back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este la moda;credinta sau ateismul???

Pagini: << 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 09:53

symy,aia nu e cafea,e ness si e lasata special pt.tine,am vazut ca preferi mai mult nessul in locul cafelei,noi bem si cafea,asa ca sa-l bei sanatos[nessul] si s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:04

De la: Dorulet, la data 2009-05-26 15:38:12
De la: cifobrien, la data 2009-05-26 14:23:02mamaaaaaa ce de "dovezi" era sa nu mai ies din mormanu de litere :))

Eu nici nu mă mai obosesc să-l citesc......"toarnă" același text cu copy/paste.....peste tot!
Nu știu ce doctorand este...atât timp cât nu-i în stare să discute liber....doar lălăie aiurea-n tranvai!

Nu pun același text tot timpul, am răspuns și punctual de cele mai multe ori. Dar dacă ai spus că nu se poate dovedi că există, ți-am arătat că se poate. Și, dacă eu deja am sintetizat la un loc mai multe argumente, e mai ușor să le postez, doar n-o să stau să le scriu din nou, nici nu aș avea timp, pentru că am și obligații doctorale de îndeplinit în afară de a scrie pe forum. Scriu doar în timpul liber sau când fac câte o pauză.

Dacă nu citești, nu ai dreptul să spui că nu sunt argumente și dovezi că există Dumnezeu și viață dincolo de moarte. Nici dacă ai citi nu ai avea dreptul să spui asta, pentru că existența lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din observarea creației. Dar cu atât mai mult dacă nu citești nu ai dreptul să spui că nu există. Toată creația "vorbește" despre Dumnezeu, atât macrocosmosul, cât și microcosmosul. Există atei care au ajuns la credință doar studiind la microscop un picior de albină, văzând câtă complexitate există în celule și molecule și dându-și seama de Ființa Inteligentă Supremă din spatele creației, pentru că această creație complexă nu putea să apară la întâmplare. Este vorba de argumentul teleologic al existenței lui Dumnezeu, dedusă din complexitatea creației.
Un ateu nu are scuză pentru necredința sa, se află în ignoranța vinovată chiar dacă nu ar avea nici un fel de cunoaștere în domeniul religiei, deoarece existența lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creație (chiar fără revelația supranaturală), după cum spune și psalmistul : “Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria” (Psalm 18, 1) precum și Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea către romani : “În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se vad lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că [necredincioșii] nu se pot dezvinovăți” (Romani 1:20). “
Un ateu poate fi iertat dacă face pocăință pentru păcatul ateismului, ca și pentru orice alt păcat.
Credința e o condiție necesară pentru mântuire, pentru fericirea veșnică, dar nu e suficientă, după cum am arătat. «După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moart㓠(Iacob, 2, 26) Sfântul apostol Iacob mai scrie scrie că «Și diavolii cred și se cutremură » (Iacob 2, 19), dar aceasta nu le folosește la nimic, pentru că ei nu mai au posibilitatea să se întoarcă la Dumnezeu. La fel și omul nu mai are posibilitatea să facă pocăință după moarte, numai pe pământ are această posibilitate.

Pocăința de păcate nu trebuie amânată niciodată, din cel puțin două motive: în primul rând pentru că nu se știe clipa decesului, iar cine moare cu sufletul necurățit de păcate nu mai poate avea iertare și ajunge în suferința veșnică a iadului. Slujbele pentru cei decedați, parastasele, pomenile și rugăciunile nu îi pot ajuta decât pe cei care au decedat cu sufletul curățit de păcate. Ele pot șterge păcatele mici (făcute fără voie sau cu voie dar în lucru mic) și urmele lăsate în suflet de păcatele mari (făcute cu voie și în lucru mare) de care omul deja s-a curățit pe pământ. Dar dacă cineva a decedat cu sufletul necurățit de păcate, atunci nu-i mai sunt de folos slujbele, parastasele, pomenile sau rugăciunile care se fac pentru acea persoană. În al doilea rând, de regulă, clipa decesului îl surprinde pe om după cum trăiește: dacă a trăit în viață departe de calea lui Dumnezeu, de obicei tot așa îl surprinde clipa decesului: departe de Dumnezeu, cu sufletul necurățit de păcate. Dumnezeu este iubitor dar este și drept. Existența suferinței veșnice a iadului este un adevăr revelat de Dumnezeu și nu este o răzbunare a lui, ci este pedeapsa dreptății instituite de el. În iubirea lui, Dumnezeu ne acordă iertare dacă ne întoarcem la el în viața pământească, iar în dreptatea lui nu-i poate primi în rai pe cei care nu s-au întors la el în viața pământească. Dreptatea lui se manifestă mai ales după moarte. Păcatele pentru care nu s-a făcut pocăință pe pămant îl duc pe om la iad. Dumnezeu nu-i poate primi în rai și pe păcătoșii care n-au făcut pocăință de păcate, pentru că ar însemna să fie nedrept, iar el, ca Ființă perfectă nu poate fi nedrept. Și nici nu poate minți, iar în Biblie ne vorbește de multe ori atât de fericirea veșnică, cât și de suferința veșnică. Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu frică și cu cutremur lucrați la mântuirea voastr㔠(Filipeni 2, 12)

