back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

cine credeti ca ar putea salva romania?

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 08:42

La Bruxelles analfabetul de Jiji Becali ne-a facut de ras !! S-a proptit in masa , cum sta ciobanul in ciomag si citea ca un copil de clasa I-a, e o comedie cu el acolo !!!!!!

Ticu
artafengshui

183 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:14

helloooooooo ...PAI CE SA MAI SALVAM ?! TARA MEA NU MAI ARE NIMIC !!!!!!!!!!!!>>TOT S-A VANDUT ,VANDALIZAT ,DIN 1991, oare e de cine ???? !!>> poate "EI" ce-i care si-au construit vile ,palate pe Snagov ,in Baneasa , in pipera

AMI.
artafengshui

183 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:16

E TE TEEEEEEEEEE >>SI AI EXISTA CENZURA !!!!!!!!!!!!!! NU-MI MAI SFARTECATI MESAJUL !!!!!!!!!!!!

AMI.
dan_bmw2001

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 11:42

numaii un roman cu adevarat sa iasa totii oamenii in strada sa omorim tiganii si tilharii din guvern si romania va fii schinbata inapoii pe 20 decenbrie ca se inplinesc 20 de anii de la caderea luii pantofaru sa cada si marinaru(hot

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 12:17

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
rudbin_grup

2 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 12:54

Trebuia clonat VLAD TEPES!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 14:41

De la: rudbin_grup, la data 2009-09-16 12:54:00Trebuia clonat VLAD TEPES!

Da si facuti mai multi , ca unul nu stiu daca ajunge !!!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 14:42

De la: dan_bmw2001, la data 2009-09-16 11:42:59numaii un roman cu adevarat sa iasa totii oamenii in strada sa omorim tiganii si tilharii din guvern si romania va fii schinbata inapoii pe 20 decenbrie ca se inplinesc 20 de anii de la caderea luii pantofaru sa cada si marinaru(hot

Ticu
9am16526

60 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 15:02

De la: ticu, la data 2009-09-16 14:42:39
De la: dan_bmw2001, la data 2009-09-16 11:42:59numaii un roman cu adevarat sa iasa totii oamenii in strada sa omorim tiganii si tilharii din guvern si romania va fii schinbata inapoii pe 20 decenbrie ca se inplinesc 20 de anii de la caderea luii pantofaru sa cada si marinaru(hot

sunt deacord.

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 08:17

SA NU DATI IN FANATISM

www.youtube.com/v/p3O-hsKwI5c&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl...">www.youtube.com/v/p3O-hsKwI5c&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl..." type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344">

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 08:19

SI acum cealalta parte a monedei ...

www.youtube.com/v/4UEnEX63A1w&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl...">www.youtube.com/v/4UEnEX63A1w&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl..." type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344">

plesuardei

245 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 08:49

www.youtube.com/v/DfPGbin0c8Q&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/DfPGbin0c8Q&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 14:39

De la: vladidec, la data 2009-09-17 08:17:54SA NU DATI IN FANATISM

TO BE OR NOT TO BE-bine ,sa fii FAN a lui VLAD TZEPESH?

Fosta membra 9am.ro

810 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 14:39

De la: atingerea_Zephyrului, la data 2009-09-17 14:39:04

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 15:39

De la: atingerea_Zephyrului, la data 2009-09-17 14:39:04

:

sml-love0049: Is very nice to be a fan a lui V. Tepes

Ticu
ion00

367 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 07:20

V-as sugera sa cititi,studiati o carte cu adevarat buna: Originea omului,destinul omului A E WILDER SMITH .

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 08:25

Eu unu sunt mai mult de cat "fan".....su mai realist....Eu sunt chiar urmasul lui....(ca voi toti, insa nu v-ati dat seama inca... )

Marcel_Ghilinta

127 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 10:59

18 septembrie 2009
Avatarurile unei imagini publice III
Publicat de Adela
Dar cine era Corneliu Coposu, ce amintiri tenebroase activase în „bãtrânii militanþi” încât fusese îndepãrtat atât de violent?

Biografia sa politicã începe ca secretar timp de 10 ani al lui Iuliu Maniu, secretar general adjunct al PNÞ (ales în 1945) ºi secretar al Delegaþiei Permanente a partidului (ales în 1946). Arestat de autoritãþile comuniste la 14 iulie 1947 (alãturi de toþi liderii þãrãniºti, inclusiv Maniu) la sediul partidului din Bucureºti, este condamnat la muncã silnicã pe viaþã. A stat ca deþinut politic în închisorile comuniste 17 ani ºi 8 luni, dintre care 8 ani singur în celulã. Supravieþuieºte graþie unei condiþii fizice excepþionale (halterofil fiind intrã în închisoare cu greutatea de 112 kg ºi iese cu 51). Sãlbatic chinuit ºi pentru cã nu a vrut sã depunã mãrturie împotriva lui Lucreþiu Pãtrãºcanu, Corneliu Coposu este martorul morþii modelului sãu, Iuliu Maniu, al soþiei ºi al cumnatei sale (condamnate fãrã vinã la 25 de ani muncã silnicã ºi decedate dupã 14 ani). Dupã lunga izolare trebuie sã înveþe din nou sã vorbeascã. Un episod din acea perioadã agonicã a Gulagului românesc este decisiv pentru traiectul sãu politic: într-o celulã de la Malmaison, din Calea Plevnei din Bucureºti, se întâlneºte cu Maniu. Bãtrânul muribund îl implorã ca, dacã îi va supravieþui, sã salveze Partidul. Iar Coposu nu va uita aceastã rugãminte.

Eliberat în 1964, duce ca ºi ceilalþi supravieþuitori þãrãniºti (Ion Diaconescu, Gabriel Þepelea, Constantin Ionescu-Galbeni, ªerban Ghica) o viaþã marginalã – lucreazã în construcþii pânã ce iese la pensie în 1976. Deºi menþine prudent contactul cu ceilalþi fruntaºi þãrãniºti, e supus, mai ales în anii ’80, unor continue interogãri ºi arestãri de cãtre Securitate. Dupã cum aratã Tudor Cãlin Zorojanu în Viaþã lui Corneliu Coposu: „în total, dupã eliberare, suportase 27 de percheziþii la domiciliu ºi zeci de convocãri la Securitate” .

Considerat prin consens ca ºef al întregului grup, scrie în septembrie 1983 un lung raport preºedintelui american George Bush, în care criticã rezultatul alegerilor din 1946 ºi declarã drept ilegalã interzicerea partidului sãu în 1947. În 1987 scrie o scrisoare Uniunii Europene a Partidelor Creºtin Democrate (UECD) în care anunþã renaºterea PNÞ ºi cere în acelaºi timp afilierea la UECD, ceea ce implicã de asemenea acceptarea de cãtre partid a principiilor democrat-creºtine.

Revoluþia îl surprinde elaborând în propria-i locuinþã Apelul PNÞ-CD, semnat iniþial de 10 persoane. Acest partid s-a nãscut în 22 decembrie ’89 prin fuziunea Partidului Naþional-Þãrãnesc, renãscut din propria-i cenuºã ºi un nou partid, micul Partid Creºtin fondat de poetul Ioan Alexandru. PNÞCD este primul partid post-revoluþionar înscris oficial la Tribunalul din Bucureºti pe 11 ianuarie 1990.

Respingerea anxioasã a lui Corneliu Coposu de cãtre liderii feseniºti, considerarea sa ca inamic politic, ca „duºman de clasã” sunt rezultate, conform lui Dan Pavel ºi Iuliei Huiu, aplicãrii politicii normale (reacþii dictate de interese), ºi nu al politicii constituþionale (cadrul ordinii sociale, contractul social) în termenii lui Ralph Dahrendorf. „Chiar dacã pe 22 decembrie 1989 a avut loc o schimbare de regim politic foºtii activiºti comuniºti au împietat asupra naturii democratice a noului regim prin comportamentul lui bolºevic, dacã nu chiar intransigent. Se permitea astfel perpetuarea în democraþie a unei pãrþi semnificative din trãsãturile culturii politice specifice comunismului românesc” . Incluzând trãsãturi precum antiintelectualismul, preferinþa de a rezolva problemele politice cu ajutorul unor metode pre – ºi/sau antidemocratice, ostilitatea faþã de transparenþa procesului democratic ºi încrederea acordatã conspiraþiilor, intrigilor ºi aranjamentelor de culise, prãpastia dintre elitele politice ºi mase, cultura politica a comunismului românesc intrã, conform lui Vladimir Tismãneanu în conflict cu tradiþia PNÞ ce are la loc de cinste în ierarhia valorilor ºi a principiilor politice loialitatea faþã de apãrarea statului constituþional, faþã de normele ºi procedurile legale. Înþelegând mai bine reperele culturii politice democratice moderne, purtãtorii valorilor democratice interbelice sesizeazã în egalã mãsurã sincopele, manipulãrile, derapajele la care noua putere recurge.

