back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Este moral ca homosexualii sa se sarute in public?

Pagini: << 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 >> Sari la pagina:

mihay51

5 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:20

NU!EU UNUL AM OROARE LA SASA CEVA.

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Martie 2010, ora 17:14

De la: mihay51, la data 2010-03-10 14:20:09NU!EU UNUL AM OROARE LA SASA CEVA.

n-am intzeles...
pai eshti UNA ? sau UNUL ?
fii mai explicit(a).
da' oricum, io tzi-o trag !
spune-mi doar, unde ...cand...shi ...cum !? (adica de cate ori ).

Raporteaza abuz de limbaj
si electronica !
alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Martie 2010, ora 17:31

De la: Yorick, la data 2010-03-10 02:50:28
De la: alehin, la data 2010-03-09 21:50:39
P.s dar cu .,,. unelete sexuale ,, ce-ai avut????Tu nu gresesti niciodata??? Ideea e ca scriu repede si corectez pe fuga ..si uneori desi vad greseli din comoditate nu le mai verific ...tot in ideea ca si eu inteleg altora...graba!

De data asta greseala imi apartine.
Fara sa glumesc, desi folosisem ghilimele la "unelete" , nu te citam intr-un mod parodic , ci realmente gresisem eu cuvantul, fara sa imi dau seama. Acum , dupa ce mi-ai atras atentia, am observat ca si tu il gresisei in scriere. Insa la momentul cand am scris eu mesajul nu am observat asta. A fost o simpla coinicidenta ca si eu am gresit exact acelasi cuvant, si nu a fost nicidecum o ridiculizare.

De altfel am mai gresit inca ceva. Nu "aceeasi parinti" ci "aceiasi parinti" . Doar asa ca dovada ca nu ma consider nicidecum infailibil , ba dimpotriva.

Celelalte idei, pe care nu le-am adresat, raman pe data viitoare. Deocamdata abia m-am intors din oras , si am capul greu, din vina lu' Bahus desigur..

Vezi Mole ...ai si tu un zeu caruia ii aduci tribut( Bachus ) ...nu esti chiar ateu!!!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 10 Martie 2010, ora 17:38

De la: alehin, la data 2010-03-10 17:31:50
De la: Yorick, la data 2010-03-10 02:50:28
De la: alehin, la data 2010-03-09 21:50:39
P.s dar cu .,,. unelete sexuale ,, ce-ai avut????Tu nu gresesti niciodata??? Ideea e ca scriu repede si corectez pe fuga ..si uneori desi vad greseli din comoditate nu le mai verific ...tot in ideea ca si eu inteleg altora...graba!

De data asta greseala imi apartine.
Fara sa glumesc, desi folosisem ghilimele la "unelete" , nu te citam intr-un mod parodic , ci realmente gresisem eu cuvantul, fara sa imi dau seama. Acum , dupa ce mi-ai atras atentia, am observat ca si tu il gresisei in scriere. Insa la momentul cand am scris eu mesajul nu am observat asta. A fost o simpla coinicidenta ca si eu am gresit exact acelasi cuvant, si nu a fost nicidecum o ridiculizare.

De altfel am mai gresit inca ceva. Nu "aceeasi parinti" ci "aceiasi parinti" . Doar asa ca dovada ca nu ma consider nicidecum infailibil , ba dimpotriva.

Celelalte idei, pe care nu le-am adresat, raman pe data viitoare. Deocamdata abia m-am intors din oras , si am capul greu, din vina lu' Bahus desigur..

Vezi Mole ...ai si tu un zeu caruia ii aduci tribut( Bachus ) ...nu esti chiar ateu!!!

Nu e chiar asa. E mai degraba o tovarasie, dau eu una , da el urmatorul rand...

Erata: "coincidenta" nu "coinicidenta"

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 20:33

Da ,cred ca e moral,cu o conditie : sa nu se plimbe pe strada in grupuri formate din mai mult de o persoana !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 14:06

ESTE LEGAL SA RESPECTI O LEGE, SAU ILEGAL

Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 21:32

Se spune "imoral "nu "amoral"!!!! Hi hi hi mai treci pe la scoala!Lectura placuta si bafta!

Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 23:36

De la: Prototypa, la data 2010-03-14 21:32:54Se spune "imoral "nu "amoral"!!!! Hi hi hi mai treci pe la scoala!Lectura placuta si bafta!

Amoral...n-o fi de la 'amore'? Deci s-a efectuat scoala vietii...

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 23:39

De la: Horus, la data 2010-03-10 20:33:20

Da ,cred ca e moral,cu o conditie : sa nu se plimbe pe strada in grupuri formate din mai mult de o persoana !

un veritabil "panseu"

Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 23:47

Daa, grupul sa fie format dintr-o singura persoana + eul + sinele....

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 23:49

De la: xzy, la data 2010-03-14 23:47:57

cu asta ajungi la narcisism, eventual, nu neaparat la homosexualitate

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 11:17

De la: xzy, la data 2010-03-14 23:47:57

m-am prin ai vrut sa scrii tu si Gigel

Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 15:21

De la: Prototypa, la data 2010-03-14 21:32:54Se spune "imoral "nu "amoral"!!!! Hi hi hi mai treci pe la scoala!Lectura placuta si bafta!

Nu stiu cui te-ai adresat ..probabil lui Alehin caci ea a pomenit de ,, amoral,, dar uite definitia din DEX asa ca ...vezi cine trebuie sa mearga la scoala...Tu nu stiai pur si simplu ca sunt 2 cuvinte cu semnificatii distincte!! Te-am prins!!! Te-a luat gura pe dinainte!!

AMORÁL, -Ă, amorali, -e, adj. Care nu are noțiunea moralității, indiferent față de morală. – Din fr. amoral.

IMORÁL adj., s. 1. adj. (rar) neetic, nemoral. (Aspecte morale și imorale.) 2. adj. v. corupt. 3. adj., s. depravat, desfrânat, destrăbălat, dezmățat, stricat, (pop.) curvar, (înv.) preacurvar, preacurvitor. (Un

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 16 Martie 2010, ora 16:24

asha fata lu' tata !
le-ai spus-o !
ca sunt mai multzi...d'ashtia proshtii !
shi io mor cu ei de gat !
pupici fata, ma bucur ca eshti de-a mea. adica...cu IQ...mare.
la mine totul este...mare !? (ma refer bineintzeles la ...bicepshi !?)

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 17:26

De la: AZAZEL, la data 2010-03-16 16:24:40

asha fata lu' tata !
le-ai spus-o !
AZAZELE , nu te mai lauda ...ca aici n-ai dreptate ..si nici Prototypa ...exista si AMORAL si IMORAL!!! Mana pe carte ( septar ..ceva??? )

Prototypa

197 mesaje
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 23:30

De la: Horus, la data 2010-03-16 17:26:55

asha fata lu' tata !
le-ai spus-o !
AZAZELE , nu te mai lauda ...ca aici n-ai dreptate ..si nici Prototypa ...exista si AMORAL si IMORAL!!! Mana pe carte ( septar ..ceva??? )

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 00:28

De la: Prototypa, la data 2010-03-16 23:30:16
De la: Horus, la data 2010-03-16 17:26:55

asha fata lu' tata !
le-ai spus-o !

Fosta membra 9am.ro

8 mesaje
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 00:45

De la: AMG, la data 2008-10-10 14:36:16Pe ici pe colo vezi barbati tinindu-se de mana sau chiar sarutindu-se cu pasiune. Daca zici ceva iti sar in cap ca faci ura de sex,adica sint discriminati. Se vorbeste de 'libertate' si 'egalitate' intre sexe si genuri.Oare cum sa ne invatam copiii ca este moral sa se poarte in societate, si oare ce mai este considerat 'moral' in ziua de azi?

asai obiceiul la PDL

cosmar

4 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 08:52

fara cuvinte.boala lor sa si-o trateze acasa, nu in public ca sa inbolnaveasca si pe altii slabi de inger care nu stiu ce sa faca din comoditate intelectual si fizica..ajunge faptul ca incercam sa-i acceptam pt ca s-au nascut oameni.Nu de alta, dar eu nici nu pot sa vomit, si ma chinui...Le recomand casele de toleranta, unde nu isi vor mai face probleme ca trebuie sa le agate si nu stiu ce sa le spuna...

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2010, ora 17:47

De la: cosmar, la data 2010-03-24 08:52:44fara cuvinte.boala lor sa si-o trateze acasa, nu in public ca sa inbolnaveasca si pe altii slabi de inger care nu stiu ce sa faca din comoditate intelectual si fizica..ajunge faptul ca incercam sa-i acceptam pt ca s-au nascut oameni.Nu de alta, dar eu nici nu pot sa vomit, si ma chinui...Le recomand casele de toleranta, unde nu isi vor mai face probleme ca trebuie sa le agate si nu stiu ce sa le spuna...

bai cosmar !
sa moara mata ca n-ai luat-o pana acuma in cu* , macar odata ?
te vad io la pushcarie, cand te-or prinde baietzii la dushuri , sa vezi atunci vomitat shi case de tolerantza !?

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 24 Martie 2010, ora 20:13

este normal ca homosexualii sa se sarute in public ?

auzi ce titlu au pus moderatorii ?
da' unde atzi vrea sa se sarute fratilor ...in c*r...daca nu in public !?

si electronica !
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 25 Martie 2010, ora 14:45

De la: cosmar, la data 2010-03-24 08:52:44fara cuvinte.boala lor sa si-o trateze acasa, nu in public ca sa inbolnaveasca si pe altii slabi de inger care nu stiu ce sa faca din comoditate intelectual si fizica..ajunge faptul ca incercam sa-i acceptam pt ca s-au nascut oameni.Nu de alta, dar eu nici nu pot sa vomit, si ma chinui...Le recomand casele de toleranta, unde nu isi vor mai face probleme ca trebuie sa le agate si nu stiu ce sa le spuna...

"[..] nu in public ca sa imbolnaveasca si pe altii slabi de inger [..]"
Te simti cumva amenintat? Socotesti ca nu ai putea rezista tentatiei, asa ca mai bine sa dispara tentatia din fata ochilor tai inocenti?

Dupa o asemenea logica ridicola , ar trebui sa propun sa fie interzisa purtarea fustelor scurte pe strada, ca sa nu ma mai bage in boala.. Doar ca eu nu pot sustine o asemenea logica ridicola.

july

563 mesaje
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 13:06

De la: Yorick, la data 2010-03-25 14:45:54

"[..] nu in public ca sa imbolnaveasca si pe altii slabi de inger [..]"
Te simti cumva amenintat? Socotesti ca nu ai putea rezista tentatiei, asa ca mai bine sa dispara tentatia din fata ochilor tai inocenti?

Dupa o asemenea logica ridicola , ar trebui sa propun sa fie interzisa purtarea fustelor scurte pe strada, ca sa nu ma mai bage in boala.. Doar ca eu nu pot sustine o asemenea logica ridicola.

Ai dreptate , e logica ridicola, puerila.

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2010, ora 22:55

in primul rand homosexualitatea nu este o boala cum se tot scuipa printre dinti pe aici ....

in al doilea rand exista oameni prosti si in randul homosexualilor deci si un sir de comportamente stupide care emana din putinatatea si scurtimea mintii lor

in al treilea rand exista si o prostime hetero care se revolta la prostiile altor prosti care nu sunt constienti la cata prostie pot sa scoata pe gura si prin comportamentul lor ....prostesc.

raspunsul la intrebarea daca este moral ca homosexualii sa se sarute in public este NU , nu este moral este prostesc pentru ca prin ostentatia cu care se face se doreste a se impune un fel de comportament monden ,de libertate de exprimare de forta gay ,

" iuhuuuuuuuuuuu facem ce vrem si poti sa ne pupi in fund daca nu iti place !!!"

din nefericire atitudinea e puerila si dupa cum o sa observati ( daca o sa aveti fericirea ) cei care se saruta prin public sunt sub 35 de ani si cauta sa se "exprime "

"fock the world : i am gay and am lovin`it "

numai bine

Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 00:08

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-03-26 22:55:01in primul rand homosexualitatea nu este o boala cum se tot scuipa printre dinti pe aici ....

in al doilea rand exista oameni prosti si in randul homosexualilor deci si un sir de comportamente stupide care emana din putinatatea si scurtimea mintii lor

in al treilea rand exista si o prostime hetero care se revolta la prostiile altor prosti care nu sunt constienti la cata prostie pot sa scoata pe gura si prin comportamentul lor ....prostesc.

raspunsul la intrebarea daca este moral ca homosexualii sa se sarute in public este NU , nu este moral este prostesc pentru ca prin ostentatia cu care se face se doreste a se impune un fel de comportament monden ,de libertate de exprimare de forta gay ,

" iuhuuuuuuuuuuu facem ce vrem si poti sa ne pupi in fund daca nu iti place !!!"

din nefericire atitudinea e puerila si dupa cum o sa observati ( daca o sa aveti fericirea ) cei care se saruta prin public sunt sub 35 de ani si cauta sa se "exprime "

numai bine

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 03:33

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-03-26 22:55:01in primul rand homosexualitatea nu este o boala cum se tot scuipa printre dinti pe aici ....

numai bine

hmm.... oare?
In primul rand , pentru a putea spune NU este moral trebuie sa poti defini moralitatea la care te raportezi. Simpla impresie ca e ostentativ sa se sarute pe strada nu are nici o legatura cu moralitatea. Si inteligenta poate fi ostentativa. De altfel si prostia..
in al doilea rand, daca gasesti ostentativ ca homosexualii sa se sarute pe strada , trebuie sa explici de ce nu e la fel de ostentativ ca heterosexualii sa se sarute pe strada. Nu se aplica aceeasi logica?
Ori e ostentativ gestul sarutului in sine insusi (caz in care : get a life!), ori ai ceva impotriva cazului particular ca se saruta doi barbati. Dar in acest caz , trebuie sa realizezi ca nu esti etalon pentru societate, si parerile tale nu au relevanta decat asupra ta.

Ca nota de final:
"fock the world: i am straight and am lovin' it"

dragos1301

15 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 11:19

In sfarsit cineva! Urmaresc sporadic topicul si asteptam sa apara mesajul acesta.

De acord, daca este 'moral' sa saruti in public asta ar trebui sa se aplice pentru toate permutarile: M cu M, M cu F, F cu F si F cu M. Toleranta fata de asa ceva nu tine numai de teribilism si ostentatie ci foarte mult si de sangvinitatea culturii.

Nu am vazut niciodata vreun cuplu scandinav de orice fel sa se sarute in public, cel mult merg de mana pe strada. Totul tine de ce societatea considera 'decent', nu 'moral' ;)

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 11:44

De la: Yorick, la data 2010-03-27 03:33:04

numai bine

hmm.... oare?
In primul rand , pentru a putea spune NU este moral trebuie sa poti defini moralitatea la care te raportezi. Simpla impresie ca e ostentativ sa se sarute pe strada nu are nici o legatura cu moralitatea. Si inteligenta poate fi ostentativa. De altfel si prostia..
in al doilea rand, daca gasesti ostentativ ca homosexualii sa se sarute pe strada , trebuie sa explici de ce nu e la fel de ostentativ ca heterosexualii sa se sarute pe strada. Nu se aplica aceeasi logica?
Ori e ostentativ gestul sarutului in sine insusi (caz in care : get a life!), ori ai ceva impotriva cazului particular ca se saruta doi barbati. Dar in acest caz , trebuie sa realizezi ca nu esti etalon pentru societate, si parerile tale nu au relevanta decat asupra ta.

Ca nota de final:
"fock the world: i am straight and am lovin' it"

"In primul rand , pentru a putea spune NU este moral trebuie sa poti defini moralitatea la care te raportezi." zici tu ......

exista mai multe feluri de moralitate ? exista o moralitate gay ? ca daca da zi-mi sa ma opresc din scris ca scriu degeaba ....nu ai facut la scoala cultura civica ? la filosofie in clasa a 12-a nu ai citit din marii moralisti ai lumii ? tre sa iti fac eu un rezumat ?

"trebuie sa explici de ce nu e la fel de ostentativ ca heterosexualii sa se sarute pe strada."
zici din nou tu .....

pai si cine a zis ca e moral ca doi hetero sa se sarute ? am zis eu ? nu ai tras tu concluziile .....

nu este moral acel lucru care afecteaza persoane din jurul meu ....e o definitie scurta dar incapatoare .

acum o sa zici cu ce ma deranjeaza pe mine ca doi hetero se saruta ...sau doi gay ....pur si simplu nu este moral PUNCT din foarte multe motive care tin de structura noastra ca oameni , sarutul e ceva intim ,il faci acasa cand esti singur cu cineva iubit , bagatelizat el devine altceva , ia locul strangerii de mana , a batutului pe umar ....
fiecarui gest uman i s-a dat o importanta si o utilitate si cu asta o simbolistica .....este adevarat ca in ultima vreme se escaladeaza cu "imbogatirea de sensuri " pe care aceste gesturi intime ,interrelationale le capata ....acuma eu ce sa fac sa accept ?

primul ONG care ajuta integrare persoanelor gay in societate parca se numea ACCEPT...eu accept gay in socitetate , e loc pentru toti insa nu pot sa accept ca moralitate si ceea ce e normal sa fie modificata doar de dragul unui ACCEPT ....accept dar accepta si tu anumite standarde morale , respecta sa fi respectat .....se numeste integrare .

discutia este oarecum neimportanta pentru ca atunci cand iubesti nu prea mai gandesti cu capul ...

cineva zicea ca Dumnezeu ne-a dat sangele in corp dar nu ne-a dat indeajuns si pentru cap si pentru penis ....asa ca unul are de suferit ....

pus in pantofii celui care saruta prin parcuri ( am facut-o si eu noaptea , pe ascuns ) vad ca saracul ala e plin de hormoni , corpul ii zice INMULTESTE-TE locul ii spune OPRESTE-TE partenerul ii zice IUBESTE-MA .....e varza ....

unde mai pui si lipsa de sange si de oxigen care nu mai ajunge la cap ....nici nu e de mirare ca ala o ia razna ....

chimia e grea ....

"Dar in acest caz , trebuie sa realizezi ca nu esti etalon pentru societate, si parerile tale nu au relevanta decat asupra ta."
zici din nou tu ....

pai sincer aici gresesti , daca prin comportamentul si atitudinea unora sunt afectat personal cand merg in parc asta tine de moralitate ...aici nu e loc de poate sau hai lasa ....e definitia insesi a moralitatii :
MORÁLĂ, morale, s.f. 1. Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică;

numai bine .

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 11:47

du-te ba nene pe yuppy, acolo e lumea voastra, nu mai tine tu lectii de morala si normalitate pe aici.
a, ia si un sugus inainte sa pleci

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2010, ora 15:39

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-03-27 11:44:08
"In primul rand , pentru a putea spune NU este moral trebuie sa poti defini moralitatea la care te raportezi." zici tu ......

exista mai multe feluri de moralitate ? exista o moralitate gay ? ca daca da zi-mi sa ma opresc din scris ca scriu degeaba ....nu ai facut la scoala cultura civica ? la filosofie in clasa a 12-a nu ai citit din marii moralisti ai lumii ? tre sa iti fac eu un rezumat ?

"trebuie sa explici de ce nu e la fel de ostentativ ca heterosexualii sa se sarute pe strada."
zici din nou tu .....

pai si cine a zis ca e moral ca doi hetero sa se sarute ? am zis eu ? nu ai tras tu concluziile .....

nu este moral acel lucru care afecteaza persoane din jurul meu ....e o definitie scurta dar incapatoare .

acum o sa zici cu ce ma deranjeaza pe mine ca doi hetero se saruta ...sau doi gay ....pur si simplu nu este moral PUNCT din foarte multe motive care tin de structura noastra ca oameni , sarutul e ceva intim ,il faci acasa cand esti singur cu cineva iubit , bagatelizat el devine altceva , ia locul strangerii de mana , a batutului pe umar ....
fiecarui gest uman i s-a dat o importanta si o utilitate si cu asta o simbolistica .....este adevarat ca in ultima vreme se escaladeaza cu "imbogatirea de sensuri " pe care aceste gesturi intime ,interrelationale le capata ....acuma eu ce sa fac sa accept ?

primul ONG care ajuta integrare persoanelor gay in societate parca se numea ACCEPT...eu accept gay in socitetate , e loc pentru toti insa nu pot sa accept ca moralitate si ceea ce e normal sa fie modificata doar de dragul unui ACCEPT ....accept dar accepta si tu anumite standarde morale , respecta sa fi respectat .....se numeste integrare .

discutia este oarecum neimportanta pentru ca atunci cand iubesti nu prea mai gandesti cu capul ...
cineva zicea ca Dumnezeu ne-a dat sangele in corp dar nu ne-a dat indeajuns si pentru cap si pentru penis ....asa ca unul are de suferit ....

pus in pantofii celui care saruta prin parcuri ( am facut-o si eu noaptea , pe ascuns ) vad ca saracul ala e plin de hormoni , corpul ii zice INMULTESTE-TE locul ii spune OPRESTE-TE partenerul ii zice IUBESTE-MA .....e varza ....

unde mai pui si lipsa de sange si de oxigen care nu mai ajunge la cap ....nici nu e de mirare ca ala o ia razna ....

chimia e grea ....

Da, exista mai multe feluri de moralitate. De fapt mai corect ar fi sa zic: exista mai multe abordari despre ce inseamna moralitatea. N-ai auzit de morala crestina? Crezi ca ea are vreo relevanta pentru un non-crestin?
Orice fel de moralitate de grup , precum cea crestina, esueaza prin simplul fapt ca cei care sunt in afara grupului sunt mult mai multi (la scara planetara, nu in Romania). Iar ceilalti au propria viziune despre ce inseamna moralitatea.
Exista bineinteles anumite puncte comune intre moralitatile diferitelor grupuri, cum ar fi - a ucide este considerat un act imoral de catre toti (cu exceptia cazurilor care tin de psihopatologie). Atitudinea in priviinta homosexualitatii nu este unul din aceste puncte comune.
De "moralitate gay" , cum ii spui tu n-am auzit. In schimb am auzit de moralitate umanista , care spune ca toti suntem egali, ceea ce este permis unuia este permis si altuia.
Spui ca eu am interpretat gresit ceea ce ai spus tu (prin afirmatia: "am zis eu ca e moral sa se sarute heterosexualii? Nu , tu ai tras concluziile"). Iar eu raspund: asta era implicat de faptul ca te-ai referit la o categorie particulara , cea a homosexualilor, si nu te-ai referit la gestul in sine. (in primul comentariu). Ca vad ca in al doilea incerci sa repari greseala , dar pici in alta capcana. Si anume: daca extinzi parerea asta la sarutul intre oricare doua persoane vei avea surpriza sa constati ca ai impotriva o majoritate covarsitoare care e de alta parere.
Si ajungi in situatia de a pretinde ca ceea ce crezi tu este cumva mai valabil decat ce crede RESTUL LUMII. Ori , indiferent cat de neimportanta ti se pare tie categoria numita "restul lumii", trebe sa iti atrag atentia ca parerea ta devine complet irelevanta. Pentru ca - repet - tu nu esti etalon pentru restul lumii.
Prin urmare, daca ti se pare ca sarutul in public o fi imoral, asta te priveste DOAR pe tine. N-ai decat sa nu faci tu acest gest , dar nu te astepta ca altii sa se ghideze dupa parerile tale , oricat de bune ti se par tie.

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-03-27 11:44:08
"Dar in acest caz , trebuie sa realizezi ca nu esti etalon pentru societate, si parerile tale nu au relevanta decat asupra ta."
zici din nou tu ....

pai sincer aici gresesti , daca prin comportamentul si atitudinea unora sunt afectat personal cand merg in parc asta tine de moralitate ...aici nu e loc de poate sau hai lasa ....e definitia insesi a moralitatii :
MORÁLĂ, morale, s.f. 1. Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică;
numai bine .

Daca esti afectat personal de faptul ca doi oameni se saruta in parc , e posibil ca problema sa fie a ta , nu a lor.
Libertatea ta se sfarseste acolo unde incepe a altuia. Daca doi oameni se saruta in parc, acest lucru e doar treaba lor. Tu n-ai decat sa te uiti in alta parte daca nu-ti convine.
Si daca tot ai gasit de cuviinta sa pui definitia moralei in comentariu, ti-as putea spune: opinia publica s-ar putea sa te sanctioneze pe tine pentru incalcarea normelor de comportare prin incercarea de a pasi pe teritoriul ocupat de cei doi oameni , fara ca ei sa te invite sa te alaturi.
Sarutul e ceva intim in sensul ca ii priveste doar pe cei implicati , iar tu ca tert nu ai ce cauta sa iti dai cu parerea despre ce ar trebui sa faca alti oameni. Nici altii nu vin sa iti impuna tie cum sa te comporti fata de sotie/iubita.

Pagini: << 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Este moral ca homosexualii sa se sarute in public?
Mergi la: