMIC MAI BINE decat a si facut, in mod PRACTIC, prin PUTEREA EXEMPLULUI, prin MODUL DE VIATA CE L-A DUS - de sfanta! Ceea ce facem este cu adevarat important, si nu de cate ori dam din maini inchinandu-ne si cate rugaciuni spunem Ce folos ca ca tatal copiilor mei isi facea semnul crucii si-si spunea rugaciunea in fiecare noapte? Cand a putut sa ma insele, si mai ales sa ma MINTA ... o face inca si acum - ma MINTE total lipsit de sens. Ce ma intereseaza pe mine viata lui? Ce rost are sa ma mai minta? Daca voi puteti intelege asemenea oameni ... pentru mine este peste putinta, si nici macar nu ma mai straduiesc, caci toata stradania a fost INUTILA - asa cum este si MINCIUNA
|
|
msutaca 79 mesaje Membru din: 7/11/2008 |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 05:58
Imi pare sincer rau pentru ce ti se intimpla. Dar sa stii ca Dumnezeu iti incearca Credinta, Dragostea !!!!!! Crezi tu ca-ti face el rau tie ?! Nu !!!!!! Tu sa-l iubesti ca si cum el ar fi un sfint !!! Cu Dragostea pe care o aduni in inima ta cu aceea te duci dincolo !!!!!!!
De fapt asa ar trebui sa vedem noi in fiecare om : un sfint !!! Sa iubim fiecare suflet ca si cum omul acela ar fi un sfint ! Cit despre credinta, religie, turnuri etc.....CEL CARE CAUTA SINCER PE DUMNEZEU, CU RIVNA, RABDARE, CREDINTA, ACELA VA GASI CALEA DREAPTA IN DREAPTA CREDINTA, ADICA IN ORTODOXIE CARE INSEAMNA DREAPTA MARIRE, DREAPTA CREDINTA !!!!!! In rest are Dumnezeu grija. DOAMNE AJUTA !!!!!!!! Mircea, un pacatos ortodox |
|
sfinx2003 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 23:18
Foarte interesant ca ai scris vieru_cezar_iasi.
-eu zic ca stiinta nu poate fi demontata decat printr-o gandire subiectiva. -a fi crestin sau ateu ar trebui sa fie alegerea fiecaruia, dar nu o alegere bazata pe frica (iar in privinta asta practicile bisericii in vechime e plina de exemple), sau pe baza locului in care te-ai nascut. Refuz sa cred ca am avut norocul sa ma nasc ortodox, dar am avut ghinionul de a nu ma naste in orice alta religie si astfel sunt un pacatos irecuperabil. Asta nu e liber arbitru. De unde stiu care e adevarata religie? Pentru ca fiecare religie zice ca ea este cea adevarata si buna. -in privinta a ceea ce propovaduieste religia cu privire la om, (cele 10 porunci, iubirea, despre suflet etc.) pot sa zic ca sunt numai lucruri bune -o problema a crestinismului dovedirea perioadelor in care au fost scrise scripturile, de cine au fost scrise si cu ce scop, de asemenea existenta evangheliei dupa Iuda. |
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 08:15
Pentru sfinx2003
Mulțumesc că te-a interesat ceea ce am scris. 1. Nu am avut nici o clipa intenția să demontez știința, dimpotrivă, am arătat că știința este de fapt în armonie cu religia, nu cum încercau unii s-o prezinte ca fiind opusă religiei. Sau poate ai vrut să scrii demonstrată in loc de demontată ? 2. În privința carților Bibliei : se știe când au fost scrise. Cărțile Vechiului Testament au fost scrise cu multe secole înainte de Cristos și pe parcursul mai multor secole. Iar cărțile Noului Testament au fost scrise în primul secol creștin, deci la scurt timp după înălțarea lui Isus Cristos la cer. Alte evanghelii, cum ar fi cea a lui Iuda, sunt apocrife, adică neautentice și au fost scrise mai târziu. Cărțile autentice și inspirate de Dumnezeu sunt cele din cadrul Bibliei. 3. Un ateu nu are scuză pentru necredința sa, se află în ignoranța vinovată chiar dacă nu ar avea nici un fel de cultură religioasă, deoarece existența lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creație (chiar fără revelația supranaturală), după cum spune și psalmistul: Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria (Psalm 18, 1) precum și Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea către romani : În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se vad lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că [necredincioșii] nu se pot dezvinovăți (Romani 1:20). În Psalmul 13,1 este scris: "Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu".", adică a afirma sau a crede că nu există Dumnezeu este ceva absurd, este ca o nebunie. Un ateu poate fi iertat dacă face pocăință pentru păcatul ateismului ca și pentru orice alt păcat. Credința e o condiție necesară pentru mântuire, pentru fericirea veșnică, dar nu e suficientă. După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moartă (Iacob, 2, 26) În privința religiilor necreștine, acestea conțin o parte, un sâmbure din adevăr, însă conțin și anumite teorii incompatibile cu învățătura creștină. Creștinismul prețuiește însă sâmburele de adevăr din religiile necreștine și îl consideră ca o pregătire pentru îmbrățișarea Adevărului total al Evangheliei. Iată, pe scurt, câteva dintre motivele pe care le avem să credem că întregul Adevăr se găsește în învățătura creștină : - Buddha, Mahomed și alții care sunt doar oameni nu pot fi puși pe același plan cu Isus Cristos care a dovedit că este Fiul lui Dumnezeu întrupat. Buddha, Mahomed și alții n-au fost prevestiți de profeți, nici nu au făcut ce a făcut Isus. Isus Cristos a spus și a dovedit prin toată viața sa, prin învățăturile și prin minunile sale că este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu doar om și că el este Calea, Adevărul și Viața : « Eu sunt Calea, Adevărul și Viața » (In. 14,6) În el sunt două firi : divină și umană. Dacă n-ar fi fost Fiul lui Dumezeu, n-ar fi avut viața prevestită de profeți cu veacuri înainte, nu s-ar fi împlinit profețiile referitoare la el, nici nu ar fi putut să învie morții, să învie el însuși din morți, să potolească furtuna pe mare, să vindece atâția orbi, bolnavi, etc. Dar el a făcut toate acestea și multe altele. După înviere el a mai rămas 40 de zile pe pământ, până la înălțare și a fost văzut de apostoli și de mulți alți oameni. Apostolii au mâncat și au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toată viața despre Învierea Domnului Isus Cristos și au murit pentru acest adevăr. E clar că nu ar fi murit ei pentru o minciună. Marele matematician, fizician și filosof francez Blaise Pascal, spunea : Cred cu bucurie în cuvântul acelora care și-au dat viața pentru ceea ce au spus. Accesând linkul următor găsiți o carte foarte bună despre Isus Cristos. Poate fi citită direct pe internet, fără a fi necesar să fie descărcată în calculator : www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos - Așa cum spuneam, Isus Cristos a spus și a dovedit că el este Calea, Adevărul și Viața. Deci el este Calea, singura cale spre Dumnezeu Tatăl, nu o cale printre altele, nu una dintre căi. În acest sens, acum câțiva ani, un indian, fost hindus, a ținut conferințe și în România și a spus că s-a convertit la creștinism pentru că a înțeles că Isus Cristos este Calea, singura cale Spre Dumnezeu Tatăl, nu una dintre căi. - Isus Cristos mai are o noutate radicală față de învățăturile altor religii și anume învățătura iertării dușmanilor și chiar iubirea lor. Nici o altă religie nu are această învățătură. Sunt două feluri de ignoranță : ignoranță vinovată și ignoranță nevinovată. Cei care s-au născut și au fost crescuți în religiile necreștine se află în ignoranță nevinovată față de creștinism, dar un om care s-a născut într-un spațiu creștin, se află în ignoranță vinovată dacă nu se interesează de învățătura creștină, n-o crede și n-o urmează. Cei care aparțin religiilor necreștine, deoarece se află în ignoranță nevinovată în privința creștinismului, vor fi judecați conform legii morale înscrise de Dumnezeu în sufletul fiecărui om și conform conștiinței lor sincere, dar un creștin va fi judecat conform urmării învățăturii lui Isus Cristos. Deci, nu putem spune că toți cei care aparțin religiilor necreștine merg în iad, după cum nu toți creștinii merg în rai. Simpla denumire de creștin nu face pe nimeni creștin, ci viețuirea cu adevărat creștină îl face creștin. Intră te rog și pe blogurile următoare: www.cezar-iasi.blogspot.com/ Pe blog găsești: Argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte, Înregistrări video cu miracole. Videoclipuri. Legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio). Cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator). Articole foarte interesante. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii gratuite, etc. Poți intra și pe blogul următor: www.augustincezar.blogspot.com/ Acest blog conține : Argumente științifice și religioase că un copil e ființă umană din clipa concepției. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Mărturii ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative la avort. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare Te rog intră pe bloguri și trimite-le mai departe. Chiar se merită. |
|
|
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 08:26
Completare:
Evangheliile și celelalte cărți ale Noului Testament au fost scrise de apostoli ai lui Isus, precum și de ucenici ai apostolilor, în primul secol creștin. Scopul scrierii lor a fost să ne arate învățătura lui Isus Cristos pentru mântuirea noastră, precum și îndeplinirea profețiilor Vechiului Testament în Isus Cristos. |
|
richard_gher2000 28 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 11:07
De la: msutaca, la data 2009-02-01 04:44:48Da Kenny draga, Nu judeca ca sa nu fii judecat! Probabil ca nu poti intelege anumite lucruri si nu am dreptul sa te judec pentru asta, dar daca ai o farama de iubire in tine, nu vei mai putea arunca nu noroi in nimeni, chiar de ar fi cel mai rau om de pe pamant. Dar Dumnezeu care stie fiecaruia cat i-a dat probabil nu te va judeca cu asprime pentru ca nu poti si poate ma judeca pe mine mai cu asprime pentru desi nu gandesc asa, nu ma comport exact cum trebuie. Nu o spun cu ironie!!! sa stii. Am intalnit oameni din "religii strambe" care dau clasa ortodocsilor. Unii nu erau nici macar crestini! Vezi pilda bunului Samaritean! |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 11:32
De la: Kenny, la data 2009-01-30 20:41:44De la: msutaca, la data 2009-01-30 19:59:04Pentru credinciosii de drapta credinta-ORTODOXA, Mustaca e o persoana deosebita.Are un stil propiu de a ne caracteriza. Ca si comunistii , cine nu spunea ca ei, gata era tradator de neam si tara. Cu nu consider cultele religii strambe , ci forme diferite de inchinare cu "manuale" un pic diferite, unii acceptand si lecturi suplimentare scrise de contemporanii nostrii.Noi nu acceptam decat Biblia(cuprinzand 66 carti), restul e pentru cultura generala. |
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 11:35
De la: richard_gher2000, la data 2009-02-04 11:07:19De la: msutaca, la data 2009-02-01 04:44:48Da Kenny draga, Nu te stresa pra mult cu Mustaca, el are o singura idee ca celilalti sunt sectanti si nu ai ce sa-i faci.Bine ca se roaga pentru noi, in rest nu iti mai consuma energia raspunzandu-i. MULTA PACE. |
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 11:36
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-02-04 08:26:29Completare: Cezar, sincer, te admir pentru rabdarea, perseverenta si bunul simt de care dai dovada. Multa pace! |
|
Calatorul 68 mesaje Membru din: 31/01/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 11:56
Mircea pacatosu..!!!
LUMINA trebe sa o ai in inima,nu aprinsa de o lumanare,dar gandirea ta arhaica lasa de dorit.Iar dracii care iti umbla prin cap,vin in urma consumului exagerat de alcol...!!
|
|
sbb_on_line 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 12:12
pai ce sa spunem? Niste orbi ii calauzesc pe alti orbi...Nenea asta spune ca lumina apare o data si numai o singura data pe an , in acel loc, despre care ne place sa spunem ca este mormantul Domnului Iisus. Hristos insa a spus "Eu sunt lumina lumii", si apoi le-a spus ucenicilor "voi sunteti lumina lumii". Apoi nu gasesc nicaieri prin biblie "cine isi face semnul crucii va fi mantuit , sau va scapa de Satana". Eu am gasit "cine crede va fi mantuit". In fine, bine a spus Hristos despre voi ca aveti cheile Imparatiei Lui Dumnezeu, nici voi nu intrati in ea, dar nici pe altii nu-i lasati sa intre.... Domnul sa va mustre
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 04:25
Daca ar avea loc un fenomen astronomic gigantic, nu stiu, o explozoie de supernova, o trecere a unui obiect foarte aproape de Pamint sau o aparitie inteligenta gigantica (o nava), in fata unei emisfere a globului sau ptr intregul glob, toata atentia ar fi atrasa de acel fenomen si s-ar uita toate diferendele intre oameni. Apoi am lua-o de la capat.
Si ar fi vorba doar de manifestari de materie moarta, va dati seama ce unificare in gindire a intregii omeniri, s-ar face in fata unui pericol mai viu. Cam asa vad eu cauza, dar si unificarea acestor diferende in multe domenii, nu numai religie.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 22:27
Aspectele de constiinta personala sunt intime si nu trebuie facute publice niciodata. A afirma insa ca esti ateu este o dovada de incultura. Exact cum arata o domnisoara care pe postul de televiziune spune ca nici cartofi prajiti nu stie sa faca. Chiar daca este asa, este o calitate ? Sigur nu te obliga nimeni sa ai sau sa nu ai o anumita credinta. Crezi ce vrei dar respecta si pe ceilalti. Nu este necesar sa stie toata lumea cat de multe lucruri nu cunosti. Este ca si cum ai umbla in pielea goala, fara ca cineva sa te oblige. Insasi formularea din topic lasa mult de dorit. Cu greu m-am hotarat sa scriu totusi aceste randuri pentru ca nu se raspunde chiar la orice intrebare idioata. Si sunt destule pe acest FORUM dar nu se cade sa raspunzi la orice si oricui. La adapostul anonimatului sunt multi care isi demonstreaza nestiinta ca sa fiu mai bland. Dar sunt totusi si opinii cel putin interesante din partea unora care chiar daca nu sunt prea cititi au pareri de bun simt. Si pentru aceia m-am hotarat sa scriu. Logos.
|
|
MAMITZA 119 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 14:07
TOT BUNA SA VA FIE ZIUA, BUCURIILOR ! "LA MODA", NU ESTE NICI UNUL DINTRE ACESTI TERMENI "CREDINTA SAU ATEISM" ! "...PE O ANUMITA TREAPTA A DEZVOLTARII SOCIETATII OMENESTI ...", RESPECTIV INCA DIN COMUNA PRIMITIVA, OAMENII AU SIMTIT NEVOIA UNUI AJUTOR IN LUPTA CU VITREGIILE NATURII - I-AU SPUS IDOL, ZEU, DUMNEZEU ! SI DUMNEZEU A RAMAS PANA IN ZILELE NOASTRE, CAND UNII OAMENI AU INVENTAI, IAR ALTII SE TEM DE "PASAPOARTELE BIOMETRICE" ... IN RAGAZUL OFERIT RUGACIUNILOR, OAMENII GASEAU SOLUTII PENTRU PROBLEMELE LOR! ATEISMUL A APARUT MULT MAI TARZIU : INTAI DIN TRUFIE - NERECUNOASTEREA UNEI PUTERI DIVINE, CARE NE AJUTA DAR NE SI JUDECA FAPTELE -, IAR MAI TARZIU, CRED CA DUPA APARITIA MARXISMULUI, DIN OPORTUNISM, DIN DORINTA DE A FI ALTFEL SAU CUM ITI CEREAU MAI MARII ZILEI ! NOI, ROMANII, SUNTEM UN POPOR DE OAMENI CREDINCIOSI, CU MULT BUN SIMT IN ALE PRACTICILOR BISERICESTI ! DAR UN LUCRU ESTE CERT PENTRU TOTI CREDINCIOSII: DUMNEZEU ESTE IN TRUPUL, MINTEA, SUFLETUL SI FAPTELE NOASTRE ! RUGACIUNEA, CA MOMENT DE SMERENIE PIOASA, SI DE A CERE AJUTOR BUNULUI DUMNEZEU IN A NE LIMPEZI MINTEA SI A GASI SOLUTII LA PROBLEMELE DE ZI CU ZI SAU LA CELE CE NE COPLESESC PRIN GRAVITATEA LOR ESTE CEL MAI NECESAR LUCRU POSIBIL A-L FACE, ORIUNDE NE-AM AFLA : IN SFANTUL LACAS AL BISERICII SAU IN LINISTEA CASEI NOASTRE, IN FATA ICOANEI SAU NU ! DUMNEZEU NE AUDE SI NE ASCULTA ! ATEI NU EXISTA DECAT DECLARATIV !
DDR
|
|
eduard87_2005 77 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 14:05
upload your muzic.upload funny pictures and meet new frends
got-you.org/ |
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 15:50
De la: gigilipianu, la data 2009-03-09 22:27:04Aspectele de constiinta personala sunt intime si nu trebuie facute publice niciodata. A afirma insa ca esti ateu este o dovada de incultura. Exact cum arata o domnisoara care pe postul de televiziune spune ca nici cartofi prajiti nu stie sa faca. Chiar daca este asa, este o calitate ? Sigur nu te obliga nimeni sa ai sau sa nu ai o anumita credinta. Crezi ce vrei dar respecta si pe ceilalti. Nu este necesar sa stie toata lumea cat de multe lucruri nu cunosti. Este ca si cum ai umbla in pielea goala, fara ca cineva sa te oblige. Insasi formularea din topic lasa mult de dorit. Cu greu m-am hotarat sa scriu totusi aceste randuri pentru ca nu se raspunde chiar la orice intrebare idioata. Si sunt destule pe acest FORUM dar nu se cade sa raspunzi la orice si oricui. La adapostul anonimatului sunt multi care isi demonstreaza nestiinta ca sa fiu mai bland. Dar sunt totusi si opinii cel putin interesante din partea unora care chiar daca nu sunt prea cititi au pareri de bun simt. Si pentru aceia m-am hotarat sa scriu. Logos. Nu dle Lipianu ! Nu aveti dreptate ! Eu afirm cu convingere : SUNT ATEU ! Dvs. ma cunoasteti foaste bine ! Nu cred ca puteti afirma despre mine : "A afirma insa ca esti ateu este o dovada de incultura !" Chiar credeti in ce ati spus mai sus ??? Eu , din cate va stiu, consider ca ati facut o gafa monumentala , nu ca ati dorit sa insultati pe cineva ! Sa auzim de bine ! |
|
mihaineagoe 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 16:35
trebuie sa fii de-a dreptul idiot sa te declari credincios sau ateu "dupa cum e pa trend"
ori esti una, ori alta! auzi, moda... |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 16:52
De la: mihaineagoe, la data 2009-03-17 16:35:46trebuie sa fii de-a dreptul idiot sa te declari credincios sau ateu "dupa cum e pa trend" Prietene ! De ce ma insulti ??? INTOTDEUNA AM AFIRMAT : SUNT ATEU CONVINS ! De ce ma insulti ??? |
|
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 17:04
n-am insultat, am constatat.
in general ateii sunt ca inteligenta peste medie, ca orice prost poate urma turma, dar ca sa ai curajul sa iti folosesti creierul si sa faci nota discordanta iti trebuie ceva in plus. evident, mai sunt si exceptii, cum bine mi s-a demonstrat adineauri, de m-a facut sa postez ceva pentru prima oara in viata mea. daca tu, ca ateu, poti gandi ca asa ceva e o moda, eu ar trebui sa ma simt insultat ca sunt pus in aceeasi oala cu tine. |
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 00:03
De la: mihaineagoe, la data 2009-03-17 17:04:40n-am insultat, am constatat. Gresesti ! Nu spun ca ateismul este la moda ! Spun ca eu sunt aeru convins ! Ori asta e altceva , e vorba de convinderea me intima ! Daca ai observat , si sunt sigur ca da, acum e la moda sa "te dai credincios" ! cred ca ai observat ca toti politicienii sunt la toate sarbatorile religioase ca sa fie vazuti de multime ! Stii ce mi-a spus un politician de succes? Mi-a spus: Citez: "Trebuie sa fac asta, pentru ca pica bine la prostime "! Rezultatul: Un nou mandat ! Atentie ! Nu doresc sa insult adevaratii credincisi ! Stiu ca sunt foarte multi credinciosi convinsi ! E dreptul lor ! Eu nu il neg ! Dar si eu am dreptul sa fiu ateu convins ! Sa auzim numai de bine ! |
|
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 09:51
OK, atunci putem fi de acord.
|
|
eduard87_2005 77 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 14:32
cool pictures got-you.org
|
|
valentind_1983 69 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 18:26
La moda este sa faci parte dintr-o religie doar cu hartia si cand e vorba de actiuni sa le faci tot dupa intelepciunea propire. Intelepciunea proprie nu e mereu demna de incredere pentru ca ne face egoisti.
La inceput existau doi oameni si o singura religie. Nu se numea nici ortodoxa, nici catolica nici budista, etc... Dumnezeu era unul. Nu au facut planeta asta mai multi dumnezei. Dar la un moment dat al istoriei cei doi oameni au considerat ca mai bine ar fi daca s-ar guverna independent de Dumnezeu. Atunci a intrat pacatul in lume (Romani 5:12). Consecintele au fost prima crima, venirea pe pamant a nefilimilor, violenta, nedreptatile ( indreptate impotriva celor mai slabi si a femeilor), si in final diversitatea religioasa. Insa un cuvant striga mai puternic decat celelalte. E vorba de nedreptate. Inechitate. Si multe au fost provocate de conducatorii religiosi prin amestecul in viata politica. Din cauza lipsei de timp, voi continua sa scriu intr-o alta postare.
Valentin Dobre
|
|
Fosta membra 9am.ro 1512 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 23:51
Ca sa raspund la intrebarea initial: in Romania de astazi cu siguranta este la moda FANATISMUL religios si falsa credinta. Oameni care prin biserica fac niste cruci si spun niste rugaciuni de zici ce-i asta, si care pe urma se duc acasa si-si bat copiii, fura, se drogheaza, in fine, se dau mari credinciosi, ar fi in stare sa dea si in cap unuia care spune ca are alta credinta sau nu are nici una, dar nu urmeaza de nici o culoare ce scrie prin biblie. Cam asta e "la moda" in Romania de astazi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 00:02
republikne...ai dreptate intr-o masura ...exista si astfel de persoane...dar...cum de nu le vezi tu pe celelalte....cum de nu ai vazut pana acum un bun crestin in adevaratul sens al cuvantului?
ps:ma uimeste la culme statusul tau..... ...cu tot respectul...e o tampenie....!
|
|
craigdavidro 33 mesaje Membru din: 26/01/2009 |
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 12:35
k...majoritatea sa spunem ca suntem crestini da?...eu sunt crestin,si nu ma pot lua de alta religie. Religia crestina a facut un mare rau. Atunci cand a afirmat ca pentru fiecare bine noi vom fi rasplatiti in viata viitoare. Atunci cum ramane cu binele facut din interes?...toti crestinii spun ca "fa aia ca o sa ai parte in viata de dupa", mie imi suna a monopoly...cu cat mai multe "fapte bune"... cu atat cumper mai mult teren in rai...sau eventual macar biletul.
Consider gandirea asta gresita. fa un bine nu fiindca exista viata de apoi...nici macar nu e sigur....ci pentru ca tu vrei sa faci un bine...din altruism. Sa aud critica celor indoctrinati. |
|
|
|

TOT BUNA SA VA FIE ZIUA, BUCURIILOR ! "LA MODA", NU ESTE NICI UNUL DINTRE ACESTI TERMENI "CREDINTA SAU ATEISM" ! "...PE O ANUMITA TREAPTA A DEZVOLTARII SOCIETATII OMENESTI ...", RESPECTIV INCA DIN COMUNA PRIMITIVA, OAMENII AU SIMTIT NEVOIA UNUI AJUTOR IN LUPTA CU VITREGIILE NATURII - I-AU SPUS IDOL, ZEU, DUMNEZEU ! SI DUMNEZEU A RAMAS PANA IN ZILELE NOASTRE, CAND UNII OAMENI AU INVENTAI, IAR ALTII SE TEM DE "PASAPOARTELE BIOMETRICE" ... IN RAGAZUL OFERIT RUGACIUNILOR, OAMENII GASEAU SOLUTII PENTRU PROBLEMELE LOR! ATEISMUL A APARUT MULT MAI TARZIU : INTAI DIN TRUFIE - NERECUNOASTEREA UNEI PUTERI DIVINE, CARE NE AJUTA DAR NE SI JUDECA FAPTELE -, IAR MAI TARZIU, CRED CA DUPA APARITIA MARXISMULUI, DIN OPORTUNISM, DIN DORINTA DE A FI ALTFEL SAU CUM ITI CEREAU MAI MARII ZILEI ! NOI, ROMANII, SUNTEM UN POPOR DE OAMENI CREDINCIOSI, CU MULT BUN SIMT IN ALE PRACTICILOR BISERICESTI ! DAR UN LUCRU ESTE CERT PENTRU TOTI CREDINCIOSII: DUMNEZEU ESTE IN TRUPUL, MINTEA, SUFLETUL SI FAPTELE NOASTRE ! RUGACIUNEA, CA MOMENT DE SMERENIE PIOASA, SI DE A CERE AJUTOR BUNULUI DUMNEZEU IN A NE LIMPEZI MINTEA SI A GASI SOLUTII LA PROBLEMELE DE ZI CU ZI SAU LA CELE CE NE COPLESESC PRIN GRAVITATEA LOR ESTE CEL MAI NECESAR LUCRU POSIBIL A-L FACE, ORIUNDE NE-AM AFLA : IN SFANTUL LACAS AL BISERICII SAU IN LINISTEA CASEI NOASTRE, IN FATA ICOANEI SAU NU ! DUMNEZEU NE AUDE SI NE ASCULTA ! ATEI NU EXISTA DECAT DECLARATIV !
...cu tot respectul...e o tampenie....!