Prima dintre ele este chiar decizia FSN-ului de a se transforma din ceea ce anunþase la început cã va fi, un organ temporar al puterii, care urma sã organizeze alegeri democratice, în partid care sã ia parte la alegerile pe care tot el le ºi organizeazã. Într-un interviu cu Dan Pavel (de altfel primul publicat în presa postrevoluþionarã), Corneliu Coposu afirma: „Ceea ce ne îngrijoreazã nu sunt ºansele noastre, ci posibilitatea asigurãrii libertãþii alegerilor. Noi am pãþit-o ºi în ’46, aºa cã dorim abþinerea totalã a imixtiunii autoritãþilor guvernamentale în manipularea alegerilor. Nu dorim amestecul Securitãþii” . Reacþia celor câteva sute de persoane, adunate în Piaþa Victoriei, în faþa sediului CFSN ºi al guvernului, pe 24 ianuarie 1990, nemulþumite fiind de decizia FSN de a participa la alegeri, nu îºi gãseºte ecou, fiind trunchiat prezentatã în presã, sau de-a dreptul ocultatã. „Majoritatea populaþiei din România ºi-a format de la televiziune ºi din presã o impresie complet greºitã despre partide. Percepþiile primelor ºase luni din 1990 se vor ºterge abia dupã câþiva ani” .

Manifestaþia de 28 ianuarie organizatã de partidele istorice reprezintã o primã contestare argumentatã ºi articulatã a noii puteri. Rãspunsul liderilor nu a întârziat sã aparã, organizându-se o contra-anifestaþie, convocându-se rapid muncitorii bucureºteni de la IMGB, „Republica”, „23 August”, „Vulcan”, dar ºi din provincie – „Azomureº”. Lansându-se zvonul cã partidele istorice ºi simpatizanþii lor puseserã la cale o tentativã de loviturã de stat, succesul mobilizãrii se explicã prin manipulare.

Dacã pentru liderii partidelor istorice, în frunte cu preºedintele PNÞCD, polemica reprezenta un joc competiþional, la care nimeni nu poate fi împiedicat sã ia parte, nici nu poate sã fie defavorizat prin regulament, odatã ce ia parte, pentru noii deþinãtori ai puterii anuleazã dezbaterea, negând fãrã ezitare cã „oricine are acelaºi drept de a-ºi juca propria ºansã sau competentã. „Un joc este distrus dacã are un câºtigãtor dinainte anunþat, sau dacã unul dintre jucãtori nu poate utiliza liber toate regulile jocului” afirmã Andrei Cornea. Or, tocmai la acest fapt recurgeau liderii feseniºti, discreditând principiul pluralismului politic. În acele vremuri tensionate se regãseºte ºi replica trivialã a lui Ion Iliescu, ce a fãcurt o lungã carierã în pamfletele timpului:„Nu-mi pui dumneata mie sula în coaste!”. Pozând în victimã în faþa liderilor partidelor democratice, Ion Iliescu contrasta evident cu demnitatea reacþiilor ºi calmul desãvârºit al lui Corneliu Coposu, în timp de afarã contra-manifestanþii scandau: „Moarte lor, moarte lor partidelor!” ºi „Boºorogii fãrã dinþi vor sã ajungã preºedinþi!”. Cu o maximã indulgenþã faþã de Ion Iliescu putem înþelege cele douã puncte de vedere prin douã stiluri de a înþelege democraþia: occidental (tip Coposu) sau oriental (tip Iliescu). „Am o altã reprezentare asupra exigenþelor democraþiei, decât calomniatorii mei, interesaþi sau doar incapabili de a concepe cã ºi politica e un domeniu unde funcþioneazã civilizaþia. «Se poate înþelege democraþia în stil occidental sau oriental, cum e aici la noi, la comuniºti, popularã». Formularea îi aparþine lui Soreanu, un bãtrân ziarist evreu” .

Venind pe fondul unei opacitãþi, a necunoaºterii opiniei publice, dar ºi a capacitãþii extraordinare de recepþionare a calomniilor pe care dupã 43 de ani de dictaturã lumea neinformatã o manifesta, campania de manipulare organizatã de FSN a dat roade. Data de 28 ianuarie a deschis un lung proces de calomnii, deformãri, mistificãri prin care s-a încercat anularea unei imagini ce se întrevedea a fi periculoasã, ºi implicit a unui partid. Cãci anulându-i liderul, pe Corneliu Coposu, se anula o întreagã structurã politicã. Cercetãri de psihologie socialã aratã cã impactul unui om politic asupra evaluãrii partidului sãu, modul cum apare un lider poate sã influenþeze evaluarea unui partid întreg (Bless, Schwarz), fapt deosebit de important în alegeri. Anatemizarea începutã în 28 ianuarie urma sã aibã efecte pe termen lung (într-un fel aºa se explicã ºi rezultatele alegerilor din ’90, când PNÞCD obþine un scor umilitor, 2,5 %, sub cele ale candidatului la preºedinþie, Ion Raþiu – 4,29 %).

smaria

6 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:01

daca nu MONARHIA CONSTITUTIONALA , atunci macar UN CUTREMUR!!!!!

yozzos

47 mesaje
Oras: Caracal

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 14:58

o economie stabila sustinuta de o agricultura impecabila

Nu am drept de semnatura
mihaivilcu2004

153 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 15:52

MIe imi plac ideile echilor legionari . Din ce mi-au povestit bunicii si nu numai aveau tot ce ne lipseste noua acum :intelectuali care sa ia initiativa, moralitate, iubire de patrie si neam( ce-o fi aia)?
O organizatie adaptata dupa cea a legionarilor ADEVARATI ar fi SALAREA ROMANIEI

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:34

De la: mihaivilcu2004, la data 2009-09-18 15:52:12MIe imi plac ideile echilor legionari . Din ce mi-au povestit bunicii si nu numai aveau tot ce ne lipseste noua acum :intelectuali care sa ia initiativa, moralitate, iubire de patrie si neam( ce-o fi aia)?

Asa este !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:36

De la: vladidec, la data 2009-09-18 08:25:07Eu unu sunt mai mult de cat "fan".....su mai realist....Eu sunt chiar urmasul lui....(ca voi toti, insa nu v-ati dat seama inca... )

sml-happy0065: OK

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 17:42

vladidec

851 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 19:16

De la: gabigabi, la data 2009-09-18 17:42:14

Probleme Gogule ???

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 20:00

De la: mihaivilcu2004, la data 2009-09-18 15:52:12MIe imi plac ideile echilor legionari . Din ce mi-au povestit bunicii si nu numai aveau tot ce ne lipseste noua acum :intelectuali care sa ia initiativa, moralitate, iubire de patrie si neam( ce-o fi aia)?

Miscarea legionara a fost intr-adevar deosebita ,atata timp cat la conducerea ei s-a aflat Corneliu Zelea Codreanu -Capitanul ! Dupa asasinarea lui Codreanu si a altor 13 membri de frunte ai miscarii ,de catre statul roman -dupa venirea la comanda a Comandantului , Horia Sima , miscarea a cam luat-o pe aratura insa trebuie tinut cont de contextul istoric care se crease dupa venirea la putere in Germania ,a lui Hitler !
Am cunoscut multi legionari si pe sora lui Horia Sima si cu adevarat erau oameni deosebiti . Oricum comunistii au stiut de frica legionarilor si astia care sunt acum la putere ar tremura de frica lor .Dar cine sa-i reactiveze atata timp cat comunistii de dupa revolutie au avut grija sa-i scoata inafara legii !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 20:40

De la: karpov, la data 2009-09-18 20:00:03

Miscarea legionara a fost intr-adevar deosebita ,atata timp cat la conducerea ei s-a aflat Corneliu Zelea Codreanu -Capitanul ! Dupa asasinarea lui Codreanu si a altor 13 membri de frunte ai miscarii ,de catre statul roman -dupa venirea la comanda a Comandantului , Horia Sima , miscarea a cam luat-o pe aratura insa trebuie tinut cont de contextul istoric care se crease dupa venirea la putere in Germania ,a lui Hitler !
Am cunoscut multi legionari si pe sora lui Horia Sima si cu adevarat erau oameni deosebiti . Oricum comunistii au stiut de frica legionarilor si astia care sunt acum la putere ar tremura de frica lor .Dar cine sa-i reactiveze atata timp cat comunistii de dupa revolutie au avut grija sa-i scoata inafara legii !

Asa este, matale ai dreptate., pai normal ca tot de frica i-au scos in afara legii !

Ticu
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 20:45

Nici nu stii cata dreptate ai....Legionarii nu su disparut.....Nu zic mai mult....."TREBUIE DOAR REACTIVATI".....MA repet habar nu ai de ce porumbel ti-a zburat

Fosta membra 9am.ro

549 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 21:46

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 10:17

Romania ar pute fi salvata de gripa porcina si alti virusi inca necunoscuti!!!Aici pe aceste plaiuri,tradarea,uneltirea,parsivismul,hotia,lenea si parvenismul au inflorit din cele mai vechi timpuri!Se pare ca acum in zilele noastre avem cea mai buna recolta de la aceste floricele!Asa ca baieti si fete

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine credeti ca ar putea salva Romania?
Mergi la: