Info
x
Ce este la moda;credinta sau ateismul???
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 15:41
De la: miana, la data 2009-11-18 23:29:55CRED! Foarte frumos si de dorit,dar dupa viata aceasta?Peste 100 de ani sa zicem ce va fi cu aceste bunuri,cu noi mai ales,cei dragi ai nostri,cu noi toti oamenii?Ateismul,sau Credinta ne pot raspunde? Cuvintele Ecclesiastului, fiul lui David, rege în Ierusalim. 2. Deșertăciunea deșertăciunilor, zice Ecclesiastul, deșertăciunea deșertăciunilor, toate sunt deșertăciuni! 3. Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudește sub soare? 4. Un neam trece și altul vine, dar pământul rămâne totdeauna! 5. Soarele răsare, soarele apune și zorește către locul lui ca să răsară iarăși. 6. Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte și, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale. 7. Toate fluviile curg în mare, dar marea nu se umple, căci ele se întorc din nou la locul din care au plecat. 8. Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spună: ochiul nu se satură de câte vede și urechea nu se umple de câte aude. 9. Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare. 10. Dacă este vreun lucru despre care să se spună: "Iată ceva nou!" aceasta a fost în vremurile străvechi, de dinaintea noastră. 11. Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte, și tot așa despre cei ce vor veni pe urmă; nici o pomenire nu va fi la urmașii lor. 12. Eu Ecclesiastul am fost regele lui Israel în Ierusalim. 13. Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer. Acesta este un chin cumplit pe care Dumnezeu l-a dat fiilor oamenilor, ca să se chinuiască întru el. 14. M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare și iată: totul este deșertăciune și vânare de vânt. 15. Ceea ce este strâmb nu se poate îndrepta și ceea ce lipsește nu se poate număra. 16. Grăit-am în inima mea: Cu adevărat am adunat și am strâns înțelepciune - mai mult decât toți cei care au fost înaintea mea în Ierusalim căci inima mea a avut cu belșug înțelepciune și știind. 17. Și mi-am silit inima ca să pătrund înțelepciunea și știința, nebunia și prostia, dar am înțeles că și aceasta este vânare de vânt, 18. Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința. Links: repere Slava lui Dumnezeu pentru toate! |
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 16:42
Cred in dumnezeu, m-am rugat si m-a ajutat, ma rog in continuare si sper ca Dumnezeu ma va ajuta in continuare.
GINA
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 23:18
De la: 9am076753, la data 2009-11-27 16:42:38Cred in dumnezeu, m-am rugat si m-a ajutat, ma rog in continuare si sper ca Dumnezeu ma va ajuta in continuare.sper ca te-ai rugat si vei continua s-o faci,la dumnezeul cel adevarat,nu la cel creat si intretinut prin imbecilizare de catre popii de orice culoare sau bisericile lumesti,creatii ale lacomilor de popi???
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
9am173971 34 mesaje Membru din: 23/11/2009 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 17:19
Nu cred ca ateismul sau credinta este o moda Dumnezeu este in toata fiinta noastra si nu trebuie cautat in alta parte.Scopul suprm al fiintei umane este realizarea si uniunea cu DUMNEZEU.
|
|
Fosta membra 9am.ro 3 mesaje Membru din: 5/10/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 22:04
Subiectul sau titlul subiectului este o mare idiotenie. N epermitem sa punem in acelasi context aceste doua cuvinte?
Pana unde poate merge ignoranta omului?
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 22:56
Nu stiu daca ateismul este la moda insa sunt convinsa ca e o mare prostie sa crezi ca asazisa credinta poate fi la moda !
Credinta a aparut inca de pe vremea cand oamenii se aflau prin pesteri ! Moda inseamna altceva ,inseamna o schimbare ! Crestinii si alti credinciosi nu reusesc sa se schimbe ,sufera de o boala ,o boala asemanatoare cu a celor care merg la vot si voteaza fara discernamant ! Eu as interzice prostilor si credinciosilor sa aiba dreptul la optiuni ! Acestia nu sunt in stare sa discearna adevarul ,nu poti sa-i lasi sa aleaga in locul tau ! Astia fac alegeri proaste ,nu se gandesc decat la ei ,nu sunt in stare sa faca nimic pentru societate ! Prostia si credinta tin societatea in loc,nu se poate evolua cu ei ! Daca ar exista o tara de credinciosi si prosti ,acea tara ar ""evolua"" spre epoca de piatra !
|
|
Andrei_M 19 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 02:49
www.gambling-free-tips.com
Metode si sfaturi despre cum sa faci bani. |
|
Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 16:54
Credinta si trebuie sa ne folosim cat mai mult de ea.
GINA
|
|
|
|
|
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 13:29
Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite,o puternica incredintare,despre lucrurile care nu se vad.
Atat despre cele religioase.cat si despre orice altceva putem spune ca UNA e sa vezi,si aceasta NUeste credinta deoarece este la vedere,sau se vede,si altceva este cand NU vedem si credem deci : avem CREDINTA. Adevarata credinta in Dumnezeu,in Isus Hristos,in Cuvantul Sau! www.youtube.com/watch?v=oEpScXDYb74 |
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 17:57
De la: ion00, la data 2009-12-03 13:29:38Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite,o puternica incredintare,despre lucrurile care nu se vad. Ce plictiseala cumplita m-a apucat dupa primele secunde de vizionare a acelui link. Mai bine ma uit la Lord of the Rings , e o poveste mai misto. |
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 13:11
Oare poti fi considerat crestin daca crezi in divinitate doar pentru a fi in pas cu moda?
|
|
kond 11 mesaje Membru din: 2/09/2009 |
Postat pe: 4 Decembrie 2009, ora 15:31
De la: serena, la data 2009-12-04 13:11:05 Foarte multi cred ca da,sau fac si ei ca asa face vecinul sau stiu mai cine. |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 11:06
A crede in Dumnezeu inseamna a cauta sa facem voia LUI. Daca noi nu citim Biblia nu vom sti voia SA.
www.youtube.com/watch?v=YoIDjj86fwI |
|
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 11:13
De la: ion00, la data 2009-12-14 11:06:07A crede in Dumnezeu inseamna a cauta sa facem voia LUI. Daca noi nu citim Biblia nu vom sti voia SA.
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 14:42
Credinta si acum ca niciodata avem nevoie de ea sa rezolvam odata problemele tarii noastre care ,in prezent stau pe loc si nu se misca nimic in tara asta.
GINA
|
|
rama1959 4 mesaje Membru din: 5/11/2009 |
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 14:35
Cuvantul moda raportat la credinta este aberant.Moda este un eveniment trecator de scurta durata care reflecta ,mai ales, prostia patimasa a unui segment de populatie,CREDINTA presupune angajarea unei persoane in toate planurile trairilor omenesti,dar mai ales in plan spiritual,sufletesc-PE scurt: CREDINTA te poate duce pana la DUMNEZEU,moda te duce doar in vecinatatea diavolului.Este de dorit a nu asocia notiuni incompatibile.Radu
|
|
rama1959 4 mesaje Membru din: 5/11/2009 |
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 14:43
Dependent de prostie ajungi ncand nu citesti BIBLIA sau alte cari duhovnicesti mai pe masura prostiei mandre a omului innecat in material.O carte,BIBLIA,citita si studiata de 2000 de ani are ceva de dat oricui are un pic de minte ca sa inteleaga.DOR NEBUNII nega totul in dementa lor orgolioasa
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 14:52
De la: rama1959, la data 2009-12-25 14:43:59Dependent de prostie ajungi ncand nu citesti BIBLIA sau alte cari duhovnicesti mai pe masura prostiei mandre a omului innecat in material.O carte,BIBLIA,citita si studiata de 2000 de ani are ceva de dat oricui are un pic de minte ca sa inteleaga.DOR NEBUNII nega totul in dementa lor orgolioasa De ce nu poți respecta și părerea altora??? Ce știi tu despre mândria altora???Dacă Biblia este studiată de 2000 de ani, nu înseamnă că este mai adevărată decât alte religii care sunt muuult mai vechi și încă valabile. Uite eu nu cred ...asta ptr tine înseamnă că nu aș avea discernământ???!!! Ești dus cu pluta ...dacă faci astfel de afirmații...nefondate!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
John_Doe 36 mesaje Membru din: 25/12/2009 |
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 21:46
Dora
Sarbatori fericite de foarte, foarte departe! Daca ghicesti ai o bila alba! |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Decembrie 2009, ora 23:18
De la: John_Doe, la data 2009-12-25 21:46:23Dora Poop mare ptr tine și toată familia ta de peste ocean Emile!!!!! Crăciun fericit vă doresc!!!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 08:29
De la: John_Doe, la data 2009-12-25 21:46:23Doranea ioane,da' ce papagal misto ti-ai tras: SARBATORI FERICITE si SA NE-AUZIM MAI FERICITI si MAI BUNI IN NOUL AN !!!
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 13:23
Israelul vrea să caracterizeze drept infractiune penală detinerea Noului Testament
Tulburati si nelinistiti sunt crestinii de un proiect de lege propus de Israel, prin care, asa cum ei se tem si denuntă, detinerea Noului Testament va deveni infractiune penală, care se va pedepsi cu închisoare de un an. Această nouă lege propusă constituie o prelungire a legislatiei în vigoare împotriva prozelitismului si este în studiu la comisia legislativă a Knesetului (Parlamentul Israelului). Clarence Wagner, un bun crestin care trăieste în Ierusalim si care este membru al organizatiei religioase Punti pentru Pace, declară: Proiectul de lege va face ilegale textele care pot fi considerate unelte ale prozelitismului; faptul de a avea acasă la mine Noul Testament poate fi interpretat de anumite cercuri drept o intentie a mea de a converti evreii. Asemenea legi constituie o amenintare pentru statul evreu si pentru democratie. Crestinii asteaptă reactia Camerei împotriva acestui proiect de lege, chiar dacă nu ignoră faptul că partidele religioase si-au sporit puterea în Kneset după ultimele alegeri si că dispun acum de 23 de locuri, având posibilitatea să formeze sau să dizolve orice guvern de coalitie.
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 26 Decembrie 2009, ora 21:32
Religia, preotii continua sa faca caz de minunile biblice sa vorbeasca si astazi, in epoca stiintei, a revolutiei tehnice, in epoca energiei atomice, a cuceririi cosmosului despre asa zisele minuni savarsite de Isus Hristos.In conceptia mistico-religioasa minunea inseamna un fenomen iesit din comun, atribuit unor forte divine(facerea lumii din nimic, invierea din morti, vindecarea de boli incurabile,etc.)Fara credinta in minuni nu exista si nu poate exista nici o religie, minunile fiind elementul cel mai important in toate ideologiile si conceptiile religioase.
GINA
|
|
Albert 18 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 14:42
Luna trecuta, am iesit pe strada impreuna cu prietenii si am intrebat aproape saptezeci de oameni, ce gandesc, ce simt si cum se raporteaza la Dumnezeu, Bibile, Viata dupa moarte, Judecata de apoi, Rai si iad, Biserica si Rostul vietii. In articolele ce urmeaza va propun sa dezbatem pe rand aceste teme pornind de la rezultatele interviului si alte opinii exprimate de oameni mai mult sau mai putin cunoscuti de-a lungul timpului.
Cand vorbim despre Dumnezeu, cateva intrebari care se ridica in mintea noastra sunt: Exista Dumnezeu? Exista dovezi in favoarea existentei Lui? Poate fi cunoscut? Este acest lucru important pentru noi? In functie de raspunsul pe care l-au dat la aceste intrebari, am intalnit oameni care cred ca: 1. Nu exista Dumnezeu "Nu exista Dumnezeu. Dumnezeul pe care voi il prezentati ca fiind plin de dragoste si iubire este de fapt unul crud si egoist, dupa cum e prezentat in Biblie. Eu v-as intreba de ce exista pedofilie, de ce exista crime, de ce exista atata desfrau? Cred in ce poate fi demonstrat. Nu cred intr-o entitate invizibila care are grija de noi si a creat totul." (Silvia, 27 ani, profesoara, comentariu pe ecestin.ro) 2. Dumnezeu exista, dar nu este interesat de existenta noastra si nu poate fi cunoscut "Siguranta in existenta sau inexistenta lui Dumnezeu nu e ceva ce se obtine prin examinarea nu-stiu-cator galaxii din univers ci ceva personal, obtinut in baza unei conexiuni sau a unei lipse de conexiune cu divinitatea. Eu sunt foarte sigur de aceasta lipsa de conexiune. In special in ceea ce-i priveste pe oameni in mod sigur Dumnezeu n-are pareri si dorinte foarte evidente. De ce? Sa ne gandim: daca ati fi o fiinta atotputernica ce vrea sa isi transmita mesajul de salvare lumii atunci: a) Ati aparea pe cer spunand mesajul in vazul tuturor b) Ati aduna toti liderii politici si le-ati tine o conferinta privata urmand ca ei sa transmita mai departe supusilor c) Ati trimite pe fiul vostru sa se nasca tamplar intr-o regiune desertica si nebagata in seama de nimeni Care are mai mult sens? a), b) sau c)? E clar ca c) este cea mai lipsita de sens. Deci, folosind reducerea la absurd, concluzia pare a fi ca Dumnezeu chiar nu vrea sa ne transmita nimic si ne lasa sa facem cum credem noi ca e mai bine. Implicit, orice forma de cunoastere religioasa este o iluzie si nu vine de la Dumnezeu."(Catalin, matematician, 28 ani, raspuns la curs pe ecrestin.ro) 3. Dumnezeu exista, dar nu sunt intersati de existenta Lui "O prezenta care se face prezenta in anumite conditii, daca se justifica. Exista personalitati care au trait aceasta experienta. Are sens sa credem ca exista, este ceea ce fiecare considera ca este. Biblia este prima carte a umanitatii, este scrisa de cei ce au trait intalnirea cu Dumnezeu." (Silviu, 44 ani) 4. Dumnezeu exista si nu au nevoie de dovezi "Da, cred ca exista Dumnezeu. De cand m-am nascut cred asta. Nu se poate spune de ce, un bun crestin nu poate spune asta, doar ca exista. Asa m-am nascut. Bunicul meu a fost preot." (Anonim, 40 ani) "Cred in Dumnezeu. Il stiu dintotdeauna din stramosi. Nu e nevoie de dovezi materialiste." (Claudiu, 71 ani) "Da, cred ca exista. Simt in suflet asta." (Anonim, 35 ani, somer) "Da, exista si fara argumenele mele. Pentru ca fara El nu ar fi nimic." (Victoria 33 ani, consultant financiar) "Da exista, de ce? pentru ca asta zice religia" (Elena, 21 ani) "Personal, cred ca Dumnezeu exista. Daca nu ar exista, de ce toata lumea cand este in impas se roaga? De ce ne aducem aminte de El cand avem nevoie? Este foarte greu sa argumentezi daca exista Dumnezeu, daca ai credinta in suflet crezi in existent Lui Dumnezeu fara dovezi." (Violeta, 23 ani, agent imobiliar) 5. Dumenzeu exista si au dovezi "Este o putere, a creat pamantul si il conduce, dovezi avem in Sfanta Scriptura."(Toader Vreme, 67 ani) "Dumnezeu exista, faptul ca noi traim, comunicam este o dovada in acest sens." (Bogdan, 35 ani) "Da cred, absolut ca exista Dumnezeu. Daca nu ar exista Dumnezeu nu ar fi totul atat de corect, nu ar avea toate un sens, nu ar fi asa bine planuit, in spatiu inclusiv." (Amarine 40 de ani, medic) "Daca invatati si filozofi au zis ca exista, parerea mea personala este ca exista" (Sandu, 68 ani) "El e cel care a creat cerul si pamantul si tot ceea ce exista si cred ca exista." (Cristina, 23 ani) 6. Cred in Dumnezeu si aceasta credinta este parte din viata lor "Sunt convins ca exista. Daca n-ar exista Dumnezeu, nici noi n-am exista. Stiu ca exista prin tot ceea ce a facut El pentru mine in cursul vietii mele." (Anonim) "Da. Cred in existenta Lui Dumnezeu pentru ca sunt crestin-ortodoxa si pe parcursul vietii mele acest lucru s-a dovedit." (Niculita, 47 ani) "Da, este aproapele nostru la bine si la greu" (Dragos, 21 de ani) "Cred ca exista, am raspunsuri la rugaciuni" (Anonim) "Exista, omenirea asta e facuta de El, am avut un vis, am fost binecuvantata." (Anonim) "Este stapan, al nostru tata, creator" (Marius, 20 ani) "Este o fiinta suprema, atotputernica, care ne dirijeaza destinul, viata. Stiu ca exista pentru ca de fiecare data cand am avut un necaz i-am cerut ajutorul si m-a ajutat" (Ciprian, 20 ani) "Mi-au insuflat parintii credinta in Dumnezeu. Ma gandesc mereu la Dumnezeu, El ma ajuta. Dumnezeu este iubire." (Anonim) "Dumnezeu exista si nu putem trai fara credinta in El. O dovada a existentei lui Dumnezeu este fapul ca El raspunde rugaciunilor noastre si consider ca nu putem trai fara Dumnezeu." (Anghelina, 65 ani, pensionara) 7. Se incred in Dumnezeu si aceasta credinta le da directie in viata Acesti oameni nu i-am intalnit pe strada in timp ce faceam interviul. Matematic vorbind sunt mai putin de 1 la 70. In continuare vreau sa dau cateva exemple despre care am citit: Avraam "Domnul zisese lui Avram: Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; Iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare. Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine. Avram a plecat, cum ii spusese Domnul." (Genesa 12:1) Saul din Tars (Pavel) "Saul sufla inca amenintarea si uciderea impotriva ucenicilor Domnului. S-a dus la marele preot si i-a cerut scrisori catre sinagogile din Damasc, ca, daca va gasi pe unii umbland pe Calea credintei, atat barbati, cat si femei, sa-i aduca legati la Ierusalim. Pe drum, cand s-a apropiat de Damasc, deodata a stralucit o lumina din cer in jurul lui. El a cazut la pamant si a auzit un glas care-i zicea: "Saule, Saule, pentru ce Ma prigonesti?"; "Cine esti Tu, Doamne?", a raspuns el. Si Domnul a zis: "Eu sunt Isus pe care-L prigonesti. Ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus. " Tremurand si plin de frica, el a zis: "Doamne, ce vrei sa fac?"; "Scoala-te", i-a zis Domnul, intra in cetate, si ti se va spune ce trebuie sa faci." "( Faptele Apostolilor capitolul 9) Aurelius Augustin "M-ai chemat si m-ai strigat si ai rupt surzenia mea, ai stralucit si ai alungat orbirea mea, Tu ai raspandit mireasma si am respirat si suspin dupa Tine, Te-am gustat si mi-e foame si sete, m-ai atins si ard de dorinta dupa pacea Ta."(Confesiuni, cartea a XXVII) Nicolae Steidhardt "Nu-i de-ajuns sa credem in Hristos si in dumnezeirea Sa. Ni se cere si simtamantul mai omenesc, mai putin teologal, mai intim, mai direct si mai cald, mai apropiat de o relatie de tip eu-tu (Martin Buber), de la persoana-la-persoana (Dumitru Staniloae), al increderii de fiecare clipa, in toate diversele (maruntele ori decisivele) vicisitudini ale vietii" (Daruind vei dobandi, Increderea) James W. Sire, in cartea Universul de langa noi, identifica opt conceptii fundamentale despre lume si viata, fiecare dintre aceste conceptii are propria explicatie cu privire la Dumnezeu: 1. Teismul crestin: Dumenezeu este infinit si personal (triunic), transcendent si imanent, omniscient, suveran si bun. El a creat cosmosul pentru a functiona ca o uniformitate a cauzelor si efectelor intr-un sistem deschis. 2. Deismul: Dumnezeu transcendent, ca si Cauza Primara, a creat universul, dar apoi l-a lasat sa functioneze de la sine. Prin urmare Dumnezeu nu este imanent, nu este pe deplin personal, nu este suveran peste activitatile umane, nu este providential. 3. Naturalismul: Materia are existenta eterna si e tot ce exista. Dumnezeu nu exista. Sunt doua forme de baza pe care le-a imbracat naturalismul: umanismul secular si marxismul. 4. Nihilismul: Fiinta umana este doar o unealta, o jucarie complicata, foarte complicata, dar simpla jucarie la discretia unor forte cosmice impersonale. Existenta umana, nu are nicio insemnatate obiectiva, scop, adevar sau vreo valoare esentiala. 5. Existentialismul: Fiintele umane sunt fiinite personale care, atunci cand ajung la o constiinta deplina, se trezesc intr-un univesr strain; daca Dumnezeu exista sau nu, este o intrebare dificila care trebuie solutionata nu prin ratiune ci prin credinta. 6. Monismul panteist oriental: Atman este Brahman; adica sufletul fiecarei fiinite umane este Sufletul cosmosului. 7. Miscarea New Age: Indiferent de natura existentei (idée sau materie, energies au particule), sinele este elemental esential, realitatea primara. Pe masura ce fiintele umane devin tot mai constiente de acest lucru si-l inteleg, rasa umana este pe punctul unei schimbari radicale in natura umana; chiar si acum avem soli ai omenirii transformate si prototipuri ale Erei Noi. 8. Postmodernismul: Adevarul despre realitatea absoluta ne este ascuns pentru totdeauna. Tot ce putem face este sa spunem povesti. Adevarul este orice putem sa ii determinam pe colegii nostri (comunitatea noastra) sa accepte. Daca ii putem convinge sa ne foloseasac limbajul, atunci- asemenea marilor poeti Moise, Isus, Platon, Freud povestea noastra e la fel de adevarata ca oricare alta poveste. Se poate sa aiba toate dreptate? Unde putem gasi Adevarul si in mod special Adevarul despre Dumnezeu? Exista cateva surse de cunoastere a lui Dumnezeu la indemana noastra: 1. Universul Johannes Kepler (1571-1630), fondatorul astronomiei moderne, a fost un credincios care Il adora pe Dumnezeu. Iata cuvintele Lui : "Stralucite Maestru al lumii! Privesc uimit lucrarea minunata a mainilor Tale" Camille Flamarion (1842-1925), astronom francez, In cartea sa "Dumnezeu In natura" arata ca fortele care guverneaza Universul la nivel micro si macroscopic, dovedesc existenta lui Dumnezeu: "... ceea ce grupeaza atomii, ceea ce Indruma moleculele, ceea ce conduce lumile, este o forta care vadeste In acelasi timp planul, vointa, inteligenta, Intelepciunea si puterea Autorului sau." Albert Einstein (1879-1955) afirma despre Dumnezeu: "Religia mea consta In umila admiratie a nemarginitului Spirit superior, care se reveleaza pe Sine In amanuntele neInsemnate pe care noi suntem In stare sa le pricepem cu mintea noastra slaba, neputincioasa. Aceasta profunda convingere emotionanta a prezentei unei Forte Rationale superioare care este revelata In necuprinsul Univers, formeaza ideea mea de Dumnezeu." Sfantul Apostol Pavel "In adevar, Insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele In lucrurile facute de El." (Romani 1:20) Imparatul David "Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si aceasta fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit: dar rasunetul lor strabate tot pamantul, si glasul lor merge pana la marginile lumii." (Psalmul 91) 2. Constiinta C.S. Lewis Mere Christianity "Imaginati-va o tara unde oamenii ar fi admirati pentru ca sunt lasi, pentru ca fug de pe campul de lupta, sau unde un om ar fi mandru ca i-a Inselat pe toti cei care au fost cat se poate de buni cu el. Poate ti-ar fi mai usor sa-ti imaginezi o tara In care doi plus doi fac cinci!" Sfantul Apostol Pavel "Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, Isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa In inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se Invinovatesc sau se dezvinovatesc Intre ele." (Romani 2:14,15) 3. Biblia sau Sfanta Scriptura Isus a spus "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca In ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine." (Ioan 5:39) Biblia este o Carte cu totul diferita de toate celelalte carti din lume. Ea pretinde ca este Cuvantul sfant al lui Dumnezeu. In cele 39 de carti ale Vechiului Testament se repeta de 2600 de ori cuvintele : "Asa vorbeste Domnul", sau : "Domnul a zis". In Noul Testament, Sfantul Apostol Pavel spune: "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu" Acest studiu este cat se poate de real facut si este facut in Galati, in perioada 01.07.09 - 01.08.09 Daca vreti sa aflati mai mult despre Biblie(Cuvantul Lui Dumnezeu),credinta sau orice legat despre cum sa faci voia Lui Dumnezeu intr-o lume care dreptatea Lui DUMNEZEU, a ajuns batjocora pentru altii va invit sa va inscrieti pe ecrestin.ro.Va multumesc! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabita__ 3 mesaje Membru din: 20/01/2010 |
Postat pe: 20 Ianuarie 2010, ora 13:14
Nu exista credintza de masa sau de familie. Credinta este o atitudine personala care'l conduce pe fiecare sa-si ocupe smerit locul care-i este destinat de Cuvantul lui Dumnezeu - acela de pacatos pierdut inaintea lui Dumnezeu.
Credinta este inteleapta, rabdatoare, ascultatoare. Ea judeca trecutul, accepta prezentul si isi indreapta privirile spre un viitor care in curand ii va da dreptate. Credinta recunoaste drepturile lui Dumnezeu asupra lumii in general si asupra oricarei fiinte umane in particular. Ea invata ca Dumnezeu este un Dumnezeu al judecatii, dar si Dumnezeul care ofera astazi Harul Sau. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 21 Ianuarie 2010, ora 01:46
Dumnezeu spune:"Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta"
Studiati Biblia, cercetati care este adevarul si trceti la ascultare.Sant o imensitate de necredincosi care fac nebuni pe credinciosi zilelor noastre. Raporteaza abuz de limbaj |
|
dkk0 83 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 21 Ianuarie 2010, ora 14:24
De la: 9am121159, la data 2010-01-21 01:46:48Dumnezeu spune:"Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta" De unde stiti doamna ce a spus dumnezeu? A vorbit cu dvs.? Pentru ca daca bliblia spune ca dumnezeu spune, deja v-ati descalificat. Biblia nu este adevarul absolut, cum va place unora sa spuneti, ci doar o adunatura de texte, copiate, copiate si iar copiate , pina la un nivel la care nu mai stii ce a vrut sa spuna autorul acelor texte. Eu cred ca dvs nu ati studiat biblia, pentru ca daca ati fi facut-o sigur acum ati fi fost o anti-teista. NU stiu cum puteti suporta atata misogism: femeia sclava barbatului, femneia este inferioara, femeia este pacatoasa... Asa ca mai studiati dvs biblia si vorbim .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2010, ora 14:27
De la: Dorulet, la data 2009-12-25 14:52:42,cine crede in dumnezeu nu citeste biblia,cine citeste biblia o face pe riscul lui,s-ar putea ori sa ajunga dependent de prostie,ori in cel mai fericit caz ajunge ateu convinsDe la: rama1959, la data 2009-12-25 14:43:59Dependent de prostie ajungi ncand nu citesti BIBLIA sau alte cari duhovnicesti mai pe masura prostiei mandre a omului innecat in material.O carte,BIBLIA,citita si studiata de 2000 de ani are ceva de dat oricui are un pic de minte ca sa inteleaga.DOR NEBUNII nega totul in dementa lor orgolioasa Raporteaza abuz de limbaj
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2010, ora 14:28
De la: 9am121159, la data 2010-01-21 01:46:48Dumnezeu spune:"Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta"idem-----,cine crede in dumnezeu nu citeste biblia,cine citeste biblia o face pe riscul lui,s-ar putea ori sa ajunga dependent de prostie,ori in cel mai fericit caz ajunge ateu convins Raporteaza abuz de limbaj
Albert Einstein
|
|
Albert 18 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 22 Ianuarie 2010, ora 22:32
Domnule Mircea pacatosu', va apreciez foarte mult pentru ca desi v-ati nascut intr-o famile de ortodocsi(din cate se vede) ati cercetat Cuvantul Domnului si bine a-ti facut. Dar ati omis un lucru: Bunul Dumnezeu pe astfel de oameni ca dumneavoastra ii numeste "morminte varuite", pe dinafara sunteti ca niste oi iar pe dinauntru inima va este plina de ura si dusmanie.Cine sunteti dumneavoastra sa judecati celelalte religii,aveti dreptul sa judecati???
Haideti sa va spun ceva scurt ca nu am sa ma "bat" in doctrine cu dumneavoastra.L-am cautat timp de 1 an de zile pe Dumnezeu in Biserica Ortodoxa, ducandu-ma aproape in fiecare duminica la Biserica....si nu l-am gasit.Stiti unde l-am gasit pe Dumnezeu, la ce fel de biserica? Aia de care aduceti dumneavoastra batjocora .Mai stiti ceva ? "la pocati acolo" Dumnezeu m-a vindecat de o boala de care nu prea am auzit sa se vindece cineva vreodata. Am sa inchei spunandu-va: 1. Nimeni nu a zis ca nu credem in sfinti si ca nu avem sfinti (toti va trebui sa fim sfinti..."caci altfel cu nici un chip nu vom putea intra in Imparatia Cerurilor),una e sa crezi in sfinti si alta e sa te inchini la ei, cand Domnul Isus este singurul Mijlocitor(de ce ati facut dumneavoastra ortodocsii rost si de alti mijlocitori...moaste,sfinti,chiar si Sf.Maria).In Ioan 14:6, Domnul Isus spune clar :Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine laTatal decat prin Mine) 2 Eu unul personal nu promovez aici o religie, ci un Singur si acelasi Dumnezeu care a creat cerurile si pamantul si pe noi (oamenii) in toata complexitatea noastra intr-un mod extraordinar de frumos si cred ca El nu ar vrea acum sa ne certam si sa aducem batjocori unii altora, ci pur si simplu sa ne iubim cu ne-a iubit El, asa de mult ca a dat pe Singurul Sau Fiu pentru ca oricine crede in Numele Lui sa nu piara ci sa aiba viata vesnica, asa cum zice Ioan 3:16 Asa ca domnule iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si nu mai judeca, caci cu ce masura vei judeca cu aceea vei fi judecat. P.S: Am sa ma rog pentru dumneavoastra chiar in seara asta, ca Dumnezeu sa va deschida mintea , sa va lumineze sa vedeti ca El este un Dumnezeu si nu o religie!!! Sper sa nu am vreun atac satanic din cauza ca ma rog pentru dumneavoastra...:)) Bogdan pacatosu' Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

De ce nu poți respecta și părerea altora??? Ce știi tu despre mândria altora???