Info
x
Ce este la moda;credinta sau ateismul???
|
zgirboc_18 72 mesaje Membru din: 12/12/2008 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 00:16
De la: mytcor, la data 2009-04-25 14:58:04De la: zgirboc_18, la data 2009-04-24 19:37:04De la: mytcor, la data 2009-04-24 12:06:57Din partea Dorei pentru .....zgirboc 18 !... asa e sunt tanar si nu cunoasc prea multe ar fi trebuit sa judec dupa cum zice urmatorul proverb "nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita" si tu o ai atat de odihnita incat neuroni se omoara intre ei. probabil a mai ramas unu care vrea sa se sinucida din cauza singuratatii. |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 16:53
Credinta sau ateismul nu este o moda este un mod de viata mostenit si cultivat. Un mod de viata tinand de constiinta si convingerile noastre intime. Crestinismul ca si alte curente religioase, pentru alte popoare, este pentru poporul nostru o necesitate existentiala. Cand morala crestina a slabit, cum este cazul astazi, vedeti singuri si efectele. Este asa greu de inteles ? Gigi.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:00
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-25 20:24:14credinciosi sau atei nu veti scapa de urmatorul cutremur,asta a fost subtire,sa vedeti ce vine! Urmatorul va fi invers. Exista o metoda de a scapa de cutremur. Sa te hitini tot timpul, anticipativ. Nu-l mai simti, si e si o metoda de a face miscare.... Cum trece cutremurul o iei de la capat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
9am033736 7 mesaje Membru din: 21/04/2009 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:37
De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!! temele teologice nu se discuta la ,,o bere '' ar fi prea de tot ...bei pacatul cu halba si vorbesti de cele sfinte... sunt doua lucruri incompatibile si apoi cine se ocupa cu astfel de activitati nu prea se adanceste in astfel de tematici |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:57
De la: 9am033736, la data 2009-04-26 23:37:14De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!! Mie nu-mi place berea...dar nu cred că este un "păcat" să bei o halbă cu bere și să stai la o poveste cu prietenii. Deja cred că se exagerează!!!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
alexandru_revnic 115 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:26
CREDINTA = C-RED -IN-TA = C -RED - I -NAT = LUMINA ROSIE = FIUL CRESTIN =FIUL CRUCII = FIUL CREDINTEI = FIUL CATEDRALEI = FIUL I-SAC = I-SAS = I-SUS = I - OVA I = I - SUS I - ONU I - SUS = I-ONU SS = ZZ = SVASTICA = 88 = 7 = LUMINA = IISUS ILUMINATII =EVANGHELISTII LUI ISUS = 12 +1 =13 13 =1+3 = 4 = ALI-AN-TA =BISERICA (13 =B =V =VIATA =STIINTA NATURII = 5 = STEAUA CU CINCI COLTURI =RAZBOI =RAZA-BOI = SARA-BOI = SOARE & FIUL (FIUL SOARELUI = IISUS =STIINTA =SPIRITUL SOARELUI = LUMINA =ILUMINATII) ATEISM = ATE -ISM = TEA -ISSAMA = TI (CEAI-N) -ISSAMA = TI (KINA) -ISAMA (USSAMA OSSAMA) ISSAMA = LUMINA SOARELUI UNIVERSAL(BISERICA EVANGHELICA) ISSA-MA = ISUS - MAMA (MARIA ) RAMONA =ROMANA ARMONIA = ROMANIA DRAGOSTEA = DRAG - O - STEA = GOD - RA -STEA = D-ZEU -RAMANIA - STEAUA ROMANIA = STEAUA & DUMNEZEU STEAUA = I - ONU SOARELE = DAN I - OR - D-AN =IORDAN RELIGIA ESTE UN RIT UN OBICEI O MODA ATEISM = STIINTA |
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 05:16
De la: Alas, la data 2009-04-23 08:43:14Dar tu ai vreo farama de logica? Pentru ca, stimabile, lipsa dovezii ca nu exista nu e o dovada ca exista....daca ma intelegi. Esti absurd sa ceri dovezi ca ceva nu exista. Iar inregistrarile tale cu miracole nu pot fi dovezi. Ar fi o contradictie in termeni, miracolul e, prin definitie, ceva inexplicabil, e "minunea", adica fix lucrul care nu se poate explica, dovedi. Vrei sa imi aduci drept dovezi tot felul de oameni care s-au insanatosit fiindca au atins nu'sh ce chestie? Pfuii, declaratii din astea is cata frunza si iarba. La fel de multi sunt cei vad zilnic ozn-uri, chestiile alea pline de omuleti verzi cu care creationismul nu se impaca deloc. Uite, chiar in stirile 9 a.m. de azi dl.Prunariu spune ca e convins ca exista, ca le-au vazut multi piloti, chiar si romani...deh....ii crezi? ii contrazici? Pentru Alas: 1. Sunt foarte multe feluri de miracole, nu un singur fel. 2. Miracolele pe care le-am prezentat nu sunt îndoilenice. Chiar oamenii de știință au confirmat autenticitatea lor și faptul că ele depășesc natura și nu pot fi explicate științific. Eu nu am vrut să dovedesc miracolele. Miracolele sunt semne (dar nu singurele, nici cele mai importante semne) că există supranaturalul, viața de dincolo. 3. În afară de miracolele supranaturale, în natură sunt miliarde de miracole mai puțin evidente, "discrete", dar care sunt știute și voite tot de Dumnezeu. 4. Pe blog nu am numai miracole, ci și foarte multe alte feluri de argumente și dovezi că există Dumnezeu și viața de dincolo de moarte. Îți recomand să intri pe blogul următor: www.cezar-iasi.blogspot.com/ Blogul conține: Argumente și dovezi ale existenței lui Dumnezeu și a vieții de dincolo de moarte. Videoclipuri. Înregistrări video cu miracole. Legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio). Cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator). Articole. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii caritative, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe ca să folosească și altora. Chiar merită. |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 05:32
Pentru lorduljohn
1. Nu confunda religia cu politica. Politica manipulează, pe când religia creștină este calea către adevăr, calea către Dumnezeu. Că politicienii se folosesc uneori de religie pentru a câștiga capital electoral, asta nu înseamnă că religia manipulează. Politicienii se folosesc de orice (inclusiv de religie) pentru a câștiga capital electoral. Religia creștină este lăsată de Dumnezeu și are cu totul alt scop decât politica. Însăși etimologia cuvântului religie ne arată scopul acesteia : cuvântul religie provine din verbul latin « religo, religare » și înseamnă «a relega», adică a relega pe om de Dumnezeu, a reface legătura dintre om și Dumnezeu pentru ca omul să ajungă la fericirea adevărată și veșnică în Împărăția lui Dumnezeu. 2. Religia și știința se împacă foarte bine. Religia și știința sunt complementare, sunt în armonie, iar cei mai mulți savanți și filosofi sunt credincioși. Tocmai aceasta e tema tezei mele de doctorat: Armonia dintre religie, rațiune și știință. Doar știința superficială poate să ducă la ateism, dar știința adâncă îl conduce pe om spre religie, așa cum spunea și filosoful Francis Bacon : Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu. Ruptura dintre religie și știință e artificială și e de domeniul trecutului. În prezent, religia și știința au început să se regăsească una pe alta și să redescopere armonia dintre ele. Iată ce spunea, de exemplu, savantul român Nicolae Constantin Paulescu (cel care a descoperit insulina) : Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific. "Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae C. Paulescu) |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 05:37
cezare,lasa-ne,politica este a invingatorilor,intotdeauna a fost asa,cei care au castigat si-au adus propria religie si au impus-o invinsilor cu forta sau cu binisorul,depinde cum au vrut sa o accepte acei invinsi,looserule!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 05:43
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-24 01:16:08De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-23 03:18:23Sunt foarte multe argumente și dovezi că există Dumnezeu și viața de dincolo de moarte, dar nu este nici un argument și nici o dovadă că nu există. Pentru zgirboc_18 1. Faptul că noi nu-l putem vedea pe Dumnezeu nu e în nici un caz o dovadă că El nu există. Am scris asta și pe blog: Ateismul nu are nici un temei. Nu este nici un argument și nici o dovadă că Dumnezeu nu există, dimpotrivă, sunt foarte multe argumente și dovezi că există. Faptul că nu-l putem vedea pe Dumnezeu și sufletele, nu înseamnă că nu există. Dumnezeu și sufletele sunt la fel de reale ca și lumea materială, deși sunt invizibile pentru noi. Toată creația "vorbește" despre Dumnezeu, atât macrocosmosul, cât și microcosmosul. Există atei care au ajuns la credință doar studiind la microscop un picior de albină, văzând câtă complexitate există în celule și molecule și dându-și seama de Ființa Inteligentă Supremă din spatele creației, pentru că această creație complexă nu putea să apară la întâmplare. Este vorba de argumentul teleologic al existenței lui Dumnezeu, dedusă din complexitatea creației. Un ateu nu are scuză pentru necredința sa, se află în ignoranța vinovată chiar dacă nu ar avea nici un fel de cultură religioasă, deoarece existența lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creație (chiar fără revelația supranaturală), după cum spune și psalmistul : Cerurile spun slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria (Psalm 18, 1) precum și Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea către romani : În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se vad lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că [necredincioșii] nu se pot dezvinovăți (Romani 1:20). Credința e o condiție necesară pentru mântuire, pentru fericirea veșnică, dar nu e suficientă. Un ateu poate fi iertat dacă face pocăință pentru păcatul ateismului, ca și pentru orice alt păcat. 2. Chiar am studii în domeniu, am terminat Facultatea de Filosofie, masteratul de Filosofie Creștină, iar acum fac doctoratul tot în Filosofie Creștină. |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 05:50
