back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum credeti ca ar fi evoluat romania daca la revolutie se instaura dictatura militara?

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:

florescu_vasile2001_2

326 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Decembrie 2009, ora 07:16

De-alungul istoriei de pe acest pamant s-a dovedit ca marii conducatori ai un eui popor care au astazi mandre statui au fost dictatori ...Nu spun ca toti si ca este singura solutie...In cazul nostru din dec. '89 democratia ne-a agravat si mai rau situatia meteriala.Ne multumim ca putem injura in gura mare...Ce lasam in urma noastra pentru cei ce ne vor urma? Saracioe...In numele democratiei au fost jumulite multe lucruri bune dun timpul lui Ceasca...Au aparut multi hoti care...Cei multi au fost pacaliti...Revenirea la ceea ce speram se face numai si numai cu strangerea curelei de sus si pana jos...Pentru asemenea decizie trebuie o dictatura cu legi aspre pt. cei care...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2009, ora 16:11

Sint sigur ca cei care urla acum ca nu e bine, la fel ar urla daca ar fi dictatura, ca nu sint libertati.
Toaisi urlatori, ptr a crea orice trebuie reguli si autoreguli, care duc la micsorarea libertatii, si aparitia din tine a produsului creatiei.
Cind e libertate, papi cu burta la soare ce ai produs, si chitai de foame. Dictatura sau autodidactismul duce la bunastare. Libertatea sau democratia, maninca resursele, daca nu gasesti alte metode de creatie.
Cautati sa creati in democratie si va fi bine. Altfel nu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ebcq56

6 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2009, ora 17:22

cred ca daca ar fi fost instaurata dictatura am fi dus-o dureros de rau.probabil ca si impunea un set de reguli care trebuiau sa fie respectate strict.nu ar fi fost rau dar pe langa ele apareau si anumite specii de indivizi care ar fi profitat de ele.poate pentru o perioada scurta de timp pana se puneau bazele unor alegeri libere.acum se vede foarte clar ce inseamna sa nu avem reguli clare care sa ne faca sa ne ducem viata in liniste.democratia este inteleasa de fiecare in functie de cata educatie are si de bunul simt al fiecaruia si nu este bine pentru ca e adevarat ca poti sa faci ce vrei in democratie dar sa nu uiti sa-i respecti pe cei din jur.un exemplu in acest sens:nu poti sa urli pe strada dupa ora 20.00 ca este interzis prin lege,dar cine sa puna in aplicare legea?

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2009, ora 14:58

Sa spui despre cei ce au o alta parere decat a ta ca "urla..."demonstreaza cata cultura a inmagazinat...Asa dar nu-mi permit sa-L iau in seama...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 06:30

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-11 14:58:39 Sa spui despre cei ce au o alta parere decat a ta ca "urla..."demonstreaza cata cultura a inmagazinat...Asa dar nu-mi permit sa-L iau in seama...
Observi ca am pusa intre ghilimele. Te simti cu musca. Eu spuneam in general. Ca nu se stie diferenta intre dictatura si democratie. E una din ele. Nici macar nu ti-am observat postarea. Sint enervat de atita politica.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 06:32

Sa fie clar, nu sint adeptul dictaturii, ci al democratiei, chiar impusa cu forta

9am173971

34 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 15:14

De la: nastasemihail, la data 2009-12-12 06:32:00Sa fie clar, nu sint adeptul dictaturii, ci al d
emocratiei, chiar impusa cu forta

Democratia sau orice alceva impus cu forta este tot dictatura. Asta ar fi dus la respectarea legilor si constitutiei tarii.
Atunci nu ar fi fost permis unui partid neinregistrat sa participe la alegeri,la guvernare etc.[ ex. .u .d m.r.], care prin frauda obtine de fiecare data in jur de 6%,cind ei sunt de fapt intre 2,5-2,8% din
populatia tarii si de fiecare data obtin in jur de50-100 voturi in localitati pur romanesti.
O dictatura militara ar pune capat tuturor nelegiuirilor din tara.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 16:24

eu nu aud pe nimeni "URLAND.." pe forum..poate am inchise difuzoarele .Am sa verific.
Daca era dictatura militara era instaurata si legea martiala,iar toti hoti si tradatori de tara erau impuscati.iar starvurile date la caini.In dictatura militara nu conduce o singura persoana [nu dai vina pe 1 singur] .. statul major

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 16:38

Dupa 1989 in tara noastra nu a mai fodt dictatura.Acum este prea multa libertate incat fiecare face ce vrea chiar daca nu si-a ales calea cea buna.

GINA
9am075222

19 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 16:57

In 1989 peste 95% din ofiteri si subofiteri armatei erau membri de partid, practic nu avea alta altenativa ori ce avansare, ori ce functie era conditionata de "calitate de membru". Nu cred ca sunt de condamnat timp de peste 40 de ani au fost indoctrinati incontinu. Indiferen de calitatile si capacitate unui ofiter nu putea sa ajunga intr-o functie inalta daca nu era devotat partidului. Asta cred ca a fost si motivul pentru care i-au dat lui Iliescu imediat puterea.

valirusu71

2 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 19:16

cred ca nu eram mai departe fiindca dupa cum au evoluat lucrurile dapa anii '90 nu putea sa fie o dictatura in adevaratul sens al cuvantului . Orice dictatura venea era subordonata tot vechilor nomenclaturisti,fiindca toti erau santajabili si nu aveam oameni credibili la acea vreme!-

Harald

2 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 00:44

Prost, dar si acum cu dictatura "politicienilor" parca e si mai rau pt ca dictatura asta corupe, intrpreteaza Constitutia si alte legi dupa viteza de umplere a buzunarelor. Mi-e sila!

Cipri29

12 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 14:10

Era mai rau decat acuma, scapam de un regim comunist si dadeam de alt regim comunist condus de altcineva.

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 19:38

Vlad Tepes a fost un dictator....a dat foc la hoti si la casa de nebuni...A facut ordine....Bine'nteles ca cersetorii,hotii si dementii oftau dupa timpul dezordinii...Instaurarea liberalismului in Romania a dus la negustori(nu producatori) care ,cu timpul-in cardasie cu cei "de afara" a u pus mana pe putere...Au dus-o intr-o mare dezordine...Asa se explica dece in al doilea razb. mond.-cand marile forte foloseau armament ultra modern-noi inca mai aveam cai si sabii,multi dintre soldatii nostrii purtau opinci...Daca analizezi mai atent istoria deduci ca interesul unei natiuni trebuie sa primeze interesului individual-de moment...Existenta individuala are sens de lupta pentru existenta nationala a urmasilor....Nimic nu se termina printr- 0 destrabalare...Am invins sau am pierdut,o luam de la inceput.O singura conditie: conducatorii mei" sa traga" la fel ca mine ,ca cei de langa mine...Il ascult pe conducator pt. ca el este ma istet decat ceilalti...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 01:53

De la: 9am173971, la data 2009-12-12 15:14:48
De la: nastasemihail, la data 2009-12-12 06:32:00Sa fie clar, nu sint adeptul dictaturii, ci al d
emocratiei, chiar impusa cu forta

Democratia sau orice alceva impus cu forta este tot dictatura. Asta ar fi dus la respectarea legilor si constitutiei tarii.
Atunci nu ar fi fost permis unui partid neinregistrat sa participe la alegeri,la guvernare etc.[ ex. .u .d m.r.], care prin frauda obtine de fiecare data in jur de 6%,cind ei sunt de fapt intre 2,5-2,8% din
populatia tarii si de fiecare data obtin in jur de50-100 voturi in localitati pur romanesti.
O dictatura militara ar pune capat tuturor nelegiuirilor din tara.

A fost gluma...bai, voi nu mai stiti de gluma...ca acum ma enervez.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 02:00

Vreau dictatura....sexului. Sa fie numai asta dictatura. Cine nu face sex sa fie obligat. Cine nu vrea si nu vrea sa faca tantra-yoga. Ca aia e sanatoasa si mareste potenta.

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 21:30

De la: nastasemihail, la data 2009-12-14 02:00:33Vreau dictatura....sexului. Sa fie numai asta dictatura. Cine nu face sex sa fie obligat. Cine nu vrea si nu vrea sa faca tantra-yoga. Ca aia e sanatoasa si mareste potenta.

la cat esti de urat cine crezi ca o sa faca sex cu tine.....sau de asta vreu tu dicatatura sexuala ca inca o arzi cu revistele si filme " cine nu vrea sa fie obligat" lol

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 08:18

ROMANIA AR FI AJUNS A-II-A ELVETIE PE HARTA LUMII

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 08:22

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-13 19:38:52 Vlad Tepes a fost un dictator....a dat foc la hoti si la casa de nebuni...A facut ordine....Bine'nteles ca cersetorii,hotii si dementii oftau dupa timpul dezordinii...Instaurarea liberalismului in Romania a dus la negustori(nu producatori) care ,cu timpul-in cardasie cu cei "de afara" a u pus mana pe putere...Au dus-o intr-o mare dezordine...Asa se explica dece in al doilea razb. mond.-cand marile forte foloseau armament ultra modern-noi inca mai aveam cai si sabii,multi dintre soldatii nostrii purtau opinci...Daca analizezi mai atent istoria deduci ca interesul unei natiuni trebuie sa primeze interesului individual-de moment...Existenta individuala are sens de lupta pentru existenta nationala a urmasilor....Nimic nu se termina printr- 0 destrabalare...Am invins sau am pierdut,o luam de la inceput.O singura conditie: conducatorii mei" sa traga" la fel ca mine ,ca cei de langa mine...Il ascult pe conducator pt. ca el este ma istet decat ceilalti...
PAI ROMANII NU SUNT O NATIUNE,ROMANII SUNT UN POPOR DE FRAIERI,CARE SIAU FURAT SINGURI CACIULA PE NISCAVAI BANUTI SUB LOZINCA NU NE VINDEM TARA

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 08:24

De la: Cipri29, la data 2009-12-13 14:10:06Era mai rau decat acuma, scapam de un regim comunist si dadeam de alt regim comunist condus de altcineva.
NU PUTEAM SA AJUNGEM O TARA DE PROPRIETARI CA ACUM

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 08:27

De la: 9am076753, la data 2009-12-12 16:38:18Dupa 1989 in tara noastra nu a mai fodt dictatura.Acum este prea multa libertate incat fiecare face ce vrea chiar daca nu si-a ales calea cea buna.
ROMANUL DE PREA MULTA LIBERTATE A DEVENIT CERSETORUL EEUROPEI

CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 23:00

De la: Subredul, la data 2008-10-24 13:06:48Depinde cine ar fi instaurat dictatura ...
Daca ar fi fost oamenii lui Iliescu ar fi fost tot aia .... adica ce e acum.
Depinde cine ar fi fost dictatorul ....militar.
Oricum lucruri bune nu s-ar fi facut si sunt convins ca a fi semanat cu Coreea de Nord si am fi dus-o cam ca aia. Am o parere foarte proasta despre capii armatei romane si cred ca nu se deosebesc catusi de putin de politicieni.
Ce osanale le-ar fi tras alde Cristoiu si Badea, ce limbi in cururi ar fi dat Paunescu si Vadim ...
Tocmai se anunta ca Basescu a promulgat legea salarizarii profesorilor.
Ce-o sa-l mai injure astia diseara ... ca a promovat-o ca sa faca campanie PDL-ului, ca e un animal politic, ca va duce Romania in criza ... o sa vedeti. Daca n-ar fi promulgat-o tot aia l-ar fi injurat ca de ce n-a promulgat-o ...
Este ?
INTERESATIVA SI VETI VEDEA CA parlamentul colcaie de generali ,colonei si printre miliardari sunt foarte multi fosti militari si daca mai stati putin pe BUDA PE Ganduri veti descoperii ca suntem pe mana fostilor militari...Romania are generali si colonei mai multi decat China OARE CARE sunt razboaiele si luptele castigate pentru a fi ridicati la grad de general?Acum nu mai avem nici 100000 de soldati

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2009, ora 06:42

De la: ultimulDoN, la data 2009-12-14 21:30:39
De la: nastasemihail, la data 2009-12-14 02:00:33Vreau dictatura....sexului. Sa fie numai asta dictatura. Cine nu face sex sa fie obligat. Cine nu vrea si nu vrea sa faca tantra-yoga. Ca aia e sanatoasa si mareste potenta.

la cat esti de urat cine crezi ca o sa faca sex cu tine.....sau de asta vreu tu dicatatura sexuala ca inca o arzi cu revistele si filme " cine nu vrea sa fie obligat" lol
Esti timpit..... Tu la glume raspunzi cu idiotenii, sau ai chef de scandal. Vezi ca nu am mai injurat de mult.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 16 Decembrie 2009, ora 09:57

De la: tielenti, la data 2009-12-15 23:00:45
De la: Subredul, la data 2008-10-24 13:06:48Depinde cine ar fi instaurat dictatura ...
Daca ar fi fost oamenii lui Iliescu ar fi fost tot aia .... adica ce e acum.
Depinde cine ar fi fost dictatorul ....militar.
Oricum lucruri bune nu s-ar fi facut si sunt convins ca a fi semanat cu Coreea de Nord si am fi dus-o cam ca aia. Am o parere foarte proasta despre capii armatei romane si cred ca nu se deosebesc catusi de putin de politicieni.
Ce osanale le-ar fi tras alde Cristoiu si Badea, ce limbi in cururi ar fi dat Paunescu si Vadim ...
Tocmai se anunta ca Basescu a promulgat legea salarizarii profesorilor.
Ce-o sa-l mai injure astia diseara ... ca a promovat-o ca sa faca campanie PDL-ului, ca e un animal politic, ca va duce Romania in criza ... o sa vedeti. Daca n-ar fi promulgat-o tot aia l-ar fi injurat ca de ce n-a promulgat-o ...
Este ?
INTERESATIVA SI VETI VEDEA CA parlamentul colcaie de generali ,colonei si printre miliardari sunt foarte multi fosti militari si daca mai stati putin pe BUDA PE Ganduri veti descoperii ca suntem pe mana fostilor militari...Romania are generali si colonei mai multi decat China OARE CARE sunt razboaiele si luptele castigate pentru a fi ridicati la grad de general?Acum nu mai avem nici 100000 de soldati

care sunt razboaiele si luptele cistigate ptr. a fi ridicati la grad de general ,te-ntrebi tu si-ti raspund eu : Gabriel Oprea a "cistigat lupta impotriva Onoarei " si a a primit o stea ptr. Tradare ! te miri,cumva ? eu nu ! si,ptr.ca azi este 16 dec. si-mi vine in minte Timisoara ,iti aduc aminte ca doi dintre ofiterii Zelosi de atunci,azi sunt generali si sunt PDL.isti ! frumoasa dovada ca se lupta impotriva coruptiei, a comunismului ....blablabla ,este ?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2009, ora 10:39

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-13 19:38:52 Vlad Tepes a fost un dictator....a dat foc la hoti si la casa de nebuni...A facut ordine....Bine'nteles ca cersetorii,hotii si dementii oftau dupa timpul dezordinii...Instaurarea liberalismului in Romania a dus la negustori(nu producatori) care ,cu timpul-in cardasie cu cei "de afara" a u pus mana pe putere...Au dus-o intr-o mare dezordine...Asa se explica dece in al doilea razb. mond.-cand marile forte foloseau armament ultra modern-noi inca mai aveam cai si sabii,multi dintre soldatii nostrii purtau opinci...Daca analizezi mai atent istoria deduci ca interesul unei natiuni trebuie sa primeze interesului individual-de moment...Existenta individuala are sens de lupta pentru existenta nationala a urmasilor....Nimic nu se termina printr- 0 destrabalare...Am invins sau am pierdut,o luam de la inceput.O singura conditie: conducatorii mei" sa traga" la fel ca mine ,ca cei de langa mine...Il ascult pe conducator pt. ca el este ma istet decat ceilalti...

Dom' Florescu,chiar nu faci deosebirea intre evul mediu si prezent de ajungi sa spui enormitati gen "Vlad Tepes dictator"?!Si cine dracu ti-a bagat in cap ideea ciudata ca dictatorii reprezinta "interesul natiunii"?!Pe Stalin,Dej,Ceasescu,Pol-Pot,Castro etc ii durea drept in kur de interesul poporului lor pe care il tineau infometat,terorizat,umilit,bagat in lagare ,fara drepturi ,iar alde Hitler spre exemplu a distrus Germania impreuna cu el.Este trist ca la 20 de ani dupa Ceausescu,avand enorm de multe exemple istorice , exista inca indivizi care lauda dictatura.

PS:Doua lucruri le gasesc absolut dezgustatoare ,tinerii care il iubesc pe Che Guevara si oamenii care lauda dictaturile.

9am178064

3 mesaje

Postat pe: 24 Decembrie 2009, ora 00:22

Cine ar fi instaurat Dictatura ? Stanculescu si Chitac!!!
Aplaudacii,???....cei ce sunt acum posesorii averii noastre, .
asteptau demult sa se poata afisa cu ce deja furasera.
la mine intr-un pension caldut, condus de unul din gineri lui Dinca te-leaga,
circulau zvonuri...inca de prin 83
-Socra-mea a aflat de la coafor ca daca scapam de Pingelica, vine unu
care a invatat cu Gorbaciov
Noi
-ooo, ce bine ne va fi cu un pres cu carte
-Pai sa vezi ca articol a scris in AMC 44 (Automatica Management Calculatoare)
IPeste doar cativa ani, cand deja nea Ilici confiscase TVR-ul, putini isi mai aduceau
aminte...dialogul
Atunci trebuia o dictatura a bunului simt, Poate atunci trebuiau importati macar ceva sasi,
daca nu nemti cu dosare care sa ateste cinstea, macar atunci, FSN-ul putea lua in calcul
utopica pt multe buzunarele patate, metoda Cojocaru, poate atunci, in sfatul tarii, trbuiau
adunati cei cu probitate morala si respectat punctul 8, pentru care am semnat multi naivi, in timp ce tara iera impartita intre fosti tovarasi nedreptatiti de NC si EC, poate,daca nu o dictatura, dar o plecare ca cea a Germaniei dupa razboi ar fi fost o solutie. Si mai alles pastrarea legii martiale.
poate
-

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 24 Decembrie 2009, ora 00:50

Prost ... foarte prost ...

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
fulgerul1989

133 mesaje

Postat pe: 24 Decembrie 2009, ora 00:56

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-10 07:16:42 De-alungul istoriei de pe acest pamant s-a dovedit ca marii conducatori ai un eui popor care au astazi mandre statui au fost dictatori ...Nu spun ca toti si ca este singura solutie...In cazul nostru din dec. '89 democratia ne-a agravat si mai rau situatia meteriala.Ne multumim ca putem injura in gura mare...Ce lasam in urma noastra pentru cei ce ne vor urma? Saracioe...In numele democratiei au fost jumulite multe lucruri bune dun timpul lui Ceasca...Au aparut multi hoti care...Cei multi au fost pacaliti...Revenirea la ceea ce speram se face numai si numai cu strangerea curelei de sus si pana jos...Pentru asemenea decizie trebuie o dictatura cu legi aspre pt. cei care...

Tocmai acest motiv a dus la scenele cu teroristi in 1989.Fara sa fiu un fan Iliescu ,spun ca in acele momente trebuia sa apara un lider care sa linisteasca spiritele fara a se ajunge la un razboi civil.Generalul Militaru si citiva actori au complicat lucrurile.

fulgerul1989

133 mesaje

Postat pe: 24 Decembrie 2009, ora 01:01

De la: vaneamarin, la data 2009-12-16 10:39:33

Dom' Florescu,chiar nu faci deosebirea intre evul mediu si prezent de ajungi sa spui enormitati gen "Vlad Tepes dictator"?!Si cine dracu ti-a bagat in cap ideea ciudata ca dictatorii reprezinta "interesul natiunii"?!Pe Stalin,Dej,Ceasescu,Pol-Pot,Castro etc ii durea drept in kur de interesul poporului lor pe care il tineau infometat,terorizat,umilit,bagat in lagare ,fara drepturi ,iar alde Hitler spre exemplu a distrus Germania impreuna cu el.Este trist ca la 20 de ani dupa Ceausescu,avand enorm de multe exemple istorice , exista inca indivizi care lauda dictatura.

PS:Doua lucruri le gasesc absolut dezgustatoare ,tinerii care il iubesc pe Che Guevara si oamenii care lauda dictaturile.
Asa este vaneamarin,uneori mai trebuiesc si constringeri,nu neaparat dictatura,dar Romania dupa 20 de ani de la REVOLUTIE ,arata ca un cimp nearat plin de buruieni-imnul asta cu bascalia desteptarii ,a amortitpoporul.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Decembrie 2009, ora 17:21

va doresc tuturor CRACIUN FERICIT ! cu dragoste

Pagini: << 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cum credeti ca ar fi evoluat Romania daca la revolutie se instaura dictatura militara?
Mergi la: