Info
x
Basescu
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:08
De la: ili_stoica, la data 2009-12-09 15:36:13DE CE AM VOTAT BASESCU PRESEDINTE ! dar tu poti explica averea declarata a Idolului tau,model de cinste si corectitudine ? am sa-ti aduc aminte ca el, vajnicul luptator anticomunist ,avea la sf. lui 89 : 1 milion de lei si 60 mii de dolari ! asta da BURGHEZIA ROSIE care se saturase de comunism si s-a "jucat" si ea de'a lovitura de stat mascata cu o biata revolutie,furata si aia in 24 de ore de la declansarea ei ! biet popor care nici acum,dupa 20 ani nu-si da seama ce i s-a intimplat si cine-s actorii in tot teatrul asta !
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:17
De la: alma_negoita, la data 2009-12-09 15:42:04ce bine ca ti-au dat drumu',cate zile stai printre noi???De la: vaneamarin, la data 2009-12-08 14:23:11De la: alma_negoita, la data 2009-12-08 14:17:09"ce a facut Base in cei 5 ani nu mi-a dat mie sau altora mai mult de mancare , un salariu mai mare si in nici un caz o casa.....din contra.."
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:20
De la: ili_stoica, la data 2009-12-09 15:36:13DE CE AM VOTAT BASESCU PRESEDINTE !e bine in vacanta,n'asa??? unde te prinde anu' nou,aici sau la colegiu???
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
9am129569 7 mesaje Membru din: 5/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:29
Prieteni stiti dece M Geoana nu a fost votat de diaspora? In timp ce a fost ministru de externe , a privilegiat numai numai corpul diplomatic, uitand de personalul tehnico administrativ, favorizandu i cu salarii mari, pensii speciale, medicamente gratuit...etc.Asa uita si de popor daca era presedinte.Paaa
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:32
De la: alma_negoita, la data 2009-12-09 15:42:04De la: vaneamarin, la data 2009-12-08 14:23:11De la: alma_negoita, la data 2009-12-08 14:17:09"ce a facut Base in cei 5 ani nu mi-a dat mie sau altora mai mult de mancare , un salariu mai mare si in nici un caz o casa.....din contra.." alma draga,m-am tot intrebat in ultima vreme daca nu cumva voi aveti dreptate si am inceput sa le numar : Flota- adevarat sau nu ,el are un dosar si o expertiza care ba zice de un mare prejudiciu ,ba sfirseste prin a zice ca -i zero prejudiciul,dar Flota nu mai e ,s-a evaporat ! Casa din Mihaileanu - multe discutii la care a zis ca va da o explicatie - NU a dat niciuna ! Popoviciu si apartamentul fie-sii - alte multe discutii la care a zis ca va da explicatii ....n-am auzit niciuna ! Mircica si afacerea cu arme- scandal ; suparat chiar dumnealui ,Sefu' : " cu un asa frate ,nu mai ai nevoie de dusmani " zise dinsul si a promis ca la momentul potrivit va da niste explicatii....momentul a trecut,nu-i asa si asteapta ca totul sa fie sters cu buretele ? cam multe promisiuni facute si niciuna onorata ! voi il placeti pe acest om cu toate mizeriile lui si inchideti ochii la toate astea,considerindu-le neimportante ....dar ptr. 50% din romanii traitori in aceasta tara ,ele sunt definitorii ptr. caracterul unui om si din acest motiv, nu-l plac si nu -l considera demn de a reprezenta ROMANIA in lume !....dar poate ca voi aveti dreptate si romanica este in realitate asa cum e si Traian Basescu ,el fiind emblematic ptr. romani si atunci avem raspunsul ptr.izolarea noastra ca tara; de ce ne vad ceilalti tiganii europei; de ce nu mai vor sa vina aici strainii ; de ce suntem considerati ca fiind cea mai corupta tara din EU ! |
|
Fosta membra 9am.ro 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:57
Draga gabigabi, ai si tu dreptate, nu zic nu! Dar eu stiu ca din doua rele este indicat sa-l alegi pe cel mai mic. Daca e sa cautam "purici"... iti garantez ca toata lumea are. Iar pe Dl. Geoana nu l-as vota nici in vecii vecilor - a fost mereu o aparitie eleganta, a vorbit muuuuuult si fara sa spuna nimic, iar campania lui a fost cea mai murdara posibila. Greselile pe care le-a facut au fost enorme si strigatoare la cer. Basescu nu e usa de biserica - dar, cel putin, in felul lui badaranesc, stim unde-i sta loialitatea. Ca sa nu mai spun ca la confruntarea finala a venit complet nepregatit - in timp ce Basescu a raspuns la toate intrebarile scurt, deschis si la obiect si l-a desfiintat pe Dl. Geoana cu cartile pe fata si "pe bune".
Nu l-as vota nici in ruptul capului pe fiul securitatii de pe vremea lui Ceausescu, unul care se da drept om de caracter, dar isi bazeaza campania pe minciuni si filme trucate si face vizite private la Moscova - sau noaptea, la "mogulii" incriminati in toate partile, si toate astea in timpul campaniei electorale! Daca asta este la tine o dovada de caracter... Tot ii dai cu flota si nu mai stiu ce dosare... De acord... dar in spatele lui Geoana e un domn Iliescu si, din cate vad, nu-l injura nimeni si nici macar nu-l ia de urechi pentru nevinovatii ucisi de mineri! |
|
9am174385 50 mesaje Membru din: 26/11/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 16:58
Traiasca Presedintele.Nu l-am votat pe d-l Basescu ,asa cum nu l-au votat jumatate din participantii la vot.Din pacate in cuvantul sau s-a adresat numai celor care l-au votat pe ceilalti i-a ciuruit.
Din momentul in care v-a fi validat va fi si presedintele meu.Ce-mi doresc de la dumnealui este sa respecte si pe ceilalti care nu l-au votat.Sa-si respecte prerogativele . Sa lase Prim -Ministrul sa conduca tara ,sa lase Parlamentul sa fie organ legislativ ,sa lase presa sa scrie si bine si sa-l critice ca asta e menirea ei.Eu cred ca acest partid mare are 20 de oameni competenti,dar nepatati sa conduca aceasta tara.Nu ma indoiesc de domnia-sa ca nu are intentii bune,ca nu-si iubeste tara ,dar modul in care a reprezentat-o in ultimul mandat a lasat mult de dorit. Aerul de baiat de gasca merge dar nu la un presedinte.Spuneti-mi daca o alta tara din ue are un asemenea presedinte care sa lupte cu:Parlamentul,Presa ,mogulii ,sa promoveze atata ura si neincredere in oameni.Doresc ca D-l Presedinte sa respecte ce a promis in campanie sa traiesc mai bine si sa-mi pot reprosa cat mai repede ca l-am votat pe Geoana si nu pe D-l Basescu.
Imi place sa sper ca inca mai sunt util cuiva in viata asta ca pot ajuta pe cine-mi cere sprijinul.
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:21
La ENERGIE sunt baietii destepti si KGB ul care trebuie sa vinda ieftin cui trebuie(vezi ALRO Slatina) apoi sa cumpere statul roman mai scump si sa ne vanda noua si mai scump ca sa ne fie viata usoara.(vezi gazul metan de la rusi)
Pe seama producatorului capusaza si se imbogatesc baietii destepti protejati de parlamentarii care iau comisioane grase,vezi stolo,valeriu stoica si gasca. DE CE nu vorbeste nimic despre asta base,de ce nu ne spune de cel mai mare salariu din romania de 100.ooo de euro din renel??? cand va lupta cu adevarat cu mafia care-l patroneaza???
Albert Einstein
|
|
|
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:23
De la: alma_negoita, la data 2009-12-09 16:57:37Draga gabigabi, ai si tu dreptate, nu zic nu! Dar eu stiu ca din doua rele este indicat sa-l alegi pe cel mai mic. Daca e sa cautam "purici"... iti garantez ca toata lumea are. Iar pe Dl. Geoana nu l-as vota nici in vecii vecilor - a fost mereu o aparitie eleganta, a vorbit muuuuuult si fara sa spuna nimic, iar campania lui a fost cea mai murdara posibila. Greselile pe care le-a facut au fost enorme si strigatoare la cer. Basescu nu e usa de biserica - dar, cel putin, in felul lui badaranesc, stim unde-i sta loialitatea. Ca sa nu mai spun ca la confruntarea finala a venit complet nepregatit - in timp ce Basescu a raspuns la toate intrebarile scurt, deschis si la obiect si l-a desfiintat pe Dl. Geoana cu cartile pe fata si "pe bune".draguta mea,base nu mai trebuia votat pt,simplul fapt ca a avut 5 ani in care sa demonstreze de ce e in stare,cunosti principiile dupa care cineva poate demonstra ca a facut ceva pt.tara???
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:24
De la: alma_negoita, la data 2009-12-09 16:57:37Draga gabigabi, ai si tu dreptate, nu zic nu! Dar eu stiu ca din doua rele este indicat sa-l alegi pe cel mai mic. Daca e sa cautam "purici"... iti garantez ca toata lumea are. Iar pe Dl. Geoana nu l-as vota nici in vecii vecilor - a fost mereu o aparitie eleganta, a vorbit muuuuuult si fara sa spuna nimic, iar campania lui a fost cea mai murdara posibila. Greselile pe care le-a facut au fost enorme si strigatoare la cer. Basescu nu e usa de biserica - dar, cel putin, in felul lui badaranesc, stim unde-i sta loialitatea. Ca sa nu mai spun ca la confruntarea finala a venit complet nepregatit - in timp ce Basescu a raspuns la toate intrebarile scurt, deschis si la obiect si l-a desfiintat pe Dl. Geoana cu cartile pe fata si "pe bune". m-ai ucis cu LOIALITATEA lui Basescu ! e un PUI DE CUC, amina draga ! stii ce face puiul asta ? atita se foieste,se-nvirte,pina ii da jos pe ceilalti pui ca sa ramina stapin pe cuib ! exact asa a facut cu toti partenerii lui,fie partide,fie oameni ! oare nu l-a indepartat pe dragul de Stolo ca sa-i ia locul la prezidentiale ? a mintit spunind ca-i bolnav, zmiorcanidu-se la capatiiul lui, apoi mai minte o data ca : e Santajabil.....il denunti pe prietenul tau ca-i santajabil ?! ei da, din loialitate catre tara ca sa nu ajunga pe mina unuia care nu-i cinstit ,nu-i asa ? ceea ce nu l-a impiedicat sa-l refoloseasca la ruperea din PNL a unei bucatele pe care si-a atasat-o in coada PD- L si, parca mai in noe. anul trecut " santajabilul " Stolo a fost prim-ministru desemnat cale de vreo 5 zile ! toate astea, ptr. voi nu a insemnat absolut nimic,vi se pare Normal.....ptr. noi este esential - asta-i diferenta dintre noi si voi ,care sunteti mai laxi la capitolul moralitate si decenta !....vezi ca nu m-am referit la loialitatea fata de sotia sa, da ?
|
|
CIPRIOTU 1445 mesaje Membru din: 9/11/2008 Oras: Odorheiul Secuiesc |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:28
De la: gabigabi, la data 2009-12-09 16:08:17Romaniei cu 1 dolar bucataDe la: ili_stoica, la data 2009-12-09 15:36:13DE CE AM VOTAT BASESCU PRESEDINTE ! Posted mai 17, 2007 Filed under: Trdtori | traian basescu a vandut 16 nave cu 1 dolar bucata. Analiznd actele Dosarului Penal cu numarul de mai sus, constat: La data de 11.04.1991, la Oslo, Norvegia, a fost semnata o Scrisoare de intentie privind cooperarea pentru rezolvarea problemelor privind ridicarea standardului tehnic al echipamentelor de descarcare din terminalul de minereu al Portului Constanta. Aceasta scrisoare a fost semnata de catre secretarul de stat Traian Basescu din partea Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Amenajarii Teritoriului (pe de o parte) si T.E. KLAVENESS directorul general al societatii KLAVENESS CHARTERING OSLO (pe de alta parte). Cosemnatar al acestei scrisori de intentie a fost si Compania de Navigatie Maritima PETROMIN SA Constanta, prin directorul general Calin Marinescu. Din continutul scrisorii rezulta ca se va crea o societate mixta care va obtine finantarea necesara, urmnd sa primeasca conditii preferentiale la transportul minereului de fier prin Portul Constanta, la rate de navlu ce urmau sa fie agreate. Navlul este pretul platit de navlositor (expeditor al unor marfuri) catre navlosant (compania de transport) pentru transportul pe nava al unor marfuri catre un beneficiar. Acest navlu se stabileste printr-un contract de transport naval. Tot la 11.04.1991, la Oslo s-a semnat o a doua scrisoare de intentie de catre PETROMIN SA Constanta, prin directorul general Calin Marinescu si societatea KLAVENESS, din continutul careia se desprinde necesitatea nfiintarii unei societatii mixte care va fi centrul comercial al cooperarii dintre cele doua parti si operatoare de nave, activitatea urmnd a fi desfasurata de personalul romn si norvegian. La 24.05.1992, apare o hotarre a Consiliului mputernicitilor Statului din PETROMIN SA, prin care se decide vnzarea a 16 nave aflate n patrimoniul PETROMIN unor societati proprietare de unica nava, n vederea obtinerii si garantarii unui mprumut de 45 milioane de dolari de la CRISTIANIA BANK OSLO, necesar retehnologizarii acestor nave. La 11.08.1992, ministrul Transporturilor Traian Basescu prezinta situatia economico-financiara a PETROMIN SA, din care rezulta necesitatea unui credit extern n valoare de 45 milioane de dolari, care urma sa fie folosit pentru retehnologizarea unui numar de 16 nave ce apartineau patrimoniului acestei companii. Aceasta nota a fost naintata Ministerului Finantelor n vederea unui aviz consultativ. Acest aviz consultativ s-a solicitat n baza Decretului nr. 52/30.05.1975 privind participarea unitatilor economice la societati mixte n strainatate, conform caruia avizarea de catre Ministerul Finantelor din punct de vedere financiar si al eficientei propunerilor ministerelor si celorlalte organe centrale privind constituirea, organizarea si functionarea societatilor mixte cu sediul n strainatate era o conditie sine qua non. n raportul naintat Ministerului Finantelor, ministrul Transporturilor Traian Basescu a propus nfiintarea unei companii holding cu sediul n Liberia (capitala Monrovia) cu 16 companii subsidiare proprietare de unica nava care ar fi purtat numele navelor romnesti si care ar fi adus PETROMIN SA Constanta un beneficiu de 23,5 milioane de dolari. La data de 14.10.1992, Ministerul Finantelor avizeaza nota ministrului Transporturilor, cu urmatoarele observatii: * sa fie eliminata neconcordanta aparuta ntre hotarrea Consiliului mputernicitilor Statului al PETROMIN SA si nota ministrului Transporturilor si sa se precizeze n mod expres ca cele 16 nave ramn proprietatea integrala a PETROMIN SA; * sa se insiste pentru reducerea valorii garantiei mprumutului, avnd n vedere ca nivelul propus era considerat exagerat (garantie de 200% fata de valoarea mprumutului). Concomitent cu aceste demersuri interne, la data de 11.06.1992, n Liberia ia nastere o societate comerciala, cu obiect de activitate generic, cu actiuni la purtator fara valoare, cu 5 fondatori cetateni liberieni, dintre care unul era reprezentantul acesteia si detinatorul unei actiuni la purtator fara valoare. Asadar, sediul societatii era n Liberia, fondatorii erau cetateni liberieni, iar societatea s-a nfiintat cu aprobarea Ministerului Liberian de Externe, conform legislatiei specifice acelei tari. La aceeasi data, de 11.06.1992, cei 5 fondatori ai societatii liberiene demisioneaza, unicul detinator al actiunii la purtator cesioneaza drepturile sale pentru PETROMIN SA, iar societatea liberiana preia numele PETROMIN OVERSEAS INC.. Trebuie subliniat ca directorii acestei societati (de nationalitate liberiana, cu sediul n Liberia si nfiintata conform regulilor din acea tara) erau directorii societatii PETROMIN ROMNIA: Marin Lupu, Cristina Romanescu, Mariana Muscat, Dan Ionescu si Constantin Bobes toti formnd board of directors al societatii liberiene. La data de 20.08.1992 directorii societatii liberiene PETROMIN OVERSEAS INC. modifica statutul societatii si transforma actiunile la purtator fara valoare ntr-un numar de 1.000 de actiuni cu valoare. Aceasta modificare s-a realizat conform legislatiei liberiene, cu aprobarea Ministerului Liberian de Externe (ntruct era vorba despre o societate de nationalitate liberiana), nsa semnaturile de pe actul de modificare a contractului de societate au fost legalizate de notari romni, din Constanta, fapt ce contravine Legii Notarilor Publici, unde se prevede necesitatea unei supralegalizari de la Ministerul Justitiei. Dupa constituirea acestei societati n modurile mai sus aratate, PETROMIN ROMNIA a devenit detinatorul a 100% din actiunile PETROMIN OVERSEAS INC., iar societatea liberiana PETROMIN OVERSEAS INC. era detinatoarea a 100% din actiunile societatilor proprietare de unica nava, de asemenea de nationalitate liberiana. Toate aceste operatiuni nu au fost efectuate conform dispozitiilor legale, iar societatile din Liberia nu aveau caracter de societate mixta, asa cum initial se stabilise. Un argument suplimentar al acestei idei este bazat si pe faptul ca nu au fost solicitate sau obtinute aprobarile necesare nfiintarii unor societati mixte n strainatate: * Decretul nr. 52/1975 prevede n art. 13 aprobarea Guvernului Romniei pentru nfiintarea de societati mixte n strainatate, binenteles dupa obtinerea avizului Ministerului Finantelor; * conform regulamentului Bancii Nationale a Romniei, nfiintarea n Liberia a unor companii holding si a unor companii proprietare de unica nava, cu capital mixt participare romneasca trebuia efectuata n baza unei autorizatii prealabile eliberate de Banca Nationala a Romniei, nsotita de raportari ulterioare, n conditiile stabilite de Normele BNR de aplicare a prevederilor privind operatiunile curente si transferurile de capital cu mijloace de plata straine; * conform Decretului nr. 210/1960 privind regimul mijloacelor de plata straine, n art. 17 se stipuleaza ca importul si exportul de actiuni snt supuse autorizarii BNR, iar n art. 18 se arata ca actele juridice efectuate fara autorizare snt nule de drept independent de sanctiunile penale; * n anul 1992 anul derularii operatiunilor sus-mentionate nu existau conventii de evitare a dublei impuneri sau acorduri privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor ntre Romnia si Liberia. n context trebuie subliniat ca Liberia se afla la acea data de peste 10 ani ntr-un sngeros razboi civil care a distrus tara. Dupa realizarea tuturor acestor formalitati, CNM PETROMIN a vndut societatii liberiene PETROMIN OVERSEAS INC. un numar de 16 nave, mineraliere, de mare tonaj, pe baza unui act numit bill of sale la pretul de 1 dolar/nava. Conform legislatiei maritime internationale, vnzarea unor nave se realizeaza printr-un act intitulat memorandum of agreement, care are ca anexa si bill of sale. nsa, la vnzarea navelor trebuiau obtinute aprobarile specifice vnzarii unor active de la o societate cu capital de stat de la Guvernul Romniei, Ministerul Finantelor si Banca Nationala a Romniei. Trebuie subliniat ca n anul 1992 nu exista Fondul Proprietatii de Stat, iar vnzarea de active de la societatile de stat se realiza prin Hotarre de Guvern, pe baza unor aprobari ale institutiilor guvernamentale. Asadar, bill of sale a 16 mineraliere romnesti, la pretul de 1 dolar/nava, nu s-a emis conform legislatiei interne romnesti. nsa acest act era de natura a transfera proprietatea navelor catre societatea cumparatoare PETROMIN OVERSEAS INC. Liberia. Ulterior, aceasta societate le-a vndut societatilor liberiene proprietare de unica nava, la acelasi pret, de 1 dolar/nava. Conform raportului Curtii de Conturi din 30.11.1995, naintat Parlamentului Romniei, transmiterea dreptului de proprietate catre companiile subsidiare s-a realizat prin aceste bill of sale. Totodata, raportul scoate n evidenta nerespectarea prevederilor legale privind vnzarea unor active din patrimoniul unei societatii de stat, ct si caracterul vadit formal si nelegal al vnzarii la doar 1 dolar/nava de catre CNM PETRONIM Romnia. Vnzarea unor nave trebuia reflectata n radierea acestora de la Capitania Portului Constata. Conform Decretului Consiliului de Stat nr. 443/1972 privind navigatia civila, scoaterea din evidenta a navelor si pierderea pavilionului romnesc se realizau doar n doua cazuri principale: * pierderea nationalitatii romne prin transmiterea dreptului de proprietate a navei (vnzare, donatie); * casarea, dezmembrarea si pierderea navei n urma unui naufragiu, incendiu sau alte mprejurari. Exista o singura situatie cnd navele puteau fi mprumutate unei alte societati de nationalitate straina, li se retragea pavilionul romnesc, dar aceasta era doar o masura temporara, care nu scotea nava din patrimoniul societatii-mama. Aceasta situatie este reflectata de contractul de bare-boat n baza caruia societatea proprietara mprumuta nava unei societati straine, aceasta din urma avea dreptul de a arbora pavilionul tarii respective (cu toate consecintele juridice decurgnd din aceasta), nsa aceste aspecte aveau caracter temporar si niciodata nu priveau scoaterea din patrimoniul societatii-mama a navelor. ntruct, asa cum aratam anterior, navele fusesera vndute prin bill of sale de PETROMIN, cu nerespectarea dispozitiilor legale, dar societatea cumparatoare PETROMIN OVERSEAS avea nevoie sa arboreze pavilion liberian navelor romnesti cumparate, pe de o parte pentru a-si desfasura activitatea si, pe de alta parte, pentru a obtine credit n vederea modernizarii de la banca CRISTIANIA OSLO, ministrul Transporturilor Traian Basescu a emis doua ordine prin care dispunea, n contra dispozitiilor legale de la acea data, arborarea pavilionului liberian catre cele 16 nave. Mai mult, o data comunicate ordinele Capitaniei Portului Constanta n vederea efectuarii mentiunilor specifice, capitanul-sef a constatat inexistenta respectarii dispozitiilor legale n privinta schimbarii pavilionului; nsa, pentru respectarea ordinului ministrului si pentru atribuirea unui caracter legal acestei operatiuni, a inserat n evidentele Capitaniei faptul ca navele ar fi fost obiectul unor contracte de bare-boat, lucru fals, ntruct acestea fusesera vndute prin bill of sale. Astfel, s-a ajuns la situatia de radiere a navelor din evidenta Capitaniei Portului Constanta, s-a ajuns la arborarea pe cele 16 nave a unui pavilion strain, situatie n care PETROMIN Romnia nu a mai calculat taxele aferente acestor nave conform Legii nr. 27/1994. nsa, ntruct bill of sale (act de vnzare) nu a fost evidentiat la Capitanie sau n evidenta contabila a PETROMIN, desi navele se aflau n proprietatea unei alte societati PETROMIN OVERSEAS Liberia acestea au ramas n fapt evidentiate n patrimoniul PETROMIN Romnia, care a suportat cheltuielile cu amortizarea acestor imobilizari corporale. Mai mult, creditul solicitat pentru modernizarea acestor nave 45 milioane de dolari si, ulterior, nca 4 milioane de dolari a fost ncasat si folosit de PETROMIN OVERSEAS Liberia, nsa ratele scadente achitate de PETROMIN Romnia. Navele au fost folosite n acest mod pna n anul 1997, cnd, urmare a nfiintarii Fondului Proprietatii de Stat, s-a decis vnzarea, de aceasta data cu respectarea tuturor dispozitiilor legale, a celor 16 nave. ntre timp, ministrul Transporturilor Traian Basescu emite o serie de legi care modifica pe cele nerespectate n anul 1992 la ntocmirea bill of sale si la realizarea transferului de proprietate catre societatea liberiana. ntre timp, n Liberia a continuat razboiul civil, capitala Monrovia fiind n ruine, iar Consiliul de Securitate al ONU a impus un sever embargou militar. Aceste elemente au determinat Fondul Proprietatii de Stat sa vnda cu respectarea formelor legale navele unor alte societati de la care, de aceasta data, sa primeasca un pret apropiat valorilor comerciale. n context, trebuie subliniat ca doar valoarea a 4 mineraliere ajungea la peste 113 milioane de dolari. Asadar, conform unei Note de fundamentare a FPS, ntocmita de Alin Giurgiu, Gheorghe Parca, Sergiu Serbotei si Mariana Timotei, avizata de directorul Directiei Juridice din FPS, se afirma ca cele 16 nave erau n contract de bare-boat (lucru fals) si se autorizeaza vnzarea acestor nave cu plata n rate. La 13.07.2000, Consiliul de Administratie al FPS prezidat de Radu Srbu decide n unanimitate, prin Hotarre, vnzarea celor 16 nave, iar pentru un numar de 4 nave (Comanesti, Carbunesti, Fortune 22 si Boblna) vnzarea n rate pentru societatea Corona Shipping International SRL Romnia. Hotarrea Consiliului de Administratie al FPS este data cu ignorarea prevederilor legale: * vnzarea n rate a unor active ale unei societati de stat se realiza, ca o exceptie de la vnzarea cu plata integrala, doar pentru ntreprinderile mici si mijlocii; * conform Legii nr. 133/1999 privind IMM-urile, acestea trebuiau sa aiba un numar minim de salariati, iar la ncheierea exercitiului financiar pe anul anterior angajarii ntr-un contract de vnzare-cumparare trebuiau sa aiba o cifra de afaceri indicata de lege; * societatea CORONA SHIPPING nu intra n categoria IMM-urilor din mai multe considerente: - nu avea salariati cu contract de munca sau conventii civile depuse la Camera de Munca Constanta; - nu depusese bilant contabil la 31.12.1999 si, conform declaratiei date de administratora Felicia Tipa, nu desfasurase activitate comerciala de la nfiintare pna n 1999, deci nu ndeplinea conditia unei cifre de afaceri conform Legii nr. 133/1999. * toate aceste aspecte au fost ignorate de reprezentantii FPS, care au vndut 4 nave, n rate, societatii CORONA SHIPPING INTERNATIONAL SRL; * trebuie mentionat faptul ca la data vnzarii navele erau proprietatea unei societati straine PETROMIN OVERSEAS Liberia care le-a achizitionat prin bill of sale, conform celor aratate mai sus. Asadar, FPS a decis vnzarea unor active apartinnd unei societati de nationalitate liberiana; * chiar daca s-ar invoca faptul ca PETROMIN Romnia era titulara a peste 99% din actiunile PETROMIN OVERSEAS Liberia, acest fapt nu ndreptateste FPS sa vnda active ale societatii liberiene, ci, eventual, putea scoate la licitatie actiunile respective. Ceea ce nsa frapeaza este faptul ca, desi hotarrea CA al FPS de vnzare a navelor este din 13.07.2000, aceste nave fusesera vndute n luna aprilie 2000, fara a exista o hotarre FPS, unor societati din Cipru, China, Singapore s.a. Stadiul dosarului Dosarul penal privind situatia mai sus expusa a fost instrumentat de IGP pna n anul 1997, dupa care s-a dispus declinarea cauzei la Parchetul de pe lnga Curtea Suprema de Justitie, ntruct faptele vizau persoane care, la acea data, ndeplineau o functie publica de stat. Cauza a fost nregistrata sub numarul 167/P/1999 la Sectia de urmarie penala si criminalistica, ultimul act efectuat n cauza fiind ordonanta din 30.04.1999 al d-lui procuror-sef adjunct Ion Adam, prin care s-a dispus nceperea urmaririi penale sub aspectul savrsirii infractiunii prevazute de art. 248 C.P. fata de functionarii PETROMIN si fata de cei din conducerea Ministerului Transporturilor. Cu toate acestea, cauza a ramas n instrumentare la Parchetul de pe lnga Curtea Suprema de Justitie, n perioada 1997 pna n prezent. Cercetarile au fost reluate de ofiteri IGP (general Bogdan si maior Toporan), iar materialul probator al cauzei este structurat la acest moment n 113 volume si 25 bibliorafturi legislatie specifica. Totodata, n prezent, este n curs de desfasurare o expertiza contabila, realizata de specialisti ai Ministerului Finantelor pentru a stabili prejudiciul cauzat Statului Romn si PETROMIN SA prin realizarea actiunilor mai-sus prezentate. La data de 09.01.2002, mpreuna cu ofiterii din cadrul IGP am stabilit cercul persoanelor ce urmeaza a fi audiate si cercetate: Traian Basescu (fost ministrul al Transporturilor), Constantin Teodorescu, Serban Cucu, Marin Lupu, Romanuel Posedaru (toti reprezentanti ai Consiliului mputernicitilor Statului din PETROMIN Romnia), Virgil Toanchina (reprezentant al PETROMIN pe lnga KLAVENESS OSLO si CRISTIANIA OSLO), Cristina Romanescu, Mariana Muscat, Dan Ionescu, Constantin Bobes (membri ai board of directors PETROMIN OVERSEAS INC.), Radu Srbu, Alin Giurgiu, Gheorghe Parca, Sergiu Serbotei, Mariana Timotei, membrii CA ai FPS, directorul Directiei Juridice din FPS, Marcel Bardas, Kaunz Werner (director general si director comercial ai PETROMIN n anul 2000), Felicia Tipa si Gheorghe Veriotti (reprezentanti ai SC CORONA SHIPPING SRL Romnia). Totodata, vor fi audiati notarii din Constanta care au legalizat actele societatilor comerciale liberiene n Romnia si se vor ridica si conserva actele falsificate n original. Am stabilit, totodata, ca pna la data de 1.02.2002 sa se finalizeze Nota de constatare a Ministerului Finantelor ori sa fie ntocmita o nota de constatare cu concluzii provizorii pentru a putea analiza si a dispune masuri suplimentare spre verificare. Am dispus ca pna la 10.02.2002 sa se constituie dosare distincte pentru fiecare dintre cele 16 nave ce formeaza obiectul dosarului, pentru a se putea stabili cu usurinta transferul dreptului de proprietate, circuitul actelor, implicatiile financiar-fiscale pentru fiecare nava si situatia acestor nave n prezent. Totodata, se va ntocmi dosar distinct pentru societatea PETROMIN OVERSEAS Liberia, cu referire la actele de constituire, de contractare a creditului de la CRISTIANIA BANK OSLO, n vederea probarii aspectelor ce urmeaza a fi constatate financiar-fiscal. Ulterior acestor masuri, pe data de 10.02.2002, dupa analizarea ntre timp a cauzei si a punctelor ce urmeaza a fi avute n vedere, se va proceda la audierea tuturor persoanelor indicate. n prezent, ofiterii de Politie din cadrul IGP si desfasoara activitatea la sediul PETROMIN Constanta mpreuna cu reprezentantul Ministerului Finantelor. Despre aceasta cauza exista date cunoscute de general Sorescu, Ioan Rus ministrul de Interne, si Adrian Nastare primul-ministru al Romniei. Au fost solicitate relatii personale domnilor Ovidiu Musetescu si Mircea Geoana. Parchetul de pe lnga Curtea Suprema de Justitie, Sectia de combatere a coruptiei si criminalitatii organizate 1 comentariu pn acum |
|
aminav2001 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:43
draga gabigabi, pune-ti ochelarii draga mea ca nu vb cu amina, eu nu am postat nimic, este cu totul altcineva, alma sau asa ceva!
ochii mari!
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:49
De la: aminav2001, la data 2009-12-09 17:43:46draga gabigabi, pune-ti ochelarii draga mea ca nu vb cu amina, eu nu am postat nimic, este cu totul altcineva, alma sau asa ceva! corect : ALMA ,nu AMINA ....dar,ce importanta adrisantul in acest caz ? subiectul scrisorii e important si iata ca, din "greseala" ,a ajuns si la tine ! |
|
Fosta membra 9am.ro 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 17:59
De la: gabigabi, la data 2009-12-09 17:24:20De la: alma_negoita, la data 2009-12-09 16:57:37Draga gabigabi, ai si tu dreptate, nu zic nu! Dar eu stiu ca din doua rele este indicat sa-l alegi pe cel mai mic. Daca e sa cautam "purici"... iti garantez ca toata lumea are. Iar pe Dl. Geoana nu l-as vota nici in vecii vecilor - a fost mereu o aparitie eleganta, a vorbit muuuuuult si fara sa spuna nimic, iar campania lui a fost cea mai murdara posibila. Greselile pe care le-a facut au fost enorme si strigatoare la cer. Basescu nu e usa de biserica - dar, cel putin, in felul lui badaranesc, stim unde-i sta loialitatea. Ca sa nu mai spun ca la confruntarea finala a venit complet nepregatit - in timp ce Basescu a raspuns la toate intrebarile scurt, deschis si la obiect si l-a desfiintat pe Dl. Geoana cu cartile pe fata si "pe bune". Nu am inteles ce legatura are mesajul tau cu al meu - eu n-am spus nimic de Stolojan (pentru care am toata cinstea si admiratia), santajisti s.a.m.d. Si n-am inteles despre care "voi" si "noi" era vorba. Oricum, pana una - alta nu am citit de la tine nici macar un rand care sa exprime motivele pentru care Geoana ar fi mai bun presedinte decat Basescu. Nu ma mai lua de la descalecat, ca nu are nici un rost! Vorbim despre ce se intampla acum si consecintele actiunilor prezente - nu de ce s-a intamplat acum cand era gaina ou!!! Nu poti merge inainte privind inapoi! |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 18:13
legatura,draga @alma este LOIALITATEA lui Basescu de care faci tu vorbire,ca doar ti-am citat postarea si poti face legatura,daca vrei ....daca nu, nu !
Alma draga, viitorul incepe Ieri ! tot ce suntem AZI este rezultatul tuturor actiunilor trecute si ce s-a construit pe frauda si minciuna in 6 dec., isi va face simtit efectul Miine ....peste 5 ani ! P.S . daca n-ai citit nimic din motivatia mea ptr. Johannis- Geoana, inseamna ca nu te-a interesat subiectul.....s-a ajuns la pg 377 si scriu si scriu de pe la pg 2 ; daca te interesa ,aveai ce citi din ce s-a tot scris de'alungul timpului pe aici si ai fi si cunoscut personajele combatante de pe aici ,cu parerile lor pro si contraB! |
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 18:39
De la: Dorinel, la data 2009-12-09 15:16:07Lovitura de teatru: PNL il va propune pe Crin Antonescu prim-ministru. De cand cel clasat pe locul trei este "castigatorul acsetor alegeri" ? Fugi cu pluta !
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 19:05
De la: florinpreda999, la data 2009-12-09 17:21:24La ENERGIE sunt baietii destepti si KGB ul care trebuie sa vinda ieftin cui trebuie(vezi ALRO Slatina) apoi sa cumpere statul roman mai scump si sa ne vanda noua si mai scump ca sa ne fie viata usoara.(vezi gazul metan de la rusi)pt.doamna care-l stimeaza pe frankesteinstolo,pune-ti mana si cititi
Albert Einstein
|
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 3/12/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 19:19
De la: mytcor, la data 2009-12-09 00:40:07...se spune c Dl.M.Geoan, ar fi fost s-i testeze IQ-ul !... dupa vb tale am inteles ca gioana a evoluat in minus? e destept tipul asta ....eu propun sa l votam
|
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 3/12/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 19:28
De la: preda_dan2002, la data 2009-12-09 14:47:31eu de fapt nu inteleg altceva:chiar atat de tampiti suntem sa ne invartim numai in jurul acelorasi personalitati de carton si chiar nu putem sa scoatem altii la rampa ? vb te rog la persoan intai singular nu la plural.....pe romaneste la persoan ta"chiar atat de tampiti suntem " |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:23
De la: 9am129569, la data 2009-12-09 16:29:01Prieteni stiti dece M Geoana nu a fost votat de diaspora? In timp ce a fost ministru de externe , a privilegiat numai numai corpul diplomatic, uitand de personalul tehnico administrativ, favorizandu i cu salarii mari, pensii speciale, medicamente gratuit...etc.Asa uita si de popor daca era presedinte.PaaaRepeta dupa mine: "Sa ma trasneasca Dumnezeu daca eu nu va spun adevarul !"
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:30
De la: Silviu, la data 2009-12-09 18:39:16Este castigatorul moral al acestor alegeri ...De la: Dorinel, la data 2009-12-09 15:16:07Lovitura de teatru: PNL il va propune pe Crin Antonescu prim-ministru. Dar, repet, ... mai bine in opozitie pentru integritatea PNL-ului, ceea ce aproape cred ca se va intampla, si sa treaca de parlament un guvern exclusiv PDL sau PDL-UDMR. Nu pot fi de acord sa se tegiverseze la nesfarsit formarea unui guvern. Asta ne va aduce mari prejudicii economice si sociale in 2010.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1078 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:35
De la: gabigabi, la data 2009-12-09 17:24:20De la: alma_negoita, la data 2009-12-09 16:57:37Draga gabigabi, ai si tu dreptate, nu zic nu! Dar eu stiu ca din doua rele este indicat sa-l alegi pe cel mai mic. Daca e sa cautam "purici"... iti garantez ca toata lumea are. Iar pe Dl. Geoana nu l-as vota nici in vecii vecilor - a fost mereu o aparitie eleganta, a vorbit muuuuuult si fara sa spuna nimic, iar campania lui a fost cea mai murdara posibila. Greselile pe care le-a facut au fost enorme si strigatoare la cer. Basescu nu e usa de biserica - dar, cel putin, in felul lui badaranesc, stim unde-i sta loialitatea. Ca sa nu mai spun ca la confruntarea finala a venit complet nepregatit - in timp ce Basescu a raspuns la toate intrebarile scurt, deschis si la obiect si l-a desfiintat pe Dl. Geoana cu cartile pe fata si "pe bune". ''Noi si voi''? Adica romani si romani? Deci,poporul roman a dezamagit marele partid liberal...ce facem.spanzuram poporul roman? Sau mai bine il expulzam(dupa ce interzicem votul in diaspora)? S-a investit prea mult emotional in aceste alegeri, |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:39
De la: ultimulDoN, la data 2009-12-09 19:19:08Geoana nu a evoluat deloc, ba dimpotriva, a cazut in ridicol dupa faza cu contestarea alegerilor - nu ca n-ar avea dreptate, dar sansele sa se dovedeasca fraudate peste 100000 de voturi ... aproape ca este nula.De la: mytcor, la data 2009-12-09 00:40:07...se spune c Dl.M.Geoan, ar fi fost s-i testeze IQ-ul !... Pentru binele acestui partid, pe numele lui de ''cununie'' PSD, Geoana sa se dea la ''fund'' ... si sa fie indepartati ''baietii'' ce au o legatura pana la moarte cu comunismul si coruptia; nu e nevoie sa le repet numele. Eu nu vreau sa dispara de pe esicherul politic acest partid de stanga, ar dauna grav democratiei si societatii romanesti in ansamblu, dar nici nu-l mai vreau reprezentat de acesti oameni.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1078 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:42
De la: Dorinel, la data 2009-12-09 20:30:22De la: Silviu, la data 2009-12-09 18:39:16Este castigatorul moral al acestor alegeri ...De la: Dorinel, la data 2009-12-09 15:16:07Lovitura de teatru: PNL il va propune pe Crin Antonescu prim-ministru. Mos Craciun tocmai ti-a indeplinit dorinta:PNL in opozitie. |
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:44
O admir pe Alma Negoita si-i respect parerea si lui Gabi Gabi. Nu va mai contrariati fetelor ca fiecare gandeste in felul lui si culmea ca fiecare crede ca are dreptate .Sant in viata simpati si antipatii, asa ca asta e situatia . Cand esti in democratie trebuie sa respecti parerea fiecaruia.
GINA
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:44
De la: xyz, la data 2009-12-09 20:42:40De la: Dorinel, la data 2009-12-09 20:30:22De la: Silviu, la data 2009-12-09 18:39:16Este castigatorul moral al acestor alegeri ...De la: Dorinel, la data 2009-12-09 15:16:07Lovitura de teatru: PNL il va propune pe Crin Antonescu prim-ministru. Acum la treaba portocaliilor ... si aratati-le romanilor ce puteti .... !!!!
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:45
De la: 9am076753, la data 2009-12-09 20:44:07O admir pe Alma Negoita si-i respect parerea si lui Gabi Gabi. Nu va mai contrariati fetelor ca fiecare gandeste in felul lui si culmea ca fiecare crede ca are dreptate .Sant in viata simpati si antipatii, asa ca asta e situatia . Cand esti in democratie trebuie sa respecti parerea fiecaruia.Bine zici .... in democratie ! Sa-i spui si lui Basescu asta ....
|
|
sea_shell 418 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:48
"Campania Geoana de Dragos-Paul Aligica HotNews.ro Miercuri, 9 decembrie 2009, 14:13 Liberalismul economic pare sa fi castigat la diferenta mica in fata urmasilor comunistilor lui Ceausescu in alegerile prezidentiale de duminica, din Romania, prin victoria lui Traian Basescu in fata lui Mircea Geoana, comenteaza Wall Street Journal. Potrivit unor surse citate de WSJ, scriu agentiile romane de stiri, liderul social-democrat a fost candidatul preferat atat de Moscova, cat si de Washington. Autorul randurilor de mai jos este unul dintre cei care au tinut ca prietenii de la WSJ sa marcheze explicit si public acest ultim fapt, printr-o observatie care, daca am inteles corect de la ei, probabil va fi reluata curand intr-o forma mai elaborata si in Wall Street Journal Europe. Sa explicam. Neavand nici timpul, nici mijloacele sa le analizam in detaliu, sa ne multumim cu o schita. Strategia internationala a lui Mircea Geoana si a cartelului politico-financiar din spatele sau a avut patru teatre majore de operatiuni: Moscova, Washington DC, Bruxelles si spatiul german. Desi neclare in amanunt, lucrurile sunt evidente in privinta filierei moscovite. Ramane ca istoricii sa decida daca ceea ce s-a intamplat acolo a fost sau nu un act ce a frizat tradarea interesului national. Ramane de asemenea antologica interventia lui Traian Basescu la final de campanie relativ la o declaratie a ambasadorului Rusiei la Bucuresti, Aleksandr Ciurilin: Ma vad nevoit, si o voi face si oficial, sa il atentionez ca intr-adevar a trecut vremea Razboiului Rece si ca nu isi mai pot face centre de influenta in politica romaneasca sau, daca si le vor face, le vom reteza". In ceea ce priveste Bruxelles, operatiunile nu au avansat foarte mult pentru ca s-au lovit de trei bariere: sustinerea ferma a popularilor europeni pentru Traian Basescu, asimetria majora de calibru si credibilitate intre reprezentantii cartelului Geoana, pe de o parte, si cei ai PDL-Basescu, pe de alta si cel mai important, faptul ca din tot Occidentul, Bruxelles este locul unde situatia reala a democratiei in Romania si a luptei ei cu sistemul cartelului este cel mai bine inteleasa. Pana aici totul clar. Evolutiile pe teatrele german si american sunt insa mai complicate. Proiectul german In spatiul german, strategia a fost, evident, bazata pe ideea proiectului Johannis. Se miza astfel pe o captatio benevolentiae a cercurilor politice si mass media germane, jucand cartea etnica. In plan politic, demersurile directe ale lui Johannis au generat ceva interes si chiar entuziasm sporadic, urmate insa imediat de semne de intrebare si apoi de scepticism. (Ramane si aici ca istoricii interesati de episod sa determine masura in care, in afara de canalele personale si ale partidelor politice, Johannis a interferat si cu zona de influenta a fostului cancelar Schroeder, actualmente la Gazprom). Pragmatismul si realismul german si legatura puternica dintre partidele de dreapta germane si PDL, forjata in ultimii doi ani de colaborare, au asigurat o comunicare functionala cu echipa lui Traian Basescu, si au reprezentat, in conjunctie, o stavila destul de eficienta in calea initialului entuziasm german fata de omul proiect. In ceea ce priveste presa de limba germana, lucrurile nu au stat mult diferit. Sa dam un exemplu concret. In octombrie, printr-un agent PNL plasat in Ministerul de Externe, se organizeaza un tur al unor ziaristi de la prestigioase publicatii de limba germana, tur menit sa-i puna pe acestia in tema cu realitatile politice romanesti. Bineinteles, lucrurile au fost setate astfel incat sa se suprapuna exploziei proiectului Johannis pe scena romaneasca. Foarte curand, ziaristii in cauza au sesizat un pattern in selectia interlocutorilor cu care erau pusi in contact, oameni ce, in activitati legate de societatea civila, ca fosti ministri sau ca analisti la Realitatea TV, erau radical-ostili lui Basescu si care, mai mult, foloseau in mod dubios aceleasi sintagme si limbaj. Fapt suficient sa genereze eforturi suplimentare din partea unor membri ai delegatiei. O discutie informala, in afara programului, cu un Valeriu Stoica si apoi cu cativa ziaristi independenti (inclusiv de la Hotnews.ro) a adus cateva lamuriri necesare, echilibrand perceptia nemtilor asupra realitatilor politice locale. Un episod tipic deci pentru mai multe incidente similare in deznodamantul lor. Una peste alta, filiera germana, presupus mobilizata de ideea proiectului Johannis si de proiectul ambulant in sine, nu s-a materializat in sustinerea navalnica anticipata. Prezenta austro-germana in campanie a fost mai mult decat discreta, ea nemanifestandu-se dincolo de parametrii normali ai unor colaborari prestabilite vizand organizarea unor inofensive evenimente publice de interes general de catre Fundatia Konrad Adenauer la Bucuresti in cooperare cu Institutul de Studii Populare sau CADI. Mai ramane operatiunea americana. Washington DC Vorbim despre zona forte a lui Mircea Geoana. De legaturi personale puternice forjate in anii in care a fost ambasador la Washington. Anii unei administratii Democrate. Or, la Washington, in momentul in care Geoana devine candidat prezidential, tocmai se instaleaza o noua administratie Democrata. Pe trena lui Obama vin tot felul de vechi cunostinte. Multi vorbesc mult. Multi promit multe. Talk is cheap. (Un lucru pe care il inveti traind in Washington este ca pe power-brokerii de acolo nu-i costa nimic sa parieze pe diferiti potentiali lideri din alte tari. Daca acestia nu castiga, asta e... Daca insa catiga, sunt o sursa sigura de contracte de lobby si consultanta.) Suntem in plina Obama-manie, inaintea prabusirii mitului in derizoriu. Fiecare stat al lumii isi are un Obama al sau, omul providential, omul schimbarii. Nu cumva Mr. Geoana este Obama Carpatilor? Raspunsul, intre amicii de la Washington, este: Absolutely yes! Nu costa nimic sa spui ca Da, domnule, pastrand proportiile, Mircea este un fel de Barak: Yes, we can! Si astfel, in contextul in care administratia Obama face gafa dupa gafa in chestiunile legate de Estul Europei, deschizand o nisa surprinzatoare influentei ruse in zona, si trimitand in stare de alerta maxima si supra-solicitare ambasadorii Est Europeni din Washington, vedem conturandu-se pe malul Potomakului, la mijlocul anului 2009, o evolutie foarte interesanta. Pe de o parte, avem un efort condus la ambasada Romaniei de ambasadorul Adrian Vierita, in care reprezentatii Romaniei fac in coordonare cu ambasadele Poloniei, Cehiei si ale celorlalte tari Est Europene eforturi disperate ca sa incetineasca tavalugul de erori si neintelegeri in politica externa americana fata de regiune. Pe de alta parte, avem intr-un univers paralel, un efort de consolidare al unui lobby pro-Geoana. Pe de o parte, avem eforturile reprezentantilor Romaniei pe linie diplomatica, militara si de informatii in a se coordona cu ceilalti est-europeni si structurile de la Departamentul de Stat si de la Pentagon pentru a prezenta un front comun in fata consecintelor rateurilor de politica externa ale administratiei Obama. Consecinte ce devin brusc vizibile public pe data de 17 septembrie, vizibilitate amplificata inzecit si de istorica gafa de PR si comunicare in decizia privind scutul anti-racheta. Pe de alta parte, avem agitatia amicilor d-lui Geoana in a promova cu insistenta proiectul Barakului Carpatin si de a face planuri privind viitoarele decade de colaborare mutual-constructiva cu acesta. Exemplar pentru acest demers este vizita d-lui Cosmin Gusa la Washington. Intensitatea sustinerii de care d-l Geoana s-a bucurat in Partidul Democrat poate fi usor descifrata din agenda intalnirilor aranajate de amicii sai pentru pitorescul personaj mai sus amintit. Acest Austin Powers-International Man of Mistery, Varianta Pan-Ortodoxa, a ajuns, conform propriilor declaratii, coroborate cu surse din Washington, pana la Casa Alba unde a fost primit de consilieri ai Vice-Presedintelui Joe Biden. Ce mesaj aduce cu el? Evident, asa cum se cade unui agent de profil, o dezvaluire senzationala: prefraudarea alegerilor. Mesaj bine corelat cu mesajul ProDemocratia in tara, credibila sursa a societatii civile. Asta in caz ca vreun american mai avea cumva vreo indoiala de adevarul revelatiilor facute de colaboratorul d-lui Geoana. (Este o discutie separata cum poate fi calificat: (a) in general, demersul de a pune sub semnul intrebarii elementul fundamental al mecanismelor democratice in tara ta, ante factum, fara nicio dovada; si (b) in particular, de a face asta fata de o administratie recunoscuta pentru fragilitatea judecatilor si pentru reactiile ce eludeaza logica real-politik-ului traditional la Washington). Ilustrarea miscarilor pe frontul american poate continua. De la aparitia si circulatia unor publicatii anti-Basescu in engleza (pe piata americana, ar fi mult spus) la desanturi publicistico-paranormale in sens invers, de la Washington la Bucuresti. Sau poate, de ce nu, ezitarile ambasadorului american la Bucuresti de a juca hotarat pro-reformisti (We do not have a dog in this fight), rol pe care ambasadorul SUA, indiferent de administratie, il joaca in Romania, pot fi si ele adaugate panopliei. Scopul este insa de a ilustra, nu de a face un tablou complet. Iar ideea este clara de acum. Am desenat cadrul in care, pe fondul tot mai evidentei confuzii a administratiei Obama in Estul Europei, trebuie vazuta o declaratie, facuta aparent din senin, de catre Traian Basescu, spre finalul campaniei, privind administratia Republicana anterioara: Il respect enorm pe Bush... Bush a facut enorm pentru Romania. Concluzii Asa arata deci lucrurile pe cele patru fronturi majore ale operatiunilor internationale ale cartelului Geoana. Ce concluzii provizorii pot fi trase din aceasta sumara schita? Desigur, pare justificat sa concluzionam ca operatiunile electorale internationale ale lui Mircea Geoana nu au precedent in istoria romaneasca. Basescu si echipa sa au fost nevoiti sa faca un marcaj om-la-om, global, pentru a contracara, nu intotdeauna cu succes, manevrele mai sus indicate. Observatia ca Basescu si echipa sa s-au luptat singuri cu toata clasa politica romaneasca de la PSD la PRM si PNG via PNL, cu mogulii, cu televiziunile etc. cere o completare. Basescu si echipa sa au facut asta in conditiile in care, in mod tacit, Wahingtonul si Moscova si-au dat mana peste capul Romaniei binecuvantand candidatul social-democrat si cartelul sau. In final insa, Geoana a pierdut exact acolo unde se considera mai tare: in strainatate. Este o imensa ironie ca votul diasporei simple si pestrite a intors un rezultat tocmai acolo unde se investise in moduri fara precedent in power-brokeri de elita, lobby de mare influenta si agenti de prestigiu. O lectie memorabila data de diaspora romaneasca. Ce morala putem trage din aceasta lectie, ramane sa decidem fiecare, dupa gust. " GEOANA (GOANA)=vanzator de tara |
|
cristina_efrim 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tulcea |
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 20:54
nu pot sa cred ca ai crezut in acest proiect. Mie personal mi s-a parut a fi praf aruncat in ochii romanilor, tocmai pentru a-l face pe Basescu sa para lupul cel rau. Iar vestita alianta psd+pnl mi s-a parut de prost gust. Cum poti sa te certi timp de atata timp, iar dupa primul tur de scrutin sa va pupati si sa faceti alianta. Au crezut ca asa il vor invinge pe Basescu, dar se pare ca totusi romanii il vor pe Basescu presedinte.
Si sa-ti mai spun ceva. Sunt din Delta Dunarii, iar aceasta zona beneficiaza de fonduri pentru dezvolare, ceea ce pentru oamenii de aici este un lucru foarte bun. Si ghici acest lucru s-a intamplat in timpul lui Basescu si guvernului Boc. Lucrez la stat salariile sunt de tot rasul pentru munca depusa si totusi l-am votat pe Basesc, cu toate ca nu cred ca ne va fi mai bine, dar nu am vrut sa ma intorc in timp si sa traim ca vremea lui Ceausescu. |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 21:07
De la: cristina_efrim, la data 2009-12-09 20:54:20nu pot sa cred ca ai crezut in acest proiect. Mie personal mi s-a parut a fi praf aruncat in ochii romanilor, tocmai pentru a-l face pe Basescu sa para lupul cel rau. Iar vestita alianta psd+pnl mi s-a parut de prost gust. Cum poti sa te certi timp de atata timp, iar dupa primul tur de scrutin sa va pupati si sa faceti alianta. Au crezut ca asa il vor invinge pe Basescu, dar se pare ca totusi romanii il vor pe Basescu presedinte.ti-a crescut nivelul de trai,nu???ai devenit mai sigura de locul de munca,nu??? copiii tai traiesc,invata si se joaca mai in siguranta,nu??? multe sunt intrebarile,concluzia-i doar una,doar cretinii mai pot crede in basescu si culmea prostiei si a nesimtirii sa-l mai si voteze
Albert Einstein
|
|
|
|

e un PUI DE CUC, amina draga ! stii ce face puiul asta ? atita se foieste,se-nvirte,pina ii da jos pe ceilalti pui ca sa ramina stapin pe cuib ! exact asa a facut cu toti partenerii lui,fie partide,fie oameni ! oare nu l-a indepartat pe dragul de Stolo ca sa-i ia locul la prezidentiale ? a mintit spunind ca-i bolnav, zmiorcanidu-se la capatiiul lui, apoi mai minte o data ca : e Santajabil.....il denunti pe prietenul tau ca-i santajabil ?! ei da, din loialitate catre tara ca sa nu ajunga pe mina unuia care nu-i cinstit ,nu-i asa ? ceea ce nu l-a impiedicat sa-l refoloseasca la ruperea din PNL a unei bucatele pe care si-a atasat-o in coada PD- L si, parca mai in noe. anul trecut " santajabilul " Stolo a fost prim-ministru desemnat cale de vreo 5 zile ! toate astea, ptr. voi nu a insemnat absolut nimic,vi se pare Normal.....ptr. noi este esential - asta-i diferenta dintre noi si voi ,care sunteti mai laxi la capitolul moralitate si decenta !....vezi ca nu m-am referit la loialitatea fata de sotia sa, da ?
ochii mari!