si dupa doctorat vei pleca in desert sa predici,nu?sa scapam si noi de ideile tale tembele si de creierasul tau spalat si apretat,nu-i asa?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 15:59
De la: nastasemihail, la data 2009-04-26 17:00:43De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-25 20:24:14credinciosi sau atei nu veti scapa de urmatorul cutremur,asta a fost subtire,sa vedeti ce vine! (imi place umorul tau) |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 18:10
Eu cred ca la "moda" este sa fii OM. Si asta spune totul.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 21:46
nu cred ca e vorba de moda in ambele cazuri pt ca ambele au avut raspandaci care au dat mai departe parerile lor. e clar crestem in religia parintilor si eu cred ca nio schimbam sau ramanem cu ea in zona la 18 ani cand iti pui unele intrebari. pt ca religia iti raspunde la toate intrebarile foarte usor "asa a vrut dumnezeu" iar ateii incearca sa gaseasca alt raspuns si dea lungul timpului au gasit teoria big- bangului teoria evolutiei si multe altele . poate vom gasi cu timpul raspunsul tuturor intrebarilor si poate vom ajunge la concluzia ca nu exista dumnezeu. pt cei care cred ca oamenii credinciosi sunt mai buni se insala . am vazut pe multi soferi care isi fac cruce inainte sa plece cu masina dar cand ajung in trafic face o orgie cu mamele celorlalti participanti la trafic, deci fac ei lumea mai buna?
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:04
domnule vieru eu nu voi mai crede niciodata in dumnezeu pt ca imi suna ilogic. dupa ce imi spui u dumnezeu e o entitate care sta acolo sus in ceruri si se uita la noi ne noteaza greselile si la judecata de apoi ne taxeaza. deci noi sunte cobaii lui. noi trebuie sa iertam gresitilor nostri el in schimb nu ne iarta tie iti suna logic?
isi trimite copilul pe pamant ca sa imprastie religia dupa care il chinuie il omoara ca sa il invie si sa il ia langa el, pt mantuirea noastra trebuia sa isi chinuie si sa isi omoare copilul, tie ti se pare logic? daca noi suntem frati dupa adam si eva atunci religia de ce interzice incestul? daca dumnezeu e a tot puternic de ce nu distruge diavolul sa ne scape de chin? sau noi suntem chinuiti spre amuzamentul lui? el nea pedepsit pe toti pt greselile lui adam si ale evei atunci de ce sia sacrificat copilul ca sa ne ierte? nu ne putea ierta si fara sa il omoare? vreau sa iti pui studiile in functiune si sa imi raspunzi la aceste intrebari asta daca nu tie greu . pt ca eu am apucato pe cai gresite u ca un bun samaritean ar trebui sa ma aduci pe calea cea buna multumesc anticipat |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:08
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 22:04:04domnule vieru eu nu voi mai crede niciodata in dumnezeu pt ca imi suna ilogic. dupa ce imi spui u dumnezeu e o entitate care sta acolo sus in ceruri si se uita la noi ne noteaza greselile si la judecata de apoi ne taxeaza. deci noi sunte cobaii lui. noi trebuie sa iertam gresitilor nostri el in schimb nu ne iarta tie iti suna logic? Bun. Aceleasi intrebari i le-am adresat si eu domnului Vieru pe messenger. Te sustin.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:15
De la: New_Age, la data 2009-04-27 22:08:17De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 22:04:04domnule vieru eu nu voi mai crede niciodata in dumnezeu pt ca imi suna ilogic. dupa ce imi spui u dumnezeu e o entitate care sta acolo sus in ceruri si se uita la noi ne noteaza greselile si la judecata de apoi ne taxeaza. deci noi sunte cobaii lui. noi trebuie sa iertam gresitilor nostri el in schimb nu ne iarta tie iti suna logic? si ce raspunsuri ai primit? |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:19
De la: New_Age, la data 2009-04-27 22:08:17De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 22:04:04domnule vieru eu nu voi mai crede niciodata in dumnezeu pt ca imi suna ilogic. dupa ce imi spui u dumnezeu e o entitate care sta acolo sus in ceruri si se uita la noi ne noteaza greselile si la judecata de apoi ne taxeaza. deci noi sunte cobaii lui. noi trebuie sa iertam gresitilor nostri el in schimb nu ne iarta tie iti suna logic? lasama sa ghicesc tia zis ceva de genul crede si nu cerceta? |
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 17:35
Da...si pe mine ma intereseaza ce o sa raspunda vieru, sau oricine altcineva. Am pus aceste intrebari acum cativa ani unui preot si nu a stiut sa-mi raspunda!
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:00
iulia,iti raspund eu,asta-i voia domnului[care domn?!]
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:06
De la: New_Age, la data 2009-04-27 22:08:17De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 22:04:04domnule vieru eu nu voi mai crede niciodata in dumnezeu pt ca imi suna ilogic. dupa ce imi spui u dumnezeu e o entitate care sta acolo sus in ceruri si se uita la noi ne noteaza greselile si la judecata de apoi ne taxeaza. deci noi sunte cobaii lui. noi trebuie sa iertam gresitilor nostri el in schimb nu ne iarta tie iti suna logic? N-are ce sa raspunda omul.. ..Tot ce stie este sa preia fara discriminare niste informatii gata sculptate in granit,ca sa nu fie modificate..Asa ca,la fiecare intrebare unde tu incerci sa ii testezi spiritul critic si gandirea logica,umana,el nu va face altceva decat sa iti dea copy-paste pe si mai multe citate,pana nu vei mai putea sa le citesti,parte din plictiseala,parte din lipsa de timp.Daca citesti cu atentie tot ce posteaza el,vei vedea ca de fapt,repeta mereu aceiasi tema,cu alte cuvinte.Tradusa,tema ar fi :''Exista dumnezeu pentru ca asa zice dumnezeu''...O alta forma pentru ''cine a fost primul-oul sau gaina?''
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:17
De la: dark1secret, la data 2009-04-28 18:06:36De la: New_Age, la data 2009-04-27 22:08:17De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 22:04:04domnule vieru eu nu voi mai crede niciodata in dumnezeu pt ca imi suna ilogic. dupa ce imi spui u dumnezeu e o entitate care sta acolo sus in ceruri si se uita la noi ne noteaza greselile si la judecata de apoi ne taxeaza. deci noi sunte cobaii lui. noi trebuie sa iertam gresitilor nostri el in schimb nu ne iarta tie iti suna logic? Am sa incerc canda jung acasa si am sa intru pe messenger, acum sunt la serviciu, sa va postez ce am "discutat". Oricum ceva de genul: "Crede si nu cerceta".
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 21:36
oare vieru va mai zice ceva despre dumnezeu si studiile lui superioare sau sa calmat?
pt iuliacare a zis ca un preot nu a putut sa ii raspunda la intrebari, nimeni nu iti va raspunde la intrebari pt un singur motiv ,toti spun lucruri din biblie care e un basm . ce poate sa zica un om religios cand sa demonstrat evolutia ca nu exista dumnezeu dar nu pot demonhstra pt ca biblia are nevoie de al 3 testament si nu mare miar fi mirarea sa apara un al 3 testament dat de dumnezeu prin vis unui om sfant pt ca oamenii incep sa gandeasca,incep sa ridice capul din smerenia cu care erau obisnuiti preotii si ceilalti clerici |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 21:57
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 23:57:20De la: 9am033736, la data 2009-04-26 23:37:14De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!! |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 22:04
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 23:57:20De la: 9am033736, la data 2009-04-26 23:37:14De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!! nu a bea o bere inseamna pacat ci faptul ca la o bere de obicei se spun si lucruri murdare si apoi cum mai poti vaori despre lucruile spirituale ... ,, din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!''... |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 22:09
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 23:57:20De la: 9am033736, la data 2009-04-26 23:37:14De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!! nu a bea o halba este pacat ,ci faptul ca la o halba se spun de obicei si lucruri murdare si apoi sa vorbesti de lucruri spirituale nu prea e crestineste ...'' din aceeasi gura iese si bionecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!...'' |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 22:22
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-26 23:57:20De la: 9am033736, la data 2009-04-26 23:37:14De la: tedy100, la data 2008-11-23 02:09:29MAJORITATEA PRIETENILOR MEI CAND NE INTALNIM LA O BERE SAU MERGEM LA UN MECI SAU LA UN FILM,ATACAM TOT FELUL DE SUBIECTE DAR NU TIN MINTE VREODATA SA FI VORBIT DE O TEMA TEOLOGICA SAU MISTICA,DE FAPT MAREA MAJORITATE A TINERILOR SE SFIIESC SA MEARGA CUM ERA ODATA>VA MULTUMESC,VA ASTEPT PARERILE!! nu este pacat a bea o halba cu bere ci faptul ca la o halba de obicei se discuta si lucruri murdare si nu e crestineste ...''Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!''... |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 00:11
De la: zgirboc_18, la data 2009-04-27 21:46:22nu cred ca e vorba de moda in ambele cazuri pt ca ambele au avut raspandaci care au dat mai departe parerile lor. e clar crestem in religia parintilor si eu cred ca nio schimbam sau ramanem cu ea in zona la 18 ani cand iti pui unele intrebari. pt ca religia iti raspunde la toate intrebarile foarte usor "asa a vrut dumnezeu" iar ateii incearca sa gaseasca alt raspuns si dea lungul timpului au gasit teoria big- bangului teoria evolutiei si multe altele . poate vom gasi cu timpul raspunsul tuturor intrebarilor si poate vom ajunge la concluzia ca nu exista dumnezeu. pt cei care cred ca oamenii credinciosi sunt mai buni se insala . am vazut pe multi soferi care isi fac cruce inainte sa plece cu masina dar cand ajung in trafic face o orgie cu mamele celorlalti participanti la trafic, deci fac ei lumea mai buna? Teoria big bangului și a evoluției nu contrazic existența lui Dumnezeu. Dumnezeu putea să creeze și prin intermediul big bangului și evoluției. Creația și evoluția nu se contrazic, ci se îmbină: În legătură cu creația și evoluția, greșeala unora este că merg doar pe logica terțului exclus : sau...sau... sau creație sau evoluție. Dar este și logica terțului inclus : și...și... și creație și evoluție. Dumnezeu a îmbinat creația cu evoluția în mod admirabil. Creația specială se aplică doar omului, nu și celorlalte specii. În plus, între om și animal există deosebiri esențiale (nu doar deosebiri graduale), pentru că omul, spre deosebire de animal, este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. (Când vorbim despre chipul lui Dumnezeu ne referim atât la un chip spiritual, cât și la un chip uman, ambele accepțiuni ale chipului fiind revelate prin întruparea Domnului Isus Cristos). Jacques Monod (n. 1910), medic și biochimist francez (premiul Nobel pentru psihologie și medicină, în 1965 pentru lucrări de biochimie și genetică) scria: Nu-i exclus că așa au evoluat toate, dar nu fără Dumnezeu. Creația nu a fost doar în momentul inițial, ci continuă prin evoluție. Evoluționismul nu poate fi la întâmplare, ci este dirijat de Dumnezeu. Teoria evoluției e perfect compatibilă cu Biblia, a declarat arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, ministrul Culturii din Vatican. Ravasi a făcut aceste declarații cu prilejul organizării la Vatican, între 3 și 7 martie 2009, o conferință prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la publicarea volumului Asupra originii speciilor, în care Darwin și-a expus teoria evoluției. Evenimentul a reunit în egală măsură oameni de știință, teologi și filosofi. Arhiepiscopul Ravasi a mai spus că teoriile lui Darwin n-au fost niciodată condamnate de Biserica Catolică, după cum nici cărțile lui n-au fost interzise. Papa Pius al XII-lea a declarat, în 1950, că Biserica Catolică nu interzice studiul evoluției, iar Papa Ioan Paul al II-lea a spus, în 1995, că evoluționismul încetase să fie o simplă ipoteză pentru catolici. Astfel, Vaticanul nu sprijină interpretarea literală a întregii cărți a Genezei. De exemplu, cele șase zile ale creației lumii sunt de fapt epoci. În acest sens, Biserica Catolică susține un evoluționism teist (dirijat de Dumnezeu), spunând că nu există nici un motiv pentru care Dumnezeu nu s-ar fi putut folosi de un proces evolutiv în creație. Iată câteva linkuri despre această conferință care s-a desfășurat la Roma: www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=17284&lang=r www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=16712&idcom=7030 www.vaticanradio.org/rom/Articolo.asp?c=270658 Un articol foarte interesant pe această temă poate fi citit accesând linkul: www.profamilia.ro/revista.asp?id=2006_01_03 Lamarck și Darwin, pe ale căror idei materialiștii moderni și-au edificat sistemul, credeau în Dumnezeu: Jean-Baptiste de Lamarck: Natura nefiind o inteligență, nefiind nici măcar o ființă, ci numai o ordine a lucrurilor, constituind o putere în întregime supusă legilor, această natura, zic, nu este însuși Dumnezeu. Ea este produsul sublim al voinței sale atotputernice. Astfel, voința lui Dumnezeu este pretutindeni exprimată prin funcționarea legilor naturii, pentru că aceste legi vin de la El. Iar această voință nu poate fi limitată, puterea din care ea emană neavând limite. (Lamarck, Histoire naturelle des animaux sans vertébres, I, ediția a doua, Editura Baillière, Paris, 1885, pag. 267) Charles Darwin: O altă cauză a credinței în existența lui Dumnezeu, care ține de rațiune iar nu de sentimente, mă impresionează prin greutatea sa. Ea provine din extrema dificultate - sau mai bine zis din imposibilitatea - de a concepe acest imens si prodigios Univers, cuprinzând omul și facultatea sa de a privi în viitor, ca pe rezultatul unui destin și al unei necesități oarbe. Cugetând astfel, mă simt nevoit să admit o Cauză primară cu un spirit inteligent, analog într-o oarecare măsură cu cel al omului, și merit numirea de deist. (La vie et la correspondance de Charles Darwin par De Varigny, I, Editura Reinwald, Paris, 1888, pag. 363) Religia și știința sunt complementare, sunt în armonie. Doar știința superficială poate să ducă la ateism, dar știința adâncă îl conduce pe om spre religie, așa cum spunea și filosoful Francis Bacon : Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu. Ruptura dintre religie și știință e artificială și e de domeniul trecutului. În prezent, religia și știința au început să se regăsească una pe alta și să redescopere armonia dintre ele. Cu cât știința avansează mai mult, cu atât ajunge la adevărurile religiei. Iată ce spunea, de exemplu, savantul român Nicolae Constantin Paulescu (cel care a descoperit insulina) : Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific. "Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae C. Paulescu) Dictonul « crede și nu cerceta » nu este în Biblie, iar Biserica nu subscrie acestui dicton și nu este împotriva cercetării. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 06:07
Iesirea de sub vremuri e piua intii. Si cam ptr totdeauna.
Frica de moarte, in principal, i-a facut pe oameni sa cada sub vremuri acum 2500 ani.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 14:42
"nu este pacat a bea o halba cu bere ci faptul ca la o halba de obicei se discuta si lucruri murdare si nu e crestineste ...''Din aceeasi gura iese si binecuvantarea si blestemul! Nu trebuie sa fie asa fratii mei!''..."
Eu nu am frați..doar surori ;Și care sunt acele lucruri "murdare"..mă rog frumos? Fiecare se exprimă în felul său, după gradul de cultură, educație, caracter și personalitate.....nu are nici o legătură cu "trăitul creștinește"! Nu trebuie să fi beat...să fi mai "slobod" la gură
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
|
|

Mie nu-mi place berea...dar nu cred că este un "păcat" să bei o halbă cu bere și să stai la o poveste cu prietenii. Deja cred că se exagerează!!!
..Tot ce stie este sa preia fara discriminare niste informatii gata sculptate in granit,ca sa nu fie modificate..Asa ca,la fiecare intrebare unde tu incerci sa ii testezi spiritul critic si gandirea logica,umana,el nu va face altceva decat sa iti dea copy-paste pe si mai multe citate,pana nu vei mai putea sa le citesti,parte din plictiseala,parte din lipsa de timp.
;