Info
x
Ce este la moda;credinta sau ateismul???
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 18:48
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-30 12:08:26"Ai dreptate,in loc de bere se va degusta vin,iar in loc de halba,se va citi butoi stejar! "Cand ma-ntorc de la Tel Aviv o sa-ti aduc o sticla cu vin de Galileea,special pentru crestini!
|
|
zgirboc_18 72 mesaje Membru din: 12/12/2008 |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 21:37
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-30 02:14:26De la: dora_visinescu, la data 2009-04-30 01:55:24Vieru_Cezar: am si eu o intrebare cum siau dat seama oamenii cand sa interzis de catre dumnezeu sa se mai inmulteasca intre frati. si inainte se stia ca dupa este interzsi sexul cu persoane de sex opus sub 18 ani?sau asta a tinut de moralitate la fel si cu incestul? pt ca nici acum nu esti inchis pt asta dar e imoral. desi exista complexul lui oedip datorita moralitatii nu datorita religiei ramane doar o relatie parinte copil . totusi imi vei raspunde la intrebarile pe care ti le am pus mai demult? |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 23:11
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-30 21:37:07De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-30 02:14:26De la: dora_visinescu, la data 2009-04-30 01:55:24Vieru_Cezar: Da, da .... si bineinteles ca primi oameni erau albi, ... da, da, ... si s-au inegrit de suparare .... da, da ... si li s-au "ovalizat" ochii sa nu vada mai bine adevarul, .... da, da, .... si bineinteles ca nu cred o iota din prostia asta.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 03:29
De la: New_Age, la data 2009-04-30 23:11:53Pentru new age:De la: zgirboc_18, la data 2009-04-30 21:37:07De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-30 02:14:26De la: dora_visinescu, la data 2009-04-30 01:55:24Vieru_Cezar: La început a fost o singură pereche de oameni , acest lucru ni-l arată și Biblia și la această concluzie au ajuns și oamenii de știință prin studiile genetice prezentate în acel documentar de pe Discovery, de care am mai spus. Nu se știe dacă primii oameni erau albi sau nu. Diferențele între rase au apărut în timp, datorită factorilor de mediu, dar acest lucru a fost voit tot de Dumnezeu. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 07:04
bai cezare,am crezut ca daca te voi ignora si nu te voi mai jigni,te vei potoli si-ti va veni mintea la cap,m-am inselat,esti un prost cu creier spalat si imbecilizat,du-te nene in desert sa predici aberatiile tale inculte,nu ne mai jigni inteligenta
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 07:05
retine papagal decojit este ultimul avertisment-rugaminte pe care ti-l adresez
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 08:23
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-01 03:29:43La început a fost o singură pereche de oameni , acest lucru ni-l arată și Biblia și la această concluzie au ajuns și oamenii de știință prin studiile genetice prezentate în acel documentar de pe Discovery, de care am mai spus. Nu se știe dacă primii oameni erau albi sau nu. Diferențele între rase au apărut în timp, datorită factorilor de mediu, dar acest lucru a fost voit tot de Dumnezeu. .. De fapt, cezar a spus un lucru mai mult decat adevarat... si cu conotatii foarte profunde..Asta,bineanteles,daca trecem peste partea cu Adam,Eva si Biblia copiata dupa Talmudul evreilor,care l-au incropit parte din legendele sumeriene,parte din cele egiptene,plus ceva legende ale triburilor migratoare din desert ,cea mai importanta parte fiind constituita din propria lor istorie antica,cu care noi nu avem nici in clin nici in maneca..Partea foarte adevarata din mesajul lui Cezar este cea referitoare la culoarea stramosilor omului modern. Incerc sa ma explic.. Este adevarat ca in urma analizelor efectuate pe baza noului program al genomului uman s-a stabilit ca toti oamenii provin dintr-un stramos comun ,dar informatia a fost prezentata trunchiat si incomplet in media,din motive usor de dedus. Cercetatorii au mers pana la o secventa a ADN-ului care nu are stramosi,ceea ce inseamna ca au gasit ''pacientul zero'' ..In mod logic,din moment ce numai femeile procreeaza,s-a stabilit ca primul stramos era o femeie.Aceasta informatie insa,nu trebuie judecata prin intermediul uneltelor logice pe care le folosim in viata de zi cu zi,pentru ca ne vom trezi invariabil in fata vechii povesti cu oul si gaina..Studiul ADN-ului antic se bazeaza pe cel al mamei aproape intotdeauna, nu pentru ca nu ar fi existat tatal,ci pentru ca mostenirea genetica a tatalui,desi foarte importanta,nu se pastreaza in timp.Pentru a intelege asta,ar trebui sa studiem genetica si bio-chimia.Ceea ce ramane este doar materialul de constructie,care este in mod direct donat de catre mama,prin faptul ca fatul se dezvolta din ea insasi,facand parte integranta din corpul femeii ,inainte de diferentiere.De exemplu,imediat dupa nastere este foarte greu de facut un test de paternitate,pentru ca sangele bebelusului este de fapt sangele mamei ,pana cand vor incepe sa circule propriile hematii.Daca femeia a fost prima,cu cine si-a facut copiii si mai ales de unde a aparut ea?..Intrebare de altfel foarte logica..dar nu functioneaza asa... De la Darwin stim ca evolutia se bazeaza pe selectie naturala,iar salturile evolutive au loc prin intermediul accidentelor genetice repetate, dupa principiul 99 proaste,al 100-lea e bun.. So, din grupul de maimute antropoide primordial, care numara doar un numar extrem de redus de membri, una dintre femele a avut un atu genetic..Fie era cea mai atragatoare si de aceea a facut furori printre masculi, nascand astfel cei mai multi pui,fie puii ei au fost cei mai puternici din grup si au supravietuit ,inmultindu-se cu restul primatelor din grup si transferand astfel gena mai departe pana cand aceasta s-a regasit in toti membrii acelui grup,care crestea...A fost o selectie,desfasurata probabil pe o perioada nu foarte indelungata.. Si acum,partea care ma intereseaza pe mine si pentru care am postat aici.. Cezar a spus :'' Nu se știe dacă primii oameni erau albi sau nu. Diferențele între rase au apărut în timp, datorită factorilor de mediu, dar...'' Adevar zdrobitor ! La vremea cand prima maimuta a invatat sa aprinda focul,incetand astfel sa mai fie maimuta, continentele aratau cu totul altfel si la fel si clima..Astazi, zona ecuatoriala este foarte calda,iar noi punem culoarea rasei negre pe seama acestui fapt.La fel si pentru albi,care traiesc intr-o zona temperata sau chiar rece.Problema e ca nu avem cum sa stim daca primii oameni traiau intr-un mediu cald,chiar daca erau in Africa...Deci, judecatile emise de anti-rasisti,sunt niste aberatii partinitoare bazate pe conditiile climatice existente AZI. Concluzia - povestea aceea cu'' toti ne tragem din rasa neagra'' nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.Asta ca sa nu mai spun ca eu am indoieli serioase ca primele hominide provin din Africa..Ba,din contra.. Sa ma scuzi cezare,ca m-am bagat peste povestile tale cu doamne-doamne..Da-i inainte si numai bine.
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 15:08
Pentru dark1secret
Omul a fost creat de Dumnezeu într-un mod special, după chipul și asemănarea sa, ca o coroană a creației văzute, nu a fost creat prin evoluție, cum au fost create celelalte specii. Primii oameni au fost într-adevăr Adam și Eva, așa cum ne arată Biblia și cum au dovedit și oamenii de știință prezentând dovezi genetice, în acel documentar de pe Discovery, că omenirea provine dintr-un strămoș comun. Când se referă explicit la un strămoș comun (Eva), implicit ei se referă și la Adam, deci la prima pereche de oameni, pentru ca este evident Adam și Eva nu puteau face copii decât împreună. În plus, între om și animal există diferențe esențiale (cum spunea și Lucian Blaga), nu doar graduale. Mai multe poți citi și vedea pe blogul următor : www.cezar-iasi.blogspot.com/ Blogul contine: Argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte. Videoclipuri. Înregistrări video cu miracole. Legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin posturi TV on-line și posturi de radio). Cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator). Articole. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii caritative, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe ca să folosească și altora. Chiar merită. |
|
|
|
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 15:58
stai sa vada darkone ce tampenii ai scris pe aici,sa vezi ce-ti face,cezarica!
|
|
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 02:55
Răspunsuri la întrebări pentru zgirboc_18
Am încercat să postez aceste răspunsuri și zilele trecute, dar postarea nu a apărut, fiind puțin cam lungă. Deci, voi da aceste răspunsuri în două sau trei postări consecutive. 1. Dumnezeu ne iartă dacă facem pocăință de păcate pe pământ. Nu suntem nicidecum cobaii lui, suntem coroana creației vizibile și nu ne-a creat roboți, ne-a înzestrat cu liber arbitru (libertatea voinței de a alege între bine și rău), deci avem responsabilitatea felului în care folosim acest liber arbitru. El a dat poruncile pentru binele nostru sufletesc și trupesc. Dumnezeu ne primește cu brațele deschise dacă ne întoarcem (vezi parabola fiului risipitor din Noul Testament). Dumnezeu nu iubește judecata. Totuși va trebui să o faca și pe asta. |
|
floatunu 47 mesaje Membru din: 29/04/2009 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 14:42
De la: gabigabi, la data 2009-04-30 16:37:16....."nici un punge nu ma bou "!.....nu mai stiu pe care forum fuse ....daca n-ai raspuns inseamna ca nu te-a incitat ! Daca asta ti se pare o tema "incitanta", sa faci din ceva sacru o moda, NU, nu m-a incitat... mai mult m-a indignat... daca tema suna altfel, probabil as fi avut multe raspunsuri intrucat varu-meu e preot si bunica-mea a mers la biserica toata viata, deci cred ca am avut de la cine invata... dar daca lumea prefera sa filozofeze "la o bere", sa se creada importanti, detinatorii adevarului absolut, e loc in gradina lui D-zeu pentru toata lumea... asta nu ma deranjeaza. Fiecare face ce crede mai bine cu timpul lui (vezi raspunsuri de jumatate de pagina) si gandeste cum crede de cuviinta (vezi ce FACE fiecare in particular), raspunde cand simte ca e cazul (atunci cand sunt oameni dispusi sa asculte, nu cand se cauta doar polemici si jigniri) si nu se da important pe forumuri. Respect pentru cei care raspund la cu totul alte intrebari decat tema discutiei si chiar au timp sa dezbata... |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 14:51
scuza-ma,nu te inteleg ! eu i-am raspuns lui @dark,continuind poezioara spusa de el : de la beat circiuma viu
merg pe gard de drum ma tiu nici latra nu ma ciine nici-un impunge nu ma bou.... tu ce-ai inteles ?despre ce vorbesti,ca nu inteleg ?! |
|
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 15:57
@sloim - am citit ceva mai sus despre un vin de Galileea,dulce si bun asa cum ii place dorei....ehei,sa vezi cu e vinul unchiului meu din Aiud .....si-i mai aproape!
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 16:00
De la: gabigabi, la data 2009-05-04 15:57:01@sloim - am citit ceva mai sus despre un vin de Galileea,dulce si bun asa cum ii place dorei....ehei,sa vezi cu e vinul unchiului meu din Aiud .....si-i mai aproape!Nu prea ma omor cu vinul,dar daca-i musai....trag o fuga si pana la Aiud.
|
|
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 16:20
nici io,dar ala-i doctorie,nu altceva ! pacat ca bunicul meu a pierdut mai toata via pe niste procese banoase ptr.niste avocati si ruinatoare ptr.el si familie ! dar,asta-i viata !
|
|
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 16:22
De la: gabigabi, la data 2009-05-04 14:51:12scuza-ma,nu te inteleg ! eu i-am raspuns lui @dark,continuind poezioara spusa de el : de la beat circiuma viu Am inteles ca te refereai la mesajul imediat de deasupra - citeste-l si vezi cum se leaga cu urmatorul... M-am simtit putin atacat, dar imi cer scuze daca vorbeai cu altcineva... Peace! |
|
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 16:48
te-am cautat si te-am gasit si am citit ce-ai scris@floatunu- da,se cam potriveste,dar daca ai mai fi citit citeva din raspunsurile mele,ai fi inteles ca eu nu vorbesc asa si nu jignesc oamenii ! in ceea ce priveste postarea ta,chiar ai dreptate ! si de nu ni-L inchipuim un batrin cu barba alba,impartind dreptatea de'acolo,din ceruri,tot Il gindim ca o pe Forta ce pune in miscare universul ....o zi buna !
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 13:02
De la: gabigabi, la data 2009-05-04 16:48:44te-am cautat si te-am gasit si am citit ce-ai scris@floatunu- da,se cam potriveste,dar daca ai mai fi citit citeva din raspunsurile mele,ai fi inteles ca eu nu vorbesc asa si nu jignesc oamenii ! in ceea ce priveste postarea ta,chiar ai dreptate ! si de nu ni-L inchipuim un batrin cu barba alba,impartind dreptatea de'acolo,din ceruri,tot Il gindim ca o pe Forta ce pune in miscare universul ....o zi buna ! Prietene, D-zeu este Iubire in cea mai pura esenta (poti sa-ti imaginezi asta, forta "care misca Soarele si celelalte stele" iti suna cunoscut?), dar e mult mai mult decat atat. Nu ne putem explica infinitatea si faptul ca El este, a fost si va fi intotdeauna TOT ce exista si nu exista, intr-o multime infinita de Universuri/lumi mult prea complexe pentru mintea noastra de muritori de rand. Stiinta si Cunoasterea adevarata te va duce exact in acelasi punct in care te duce Credinta (am cunoscut si citit despre preoti si monahi care au spus acest lucru - vorbesc despre experiente care nu sunt doar ale mele). Dar... lumea se afla la un nivel mult prea scazut de Constiinta ca sa-si dea seama, iar cunostintele a 99,9999% dintre oameni nu detin nici 0,0001 din Adevar - desi lumea chiar crede ca stie. Cand a venit Cineva si ne-a aratat Calea adevarata tot lumea L-a rastignit si dupa aia au facut tot cum au vrut si l-au interpretat cum au vrut. Si de-aia lumea dupa 2000 de ani tot nu stie prea multe. Dar tocmai de aceea Calea este atat de grea, pentru ca dificultatea ii da si valoarea inestimabila... ...Si este nevoie de multi ani traiti in sfintenie si o chemare puternica interioara spre Divinitate ca sa poti spune ca detii acel 0,0001% din Adevar, desi procentul mi se pare foarte mare si asa. De-aia ziceam ca "vezi ce FACE fiecare in particular". Daca unii oameni cred ca pot convinge pe cineva pe un forum sau la o bere despre asa ceva, care inseamna traire si comunicare la nivelul intregii noastre Fiinte, se inseala amarnic... si cineva crede ca asta e o "moda". De-asta am spus ca tema este ABERANTA. Este propusa pentru rating si atat. Cele bune! PS: sper sa intelegi printre randuri si alte lucruri pe care nu le-am spus, dar pe care le poti deduce de aici. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 13:19
De la: gabigabi, la data 2009-05-04 15:57:01@sloim - am citit ceva mai sus despre un vin de Galileea,dulce si bun asa cum ii place dorei....ehei,sa vezi cu e vinul unchiului meu din Aiud .....si-i mai aproape! Aiud?! La o aruncătură de băț, de mine! Nu-s mai mult de vreo 30km..... Da ia zii...tu vrei să-mi faci lipeala cu "unchiul"
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 14:24
De la: gabigabi, la data 2009-04-30 16:37:16....."nici un punge nu ma bou "!.....nu mai stiu pe care forum fuse ....daca n-ai raspuns inseamna ca nu te-a incitat ! Pai,de obicei raspund,daca am timp.Problema e ca nu citesc mereu in amanunt toate topicurile,asa ca mai ratez cate un comentariu-doua..Nu am facut-o special Asa e, suntem toti in cautare,problema e ca unii considera ca au gasit raspunsul si se opresc.
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 15:54
@dorulet -miam,miam,miam....ce bun e ! dar,n-am mai gustat din vinul unchiului de vreo 20 de ani- nu stiu cum s-a facut -de fapt,stiu :am imbatrinit - si n-am mai ajuns la Aiud si nici ei n-au mai venit in Buc.din acelasi motive !
@dark- da,asta-i problema : am decazut din starea de Rai ptr.o dorinta ( Cunoasterea binelui si a raului )si, ca omul,am uitat ce ne-am dorit si vrem mereu altceva ! |
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:10
De la: gabigabi, la data 2009-05-05 15:54:52@dorulet -miam,miam,miam....ce bun e ! dar,n-am mai gustat din vinul unchiului de vreo 20 de ani- nu stiu cum s-a facut -de fapt,stiu :am imbatrinit - si n-am mai ajuns la Aiud si nici ei n-au mai venit in Buc.din acelasi motive ! Păcat...că n-ai mai apucat să guști din vinul unchișorului... Ardealul este deosebit atât prin frumusețea peisajelor, cât și prin omenia celor de-aici! Îmi permit totuși să fac o remarcă la ce i-ai răspuns lui Dark: "am uitat ce ne-am dorit si vrem mereu altceva".... Păi nu se presupune că suntem după chipul și asemănarea lui D-zeu?!
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:20
eu inteleg altfel fraza spusa de tine ; asa cum un pictor este recunoscut in tablourile sale- copii lui,nu ?- indiferent de culoarea,tema sau inspiratia lor,el este Autorul lor si sunt facute dupa chipul si asemanarea gindului sau creeator !
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:42
De la: gabigabi, la data 2009-05-05 16:20:57eu inteleg altfel fraza spusa de tine ; asa cum un pictor este recunoscut in tablourile sale- copii lui,nu ?- indiferent de culoarea,tema sau inspiratia lor,el este Autorul lor si sunt facute dupa chipul si asemanarea gindului sau creeator ! Merge exemplul tău...dacă vorbim de autoportrete! Dar și așa, nu se poate face o comparație între un obiect și ceva viu...Părerea mea!
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:55
am spus : asa cum recunoastem intr-o lucrare ....pe Creeatorul ei,tot asa inteleg eu @dorulet fraza cu "dupa chipul si asemanarea LUI " ; pe El il vad in oameni,in gize,in frunza si iarba,in pamint si in stele si-n tot Universul ! si chiar daca omul nu seamana cu frunza, EL este Autorul tuturor acestor lucruri ; noi toti suntem efectul inspiratiei sale creeatoare ! sau ,altfel spus ,dar mai simplu : tot ce-i in casa ta ,nu-i facut de tine si te reprezinta in profunzimea fiintei tale ?...
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 17:05
De la: gabigabi, la data 2009-05-05 15:54:52@dorulet -miam,miam,miam....ce bun e ! dar,n-am mai gustat din vinul unchiului de vreo 20 de ani- nu stiu cum s-a facut -de fapt,stiu :am imbatrinit - si n-am mai ajuns la Aiud si nici ei n-au mai venit in Buc.din acelasi motive ! Exact despre asta vorbeam... ...credem ca am gasit raspunsul....
|
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 19:30
dar stii care-i culmea @dark ? ca de fapt acolo,in Rai ,Cunosteam deja Binele ; dorinta de a cunoaste si Raul ni s-andeplinit si acum ne plingem ca de ce Dumnezeu e rau si ne pedepseste, uitind ca ce ne -am dorit aceea am capatat ! si asta vine cam asa : ai grija ce-ti doresti,caci s-ar putea indeplini !
|
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 02:46
Răspunsuri la întrebări pentru zgirboc_18
Am încercat să postez aceste răspunsuri și zilele trecute, dar postarea nu a apărut, fiind puțin cam lungă. Deci, voi da aceste răspunsuri în două, trei sau mai multe părți (postări). 1. Dumnezeu ne iartă dacă facem pocăință de păcate pe pământ. Nu suntem nicidecum cobaii lui, suntem coroana creației vizibile și nu ne-a creat roboți, ne-a înzestrat cu liber arbitru (libertatea voinței de a alege între bine și rău), deci avem responsabilitatea felului în care folosim acest liber arbitru. El a dat poruncile pentru binele nostru sufletesc și trupesc. Dumnezeu ne primește cu brațele deschise dacă ne întoarcem (vezi parabola fiului risipitor din Noul Testament). Dumnezeu nu iubește judecata. Totuși va trebui să o faca și pe asta. |
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 08:05
si daca facem pocainta pe pamint, suntem Absolviti de responsabilitatea faptelor noastre ? de consecinta lor ?
|
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 17:42
interesant @cezar raspunsul tau prin neraspuns ....
|
|
|
|

De fapt, cezar a spus un lucru mai mult decat adevarat... si cu conotatii foarte profunde..Asta,bineanteles,daca trecem peste partea cu Adam,Eva si Biblia copiata dupa Talmudul evreilor,care l-au incropit parte din legendele sumeriene,parte din cele egiptene,plus ceva legende ale triburilor migratoare din desert ,cea mai importanta parte fiind constituita din propria lor istorie antica,cu care noi nu avem nici in clin nici in maneca..
Aiud?! La o aruncătură de băț, de mine! Nu-s mai mult de vreo 30km.....