back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1397 1398 1399 1400 1401 1402 1403 1404 1405 1406 >> Sari la pagina:

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 10:00

De la: 9am_1454, la data 2014-03-11 09:23:02Mi s-a parut interesant punctul de vedere al rusului si analogia cu Kosovo.
De aseara am vazut ca si la Targu Mures se vorbeste despre autonomia secuilor.
Si la Budapesta s-a cerut tot chestia asta pentru trei judete din ... Romania.
Realitatea titra:
Ardealul, pamant unguresc !
Opincarilor, plecati acasa !

Interesant.
Foarte interesant ce se intampla la noi sub conducerea lui Ponta.
Tariceanu, dupa aproape 6 ani de eclipsa ajunge al doilea om in stat.

Secuii atatati de Tokes au prins momentu' propice cu chestiunea ucraineana.
Ca de obicei, politicienii romani, habar nu au pe ce lume se afla si ce se intampla in jururl lor. Ei isi facusera planul pentru furat nu pentru guvernat.
Vad ca 3281 se tot intreaba dac nu stiu cine as fi eu.
Nu !
Eu sunt eu, nu ala care iti inchipui tu ca as fi, dar tu, care intrebi, cine esti ?

Dar, pe cine intereseaza cine esti tu ?

Ce credeti ca se va intampla cu cei 7 eurocenti acciza suplimentara la carburanti ?
Se va aplica ?
Nu vi s-a facut great de boul asta de Ponta ?
Asta e guvernare ?
Nici o reforma, taxe mai mari si gata treaba. Ii faci pe prosti din vorbe repetand la infinit ca-i scapi de "regimul Basescu" si-i cocosezi cu taxe ... explicandu-le ca din cauza lui Basescu trebuie sa faci asta. Despre reducerea CAS si a TVA, asta nenica, "daca situatia financiara va permite".
Pe pariu ca nu va permite ?

Vorba divertisilor:

- Eu am vrut sa fac numai bine pentru tara mea ! Daca nu s-a putut, poate ca e si vina ei ...

Cine a urmarit atent evolutia problemelor din judetele Harghita si Covasna cu siguranta a facut o legatura si a inteles ca ele apar DOAR CAND AVEM LA GUVERNARE PSD.
Oare este o simpla coincidenta ori ele sunt ,,fabricate'' in laboratorul acestui partid ?
Cum PSD are probleme cu guvernarea .....na ca apar si anumite actiuni ale minoritatii ungare.........
Din acest motiv sustin ca acest PSD este cheia problemelor interetince di tara....el le creaza pentru prostirea , prostimii.........
In realitate UDMR este anexa PSD.....

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 10:21

Pentru madame GABI.....
Ia zi fa.......acum ce simpatii mai ai.....
Esti psdista, pnlista ori ,,Tericenista''???
,

Fosta membra 9am.ro

324 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 11:09

morticeano-penalisto-pesedista, dom'e !
adica, in numele tatucului ilici, al carlanului si acolitului sau, si-al sfantului duh bolsevic, aaaaaamin !

pai, n-au fost ei membri fondatori pcr, despre regiunea autonoma maghiara de pe timpul stalinistilor, n-ai citit nimic ?
pai, se poate !?
as mai spune, dar mi-e teama sa nu deranjez neuronul vreunui mitic !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

185 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 11:29

De la: 9am_2878, la data 2014-03-12 09:46:18
De la: 9am_3281, la data 2014-03-10 16:57:00
De la: haakon, la data 2014-03-10 16:35:15
De la: gabigabi2, la data 2014-03-10 16:24:20da' INTELEGE o data, ptr. numele lui Dumnezeu : NU AM NICIO CLONA si nu ti-am scris NICIODATA in privat !
scoate-ti din cap nebuneala asta, ptr. ca e o eroare si toate judecatile tale de valoare asupra mea, ce se pot deduce din ea , sunt inevitabil, eronate !

am raportat.

dar nu am terminat.
am sa strang toate injuriiile si obscenitatile adresate de tine si black, de la retardat pana la limax si cacareaza, cu care m-ati gratulat luni de zile. si am sa editez un raport complet si complex si in ceea ce va priveste .
I'm sorry, m-ati fortat sa fac ceea ce n-am facut niciodata cu toate ca v-am suportat stoic luni de zile insinuarile grobiene, injuriile, jignirile, si nu v-am raspuns pana in momentul in care ati intrecut orice masura a minimului bun simt!

Indignare "clasica" de postac basist , care crede ca poate spune orice despre oricine oricand , dar sare in sus la cea mai mica intepatura ! ! !
Ia intreaba-ti prietenii Black Friday , Silver9am ( diii dii oriunde ai fi ) , Silviu si gabigabi2 ce limbaj aveau basistii aici pe forum acum cativa ani si adminul n-avea durere nici la basca !
Acum vad ca e foaaaaarte harnic si atent .....................

Cat de retardat trebuie sa fie un individ pentru a intelege ca ,,Basistii'' sunt cu mult mai democrati decat handicapatii care inca mai cred in regimul Ponta.?
Avem din nou dovada ca PSD este un partid stalinist sustinut de PROSTI si de catre PENALI.

Cat de grav retardat trebuie sa fii ca sa numesti democrati niste personaje care au pus jandarmii sa rupa picioarele romanilor in 2012 ?????
Sau cat de mega - jigodie poti fi ca sa lauzi guvernele Basescu care au taiat pensii si salarii la un popor sarac ????

"Daca nu lustrezi la vremea potrivita un slujitor fervent al unui regim dictatorial tocmai incheiat, acesta se va erija instantaneu in mare democrat si cunoscator al strategiilor de economie capitalista. Dar ei nu sunt decat niste propagandisti de profesie, strategi ai haosului, ai apelor tulburi, pregatiti sa-si aranjeze social beizadelele si neamurile. Treptat, societatea se polariza intr-un strat foarte restrans , transpartinic, al catorva familii de vechi nomenclaturisti, care vor avea tot...iar ceilalti, vor deveni sclavi pe plantatia celor dintai, intretinandu-le faradelegile, traiul opulent prin tari exotice si belsugul unei vieti indelungate. Altfel spus, cadavrele neingropate la timp incep sa intinereasca !"
Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 13:22

romanian.ruvr.ru

De-ce-ii-nelinisteste-Crimeea-pe-europeni???

Ca urmare a rzboiului civil din Siria declanat cu permisiunea Occidentului au murit peste 11 mii de copii, iar peste un milion triesc n taberele de refugiai, n ar domnete haosul, economia i infrastructura au fost distruse.

De ce Occidentul nu ndreapt contiina sa umanitar spre aceast catastrof cu adevrat ngrozitoare a zilelor noastre?
Sondajele de opinie, declaraiile experilor i ale politicienilor sunt ndreptate doar mpotriva Rusiei ca agresor mpotriva independenei ucrainene. La fel de puin, jurnalitii occidentali iau n considerare paralela evident Kosovo-Crimeea. ns, istoria pune singur totul la loc. Duminic ncepe referendumul de la Veneto (regiune administrativ din Italia, n care intr 7 provincii, inclusiv Veneia, Verona i Padova). Separarea de Italia este susinut de aproximativ 65% din populaia regiunii. i opinia public a nceput s se gndeasc: oare nu este nelat de politicienii duplicitari?
Experii relev c europenii nu sunt la fel de agresivi ca politicienii. Potrivit celor mai recente sondaje, nici sanciunile economice mpotriva Rusiei i cu att mai mult o intervenie militar de partea Ucrainei nu sunt susinute de un numr semnificativ de europeni. ns nu trebuie s avem iluzii n privina prudenei Occidentului, consider politologul Boris meliov. Deoarece elul final al aventurii ucrainene este acela de a alunga Rusia din zona Mrii Negre, pstrnd Crimeea n componena Ucrainei. Prin urmare este refuzat i dreptul poporului din Crimeea la autodeterminare, spre deosebire de kosovari.
Criza ucrainean a demonstrat c Occidentul examineaz Rusia ca pe un adversar geopolitic, fa de care trebuie promovat o politic de reinere. Europa nu are nevoie de o Rusie puternic, ncreztoare n forele sale. Occidentul nelege foarte bine c unirea Rusiei cu Ucraina n forma unei uniuni politico-militare i economice ar crete brusc poziiile Rusiei, ar perturba toate planurile i toat politica, promovat n anii precedeni.

Fiecare popor are dreptul s triasc sub guvernul pe care l dorete. Aceasta nseamn democraie. Poporul din Crimeea are dreptul s-i spun prerea. Mai ales c exist precedentul kosovar, reamintete expertul Aleksei Kuzneov.

Kosovarii, cu majoritate de voturi s-au exprimat n favoarea separrii de Serbia i UE a susinut foarte repede aceast decizie, n pofida argumentelor convingtoare ale altor pri.

ntre timp, n UE se observ tendine centrifuge. Dup Scoia i Catalonia, a decis s se separe i regiunea italian Veneto. Iar referendumul n aceast problem va avea loc duminica aceasta. Potrivit lui Boris meliov, n interiorul Europei au loc schimbri serioase.
Ceea ce vedem n Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie, demonstreaz c statul naional, care a existat n aceast zon timp de ctva sute de ani, ncepe s se dezintegreze. Este vorba despre aa numita Europ a regiunilor, cnd exist un fel de asociaie general a statelor sub forma UE, un fel de uniune economic i politic, iar n cadrul ei statele ncep s se dezintegreze, se unesc unele cu altele pentru a desfura o activitate economic. Din acest punct de vedere este foarte ciudat c acceptnd referendumul din Catalonia sau Scoia, el este refuzat poporului din Crimeea. Aceasta este o manifestare a standardelor duble.

n curnd UE se va confrunta cu multe probleme. Ele sunt destul de multe i n prezent. De aceea amplificarea conflictului dintre Rusia i Ucraina, orict de mult este dorit distrugerea legturilor istorice dintre cele dou popoare, pare a fi destul de puin actual.

"Daca nu lustrezi la vremea potrivita un slujitor fervent al unui regim dictatorial tocmai incheiat, acesta se va erija instantaneu in mare democrat si cunoscator al strategiilor de economie capitalista. Dar ei nu sunt decat niste propagandisti de profesie, strategi ai haosului, ai apelor tulburi, pregatiti sa-si aranjeze social beizadelele si neamurile. Treptat, societatea se polariza intr-un strat foarte restrans , transpartinic, al catorva familii de vechi nomenclaturisti, care vor avea tot...iar ceilalti, vor deveni sclavi pe plantatia celor dintai, intretinandu-le faradelegile, traiul opulent prin tari exotice si belsugul unei vieti indelungate. Altfel spus, cadavrele neingropate la timp incep sa intinereasca !"
Fosta membra 9am.ro

1833 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 13:38

Ca sa vezi , dom'le , a prins glas vocea Rusiei ,este tot ce lipsea din peisajul acestui topic .

"n curnd UE se va confrunta cu multe probleme."

Sezi bland , bre , nu tremura niciun nerv UE de frica Rusiei ! Scoti cam mult fum , ce iarba fumezi ?

Fosta membra 9am.ro

324 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 13:47

spune-le rusilor, sa nu uite razboiul crimeii !

iar tu, bolsevico, abandoneaza presa pro rusa si subversivele incursiuni si ia de citeste :

ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_Crimeii

baga la cap!
daca ai un graunte de creier in el, cu atat mai bine , iar daca ai si un neuron functional in acel "creier" , inseamna ca ai si un nano dram de minte si atunci, o sa-ti dai seama ca: esti o imbecila cu aceste copy/paste !

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 13:54

ASTIA SUNT FAVORITII VOSTRI, LINGAII AMERICANILOR
Nu stiu cine a "supt" mai tare, aia care erau comunisti cand Armata Rosie era in Romania, sau slugoii astia pe dolari

Telegrama WikiLeaks nr. 42/ mai 2007 dovedete c ambasadorul Taubman avea ntlniri regulate cu șeful DNA, Daniel Morar, care-i fcea informri complete referitoare la dosarele aflate n lucru.

www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/morar-dna-la-ambasada-sua-par...

Telegrama Wikileaks nr. 23/ februarie 2009 evideniaz faptul c n cadrul informrilor regulate prezentate de șeful DNA, Daniel Morar, diplomaților americani de la București, acesta divulga date confideniale referitoare la structurile de informații din Interne romneti, DGIPI și DGA.

www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/morar-dna-n-2009-la-ambasada-...

Judectorul Cristi Danile, membru CSM i un apropiat al ministrului Justiiei (Monica Macovei), divulga reprezentanilor Ambasadei SUA la Bucureti detalii din dosarele de urmrire informativ, realizate de Serviciul Independent de Protecie i Anticorupie (SIPA) i care conineau "amnunte despre relaii sexuale ilicite ale unor judectori i procurori, chiar dosare medicale".

www.hotnews.ro/stiri-esential-8460062-wikileaks-telegrama-noteaz...

Telegrama WikiLeaks 35/decembrie 2005 relata ingerinele ambasadei SUA de la București care ddea dispoziii unui oficial romn al Ministerului de Justi ț ie, ca Mohammed Munaf (aflat n custodia SUA), unul din personajele cheie n rpirea celor 3 jurnaliști romni n 2005, s aib calitatea de martor n proces. Nu de acuzat, așa cum cerea Ministerul de Justiție.

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:02

De la: _2148_, la data 2014-03-12 13:38:35Ca sa vezi , dom'le , a prins glas vocea Rusiei ,este tot ce lipsea din peisajul acestui topic .

"n curnd UE se va confrunta cu multe probleme."

Sezi bland , bre , nu tremura niciun nerv UE de frica Rusiei ! Scoti cam mult fum , ce iarba fumezi ?

O iarba speciala ... si sper in curand sa fumez iarba de pe mormintele romanilor care sunt slugoii nenorocitilor de americani

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:33

car' vasazica nu s-a schimbat nimica-nimicuta : ori cu Inalta poarta...ori cu Rusia....ori cu americanii ....ori cu UE ?!
Intotdeauna a existat acest nenorocit de ORI ! cu ala sau cu alalalt ?
da' oare cind va veni momentul sa fim ptr. ROMANIA ? va exista vreodata un asemenea moment ?

Fosta membra 9am.ro

324 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:37

cu d'astea de teapa voastra, niciodata !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:37

De la: haakon, la data 2014-03-12 11:09:40morticeano-penalisto-pesedista, dom'e !
adica, in numele tatucului ilici, al carlanului si acolitului sau, si-al sfantului duh bolsevic, aaaaaamin !

pai, n-au fost ei membri fondatori pcr, despre regiunea autonoma maghiara de pe timpul stalinistilor, n-ai citit nimic ?
pai, se poate !?

auzi, jupine? chestia asta cu fondatorii sa le-o spui parintilor tai, nu mie !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:39

De la: haakon, la data 2014-03-12 14:37:31cu d'astea de teapa voastra, niciodata !

probabil, caci cei de Teapa ta sunt deja majoritari si continua sa sporeasca !

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:41

De la: gabigabi2, la data 2014-03-12 14:33:38 car' vasazica nu s-a schimbat nimica-nimicuta : ori cu Inalta poarta...ori cu Rusia....ori cu americanii ....ori cu UE ?!
Intotdeauna a existat acest nenorocit de ORI ! cu ala sau cu alalalt ?
da' oare cind va veni momentul sa fim ptr. ROMANIA ? va exista vreodata un asemenea moment ?

NICODATA nu vom fi Romania si atat ! ! ! Poporul este las, ii face placere sa se ploconeasca si sa aiba un "Tatuca" , fie Ceashca, fie Bass, fie Obama, fie Putin ... nu conteaza, slugi nascute !
Uite ce valuri fac televiziunile cu declaratiile Ambasadei Sua despre votul Parlamentului in cazul Chitoiu , pareri care doar in colonii se practica ..... si tot aceleasi televiziuni URLA DISPERATE de suparare daca cineva spune ca suntem O COLONIE

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 14:57

ca recunosc sau nu ca suntem o Colonie, tot aia suntem si, inca una categorisita de Guvernatorul ei de " mina a doua ", cu un" popor de Asistati " , facuti asa de catre ei , nu de altii....ca ei ne-au adus in starea asta si totul a fost facut cu buna stiinta , iar base' asta, pupat, laudat si tinut in brate de basistii astia de pe aici, NU a Negociat / Cerut Nimic in folosul Romaniei , niciodata ....el isi urmareste doar propria-i propasire !

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 16:10

Justificari putem gasi oricate, dar mie imi vine sa vomit ce aud pe strada !
Conducatorii sunt pe masura poporului , bass se comporta PRACTIC, lasind la o parte detaliile, la fel ca majoritarii poporului pe care il conduce : si ei inseala, vorbesc pe la spate, pun pile, sunt grobiani si hahaiti, NEGRI la suflet
Nimeni mai bun nu are cum sa ajunga la Cotroceni

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 16:21

ehhhh si iar am ajuns la intrebarea de acum 100 si ceva de ani: " Eu cu cine votez " ?....ceea ce dovedeste ca suntem mereu aceeasi , egali si consecventi cu noi insine si naravurile noastre !

9am_2878

219 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 16:36

De la: 9am_3281, la data 2014-03-12 11:29:42
De la: 9am_2878, la data 2014-03-12 09:46:18
De la: 9am_3281, la data 2014-03-10 16:57:00
De la: haakon, la data 2014-03-10 16:35:15
De la: gabigabi2, la data 2014-03-10 16:24:20da' INTELEGE o data, ptr. numele lui Dumnezeu : NU AM NICIO CLONA si nu ti-am scris NICIODATA in privat !
scoate-ti din cap nebuneala asta, ptr. ca e o eroare si toate judecatile tale de valoare asupra mea, ce se pot deduce din ea , sunt inevitabil, eronate !

am raportat.

dar nu am terminat.
am sa strang toate injuriiile si obscenitatile adresate de tine si black, de la retardat pana la limax si cacareaza, cu care m-ati gratulat luni de zile. si am sa editez un raport complet si complex si in ceea ce va priveste .
I'm sorry, m-ati fortat sa fac ceea ce n-am facut niciodata cu toate ca v-am suportat stoic luni de zile insinuarile grobiene, injuriile, jignirile, si nu v-am raspuns pana in momentul in care ati intrecut orice masura a minimului bun simt!

Indignare "clasica" de postac basist , care crede ca poate spune orice despre oricine oricand , dar sare in sus la cea mai mica intepatura ! ! !
Ia intreaba-ti prietenii Black Friday , Silver9am ( diii dii oriunde ai fi ) , Silviu si gabigabi2 ce limbaj aveau basistii aici pe forum acum cativa ani si adminul n-avea durere nici la basca !
Acum vad ca e foaaaaarte harnic si atent .....................

Cat de retardat trebuie sa fie un individ pentru a intelege ca ,,Basistii'' sunt cu mult mai democrati decat handicapatii care inca mai cred in regimul Ponta.?
Avem din nou dovada ca PSD este un partid stalinist sustinut de PROSTI si de catre PENALI.

Cat de grav retardat trebuie sa fii ca sa numesti democrati niste personaje care au pus jandarmii sa rupa picioarele romanilor in 2012 ?????
Sau cat de mega - jigodie poti fi ca sa lauzi guvernele Basescu care au taiat pensii si salarii la un popor sarac ????

DACA ERA DUPA MINE...TAIAM PENSIILE CU 50%.
De ce?
Simplu.....cu atat au crescut fara fundament economic in perioada 2006-2008........intelegi jigodie?
SA VEZI CATA BATAIE VOR LUA TINERII ATUNCI CAND VOR INCEPE MANIFESTATIILE ANTI PONTA......STAI SA VEZI CRETINO.......

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 16:46

De la: haakon, la data 2014-03-12 13:47:36spune-le rusilor, sa nu uite razboiul crimeii !

iar tu, bolsevico, abandoneaza presa pro rusa si subversivele incursiuni si ia de citeste :

baga la cap!
daca ai un graunte de creier in el, cu atat mai bine , iar daca ai si un neuron functional in acel "creier" , inseamna ca ai si un nano dram de minte si atunci, o sa-ti dai seama ca: esti o imbecila cu aceste copy/paste !

Ca s vezi ce poate face religia asta prost nțeleas, din oameni! Oare nu s-ar fi putut și fr?
Cnd se bag politicul n religie și religia n politic, uite unde se ajunge! Dup ce se gsesc destule motive, pn la un rzboi , nu mai este dect un pas. Oricum ceva bun nu o s ias din asta! Mereu se caut și se gsesc motive. C omul nu a șltiut dect s se rzboiasc, indiferent din ce er ar fi fcut parte. Și vin la urm cu ntrebarea : Pentru ce toate astea ? Cine ar mai avea ceva de cștigat? n loc s ne vedem n pace de treab, s profitm și noi, de ct ne mai rabd acest pmnt, noi ne-o cutm cu lumnarea! De e pace sau rzboi. ce mai conteaz pentru unii? Rzboi s fie!

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 17:03

De la: haakon, la data 2014-03-12 13:47:36spune-le rusilor, sa nu uite razboiul crimeii !

baga la cap!

Ce jmecher esti tu pe uscat , postac sereist ! Cand tancurile lui Putin vor trece Prutul tu si colegii tai veti fi primii care va veti declara filorusi si veti da din coate sa va asezati la masa noii puteri la impartirea " ciolanului "

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 17:06

De la: Marin56, la data 2014-03-12 16:46:05

baga la cap!

Ca s vezi ce poate face religia asta prost nțeleas, din oameni! Oare nu s-ar fi putut și fr?
Cnd se bag politicul n religie și religia n politic, uite unde se ajunge! Dup ce se gsesc destule motive, pn la un rzboi , nu mai este dect un pas. Oricum ceva bun nu o s ias din asta! Mereu se caut și se gsesc motive. C omul nu a șltiut dect s se rzboiasc, indiferent din ce er ar fi fcut parte. Și vin la urm cu ntrebarea : Pentru ce toate astea ? Cine ar mai avea ceva de cștigat? n loc s ne vedem n pace de treab, s profitm și noi, de ct ne mai rabd acest pmnt, noi ne-o cutm cu lumnarea! De e pace sau rzboi. ce mai conteaz pentru unii? Rzboi s fie!

don Marin, pe cuvint ca sunteti poet si NU vreti deloc sa intelegeti - spusaaaaa si repetata mereu- mereu de o puzderie de oameni ....domnule : RAZBOIUL IMBOGATESTE niste oameni " destepti " care Profita si-l declanseaza , pe indiferent ce motive, iar religia e chiar foarte buna ca Motiv ! Pacea-i buna ca lozinca si omul simplu este ori Masa de Manevra, ori Victima Colaterala si nu intereseaza pe aia destepti de conduc Lumea decit din 4 in 4 ani ! ATIT si nimic mai mult !

Fosta membra 9am.ro

1228 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 17:34

Eu m refeream la multitudinea acestor forme religioase de mulțimea cultelor. Ce una nu ar fi fost ndeajuns? Dac tot se trebuie? Bine c ptr declanșarea unor rzboaie se face apel la orice motiv, mai mult sau mai puțin cunoscut de noi. De abia dup zeci de ani se afl adevratul motiv. Si atunci pentru ce toate astea. Se mbogțește unu n dauna altor sute sau mii. Ei de ce trebuie s moar? Ce nu se pot mbogți și pașnic?

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 17:43

Ploaia-n București e ca alegerile.
Nu curț nimic, doar strnge mizeria laolalt....

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 18:26

romanian.ruvr.ru

Stratfor-confirma-Ucraina-nu-reprezinta-pentru-SUA-decat-o-platforma-de-atac-impotriva-Rusiei

Fondatorul i preedintele companiei Stratfor, alintat adesea ca fiind CIA-ul civil, dezvluie cu o franchee neobinuit planurile strategice ale Statelor Unite, ale cror unic obiectiv i obsesie sunt ngenuncherea Rusiei.

La scar geopolitic, subliniaz George Friedman, criza ucrainean nu e dect o pies ntr-un joc mult mai amplu.
Sub titlul Noi dimensiuni ale politicii externe a Statelor Unite cu privire la Rusia, binecunoscutul George Friedman, eful suprem al STRATFOR - alternativa civil la Agenia Central de Informaii, cum i place s-i recomande firma - a publicat mari, 11 februarie a.c., o ampl analiz a crei prim calitate e, fr ndoial, renunarea la subterfugii stilistice inutile, la ceea ce romnii numesc perdelue. Pe scurt, Statele Unite au atacat Rusia n trecut, o fac n prezent i vor continua s o fac, dac nu militar, pentru c nu i-o permit, prin orice alte mijloace. Victimele colaterale, termen inventat tot de americani, pot fi n cadrul acestei obsesii geopolitice ri ntregi, partide, organizaii, simpli militani ori lupttori autentici pentru libertate, oricine i orice le-ar sta n cale. Ucraina nu face excepie, ba dimpotriv, servete drept excelent platform pentru noi mrvii. Friedman nu numai c ofer confirmarea autenticitii convorbirii telefonice dintre Victoria Nuland i ambasadorul SUA la Kiev, dar, dup ce constat c doamna Asistent a Secretarului de Stat, i-a manifestat dispreul profund pentru Uniunea European,i l-a consiliat pe ambasadorul SUA n Ucraina s acioneze rapid i fr ajutorul europenilor pentru a pune laolalt o coaliie de opoziie specific, nainte ca ruii s vad ce se ntmpl i s reacioneze, ne ofer i sensul mai profund al acestor fraze, care sunt un indiciu suplimentar al gndirii strategice americane. Un indiciu asupra ndemnului la destabilizare, revolt i rsturnare violent de regim, nlturarea prin for i antaj a unui ef de stat ales democratic i aruncarea unei ntregi ri n haos i srcie. Cu un supliment de satisfacie pentru Washington: punerea la punct a aspiraiilor tot mai deranjante pentru americani ale Germaniei, care pare decis s devin tot mai vizibil pe scena internaional, dup cum a dovedit-o implicarea fi a Berlinului n criza ucrainean.
George Friedman consider, pe bun dreptate, c politica extern american a ultimelor decenii, n care fora militar a jucat rolul esenial, ntr-un soi de venic scenariu pe tema prima dat tragi i dup aceea pui ntrebri, e falimentar. Dup ce au nenorocit teritorii uriae i au trimis aiurea la moarte sute de mii, dac nu milioane de oameni, ncepnd cu Irakul i sfrind cu Libia i Afganistanul, totul n numele libertii i drepturilor umane fundamentale, americanii par s fi redescoperit oul lui Columb. Cum interveniile morale, cum am vzut n Libia, i eliminarea tiranilor ca un scop n sine nu mai e credibil, orice om de rnd sesiznd ipocrizia, autorul analizei crede c Washingtonul e obligat s recurg la politica echilibrului de fore, un soi de ncurc-i drace, cu SUA pe post de spectator. Nota bene: nu un spectator pasiv, pentru c dac ar permite desfurarea i ncheierea pe baza forelor reale ale combatanilor a diverselor conflicte, interesele americane ar putea avea de suferit serios. Iat c, n premier, Stratfor scrie negru pe alb c aa numita micare eliberatoare popular care a pus capt regimului Gaddafi prin uciderea slbatic a acestuia, micare caleidoscopic ce a transformat astzi Libia ntr-un stat fantom, unde toat lumea se lupt cu toat lumea, nu era doar sprijinit aerian de aviaia de lupt a SUA, dar beneficia i de aciunile la sol ale forelor speciale de operaiiamericane, faimoii lupttori JSOC, care mpreun cu colegii lor britanici au reuit s nving la modul strict secret forele guvernamentale, n timp ce insurgenii trgeau tone de cartue n aer, filmai de toate televiziunile occidentale, i ipnd ct i ineau bojocii Allahu Akhbar!, ca s celebreze eliberarea de import.
n ceea ce privete Btlia geopolitic n Ucraina, cum sun unul dintre subtitlurile analizei lui Friedman, lucrurile sunt limpezi. Rusia a devenit o problem pentru Statele Unite dup Revoluia Portocalie din 2004, cnd SUA, sprijinind fraciunile anti-ruseti din Ucraina, a reuit s construiasc un guvern relativ pro-occidental, anti-rusesc. Firete c, aa cum recunoate i eful Stratfor, Rusia a vzut n aceast operaiune o ofensiv a serviciilor americane de informaii, care doreau s creeze o Ucrain anti-ruseasc ce ar fi putut provoca direct interesele strategice i economice ale Rusiei. Firete c Moscova a reacionat, pentru c doar o ar fr coloan vertebral asist indiferent la atacarea intereselor ei. i, tot firete, Rusia a reuit ceea ce planificatorii de peste ocean nu scontau s se ntmple: nu numai c i-a revenit, dar a i contraatacat inteligent, devenind juctorul sine qua non n actuala ecuaie de interes geopolitic din Orientul Mijlociu, mai ales n cazurile Siriei i Iranului. Problema, se vede treaba, nu este c americanii duc lips de imaginaie cnd i propun s drme ceva, ci c nu sunt capabili s nvee din leciile istoriei. Faimoii i bine pltiii sovietologi de la Washington nu fuseser n stare, n 1991, s prevad dezmembrarea URSS, care i-a lsat cu gura cscat. De ce ar fi mai capabili experii n Rusia s-i dea seama acum c aceast ar nu a murit i nici nu are de gnd s o fac, dar, mai ales, c Rusia de azi nu numai c a renunat la comunism, dar a tras i toate nvmintele necesare? Statele Unite nu sunt pregtite s intervin n fosta Uniune Sovietic scrie Friedman. Corect, dar trebuia s precizeze: nici militar, nici ca mentalitate. Pentru c atta timp ct Rusia va fi atacat cu mentalitatea rzboiului rece, oamenii vor reaciona invers fa de ceea ce sper atacatorii: adevrurile simple despre viaa lor nu pot fi schimbate. Lozincile i promisiunile nu in loc de pine i cldur n case. Acest tip de proces e n plin desfurare n Ucraina, unde tot mai muli ceteni se ntreab pentru ce lupt de fapt, n timp ce resping tot mai mult aventura europenist sau neonazist ce li se propune de diveri aventurieri transformai de unii singuri sau de specialiti din occident n politicieni, lideri ai opoziiei. Pe acest fond, nedetaliat cum s-ar fi cuvenit, eful Stratfor propune un nou subtitlu: Nemulumirea fa de abordarea german, i scrie: se pare c nemii sunt cei ce preseaz n mod particular situaia, i tot ei sunt cei ce controleaz virtual unul din liderii protestelor, pe Vitali Kliciko. Statele Unite pare c au ocupat un loc n spatele Germaniei. Un loc n spatele Berlinului nu este acceptabil pentru nici un oficial de la Washington, cu att mai mult cu ct, la un moment dat, americanii i bnuiau serios pe germani c se apropiaser de Rusia n anumite chestiuni economice i strategice. Iat de ce Victoria Nuland i trimite cu totul la plimbare pe nemi, pe Kliciko i toate eforturile lor n Ucraina. Pur i simplu, Germania nu mai prezint ncredere pentru SUA, care nu reuete s i descifreze politica extern. i, prin extensie, Uniunea European, minus Marea Britanie, intr la aceeai categorie.
Spre cinstea domnului George Friedman, acesta insist asupra unui adevr irefutabil: Viktor Ianukovici este preedintele ales legal i democratic al Ucrainei. El a acionat n limitele autoritii sale atunci cnd a respins acordul cu Uniunea European. Dac demonstranii pot ndeprta din funcie un preedinte ales pentru c nu sunt de acord cu aciunile lui, stabilesc un precedent care submineaz constituionalismul. Chiar dac preedintele a acionat cu duritate n reprimarea protestelor, asta nu anuleaz legitimitatea alegerii sale. Dar faptul nu i mpiedic pe americani s vrea s manipuleze demonstranii ucraineni, s complice lucrurile, s ae focul n Ucraina. Utilizarea demonstranilor pentru a crea o problem masiv Rusiei face dou lucruri. Creeaz o ameninare strategic real pentru rui i i oblig la defensiv. n al doilea rnd, amintete Rusiei c Washingtonul are mijloace i opiuni care fac dificil provocarea supremaiei SUA. Iar aceast aciune poate fi nfiat de o manier care s fie aplaudat de aprtorii drepturilor omului, n ciuda problemelor constituionale, de o manier care va fi apreciat de inamicii convorbirilor diplomatice cu Iranul i pe care central-europenii, de la Polonia la Romnia, o vor vedea ca pe un semn al angajrii SUA n regiune. Statele Unite vor reaprea ca o alternativ la Germania i Rusia. E o lovitur de maestru. Aici, cu trimitere la titlul prezentului text, latinii ar fi scris scurt i cuprinztor: quod erat demonstrandum, Q.E.D.
Ar mai fi de semnalat, totui, respectnd desfurarea analizei din Stratfor, ultimul subcapitol: Presiune asupra Rusiei. Dup ce amintete c socoteala de acas a americanilor s-ar putea s nu corespund cu cea din trg, pentru c nici ruii i nici nemii nu vor sta cu minile n sn, George Friedman insist asupra desfurrii operaiunii subversive n Ucraina. Dac ruii sunt acum o problem pentru americani, i sunt, i dac Statele Unite nu vor reveni la metoda interveniei directe, ceea ce nu pot face, atunci aceast strategie are sens. Cu cel mai mic efect, va crea ruilor o problem i un sentiment de insecuritate care le-ar afecta aciunile n alte zone. n cel mai bun caz, ar putea crea un regim care, dei nu ar reui s contrabalanseze Rusia, i-ar putea vulnerabiliza conductele de gaz i porturile - mai ales cu ajutor din partea Statelor Unite. Oricum am lua-o, operaiunea preconizat de americani n Ucraina e planul unui atac direct mpotriva Rusiei. Care nu va ezita s rspund. Dup Olimpiad exist anse mari s vedem evoluii foarte interesante. i mai ales inteligente.

Fosta membra 9am.ro

324 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 18:33

De la: gabigabi2, la data 2014-03-12 14:37:48
De la: haakon, la data 2014-03-12 11:09:40morticeano-penalisto-pesedista, dom'e !

pai, se poate !?

auzi, jupine? chestia asta cu fondatorii sa le-o spui parintilor tai, nu mie !

ok. mitico, am sa le spun !

doooooooouasutepatruzecisioooooopt de parlamentari romani si maghiari, au votat impotriva celei mai importante institutii a statului de drept, JUSTITIA , considerandu-se mai presus de lege !
halal reprezentanti v-ati ales, s-au descalificat !
autodescalificadu-se pe ei, v-au descalificat si pe voi, majoritarii, in special pe tine, care i-ai si votat !

"cei ce rabda jugul si-a trai mai vor, merita sa-l poarte spre rusinea lor"!
"secretul fericirii este libertatea, iar secretul libertatii este curajul"

( libertatea, ti-o poate garanta numai justitia, statul de drept si forta dreptului, zsd-isto, in rest, sunt blablauri !)

parlamentari penali, curvistini, hoti, lasi, iar voi, majoritatea, niste prosti fricosi !

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 18:40

JUSTITIA - CEAAAAA MAI IMPORTANTA INSTITUTIE BASISTAAAAA , vrei sa spui ! ! !
NOI POPORUL, am votat parlamentarii , nu PROCURORII IMPUTITI , SECURISTII lui bass infiltarti si platiti cu 5000 de lei pe luna

Fosta membra 9am.ro

185 mesaje

Postat pe: 12 Martie 2014, ora 18:46

SPECIAL PENTRU POSTACUL HAAKON

romanian.ruvr.ru

Concluzia-summit-ului-de-la-Vilnius-UE-nu-mai-are-bani ! ! ! ! !

Am ajuns ntr-o situaie comic. Lucrurile s-au schimbat n Uniunea European care s-a obinuit s atrag noii membri prin promisiuni de ordin financiar. Uniunea European nu mai are bani pentru a cumpra influen geopolitic.
Ecuaia este simpl. Dac Ucraina ar fi semnat acordul de asociere, ar fi pierdut automat toate privilegiile economice pe care le avea n relaiile cu Rusia, pierznd accesul la unica pia n care avea vreo prezen notabil. n acelai timp, acordul de asociere prevedea necesitatea adoptrii de ctre ntreprinderile ucrainene a tuturor standardelor tehnice i ecologice ale UE, urmnd ca ele s fie nchise n caz de neconformitate. De fapt, nchiderea ntreprinderilor ucrainene fcea parte din planul transformrii Ucrainei ntr-o pia de desfacere pentru mrfurile europene. n aceste condiii, comportamentul preedintelui Ianukovici care a cerut de la Uniunea European 160 de miliarde de euro pentru retehnologizarea economiei a fost interpretat ca un afront grosolan la adresa birocrailor de la Bruxelles. Uniunea European nu finaneaz retehnologizarea industriei din rile de la periferia european. De ce s-i finaneze concurenii? Mai mult, s-a vzut c Bruxellesul nu are bani nici mcar pentru fonduri de adeziune ca s ndulceasc veninul economic pe care trebuie s-l consume rile care intr n familia european. Un apel disperat la FMI nu a ajutat cu nimic. Fundamentalitii liberali de la FMI au cerut ca Ucraina s dubleze imediat preul la gaze, energie i utiliti pentru ntreprinderi i populaie, iar salariile i pensiile s fie ngheate pe o perioad nedeterminat. n schimb, FMI a propus un credit de 30 de miliarde de dolari. Ianukovici i-a dat seama c implementarea acestor msuri l va aduce dup gratii sau n treang i a zis pas! ofertei, decizia fiind interpretat de analitii proeuropeni drept o trdare a nobilelor idealuri europene. Nimic mai fals. Ianukovici nu vrea s ajung dup gratii sau n treang i nu este nevoie de alte explicaii complexe. Ucraina nu este Romnia i ncercarea de a repeta la Kiev manevra cu reducerea salariilor cu 25% s-ar fi soldat cu consecine dezastruoase i violente, incomparabile ca magnitudine cu anemicele proteste ale eurofililor de tinichea.
A mai existat opiunea ca Germania s plteasc nota de plat pentru Ucraina, ns Germania are de pltit sume mult mai mari pentru meninerea n via a proiectului european, iar legturile politice i economice pe filiera Berlin - Moscova au fcut n aa fel nct aceast opiune s devin complet imposibil.
Este simptomatic c nici SUA nu s-au oferit s sprijine financiar extirparea Ucrainei din sfera de influen a Federaiei Ruse. Nu s-a putut sau nu s-a dorit? Oricare dintre rspunsuri este trist pentru cei care nc mai sper la meninerea influenei americane n Europa de Est.

Epoca dominaiei americano-bruxelleze n Europa de Est se apropie de apus. La fel cum petrolul este sngele rzboiului, banii sunt sngele geopoliticii. Uniunea European sufer de o grav hemoragie intern i nu mai poate exercita influena de odinioar.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 18:56

De la: Marin56, la data 2014-03-12 17:34:24Eu m refeream la multitudinea acestor forme religioase de mulțimea cultelor. Ce una nu ar fi fost ndeajuns? Dac tot se trebuie? Bine c ptr declanșarea unor rzboaie se face apel la orice motiv, mai mult sau mai puțin cunoscut de noi. De abia dup zeci de ani se afl adevratul motiv. Si atunci pentru ce toate astea. Se mbogțește unu n dauna altor sute sau mii. Ei de ce trebuie s moar? Ce nu se pot mbogți și pașnic?

ei, am tot discutat despre asta si la dta pe topicul personal si la Cine este Dumnezeu dar, daca nu se intelege , asta e !...facem si noi ce putem ....

Fosta membra 9am.ro

324 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 19:07

De la: 9am_3281, la data 2014-03-12 18:40:09JUSTITIA - CEAAAAA MAI IMPORTANTA INSTITUTIE BASISTAAAAA , vrei sa spui ! ! !
NOI POPORUL, am votat parlamentarii , nu PROCURORII IMPUTITI , SECURISTII lui bass infiltarti si platiti cu 5000 de lei pe luna

daca parlamentarii vostri nu le-ar obstructiona anchetele penale, ar merita 10-15-20.000 de lei pe luna pentru a reusi sa straga la mititica pe toti politrucii penali de prin parlament, guvern si administratiile publice locale!

Fosta membra 9am.ro

324 mesaje
Postat pe: 12 Martie 2014, ora 19:15

De la: 9am_3281, la data 2014-03-12 17:03:22

baga la cap!

Ce jmecher esti tu pe uscat , postac sereist ! Cand tancurile lui Putin vor trece Prutul tu si colegii tai veti fi primii care va veti declara filorusi si veti da din coate sa va asezati la masa noii puteri la impartirea " ciolanului "

'ai nu mai spune...

Pagini: << 1397 1398 1399 1400 1401 1402 1403 1404 1405 1406 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: