Info
x
Ce este la moda;credinta sau ateismul???
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 09:53
symy,aia nu e cafea,e ness si e lasata special pt.tine,am vazut ca preferi mai mult nessul in locul cafelei,noi bem si cafea,asa ca sa-l bei sanatos[nessul] si s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:04
De la: Dorulet, la data 2009-05-26 15:38:12De la: cifobrien, la data 2009-05-26 14:23:02mamaaaaaa ce de "dovezi" era sa nu mai ies din mormanu de litere :)) Nu pun acelaºi text tot timpul, am rãspuns ºi punctual de cele mai multe ori. Dar dacã ai spus cã nu se poate dovedi cã existã, þi-am arãtat cã se poate. ªi, dacã eu deja am sintetizat la un loc mai multe argumente, e mai uºor sã le postez, doar n-o sã stau sã le scriu din nou, nici nu aº avea timp, pentru cã am ºi obligaþii doctorale de îndeplinit în afarã de a scrie pe forum. Scriu doar în timpul liber sau când fac câte o pauzã. Dacã nu citeºti, nu ai dreptul sã spui cã nu sunt argumente ºi dovezi cã existã Dumnezeu ºi viaþã dincolo de moarte. Nici dacã ai citi nu ai avea dreptul sã spui asta, pentru cã existenþa lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din observarea creaþiei. Dar cu atât mai mult dacã nu citeºti nu ai dreptul sã spui cã nu existã. Toatã creaþia "vorbeºte" despre Dumnezeu, atât macrocosmosul, cât ºi microcosmosul. Existã atei care au ajuns la credinþã doar studiind la microscop un picior de albinã, vãzând câtã complexitate existã în celule ºi molecule ºi dându-ºi seama de Fiinþa Inteligentã Supremã din spatele creaþiei, pentru cã aceastã creaþie complexã nu putea sã aparã la întâmplare. Este vorba de argumentul teleologic al existenþei lui Dumnezeu, dedusã din complexitatea creaþiei. Un ateu nu are scuzã pentru necredinþa sa, se aflã în ignoranþa vinovatã chiar dacã nu ar avea nici un fel de cunoaºtere în domeniul religiei, deoarece existenþa lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creaþie (chiar fãrã revelaþia supranaturalã), dupã cum spune ºi psalmistul : “Cerurile spun slava lui Dumnezeu ºi facerea mâinilor Lui o vesteºte tãria” (Psalm 18, 1) precum ºi Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea cãtre romani : “În adevãr, însuºirile nevãzute ale Lui, puterea Lui veºnicã ºi dumnezeirea Lui, se vad lãmurit, de la facerea lumii, când te uiþi cu bãgare de seamã la ele în lucrurile fãcute de El. Aºa cã [necredincioºii] nu se pot dezvinovãþi” (Romani 1:20). “ Un ateu poate fi iertat dacã face pocãinþã pentru pãcatul ateismului, ca ºi pentru orice alt pãcat. Credinþa e o condiþie necesarã pentru mântuire, pentru fericirea veºnicã, dar nu e suficientã, dupã cum am arãtat. «Dupã cum trupul fãrã duh este mort, tot aºa ºi credinþa fãrã fapte este moartã“ (Iacob, 2, 26) Sfântul apostol Iacob mai scrie scrie cã «ªi diavolii cred ºi se cutremurã » (Iacob 2, 19), dar aceasta nu le foloseºte la nimic, pentru cã ei nu mai au posibilitatea sã se întoarcã la Dumnezeu. La fel ºi omul nu mai are posibilitatea sã facã pocãinþã dupã moarte, numai pe pãmânt are aceastã posibilitate. Pocãinþa de pãcate nu trebuie amânatã niciodatã, din cel puþin douã motive: în primul rând pentru cã nu se ºtie clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necurãþit de pãcate nu mai poate avea iertare ºi ajunge în suferinþa veºnicã a iadului. Slujbele pentru cei decedaþi, parastasele, pomenile ºi rugãciunile nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curãþit de pãcate. Ele pot ºterge pãcatele mici (fãcute fãrã voie sau cu voie dar în lucru mic) ºi urmele lãsate în suflet de pãcatele mari (fãcute cu voie ºi în lucru mare) de care omul deja s-a curãþit pe pãmânt. Dar dacã cineva a decedat cu sufletul necurãþit de pãcate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, parastasele, pomenile sau rugãciunile care se fac pentru acea persoanã. În al doilea rând, de regulã, clipa decesului îl surprinde pe om dupã cum trãieºte: dacã a trãit în viaþã departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot aºa îl surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necurãþit de pãcate. Dumnezeu este iubitor dar este ºi drept. Existenþa suferinþei veºnice a iadului este un adevãr revelat de Dumnezeu ºi nu este o rãzbunare a lui, ci este pedeapsa dreptãþii instituite de el. În iubirea lui, Dumnezeu ne acordã iertare dacã ne întoarcem la el în viaþa pãmânteascã, iar în dreptatea lui nu-i poate primi în rai pe cei care nu s-au întors la el în viaþa pãmânteascã. Dreptatea lui se manifestã mai ales dupã moarte. Pãcatele pentru care nu s-a fãcut pocãinþã pe pãmant îl duc pe om la iad. Dumnezeu nu-i poate primi în rai ºi pe pãcãtoºii care n-au fãcut pocãinþã de pãcate, pentru cã ar însemna sã fie nedrept, iar el, ca Fiinþã perfectã nu poate fi nedrept. ªi nici nu poate minþi, iar în Biblie ne vorbeºte de multe ori atât de fericirea veºnicã, cât ºi de suferinþa veºnicã. Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu fricã ºi cu cutremur lucraþi la mântuirea voastrã” (Filipeni 2, 12) |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:48
Nu pot sã cred cã am reuºit sã-l fac pe Cezar sã scrie un text...fãrã copy/paste! Bravo Cezar! Þine-o tot aºa! Ufff! Aproape c-am uitat sã-þi rãspund.....acelea pe care le postezi tu...nu reprezintã dovezi indubitabile...þin doar de credinþa unuia sau a altuia ºi mi se pare de-a dreptul absurd ca sã aduci drept "dovezi" niºte coincidenþe sau sã iei în seamã "moartea clinicã"....care este explicabilã atât ea cât ºi ceea ce se întâmplã (de fapt totul este legat de conexiunile neuronale). Aºa cã n-are rost sã te mai "oboseºti" cã nu convingi pe nimeni...zãu!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
zgirboc_18 72 mesaje Membru din: 12/12/2008 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:06
De la: Dorulet, la data 2009-05-29 13:48:12 desi a scrisa el textul sunt aceleasi baliverne cu care nea obisnuit. sunt complet de acord cu tine |
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:02
De la: Dorulet, la data 2009-05-29 13:48:12 Citeºte te rog întreg textul de pe pagina trecutã sau de pe blogul meu ºi vei vedea cã sunt multe argumente ºi dovezi cã existã Dumnezeu ºi viaþã dincolo de moarte, nicidecum nu-s « niºte coincidenþe ». Credinþa se bazeazã în primul rând pe Revelaþia lui Dumnezeu, prezentatã foarte pe scurt, atât în postarea de pe pagina trecutã, cât ºi pe blog. Iatã ºi o carte cu dovezi ale existenþei lui Dumnezeu. Poate fi cititã direct pe internet, fãrã a fi necesar sã fie descãrcatã în calculator: www.profamilia.ro/apologetica.asp?urme Trãirile din moartea clinicã ºi alte miracole sunt revelaþii de mai micã importanþã în comparaþie cu Revelaþia, dar o sprijinã. Aceste trãiri din timpul morþii clinice nu au nici o explicaþie neuronalã care sã stea în picioare. Citeºte te rog cu atenþie urmãtoarele: Mulþi oameni care trec prin moarte clinicã (o moarte temporarã, de câteva minute sau cel mult câteva ore), îºi vãd propriul trup întins la locul morþii, iar ei plutesc fãrã greutate, vãd oraºe de luminã (raiul), vãd o mare de foc ºi suferinþã (iadul) precum ºi o Fiinþã de luminã care le spune: "Ceasul tãu n-a sosit încã". Revin la viaþa pãmânteascã dupã moartea clinicã ºi povestesc altora ceea ce au vãzut ºi auzit în lumea de dincolo. Ei mai povestesc ºi tot ceea ce au fãcut ºi vorbit medicii ºi asistentele în timpul în care erau declaraþi morþi, ba chiar ºi ceea ce s-a petrecut în saloanele alãturate, precum ºi faptul cã materia nu mai era un obstacol pentru ei ca spirite (de exemplu, puteau sã treacã prin pereþi). Sunt sute de mii de cazuri de moarte clinicã cercetate ºi confirmate de medici. Unii dintre medici, care, înainte de a cerceta aceste cazuri, se îndoiau de existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte, dupã ce au cercetat aceste cazuri, s-au convins cã existã Dumnezeu ºi viaþa de dincolo. Amintesc 11 (unsprezece) nume de medici care au verificat existenþa vieþii de dincolo de moarte fãcând cercetãri ale cazurilor de moarte clinicã: Dr. Maurice S. Rawlings, Dr. Elizabeth Kubler - Ross, Dr. Charles Garfield, Dr. Karlis Osis, Dr. Robert Van Castle, Dr. Erlendur Haraldsson, Prof. Dr. Ian Stevenson, Dr. Russell Noyes, Dr. Raymond Moody, Dr. M. B. Sabom, Dr. Fred W. Schoonmaker. Dr. Elizabeth Kubler - Ross spunea de exemplu: "Sunt ferm convinsã cã existã viaþã dincolo de moarte. Am asistat ºi am adunat date de la patul de moarte a peste o mie de persoane". P. S. Am zeci de posãri scrise fãrã copy / paste, dar nu ai dat atenþie. ªi nu e nici un rãu nici în textele scrise cu copy / paste. Dupã cum þi-am spus, dacã eu deja am sintetizat la un loc mai multe argumente, e mai uºor sã le postez, doar n-o sã stau sã le scriu din nou, nici nu aº avea timp, pentru cã am ºi obligaþii doctorale de îndeplinit în afarã de a scrie pe forum. |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:52
cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:14
De la: blagaiulia, la data 2009-05-27 20:00:06Cezare...imi cer scuze, poate am inceput sa te "vanez"...dar astept de la tine parerile personale despre existenta lui D-zeu...nu ceea ce scrie in Biblie sau ceea ce au afirmat niste savanti care erau la fel de credinciosi ca tine. Acestea nu sunt argumente ca ar exista, sunt doar pareri.Ei, poate tocmai acest lucru ma intereseaza...parerea ta! Dupa cum vad, niciodata n-o sa te pot convinge ca nu exista D-zeu( nici nu vreau sa te conving, fiecare crede ce vrea), precum nici tu nu ma poti convinge ca exista.Dar putem argumenta fiecare de ce credem intr-un fel sau in altul! Credinþa ºi practicarea ei sunt rãspunsul omului la Revelaþia lui Dumnezeu. Dumnezeu s-a descoperit oamenilor prin revelaþia naturalã (prin creaþie) ºi prin revelaþia supranaturalã, adicã prin profeþi ºi prin Fiul Sãu întrupat, Isus Cristos, prin apostoli ºi prin Sfinþii Pãrinþi ai Bisericii, precum ºi prin fapte ºi intervenþii miraculoase. Iar revelaþia supranaturalã o gãsim în cãrþile Bibliei ºi în scrierile Sfinþilor Pãrinþi. Deci, eu nu scriu pãreri relative ºi subiective, ci Adevãrul absolut ºi obiectiv, revelat omenirii de Dumnezeu. Sunt foarte multe argumente ºi dovezi cã existã Dumnezeu ºi viaþa de dincolo de moarte, dar nu este nici un argument ºi nici o dovadã cã nu existã. În Psalmul 13,1 este scris: "Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu".", adicã a afirma sau a crede cã nu existã Dumnezeu este o absurditate, este ca o nebunie. Deci, ateismul este o absurditate, nu are nici o bazã. Faptul cã nu-l putem vedea pe Dumnezeu ºi sufletele, nu înseamnã cã nu existã. Dumnezeu ºi sufletele sunt reale, chiar dacã sunt invizibile pentru noi. Doar ºtiinþa superficialã contrazice religia, însã ºtiinþa adâncã îl conduce pe om spre religie, aºa cum spunea ºi filosoful Francis Bacon : „Puþina gustare a ºtiinþei poate duce la ateism, dar adâncirea ºtiinþei readuce pe om la Dumnezeu ”. Un ateu nu are scuzã pentru necredinþa sa, se aflã în ignoranþa vinovatã chiar dacã nu ar avea nici un fel de cunoaºtere religioasã, deoarece existenþa lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creaþie (chiar fãrã revelaþia supranaturalã), dupã cum spune ºi psalmistul : “Cerurile spun slava lui Dumnezeu ºi facerea mâinilor Lui o vesteºte tãria” (Psalm 18, 1) precum ºi Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea cãtre romani : “În adevãr, însuºirile nevãzute ale Lui, puterea Lui veºnicã ºi dumnezeirea Lui, se vad lãmurit, de la facerea lumii, când te uiþi cu bãgare de seamã la ele în lucrurile fãcute de El. Aºa cã [necredincioºii] nu se pot dezvinovãþi” (Romani 1:20). “ Un ateu poate fi iertat dacã face pocãinþã pentru pãcatul ateismului, ca ºi pentru orice alt pãcat. Credinþa e o condiþie necesarã pentru mântuire, pentru fericirea veºnicã, dar nu e suficientã, dupã cum am spus. «Dupã cum trupul fãrã duh este mort, tot aºa ºi credinþa fãrã fapte este moartã“ (Iacob, 2, 26) Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu fricã ºi cu cutremur lucraþi la mântuirea voastrã” (Filipeni 2, 12) Adicã, sã lucrãm la mântuirea noastrã cu foarte mare grijã ºi responsabilitate. |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:24
Cezar draga,lasa-i pe "sfintii" parinti....mai uitate la stiri,tu ai impresia ca toti popi care fac slujbe in Biserica vor ajunge "sfinti"???.BOR cnonizeaza pe banda rulanta "sfintii"!!!Pune mana pe Biblie,acolo vei gasi ADEVARATII SFINTI....restul sunt doar copii care se lupta cu ispitele acestei lumii.!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|
|
|
cristi_tiutin 1 mesaj Membru din: 26/02/2009 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 12:01
"La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul." Credinta si ateismul au convietuit pe pamantul creat de Dumnezeu, din momentul intrarii pacatului in lume. De ce ateism? Pentru ca Dumnezeu ne lasa liberi sa alegem, fie credem in El fie alegem ateismul, trairea fara El. E greu de inteles de ce Dumnezeu accepta ACUM, ca noi cei CREATI de El sa-L necinstim, sa-L blestemam si sa nu credem in El. Totusi, ce minunat, nu suntem roboti ci persoane libere sa aleaga credinta (nu religia) sau ateismul. Moda o facem noi. Ca vrem, ca nu vrem sa recunoastem Dumnezeu EXISTA si El ne va judeca pe toti dupa credinta pe care o avem in EL nu in religie sau orice altceva ce noua ni se pare "la moda". Singurul care a fost este si va fi la moda este Dumnezeu si cred ca, merita sa traim cu El si pentru EL ca sa nu regretam mai tarziu ca am trait dupa moda lumii, adica atei.
|
|
ionserban_2006 22 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 15:37
CREDINTA NU STA NUMAI IN DOCMELE BISERICESTI, CREDINTA IN BINE,INTR-O FORTA CARE NE COORDONEAZA VIATA O AM, DAR MULTI POPI AU TRANSFORMAT CREDINTA INTR-O AFACERE, NU-I DEPARTE DE DE ACEASTA IDEIE NICI,,PREA FERICITUL,, ACTUAL...CEL FOST ERA ALTFEL...BLAJIN..EVLAVIOS..ETC ETC...
|
|
Fosta membra 9am.ro 34 mesaje Membru din: 10/04/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:07
Ne rãspunde Dumnezeu la rugãciuni?
Ce putem face pentru ca Dumnezeu sã ne asculte rugãciunile? Cum sã ne rugãm... în aºa fel încât sã ne fie ascultate rugãciunile naturaAi cunoscut vreodatã pe cineva care sã se încreadã în Dumnezeu din toatã inima? Când nu credeam în Dumnezeu, aveam o prietenã bunã care se ruga adesea lui Dumnezeu. Ei bine, în fiecare sãptãmânã îmi spunea despre o dificultate sau un lucru din viaþa ei pe care îl încredinþa în grija lui Dumnezeu. ªi, invariabil, în fiecare sãptãmânã eram martorã la un lucru neobiºnuit fãcut de Dumnezeu ca rãspuns la rugãciunea ei din acea sãptãmânã. Nici nu-þi poþi închipui cât de greu îi este unui ateu sã fie nevoit sã constate acest lucru sãptãmânã de sãptãmânã! Dupã o vreme, nu mai merge sã argumentezi cã totul este o „coincidenþã”... Dar de ce îi asculta Dumnezeu rugãciunile prietenei mele? Motivul principal: fiindcã ea avea o relaþie cu El ºi voia sã facã voia Lui. ªi, într-adevãr, ea asculta ce îi spunea Dumnezeu. Considera cã El are dreptul de a o îndruma în viaþã ºi ea chiar se bucura cã aºa stau lucrurile! De aceea atunci când se ruga în legãturã cu diferite lucruri, fãcea ceva firesc, datã fiind legãtura ei cu Dumnezeu. Venea la Dumnezeu cu toatã încrederea ºi-I vorbea despre nevoile, despre îngrijorãrile ei ºi despre orice altceva se întâmpla în viaþa ei. În plus, din ceea ce citise în Biblie, se convinsese cã Dumnezeu dorea ca ea sã se bizuie pe El în acest mod. Mai exact, viaþa ei demonstra ceea ce spune versetul acesta din Sfânta Scripturã: „Îndrãzneala pe care o avem la El este cã dacã cerem ceva dupã voia Lui, ne ascultã.”1 „Cãci ochii Domnului sunt peste cei neprihãniþi, ºi urechile Lui iau aminte la rugãciunile lor...”2 Atunci cum se face cã Dumnezeu nu ia aminte la rugãciunile tuturor oamenilor? Poate deoarece nu toþi oamenii au o legãturã personalã cu El... Or fi ºtiind ei cã existã Dumnezeu, poate chiar I se închinã din când în când. Cât despre cei care nu par sã primeascã niciodatã rãspuns la rugãciunile lor... probabil cã lucrurile stau astfel din cauzã cã nu au o relaþie personalã cu Dumnezeu ºi, mai mult, niciodatã nu au primit de la Dumnezeu iertarea completã pentru pãcatele lor. Te întrebi ce legãturã are una cu alta?! Îþi explic imediat. „Nu, mâna Domnului nu este prea scurtã ca sã mântuiascã, nici urechea Lui prea tare ca sã audã, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despãrþire între voi ºi Dumnezeul vostru; pãcatele voastre vã ascund Faþa Lui ºi-L împiedicã sã v-asculte!”3 Este destul de normal sã simþim aceastã despãrþire de Dumnezeu. Ce se întâmplã de obicei când oamenii încep sã-L roage ceva pe Dumnezeu? κi încep rugãciunea astfel: „Doamne, am mare nevoie sã mã ajuþi cu problema asta...” Apoi fac o pauzã ºi reiau: „Sunt conºtient de faptul cã nu sunt o persoanã perfectã... cã, de fapt, nu am nici un drept sã Te rog acest lucru...” Iatã, oamenii îºi dau seama cã sunt pãcãtoºi... ºi îºi mai dau seama cã nu doar ei îºi dau seama de acest lucru, ci ºi Dumnezeu! ªi atunci se gândesc: „Hei, pe cine caut eu sã pãcãlesc?” Însã ceea ce s-ar putea sã nu ºtie ei... este cum pot primi de la Dumnezeu iertarea pentru toate pãcatele. E posibil sã nu ºtie cã pot începe o relaþie cu Dumnezeu ºi cã atunci Dumnezeu îi va auzi... Va lua aminte la rugãciunile lor. Pe ce se bizuie rugãciunile noastre? Mai întâi trebuie sã ai o relaþie cu Dumnezeu. Închipuie-þi cã un student se duce la rectorul universitãþii sale (pe care nici nu-l cunoaºte, de altfel) ºi îl roagã sã îl gireze pentru un împrumut bancar. Ce ºanse de reuºitã ar avea? ZERO. (Bine, pornim de la premiza cã rectorul nu este un iresponsabil!) Dar dacã fiica rectorului ºi-ar ruga tatãl s-o gireze pentru un împrumut bancar, totul s-ar rezolva. De ce? Fiindcã se cunosc ºi, mai mult chiar, au o relaþie. Relaþiile pe care le avem cu ceilalþi schimbã totul. Cum stau lucrurile cu Dumnezeu? Ei bine, când persoana respectivã este un copil al lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu o cunoaºte ºi ia aminte la rugãciunile sale. Iisus a spus: „Eu sunt Pãstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele ºi ele Mã cunosc pe Mine... Oile Mele ascultã glasul Meu; Eu le cunosc ºi ele vin dupã Mine. Eu le dau viaþa veºnicã, în veac nu vor pieri ºi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.”4 Aºadar, Îl cunoºti pe Dumnezeu cu adevãrat? Dar El te cunoaºte? Ai o relaþie cu El, care sã îþi garanteze cã ia aminte la rugãciunile tale? Sau pentru tine Dumnezeu este departe; existã mai degrabã la nivel teoretic decât practic? Dacã Dumnezeu este departe de tine sau dacã nu eºti sigur(ã) cã Îl cunoºti, citeºte aici cum poþi începe o relaþie cu El chiar acum: Cunoaºterea personalã a lui Dumnezeu. Precis îmi va asculta Dumnezeu rugãciunea? Iisus Hristos le face o ofertã extrem de generoasã acelora care Îl cunosc cu adevãrat ºi se bizuie pe El: „Dacã rãmâneþi în Mine ºi dacã rãmân în voi cuvintele Mele, cereþi orice veþi vrea ºi vi se va da.”5 Sintagmele „a rãmâne” în El ºi „dacã rãmân în voi cuvintele Mele” înseamnã sã ne ducem viaþa luându-L ºi pe El în calcul, bizuindu-ne pe El, ascultând ce are sã ne spunã. Atunci putem sã-L rugãm orice dorim. Iatã o altã condiþie: „Îndrãzneala pe care o avem la El este cã, dacã cerem ceva dupã voia Lui, ne ascultã. ªi dacã ºtim cã ne ascultã, orice I-am cere, ºtim cã suntem stãpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”6 Dumnezeu ne ascultã rugãciunile potrivit voii Sale (ºi pe mãsura înþelepciunii, a sfinþeniei Sale, a dragostei pe care ne-o poartã etc.). ªtii care este punctul în care ne împotmolim? Când ne închipuim cã ºtim ce vrea Dumnezeu... fiindcã nouã ni se pare cã un anumit lucru este foarte firesc! Noi presupunem cã la fiecare rugãciune este doar un singur „rãspuns” potrivit, gândindu-ne desigur cã ACELA este cel dorit de Dumnezeu. ªi atunci lucrurile se complicã. Noi, oamenii, nu suntem stâpâni pe timp ºi nu ºtim toate lucrurile. Noi deþinem doar anumite informaþii despre o situaþie ºi despre efectele din viitor pe care o anumitã acþiune le va avea asupra situaþiei respective. Dar Dumnezeu ne înþelege pe deplin situaþia. Numai El ºtie ce efect va avea o anumitã acþiune asupra vieþii noastre sau în mersul istoriei. Iar scopurile Sale s-ar putea sã depãºeascã cu mult ideile noastre cele mai îndrãzneþe. Prin urmare, Dumnezeu nu Se va apuca sã facã ceva pur ºi simplu fiindcã am ajuns noi la concluzia cã asta trebuie sã vrea. Ce doreºte Dumnezeu sã facã pentru noi? Aº putea umple pagini întregi cu intenþiile lui Dumnezeu în ceea ce ne priveºte. Toatã Biblia ne descrie ce fel de relaþie doreºte Dumnezeu sã aibã cu noi ºi ce fel de viaþã vrea sã ne dãruiascã. Iatã mai jos doar câteva exemple: „Totuºi Domnul aºteaptã sã Se milostiveascã de voi ºi Se va scula sã vã dea îndurare, cãci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toþi cei ce nãdãjduiesc în El!”7 Ai auzit? „Domnul aºteaptã sã Se milostiveascã de tine.” „Cãile lui Dumnezeu sunt desãvârºite... El este un scut pentru toþi cei ce aleargã la El.”8 Domnul iubeºte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nãdãjduiesc în bunãtatea Lui.”9 ªi totuºi, cea mai mare dovadã de dragoste ºi de devotament pe care ne-a arãtat-o Dumnezeu este aceasta, descrisã de Iisus: „Nu este mai mare dragoste decât sã-ºi dea cineva viaþa pentru prietenii sãi”10 - adicã exact ceea ce a fãcut Isus pentru noi. ªi atunci: „Dacã Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastrã? El, care n-a cruþat nici chiar pe Fiul Sãu, ci L-a dat pentru noi toþi, cum nu ne va da fãrã platã, împreunã cu El, toate lucrurile?”11 De ce unele rugãciuni nu sunt „ascultate”? Unii oameni se îmbolnãvesc ºi chiar mor; alþii au probleme financiare; alþii se pot confrunta cu diferite alte dificultãþi. Ce se poate face atunci? Dumnezeu ne spune sã ne lãsãm grijile în seama Sa. Chiar ºi când o situaþie rãmâne apãsãtoare: „Aruncaþi asupra Lui toate îngrijorãrile voastre, cãci El Însuºi îngrijeºte de voi.”12 Chiar dacã situaþia pare scãpatã de sub control, totuºi nu este... Chiar atunci când lumea întreagã pare sã se prãbuºeascã, Dumnezeu ne poate ajuta sã rãmânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscãtor cã Îl cunoaºte pe Dumnezeu. „Domnul este aproape. Nu vã îngrijoraþi de nimic; ci în orice lucru, aduceþi cererile voastre la cunoºtinþa lui Dumnezeu, prin rugãciuni ºi cereri, cu mulþumiri. ªi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vã va pãzi inimile ºi gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluþiile, rezolvãrile pe care le poate gãsi Dumnezeu la problema respectivã depãºesc cu mult tot ce am crede noi cã este cu putinþã. Probabil cã orice persoanã care-L urmeazã cu adevãrat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viaþa sa. Însã chiar dacã situaþia nu se îmbunãtãþeºte, în ciuda problemelor cu care ne confruntãm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vã las pacea, vã dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dã lumea. Sã nu vi se tulbure inima, nici sã nu se înspãimânte.”14 În aceastã clipã (când situaþia este încã încâlcitã), Dumnezeu ne cere sã ne încredem în El în continuare - sã „umblãm prin credinþã, nu prin vedere”, dupã cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credinþã oarbã. Ci este vorba cã ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Maºina care merge pe un pod solid se sprijinã în totalitate pe soliditatea podului; nu conteazã ce crede ºoferul, ce gândeºte sau ce discutã cu pasagerul de lângã el. Maºina ajunge în siguranþã la celãlalt capãt al podului datoritã soliditãþii podului, în care ºoferul a ales sã creadã de la bun început. În mod asemãnãtor Dumnezeu ne cere sã ne încredem în integritatea ºi în caracterul Sãu... în îndurarea, în dragostea, în înþelepciunea Sa. El spune: „Te iubesc cu o iubire veºnicã; de aceea îþi pãstrez bunãtatea Mea.”15 „Popoare, în orice vreme, încredeþi-vã în El, vãrsaþi-vã inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adãpostul nostru.”16 În concluzie... Cum sã ne rugãm Dumnezeu ascultã rugãciunile copiilor Sãi (adicã ale acelora care L-au primit în viaþa lor ºi cautã sã-L urmeze). El ne roagã sã aducem în rugãciune orice ne preocupã ºi El se va ocupa de problema respectivã cât mai bine, potrivit voii Sale. Când ne confruntãm cu dificultãþi, trebuie sã ne aruncãm îngrijorãrile asupra Sa ºi vom primi pace de la El, în ciuda situaþiei neprielnice. Credinþa ºi nãdejdea noastrã se bizuie pe caracterul lui Dumnezeu: cu cât Îl cunoaºtem mai bine, cu atât ne putem încrede mai mult în El. Dacã doreºti detalii despre caracterul lui Dumnezeu, te rog sã citeºti articolul „Cine este Dumnezeu?” sau alte articole de pe acest site. Motivul pentru care ne rugãm este acela cã ne încredem în caracterul lui Dumnezeu. Iar prima rugãciune la care ia aminte Dumnezeu este rugãciunea prin care începi o relaþie cu El. Articol de Marilyn Adamson (1) 1 Ioan 5:14 (2) 1 Peter 3:12 (3) Isaia 59:1,2 (4) Evanghelia dupã Ioan 10:14,27-28 (5) Evanghelia dupã Ioan 15:7 (6) 1 Ioan 5:14,15 (7) Isaia 30:18 (8) Psalmul 18:30 (9) Psalmul 147:11 (10) Evanghelia dupã Ioan 15:13 (11) Epistola cãtre Romani 8:31, 32 (12) 1 Petru 5:7 (13) Epistola cãtre Filipeni 4:5-7 (14) Evanghelia dupã Ioan 14:27 (15) Ieremia 31:3 (rsv) (16) Psalmul 62:8 |
|
grecu_maryn 16 mesaje Membru din: 5/12/2008 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:37
BUNA..AM CITIT CATEVA COMENTARII SI AM OBSERVAT CA NU SE VORBESTE LA SUBIECT..SE AMESTECA CU POLITICA,ETC..AS AVEA SI EU CATEVA INTREBARI:1- CE CARTI TREBUIE SA CITIM CA SA AFLAM SI SA VORBIM DESPRE CREDINTA SAU ATEISM? 2-A EXISTAT DECEBAL,TRAIAN,STEFAN CEL MARE,ETC.?3-DE UNDE AFLAM DESPRE EI?AAA.EXISTA O CARTE(ISTORIA ROMANIEI) DACA VRETI SA VORBIM DESPRE CREDINTA SAU ATEISM, TREBUIE SA CITIM ALTA CARTE (ISTORIA OMENIRII) SAU BIBLIA..EU, INAINTE DE A CITI BIBLIA ERAM CA MULTI DINTRE VOI, POATE MAI RAU,NU CREDEAM IN NIMENI SI IN NIMIC,,GANDIREA SI FAPTELE MELE URATE ERAU OK.,CEVA NORMAL CA DOAR NU ERAM SINGURUL,,FARA MUSTRARI DE CONSTIINTA,,NEVINOVAT DE NIMIC, PT. CE IMI TREBUIA D-ZEU SAU SA CRED IN EL ?BISERICA NU ERA LOCUL MEU PREFERAT..CE PLACERE POTI GASI INTR-O BISERICA ?BATRANII DA,,EI ERAU SATUI DE PLACERI,,NU MAI AVEAU NICI UN VIITOR SI TREBUIAU SA CREADA IN D-ZEU..DUPA CE AM CITIT BIBLIA AM AFLAT FOARTE MULTE LUCRURI PE CARE NU LE STIAM,DESPRE CREATOR,CREATIUNE,CREDINTA,MANTUIRE,SI ATUNCI A AVUT LOC O SCHIMBARE,O TRANSFORMARE TOTALA IN GANDIRE,IN FIINTA SI IN FAPTELE MELE..SA VORBIM DESPRE CREDINTA SI ATEISM TREBUIE MAI INTAI SA CITIM BIBLIA CA IN EA PUTEM GASI ORIGINEA, INSEMNATATEA SI EFECTELE LOR..CU ATEISMUL SE NASTE ORCE OM, DAR CREDINTA VINE IN URMA CERCETARII CUVANTULUI LUI D-ZEU...CITITI BIBLIA SI ASCULTATI DE CREATORUL SI MANTUITORUL NOSTRU D-L ISUS,CA EL EXISTA CU ADEVARAT..
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 16:33
Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!
|
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:03
Nu cred în existenþa unei vieþi dupã moarte, aºa cã nu trebuie ca pe tot parcursul vieþii sã trãiesc temându-mã de iad sau ºi mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere cã plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:30
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existenþa unei vieþi dupã moarte, aºa cã nu trebuie ca pe tot parcursul vieþii sã trãiesc temându-mã de iad sau ºi mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere cã plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov se spune ca viata unui om e aidoma unui rau ce curge neobosit in aval, iar moartea e doar un mic punct in acest rau care ne poarta pe acelasi drum dar mai bogati din punct de vedere experimental si spiritual. |
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:43
De la: mari_uka, la data 2009-05-31 17:30:56De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existenþa unei vieþi dupã moarte, aºa cã nu trebuie ca pe tot parcursul vieþii sã trãiesc temându-mã de iad sau ºi mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere cã plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov ...doar se spune... nimic sigur
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 20:55
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:43:00De la: mari_uka, la data 2009-05-31 17:30:56De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existenþa unei vieþi dupã moarte, aºa cã nu trebuie ca pe tot parcursul vieþii sã trãiesc temându-mã de iad sau ºi mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere cã plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov Depinde in ce crezi.... credinta este acel ceva in care crezi cu tarie in ceva de care teoreitic de poti indoi oricand de ceea ce crezi....cam asa ceva...cu acest doar se spune...eu una cred precum Octavian Paler ca prin faptul ca atunci cand nu mai suntem, ne mutam de fapt, cu toti catre o alta stea....si o luam iar si iar de la capat, mai iluminati! |
|
cifobrien 128 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 07:37
Sincer credinta e un fel de anabolizant iti da putere dar iti face praf organismul :)))
Si apoi de ce se mai chinuie toti credinciosii sa aduca dovezi daca trebuie doar sa credem? raspuns pentru ca sunt disperati daia, din ce in ce mai multi oameni se declara fara religie,asta inseamna un singur lucru, in curand preotimea va ramane fara fraieri pe care sa ii jumuleasca de bani. Si sa ne intoarcem la subiect ,ateismul nu este o moda este o consecinta normala a dezvoltarii tehnologice si a cantitatii imense de informatie aflata la dispozitia omului de rand . |
|
zgirboc_18 72 mesaje Membru din: 12/12/2008 |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:40
De la: cifobrien, la data 2009-06-01 07:37:54Sincer credinta e un fel de anabolizant iti da putere dar iti face praf organismul :))) |
|
negru_mircea 33 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 02:16
De la: blagaiulia, la data 2009-05-31 16:33:32Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc! bine ca esti tu desteapta! |
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 02:25
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-30 08:52:41cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule! Ai draci des??? Tocmai tu, care te indoiesti de existenta lor? Si Camelia ce zice Du-te la o si imagineaza-ti ca nu e important ce postam noi sau tu...nu ata de important cat sa merite sa ne balacarim pe net....Ca nu schimbam nimic....Adevarul e tot ala si il doare undeva daca eu, sau tu credem sau nu.....Mai bine pup-o pe Cameluta si fii fericit ca ai o sotie desteapta....Altii n-au norocul asta.....
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 05:54
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-30 08:52:41cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!Nu-s de acord cu ultimul cuvant din fraza ta! |
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 05:57
De la: negru_mircea, la data 2009-06-03 02:16:38Foarte profund si argumentat!Dar,nu-ti pot spune:desteptule!De la: blagaiulia, la data 2009-05-31 16:33:32Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc! |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 06:18
Dilema asta cu credinta sau ateismul se rezolva f usor. Faceti sport, care puteti, vreo 4-8 ore. Un urcat sau mai multe pe munte. Taiati lemne, care aveti. Faceti o curatenie sau o renovare generala a casei. Dar munciti vreo 2 zile, aproape continuu. Sau muncitri la locul de munca continuu vreo 2 zile. Daca nu va goneste patronul sau paznicul ca pe venetici. Si altele asemenea. Care puteti.
Apoi dormiti vreo 2-3 zile continuu. Cu ceva calmante usoare inainte. Daca dupa...mai aveti indoieli cu topicul de mai sus, repetati chestia aceea cu efortul si dormitul. Efectul e garantat de curatare a creierului de orice indoiala. Cine rezista, cine nu, eforturi intelectuale. Dar sa nu spuneti la nimeni ce faceti ca vi se baga indoiala la loc in creier. Sinteti luat drept ceea ce nu sinteti.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 08:35
De la: nastasemihail, la data 2009-06-03 06:18:52Dilema asta cu credinta sau ateismul se rezolva f usor. Faceti sport, care puteti, vreo 4-8 ore. Un urcat sau mai multe pe munte. Taiati lemne, care aveti. Faceti o curatenie sau o renovare generala a casei. Dar munciti vreo 2 zile, aproape continuu. Sau muncitri la locul de munca continuu vreo 2 zile. Daca nu va goneste patronul sau paznicul ca pe venetici. Si altele asemenea. Care puteti. Florinel are draci si tu n-ai dormit ...iar!!! nu inteleg...Help!
|
|
neaga_bogdan 37 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 16:10
-marian_bd_rotaru- recunosc ca nu am citi mai departe m-am oprit la ce ai spus tu referitor la faptul ca tineri nu vorbest despre cele spirituale, t argumentand ca nu au citit sau au cultura necesara, te-ai gandit poate un moment ca multi sunt rusinati de modul in care sa vorbeste de sipritualitate astfel incat ceea ce este spiritual tiind sa o tia pentru ei? Nu este oare asa corect ca oricare dintre noi sa tine pentru noi si sa protejam ceea ce credem sau ceea in ce credem atat timp cat a fi ateu, religios ori mistic a devenit un mod de batjocura pentru ceilalti, ce importanta are pentru acest univers fatul ca eu cred sau nu? Ce opinia mea poate schimba ceva, atat timp cat schimbarea survenita la nivel individual este o experienta stric personala iar daca nu schima nimic opinia mea de ce sa o mai exprim? Sa ma dau mare? Sa epatez cu cunostiintele mele, religioase, filosofice, materialist-stiintifice? Pana la urma orice subiec se discuta devine o disputa intre cine are dreptate si cine nu... de parca am avea posibilitatea sa argumentam cu certitudine ce este corect si ce nu, cine are si cine nu dreptate.
Daca ceva are crestinismul este posibilitatea de a deveni, urmand sa-ti gaesti tu strada care sa te duca acolo. Caci intai il gasesti pe Dumnezeu ca apoi sa incepi sa-l cauti. Iar cei care au nevoie de o indrumare spirituala sigur nu o vor gasi in discutii steriile de pe forum. |
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 20:38
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:43:00De la: mari_uka, la data 2009-05-31 17:30:56De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existenþa unei vieþi dupã moarte, aºa cã nu trebuie ca pe tot parcursul vieþii sã trãiesc temându-mã de iad sau ºi mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere cã plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov Ma Dorulet, tu esti fetita desteapta....stiu sigur : )) Ce consideri tu ca e "SIGUR" ?!! ..... Ca pana nu vi se intampla voua (cei care nu credeti ...pana nu vedeti, ca Toma ) in prima persoana, toate probele pot fi contestate....IN POFIDA EVIDENTEI sau a bunului simt.De ce nu ganditi asa: eu nu cred balivernele astea, dar sa presupunem ca e adevarat (ca in matematica). La mine a fost suficient asta...confirmarile (in prima persoana) au venit dupa... Voi tineti usa incuiata..
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 01:12
De la: 9am007548, la data 2009-06-03 20:38:22De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:43:00De la: mari_uka, la data 2009-05-31 17:30:56De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existenþa unei vieþi dupã moarte, aºa cã nu trebuie ca pe tot parcursul vieþii sã trãiesc temându-mã de iad sau ºi mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere cã plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov Nu o sã intru în polemicã vis-a-vis de ceea ce am afirmat, dar mi se pare cã omenirea îºi dã prea multã importanþã, atunci când are impresia cã va "trãii veºnic"...cã acel D-zeu care a creat Universul ºi ne-a dat nouã posibilitatea sã evoluãm, perpetuãm etc. (aºa cum de altfel a dat aceeaºi posibilitate tuturor animalelor), chiar îi pasã de ceea ce se întâmplã pe Terra, o planetã atât de neânsemnatã....faþã de imensul Univers. Pur ºi simplu mi se pare ridicol, sã mã cred atât de importantã...sau sã cred cã sunt alþii mai importanþi.....
|
|
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 10:52
Talibanismul,indiferent de forma pe care o imbraca,este la mare cautare!
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:12
De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-04 10:52:12Talibanismul,indiferent de forma pe care o imbraca,este la mare cautare! ...esti sigur ?...nu cumva ai vrut sa spui, canibalismu' ?...
|
|
|
|

Eu nici nu mã mai obosesc sã-l citesc......"toarnã" acelaºi text cu copy/paste.....peste tot!
...doar se spune...
nimic sigur
si imagineaza-ti ca nu e important ce postam noi sau tu...nu ata de important cat sa merite sa ne balacarim pe net....Ca nu schimbam nimic....Adevarul e tot ala si il doare undeva daca eu, sau tu credem sau nu.....
nu inteleg...Help!