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Mai 2009, ora 13:48

Nu pot să cred că am reușit să-l fac pe Cezar să scrie un text...fără copy/paste! Bravo Cezar! Ține-o tot așa!
Ufff! Aproape c-am uitat să-ți răspund.....acelea pe care le postezi tu...nu reprezintă dovezi indubitabile...țin doar de credința unuia sau a altuia și mi se pare de-a dreptul absurd ca să aduci drept "dovezi" niște coincidențe sau să iei în seamă "moartea clinică"....care este explicabilă atât ea cât și ceea ce se întâmplă (de fapt totul este legat de conexiunile neuronale). Așa că n-are rost să te mai "obosești" că nu convingi pe nimeni...zău!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 23:06

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 13:48:12
Nu pot să cred că am reușit să-l fac pe Cezar să scrie un text...fără copy/paste! Bravo Cezar! Ține-o tot așa!
Ufff! Aproape c-am uitat să-ți răspund.....acelea pe care le postezi tu...nu reprezintă dovezi indubitabile...țin doar de credința unuia sau a altuia și mi se pare de-a dreptul absurd ca să aduci drept "dovezi" niște coincidențe sau să iei în seamă "moartea clinică"....care este explicabilă atât ea cât și ceea ce se întâmplă (de fapt totul este legat de conexiunile neuronale). Așa că n-are rost să te mai "obosești" că nu convingi pe nimeni...zău!

desi a scrisa el textul sunt aceleasi baliverne cu care nea obisnuit. sunt complet de acord cu tine

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:02

De la: Dorulet, la data 2009-05-29 13:48:12

Citește te rog întreg textul de pe pagina trecută sau de pe blogul meu și vei vedea că sunt multe argumente și dovezi că există Dumnezeu și viață dincolo de moarte, nicidecum nu-s « niște coincidențe ».

Credința se bazează în primul rând pe Revelația lui Dumnezeu, prezentată foarte pe scurt, atât în postarea de pe pagina trecută, cât și pe blog.
Iată și o carte cu dovezi ale existenței lui Dumnezeu. Poate fi citită direct pe internet, fără a fi necesar să fie descărcată în calculator:

www.profamilia.ro/apologetica.asp?urme

Trăirile din moartea clinică și alte miracole sunt revelații de mai mică importanță în comparație cu Revelația, dar o sprijină.
Aceste trăiri din timpul morții clinice nu au nici o explicație neuronală care să stea în picioare. Citește te rog cu atenție următoarele:

Mulți oameni care trec prin moarte clinică (o moarte temporară, de câteva minute sau cel mult câteva ore), își văd propriul trup întins la locul morții, iar ei plutesc fără greutate, văd orașe de lumină (raiul), văd o mare de foc și suferință (iadul) precum și o Ființă de lumină care le spune: "Ceasul tău n-a sosit încă". Revin la viața pământească după moartea clinică și povestesc altora ceea ce au văzut și auzit în lumea de dincolo. Ei mai povestesc și tot ceea ce au făcut și vorbit medicii și asistentele în timpul în care erau declarați morți, ba chiar și ceea ce s-a petrecut în saloanele alăturate, precum și faptul că materia nu mai era un obstacol pentru ei ca spirite (de exemplu, puteau să treacă prin pereți). Sunt sute de mii de cazuri de moarte clinică cercetate și confirmate de medici. Unii dintre medici, care, înainte de a cerceta aceste cazuri, se îndoiau de existența lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte, după ce au cercetat aceste cazuri, s-au convins că există Dumnezeu și viața de dincolo. Amintesc 11 (unsprezece) nume de medici care au verificat existența vieții de dincolo de moarte făcând cercetări ale cazurilor de moarte clinică: Dr. Maurice S. Rawlings, Dr. Elizabeth Kubler - Ross, Dr. Charles Garfield, Dr. Karlis Osis, Dr. Robert Van Castle, Dr. Erlendur Haraldsson, Prof. Dr. Ian Stevenson, Dr. Russell Noyes, Dr. Raymond Moody, Dr. M. B. Sabom, Dr. Fred W. Schoonmaker. Dr. Elizabeth Kubler - Ross spunea de exemplu: "Sunt ferm convinsă că există viață dincolo de moarte. Am asistat și am adunat date de la patul de moarte a peste o mie de persoane".

P. S. Am zeci de posări scrise fără copy / paste, dar nu ai dat atenție. Și nu e nici un rău nici în textele scrise cu copy / paste. După cum ți-am spus, dacă eu deja am sintetizat la un loc mai multe argumente, e mai ușor să le postez, doar n-o să stau să le scriu din nou, nici nu aș avea timp, pentru că am și obligații doctorale de îndeplinit în afară de a scrie pe forum.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 08:52

cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:14

De la: blagaiulia, la data 2009-05-27 20:00:06Cezare...imi cer scuze, poate am inceput sa te "vanez"...dar astept de la tine parerile personale despre existenta lui D-zeu...nu ceea ce scrie in Biblie sau ceea ce au afirmat niste savanti care erau la fel de credinciosi ca tine. Acestea nu sunt argumente ca ar exista, sunt doar pareri.Ei, poate tocmai acest lucru ma intereseaza...parerea ta! Dupa cum vad, niciodata n-o sa te pot convinge ca nu exista D-zeu( nici nu vreau sa te conving, fiecare crede ce vrea), precum nici tu nu ma poti convinge ca exista.Dar putem argumenta fiecare de ce credem intr-un fel sau in altul!

Credința și practicarea ei sunt răspunsul omului la Revelația lui Dumnezeu. Dumnezeu s-a descoperit oamenilor prin revelația naturală (prin creație) și prin revelația supranaturală, adică prin profeți și prin Fiul Său întrupat, Isus Cristos, prin apostoli și prin Sfinții Părinți ai Bisericii, precum și prin fapte și intervenții miraculoase. Iar revelația supranaturală o găsim în cărțile Bibliei și în scrierile Sfinților Părinți.
Deci, eu nu scriu păreri relative și subiective, ci Adevărul absolut și obiectiv, revelat omenirii de Dumnezeu.
Sunt foarte multe argumente și dovezi că există Dumnezeu și viața de dincolo de moarte, dar nu este nici un argument și nici o dovadă că nu există. În Psalmul 13,1 este scris: "Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu".", adică a afirma sau a crede că nu există Dumnezeu este o absurditate, este ca o nebunie. Deci, ateismul este o absurditate, nu are nici o bază. Faptul că nu-l putem vedea pe Dumnezeu și sufletele, nu înseamnă că nu există. Dumnezeu și sufletele sunt reale, chiar dacă sunt invizibile pentru noi. Doar știința superficială contrazice religia, însă știința adâncă îl conduce pe om spre religie, așa cum spunea și filosoful Francis Bacon : „Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu ”.
Un ateu nu are scuză pentru necredința sa, se află în ignoranța vinovată chiar dacă nu ar avea nici un fel de cunoaștere religioasă, deoarece existența lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creație (chiar fără revelația supranaturală), după cum spune și psalmistul : “Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria” (Psalm 18, 1) precum și Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea către romani : “În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se vad lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că [necredincioșii] nu se pot dezvinovăți” (Romani 1:20). “
Un ateu poate fi iertat dacă face pocăință pentru păcatul ateismului, ca și pentru orice alt păcat.
Credința e o condiție necesară pentru mântuire, pentru fericirea veșnică, dar nu e suficientă, după cum am spus. «După cum trupul fără duh este mort, tot așa și credința fără fapte este moart㓠(Iacob, 2, 26)
Sfântul Apostol Pavel spune : „Cu frică și cu cutremur lucrați la mântuirea voastr㔠(Filipeni 2, 12) Adică, să lucrăm la mântuirea noastră cu foarte mare grijă și responsabilitate.

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 09:24

Cezar draga,lasa-i pe "sfintii" parinti....mai uitate la stiri,tu ai impresia ca toti popi care fac slujbe in Biserica vor ajunge "sfinti"???.BOR cnonizeaza pe banda rulanta "sfintii"!!!Pune mana pe Biblie,acolo vei gasi ADEVARATII SFINTI....restul sunt doar copii care se lupta cu ispitele acestei lumii.!!!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
cristi_tiutin

1 mesaj
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 12:01

"La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul." Credinta si ateismul au convietuit pe pamantul creat de Dumnezeu, din momentul intrarii pacatului in lume. De ce ateism? Pentru ca Dumnezeu ne lasa liberi sa alegem, fie credem in El fie alegem ateismul, trairea fara El. E greu de inteles de ce Dumnezeu accepta ACUM, ca noi cei CREATI de El sa-L necinstim, sa-L blestemam si sa nu credem in El. Totusi, ce minunat, nu suntem roboti ci persoane libere sa aleaga credinta (nu religia) sau ateismul. Moda o facem noi. Ca vrem, ca nu vrem sa recunoastem Dumnezeu EXISTA si El ne va judeca pe toti dupa credinta pe care o avem in EL nu in religie sau orice altceva ce noua ni se pare "la moda". Singurul care a fost este si va fi la moda este Dumnezeu si cred ca, merita sa traim cu El si pentru EL ca sa nu regretam mai tarziu ca am trait dupa moda lumii, adica atei.

ionserban_2006

22 mesaje
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 15:37

CREDINTA NU STA NUMAI IN DOCMELE BISERICESTI, CREDINTA IN BINE,INTR-O FORTA CARE NE COORDONEAZA VIATA O AM, DAR MULTI POPI AU TRANSFORMAT CREDINTA INTR-O AFACERE, NU-I DEPARTE DE DE ACEASTA IDEIE NICI,,PREA FERICITUL,, ACTUAL...CEL FOST ERA ALTFEL...BLAJIN..EVLAVIOS..ETC ETC...

Fosta membra 9am.ro

34 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 30 Mai 2009, ora 17:07

Ne răspunde Dumnezeu la rugăciuni?

Ce putem face pentru ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile?
Cum să ne rugăm... în așa fel încât să ne fie ascultate rugăciunile

naturaAi cunoscut vreodată pe cineva care să se încreadă în Dumnezeu din toată inima? Când nu credeam în Dumnezeu, aveam o prietenă bună care se ruga adesea lui Dumnezeu. Ei bine, în fiecare săptămână îmi spunea despre o dificultate sau un lucru din viața ei pe care îl încredința în grija lui Dumnezeu. Și, invariabil, în fiecare săptămână eram martoră la un lucru neobișnuit făcut de Dumnezeu ca răspuns la rugăciunea ei din acea săptămână. Nici nu-ți poți închipui cât de greu îi este unui ateu să fie nevoit să constate acest lucru săptămână de săptămână! După o vreme, nu mai merge să argumentezi că totul este o „coincidență”...

Dar de ce îi asculta Dumnezeu rugăciunile prietenei mele? Motivul principal: fiindcă ea avea o relație cu El și voia să facă voia Lui. Și, într-adevăr, ea asculta ce îi spunea Dumnezeu. Considera că El are dreptul de a o îndruma în viață și ea chiar se bucura că așa stau lucrurile! De aceea atunci când se ruga în legătură cu diferite lucruri, făcea ceva firesc, dată fiind legătura ei cu Dumnezeu. Venea la Dumnezeu cu toată încrederea și-I vorbea despre nevoile, despre îngrijorările ei și despre orice altceva se întâmpla în viața ei. În plus, din ceea ce citise în Biblie, se convinsese că Dumnezeu dorea ca ea să se bizuie pe El în acest mod.

Mai exact, viața ei demonstra ceea ce spune versetul acesta din Sfânta Scriptură: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.”1 „Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniți, și urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor...”2
Atunci cum se face că Dumnezeu nu ia aminte la rugăciunile tuturor oamenilor?

Poate deoarece nu toți oamenii au o legătură personală cu El... Or fi știind ei că există Dumnezeu, poate chiar I se închină din când în când. Cât despre cei care nu par să primească niciodată răspuns la rugăciunile lor... probabil că lucrurile stau astfel din cauză că nu au o relație personală cu Dumnezeu și, mai mult, niciodată nu au primit de la Dumnezeu iertarea completă pentru păcatele lor. Te întrebi ce legătură are una cu alta?! Îți explic imediat. „Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Fața Lui și-L împiedică să v-asculte!”3

Este destul de normal să simțim această despărțire de Dumnezeu. Ce se întâmplă de obicei când oamenii încep să-L roage ceva pe Dumnezeu? Își încep rugăciunea astfel: „Doamne, am mare nevoie să mă ajuți cu problema asta...” Apoi fac o pauză și reiau: „Sunt conștient de faptul că nu sunt o persoană perfectă... că, de fapt, nu am nici un drept să Te rog acest lucru...” Iată, oamenii își dau seama că sunt păcătoși... și își mai dau seama că nu doar ei își dau seama de acest lucru, ci și Dumnezeu! Și atunci se gândesc: „Hei, pe cine caut eu să păcălesc?” Însă ceea ce s-ar putea să nu știe ei... este cum pot primi de la Dumnezeu iertarea pentru toate păcatele. E posibil să nu știe că pot începe o relație cu Dumnezeu și că atunci Dumnezeu îi va auzi... Va lua aminte la rugăciunile lor.
Pe ce se bizuie rugăciunile noastre?

Mai întâi trebuie să ai o relație cu Dumnezeu. Închipuie-ți că un student se duce la rectorul universității sale (pe care nici nu-l cunoaște, de altfel) și îl roagă să îl gireze pentru un împrumut bancar. Ce șanse de reușită ar avea? ZERO. (Bine, pornim de la premiza că rectorul nu este un iresponsabil!) Dar dacă fiica rectorului și-ar ruga tatăl s-o gireze pentru un împrumut bancar, totul s-ar rezolva. De ce? Fiindcă se cunosc și, mai mult chiar, au o relație. Relațiile pe care le avem cu ceilalți schimbă totul.

Cum stau lucrurile cu Dumnezeu? Ei bine, când persoana respectivă este un copil al lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu o cunoaște și ia aminte la rugăciunile sale. Iisus a spus: „Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele și ele Mă cunosc pe Mine... Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc și ele vin după Mine. Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.”4

Așadar, Îl cunoști pe Dumnezeu cu adevărat? Dar El te cunoaște? Ai o relație cu El, care să îți garanteze că ia aminte la rugăciunile tale? Sau pentru tine Dumnezeu este departe; există mai degrabă la nivel teoretic decât practic? Dacă Dumnezeu este departe de tine sau dacă nu ești sigur(ă) că Îl cunoști, citește aici cum poți începe o relație cu El chiar acum: Cunoașterea personală a lui Dumnezeu.
Precis îmi va asculta Dumnezeu rugăciunea?

Iisus Hristos le face o ofertă extrem de generoasă acelora care Îl cunosc cu adevărat și se bizuie pe El: „Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da.”5 Sintagmele „a rămâne” în El și „dacă rămân în voi cuvintele Mele” înseamnă să ne ducem viața luându-L și pe El în calcul, bizuindu-ne pe El, ascultând ce are să ne spună. Atunci putem să-L rugăm orice dorim. Iată o altă condiție: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Și dacă știm că ne ascultă, orice I-am cere, știm că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”6 Dumnezeu ne ascultă rugăciunile potrivit voii Sale (și pe măsura înțelepciunii, a sfințeniei Sale, a dragostei pe care ne-o poartă etc.).

Știi care este punctul în care ne împotmolim? Când ne închipuim că știm ce vrea Dumnezeu... fiindcă nouă ni se pare că un anumit lucru este foarte firesc! Noi presupunem că la fiecare rugăciune este doar un singur „răspuns” potrivit, gândindu-ne desigur că ACELA este cel dorit de Dumnezeu. Și atunci lucrurile se complică. Noi, oamenii, nu suntem stâpâni pe timp și nu știm toate lucrurile. Noi deținem doar anumite informații despre o situație și despre efectele din viitor pe care o anumită acțiune le va avea asupra situației respective. Dar Dumnezeu ne înțelege pe deplin situația. Numai El știe ce efect va avea o anumită acțiune asupra vieții noastre sau în mersul istoriei. Iar scopurile Sale s-ar putea să depășească cu mult ideile noastre cele mai îndrăznețe. Prin urmare, Dumnezeu nu Se va apuca să facă ceva pur și simplu fiindcă am ajuns noi la concluzia că asta trebuie să vrea.
Ce dorește Dumnezeu să facă pentru noi?

Aș putea umple pagini întregi cu intențiile lui Dumnezeu în ceea ce ne privește. Toată Biblia ne descrie ce fel de relație dorește Dumnezeu să aibă cu noi și ce fel de viață vrea să ne dăruiască. Iată mai jos doar câteva exemple:

„Totuși Domnul așteaptă să Se milostivească de voi și Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toți cei ce nădăjduiesc în El!”7 Ai auzit? „Domnul așteaptă să Se milostivească de tine.” „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârșite... El este un scut pentru toți cei ce aleargă la El.”8 Domnul iubește pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.”9

Și totuși, cea mai mare dovadă de dragoste și de devotament pe care ne-a arătat-o Dumnezeu este aceasta, descrisă de Iisus: „Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi”10 - adică exact ceea ce a făcut Isus pentru noi. Și atunci: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toți, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”11
De ce unele rugăciuni nu sunt „ascultate”?

Unii oameni se îmbolnăvesc și chiar mor; alții au probleme financiare; alții se pot confrunta cu diferite alte dificultăți. Ce se poate face atunci?

Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa. Chiar și când o situație rămâne apăsătoare: „Aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi.”12 Chiar dacă situația pare scăpată de sub control, totuși nu este... Chiar atunci când lumea întreagă pare să se prăbușească, Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscător că Îl cunoaște pe Dumnezeu.

„Domnul este aproape. Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluțiile, rezolvările pe care le poate găsi Dumnezeu la problema respectivă depășesc cu mult tot ce am crede noi că este cu putință. Probabil că orice persoană care-L urmează cu adevărat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viața sa. Însă chiar dacă situația nu se îmbunătățește, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”14

În această clipă (când situația este încă încâlcită), Dumnezeu ne cere să ne încredem în El în continuare - s㠄umblăm prin credință, nu prin vedere”, după cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credință oarbă. Ci este vorba că ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Mașina care merge pe un pod solid se sprijină în totalitate pe soliditatea podului; nu contează ce crede șoferul, ce gândește sau ce discută cu pasagerul de lângă el. Mașina ajunge în siguranță la celălalt capăt al podului datorită solidității podului, în care șoferul a ales să creadă de la bun început.

În mod asemănător Dumnezeu ne cere să ne încredem în integritatea și în caracterul Său... în îndurarea, în dragostea, în înțelepciunea Sa. El spune: „Te iubesc cu o iubire veșnică; de aceea îți păstrez bunătatea Mea.”15 „Popoare, în orice vreme, încredeți-vă în El, vărsați-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.”16
În concluzie... Cum să ne rugăm

Dumnezeu ascultă rugăciunile copiilor Săi (adică ale acelora care L-au primit în viața lor și caută să-L urmeze). El ne roagă să aducem în rugăciune orice ne preocupă și El se va ocupa de problema respectivă cât mai bine, potrivit voii Sale. Când ne confruntăm cu dificultăți, trebuie să ne aruncăm îngrijorările asupra Sa și vom primi pace de la El, în ciuda situației neprielnice. Credința și nădejdea noastră se bizuie pe caracterul lui Dumnezeu: cu cât Îl cunoaștem mai bine, cu atât ne putem încrede mai mult în El.

Dacă dorești detalii despre caracterul lui Dumnezeu, te rog să citești articolul „Cine este Dumnezeu?” sau alte articole de pe acest site. Motivul pentru care ne rugăm este acela că ne încredem în caracterul lui Dumnezeu. Iar prima rugăciune la care ia aminte Dumnezeu este rugăciunea prin care începi o relație cu El.

Articol de Marilyn Adamson

(1) 1 Ioan 5:14
(2) 1 Peter 3:12
(3) Isaia 59:1,2
(4) Evanghelia după Ioan 10:14,27-28
(5) Evanghelia după Ioan 15:7
(6) 1 Ioan 5:14,15
(7) Isaia 30:18
(8) Psalmul 18:30
(9) Psalmul 147:11
(10) Evanghelia după Ioan 15:13
(11) Epistola către Romani 8:31, 32
(12) 1 Petru 5:7
(13) Epistola către Filipeni 4:5-7
(14) Evanghelia după Ioan 14:27
(15) Ieremia 31:3 (rsv)
(16) Psalmul 62:8

grecu_maryn

16 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:37

BUNA..AM CITIT CATEVA COMENTARII SI AM OBSERVAT CA NU SE VORBESTE LA SUBIECT..SE AMESTECA CU POLITICA,ETC..AS AVEA SI EU CATEVA INTREBARI:1- CE CARTI TREBUIE SA CITIM CA SA AFLAM SI SA VORBIM DESPRE CREDINTA SAU ATEISM? 2-A EXISTAT DECEBAL,TRAIAN,STEFAN CEL MARE,ETC.?3-DE UNDE AFLAM DESPRE EI?AAA.EXISTA O CARTE(ISTORIA ROMANIEI) DACA VRETI SA VORBIM DESPRE CREDINTA SAU ATEISM, TREBUIE SA CITIM ALTA CARTE (ISTORIA OMENIRII) SAU BIBLIA..EU, INAINTE DE A CITI BIBLIA ERAM CA MULTI DINTRE VOI, POATE MAI RAU,NU CREDEAM IN NIMENI SI IN NIMIC,,GANDIREA SI FAPTELE MELE URATE ERAU OK.,CEVA NORMAL CA DOAR NU ERAM SINGURUL,,FARA MUSTRARI DE CONSTIINTA,,NEVINOVAT DE NIMIC, PT. CE IMI TREBUIA D-ZEU SAU SA CRED IN EL ?BISERICA NU ERA LOCUL MEU PREFERAT..CE PLACERE POTI GASI INTR-O BISERICA ?BATRANII DA,,EI ERAU SATUI DE PLACERI,,NU MAI AVEAU NICI UN VIITOR SI TREBUIAU SA CREADA IN D-ZEU..DUPA CE AM CITIT BIBLIA AM AFLAT FOARTE MULTE LUCRURI PE CARE NU LE STIAM,DESPRE CREATOR,CREATIUNE,CREDINTA,MANTUIRE,SI ATUNCI A AVUT LOC O SCHIMBARE,O TRANSFORMARE TOTALA IN GANDIRE,IN FIINTA SI IN FAPTELE MELE..SA VORBIM DESPRE CREDINTA SI ATEISM TREBUIE MAI INTAI SA CITIM BIBLIA CA IN EA PUTEM GASI ORIGINEA, INSEMNATATEA SI EFECTELE LOR..CU ATEISMUL SE NASTE ORCE OM, DAR CREDINTA VINE IN URMA CERCETARII CUVANTULUI LUI D-ZEU...CITITI BIBLIA SI ASCULTATI DE CREATORUL SI MANTUITORUL NOSTRU D-L ISUS,CA EL EXISTA CU ADEVARAT..

july

563 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 16:33

Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:03

Nu cred în existența unei vieți după moarte, așa că nu trebuie ca pe tot parcursul vieții să trăiesc temându-mă de iad sau și mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere că plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:30

De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existența unei vieți după moarte, așa că nu trebuie ca pe tot parcursul vieții să trăiesc temându-mă de iad sau și mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere că plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov

se spune ca viata unui om e aidoma unui rau ce curge neobosit in aval, iar moartea e doar un mic punct in acest rau care ne poarta pe acelasi drum dar mai bogati din punct de vedere experimental si spiritual.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 31 Mai 2009, ora 17:43

De la: mari_uka, la data 2009-05-31 17:30:56
De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:03:13Nu cred în existența unei vieți după moarte, așa că nu trebuie ca pe tot parcursul vieții să trăiesc temându-mă de iad sau și mai mult de rai. Indiferent de felurile torturilor din iad sunt de parere că plictiseala din rai ar fi mai rea. - Isaac Asimov

se spune ca viata unui om e aidoma unui rau ce curge neobosit in aval, iar moartea e doar un mic punct in acest rau care ne poarta pe acelasi drum dar mai bogati din punct de vedere experimental si spiritual.

...doar se spune... nimic sigur

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 20:55

De la: Dorulet, la data 2009-05-31 17:43:00

Depinde in ce crezi.... credinta este acel ceva in care crezi cu tarie in ceva de care teoreitic de poti indoi oricand de ceea ce crezi....cam asa ceva...cu acest doar se spune...eu una cred precum Octavian Paler ca prin faptul ca atunci cand nu mai suntem, ne mutam de fapt, cu toti catre o alta stea....si o luam iar si iar de la capat, mai iluminati!

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 07:37

Sincer credinta e un fel de anabolizant iti da putere dar iti face praf organismul :)))
Si apoi de ce se mai chinuie toti credinciosii sa aduca dovezi daca trebuie doar sa credem?
raspuns pentru ca sunt disperati daia, din ce in ce mai multi oameni se declara fara religie,asta inseamna un singur lucru, in curand preotimea va ramane fara fraieri pe care sa ii jumuleasca de bani.

Si sa ne intoarcem la subiect ,ateismul nu este o moda este o consecinta normala a dezvoltarii tehnologice si a cantitatii imense de informatie aflata la dispozitia omului de rand .

zgirboc_18

72 mesaje
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 00:40

De la: cifobrien, la data 2009-06-01 07:37:54Sincer credinta e un fel de anabolizant iti da putere dar iti face praf organismul :)))
Si apoi de ce se mai chinuie toti credinciosii sa aduca dovezi daca trebuie doar sa credem?
raspuns pentru ca sunt disperati daia, din ce in ce mai multi oameni se declara fara religie,asta inseamna un singur lucru, in curand preotimea va ramane fara fraieri pe care sa ii jumuleasca de bani.

Si sa ne intoarcem la subiect ,ateismul nu este o moda este o consecinta normala a dezvoltarii tehnologice si a cantitatii imense de informatie aflata la dispozitia omului de rand .

[/quote

sunt de aceasi parere dar din pacate religia nu va disparea niciodata pt ca uni sunt obsedati iar alti cred ca asa e mai bine sa creada in ceva. si nu cred ca e vb de bani cat de putere pt ca si in sanul credintei se duc razboaie intre ortodoxi si catolici.

negru_mircea

33 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 02:16

De la: blagaiulia, la data 2009-05-31 16:33:32Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!

bine ca esti tu desteapta!

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 02:25

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-30 08:52:41cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!

Ai draci des??? Tocmai tu, care te indoiesti de existenta lor? Si Camelia ce zice

Du-te la o si imagineaza-ti ca nu e important ce postam noi sau tu...nu ata de important cat sa merite sa ne balacarim pe net....Ca nu schimbam nimic....Adevarul e tot ala si il doare undeva daca eu, sau tu credem sau nu.....

Mai bine pup-o pe Cameluta si fii fericit ca ai o sotie desteapta....Altii n-au norocul asta.....

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 05:54

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-05-30 08:52:41cezarica,toate asa zisele revelatii din moarte clinica nu indica nimic popesc,ingeri,draci,laci,mortii masii si alte bazaconii mistice,am impresia ca tu pe cat esti de dobitoc,tot pe atat de prosti ne crezi si pe noi,pune dracu' mana si citeste carti adevarate,boule!
Nu-s de acord cu ultimul cuvant din fraza ta!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 05:57

De la: negru_mircea, la data 2009-06-03 02:16:38
De la: blagaiulia, la data 2009-05-31 16:33:32Eu am citit Biblia...sunt povesti! ...si foarte multe contraziceri!!! Nu m-a impresionat deloc!

bine ca esti tu desteapta!
Foarte profund si argumentat!Dar,nu-ti pot spune:desteptule!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 06:18

Dilema asta cu credinta sau ateismul se rezolva f usor. Faceti sport, care puteti, vreo 4-8 ore. Un urcat sau mai multe pe munte. Taiati lemne, care aveti. Faceti o curatenie sau o renovare generala a casei. Dar munciti vreo 2 zile, aproape continuu. Sau muncitri la locul de munca continuu vreo 2 zile. Daca nu va goneste patronul sau paznicul ca pe venetici. Si altele asemenea. Care puteti.
Apoi dormiti vreo 2-3 zile continuu. Cu ceva calmante usoare inainte.
Daca dupa...mai aveti indoieli cu topicul de mai sus, repetati chestia aceea cu efortul si dormitul. Efectul e garantat de curatare a creierului de orice indoiala. Cine rezista, cine nu, eforturi intelectuale.
Dar sa nu spuneti la nimeni ce faceti ca vi se baga indoiala la loc in creier. Sinteti luat drept ceea ce nu sinteti.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 08:35

De la: nastasemihail, la data 2009-06-03 06:18:52Dilema asta cu credinta sau ateismul se rezolva f usor. Faceti sport, care puteti, vreo 4-8 ore. Un urcat sau mai multe pe munte. Taiati lemne, care aveti. Faceti o curatenie sau o renovare generala a casei. Dar munciti vreo 2 zile, aproape continuu. Sau muncitri la locul de munca continuu vreo 2 zile. Daca nu va goneste patronul sau paznicul ca pe venetici. Si altele asemenea. Care puteti.
Apoi dormiti vreo 2-3 zile continuu. Cu ceva calmante usoare inainte.
Daca dupa...mai aveti indoieli cu topicul de mai sus, repetati chestia aceea cu efortul si dormitul. Efectul e garantat de curatare a creierului de orice indoiala. Cine rezista, cine nu, eforturi intelectuale.
Dar sa nu spuneti la nimeni ce faceti ca vi se baga indoiala la loc in creier. Sinteti luat drept ceea ce nu sinteti.

Florinel are draci si tu n-ai dormit ...iar!!!

nu inteleg...Help!

neaga_bogdan

37 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 16:10

-marian_bd_rotaru- recunosc ca nu am citi mai departe m-am oprit la ce ai spus tu referitor la faptul ca tineri nu vorbest despre cele spirituale, t argumentand ca nu au citit sau au cultura necesara, te-ai gandit poate un moment ca multi sunt rusinati de modul in care sa vorbeste de sipritualitate astfel incat ceea ce este spiritual tiind sa o tia pentru ei? Nu este oare asa corect ca oricare dintre noi sa tine pentru noi si sa protejam ceea ce credem sau ceea in ce credem atat timp cat a fi ateu, religios ori mistic a devenit un mod de batjocura pentru ceilalti, ce importanta are pentru acest univers fatul ca eu cred sau nu? Ce opinia mea poate schimba ceva, atat timp cat schimbarea survenita la nivel individual este o experienta stric personala iar daca nu schima nimic opinia mea de ce sa o mai exprim? Sa ma dau mare? Sa epatez cu cunostiintele mele, religioase, filosofice, materialist-stiintifice? Pana la urma orice subiec se discuta devine o disputa intre cine are dreptate si cine nu... de parca am avea posibilitatea sa argumentam cu certitudine ce este corect si ce nu, cine are si cine nu dreptate.
Daca ceva are crestinismul este posibilitatea de a deveni, urmand sa-ti gaesti tu strada care sa te duca acolo.
Caci intai il gasesti pe Dumnezeu ca apoi sa incepi sa-l cauti. Iar cei care au nevoie de o indrumare spirituala sigur nu o vor gasi in discutii steriile de pe forum.

Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 20:38

Ma Dorulet, tu esti fetita desteapta....stiu sigur : ))

Ce consideri tu ca e "SIGUR" ?!! ..... Ca pana nu vi se intampla voua (cei care nu credeti ...pana nu vedeti, ca Toma ) in prima persoana, toate probele pot fi contestate....IN POFIDA EVIDENTEI sau a bunului simt.

De ce nu ganditi asa: eu nu cred balivernele astea, dar sa presupunem ca e adevarat (ca in matematica). La mine a fost suficient asta...confirmarile (in prima persoana) au venit dupa...

Voi tineti usa incuiata..

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 01:12

De la: 9am007548, la data 2009-06-03 20:38:22

Ma Dorulet, tu esti fetita desteapta....stiu sigur : ))

Ce consideri tu ca e "SIGUR" ?!! ..... Ca pana nu vi se intampla voua (cei care nu credeti ...pana nu vedeti, ca Toma ) in prima persoana, toate probele pot fi contestate....IN POFIDA EVIDENTEI sau a bunului simt.

De ce nu ganditi asa: eu nu cred balivernele astea, dar sa presupunem ca e adevarat (ca in matematica). La mine a fost suficient asta...confirmarile (in prima persoana) au venit dupa...

Voi tineti usa incuiata..

Nu o să intru în polemică vis-a-vis de ceea ce am afirmat, dar mi se pare că omenirea își dă prea multă importanță, atunci când are impresia că va "trăii veșnic"...că acel D-zeu care a creat Universul și ne-a dat nouă posibilitatea să evoluăm, perpetuăm etc. (așa cum de altfel a dat aceeași posibilitate tuturor animalelor), chiar îi pasă de ceea ce se întâmplă pe Terra, o planetă atât de neânsemnată....față de imensul Univers.
Pur și simplu mi se pare ridicol, să mă cred atât de importantă...sau să cred că sunt alții mai importanți.....

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 10:52

Talibanismul,indiferent de forma pe care o imbraca,este la mare cautare!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 11:12

De la: Shlomo_Imre_Istvan, la data 2009-06-04 10:52:12Talibanismul,indiferent de forma pe care o imbraca,este la mare cautare!

...esti sigur ?...nu cumva ai vrut sa spui, canibalismu' ?...

Pagini: << 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CE ESTE LA MODA;CREDINTA SAU ATEISMUL???
Mergi la: