back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 12:25

De alfel haideti sa ne lamurim (definitiv sper),asupra cheltuielilor pe care le aduce monarhia britanica asupra cetatenilor sai ,si sa privim comparativ lucrurile cu... republica noastra Romania.

1)Bugetul alocat Monarhiei Britanice este de 60milioane de dolari/an iar populatia Marii Britanii este de 60 milioane .Rezulta ca fiecarui locuitor ii revinde de dat 1$ /an .

2)Bugetul alocat presedentiei Romanieie este de 30milioane de lei,adica 10,8milioane dolari .Populatia Romaniei sa spunem ca inca mai este de 21.5milioane locuitori, asa ca pentru fiecare locuitor revine suma de 0,5dolari .

3)Salariul mediu in Anglia este de 3838Euro /luna (adica 5630$ ) iar in Romania este de 1400 lei /luna(adica 503 $ sau 343Euro)

4)Un cetatean britanic aloca deci pentru intretinerea PE UN AN a Monarhiei britanice, 0,026% din leafa sa PE O LUNA. Un cetatean roman, aloca pentru intretinerea PE UN AN a presedintelui ,0.1% din leafa sa pe o luna.Cu alte cuvinte ,un roman aloca pentru intretinerea presedintelui ,un procent din veniturile sale DE PATRU ORI MAI MARE decat aloca un britanic pentru intretinerea monarhiei...

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 15:29

De la: vasile_vali, la data 2011-04-27 18:12:16Am uitat sa mai pun o intrebare postarii anterioare:: unde erati, domnule Eugen -dvs. sau inaintasii dvs.- cand Monarhia a fost alungata din Romania, desi poporul dorea Monarhia in proportie de peste 85%?

"NIHIL SINE DEO!"

Vorba lui Jean Constantin ,,Statea la coada!""scuze Domnul Eugen!
De unde dracu ai scos 85 % din popor? Pai daca iesea in strada 85% din popor(cu catel cu purcel) plecau comunistii de nu se vedeau!

Raporteaza abuz de limbaj
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 15:34

De la: sirboby, la data 2011-04-28 15:29:48
De la: vasile_vali, la data 2011-04-27 18:12:16Am uitat sa mai pun o intrebare postarii anterioare:: unde erati, domnule Eugen -dvs. sau inaintasii dvs.- cand Monarhia a fost alungata din Romania, desi poporul dorea Monarhia in proportie de peste 85%?

"NIHIL SINE DEO!"

De unde dracu ai scos 85 % din popor? Pai daca iesea in strada 85% din popor(cu catel cu purcel) plecau comunistii de nu se vedeau!

stai linistit, ca nu-ti da definitia poporului...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 16:06

De la: sirboby, la data 2011-04-28 15:24:57
De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 12:25:01De alfel haideti sa ne lamurim (definitiv sper),asupra cheltuielilor pe care le aduce monarhia britanica asupra cetatenilor sai ,si sa privim comparativ lucrurile cu... republica noastra Romania.

1)Bugetul alocat Monarhiei Britanice este de 60milioane de dolari/an iar populatia Marii Britanii este de 60 milioane .Rezulta ca fiecarui locuitor ii revinde de dat 1$ /an .

2)Bugetul alocat presedentiei Romanieie este de 30milioane de lei,adica 10,8milioane dolari .Populatia Romaniei sa spunem ca inca mai este de 21.5milioane locuitori, asa ca pentru fiecare locuitor revine suma de 0,5dolari .

3)Salariul mediu in Anglia este de 3838Euro /luna (adica 5630$ ) iar in Romania este de 1400 lei /luna(adica 503 $ sau 343Euro)

4)Un cetatean britanic aloca deci pentru intretinerea PE UN AN a Monarhiei britanice, 0,026% din leafa sa PE O LUNA. Un cetatean roman, aloca pentru intretinerea PE UN AN a presedintelui ,0.1% din leafa sa pe o luna.Cu alte cuvinte ,un roman aloca pentru intretinerea presedintelui ,un procent din veniturile sale DE PATRU ORI MAI MARE decat aloca un britanic pentru intretinerea monarhiei...

Vanea e ca si cum ai compara ce procent din venit il costa pe un roman somer intretinerea Loganului cu cat din venit il costa pe Patriciu intretinerea mertanului(sau ce dracu masina are el)!
Si apoi sfatul avizat e ,,CUMPARA-TI ROMANE SOMER MERTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!""

PS La noi presedintele mai cheltuie din suma alocata si prin vizite oficiale(pe care trebuie sa le faca)pe cand la ei nu!

Sir,este cel mai corect sistem de analiza a deosebirii intre costurile monarhiei britanice si cele ale presedentiei romaniei. Nu este vorba de monarhie si republica in general ,ci de monarhia britanica si republica noastra .Asta este situatia ,pe Patriciu il costa mai putin intretinerea masinii sale ca procent din venit, decat ma costa pe mine. O are mai buna dar are si venituri mai mari .Asta este realitatea ,pe britanici ii costa mai putin monarhia lor ca procent din cat castiga,dect ne costa pe noi presedentia ...

PS:Regina nu face vizite ?...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 16:07

De la: 9am243736, la data 2011-04-28 15:34:20

"NIHIL SINE DEO!"

Si pe topicul asta te-ai bagat bai prostovane ? .

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 16:13

De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 16:07:23

"NIHIL SINE DEO!"

da mai vaniuska, sunt la vanatoare de prosti... fac ce fac si dau peste tine, vasile vali si @165...
ps ai primit instructiuni noi de la partid?

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 16:52

De la: sirboby, la data 2011-03-05 20:23:04 Nu ai inteles mesajul! La tine in familie ,,alegerile au fost castigate de un singur partid''! In ,,parlamentul'' multor familii ,,alegerile'' sunt castigate de acelasi partid! In alte familii ca si in parlamentul adevarat sunt alegerile sunt castigate de partide diferite care au doctrine si viziuni diferite asa ca trebuie ori sa votam un singur partid ori sa avem ,,unul care e la comanda!
Si cred ca o familie regala costa mai mult decat un presedinte!
Gandeste ca fiecare ruda de sange sau nu devine automat print,printesa,alteta regala etc.Si trebuie sa fie intretinut de casa regala! ca nu se poate sa fie vre-un print muritor de foame,nu?
Iar banii care se cheltuie acum cu campania prezidentiala se vor cheltui in alegerile parlamentare!
Zici ca primul ministru sa fie schimbat de parlament si nu de un singur om???????? Ce gluma buna ,cine o sa numeasca primul ministru? Banuiesc ca majoritatea ,nu? Si atunci cum o sa-l schimbe? Presupunand ca acum am fi monarhie credi ca majoritatea parlamentara actuala,Videanu,Udrea,etc l-ar schima pe Boc??????????????
? ! !
Asa ca am avea o casa regala cu printi ,si printese si altete de intretinut ,acelasi guvern,care poate santaja casa regala!Acelasi parlament si aceeasi viata de KK!
Si ai ajunge la vorba mea ca mentalitatea noastra trebuie schimbata!
Sigur Cotroceniul cheltuie mai putin! Fratele presedintelui nu e pazit de SPP,pe cand fratele regelui da fiind mostenitor la tron,sora regelui da fiind mostenitoare la tron ,al doilea frate la fel fiind al doilea mostenitor etc.

Ei bine sir, acu` SA VEDETI CAT DE MULT VA CASTIGA MAREA BRITANIE DIN TURISM, cu ocazia acestei nunti regale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ascultati-ma pe mine, va castiga enorm!!!!!!!
Monarhia britanica este respectata si chiar iubita de cetatenii Regatului Unit, si este nespus de interesanta pentru toti cetatenii planetei noastre!!!!!
Aceasta nunta va aduce un profit fantastic mediului de afaceri britanic!!!

Si apropos, am inteles ca unul dintre aristocratii britanici organizeaza un dineu in onoarea Majestatii Sale Regelui Mihai I de Romania!!!!!!!!!!!!
Ce ziceti de asta?? Daca mai aveati niste dubii si cutezati sa faceti comparatii intre respectabilitatea si credibilitatea unui rege si cea a unui presedinte, cred ca acestea vi s-au spulberat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slava Domnului ca prin asemenea comportamente, incep sa inteleaga si romanii ca unele comparatii sunt necuvincioase!!!!!!!!!!

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 16:53

De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 12:25:01De alfel haideti sa ne lamurim (definitiv sper),asupra cheltuielilor pe care le aduce monarhia britanica asupra cetatenilor sai ,si sa privim comparativ lucrurile cu... republica noastra Romania.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:23

De la: 9am178165, la data 2011-04-28 16:52:54
De la: sirboby, la data 2011-03-05 20:23:04 Nu ai inteles mesajul! La tine in familie ,,alegerile au fost castigate de un singur partid''! In ,,parlamentul'' multor familii ,,alegerile'' sunt castigate de acelasi partid! In alte familii ca si in parlamentul adevarat sunt alegerile sunt castigate de partide diferite care au doctrine si viziuni diferite asa ca trebuie ori sa votam un singur partid ori sa avem ,,unul care e la comanda!
Gandeste ca fiecare ruda de sange sau nu devine automat print,printesa,alteta regala etc.Si trebuie sa fie intretinut de casa regala! ca nu se poate sa fie vre-un print muritor de foame,nu?
Iar banii care se cheltuie acum cu campania prezidentiala se vor cheltui in alegerile parlamentare!
Zici ca primul ministru sa fie schimbat de parlament si nu de un singur om???????? Ce gluma buna ,cine o sa numeasca primul ministru? Banuiesc ca majoritatea ,nu? Si atunci cum o sa-l schimbe? Presupunand ca acum am fi monarhie credi ca majoritatea parlamentara actuala,Videanu,Udrea,etc l-ar schima pe Boc??????????????
? ! !
Asa ca am avea o casa regala cu printi ,si printese si altete de intretinut ,acelasi guvern,care poate santaja casa regala!Acelasi parlament si aceeasi viata de KK!
Sigur Cotroceniul cheltuie mai putin! Fratele presedintelui nu e pazit de SPP,pe cand fratele regelui da fiind mostenitor la tron,sora regelui da fiind mostenitoare la tron ,al doilea frate la fel fiind al doilea mostenitor etc.

Ei bine sir, acu` SA VEDETI CAT DE MULT VA CASTIGA MAREA BRITANIE DIN TURISM, cu ocazia acestei nunti regale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Monarhia britanica este respectata si chiar iubita de cetatenii Regatului Unit, si este nespus de interesanta pentru toti cetatenii planetei noastre!!!!!

Si apropos, am inteles ca unul dintre aristocratii britanici organizeaza un dineu in onoarea Majestatii Sale Regelui Mihai I de Romania!!!!!!!!!!!!
Ce ziceti de asta?? Daca mai aveati niste dubii si cutezati sa faceti comparatii intre respectabilitatea si credibilitatea unui rege si cea a unui presedinte, cred ca acestea vi s-au spulberat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slava Domnului ca prin asemenea comportamente, incep sa inteleaga si romanii ca unele comparatii sunt necuvincioase!!!!!!!!!!

Doamna Londra e vizitata de zeci de milioane de turisti in fiecare an,e adevarat ca va creste numarul lor cu ocazia nuntii,DAR FARA RESTUL(Big Ben,Palatul Buckingham,Parlamentul (Houses of Parliament),Madame Tussauds Londra,Tower Brigde,British Museum,Kensington Palace,Trafalgar Square,Turnul Londrei (Tower of London),Galeria Nationala (National Gallery),Westminster Abbey,St Paul's Cathedral,St James's Park,Hyde Park PLUS MULTE MAGAZINE CU PRODUSE DE CALITATE) nu s-ar duce nimeni special pentru nunta Printului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Populatia Regatului unit ii iubesc si pe David si Victoria Beckham,Amy Winehouse,Wayne Mark Rooney, etc. pe unii mai mult decat pe unii membri ai Casei Regale,asa ca depinde de persoana nu de functie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si la aproposul dvs ca un aristocrat britanic organizeaza nu stiu ce dineu in cinstea lui mihai I de bal-bal NU E RELEVANT! Daca regina Regatului Unit organiza un dineu in cinstea lui, da, era o forma de apreciere,dar daca un inferior in rang da un dineu in cinstea ta castigul e de partea celui inferior,ca a avut un rege la masa dar pentru rege nu e o cinste,ca nu a fost invitat decat de un aristocrat de rang 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si Ceausescu a fost mai apreciat si mai onorat in U.K. decat mihai I de bal-bal! O fi stiind Regina de ce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Parisul ,Roma,Venetia castiga bani frumosi din turism fara sa aiba nevoie de vreo nunta regala!
oare de ce? Ca doar nu au Regi,Regine,Printi si Printese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 19:42

De la: 9am243736, la data 2011-04-28 16:13:02

"NIHIL SINE DEO!"

da mai vaniuska, sunt la vanatoare de prosti... fac ce fac si dau peste tine, vasile vali si @165...

Draga papagalule '736 ,nu am stiut ca ai plecat la vanatoare de prosti. Asta explica perfect lucrurile.Tu ,un mare prost,recunoscut de toata lumea ca atare,daca pleci la vanatoare de prosti ,vei ajunge in mod firesc si logic sa impusti oameni inteligenti .Este ceva foarte normal ,asa fac toti prostii ca tine,incurca lucrurile... .

PS:De la partid m-au pus sa te intreb ce faci tu cu limba din fundul lui Base, cand ale face sex cu ...o blonda din minister. .Nu spui cine,persoana importanta .

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 20:49

De la: 9am243736, la data 2011-04-28 16:13:02

"NIHIL SINE DEO!"

Ba limba'n'fund'oranj, sa inteleg ca iar te'au lasat liber asistentele alea rele? Ba, infectie_purulenta, baga'ti rpd perfuzia cu narcotice in rat, poate prinzi Rusaliile! Cum?, nu vrei...inteleg, te'ai saturat sa fii inchis intre 4 pereti cu zabrele la geam! Sa'mi zici la ce etaj 9 te'au zavorat, sa'ti arunc o panza de ferastrau, da?

"NIHIL SINE DEO!"

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 21:37

D-lui Vasile :

Fiti mai atent la ce scriu :

"Daca o sa intrati si pe www.adevarul.ro/societate/nunta_regala/Nunta_regala_si_viitorul_...
o sa aveti o surpriza : englezi care spera sa ... "abdice" Regalitatea in Anglia ! "

Deci ma refeream doar la ... UNII ENGLEZI, care spera sa abdice Regalitatea din Anglia !

Cat priveste "aprecierile" pe care le faceti la adresa mea, va rog sa va abtineti daca faceti referire la Politica Comunista pt ca (va repet din nou) eu nu am fost ... membru PCR si nici nu sunt "inregimentat" in vreun partid dupa "momentul Dec.1989" (asa ca aluziile facute nu va fac cinste - aveam o impresie mai buna despre dvs, dar ... se vede ca ne-am inselat amandoi). Parerea dvs ca as fi "formator de opinie" este ... distractiva pt mine, mai ales ca ... nu intentionam asa ceva, dimpotriva ! Dar nu-i timpul pierdut - este totusi o ... sugestie demna de luat in calcul in viitor ! Sa inteleg totusi ca ... monarhistii au cam ajuns la un numar foarte mic de ... "suporteri" ?!
Nu credeti ca ar trebui sa va justificati procentajul la care faceti referire ? Deocamdata nu l-ati sustinut cu nimica si deci nu poate fi luat in discutie !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 22:01

De la: eugenb, la data 2011-04-28 21:37:39D-lui Vasile :

Fiti mai atent la ce scriu :

"Daca o sa intrati si pe www.adevarul.ro/societate/nunta_regala/Nunta_regala_si_viitorul_...
o sa aveti o surpriza : englezi care spera sa ... "abdice" Regalitatea in Anglia ! "

Deci ma refeream doar la ... UNII ENGLEZI, care spera sa abdice Regalitatea din Anglia !

Cat priveste "aprecierile" pe care le faceti la adresa mea, va rog sa va abtineti daca faceti referire la Politica Comunista pt ca (va repet din nou) eu nu am fost ... membru PCR si nici nu sunt "inregimentat" in vreun partid dupa "momentul Dec.1989" (asa ca aluziile facute nu va fac cinste - aveam o impresie mai buna despre dvs, dar ... se vede ca ne-am inselat amandoi). Parerea dvs ca as fi "formator de opinie" este ... distractiva pt mine, mai ales ca ... nu intentionam asa ceva, dimpotriva ! Dar nu-i timpul pierdut - este totusi o ... sugestie demna de luat in calcul in viitor ! Sa inteleg totusi ca ... monarhistii au cam ajuns la un numar foarte mic de ... "suporteri" ?!
Nu credeti ca ar trebui sa va justificati procentajul la care faceti referire ? Deocamdata nu l-ati sustinut cu nimica si deci nu poate fi luat in discutie !

Hristos a inviat, domnule Eugen!
Comunismul, aceasta plaga abatuta asupra Romaniei, dar implementata de neulanderi si tisminetki -azi mari antikomunisti!- nu a fost sustinut doar de cei 4 mil de membri. A fost sustinut si de catre muuuulti alti "neirengimentati" politic...Ce ii uneste si pe unii si pe ceilalti? Simplu, oroarea pt. tot ceea ce e romanesc autentic, inclusiv Monarhia! Republica, domnule Eugen, nu apartine poporului roman, dealtminteri usor de pacalit cu o caldare si o gaina moarta..majoritatea lui! Logic, tot ceea ce urmeaza lui 1947 e o facatura minutios gandita la Kremlin si "argumentata" de "deontologii" Republicii! Ca va numarati si dvs. printre ei, e normal, sunteti produsul ACELEI facaturi si orice argument serios as aduce -gen 85% din romanii anului '47 pro-Monarhie- veti veni cu "calcule" rusesti...ori rusii noteaza si acum elevii de la 1 la 5... Ramaneti acolo, noi aici, si asa vor rade basecstii si de onoarea Armatei [nu asa a facut si armata rosie?], de istorie, de traditii romanesti etc.
PS: Daca ati aduna voturile PNT cu ale PNL si PSD din '46= partide regaliste, dar voturile reale -nu rusesti!- ati obtine un scor de 85% pro-Monarhie! Era chiar asa de grea de facut adunarea? Sursele dvs., altminteri f. curioase referitor la nu's'ce pete ar avea Monarhia romaneasca, nu v'au "indicat" si aceasta posibilitate? Sau...mda, am inteles finally, credeti in victoria comunistilor in '46!! Si ne intoarcem la facaturile KGB....!!

"NIHIL SINE DEO!"

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 22:12

"NIHIL SINE DEO!"

Hmm, daca taceai...poate ai mai fi putut s'o mai dregi. Dar ce pretentii sa am de la mata, un nostalgic ceausist? Chiar, is curios: cam cat ai avut la Istoria Romaniei, ai fost macar ca basecsu=mediocru?
PS: Sunt convins ca nu ai citit rev. Magazin Istoric inainte de '89...Acolo era o rubrica, din care ai fi reusit sa intelegi -daca citeai- printre randuri, cate ceva din istoria interbelica...Se chema "Bucuresti acum 50 de ani"! Eeee, dar nu era din lecturile obligatorii, nu? Si, normal, nici nu aveai habar de existenta acelei rubrici ff. documentate, cu imagini bucurestene [si nu numai!] si fotocopii din articolele presei acelor vremuri...Mai usor cu nasul pe sus, nu e de "sir", ci de toarras/colhoznic/sovromist, tavarisci celovek..

"NIHIL SINE DEO!"

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 22:38

D-lui Vanea :

Dvs ati fost mai atent decat dl Vasile (cred ca era "stresat" de userul care se tine dupa el si-i face probleme, desi n-ar trebui) si ati observat ca acei englezi la care am facut referire recunosteau si ... lucrurile "bune" facute de Regina lor, dar ... vad ca treceti sub tacere ideile semnalate de mine referitoare la ... Printul mostenitor Charles, care are o " reputație dezastruoasă", din cauza ca "a abuzat de poziția sa, amestecându-se în politică". Aceasta era chiar tema discutiei noastre de la inceput, de cand am intrat pe acest topic ! Pai, d-na user cu "15" in coada sustinea ca Monarhia nu se amesteca in Politica, dar iata ca Charles al englezilor face exact la fel cu Carol al II-lea al Romaniei (adica Dictatura Regala este foarte aproape pt el). Concluzia care se poate trage este foarte ... neplacuta pt noi ! Si ce garantii puteti sa ne dati ca nu se va intampla asa, cand avem un ... Print Consort, dar mai exista si un ... mostenitor in partea barbateasca a Regalitatii romanesti care o sa-si ceara cu siguranta "drepturile" cand va deveni major ?!

Cat despre "calculul" facut acesta este gresit din plecare si astfel duce la o concluzie gresita ! Atata timp cat se vorbeste de un ... IMPERIU (in "functiune") nu se poate face o paralela corecta pt simplu motiv ca "interesele" sunt diferite intre ei si noi. "Puterea banului" este diferita intre cele doua tari !

Dar sa analizam pct dvs :
1) Bugetul Monarhiei este de 60 de mil.$/an la o populatie de 60 mil. oameni. Reportare gresita ! Trebiua raportata la intreaga populatie a ... Imperiului, si se reducea foarte mult suma pe locuitor sau se marea suma alocata Monarhiei !
2) Bugetul Presedintiei ar duce la o "sarcina baneasca" pe cap de locuitor de 0.5 $/an dupa calcul dvs, dar uitati sa spuneti ca Monarhia are alocate ... pensii, suportate tot de la Buget (de ex. Duda care a ajuns Colonel in rezerva dintr-un simplu Actor - adica aprox.4500)
3) Salariul mediu in Anglia este de aprox. 10 ori mai mare (dar nu poate fi luat ca baza, pt ca veniturile Bugetarilor englezi sunt foarte diferite decat ale romanilor, pt ca si conditiile sunt diferite).
4) Nici acest criteriu nu este corect, deoarece Monarhia engleza ... "suge" de la mai multe "oi" (este doar IMPERIU) , iar Monarhia noastra ar "suge" numai o "oaie" !

Asa ca exemplele dvs nu sunt corecte si trebuie sa gasiti altele care sa aiba acelasi pct de referinta ca plecare ! Chiar si paralela intre Monarhie si Republica sufera de ... incorectitudine daca o raportam numai la ... sursele Bugetare, din simplu motiv ca Bugetul unei Republici este MULT DIFERIT decat al unui Buget ... Imperial !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 22:55

De la: eugenb, la data 2011-04-28 22:38:22D-lui Vanea :

Dvs ati fost mai atent decat dl Vasile (cred ca era "stresat" de userul care se tine dupa el si-i face probleme, desi n-ar trebui) si ati observat ca acei englezi la care am facut referire recunosteau si ... lucrurile "bune" facute de Regina lor, dar ... vad ca treceti sub tacere ideile semnalate de mine referitoare la ... Printul mostenitor Charles, care are o " reputație dezastruoasă", din cauza ca "a abuzat de poziția sa, amestecându-se în politică". Aceasta era chiar tema discutiei noastre de la inceput, de cand am intrat pe acest topic ! Pai, d-na user cu "15" in coada sustinea ca Monarhia nu se amesteca in Politica, dar iata ca Charles al englezilor face exact la fel cu Carol al II-lea al Romaniei (adica Dictatura Regala este foarte aproape pt el). Concluzia care se poate trage este foarte ... neplacuta pt noi ! Si ce garantii puteti sa ne dati ca nu se va intampla asa, cand avem un ... Print Consort, dar mai exista si un ... mostenitor in partea barbateasca a Regalitatii romanesti care o sa-si ceara cu siguranta "drepturile" cand va deveni major ?!

Cat despre "calculul" facut acesta este gresit din plecare si astfel duce la o concluzie gresita ! Atata timp cat se vorbeste de un ... IMPERIU (in "functiune") nu se poate face o paralela corecta pt simplu motiv ca "interesele" sunt diferite intre ei si noi. "Puterea banului" este diferita intre cele doua tari !

1) Bugetul Monarhiei este de 60 de mil.$/an la o populatie de 60 mil. oameni. Reportare gresita ! Trebiua raportata la intreaga populatie a ... Imperiului, si se reducea foarte mult suma pe locuitor sau se marea suma alocata Monarhiei !
2) Bugetul Presedintiei ar duce la o "sarcina baneasca" pe cap de locuitor de 0.5 $/an dupa calcul dvs, dar uitati sa spuneti ca Monarhia are alocate ... pensii, suportate tot de la Buget (de ex. Duda care a ajuns Colonel in rezerva dintr-un simplu Actor - adica aprox.4500)
3) Salariul mediu in Anglia este de aprox. 10 ori mai mare (dar nu poate fi luat ca baza, pt ca veniturile Bugetarilor englezi sunt foarte diferite decat ale romanilor, pt ca si conditiile sunt diferite).
4) Nici acest criteriu nu este corect, deoarece Monarhia engleza ... "suge" de la mai multe "oi" (este doar IMPERIU) , iar Monarhia noastra ar "suge" numai o "oaie" !

Asa ca exemplele dvs nu sunt corecte si trebuie sa gasiti altele care sa aiba acelasi pct de referinta ca plecare ! Chiar si paralela intre Monarhie si Republica sufera de ... incorectitudine daca o raportam numai la ... sursele Bugetare, din simplu motiv ca Bugetul unei Republici este MULT DIFERIT decat al unui Buget ... Imperial !

Daca incepeti sa faceti pe spiritualul cu mine, cred ca va supraestimati si, implicit, ma subestimati pe mine...No pb., va voi trata la fel, ca prea va credeti undeva "sus"...
PS: Nu ati fost invatat in Armata ca nu e onorabil sa vb. despre o alta persoana, daca aceasta nu e "de fata"? Aaa, probabil ati "lucrat" ca ceist, scuze!, intr'adevar ceistii erau foaaarte curiosi despre tot si toate!

"NIHIL SINE DEO!"

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 00:40

De la: vasile_vali, la data 2011-04-28 22:12:19

"NIHIL SINE DEO!"

Hmm, daca taceai...poate ai mai fi putut s'o mai dregi. Dar ce pretentii sa am de la mata, un nostalgic ceausist? Chiar, is curios: cam cat ai avut la Istoria Romaniei, ai fost macar ca basecsu=mediocru?
PS: Sunt convins ca nu ai citit rev. Magazin Istoric inainte de '89...Acolo era o rubrica, din care ai fi reusit sa intelegi -daca citeai- printre randuri, cate ceva din istoria interbelica...Se chema "Bucuresti acum 50 de ani"! Eeee, dar nu era din lecturile obligatorii, nu? Si, normal, nici nu aveai habar de existenta acelei rubrici ff. documentate, cu imagini bucurestene [si nu numai!] si fotocopii din articolele presei acelor vremuri...Mai usor cu nasul pe sus, nu e de "sir", ci de toarras/colhoznic/sovromist, tavarisci celovek..

"NIHIL SINE DEO!"

Alo iobagul lui mihai de bal-bal POPOR NU ESTE ACELASI LUCRU CU ELECTORATUL!Nu se invata la scoala matale de slugi? Deci ramane intrebarea de unde dracu ai scos tu 85% din popor?Stai nu spune ai citit printre randuri!
PS Daca vrei iti pot imprumuta exemplarele care iti lipsesc!Tatal meu a fost abonat la Magazin Istoric! Dar eu nu am invatat la scoala comunista sa citesc printre randuri,cum ai invatat mata la scoala monarhista pe care ai absolvit-o!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 00:48

De la: vaneamarin, la data 2011-04-28 16:06:39

Vanea e ca si cum ai compara ce procent din venit il costa pe un roman somer intretinerea Loganului cu cat din venit il costa pe Patriciu intretinerea mertanului(sau ce dracu masina are el)!
Si apoi sfatul avizat e ,,CUMPARA-TI ROMANE SOMER MERTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!""

PS La noi presedintele mai cheltuie din suma alocata si prin vizite oficiale(pe care trebuie sa le faca)pe cand la ei nu!

Sir,este cel mai corect sistem de analiza a deosebirii intre costurile monarhiei britanice si cele ale presedentiei romaniei. Nu este vorba de monarhie si republica in general ,ci de monarhia britanica si republica noastra .Asta este situatia ,pe Patriciu il costa mai putin intretinerea masinii sale ca procent din venit, decat ma costa pe mine. O are mai buna dar are si venituri mai mari .Asta este realitatea ,pe britanici ii costa mai putin monarhia lor ca procent din cat castiga,dect ne costa pe noi presedentia ...

Face dar particulare! Nu se duce pe la summit-uri! La englezi se duce Primul-Ministru!
La englezi suma aceea se cheltuie fara ca regina(regele)sa faca nimic! La noi presedintele mai trebuie sa si faca ceva(ca nu face e alta treaba!)
Si apropo de masina cea mai buna masina e aia pe care o poti intretine!!!!!!!!!!!!!!!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 00:58

Sluga monarhista Vasilica spre stiinta ta Magazin Istoric inca se publica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Expertule!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 08:40

De la: sirboby, la data 2011-04-29 00:48:22

Face dar particulare! Nu se duce pe la summit-uri! La englezi se duce Primul-Ministru!
La englezi suma aceea se cheltuie fara ca regina(regele)sa faca nimic! La noi presedintele mai trebuie sa si faca ceva(ca nu face e alta treaba!)
Si apropo de masina cea mai buna masina e aia pe care o poti intretine!!!!!!!!!!!!!!!

Sir,in cazul asta, iata un alt avantaj pentru monarhie.La noi calatoreste si premierul si presedintele,intr-o monarhie calatoreste doar premierul iar Regele face vizite particulare...Asta daca avesti dreptate in ce spuneti,eu nu am verificat daca Regina Angliei a calatorit pe banii sai, sau a cheltuit din cei alocati de contribuabili.

Masina cea mai buna este cea care merge bine si pe care o poti intretine cu un procent minim din venit .

Acum serios vorbind,costurile pentru intretinerea monarhiei sau a republicii, nu conteaza de fapt .Nu asta este problema importanta .Le poti intretine pe oricare din ele, si stim toti ca nu aici sunt marile pierderi ale contribuabililor...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 09:15

De la: eugenb, la data 2011-04-28 22:38:22

Domnule Eugen,

Nu am inteles din ce cauza este gresit,mie imi pare foarte corect si nu imi place sa trisez deoarece n-ar mai avea farmec discutia. Nici de inselat nu cred ca m-am inselat undeva,datele sunt oficiale .Putem insa sa discutam pe puncte si sa lamurim problemele...

1)Raportarea asta a fost facuta de cel care a scris articolul care v-a placut dumnevoastra si pe care l-ati postat. Daca insa considerati ca pentru Regina Angliei "cotizeaza" mai multi cetateni britanici,atunci cu atat mai bine! Bugetul oficial alocat,de 60milioane dolari,se imparte deci la mai multi contribuabili si iese o suma si mai mica pentru un contribuabil britanic ...Daca prin calculul meu un roman platea pentru presedentie un procent din venitul sau de patru ori mai mare decat unul britanic ,acum in varianta dumnevoastra va iesi de 6-7 ori mai mare ...

2)Eu unul, nu stiu de bani alocati din buget pentru monarhie .Daca dumneavoastra stiti de asa ceva, sa-mi aratati si mie.Acum, ca Radu Duda a ajuns colonel din simplu actor, nu cred ca este un caz singular si nici o mare problema. Ministrul Apararii ,Oprea,a ajuns general cu patru stelute din plutonier de intendenta ,si nu il vad nici mai capabil nici mai viteaz,nici mai strateg decat Duda. Au ajuns oamenii colonei si din vacari,si din muncitori pe santiere ,etc.Unii au dat dovada de talent si si-au vazut de carte si de meseria lor ,altii au fost propulsati de PCR ,altii de pile ,toate sunt cazuri diferite .Doamne Udrea spre exemplu probabil ca este un militar mult mai bun decat dumnevoastra deoarece are :doctoratul in Stiinte militare la Universtatea Nationala de Aparare Carol I ,Masterat in securitate si aparare nationala tot acolo,si este "expert in securitate si aparare nationala ".Dumnevoastra cate doctrate in stiinte militare aveti? Va rept deci,Duda nu este un caz singular de om care ... a imbratisat calea armelor dupa o cariera de alt tip...

De actiunile de binefacere ale Fundatiei Margareta insa nu spunem nimic ?Sa stiti ca dincolo de simpatii sau antipatii,s-au realizat multe lucruri bune prin aceasta Fundatie si nu pe banii statului Roman ci pe banii Casei Regale.

3)Nu am inteles.Eu am luat in calcul veniturile nete si la romani si la englezi.Nu le-am inventat eu ...

4)Si presedentia tot de la o singura "oaie" "suge" in Romania...

Oricum,va repet ce i-am spus si lui Sir.Nu in intretinerea Monarhiei sau Republicii stau problemele romanilor, si nu acolo se pierd sumele importante din banii contribuabililor...

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 10:07

De la: vaneamarin, la data 2011-04-29 08:40:13
De la: sirboby, la data 2011-04-29 00:48:22

Sir,in cazul asta, iata un alt avantaj pentru monarhie.La noi calatoreste si premierul si presedintele,intr-o monarhie calatoreste doar premierul iar Regele face vizite particulare...Asta daca avesti dreptate in ce spuneti,eu nu am verificat daca Regina Angliei a calatorit pe banii sai, sau a cheltuit din cei alocati de contribuabili.

Masina cea mai buna este cea care merge bine si pe care o poti intretine cu un procent minim din venit .

Acum serios vorbind,costurile pentru intretinerea monarhiei sau a republicii, nu conteaza de fapt .Nu asta este problema importanta .Le poti intretine pe oricare din ele, si stim toti ca nu aici sunt marile pierderi ale contribuabililor...

Vanea poate ca nu am gasit oamenii politici care trebuie,nu ,neaparat forma de guvernamant trebuie schimbata ci,inca odata subliniez ,ci mentalitatea noastra ca electorat,mentalitatea noastra ca sindicalisti,ideea de lupta sindicala etc.Sa ne schimbam intai mentalitatea,si apoi sa ne gandim,daca o sa mai vrem, la schimbarea formei de guvernamant! Altfel ,suntem in starea sa-l numim rege pe nu stiu ce interlop daca ne da 2 galeti si 5 mici!
Vezi tu,ne tot uitam la englezi,dar tot la ei ,un partid a iesit pe locul 3 la alegeri din cauza gafei unui membru(Partidul Laburist,gafa lui Gordon Brown).De aceea ei traiesc mai bine si noi nu!
Poate ca la noi se fraudeaza alegerile! Nu stiu,dar hai sa vedem cine le fraudeaza? vine base,sau alt candidat sa numere voturile? Nu prea cred! Tot oamenii din popor care sunt pusi sa numere voturile etc.Cati sindicalisti ai vazut in strada ca li s-a numit un sef incapabil pe criterii politice? sau ca seful si-a angajat sotia,nepoata si eu trebuie sa-i fac si munca ei(lui)?Sau ca se fac presiuni asupra lui sa faca o ilegalitate?Pe cine ai vazut la tv denuntand o licitatie cu cantec?Ai ami auzit ceva de vamesi? A fost facut un foc de paie ,sa vada prostii ca in Romania se lupta cu cavalerii albi cu coruptia si atat!
Dar stim sa tipam ca nu traim bine!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 10:16

Vanea faci pariu ca la anul la alegeri vor iesi alti hoti?Sau poate tot astia?Traiam oare mai bine cand la guvernare era PSD-ul?Sau PNL-ul?
duduia economia in guvernarile lor? Eu cred ca nu! Sa nu-mi zici de Tariceanu,ca ala se baza pe banii capsunarilor!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 10:35

De la: sirboby, la data 2011-04-29 10:16:07 Vanea faci pariu ca la anul la alegeri vor iesi alti hoti?Sau poate tot astia?Traiam oare mai bine cand la guvernare era PSD-ul?Sau PNL-ul?
duduia economia in guvernarile lor? Eu cred ca nu! Sa nu-mi zici de Tariceanu,ca ala se baza pe banii capsunarilor!

Nu Sir,eu nu cred ce spui tu sau cel putin nu imi pot imagina nici ca cineva ar putea sa fure si sa faca un dezastru la fel de mare ca cel facut de conducerea portocalie ,si nici ca ar mai putea iesi astia iar la viitoarele alegeri.(daca sunt cat de cat cinstite)

Oricum,sunt curios cum vezi tu iesirea din situatia asta ?Monarhia nu vrei,pe toti politicienii ii consideri identici si ingrozitor de rai ..Ce ar trebui facut dupa tine?Sa nu imi spui de "noul partid" deoarece faptul ca este nou ,nu inseamna o garantie a moralitatii sau competentei...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 10:38

De la: sirboby, la data 2011-04-29 10:16:07 Traiam oare mai bine cand la guvernare era PSD-ul?Sau PNL-ul?

Nu traiai mai bine pe vremea PNLului ?!...Asta nici macar Black ,Silviu sau alti sustinatori din cei mai inversunati ai lui Basescu, nu o neaga ...

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 12:47

Tara milogilor=MILOGIA

stefalnico

29 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 14:53

De mult n-am mai simtit , ca astazi, mandria de a fi roman, dupa ce am vazut-o pe Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei adevarate, la casatoria printului William ! Este democratie, deci nu pot impiedica imbecilii si lingaii jigodiilor comuniste sa se manifeste ! Si pentru stiinta lor: in iunie 1945, cel mai respectat si de incredere om pentru romani era Regele Mihai ! Nu comunistii, nu Armata Rosie !

9am243736

2704 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 15:18

De la: stefalnico, la data 2011-04-29 14:53:42De mult n-am mai simtit , ca astazi, mandria de a fi roman, dupa ce am vazut-o pe Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei adevarate, la casatoria printului William ! Este democratie, deci nu pot impiedica imbecilii si lingaii jigodiilor comuniste sa se manifeste ! Si pentru stiinta lor: in iunie 1945, cel mai respectat si de incredere om pentru romani era Regele Mihai ! Nu comunistii, nu Armata Rosie !

corect, si pentru stiinta ta regele mihai avea incredere in comunisti...
si cum este democratie, nu pot sa le fac nimic la idiotii care se inchina la sangele albastru mai ceva ca la isus...

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 19:28

De la: sirboby, la data 2011-04-28 19:23:00
De la: 9am178165, la data 2011-04-28 16:52:54
? ! !

Doamna Londra e vizitata de zeci de milioane de turisti in fiecare an,e adevarat ca va creste numarul lor cu ocazia nuntii,DAR FARA RESTUL(Big Ben,Palatul Buckingham,Parlamentul (Houses of Parliament),Madame Tussauds Londra,Tower Brigde,British Museum,Kensington Palace,Trafalgar Square,Turnul Londrei (Tower of London),Galeria Nationala (National Gallery),Westminster Abbey,St Paul's Cathedral,St James's Park,Hyde Park PLUS MULTE MAGAZINE CU PRODUSE DE CALITATE) nu s-ar duce nimeni special pentru nunta Printului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Populatia Regatului unit ii iubesc si pe David si Victoria Beckham,Amy Winehouse,Wayne Mark Rooney, etc. pe unii mai mult decat pe unii membri ai Casei Regale,asa ca depinde de persoana nu de functie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si la aproposul dvs ca un aristocrat britanic organizeaza nu stiu ce dineu in cinstea lui mihai I de bal-bal NU E RELEVANT! Daca regina Regatului Unit organiza un dineu in cinstea lui, da, era o forma de apreciere,dar daca un inferior in rang da un dineu in cinstea ta castigul e de partea celui inferior,ca a avut un rege la masa dar pentru rege nu e o cinste,ca nu a fost invitat decat de un aristocrat de rang 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si Ceausescu a fost mai apreciat si mai onorat in U.K. decat mihai I de bal-bal! O fi stiind Regina de ce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Parisul ,Roma,Venetia castiga bani frumosi din turism fara sa aiba nevoie de vreo nunta regala!
oare de ce? Ca doar nu au Regi,Regine,Printi si Printese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi-ati dovedit ca NU ACCEPTATI SA RENUNTATI CAND VI SE ADUC ARGUMENTE SERIOASE, cred ca orice v-as spune nu imi veti da dreptate!!
Si pun pariu pe orice ca dvs. personal nu ati suferit niciodata din cauza vreunui monarh!!!!
Dar.............................., vi s-a pus pata si gata, nu conteaza ce va spun eu, nu????????

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 19:29

De la: stefalnico, la data 2011-04-29 14:53:42De mult n-am mai simtit , ca astazi, mandria de a fi roman, dupa ce am vazut-o pe Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei adevarate, la casatoria printului William ! Este democratie, deci nu pot impiedica imbecilii si lingaii jigodiilor comuniste sa se manifeste ! Si pentru stiinta lor: in iunie 1945, cel mai respectat si de incredere om pentru romani era Regele Mihai ! Nu comunistii, nu Armata Rosie !

]In cinstea dvs.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In cinstea Casei Regale a Romaniei!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pagini: << 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: