back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

cine credeti ca ar putea salva romania?

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 08:42

La Bruxelles analfabetul de Jiji Becali ne-a facut de ras !! S-a proptit in masa , cum sta ciobanul in ciomag si citea ca un copil de clasa I-a, e o comedie cu el acolo !!!!!!

Ticu
artafengshui

183 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:14

helloooooooo ...PAI CE SA MAI SALVAM ?! TARA MEA NU MAI ARE NIMIC !!!!!!!!!!!!>>TOT S-A VANDUT ,VANDALIZAT ,DIN 1991, oare e de cine ???? !!>> poate "EI" ce-i care si-au construit vile ,palate pe Snagov ,in Baneasa , in pipera

AMI.
artafengshui

183 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:16

E TE TEEEEEEEEEE >>SI AI EXISTA CENZURA !!!!!!!!!!!!!! NU-MI MAI SFARTECATI MESAJUL !!!!!!!!!!!!

AMI.
dan_bmw2001

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:42

numaii un roman cu adevarat sa iasa totii oamenii in strada sa omorim tiganii si tilharii din guvern si romania va fii schinbata inapoii pe 20 decenbrie ca se inplinesc 20 de anii de la caderea luii pantofaru sa cada si marinaru(hot

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 12:17

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
rudbin_grup

2 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 12:54

Trebuia clonat VLAD TEPES!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 14:41

De la: rudbin_grup, la data 2009-09-16 12:54:00Trebuia clonat VLAD TEPES!

Da si facuti mai multi , ca unul nu stiu daca ajunge !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 14:42

De la: dan_bmw2001, la data 2009-09-16 11:42:59numaii un roman cu adevarat sa iasa totii oamenii in strada sa omorim tiganii si tilharii din guvern si romania va fii schinbata inapoii pe 20 decenbrie ca se inplinesc 20 de anii de la caderea luii pantofaru sa cada si marinaru(hot

Ticu
9am16526

60 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 15:02

De la: ticu, la data 2009-09-16 14:42:39
De la: dan_bmw2001, la data 2009-09-16 11:42:59numaii un roman cu adevarat sa iasa totii oamenii in strada sa omorim tiganii si tilharii din guvern si romania va fii schinbata inapoii pe 20 decenbrie ca se inplinesc 20 de anii de la caderea luii pantofaru sa cada si marinaru(hot

sunt deacord.

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 08:17

SA NU DATI IN FANATISM

www.youtube.com/v/p3O-hsKwI5c&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl...">www.youtube.com/v/p3O-hsKwI5c&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl..." type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344">

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 08:19

SI acum cealalta parte a monedei ...

www.youtube.com/v/4UEnEX63A1w&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl...">www.youtube.com/v/4UEnEX63A1w&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl..." type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344">

plesuardei

245 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 08:49

www.youtube.com/v/DfPGbin0c8Q&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/DfPGbin0c8Q&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 14:39

De la: vladidec, la data 2009-09-17 08:17:54SA NU DATI IN FANATISM

TO BE OR NOT TO BE-bine ,sa fii FAN a lui VLAD TZEPESH?

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 14:39

De la: atingerea_Zephyrului, la data 2009-09-17 14:39:04

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 15:39

De la: atingerea_Zephyrului, la data 2009-09-17 14:39:04

:

sml-love0049: Is very nice to be a fan a lui V. Tepes

Ticu
ion00

367 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 07:20

V-as sugera sa cititi,studiati o carte cu adevarat buna: Originea omului,destinul omului A E WILDER SMITH .

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 08:25

Eu unu sunt mai mult de cat "fan".....su mai realist....Eu sunt chiar urmasul lui....(ca voi toti, insa nu v-ati dat seama inca... )

Marcel_Ghilinta

127 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 10:59

18 septembrie 2009
Avatarurile unei imagini publice III
Publicat de Adela
Dar cine era Corneliu Coposu, ce amintiri tenebroase activase �n �b�tr�nii militan�i� �nc�t fusese �ndep�rtat at�t de violent?

Biografia sa politic� �ncepe ca secretar timp de 10 ani al lui Iuliu Maniu, secretar general adjunct al PN� (ales �n 1945) �i secretar al Delega�iei Permanente a partidului (ales �n 1946). Arestat de autorit��ile comuniste la 14 iulie 1947 (al�turi de to�i liderii ��r�ni�ti, inclusiv Maniu) la sediul partidului din Bucure�ti, este condamnat la munc� silnic� pe via��. A stat ca de�inut politic �n �nchisorile comuniste 17 ani �i 8 luni, dintre care 8 ani singur �n celul�. Supravie�uie�te gra�ie unei condi�ii fizice excep�ionale (halterofil fiind intr� �n �nchisoare cu greutatea de 112 kg �i iese cu 51). S�lbatic chinuit �i pentru c� nu a vrut s� depun� m�rturie �mpotriva lui Lucre�iu P�tr�canu, Corneliu Coposu este martorul mor�ii modelului s�u, Iuliu Maniu, al so�iei �i al cumnatei sale (condamnate f�r� vin� la 25 de ani munc� silnic� �i decedate dup� 14 ani). Dup� lunga izolare trebuie s� �nve�e din nou s� vorbeasc�. Un episod din acea perioad� agonic� a Gulagului rom�nesc este decisiv pentru traiectul s�u politic: �ntr-o celul� de la Malmaison, din Calea Plevnei din Bucure�ti, se �nt�lne�te cu Maniu. B�tr�nul muribund �l implor� ca, dac� �i va supravie�ui, s� salveze Partidul. Iar Coposu nu va uita aceast� rug�minte.

Eliberat �n 1964, duce ca �i ceilal�i supravie�uitori ��r�ni�ti (Ion Diaconescu, Gabriel �epelea, Constantin Ionescu-Galbeni, �erban Ghica) o via�� marginal� � lucreaz� �n construc�ii p�n� ce iese la pensie �n 1976. De�i men�ine prudent contactul cu ceilal�i frunta�i ��r�ni�ti, e supus, mai ales �n anii �80, unor continue interog�ri �i arest�ri de c�tre Securitate. Dup� cum arat� Tudor C�lin Zorojanu �n Via�� lui Corneliu Coposu: ��n total, dup� eliberare, suportase 27 de perchezi�ii la domiciliu �i zeci de convoc�ri la Securitate� .

Considerat prin consens ca �ef al �ntregului grup, scrie �n septembrie 1983 un lung raport pre�edintelui american George Bush, �n care critic� rezultatul alegerilor din 1946 �i declar� drept ilegal� interzicerea partidului s�u �n 1947. �n 1987 scrie o scrisoare Uniunii Europene a Partidelor Cre�tin Democrate (UECD) �n care anun�� rena�terea PN� �i cere �n acela�i timp afilierea la UECD, ceea ce implic� de asemenea acceptarea de c�tre partid a principiilor democrat-cre�tine.

Revolu�ia �l surprinde elabor�nd �n propria-i locuin�� Apelul PN�-CD, semnat ini�ial de 10 persoane. Acest partid s-a n�scut �n 22 decembrie �89 prin fuziunea Partidului Na�ional-��r�nesc, ren�scut din propria-i cenu�� �i un nou partid, micul Partid Cre�tin fondat de poetul Ioan Alexandru. PN�CD este primul partid post-revolu�ionar �nscris oficial la Tribunalul din Bucure�ti pe 11 ianuarie 1990.

Respingerea anxioas� a lui Corneliu Coposu de c�tre liderii feseni�ti, considerarea sa ca inamic politic, ca �du�man de clas� sunt rezultate, conform lui Dan Pavel �i Iuliei Huiu, aplic�rii politicii normale (reac�ii dictate de interese), �i nu al politicii constitu�ionale (cadrul ordinii sociale, contractul social) �n termenii lui Ralph Dahrendorf. �Chiar dac� pe 22 decembrie 1989 a avut loc o schimbare de regim politic fo�tii activi�ti comuni�ti au �mpietat asupra naturii democratice a noului regim prin comportamentul lui bol�evic, dac� nu chiar intransigent. Se permitea astfel perpetuarea �n democra�ie a unei p�r�i semnificative din tr�s�turile culturii politice specifice comunismului rom�nesc� . Incluz�nd tr�s�turi precum antiintelectualismul, preferin�a de a rezolva problemele politice cu ajutorul unor metode pre � �i/sau antidemocratice, ostilitatea fa�� de transparen�a procesului democratic �i �ncrederea acordat� conspira�iilor, intrigilor �i aranjamentelor de culise, pr�pastia dintre elitele politice �i mase, cultura politica a comunismului rom�nesc intr�, conform lui Vladimir Tism�neanu �n conflict cu tradi�ia PN� ce are la loc de cinste �n ierarhia valorilor �i a principiilor politice loialitatea fa�� de ap�rarea statului constitu�ional, fa�� de normele �i procedurile legale. �n�eleg�nd mai bine reperele culturii politice democratice moderne, purt�torii valorilor democratice interbelice sesizeaz� �n egal� m�sur� sincopele, manipul�rile, derapajele la care noua putere recurge.

Prima dintre ele este chiar decizia FSN-ului de a se transforma din ceea ce anun�ase la �nceput c� va fi, un organ temporar al puterii, care urma s� organizeze alegeri democratice, �n partid care s� ia parte la alegerile pe care tot el le �i organizeaz�. �ntr-un interviu cu Dan Pavel (de altfel primul publicat �n presa postrevolu�ionar�), Corneliu Coposu afirma: �Ceea ce ne �ngrijoreaz� nu sunt �ansele noastre, ci posibilitatea asigur�rii libert��ii alegerilor. Noi am p��it-o �i �n �46, a�a c� dorim ab�inerea total� a imixtiunii autorit��ilor guvernamentale �n manipularea alegerilor. Nu dorim amestecul Securit��ii� . Reac�ia celor c�teva sute de persoane, adunate �n Pia�a Victoriei, �n fa�a sediului CFSN �i al guvernului, pe 24 ianuarie 1990, nemul�umite fiind de decizia FSN de a participa la alegeri, nu �i g�se�te ecou, fiind trunchiat prezentat� �n pres�, sau de-a dreptul ocultat�. �Majoritatea popula�iei din Rom�nia �i-a format de la televiziune �i din pres� o impresie complet gre�it� despre partide. Percep�iile primelor �ase luni din 1990 se vor �terge abia dup� c��iva ani� .

Manifesta�ia de 28 ianuarie organizat� de partidele istorice reprezint� o prim� contestare argumentat� �i articulat� a noii puteri. R�spunsul liderilor nu a �nt�rziat s� apar�, organiz�ndu-se o contra-anifesta�ie, convoc�ndu-se rapid muncitorii bucure�teni de la IMGB, �Republica�, �23 August�, �Vulcan�, dar �i din provincie � �Azomure��. Lans�ndu-se zvonul c� partidele istorice �i simpatizan�ii lor puseser� la cale o tentativ� de lovitur� de stat, succesul mobiliz�rii se explic� prin manipulare.

Dac� pentru liderii partidelor istorice, �n frunte cu pre�edintele PN�CD, polemica reprezenta un joc competi�ional, la care nimeni nu poate fi �mpiedicat s� ia parte, nici nu poate s� fie defavorizat prin regulament, odat� ce ia parte, pentru noii de�in�tori ai puterii anuleaz� dezbaterea, neg�nd f�r� ezitare c� �oricine are acela�i drept de a-�i juca propria �ans� sau competent�. �Un joc este distrus dac� are un c�tig�tor dinainte anun�at, sau dac� unul dintre juc�tori nu poate utiliza liber toate regulile jocului� afirm� Andrei Cornea. Or, tocmai la acest fapt recurgeau liderii feseni�ti, discredit�nd principiul pluralismului politic. �n acele vremuri tensionate se reg�se�te �i replica trivial� a lui Ion Iliescu, ce a f�curt o lung� carier� �n pamfletele timpului:�Nu-mi pui dumneata mie sula �n coaste!�. Poz�nd �n victim� �n fa�a liderilor partidelor democratice, Ion Iliescu contrasta evident cu demnitatea reac�iilor �i calmul des�v�r�it al lui Corneliu Coposu, �n timp de afar� contra-manifestan�ii scandau: �Moarte lor, moarte lor partidelor!� �i �Bo�orogii f�r� din�i vor s� ajung� pre�edin�i!�. Cu o maxim� indulgen�� fa�� de Ion Iliescu putem �n�elege cele dou� puncte de vedere prin dou� stiluri de a �n�elege democra�ia: occidental (tip Coposu) sau oriental (tip Iliescu). �Am o alt� reprezentare asupra exigen�elor democra�iei, dec�t calomniatorii mei, interesa�i sau doar incapabili de a concepe c� �i politica e un domeniu unde func�ioneaz� civiliza�ia. �Se poate �n�elege democra�ia �n stil occidental sau oriental, cum e aici la noi, la comuni�ti, popular�. Formularea �i apar�ine lui Soreanu, un b�tr�n ziarist evreu� .

Venind pe fondul unei opacit��i, a necunoa�terii opiniei publice, dar �i a capacit��ii extraordinare de recep�ionare a calomniilor pe care dup� 43 de ani de dictatur� lumea neinformat� o manifesta, campania de manipulare organizat� de FSN a dat roade. Data de 28 ianuarie a deschis un lung proces de calomnii, deform�ri, mistific�ri prin care s-a �ncercat anularea unei imagini ce se �ntrevedea a fi periculoas�, �i implicit a unui partid. C�ci anul�ndu-i liderul, pe Corneliu Coposu, se anula o �ntreag� structur� politic�. Cercet�ri de psihologie social� arat� c� impactul unui om politic asupra evalu�rii partidului s�u, modul cum apare un lider poate s� influen�eze evaluarea unui partid �ntreg (Bless, Schwarz), fapt deosebit de important �n alegeri. Anatemizarea �nceput� �n 28 ianuarie urma s� aib� efecte pe termen lung (�ntr-un fel a�a se explic� �i rezultatele alegerilor din �90, c�nd PN�CD ob�ine un scor umilitor, 2,5 %, sub cele ale candidatului la pre�edin�ie, Ion Ra�iu � 4,29 %).

smaria

6 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:01

daca nu MONARHIA CONSTITUTIONALA , atunci macar UN CUTREMUR!!!!!

yozzos

47 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:58

o economie stabila sustinuta de o agricultura impecabila

Nu am drept de semnatura
mihaivilcu2004

153 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 15:52

MIe imi plac ideile echilor legionari . Din ce mi-au povestit bunicii si nu numai aveau tot ce ne lipseste noua acum :intelectuali care sa ia initiativa, moralitate, iubire de patrie si neam( ce-o fi aia)?
O organizatie adaptata dupa cea a legionarilor ADEVARATI ar fi SALAREA ROMANIEI

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:34

De la: mihaivilcu2004, la data 2009-09-18 15:52:12MIe imi plac ideile echilor legionari . Din ce mi-au povestit bunicii si nu numai aveau tot ce ne lipseste noua acum :intelectuali care sa ia initiativa, moralitate, iubire de patrie si neam( ce-o fi aia)?

Asa este !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:36

De la: vladidec, la data 2009-09-18 08:25:07Eu unu sunt mai mult de cat "fan".....su mai realist....Eu sunt chiar urmasul lui....(ca voi toti, insa nu v-ati dat seama inca... )

sml-happy0065: OK

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:42

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 19:16

De la: gabigabi, la data 2009-09-18 17:42:14

Probleme Gogule ???

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 20:00

De la: mihaivilcu2004, la data 2009-09-18 15:52:12MIe imi plac ideile echilor legionari . Din ce mi-au povestit bunicii si nu numai aveau tot ce ne lipseste noua acum :intelectuali care sa ia initiativa, moralitate, iubire de patrie si neam( ce-o fi aia)?

Miscarea legionara a fost intr-adevar deosebita ,atata timp cat la conducerea ei s-a aflat Corneliu Zelea Codreanu -Capitanul ! Dupa asasinarea lui Codreanu si a altor 13 membri de frunte ai miscarii ,de catre statul roman -dupa venirea la comanda a Comandantului , Horia Sima , miscarea a cam luat-o pe aratura insa trebuie tinut cont de contextul istoric care se crease dupa venirea la putere in Germania ,a lui Hitler !
Am cunoscut multi legionari si pe sora lui Horia Sima si cu adevarat erau oameni deosebiti . Oricum comunistii au stiut de frica legionarilor si astia care sunt acum la putere ar tremura de frica lor .Dar cine sa-i reactiveze atata timp cat comunistii de dupa revolutie au avut grija sa-i scoata inafara legii !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 20:40

De la: karpov, la data 2009-09-18 20:00:03

Miscarea legionara a fost intr-adevar deosebita ,atata timp cat la conducerea ei s-a aflat Corneliu Zelea Codreanu -Capitanul ! Dupa asasinarea lui Codreanu si a altor 13 membri de frunte ai miscarii ,de catre statul roman -dupa venirea la comanda a Comandantului , Horia Sima , miscarea a cam luat-o pe aratura insa trebuie tinut cont de contextul istoric care se crease dupa venirea la putere in Germania ,a lui Hitler !
Am cunoscut multi legionari si pe sora lui Horia Sima si cu adevarat erau oameni deosebiti . Oricum comunistii au stiut de frica legionarilor si astia care sunt acum la putere ar tremura de frica lor .Dar cine sa-i reactiveze atata timp cat comunistii de dupa revolutie au avut grija sa-i scoata inafara legii !

Asa este, matale ai dreptate., pai normal ca tot de frica i-au scos in afara legii !

Ticu
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 20:45

Nici nu stii cata dreptate ai....Legionarii nu su disparut.....Nu zic mai mult....."TREBUIE DOAR REACTIVATI".....MA repet habar nu ai de ce porumbel ti-a zburat

Fosta membra 9am.ro

549 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 21:46

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 10:17

Romania ar pute fi salvata de gripa porcina si alti virusi inca necunoscuti!!!Aici pe aceste plaiuri,tradarea,uneltirea,parsivismul,hotia,lenea si parvenismul au inflorit din cele mai vechi timpuri!Se pare ca acum in zilele noastre avem cea mai buna recolta de la aceste floricele!Asa ca baieti si fete

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine credeti ca ar putea salva Romania?
Mergi la: