back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este la moda;credinta sau ateismul???

Pagini: << 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 09:53

symy,aia nu e cafea,e ness si e lasata special pt.tine,am vazut ca preferi mai mult nessul in locul cafelei,noi bem si cafea,asa ca sa-l bei sanatos[nessul] si s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:04

De la: Dorulet, la data 2009-05-26 15:38:12
De la: cifobrien, la data 2009-05-26 14:23:02mamaaaaaa ce de "dovezi" era sa nu mai ies din mormanu de litere :))

Eu nici nu m� mai obosesc s�-l citesc......"toarn�" acela�i text cu copy/paste.....peste tot!
Nu �tiu ce doctorand este...at�t timp c�t nu-i �n stare s� discute liber....doar l�l�ie aiurea-n tranvai!

Nu pun acela�i text tot timpul, am r�spuns �i punctual de cele mai multe ori. Dar dac� ai spus c� nu se poate dovedi c� exist�, �i-am ar�tat c� se poate. �i, dac� eu deja am sintetizat la un loc mai multe argumente, e mai u�or s� le postez, doar n-o s� stau s� le scriu din nou, nici nu a� avea timp, pentru c� am �i obliga�ii doctorale de �ndeplinit �n afar� de a scrie pe forum. Scriu doar �n timpul liber sau c�nd fac c�te o pauz�.

Dac� nu cite�ti, nu ai dreptul s� spui c� nu sunt argumente �i dovezi c� exist� Dumnezeu �i via�� dincolo de moarte. Nici dac� ai citi nu ai avea dreptul s� spui asta, pentru c� existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din observarea crea�iei. Dar cu at�t mai mult dac� nu cite�ti nu ai dreptul s� spui c� nu exist�. Toat� crea�ia "vorbe�te" despre Dumnezeu, at�t macrocosmosul, c�t �i microcosmosul. Exist� atei care au ajuns la credin�� doar studiind la microscop un picior de albin�, v�z�nd c�t� complexitate exist� �n celule �i molecule �i d�ndu-�i seama de Fiin�a Inteligent� Suprem� din spatele crea�iei, pentru c� aceast� crea�ie complex� nu putea s� apar� la �nt�mplare. Este vorba de argumentul teleologic al existen�ei lui Dumnezeu, dedus� din complexitatea crea�iei.
Un ateu nu are scuz� pentru necredin�a sa, se afl� �n ignoran�a vinovat� chiar dac� nu ar avea nici un fel de cunoa�tere �n domeniul religiei, deoarece existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din crea�ie (chiar f�r� revela�ia supranatural�), dup� cum spune �i psalmistul : �Cerurile spun slava lui Dumnezeu �i facerea m�inilor Lui o veste�te t�ria� (Psalm 18, 1) precum �i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre romani : ��n adev�r, �nsu�irile nev�zute ale Lui, puterea Lui ve�nic� �i dumnezeirea Lui, se vad l�murit, de la facerea lumii, c�nd te ui�i cu b�gare de seam� la ele �n lucrurile f�cute de El. A�a c� [necredincio�ii] nu se pot dezvinov��i� (Romani 1:20). �
Un ateu poate fi iertat dac� face poc�in�� pentru p�catul ateismului, ca �i pentru orice alt p�cat.
Credin�a e o condi�ie necesar� pentru m�ntuire, pentru fericirea ve�nic�, dar nu e suficient�, dup� cum am ar�tat. �Dup� cum trupul f�r� duh este mort, tot a�a �i credin�a f�r� fapte este moart� (Iacob, 2, 26) Sf�ntul apostol Iacob mai scrie scrie c� ��i diavolii cred �i se cutremur� � (Iacob 2, 19), dar aceasta nu le folose�te la nimic, pentru c� ei nu mai au posibilitatea s� se �ntoarc� la Dumnezeu. La fel �i omul nu mai are posibilitatea s� fac� poc�in�� dup� moarte, numai pe p�m�nt are aceast� posibilitate.

Poc�in�a de p�cate nu trebuie am�nat� niciodat�, din cel pu�in dou� motive: �n primul r�nd pentru c� nu se �tie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necur��it de p�cate nu mai poate avea iertare �i ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului. Slujbele pentru cei deceda�i, parastasele, pomenile �i rug�ciunile nu �i pot ajuta dec�t pe cei care au decedat cu sufletul cur��it de p�cate. Ele pot �terge p�catele mici (f�cute f�r� voie sau cu voie dar �n lucru mic) �i urmele l�sate �n suflet de p�catele mari (f�cute cu voie �i �n lucru mare) de care omul deja s-a cur��it pe p�m�nt. Dar dac� cineva a decedat cu sufletul necur��it de p�cate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, parastasele, pomenile sau rug�ciunile care se fac pentru acea persoan�. �n al doilea r�nd, de regul�, clipa decesului �l surprinde pe om dup� cum tr�ie�te: dac� a tr�it �n via�� departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot a�a �l surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necur��it de p�cate. Dumnezeu este iubitor dar este �i drept. Existen�a suferin�ei ve�nice a iadului este un adev�r revelat de Dumnezeu �i nu este o r�zbunare a lui, ci este pedeapsa drept��ii instituite de el. �n iubirea lui, Dumnezeu ne acord� iertare dac� ne �ntoarcem la el �n via�a p�m�nteasc�, iar �n dreptatea lui nu-i poate primi �n rai pe cei care nu s-au �ntors la el �n via�a p�m�nteasc�. Dreptatea lui se manifest� mai ales dup� moarte. P�catele pentru care nu s-a f�cut poc�in�� pe p�mant �l duc pe om la iad. Dumnezeu nu-i poate primi �n rai �i pe p�c�to�ii care n-au f�cut poc�in�� de p�cate, pentru c� ar �nsemna s� fie nedrept, iar el, ca Fiin�� perfect� nu poate fi nedrept. �i nici nu poate min�i, iar �n Biblie ne vorbe�te de multe ori at�t de fericirea ve�nic�, c�t �i de suferin�a ve�nic�. Sf�ntul Apostol Pavel spune : �Cu fric� �i cu cutremur lucra�i la m�ntuirea voastr� (Filipeni 2, 12)

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:48

Nu pot s� cred c� am reu�it s�-l fac pe Cezar s� scrie un text...f�r� copy/paste! Bravo Cezar! �ine-o tot a�a!
Ufff! Aproape c-am uitat s�-�i r�spund.....acelea pe care le postezi tu...nu reprezint� dovezi indubitabile...�in doar de credin�a unuia sau a altuia �i mi se pare de-a dreptul absurd ca s� aduci drept "dovezi" ni�te coinciden�e sau s� iei �n seam� "moartea clinic�"....care este explicabil� at�t ea c�t �i ceea ce se �nt�mpl� (de fapt totul este legat de conexiunile neuronale). A�a c� n-are rost s� te mai "obose�ti" c� nu convingi pe nimeni...z�u!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:06

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 13:48:12
Nu pot s� cred c� am reu�it s�-l fac pe Cezar s� scrie un text...f�r� copy/paste! Bravo Cezar! �ine-o tot a�a!
Ufff! Aproape c-am uitat s�-�i r�spund.....acelea pe care le postezi tu...nu reprezint� dovezi indubitabile...�in doar de credin�a unuia sau a altuia �i mi se pare de-a dreptul absurd ca s� aduci drept "dovezi" ni�te coinciden�e sau s� iei �n seam� "moartea clinic�"....care este explicabil� at�t ea c�t �i ceea ce se �nt�mpl� (de fapt totul este legat de conexiunile neuronale). A�a c� n-are rost s� te mai "obose�ti" c� nu convingi pe nimeni...z�u!

desi a scrisa el textul sunt aceleasi baliverne cu care nea obisnuit. sunt complet de acord cu tine

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:02

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 13:48:12

Cite�te te rog �ntreg textul de pe pagina trecut� sau de pe blogul meu �i vei vedea c� sunt multe argumente �i dovezi c� exist� Dumnezeu �i via�� dincolo de moarte, nicidecum nu-s � ni�te coinciden�e �.

Credin�a se bazeaz� �n primul r�nd pe Revela�ia lui Dumnezeu, prezentat� foarte pe scurt, at�t �n postarea de pe pagina trecut�, c�t �i pe blog.
Iat� �i o carte cu dovezi ale existen�ei lui Dumnezeu. Poate fi citit� direct pe internet, f�r� a fi necesar s� fie desc�rcat� �n calculator:

www.profamilia.ro/apologetica.asp?urme

Tr�irile din moartea clinic� �i alte miracole sunt revela�ii de mai mic� importan�� �n compara�ie cu Revela�ia, dar o sprijin�.
Aceste tr�iri din timpul mor�ii clinice nu au nici o explica�ie neuronal� care s� stea �n picioare. Cite�te te rog cu aten�ie urm�toarele:

Mul�i oameni care trec prin moarte clinic� (o moarte temporar�, de c�teva minute sau cel mult c�teva ore), �i v�d propriul trup �ntins la locul mor�ii, iar ei plutesc f�r� greutate, v�d ora�e de lumin� (raiul), v�d o mare de foc �i suferin�� (iadul) precum �i o Fiin�� de lumin� care le spune: "Ceasul t�u n-a sosit �nc�". Revin la via�a p�m�nteasc� dup� moartea clinic� �i povestesc altora ceea ce au v�zut �i auzit �n lumea de dincolo. Ei mai povestesc �i tot ceea ce au f�cut �i vorbit medicii �i asistentele �n timpul �n care erau declara�i mor�i, ba chiar �i ceea ce s-a petrecut �n saloanele al�turate, precum �i faptul c� materia nu mai era un obstacol pentru ei ca spirite (de exemplu, puteau s� treac� prin pere�i). Sunt sute de mii de cazuri de moarte clinic� cercetate �i confirmate de medici. Unii dintre medici, care, �nainte de a cerceta aceste cazuri, se �ndoiau de existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte, dup� ce au cercetat aceste cazuri, s-au convins c� exist� Dumnezeu �i via�a de dincolo. Amintesc 11 (unsprezece) nume de medici care au verificat existen�a vie�ii de dincolo de moarte f�c�nd cercet�ri ale cazurilor de moarte clinic�: Dr. Maurice S. Rawlings, Dr. Elizabeth Kubler - Ross, Dr. Charles Garfield, Dr. Karlis Osis, Dr. Robert Van Castle, Dr. Erlendur Haraldsson, Prof. Dr. Ian Stevenson, Dr. Russell Noyes, Dr. Raymond Moody, Dr. M. B. Sabom, Dr. Fred W. Schoonmaker. Dr. Elizabeth Kubler - Ross spunea de exemplu: "Sunt ferm convins� c� exist� via�� dincolo de moarte. Am asistat �i am adunat date de la patul de moarte a peste o mie de persoane".

P. S. Am zeci de pos�ri scrise f�r� copy / paste, dar nu ai dat aten�ie. �i nu e nici un r�u nici �n textele scrise cu copy / paste. Dup� cum �i-am spus, dac� eu deja am sintetizat la un loc mai multe argumente, e mai u�or s� le postez, doar n-o s� stau s� le scriu din nou, nici nu a� avea timp, pentru c� am �i obliga�ii doctorale de �ndeplinit �n afar� de a scrie pe forum.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:52

cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:14

De la: blagaiulia, la data 2009-05-27 20:00:06Cezare...imi cer scuze, poate am inceput sa te "vanez"...dar astept de la tine parerile personale despre existenta lui D-zeu...nu ceea ce scrie in Biblie sau ceea ce au afirmat niste savanti care erau la fel de credinciosi ca tine. Acestea nu sunt argumente ca ar exista, sunt doar pareri.Ei, poate tocmai acest lucru ma intereseaza...parerea ta! Dupa cum vad, niciodata n-o sa te pot convinge ca nu exista D-zeu( nici nu vreau sa te conving, fiecare crede ce vrea), precum nici tu nu ma poti convinge ca exista.Dar putem argumenta fiecare de ce credem intr-un fel sau in altul!

Credin�a �i practicarea ei sunt r�spunsul omului la Revela�ia lui Dumnezeu. Dumnezeu s-a descoperit oamenilor prin revela�ia natural� (prin crea�ie) �i prin revela�ia supranatural�, adic� prin profe�i �i prin Fiul S�u �ntrupat, Isus Cristos, prin apostoli �i prin Sfin�ii P�rin�i ai Bisericii, precum �i prin fapte �i interven�ii miraculoase. Iar revela�ia supranatural� o g�sim �n c�r�ile Bibliei �i �n scrierile Sfin�ilor P�rin�i.
Deci, eu nu scriu p�reri relative �i subiective, ci Adev�rul absolut �i obiectiv, revelat omenirii de Dumnezeu.
Sunt foarte multe argumente �i dovezi c� exist� Dumnezeu �i via�a de dincolo de moarte, dar nu este nici un argument �i nici o dovad� c� nu exist�. �n Psalmul 13,1 este scris: "Zis-a cel nebun �n inima sa: "Nu este Dumnezeu".", adic� a afirma sau a crede c� nu exist� Dumnezeu este o absurditate, este ca o nebunie. Deci, ateismul este o absurditate, nu are nici o baz�. Faptul c� nu-l putem vedea pe Dumnezeu �i sufletele, nu �nseamn� c� nu exist�. Dumnezeu �i sufletele sunt reale, chiar dac� sunt invizibile pentru noi. Doar �tiin�a superficial� contrazice religia, �ns� �tiin�a ad�nc� �l conduce pe om spre religie, a�a cum spunea �i filosoful Francis Bacon : �Pu�ina gustare a �tiin�ei poate duce la ateism, dar ad�ncirea �tiin�ei readuce pe om la Dumnezeu �.
Un ateu nu are scuz� pentru necredin�a sa, se afl� �n ignoran�a vinovat� chiar dac� nu ar avea nici un fel de cunoa�tere religioas�, deoarece existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din crea�ie (chiar f�r� revela�ia supranatural�), dup� cum spune �i psalmistul : �Cerurile spun slava lui Dumnezeu �i facerea m�inilor Lui o veste�te t�ria� (Psalm 18, 1) precum �i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre romani : ��n adev�r, �nsu�irile nev�zute ale Lui, puterea Lui ve�nic� �i dumnezeirea Lui, se vad l�murit, de la facerea lumii, c�nd te ui�i cu b�gare de seam� la ele �n lucrurile f�cute de El. A�a c� [necredincio�ii] nu se pot dezvinov��i� (Romani 1:20). �
Un ateu poate fi iertat dac� face poc�in�� pentru p�catul ateismului, ca �i pentru orice alt p�cat.
Credin�a e o condi�ie necesar� pentru m�ntuire, pentru fericirea ve�nic�, dar nu e suficient�, dup� cum am spus. �Dup� cum trupul f�r� duh este mort, tot a�a �i credin�a f�r� fapte este moart� (Iacob, 2, 26)
Sf�ntul Apostol Pavel spune : �Cu fric� �i cu cutremur lucra�i la m�ntuirea voastr� (Filipeni 2, 12) Adic�, s� lucr�m la m�ntuirea noastr� cu foarte mare grij� �i responsabilitate.

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:24

Cezar draga,lasa-i pe "sfintii" parinti....mai uitate la stiri,tu ai impresia ca toti popi care fac slujbe in Biserica vor ajunge "sfinti"???.BOR cnonizeaza pe banda rulanta "sfintii"!!!Pune mana pe Biblie,acolo vei gasi ADEVARATII SFINTI....restul sunt doar copii care se lupta cu ispitele acestei lumii.!!!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
cristi_tiutin

1 mesaj
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 12:01

"La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul." Credinta si ateismul au convietuit pe pamantul creat de Dumnezeu, din momentul intrarii pacatului in lume. De ce ateism? Pentru ca Dumnezeu ne lasa liberi sa alegem, fie credem in El fie alegem ateismul, trairea fara El. E greu de inteles de ce Dumnezeu accepta ACUM, ca noi cei CREATI de El sa-L necinstim, sa-L blestemam si sa nu credem in El. Totusi, ce minunat, nu suntem roboti ci persoane libere sa aleaga credinta (nu religia) sau ateismul. Moda o facem noi. Ca vrem, ca nu vrem sa recunoastem Dumnezeu EXISTA si El ne va judeca pe toti dupa credinta pe care o avem in EL nu in religie sau orice altceva ce noua ni se pare "la moda". Singurul care a fost este si va fi la moda este Dumnezeu si cred ca, merita sa traim cu El si pentru EL ca sa nu regretam mai tarziu ca am trait dupa moda lumii, adica atei.

ionserban_2006

22 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 15:37

CREDINTA NU STA NUMAI IN DOCMELE BISERICESTI, CREDINTA IN BINE,INTR-O FORTA CARE NE COORDONEAZA VIATA O AM, DAR MULTI POPI AU TRANSFORMAT CREDINTA INTR-O AFACERE, NU-I DEPARTE DE DE ACEASTA IDEIE NICI,,PREA FERICITUL,, ACTUAL...CEL FOST ERA ALTFEL...BLAJIN..EVLAVIOS..ETC ETC...

Fosta membra 9am.ro

34 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:07

Ne r�spunde Dumnezeu la rug�ciuni?

Ce putem face pentru ca Dumnezeu s� ne asculte rug�ciunile?
Cum s� ne rug�m... �n a�a fel �nc�t s� ne fie ascultate rug�ciunile

naturaAi cunoscut vreodat� pe cineva care s� se �ncread� �n Dumnezeu din toat� inima? C�nd nu credeam �n Dumnezeu, aveam o prieten� bun� care se ruga adesea lui Dumnezeu. Ei bine, �n fiecare s�pt�m�n� �mi spunea despre o dificultate sau un lucru din via�a ei pe care �l �ncredin�a �n grija lui Dumnezeu. �i, invariabil, �n fiecare s�pt�m�n� eram martor� la un lucru neobi�nuit f�cut de Dumnezeu ca r�spuns la rug�ciunea ei din acea s�pt�m�n�. Nici nu-�i po�i �nchipui c�t de greu �i este unui ateu s� fie nevoit s� constate acest lucru s�pt�m�n� de s�pt�m�n�! Dup� o vreme, nu mai merge s� argumentezi c� totul este o �coinciden��...

Dar de ce �i asculta Dumnezeu rug�ciunile prietenei mele? Motivul principal: fiindc� ea avea o rela�ie cu El �i voia s� fac� voia Lui. �i, �ntr-adev�r, ea asculta ce �i spunea Dumnezeu. Considera c� El are dreptul de a o �ndruma �n via�� �i ea chiar se bucura c� a�a stau lucrurile! De aceea atunci c�nd se ruga �n leg�tur� cu diferite lucruri, f�cea ceva firesc, dat� fiind leg�tura ei cu Dumnezeu. Venea la Dumnezeu cu toat� �ncrederea �i-I vorbea despre nevoile, despre �ngrijor�rile ei �i despre orice altceva se �nt�mpla �n via�a ei. �n plus, din ceea ce citise �n Biblie, se convinsese c� Dumnezeu dorea ca ea s� se bizuie pe El �n acest mod.

Mai exact, via�a ei demonstra ceea ce spune versetul acesta din Sf�nta Scriptur�: ��ndr�zneala pe care o avem la El este c� dac� cerem ceva dup� voia Lui, ne ascult�.�1 �C�ci ochii Domnului sunt peste cei neprih�ni�i, �i urechile Lui iau aminte la rug�ciunile lor...�2
Atunci cum se face c� Dumnezeu nu ia aminte la rug�ciunile tuturor oamenilor?

Poate deoarece nu to�i oamenii au o leg�tur� personal� cu El... Or fi �tiind ei c� exist� Dumnezeu, poate chiar I se �nchin� din c�nd �n c�nd. C�t despre cei care nu par s� primeasc� niciodat� r�spuns la rug�ciunile lor... probabil c� lucrurile stau astfel din cauz� c� nu au o rela�ie personal� cu Dumnezeu �i, mai mult, niciodat� nu au primit de la Dumnezeu iertarea complet� pentru p�catele lor. Te �ntrebi ce leg�tur� are una cu alta?! ��i explic imediat. �Nu, m�na Domnului nu este prea scurt� ca s� m�ntuiasc�, nici urechea Lui prea tare ca s� aud�, ci nelegiuirile voastre pun un zid de desp�r�ire �ntre voi �i Dumnezeul vostru; p�catele voastre v� ascund Fa�a Lui �i-L �mpiedic� s� v-asculte!�3

Este destul de normal s� sim�im aceast� desp�r�ire de Dumnezeu. Ce se �nt�mpl� de obicei c�nd oamenii �ncep s�-L roage ceva pe Dumnezeu? κi �ncep rug�ciunea astfel: �Doamne, am mare nevoie s� m� aju�i cu problema asta...� Apoi fac o pauz� �i reiau: �Sunt con�tient de faptul c� nu sunt o persoan� perfect�... c�, de fapt, nu am nici un drept s� Te rog acest lucru...� Iat�, oamenii �i dau seama c� sunt p�c�to�i... �i �i mai dau seama c� nu doar ei �i dau seama de acest lucru, ci �i Dumnezeu! �i atunci se g�ndesc: �Hei, pe cine caut eu s� p�c�lesc?� �ns� ceea ce s-ar putea s� nu �tie ei... este cum pot primi de la Dumnezeu iertarea pentru toate p�catele. E posibil s� nu �tie c� pot �ncepe o rela�ie cu Dumnezeu �i c� atunci Dumnezeu �i va auzi... Va lua aminte la rug�ciunile lor.
Pe ce se bizuie rug�ciunile noastre?

Mai �nt�i trebuie s� ai o rela�ie cu Dumnezeu. �nchipuie-�i c� un student se duce la rectorul universit��ii sale (pe care nici nu-l cunoa�te, de altfel) �i �l roag� s� �l gireze pentru un �mprumut bancar. Ce �anse de reu�it� ar avea? ZERO. (Bine, pornim de la premiza c� rectorul nu este un iresponsabil!) Dar dac� fiica rectorului �i-ar ruga tat�l s-o gireze pentru un �mprumut bancar, totul s-ar rezolva. De ce? Fiindc� se cunosc �i, mai mult chiar, au o rela�ie. Rela�iile pe care le avem cu ceilal�i schimb� totul.

Cum stau lucrurile cu Dumnezeu? Ei bine, c�nd persoana respectiv� este un copil al lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu o cunoa�te �i ia aminte la rug�ciunile sale. Iisus a spus: �Eu sunt P�storul cel bun. Eu �mi cunosc oile Mele �i ele M� cunosc pe Mine... Oile Mele ascult� glasul Meu; Eu le cunosc �i ele vin dup� Mine. Eu le dau via�a ve�nic�, �n veac nu vor pieri �i nimeni nu le va smulge din m�na Mea.�4

A�adar, �l cuno�ti pe Dumnezeu cu adev�rat? Dar El te cunoa�te? Ai o rela�ie cu El, care s� ��i garanteze c� ia aminte la rug�ciunile tale? Sau pentru tine Dumnezeu este departe; exist� mai degrab� la nivel teoretic dec�t practic? Dac� Dumnezeu este departe de tine sau dac� nu e�ti sigur(�) c� �l cuno�ti, cite�te aici cum po�i �ncepe o rela�ie cu El chiar acum: Cunoa�terea personal� a lui Dumnezeu.
Precis �mi va asculta Dumnezeu rug�ciunea?

Iisus Hristos le face o ofert� extrem de generoas� acelora care �l cunosc cu adev�rat �i se bizuie pe El: �Dac� r�m�ne�i �n Mine �i dac� r�m�n �n voi cuvintele Mele, cere�i orice ve�i vrea �i vi se va da.�5 Sintagmele �a r�m�ne� �n El �i �dac� r�m�n �n voi cuvintele Mele� �nseamn� s� ne ducem via�a lu�ndu-L �i pe El �n calcul, bizuindu-ne pe El, ascult�nd ce are s� ne spun�. Atunci putem s�-L rug�m orice dorim. Iat� o alt� condi�ie: ��ndr�zneala pe care o avem la El este c�, dac� cerem ceva dup� voia Lui, ne ascult�. �i dac� �tim c� ne ascult�, orice I-am cere, �tim c� suntem st�p�ni pe lucrurile pe care I le-am cerut.�6 Dumnezeu ne ascult� rug�ciunile potrivit voii Sale (�i pe m�sura �n�elepciunii, a sfin�eniei Sale, a dragostei pe care ne-o poart� etc.).

�tii care este punctul �n care ne �mpotmolim? C�nd ne �nchipuim c� �tim ce vrea Dumnezeu... fiindc� nou� ni se pare c� un anumit lucru este foarte firesc! Noi presupunem c� la fiecare rug�ciune este doar un singur �r�spuns� potrivit, g�ndindu-ne desigur c� ACELA este cel dorit de Dumnezeu. �i atunci lucrurile se complic�. Noi, oamenii, nu suntem st�p�ni pe timp �i nu �tim toate lucrurile. Noi de�inem doar anumite informa�ii despre o situa�ie �i despre efectele din viitor pe care o anumit� ac�iune le va avea asupra situa�iei respective. Dar Dumnezeu ne �n�elege pe deplin situa�ia. Numai El �tie ce efect va avea o anumit� ac�iune asupra vie�ii noastre sau �n mersul istoriei. Iar scopurile Sale s-ar putea s� dep�easc� cu mult ideile noastre cele mai �ndr�zne�e. Prin urmare, Dumnezeu nu Se va apuca s� fac� ceva pur �i simplu fiindc� am ajuns noi la concluzia c� asta trebuie s� vrea.
Ce dore�te Dumnezeu s� fac� pentru noi?

A� putea umple pagini �ntregi cu inten�iile lui Dumnezeu �n ceea ce ne prive�te. Toat� Biblia ne descrie ce fel de rela�ie dore�te Dumnezeu s� aib� cu noi �i ce fel de via�� vrea s� ne d�ruiasc�. Iat� mai jos doar c�teva exemple:

�Totu�i Domnul a�teapt� s� Se milostiveasc� de voi �i Se va scula s� v� dea �ndurare, c�ci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de to�i cei ce n�d�jduiesc �n El!�7 Ai auzit? �Domnul a�teapt� s� Se milostiveasc� de tine.� �C�ile lui Dumnezeu sunt des�v�r�ite... El este un scut pentru to�i cei ce alearg� la El.�8 Domnul iube�te pe cei ce se tem de El, pe cei ce n�d�jduiesc �n bun�tatea Lui.�9

�i totu�i, cea mai mare dovad� de dragoste �i de devotament pe care ne-a ar�tat-o Dumnezeu este aceasta, descris� de Iisus: �Nu este mai mare dragoste dec�t s�-�i dea cineva via�a pentru prietenii s�i�10 - adic� exact ceea ce a f�cut Isus pentru noi. �i atunci: �Dac� Dumnezeu este pentru noi, cine va fi �mpotriva noastr�? El, care n-a cru�at nici chiar pe Fiul S�u, ci L-a dat pentru noi to�i, cum nu ne va da f�r� plat�, �mpreun� cu El, toate lucrurile?�11
De ce unele rug�ciuni nu sunt �ascultate�?

Unii oameni se �mboln�vesc �i chiar mor; al�ii au probleme financiare; al�ii se pot confrunta cu diferite alte dificult��i. Ce se poate face atunci?

Dumnezeu ne spune s� ne l�s�m grijile �n seama Sa. Chiar �i c�nd o situa�ie r�m�ne ap�s�toare: �Arunca�i asupra Lui toate �ngrijor�rile voastre, c�ci El �nsu�i �ngrije�te de voi.�12 Chiar dac� situa�ia pare sc�pat� de sub control, totu�i nu este... Chiar atunci c�nd lumea �ntreag� pare s� se pr�bu�easc�, Dumnezeu ne poate ajuta s� r�m�nem �n picioare. �n acele clipe omul poate fi foarte recunosc�tor c� �l cunoa�te pe Dumnezeu.

�Domnul este aproape. Nu v� �ngrijora�i de nimic; ci �n orice lucru, aduce�i cererile voastre la cuno�tin�a lui Dumnezeu, prin rug�ciuni �i cereri, cu mul�umiri. �i pacea lui Dumnezeu, care �ntrece orice pricepere, v� va p�zi inimile �i g�ndurile �n Hristos Iisus.�13 Solu�iile, rezolv�rile pe care le poate g�si Dumnezeu la problema respectiv� dep�esc cu mult tot ce am crede noi c� este cu putin��. Probabil c� orice persoan� care-L urmeaz� cu adev�rat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din via�a sa. �ns� chiar dac� situa�ia nu se �mbun�t��e�te, �n ciuda problemelor cu care ne confrunt�m, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: �V� las pacea, v� dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o d� lumea. S� nu vi se tulbure inima, nici s� nu se �nsp�im�nte.�14

�n aceast� clip� (c�nd situa�ia este �nc� �nc�lcit�), Dumnezeu ne cere s� ne �ncredem �n El �n continuare - s� �umbl�m prin credin��, nu prin vedere�, dup� cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credin�� oarb�. Ci este vorba c� ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Ma�ina care merge pe un pod solid se sprijin� �n totalitate pe soliditatea podului; nu conteaz� ce crede �oferul, ce g�nde�te sau ce discut� cu pasagerul de l�ng� el. Ma�ina ajunge �n siguran�� la cel�lalt cap�t al podului datorit� solidit��ii podului, �n care �oferul a ales s� cread� de la bun �nceput.

�n mod asem�n�tor Dumnezeu ne cere s� ne �ncredem �n integritatea �i �n caracterul S�u... �n �ndurarea, �n dragostea, �n �n�elepciunea Sa. El spune: �Te iubesc cu o iubire ve�nic�; de aceea ��i p�strez bun�tatea Mea.�15 �Popoare, �n orice vreme, �ncrede�i-v� �n El, v�rsa�i-v� inimile �naintea Lui! Dumnezeu este ad�postul nostru.�16
�n concluzie... Cum s� ne rug�m

Dumnezeu ascult� rug�ciunile copiilor S�i (adic� ale acelora care L-au primit �n via�a lor �i caut� s�-L urmeze). El ne roag� s� aducem �n rug�ciune orice ne preocup� �i El se va ocupa de problema respectiv� c�t mai bine, potrivit voii Sale. C�nd ne confrunt�m cu dificult��i, trebuie s� ne arunc�m �ngrijor�rile asupra Sa �i vom primi pace de la El, �n ciuda situa�iei neprielnice. Credin�a �i n�dejdea noastr� se bizuie pe caracterul lui Dumnezeu: cu c�t �l cunoa�tem mai bine, cu at�t ne putem �ncrede mai mult �n El.

Dac� dore�ti detalii despre caracterul lui Dumnezeu, te rog s� cite�ti articolul �Cine este Dumnezeu?� sau alte articole de pe acest site. Motivul pentru care ne rug�m este acela c� ne �ncredem �n caracterul lui Dumnezeu. Iar prima rug�ciune la care ia aminte Dumnezeu este rug�ciunea prin care �ncepi o rela�ie cu El.

Articol de Marilyn Adamson

(1) 1 Ioan 5:14
(2) 1 Peter 3:12
(3) Isaia 59:1,2
(4) Evanghelia dup� Ioan 10:14,27-28
(5) Evanghelia dup� Ioan 15:7
(6) 1 Ioan 5:14,15
(7) Isaia 30:18
(8) Psalmul 18:30
(9) Psalmul 147:11
(10) Evanghelia dup� Ioan 15:13
(11) Epistola c�tre Romani 8:31, 32
(12) 1 Petru 5:7
(13) Epistola c�tre Filipeni 4:5-7
(14) Evanghelia dup� Ioan 14:27
(15) Ieremia 31:3 (rsv)
(16) Psalmul 62:8

grecu_maryn

16 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:37

BUNA..AM CITIT CATEVA COMENTARII SI AM OBSERVAT CA NU SE VORBESTE LA SUBIECT..SE AMESTECA CU POLITICA,ETC..AS AVEA SI EU CATEVA INTREBARI:1- CE CARTI TREBUIE SA CITIM CA SA AFLAM SI SA VORBIM DESPRE CREDINTA SAU ATEISM? 2-A EXISTAT DECEBAL,TRAIAN,STEFAN CEL MARE,ETC.?3-DE UNDE AFLAM DESPRE EI?AAA.EXISTA O CARTE(ISTORIA ROMANIEI) DACA VRETI SA VORBIM DESPRE CREDINTA SAU ATEISM, TREBUIE SA CITIM ALTA CARTE (ISTORIA OMENIRII) SAU BIBLIA..EU, INAINTE DE A CITI BIBLIA ERAM CA MULTI DINTRE VOI, POATE MAI RAU,NU CREDEAM IN NIMENI SI IN NIMIC,,GANDIREA SI FAPTELE MELE URATE ERAU OK.,CEVA NORMAL CA DOAR NU ERAM SINGURUL,,FARA MUSTRARI DE CONSTIINTA,,NEVINOVAT DE NIMIC, PT. CE IMI TREBUIA D-ZEU SAU SA CRED IN EL ?BISERICA NU ERA LOCUL MEU PREFERAT..CE PLACERE POTI GASI INTR-O BISERICA ?BATRANII DA,,EI ERAU SATUI DE PLACERI,,NU MAI AVEAU NICI UN VIITOR SI TREBUIAU SA CREADA IN D-ZEU..DUPA CE AM CITIT BIBLIA AM AFLAT FOARTE MULTE LUCRURI PE CARE NU LE STIAM,DESPRE CREATOR,CREATIUNE,CREDINTA,MANTUIRE,SI ATUNCI A AVUT LOC O SCHIMBARE,O TRANSFORMARE TOTALA IN GANDIRE,IN FIINTA SI IN FAPTELE MELE..SA VORBIM DESPRE CREDINTA SI ATEISM TREBUIE MAI INTAI SA CITIM BIBLIA CA IN EA PUTEM GASI ORIGINEA, INSEMNATATEA SI EFECTELE LOR..CU ATEISMUL SE NASTE ORCE OM, DAR CREDINTA VINE IN URMA CERCETARII CUVANTULUI LUI D-ZEU...CITITI BIBLIA SI ASCULTATI DE CREATORUL SI MANTUITORUL NOSTRU D-L ISUS,CA EL EXISTA CU ADEVARAT..

july

563 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 16:33

Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:03

Nu cred �n existen�a unei vie�i dup� moarte, a�a c� nu trebuie ca pe tot parcursul vie�ii s� tr�iesc tem�ndu-m� de iad sau �i mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere c� plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:30

De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred �n existen�a unei vie�i dup� moarte, a�a c� nu trebuie ca pe tot parcursul vie�ii s� tr�iesc tem�ndu-m� de iad sau �i mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere c� plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov

se spune ca viata unui om e aidoma unui rau ce curge neobosit in aval, iar moartea e doar un mic punct in acest rau care ne poarta pe acelasi drum dar mai bogati din punct de vedere experimental si spiritual.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:43

De la: mari_uka, la data 2009-05-31 17:30:56
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred �n existen�a unei vie�i dup� moarte, a�a c� nu trebuie ca pe tot parcursul vie�ii s� tr�iesc tem�ndu-m� de iad sau �i mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere c� plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov

se spune ca viata unui om e aidoma unui rau ce curge neobosit in aval, iar moartea e doar un mic punct in acest rau care ne poarta pe acelasi drum dar mai bogati din punct de vedere experimental si spiritual.

...doar se spune... nimic sigur

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 20:55

De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:43:00

Depinde in ce crezi.... credinta este acel ceva in care crezi cu tarie in ceva de care teoreitic de poti indoi oricand de ceea ce crezi....cam asa ceva...cu acest doar se spune...eu una cred precum Octavian Paler ca prin faptul ca atunci cand nu mai suntem, ne mutam de fapt, cu toti catre o alta stea....si o luam iar si iar de la capat, mai iluminati!

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 07:37

Sincer credinta e un fel de anabolizant iti da putere dar iti face praf organismul :)))
Si apoi de ce se mai chinuie toti credinciosii sa aduca dovezi daca trebuie doar sa credem?
raspuns pentru ca sunt disperati daia, din ce in ce mai multi oameni se declara fara religie,asta inseamna un singur lucru, in curand preotimea va ramane fara fraieri pe care sa ii jumuleasca de bani.

Si sa ne intoarcem la subiect ,ateismul nu este o moda este o consecinta normala a dezvoltarii tehnologice si a cantitatii imense de informatie aflata la dispozitia omului de rand .

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:40

De la: cifobrien, la data 2009-06-01 07:37:54Sincer credinta e un fel de anabolizant iti da putere dar iti face praf organismul :)))
Si apoi de ce se mai chinuie toti credinciosii sa aduca dovezi daca trebuie doar sa credem?
raspuns pentru ca sunt disperati daia, din ce in ce mai multi oameni se declara fara religie,asta inseamna un singur lucru, in curand preotimea va ramane fara fraieri pe care sa ii jumuleasca de bani.

Si sa ne intoarcem la subiect ,ateismul nu este o moda este o consecinta normala a dezvoltarii tehnologice si a cantitatii imense de informatie aflata la dispozitia omului de rand .

[/quote

sunt de aceasi parere dar din pacate religia nu va disparea niciodata pt ca uni sunt obsedati iar alti cred ca asa e mai bine sa creada in ceva. si nu cred ca e vb de bani cat de putere pt ca si in sanul credintei se duc razboaie intre ortodoxi si catolici.

negru_mircea

33 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 02:16

De la: blagaiulia, la data 2009-05-31 16:33:32Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!

bine ca esti tu desteapta!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 02:25

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-30 08:52:41cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!

Ai draci des??? Tocmai tu, care te indoiesti de existenta lor? Si Camelia ce zice

Du-te la o si imagineaza-ti ca nu e important ce postam noi sau tu...nu ata de important cat sa merite sa ne balacarim pe net....Ca nu schimbam nimic....Adevarul e tot ala si il doare undeva daca eu, sau tu credem sau nu.....

Mai bine pup-o pe Cameluta si fii fericit ca ai o sotie desteapta....Altii n-au norocul asta.....

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 05:54

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-30 08:52:41cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!
Nu-s de acord cu ultimul cuvant din fraza ta!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 05:57

De la: negru_mircea, la data 2009-06-03 02:16:38
De la: blagaiulia, la data 2009-05-31 16:33:32Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!

bine ca esti tu desteapta!
Foarte profund si argumentat!Dar,nu-ti pot spune:desteptule!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 06:18

Dilema asta cu credinta sau ateismul se rezolva f usor. Faceti sport, care puteti, vreo 4-8 ore. Un urcat sau mai multe pe munte. Taiati lemne, care aveti. Faceti o curatenie sau o renovare generala a casei. Dar munciti vreo 2 zile, aproape continuu. Sau muncitri la locul de munca continuu vreo 2 zile. Daca nu va goneste patronul sau paznicul ca pe venetici. Si altele asemenea. Care puteti.
Apoi dormiti vreo 2-3 zile continuu. Cu ceva calmante usoare inainte.
Daca dupa...mai aveti indoieli cu topicul de mai sus, repetati chestia aceea cu efortul si dormitul. Efectul e garantat de curatare a creierului de orice indoiala. Cine rezista, cine nu, eforturi intelectuale.
Dar sa nu spuneti la nimeni ce faceti ca vi se baga indoiala la loc in creier. Sinteti luat drept ceea ce nu sinteti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 08:35

De la: nastasemihail, la data 2009-06-03 06:18:52Dilema asta cu credinta sau ateismul se rezolva f usor. Faceti sport, care puteti, vreo 4-8 ore. Un urcat sau mai multe pe munte. Taiati lemne, care aveti. Faceti o curatenie sau o renovare generala a casei. Dar munciti vreo 2 zile, aproape continuu. Sau muncitri la locul de munca continuu vreo 2 zile. Daca nu va goneste patronul sau paznicul ca pe venetici. Si altele asemenea. Care puteti.
Apoi dormiti vreo 2-3 zile continuu. Cu ceva calmante usoare inainte.
Daca dupa...mai aveti indoieli cu topicul de mai sus, repetati chestia aceea cu efortul si dormitul. Efectul e garantat de curatare a creierului de orice indoiala. Cine rezista, cine nu, eforturi intelectuale.
Dar sa nu spuneti la nimeni ce faceti ca vi se baga indoiala la loc in creier. Sinteti luat drept ceea ce nu sinteti.

Florinel are draci si tu n-ai dormit ...iar!!!

nu inteleg...Help!

neaga_bogdan

37 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 16:10

-marian_bd_rotaru- recunosc ca nu am citi mai departe m-am oprit la ce ai spus tu referitor la faptul ca tineri nu vorbest despre cele spirituale, t argumentand ca nu au citit sau au cultura necesara, te-ai gandit poate un moment ca multi sunt rusinati de modul in care sa vorbeste de sipritualitate astfel incat ceea ce este spiritual tiind sa o tia pentru ei? Nu este oare asa corect ca oricare dintre noi sa tine pentru noi si sa protejam ceea ce credem sau ceea in ce credem atat timp cat a fi ateu, religios ori mistic a devenit un mod de batjocura pentru ceilalti, ce importanta are pentru acest univers fatul ca eu cred sau nu? Ce opinia mea poate schimba ceva, atat timp cat schimbarea survenita la nivel individual este o experienta stric personala iar daca nu schima nimic opinia mea de ce sa o mai exprim? Sa ma dau mare? Sa epatez cu cunostiintele mele, religioase, filosofice, materialist-stiintifice? Pana la urma orice subiec se discuta devine o disputa intre cine are dreptate si cine nu... de parca am avea posibilitatea sa argumentam cu certitudine ce este corect si ce nu, cine are si cine nu dreptate.
Daca ceva are crestinismul este posibilitatea de a deveni, urmand sa-ti gaesti tu strada care sa te duca acolo.
Caci intai il gasesti pe Dumnezeu ca apoi sa incepi sa-l cauti. Iar cei care au nevoie de o indrumare spirituala sigur nu o vor gasi in discutii steriile de pe forum.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 20:38

Ma Dorulet, tu esti fetita desteapta....stiu sigur : ))

Ce consideri tu ca e "SIGUR" ?!! ..... Ca pana nu vi se intampla voua (cei care nu credeti ...pana nu vedeti, ca Toma ) in prima persoana, toate probele pot fi contestate....IN POFIDA EVIDENTEI sau a bunului simt.

De ce nu ganditi asa: eu nu cred balivernele astea, dar sa presupunem ca e adevarat (ca in matematica). La mine a fost suficient asta...confirmarile (in prima persoana) au venit dupa...

Voi tineti usa incuiata..

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 01:12

De la: 9am007548, la data 2009-06-03 20:38:22

Ma Dorulet, tu esti fetita desteapta....stiu sigur : ))

Ce consideri tu ca e "SIGUR" ?!! ..... Ca pana nu vi se intampla voua (cei care nu credeti ...pana nu vedeti, ca Toma ) in prima persoana, toate probele pot fi contestate....IN POFIDA EVIDENTEI sau a bunului simt.

De ce nu ganditi asa: eu nu cred balivernele astea, dar sa presupunem ca e adevarat (ca in matematica). La mine a fost suficient asta...confirmarile (in prima persoana) au venit dupa...

Voi tineti usa incuiata..

Nu o s� intru �n polemic� vis-a-vis de ceea ce am afirmat, dar mi se pare c� omenirea �i d� prea mult� importan��, atunci c�nd are impresia c� va "tr�ii ve�nic"...c� acel D-zeu care a creat Universul �i ne-a dat nou� posibilitatea s� evolu�m, perpetu�m etc. (a�a cum de altfel a dat aceea�i posibilitate tuturor animalelor), chiar �i pas� de ceea ce se �nt�mpl� pe Terra, o planet� at�t de ne�nsemnat�....fa�� de imensul Univers.
Pur �i simplu mi se pare ridicol, s� m� cred at�t de important�...sau s� cred c� sunt al�ii mai importan�i.....

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 10:52

Talibanismul,indiferent de forma pe care o imbraca,este la mare cautare!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:12

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-04 10:52:12Talibanismul,indiferent de forma pe care o imbraca,este la mare cautare!

...esti sigur ?...nu cumva ai vrut sa spui, canibalismu' ?...

Pagini: << 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CE ESTE LA MODA;CREDINTA SAU ATEISMUL???
Mergi la: