back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este la moda;credinta sau ateismul???

Pagini: << 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >> Sari la pagina:

9am061032

13 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 14:59

In credinta..iti gasesti puterea iti intaresti iubirea....credinta te inalta!
Nu credinta a tinut oameni...in intuneric.......ci le-a daruit ; speranta, iubirea si increderea in propiile puteri.

july

563 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 19:09

De la: 9am061032, la data 2009-11-12 14:55:53Daca Dumnezeu nu ar exista...ar fii infiorator....nimeni nu s-ar teme de nimic!
IUBIREA Domnului este o realitate nu o moda....toate trec dar ea va ramane!

E trist sa te gandesti ca trebuie sa te temi de cineva o viata intreaga...nici nu as mai putea numi viata, ar fi un cosmar! Ce bine ca nu ma tem de nimeni!

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 19:21

Dupa revolutie CREDINTA predomina ,s-a indreptat lumea catre Dumnezeu oamenii merg la biserica mai ales de sarbatori ,tin posturile si se roaga .

GINA
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 00:39

De la: eugentampa958, la data 2009-11-12 14:33:18Avem ceva de pierdut daca credem in dumnezeu chiar daca nu exista?

DA. mult.

gabriela_esty

21 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 02:57

Eu cred ca e o aberatie sa spui "cred in Dumnezeu" fara sa o crezi, adica sa iti pui imediat intrebarea"oare chiar exista?"
Cine vrea, poate sa afle daca exista cu adevarat. Poti demonstra ca la matematica, pe baza de argumente logice.Adica, sa incerci sa iti demonstrezi tie personal daca exista cu adevarat sau nu. Se poate sa demonstrezi ca exista chiar daca nu Il vezi? da. La fel cum se poate deminstra existenta campului magnetic, a curentului eletric sau a gravitatiei. Dumnezeu exista, chiar daca nu Il putem vedea cu ochii materiali.

Biblia numeste credinta"o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad"; asta poate insemna ca exista lucruri nevazute de noi, inca.,Dar... dupa ce ti-ai deminstrat existenta curentului electric, nu cred ca va fi vre-o problema ca sa crezi asta toata viata. La fel e si cu Dumnezeu.

Credinta de felul:" nu stiu daca exista cu adevarat, dar mai bine spun ca cred, decat sa pierd", e o credinta moarta, adica fara valoare in ochii lui Dumnezeu. E ca si cum i-ai spune sotiei ca o iubesti, dar o inseli de cate ori poti si le spui la alte cateva femei ca le iubesti. In fata sotiei poate dura minciuna mai mult sau mai putin, dar in fata lui Dumnezeu minciuna nu tine nici o secunda, pentru ca El, divinul, cauta raspunsurile in inima noastra, in cele mai tainice locuri ale fiintei noastre. De el nu ne putem ascunde .

Sa incerci sa Il minti pe Dumnezeu? Iata un lucru cu adevar prostesc!

gabriela_esty

21 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 03:14

E o prostie sa crezi in Dumnezeu de frica iadului de exemplu. E ca si cum ai vrea sa comiti o crima, dar ti-e frica de inchisoare.

Cine Il cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu, ii cunoaste dragostea si bunatatea si ajunge sa Il iubeasca. Acolo nu are loc teama. Teama de care vorbeste Biblia in relatia noastra cu Dumnezeu e aceea ca a unei sotii care isi adora sotul de exemplu si i-ar parea rau sa il dezamageasca intr-un fel. Teama izvorata dintr-o dragoste imensa.

Biblia vorbeste de iad ca despre pedeapsa pregatita de Dumnezeu pentru diavol si ingerii lui, dar ar fi fost nedrept fata de noi daca nu ne-ar fi prevenit ca diavolul nu sta linistit si isi asteapta osanda vesnica, ci incearca prin tot felul de siretlicuri sa ne amageasca si pe noi. E normal ca cei care se impotrivesc lui Dumnezeu, ca si diavolul, sa ii impartaseasca soarta. Asta e drept.

Noua, oamenilor, Dumnezeu ne-a aratat multa dragoste, acceptand sa moara Fiul Lui pentru pacatele noastre, pregatindu-ne un loc in cer .Daca alegem sa stam de partea Lui, nu avem a ne teme de nimic. Cei care Il iubesc cu adevarat pe Dumnezeu, privesc doar spre bunantatea si dragostea Lui, cei care nu Il cunosc inca, au posibilitatea sa Il descopere, dar cei care fac raul si le place, nu vor sa renunte la o viata pacatoasa, ei vorbesc de pedeapsa si de teama. E pana la urma alegerea fiecaruia. Dumnezeu nu ne obliga, doar ne prezinta adevarul si apoi asteapta.

Dumnezeu nu minte niociodata, nici nu amageste, nici nu spune adevarul pe jumatate. El iubeste, are o rabdareindelungata cu toti oamenii, asteptand raspunsul nostru Soarta vietii viitoare sta in mainile noastre.

andacosmina

2 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 12:02

Foarte adevarat,numai cine cauta gaseste raspunsuri,iar raspunsurile le gasesti doar in carti,va spun din proprie experienta,intelepciunea nu ti-o da varsta,ati afla foarte multe lucruri daca ati citi Tinerii,sexualitatea si copii nascuti in lanturi de Pr.Arsenie Boca,Jurnalul convertirii al lui Danion Vasile,Ne vorbeste Parintele Cleopa,eu stiu de 16 volume,Vietile Sfintilor,Patericul egiptean si sunt atat de multe,dar asa cum spunea parintele Arsenie Boca nu-mi doresc sa traiesc vremurile dupa 1989,la momentul acela nu credeam .Pentru a avea mintea luminata trebuie sa te spovedesti,sa tii posturile de peste an,sa te impartasesti sa mergi duminica la Sfanta Liturghie,si tot timpul sa te rogi nu neaparat cu cartea in brate,iar biblia nimeni nu o va intelege daca nu va fi ajutat de cineva experimentat.Eu cand am ajuns la cuvantul TALANTI in biblie m-am gandit la bani,dar dupa ce am citit cartile Parintelui Cleopa am inteles despre darurile pe care le primeste omul-harurile-pe care multi nu le constientizeaza.Ceea ce putin inteleg este ca omul e supus caderii pana in ultima clipa a vietii,chiar si atunci poate cadea,ce a facut celalalt talhar pe cruce,unul s-a mantuit iar celalalt....Ceea ce la oamemi e cu neputinta la Dumnezeu e cu putinta.
Ispitele si lupta e atat de mare pe calea ce stramta a lui Dumnezeu incat foarte multi renunta la aceasta lupta, e mult mai usoara cealalta cale.Pentru mine orodoxismul este credinta dreapta,e singura credinta care are dovezi palpabile Agheazma mare de la Boboteaza si Lumina de la Ierusalim din noaptea Invierii
Credinciosia ca si prietenia se incearca in foc si in primejdii.Si credinta in Dumnezeu va deveni credinciosie atunci cand ea va iesi invingatoare din aceste incercari
Sfantul Ioan Gura de Aur-chiar astazi se sarbatoreste.spune:"nimeni nu se poate mantui de nu se va indulci adesea cu citiri duhovnicesti"
Pe cel ce citeste cartile Sfintilor Parinti,una il invata credinta sau dreapta cugetare;alta ii vorbeste de tacere si rugaciune;alta ii spune de ascultare,smerenie si rabdare;alta ii propavaduieste iubirea catre Dumnezeu si aproapele-din multe carti patristice,omul invata viata evanghelica
Nu eu,ci harul lui Dumnezeu care este in mine m-a indemnat sa scriu aceste randuri.Harul sau este mai puternic decat multimea acelora care lupta impotriva noastra.Dumnezeu nu numai ca ne indruma spre lucrurile cele bune,dar EL ne ocroteste si ne impinge in asa fel,incat unora chiar fara voia si stirea noastra,ne duce la mantuire
Un taran nu da cu barda in Dumnezeu,numai invatatii dau

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 17:06

Din cauza traiului din ce in ce mai greu, necazurile care si ele progresaza, mai apar si bolile, oamenii se indreapta spre credinta , ruga la DUMNEZEU.Au o speranta si de cele mai multe ori ajuta.

GINA
9am061032

13 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 19:33

draga Juli..ai inteles gresit...am precizat ca iubindu-l pe Dumnezeu nu ma tem de nimic! Credinta imi da aripii si speranta......credinta imi da puterea de a traii in demnitate si de a realiza imosibilul
Tereza

dkk0

83 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 20:56

De la: 9am061032, la data 2009-11-13 19:33:35draga Juli..ai inteles gresit...am precizat ca iubindu-l pe Dumnezeu nu ma tem de nimic! Credinta imi da aripii si speranta......credinta imi da puterea de a traii in demnitate si de a realiza imosibilul
Tereza

Speranta la ce?
Ce inseamna sa il iubesti pe dumnezeu? sa iti jertfesti propiul copil?
Ce te faceai daca te nasteai in Japonia? Pe cine iubeai? Pe buda?
etc.

Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 21:55

Cred ca la moda este DISPUTA dintre ele...

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 10:55

Oamenii nu inteleg nimic -acest adevar se va observa si la alegerile din 22 noiembrie
Cei care sunt credinciosi nu inteleg nimic-sunt genul de oameni care au o intelegere distorsionata
Procentul celor care nu inteleg se va observa adunand pe 22 noiembrie procentele celor care ii aleg pe basescu-geoana-antonescu-vadim-becali-acesti alegatori nu inteleg nici macar prezentul pe care il traiesc -uita ca cei din psd-pdl-pnl au furat de fiecare data cand au fost la putere -iar cei care aleg personaje precum oprescu,vadim sau becali sigur nu au nimic in cap
Deci daca nu intelegi prezentul cum poti sa ai pretentia ca intelegi ce s-a intamplat acum 2000 de ani
Fara informatii clare si fara un minim discernamant orice discutie despre divinitate devine ""caduca""
Cum poti sa crezi ca cei care sunt credinciosi au discernamant cand ei nu-si inteleg nici macar prezentul
Aici nu e vorba de o moda - e de preferat sa te rogi la ceva ce exista decat la cai verzi pe pereti ( orice asemanare cu icoanele este o pura intamplare )

gaBytA

3 mesaje
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 22:03

De la: 9am061032, la data 2009-11-13 19:33:35draga Juli..ai inteles gresit...am precizat ca iubindu-l pe Dumnezeu nu ma tem de nimic! Credinta imi da aripii si speranta......credinta imi da puterea de a traii in demnitate si de a realiza imosibilul
Tereza

...bravo,

bondar_viorel

5 mesaje

Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 14:52

nu ma intereseaza ce este la moda, credinta sa iasa in fata !:)

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 16:49

Ateismul este apanajul trecutului de trista amintire,nu puteai merge la biserica,iar acum lumea a devenit mai supusa credintei in dumnezeu si unele persoane se refugiaza in credinta cand soarta a fost nemiloasa cu ei.

GINA
lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:25

De la: 9am076753, la data 2009-11-16 16:49:23Ateismul este apanajul trecutului de trista amintire,nu puteai merge la biserica,iar acum lumea a devenit mai supusa credintei in dumnezeu si unele persoane se refugiaza in credinta cand soarta a fost nemiloasa cu ei.

Nu ai dreptate !
Ateism a fost si va fi intotdeuna, la fel si religia (nu credinta).

Iar la moda sunt pe rand , in functie de cei de la putere si de interesele personale.
Asa cum am mai spus , mai inainte, acum in Romania (care este un stat laic) este parada religioasa, nici macar credinta.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 20:06

De la: july, la data 2009-11-12 19:09:14
De la: 9am061032, la data 2009-11-12 14:55:53Daca Dumnezeu nu ar exista...ar fii infiorator....nimeni nu s-ar teme de nimic!
IUBIREA Domnului este o realitate nu o moda....toate trec dar ea va ramane!

E trist sa te gandesti ca trebuie sa te temi de cineva o viata intreaga...nici nu as mai putea numi viata, ar fi un cosmar! Ce bine ca nu ma tem de nimeni!

Eu nu cred ca se teme, ci ca s-a exprimat un pic neclar !

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Nr4

134 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 21:30

ma bucura ca , desi ii considera pe altii fanatici, crestinii sunt de fapt cei mai intransigenti.. este singura religie ce se doreste cu adevarat unica, care are pretentia ca reprezinta centrul universului.. wake up , people.. daca stai sa aduni toate credintele din lume nu sunteti majoritari..sunteti doar cei care au impus credinta de-a lungul secolelor cu batul.. Dumnezeu este iubire.. cum nu credeti, hai sus pe rug sa va convingeti.. un pic de tortura pentru dreapta credinta nu strica..
doctrinele crestine de azi nu se bazeaza pe invataturile lui Iisus ci pe revelatiile avute de cine stie ce popi pe ici pe colo
CACI, DACA DUMNEZEU E UNIC SI CRESTINISMUL SINGURA RELIGIE REALA .. DE CE SUNT MAI MULTE RELIGII CRESTINE?
Ateismul se doreste a fi o stare rationala, de analiza logica, pe cand credinta e o stare viscerala, emotionla , bazata pe teama de moarte si speranta traiului "dincolo"

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 21:49

De la: bondar_viorel, la data 2009-11-16 14:52:18nu ma intereseaza ce este la moda, credinta sa iasa in fata !:)

de ce credinta si nu catrinta ( pe asta cel putin o vezi-stii ca exista )

dkk0

83 mesaje

Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 13:40

De la: Nr4, la data 2009-11-16 21:30:54ma bucura ca , desi ii considera pe altii fanatici, crestinii sunt de fapt cei mai intransigenti.. este singura religie ce se doreste cu adevarat unica, care are pretentia ca reprezinta centrul universului.. wake up , people.. daca stai sa aduni toate credintele din lume nu sunteti majoritari..sunteti doar cei care au impus credinta de-a lungul secolelor cu batul.. Dumnezeu este iubire.. cum nu credeti, hai sus pe rug sa va convingeti.. un pic de tortura pentru dreapta credinta nu strica..
doctrinele crestine de azi nu se bazeaza pe invataturile lui Iisus ci pe revelatiile avute de cine stie ce popi pe ici pe colo
CACI, DACA DUMNEZEU E UNIC SI CRESTINISMUL SINGURA RELIGIE REALA .. DE CE SUNT MAI MULTE RELIGII CRESTINE?
Ateismul se doreste a fi o stare rationala, de analiza logica, pe cand credinta e o stare viscerala, emotionla , bazata pe teama de moarte si speranta traiului "dincolo"

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 18:26

Credinta e sfanta si cand ne rugam Domnului ne ajuta, nu ne lasa la necaz.Dumnezeu sa ne ajute si acum.

GINA
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 23:07

De la: 9am076753, la data 2009-11-17 18:26:50Credinta e sfanta si cand ne rugam Domnului ne ajuta, nu ne lasa la necaz.Dumnezeu sa ne ajute si acum.

Fericiti cei saraci cu duhul , ca altfel ce s-ar face popii...

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 23:35

De la: 9am076753, la data 2009-11-17 18:26:50Credinta e sfanta si cand ne rugam Domnului ne ajuta, nu ne lasa la necaz.Dumnezeu sa ne ajute si acum.

Daca dumnezeu ar ajuta pe careva -oamenii nu s-ar mai inghesui ,an de an ,ca prostii ,pe la sfintele moaste !
Astia s-au lamurit ca dumnezeu nu ii ajuta si spera ca vor pacali vreo sfanta moasta !
Halal credinta !
Peste ceva timp se vor ruga la vreun salcam sau stejar -daca aud ei vreun zvon precum ca acel pom ar fi facut minuni !
E chiar atat de greu sa ai discernamant ?
E atat de greu sa observi ca totul e un balci de cea mai joasa speta ?
Nu inteleg de ce mai exista oameni care se incred in miracole -acestea nu exista -miracolele sunt doar acele descoperiri facute de oamenii de stiinta - la cate crime face acel dumnezeu virtual ,zilnic,prin neinterventie sau prin faptul ca a creat o natura cu defecte-nu vad de ce nu ar lasa liberul arbitru sa functioneze si atunci cand oamenii se roaga !
Asa ar fi logic -insa oamenii spera sa traiasca mai mult -nu vor sa moara -e ca si cum nu si-ar dori sa ajunga mai repede in rai !

9am130415

4 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 08:36

1. Daca as fi atat de "credincios" precum babele din biserica, nu as realiza nimic...nu cred mai mult in D-zeu daca sunt primul la icoana, la impartasanie sau la spovedanie; D-zeu daca ar fi sa fie are timp pentru fiecare din noi.
2. D-zeu nu este prezent intr-atat de mult pe cat este de prezenta legea atractiei....si merge la fel de bine ca si cum te-ai ruga la Dumnezeu.
3. Daca acest D-zeu exista si este o chestie sacra, de valorificat, atunci de ce trebuie sa am 4 pereti si un tavan plin de tot felul de picturi si, de ce trebuie sa dau bani unui popa? Acel om sigur nu ma ajuta sa vorbesc cu Dumnezeu mai mult...serios vorbind...nu zice el cand ii dau banii: Baaaa! Doamne, vezi ca ai un client. A venit la terapie! Nu frate. Biserica, religia popii s-au inventat doar pentru majoritatea acelor oameni care nu cred decat ceea ce vad. Si au zis na ma oameni buni: scriem carti sub "inspiratie divina". Nu e inspiratie divina ci doar s-au nascut niste oameni care au inteles lumea altfel la acea vreme. Astfel au condus poporul sa spunem asa.
Totodata sunt de acord ca oamenii trebuie sa creada in ceva, dar ce ar fi daca s-ar increde in ei?:)
Si totusi, sa nu uitam. Iisus evreu. Ce au facut evreii din cele mai vechi timpuri pana-n prezent? Au condus lumea intr-un fel sau altul. Desigur daca stam sa ne gandim chiar sunt oameni destepti dar uneori f.f.f. rai si daca nu castiga nimic, atunci fac urat pentru ca in acest stil au fost educati...

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 18:26

Bineinteles ca CREDINTA in DUMNEZEU primeaza si acum mai mult ca niciodata trebuie sa speram si sa ne rugam sa reusim.

GINA
july

563 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 18:54

Sa ne rugam sa reusim....ce?

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 23:28

Citind acest topic imi amintesc un proverb :
-MARE-I GRADINA SI......MIIIIIIIIC E GARDUL !!!!

miana

33 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 23:29

CRED!

Cred în bunul Dumnezeu
Și în steaua norocoasă,
Cred în Soare - central astru
Și în dragoste, sunt Leu.

Am trăit o odisee,
Ca să-mi aflu împlinirea,
Mă bucur că sunt femeie,
Mi-am îndeplinit menirea.

Am avut noroc în viață,
Deși am muncit din greu,
Am o fiică minunată,
Dragă sufletului meu.

Simt Pamântul sub picioare,
Scrutez zarea, iubesc marea,
Îmi plac munții și natura,
Simt în inimă căldura.

Anotimpurile-n goană
Ne-mbie care de care,
Să gustăm splendoarea vieții,
Atât cât trăim sub Soare.

Dă-ne, Doamne, sănătate,
Să le împlinim pe toate,
Să trăim ce ne-a fost dat,
Mulțumim că ne-ai creat!

Autor: Mariana Cârdei

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 14:33

Nu ati avut nici un necaz? va-ti rugat in anumite situatii Domnului?V-a ajutat ruga? sant intrebari care va solutioneaza raspunsul.Deci credinta ajuta.

GINA
july

563 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 16:12

Nu, nu m-am rugat niciodata. Daca am intampinat greutati m-am adunat si am incercat sa rezolv problema. Eu nu cred in nici o divinitate, doar in puterile mele!!!

Pagini: << 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CE ESTE LA MODA;CREDINTA SAU ATEISMUL???
Mergi la: