back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 >> Sari la pagina:

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 20:17

De la: 9am178165, la data 2011-02-27 20:05:42
De la: nastasemihail, la data 2011-01-19 16:40:45Principalele tari, state democratice, din lume sint Franta si SUA. Franta e cam cu fundul in 2 luntre. Nu e consecventa in principiile democratice. Dar SUA a tinut democratia la nivel mondial. De aceea si este atacata ideatic.
Nu cred ca se compara nici un stat ca dinamica in dezvoltare cu SUA.
Revenirea la monarhie inseamna stagnare, poate pe ansamblu. Un monarh poate oricind institui regim despotic. Mai ales in tari care nu prea au exercitiu democratic.
Larga reprezentare a cetatenilor este garantia democratiei.

Dar parca nu am prea auzit de aceasta notiune. De citiva ani buni.

Domnule, va respect foarte mult, si tocmai de aceea va voi contrazice intr-un mod delicat: un monarh constitutional NU POATE NICIODATA INSTITUI NICIODATA UN REGIM DESPOTIC!!!!!!!!!!!!!
Va rog sa uitati de monarhia de drept divin, de perioada Egiptului Antic, pentru ca acestea nu mai pot fi posibile!!!
Mai degraba poate un ticalos de dictator ca basescu sa instituie un regim despotic (de fapt, l-a si instituit pentru ca autoritatile statului sunt slabe si actioneaza la discretia fraudulosului de la Cotroceni), decat o monarhie CONSTITUTIONALA!!!!!!!
Ati vazut vreun spaniol, vreun britanic, vreun olandez sau vreun spaniol sa se planga de despotism in patria lor monarhica?? Nu cred!!! Iar monarhia spaniola a revenit dupa regimul lui Franco, la dorinta poporului spaniol!!!!!!!!!!!!!!
ASCULTATI-MA DOMNULE: INTR-O MONARHIE CONSTITUTIONALA INSTITUTIA REPREZENTATIVA E PARLAMENTUL CARE DESEMNEAZA SAU REVOCA PRIMUL MINISTRU, SI CARE LA RANDUL SAU ISI FORMEAZA ECHIPA!!!!!!!
REGELE ARE DOAR UN ROL ELEGANT, DECORATIV ASEMANATOR PRESEDINTELUI DINTR-O REPUBLICA PARLAMENTARA. REGELE FACE LOBBY PENTRU TARA SA, ATRAGE CONTRACTE ECONOMICE, CREAZA UN ADEVARAT DE CURENT INTERNATIONAL DE SIMPATIE FATA DE TARA SA, SI ACESTA NU E PUTIN LUCRU.
Plus, suntem scutiti de mizeria cincinala a fraudarii alegerilor prezidentiale, de foamea clientelei politice prezidentiala care ne manca continuu din buget, suntem scutiti de riscul aparitiei unui prost orgolios ca basescu care distruge o tara pentru ca i s-a pus lui pata sa faca politica, si care isi subjuga primul-ministru, etc.
Credeti ca exista riscul numirii unei piftii nenorocite ca boc atunci cand premierul e ales in urma dezbaterilor unui intreg Parlament???? Eu nu cred!!!!
AM AVEA AVANTAJE EXTRAORDINARE DACA AM REVENI LA MONARHIA CONSTITUTIONALA, DOAR SA GANDEASCA ROMANII RATIONAL SI NU CU MINTEA SPALATA DE PROPAGANDA BOLSEVICA. Sper ca nu v-am suparat, ganditi-va bine inca o data, Romania are nevoie de monarhie!!!!!!!!!!

Iar stagnarea de care va plangeti se numeste STABILITATE, TRADITIE, RIGOARE, SI VALORI, inseamna ca romanii au terminat-o cu superficialitatea, neseriozitatea, cu "e bine oricum", cu lenea, cu necinstea, cu lasitatea, cu maschinaria si cu rautatea.
Inseamna ca NICIODATA, NICI MACAR CU PRETUL VIETII NU VOR ACTIONA IMPOTRIVA PRINCIPIILOR SI CREDINTELOR LOR!!!!!
Inseamna ca si-au format in sfarsit un CARACTER, SI NISTE CONVINGERI FERME SI DE NEZDRUNCINAT!!!!

Am spus ca monarhia inseamna STABILITATE, TRADITIE, RIGOARE SI VALORI???? Inseamna ca am spus ca MONARHIA INSEAMNA MANDRIE DE SINE, ONOARE, FERMITATE, SIGURANTA DE SINE SI CURAJ DE ACTIUNE (adica exact ce au urmarit securistii si tortionarii comunisti sa distruga din personalitatea romanilor).

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 10:45

Un DA pt monarhie!Cred ca`i singura solutie cu adevarat buna pt Romania de azi.

Raporteaza abuz de limbaj
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 11:44

De la: cristianvm, la data 2011-02-28 10:45:09Un DA pt monarhie!Cred ca`i singura solutie cu adevarat buna pt Romania de azi.

Sa stii ca asa este prietene!!!
Cei dotati cu ratiune si care mai au si disponibilitatea de a o folosi, ar trebui sa inteleaga ca monarhia este singura speranta pentru tara noastra!!! Realmente nu stiu cum au reusit sa le spele bolsevicii mintile de asemenea maniera incat s-o tina inainte cu huiduitul Casei Regale a Romaniei. Pe cei mai varstnici ii inteleg, dar oare si acum li se prelucreaza celor tineri la serviciile de informatii materiale de propaganda antimonarhice???? E singura explicatie pentru atitudinea asta de respingere irationala. De undeva isi trage aceasta atitudine izvoarele, cei tineri ar trebui sa nu mai fie "marcati" de ura si ostilitate antimonarhica.
Ce le-a facut lor Casa Regala pentru numele lui Dumnezeu???? Cu ce i-a pagubit??? Care este acel mare "rau" si aici nu ma refer la huiduielile grotesti pe care le profereaza?
Va asigur eu ca aceasta e singura explicatie: nu stiu in ce fel si sub ce forma dar masina propagandei bolsevice inca lucreaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 17:20

Lui "9am178165" :

1) Ca nu mai doriti sa faceti comparatii intre Monarhia de acum 60-100 de ani si ce ar putea deveni o actuala Monarhie (romaneasca) va inteleg ! Are prea multe greseli ca sa le mai enumerati, sau sa va "impiedicati" ! La inceput ati militat pe ... "puritatea si exemplul" pe care ar fi trebuit sa le admiram la Regii Romaniei, iar acum ati intors-o si ati dat-o pe ... Regi straini ! Ar trebui sa va stabiliti la un anume tip si la un anume ... Rege (strain), sau credeti ca asa ... veti "pacali" mai usor pe cei ce va citesc postarea ?!
2) Va tot ascundeti dupa ... "cintea si onoarea" Monarhiei (actuale) si nu recunoasteti ca au ... furat banii populatiei care platesc impozite ! Duda este un impostor si un parvenit care, culmea, este beneficiar al ... Pensiei militare (de Colonel in rezerva - facut la "apelul bocancilor") datorita unui ... Republican (Basescu se numeste - frumos nu ?!) ! Trebuia sa publice si ... Declaratia de avere si Declaratia de interese, dar ... a uitat ! Convenabil, nu ?!
3) Cred (sper) ca nu ma incadrati si pe mine (desi mi-ar fi placut sa mai fiu iarasi tanar - dar cu "mintea" de acum) in randul ... tinerilor la care faceati referire adineauri ! Dumneavoastra unde va ... incadrati ?! Asta ca sa nu va incadrez eu si sa ... gresesc !
4) Asa cum unii dintre cei de varsta mea sunt pentru ... Monarhie, tot asa sunt altii ... impotriva acestei Monarhii de tot rasul (macar de aveau un ... Rege adevarat, nu un "papusar" - binenteles, ca este doar parerea mea) !
5) Cat priveste parerea dvs referitoare la ... "masina propagandei bolsevice" care inca mai "lucreaza", asta este similara cu parerea altora care sustin ca ... membrii acestei "Camarile Regale" nu stau degeaba ! Si "daca stam stramb si judecam drept" cei care au inceput primii (dupa Dec.1989) cu propaganda ... nu sunt "Republicanii" (nici nu se mai stia de ... Rege in Dec. 1989) ! Ce ati cautat, aia ati gasit ! Nu credeti ?!

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 18:55

De la: 9am178165, la data 2011-02-28 11:44:10
De la: cristianvm, la data 2011-02-28 10:45:09Un DA pt monarhie!Cred ca`i singura solutie cu adevarat buna pt Romania de azi.

Cei dotati cu ratiune si care mai au si disponibilitatea de a o folosi, ar trebui sa inteleaga ca monarhia este singura speranta pentru tara noastra!!! Realmente nu stiu cum au reusit sa le spele bolsevicii mintile de asemenea maniera incat s-o tina inainte cu huiduitul Casei Regale a Romaniei. Pe cei mai varstnici ii inteleg, dar oare si acum li se prelucreaza celor tineri la serviciile de informatii materiale de propaganda antimonarhice???? E singura explicatie pentru atitudinea asta de respingere irationala. De undeva isi trage aceasta atitudine izvoarele, cei tineri ar trebui sa nu mai fie "marcati" de ura si ostilitate antimonarhica.
Ce le-a facut lor Casa Regala pentru numele lui Dumnezeu???? Cu ce i-a pagubit??? Care este acel mare "rau" si aici nu ma refer la huiduielile grotesti pe care le profereaza?
Va asigur eu ca aceasta e singura explicatie: nu stiu in ce fel si sub ce forma dar masina propagandei bolsevice inca lucreaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oare tot asa cum toti cei cu ratiune ,si care o folosesc L-AU VOTAT PE BASE LA PRIMUL MANDAT?

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 19:04

De la: 9am178165, la data 2011-02-27 20:17:09
De la: nastasemihail, la data 2011-01-19 16:40:45Principalele tari, state democratice, din lume sint Franta si SUA. Franta e cam cu fundul in 2 luntre. Nu e consecventa in principiile democratice. Dar SUA a tinut democratia la nivel mondial. De aceea si este atacata ideatic.
Revenirea la monarhie inseamna stagnare, poate pe ansamblu. Un monarh poate oricind institui regim despotic. Mai ales in tari care nu prea au exercitiu democratic.

Domnule, va respect foarte mult, si tocmai de aceea va voi contrazice intr-un mod delicat: un monarh constitutional NU POATE NICIODATA INSTITUI NICIODATA UN REGIM DESPOTIC!!!!!!!!!!!!!
Va rog sa uitati de monarhia de drept divin, de perioada Egiptului Antic, pentru ca acestea nu mai pot fi posibile!!!
Mai degraba poate un ticalos de dictator ca basescu sa instituie un regim despotic (de fapt, l-a si instituit pentru ca autoritatile statului sunt slabe si actioneaza la discretia fraudulosului de la Cotroceni), decat o monarhie CONSTITUTIONALA!!!!!!!
Ati vazut vreun spaniol, vreun britanic, vreun olandez sau vreun spaniol sa se planga de despotism in patria lor monarhica?? Nu cred!!! Iar monarhia spaniola a revenit dupa regimul lui Franco, la dorinta poporului spaniol!!!!!!!!!!!!!!
ASCULTATI-MA DOMNULE: INTR-O MONARHIE CONSTITUTIONALA INSTITUTIA REPREZENTATIVA E PARLAMENTUL CARE DESEMNEAZA SAU REVOCA PRIMUL MINISTRU, SI CARE LA RANDUL SAU ISI FORMEAZA ECHIPA!!!!!!!
REGELE ARE DOAR UN ROL ELEGANT, DECORATIV ASEMANATOR PRESEDINTELUI DINTR-O REPUBLICA PARLAMENTARA. REGELE FACE LOBBY PENTRU TARA SA, ATRAGE CONTRACTE ECONOMICE, CREAZA UN ADEVARAT DE CURENT INTERNATIONAL DE SIMPATIE FATA DE TARA SA, SI ACESTA NU E PUTIN LUCRU.
Plus, suntem scutiti de mizeria cincinala a fraudarii alegerilor prezidentiale, de foamea clientelei politice prezidentiala care ne manca continuu din buget, suntem scutiti de riscul aparitiei unui prost orgolios ca basescu care distruge o tara pentru ca i s-a pus lui pata sa faca politica, si care isi subjuga primul-ministru, etc.
Credeti ca exista riscul numirii unei piftii nenorocite ca boc atunci cand premierul e ales in urma dezbaterilor unui intreg Parlament???? Eu nu cred!!!!
AM AVEA AVANTAJE EXTRAORDINARE DACA AM REVENI LA MONARHIA CONSTITUTIONALA, DOAR SA GANDEASCA ROMANII RATIONAL SI NU CU MINTEA SPALATA DE PROPAGANDA BOLSEVICA. Sper ca nu v-am suparat, ganditi-va bine inca o data, Romania are nevoie de monarhie!!!!!!!!!!

Iar stagnarea de care va plangeti se numeste STABILITATE, TRADITIE, RIGOARE, SI VALORI, inseamna ca romanii au terminat-o cu superficialitatea, neseriozitatea, cu "e bine oricum", cu lenea, cu necinstea, cu lasitatea, cu maschinaria si cu rautatea.
Inseamna ca NICIODATA, NICI MACAR CU PRETUL VIETII NU VOR ACTIONA IMPOTRIVA PRINCIPIILOR SI CREDINTELOR LOR!!!!!
Inseamna ca si-au format in sfarsit un CARACTER, SI NISTE CONVINGERI FERME SI DE NEZDRUNCINAT!!!!

Am spus ca monarhia inseamna STABILITATE, TRADITIE, RIGOARE SI VALORI???? Inseamna ca am spus ca MONARHIA INSEAMNA MANDRIE DE SINE, ONOARE, FERMITATE, SIGURANTA DE SINE SI CURAJ DE ACTIUNE (adica exact ce au urmarit securistii si tortionarii comunisti sa distruga din personalitatea romanilor).

Doamna si de ce sa avem un rege care nu are nici-un rol????Chiar nu vrei sa intelegi ca daca regele mata il are pe Boc ,pe Base , pe Nastase,pe Tariceanu,pe Antonescu etc. in parlament si in guvern tot prost o sa o ducem (in cazul in care pe rege chiar l-ar durea de popor!!!!!)

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 20:42

Atunci ramanem cu ulii,hienele si caracatitele actuale si speram la o viata mai buna la urmatoarea reincarnare.Dl Eugen,subscrieti?

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 02:28

De la: cristianvm, la data 2011-02-28 20:42:52Atunci ramanem cu ulii,hienele si caracatitele actuale si speram la o viata mai buna la urmatoarea reincarnare.Dl Eugen,subscrieti?

Nu frate trebuie sa invatam dracu odata sa belim ochii la vot ,ca sa nu belim altceva 4-5 ani dupa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu spun ce sa belim ca femeile nu au!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Altfel il poti pune rege pe Dumnezeu,ca tot hienele si sacalii fac legile si smecheriile! Ppriceput?

Fosta membra 9am.ro

157 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 11:21

Ce hiena preferi sa alegi odata la 4 ani,pui sau adult?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 12:58

Ambele ar trebui aruncate la tomberonul istoriei . Ar trebui o alta forma de reprezentare la nivel statal ,eventual la nivel global . Cei care conduc tarile , in timp , devin dictatori sau corupti . Si sigur majoritatea sunt bolnavi psihic , mai mult sau mai putin !

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 22:48

De la: sirboby, la data 2011-02-28 18:55:06
De la: 9am178165, la data 2011-02-28 11:44:10

Oare tot asa cum toti cei cu ratiune ,si care o folosesc L-AU VOTAT PE BASE LA PRIMUL MANDAT?

Aceia care l-au votat pe basescu indiferent cand, sunt sorry, niste nerozi ce-si plang acum in pumni!!!!!!

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 23:06

De la: sirboby, la data 2011-02-28 19:04:53

Doamna si de ce sa avem un rege care nu are nici-un rol????Chiar nu vrei sa intelegi ca daca regele mata il are pe Boc ,pe Base , pe Nastase,pe Tariceanu,pe Antonescu etc. in parlament si in guvern tot prost o sa o ducem (in cazul in care pe rege chiar l-ar durea de popor!!!!!)

Pentru ca asa este normal, SA AVEM UN REGE CARE NU GUVERNEAZA!!!!!!!!!! Chiar asa v-ati obisnuit cu ideea de saf care urla la subalterni???? Intelegeti-ma odata, NOI NU AVEM NEVOIE DE UN SINGUR OM CARE SA NE TRASEZE SARCINI NOUA TUTUROR, E PRIMITIV SA-TI DORESTI ASA CEVA, ASTA DENOTA DOAR INVOLUTIE.
Chiar nu intentionez sa va jignesc, dar de ce pisici se mai insista pe specializare, pe superspecializare chiar, daca noi nu intelegem sa folosim MAI MULTI OAMENI CU DECIZII PROPRII CARE NEGOCIAZA O DIRECTIE UNICA, FARA CA VREUNUL SA IMPUNA CEVA PE PRINCIPIUL: ASCULTATI COMANDA LA MINE PENTRU CA EU SUNT DESTEPT IAR VOI SUNTETI NISTE PROSTI!!!!
Hai sa-l analizam pe basescu: eu nu pot sa-l cataloghez asa de usor ca fiind un politician abil, capabil de rezultate deosebite, daca nu are cel putin o facultate de stiinte politice!!! Nu este absolvent de drept, n-a studiat un semestru in viata lui drept constitutional, are doar un manunchi de strategii securiste care de multe ori se potrivesc cu guvernarea unei tari, ca nuca in perete. Cum sa am eu incredere intr-un presedinte atat de slab pregatit????? Uite sir, aveti in persoana lui basescu toata puterea: e premier, e ministru de orice, e judecator, e jurnalist, e medic, e orice vreti, pentru ca se baga cu tupeu in orice specialitate desi e pe de alaturi aproape totdeauna!!!!!!!
Spuneti-mi si mie daca va convine cum conduce tara????? Noua de barfe politice ne arde??? Noua de arestari preventive de doi lei bucata ne arde??? Noua de filari aiurea ne arde???? Ati vazut vreo masura economica??? Ati vazut vreo investitie cu scaun la cap, si sa nu-mi vorbiti de telegondole si de patinoare ca fac alergie???!!!!
CE PARERE VA FACE DVS. UN OM CARE SUSTINE CA PUTEM AVEA SI CRATERE IN LOC DE AUTOSTRAZI, DE FAPT CUI NU-I CONVINE, SA MEARGA CU AVIONUL??!!!
Si un natarau de genul asta a pus mana pe toate puterile Romaniei, sunteti multumit???????????

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 23:20

Lui "cristianvm" :
De la: cristianvm, la data 2011-02-28 20:42:52Atunci ramanem cu ulii,hienele si caracatitele actuale si speram la o viata mai buna la urmatoarea reincarnare.Dl Eugen,subscrieti?

Pe timpul ... Monarhiei nu erau ... "ulii,hienele si caracatitele" in aceasta tara (ca de altfel in toate tarile din lume) ?! Daca credeti ca au fost altfel sau ca este altfel in alte tari acuma va inselati ! Sa cred ca varsta nu va ... ajuta in aceasta privinta (desi n-as crede avand in vedere varsta declarata la "profilul de user") sau ca nu vreti sa vedeti ADEVARUL ADEVARAT ! Ce alegeti sa ... vedeti acum ? "Ulii,hienele si caracatitele" exista pt ca au fost unii oameni de buna credinta care le-au dat posibilitatea sa ajunga la "miere", dar este foarte usor sa fie dati jos de acolo tot cum au fost ajutati sa se urce acolo ... sus ! Din cauza unora care le este "lene" sa-i dea jos (si care se "bucura" ca le ramane si lor ceva de "lins" ... este atat de rau in Romania). Ati facut ceva pt a schimba aceasta ... gandire (mentalitate) sau nu ! Daca DA, atunci ramane sa luptati in continuare, iar daca raspunsul este NU ... atunci mai bine schimbati-va "optica". Numai cu "datul din gura" nu se face nimica ! Iar a spera ca altii (adica Monarhia) v-ar scapa de "ulii,hienele si caracatitele" inseamna ca sunteti ori ... "usor de pacalit", ori ... "aveti (ceva) interes" ! Deci, la ce ... "optati" ! Asta ca sa ne intelegem de ce parte a "echiserului ... politic" sunteti ! Republicani sau Monarhisti la votare v-a trebui sa va arati ... "vointa politica" (deci sa va exprimati "optiunea" la VOT), daca nu o veti face (desi ati putea), inseamna ca au murit atatia oameni degeaba ca sa puteti sa votati acuma si sa nu mai fiti considerat ... "carne de tun" ! Ramane la dispozitia dvs sa fiti un "om adevarat" care vrea sa schimbe ceva in aceasta tara (aratand asta cu adevarat) sau ... sa fie "carne de tun" (care doar da din gura, fara sa nu faca nimic cu adevarat) ! P.S.
Binenteles, aceasta este doar parerea mea, asa incat nu sunt obligati ceilalti "useri" sa fie de acord cu mine !
Felicitarile pt toata lumea de "Martisor" (in Moldova se dau "Martisoare" la toata lumea indiferent de sex pt ca este o sarbatoare a venirii Primaverii si toata lumea se bucura pt ca se spera ca vom apuca si zile mai bune - dar cred ca ... fara cei care ne conduc acuma - parerea mea, binenteles) !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2011, ora 23:34

Lui "9am178165" :
De la: 9am178165, la data 2011-03-01 23:06:03 Pentru ca asa este normal, SA AVEM UN REGE CARE NU GUVERNEAZA!!!!!!!!!! Chiar asa v-ati obisnuit cu ideea de saf care urla la subalterni???? Intelegeti-ma odata, NOI NU AVEM NEVOIE DE UN SINGUR OM CARE SA NE TRASEZE SARCINI NOUA TUTUROR, E PRIMITIV SA-TI DORESTI ASA CEVA, ASTA DENOTA DOAR INVOLUTIE.
Chiar nu intentionez sa va jignesc, dar de ce pisici se mai insista pe specializare, pe superspecializare chiar, daca noi nu intelegem sa folosim MAI MULTI OAMENI CU DECIZII PROPRII CARE NEGOCIAZA O DIRECTIE UNICA, FARA CA VREUNUL SA IMPUNA CEVA PE PRINCIPIUL: ASCULTATI COMANDA LA MINE PENTRU CA EU SUNT DESTEPT IAR VOI SUNTETI NISTE PROSTI
(...)
Si un natarau de genul asta a pus mana pe toate puterile Romaniei, sunteti multumit???????????

Iar va contraziceti ! Pai atunci de ce avem nevoie de un ... Rege ?! Doar pt a avea ... un "Rege" si o "Casa Regala", care sa fie doar de ... "expozitie" (vezi Doamne ar da "bine" in fata ... Europei) ! Iar daca ar fi si cel care sa dea si "ordine" (la "Rege" ma refer acum, binenteles) atunci am ajuns de unde am plecat ... la "trasarea de sarcini" ! Oricum, insa-si ideea de a reveni la Regalitate inseamna tot o ... "INVOLUTIE" (odata ce aceasta a fost DEMONSTRAT de statele Europei care au fost Monarhice si acuma nu mai sunt. De ce oare ?!

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 08:06

De la: 9am178165, la data 2011-03-01 23:06:03

Pentru ca asa este normal, SA AVEM UN REGE CARE NU GUVERNEAZA!!!!!!!!!! Chiar asa v-ati obisnuit cu ideea de saf care urla la subalterni???? Intelegeti-ma odata, NOI NU AVEM NEVOIE DE UN SINGUR OM CARE SA NE TRASEZE SARCINI NOUA TUTUROR, E PRIMITIV SA-TI DORESTI ASA CEVA, ASTA DENOTA DOAR INVOLUTIE.
Chiar nu intentionez sa va jignesc, dar de ce pisici se mai insista pe specializare, pe superspecializare chiar, daca noi nu intelegem sa folosim MAI MULTI OAMENI CU DECIZII PROPRII CARE NEGOCIAZA O DIRECTIE UNICA, FARA CA VREUNUL SA IMPUNA CEVA PE PRINCIPIUL: ASCULTATI COMANDA LA MINE PENTRU CA EU SUNT DESTEPT IAR VOI SUNTETI NISTE PROSTI!!!!
Hai sa-l analizam pe basescu: eu nu pot sa-l cataloghez asa de usor ca fiind un politician abil, capabil de rezultate deosebite, daca nu are cel putin o facultate de stiinte politice!!! Nu este absolvent de drept, n-a studiat un semestru in viata lui drept constitutional, are doar un manunchi de strategii securiste care de multe ori se potrivesc cu guvernarea unei tari, ca nuca in perete. Cum sa am eu incredere intr-un presedinte atat de slab pregatit????? Uite sir, aveti in persoana lui basescu toata puterea: e premier, e ministru de orice, e judecator, e jurnalist, e medic, e orice vreti, pentru ca se baga cu tupeu in orice specialitate desi e pe de alaturi aproape totdeauna!!!!!!!
Spuneti-mi si mie daca va convine cum conduce tara????? Noua de barfe politice ne arde??? Noua de arestari preventive de doi lei bucata ne arde??? Noua de filari aiurea ne arde???? Ati vazut vreo masura economica??? Ati vazut vreo investitie cu scaun la cap, si sa nu-mi vorbiti de telegondole si de patinoare ca fac alergie???!!!!
CE PARERE VA FACE DVS. UN OM CARE SUSTINE CA PUTEM AVEA SI CRATERE IN LOC DE AUTOSTRAZI, DE FAPT CUI NU-I CONVINE, SA MEARGA CU AVIONUL??!!!

Vreti o democratie REALA SI FUNCTIONALA????? Alegeti monarhia constitutionala sau republica parlamentara, si o veti avea!!!!!
Intr-un stat unde PARLAMENTUL ASA CUM E EL, PLIN DE TENDINTE CONTRARE (CUM E DE FAPT SI POPULATIA ROMANIEI CARE L-A ALES), ESTE PUTERNIC, SI CARE DESEMNEAZA IN URMA UNOR NEGOCIERI SI CIOCNIRI INTERPARLAMENTARE APRIGE PREMIERUL, NU PREA MAI E LOC DE DESEMNAT O BIATA SLUGA A UNUI SINGUR OM, PENTRU CA ASA VREA MUSCHIUL ACELUI OM!!!!!!!!!
Sincer sir, nu inteleg de ce nu va simtiti jignit sa vina un neica - nimeni, profesional vorbind, sa va spuna dvs. medic, judecator, profesor sau jurnalist bine pregatit in profesia dvs., ce aveti de facut!!! Eventual sa va spuna ca nu sunteti bun de nimic in profesia dvs., el e insa grozav de "competent" sa-si dea cu presupusul!!!
E VORBA AICI DE MANDRIE DE SINE SIR, DE AUTORESPECT DE CARE ROMANII DOVEDESC CA....................................., NU PREA AU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 03:09

De la: 9am178165, la data 2011-03-01 23:06:03

Doamna de ce trebuie neaparat sa avem un rege?? Nu comparati o oranduire sociala dupa un presedinte prost! Fac pariu ca ,daca traiati in Germania ,de exemplu va durea in cot de rege! Un presedinte ,premier nu trebuie sa fie expert in toate domeniile,s-au inventat consilierii! Presedintele (premierul) TREBUIE SA AIBA VOINTA DE A FACE TREABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Referitor la cratere ele au fost in Romania mereu!
Raspunde-ti-mi odata la intrebarea pe care o tot pun! Astazi 03.03.2011 in locul lui Basescu era mihai I al dumitale,restul premier,guvern,parlament erau cele de azi! Ce masuri lua regele matale?
Si apoi mai vorbim!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 08:04

Doamna si,poate va hotarati guverneaza sau nu regele ala?
Aveti o parere gresita asupra lucrurilor! Intr-o societate ,ca si intr-o familie de altfel unul ,,taie si spanzura! Daca sotul zice una si sotia(sau invers) face ce vrea se duce dracu familia aia! Daca o sa va face-ti o firma pune-ti-va 2 manageri(ca nu mai sunt directori) cu exact aceleasi puteri! Va garantez ca o sa progresati spre faliment mai repede decat credeti!
Din 2 oameni unul trebuie sa fie sef,care taie si spanzura!
Vorbiti de democratie hai sa vedem cum e in alte tari:
Germania -sef cancelarul
Franta-sef presedintele
Italia- sef primul ministru
U.K.-sef primul ministru
SUA-sef presedintele
etc.
Deci e un om care taie si spanzura! Si care este ars la vot!
De ce o duc ei bine??????????? sa vedem:
Pai la ei Parlamentul da legile
Guvernul guverneaza(pe partea economica vorba lui Becali)prin cel care taie si spanzura
Judecatorii judeca
se cheama separarea puterilor in stat

Pe Dambovita:
Parlamentul da legi,dar si guvernul da legi iar presedintele le aproba!
Guvernul guverneaza dar si parlamentul si presedintele au un rol in guvernare!
Si toate astea pot fi anulate de judecatori care sunt numiti tot de aia de mai sus!
Intelegeti ceva? Nici eu!
E un fel de K..A...K....A...T.amestecat care pute urat!
Nici nu stii in cine sa arunci cu pietre!
In societatea civila toata lumea face evaziune fiscala(a mai putin militarii pompierii poate) incepand cu profesorii, cei din sistemul sanitar,functionarii publici pana la firmele private. Guvernul ,in loc sa reduca din taxe si sa le colecteze 100% mai pune o taxa, doua, pe principiul daca o platesc macar jumate din prosti ne-am scos!
Plus ca isi scoate gealatii pe strazi la vanatoare de amenzi,cu norma lunara de amenzi date!
Economia merge foarte prost 90 % din unitatile economice sunt pe 0,angajatii se descurca sau nu dupa abilitati dar patronii au vile,limuzine,concedii etc.
ASTEA SUNT IN MARE PROBLEMELE ROMANIEI!
Alta problema arfi ca ne cam doare in ,,pulpa'' unul de celalalt! Pe angajatori de angajati,pe politicieni de alegatori,pe angajati de angajatori,pe medici de pacienti,pe politisti de civili,pe judecatori de restul romanilor,pe liderii de sindicat de membri de sindicat,pe sindicalisti de ei insusi,pe profesori de educatia copiilor etc.
La toate astea dvs vreti un rege(cu o gramda de printi si printisori,printese si altete )care sa nu faca nimic dar sa fie intretinute de statul roman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 10:30

DICTATURA.........................................................................................................................................................................................................................................................................

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2011, ora 14:53

De la: 9am178165, la data 2011-03-03 23:18:52
De la: sirboby, la data 2011-03-03 08:04:54 Doamna si,poate va hotarati guverneaza sau nu regele ala?
Aveti o parere gresita asupra lucrurilor! Intr-o societate ,ca si intr-o familie de altfel unul ,,taie si spanzura! Daca sotul zice una si sotia(sau invers) face ce vrea se duce dracu familia aia! Daca o sa va face-ti o firma pune-ti-va 2 manageri(ca nu mai sunt directori) cu exact aceleasi puteri! Va garantez ca o sa progresati spre faliment mai repede decat credeti!
Din 2 oameni unul trebuie sa fie sef,care taie si spanzura!
Vorbiti de democratie hai sa vedem cum e in alte tari:
Germania -sef cancelarul
Franta-sef presedintele
Italia- sef primul ministru
U.K.-sef primul ministru
SUA-sef presedintele
etc.
Deci e un om care taie si spanzura! Si care este ars la vot!
De ce o duc ei bine??????????? sa vedem:
Pai la ei Parlamentul da legile
Guvernul guverneaza(pe partea economica vorba lui Becali)prin cel care taie si spanzura
Judecatorii judeca
se cheama separarea puterilor in stat

Pe Dambovita:
Parlamentul da legi,dar si guvernul da legi iar presedintele le aproba!
Guvernul guverneaza dar si parlamentul si presedintele au un rol in guvernare!
Si toate astea pot fi anulate de judecatori care sunt numiti tot de aia de mai sus!
Intelegeti ceva? Nici eu!
E un fel de K..A...K....A...T.amestecat care pute urat!
Nici nu stii in cine sa arunci cu pietre!
In societatea civila toata lumea face evaziune fiscala(a mai putin militarii pompierii poate) incepand cu profesorii, cei din sistemul sanitar,functionarii publici pana la firmele private. Guvernul ,in loc sa reduca din taxe si sa le colecteze 100% mai pune o taxa, doua, pe principiul daca o platesc macar jumate din prosti ne-am scos!
Plus ca isi scoate gealatii pe strazi la vanatoare de amenzi,cu norma lunara de amenzi date!
Economia merge foarte prost 90 % din unitatile economice sunt pe 0,angajatii se descurca sau nu dupa abilitati dar patronii au vile,limuzine,concedii etc.
ASTEA SUNT IN MARE PROBLEMELE ROMANIEI!
Alta problema arfi ca ne cam doare in ,,pulpa'' unul de celalalt! Pe angajatori de angajati,pe politicieni de alegatori,pe angajati de angajatori,pe medici de pacienti,pe politisti de civili,pe judecatori de restul romanilor,pe liderii de sindicat de membri de sindicat,pe sindicalisti de ei insusi,pe profesori de educatia copiilor etc.
La toate astea dvs vreti un rege(cu o gramda de printi si printisori,printese si altete )care sa nu faca nimic dar sa fie intretinute de statul roman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DE CATE ORI SA VA SPUN???? REGELE IN CADRUL MONARHIEI CONSTITUTIONALE NU GUVERNEAZA, ASA CUM E NORMAL!!!!!!!!!!! V-AM SPUS, ABSOLUTAMENTE REPREZENTATIV PENTRU O DEMOCRATIE E PARLAMENTUL, CARE LA RANDUL SAU DESEMNEAZA SAU REVOCA PREMIERUL!!!
CEL CARE GUVERNEAZA ATAT INTR-O MONARHIE CONSTITUTIONALA CAT SI INTR-O REPUBLICA PARLAMENTARA ESTE PRE-MI E-RUL!!!!!! DACA GUVERNEAZA BINE RAMANE PE POSTUL SAU, DACA NU E REVOCAT DE UN INTREG PARLAMENT NU DE CHEFUL SAU PIXUL UNUI SINGUR OM!!!!!!!!!!!
MAI CLAR DE ATAT, NU SE POATE EXPLICA!!!!!
Si sa stiti ca nu exista ceea ce spuneti dvs.!!!! Adica sotul se insoara pentru a deveni subalternul sau sclavul sotiei??? La fel, sotia???? Pentru numele lui Dumnezeu, cam prin ce epoca credeti dvs. ca ne aflam???????
Domnule, intr-o familie sotul si sotia se ocupa de treburile familiei la care se pricepe fiecare cel mai bine!!!!! Nu exista asa ceva??? Adica unuia dintre soti ii sunt trasate sarcini de catre celalalt????? Nu domnule, nu, va spun eu, poate ca dvs. v-ati gasit genul de sotie supusa pe care il agreati, dar nu asa merge!!!!!!!!!!! Eu refuz sa fiu stapana sotului meu, iar el este mult prea fin sa ma inoportuneze, necum sa zbiere la mine!!!!!! Si la fel la conducerea unei tari!!! La ce mai foloseste hartoaga aceea veche numita Constitutie domnule??? De ce nu poate fiecare putere a statului sa-si vada strict de atributiile fixate in Legea fundamentala a statului???? Nimic nu e mai enervant decat sa vezi atata dezordine si imprastiere!!!! Nimeni nu isi exercita atributiile prevazute acolo: presedintele sa-si faca treaba de presedinte, premierul pe cea de premier, Parlamentul sa elaboreze legi, iar serviciile de informatii sa culeaga informatii IN FOLOSUL ROMANIEI, nu pentru barfitorul presedinte basescu, care e asa de plictisit ca trebuie sa stie cine cu cine s-a mai intalnit, si la ce restaurant!!!!
NU COMPARATI DEMOCRATIA FRAGILA DIN ROMANIA CU CEA DIN STATELE OCCIDENTALE!!!!!!!!!!!!!!! SI DORESC SA GUVERNEZE PREMIERUL CARE SA FIE DESEMNAT NEAPARAT DE PARLAMENT, CA SA POATA NAIBII SA FIE EJECTAT DACA E PROST SI IDIOT, SA FIE RAPID REVOCAT, NU SA FIE TINUT DE PIXUL UNUI SINGUR OM, 50 DE ANI!!!!!!!!!
Vad ca recunoasteti si dvs. ca actualul sistem de guvernare semiprezidential e o enorma gogomanie!!!!!!!!!! Fiecare are dreptul sa-si vare nasul un pic si in dosul celeilalte puteri a statului!!!!!!! Vedeti de ce e buna o monarhie constitutionala??? Scapam dom`le de capusele astea care sug din buget, cheltuielile cu campania electorala prezidentiala dispar, nu trebuie spaga pentru galeti, ceasuri si kilograme de zahar!!!! De ce nu e bine??? Accept am mai spus-o si o republica neparat PARLAMENTARA, pentru ca vreau ca premierul TAMPIT SI HANDICAPAT SA POATA FI ARUNCAT DE PARLAMENT CA O MASEA STRICATA, DACA SE DOVEDESTE ASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si nu se conduce prin "taiere si spanzurare", ci printr-o fermitate insotita intotdeauna de multa logica si exemplu personal, asa pot fi respectat, nu temut de subalterni!!!!
Si dom`le, intelegeti-ma, Casa de Hohenzollern ar putea ajuta foarte mult Romania, degeaba protestati, regimul natural pentru tara noastra a fost intotdeauna MONARHIA!!!!!!!!!!!

Poate nu m-am facut eu inteles bine! Daca la dvs in familie este intelegere inseamna ca faceti parte din acelasi ,,partid ''si aveti aceeasi ,,doctrina''!(desi fie vorba intre noi inca nu am vazut familie fara divergente(dispute ))! Ce am scris eu se referea la momentele cand nu sunteti amandoi de acord ,cine are ultimul cuvant? Acela,,taie si spanzura''!!!!!!! POATE CA NE TREBUIE UN PARTID UNIC!!!!!!!!!!!!
La ce foloseste regele????????????????????????????
Intr-o monarhie nu numai regele consuma banii contribuabililor! Ci si neamurile lui! E mult mai costisitoare,si se cheltuie mult mai mult decat o campanie electorala la 5 ani!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 20:23

Nu ai inteles mesajul! La tine in familie ,,alegerile au fost castigate de un singur partid''! In ,,parlamentul'' multor familii ,,alegerile'' sunt castigate de acelasi partid! In alte familii ca si in parlamentul adevarat sunt alegerile sunt castigate de partide diferite care au doctrine si viziuni diferite asa ca trebuie ori sa votam un singur partid ori sa avem ,,unul care e la comanda!
Si cred ca o familie regala costa mai mult decat un presedinte!
Gandeste ca fiecare ruda de sange sau nu devine automat print,printesa,alteta regala etc.Si trebuie sa fie intretinut de casa regala! ca nu se poate sa fie vre-un print muritor de foame,nu?
Iar banii care se cheltuie acum cu campania prezidentiala se vor cheltui in alegerile parlamentare!
Zici ca primul ministru sa fie schimbat de parlament si nu de un singur om???????? Ce gluma buna ,cine o sa numeasca primul ministru? Banuiesc ca majoritatea ,nu? Si atunci cum o sa-l schimbe? Presupunand ca acum am fi monarhie credi ca majoritatea parlamentara actuala,Videanu,Udrea,etc l-ar schima pe Boc??????????????
? ! !
Asa ca am avea o casa regala cu printi ,si printese si altete de intretinut ,acelasi guvern,care poate santaja casa regala!Acelasi parlament si aceeasi viata de KK!
Si ai ajunge la vorba mea ca mentalitatea noastra trebuie schimbata!
Sigur Cotroceniul cheltuie mai putin! Fratele presedintelui nu e pazit de SPP,pe cand fratele regelui da fiind mostenitor la tron,sora regelui da fiind mostenitoare la tron ,al doilea frate la fel fiind al doilea mostenitor etc.

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 20:33

Cotroceniul cheltuie bani multi? Gandeste-te ca intr-o monarhie trebuie paziti si fratele regelui si aldoilea frate ca de sunt mostenitori la tron si vrerisorii regelui etc. pe cand fratele presedintele nu trebuie pazit!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 20:35

Vad ca intr-un tarziu mi s-a modificat mesajul,asa ca imi cer scuze pantru ca ma scris de 2 ori!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Aprilie 2011, ora 11:11

Pentru unii a inceput deja ... NUNTA (princiara) din Anglia - "Reclama este sufletul Comertului !" sau doar este luata in "bascalie" ... Familia Regala Engleza cu acesta ocazie ?! :

royalwedding.yahoo.com/blogs/the-royals-get-spoofed-4952

are si un video-clip foarte interesant (distractiv) dupa mine :
The T-Mobile Royal Wedding - www.youtube.com/watch?v=Kav0FEhtLug
iar daca va place si muzica care il insoteste ... distractia este gata !

P.S. Oare, "ai nostri" cati bani si-au propus sa dea "in plic" la aceasta NUNTA CU DAR (banesc) - englezii spera sa obtina cel putin 700 milioane euro ?! La ei ... se striga suma din Plic sau se stie dinainte si doar dupa depunerea Plicului esti primit la Nunta ? Si mai ales "de unde" dau "ai nostri" banii (la cine se imprumuta si cu ce lasat drept "gaj" ?!), pt ca se plangeau ca nu prea au "fonduri" prea mari (abia daca isi pot acoperii "chiria" la Palatul Elisabeta - de la "gurile rele" citire) ? Vom suporta de la BUGET banii necesari pt participarea lor la aceasta ... Nunta si-i trecem la ... Pierderi ?! Intrebari ... intrebari ... intrebari ... fara "Raspuns" deocamdata ! Sau vor fi iar ... "ultimii mohicani" din aceasta "CASTA" si vor fi asezati in ultimul rand (doar si banii lor sunt ... buni) ?!

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2011, ora 11:58

De la: sirboby, la data 2011-03-05 20:33:28 Cotroceniul cheltuie bani multi? Gandeste-te ca intr-o monarhie trebuie paziti si fratele regelui si aldoilea frate ca de sunt mostenitori la tron si vrerisorii regelui etc. pe cand fratele presedintele nu trebuie pazit!

Haide sa nu mai gandim la modul asta minuscul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MONARHIA ADUCE BANI, MONARHIA INSUFLETESTE TURISMUL, MONARHIA ATRAGE INVESTITIILE PRIVATE, MONARHIA INSEAMNA INTELEGE O DATA SIR, RES - PEC - TA - BI - LI - TA - TE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 04:23

De la: 9am178165, la data 2011-04-26 11:58:44
De la: sirboby, la data 2011-03-05 20:33:28 Cotroceniul cheltuie bani multi? Gandeste-te ca intr-o monarhie trebuie paziti si fratele regelui si aldoilea frate ca de sunt mostenitori la tron si vrerisorii regelui etc. pe cand fratele presedintele nu trebuie pazit!

MONARHIA ADUCE BANI, MONARHIA INSUFLETESTE TURISMUL, MONARHIA ATRAGE INVESTITIILE PRIVATE, MONARHIA INSEAMNA INTELEGE O DATA SIR, RES - PEC - TA - BI - LI - TA - TE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doamna iar nu intelegi ca cei care investesc intr-o tara O FAC NUMAI PENTRU A CASTIGA? Indiferent daca lobby face Basescu,Udrea sau un rege? in ce priveste turistii ma indoiesc ca vin sa viziteze familia regala! Cred ca mai degraba ar veni sa viziteze manastirile din Bucovina!

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 12:34

De la: sirboby, la data 2011-04-27 04:23:46
De la: 9am178165, la data 2011-04-26 11:58:44

Doamna iar nu intelegi ca cei care investesc intr-o tara O FAC NUMAI PENTRU A CASTIGA? Indiferent daca lobby face Basescu,Udrea sau un rege? in ce priveste turistii ma indoiesc ca vin sa viziteze familia regala! Cred ca mai degraba ar veni sa viziteze manastirile din Bucovina!

Domnule, NU COMPARA CREDIBILITATEA UNUI REGE, cu lipsa totala de credibilitate a gastii pusa pe capatuiala cu orice pret, pe care ati enumerat-o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Realmente nu se poate sa nu fi sesizat dispretul de care se "bucura" atat in plan economic cat si politic, indivizii incompetenti: basescu, boc, udrea!!!!! Nu exista papagali mai ridicoli ca acesti bufoni ce se recomanda oameni politici!!! In plus Anastase care stie ce "buboaie" are in spate, de aceea e gardata de 6 SPP-isti la coafor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lasa, s-o vad eu pe aceasta infractoare cine o va mai apara, cand sa va prabusi acest regim criminal!!!!!!!!!!!!!!!!!
IAR IN CEEA CE PRIVESTE LOBBY-UL CASEI REGALE, ACESTA ESTE SIN - GU - RUL CARE VA FI LUAT CU ADEVARAT IN SEAMA DE OAMENII POLITICI SI DE AFACERI DIN VEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Renuntati va rog la programarea mentala comunista, si incepeti sa aveti CONVINGERI PROPRII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toti romanii ar trebui sa faca asta, ca sa incepem sa mai fim si noi respectati prin Europa!!!!!!!!!!!!!!!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 16:40

Daca o sa intrati si pe www.adevarul.ro/societate/nunta_regala/Nunta_regala_si_viitorul_...
o sa aveti o surpriza : englezi care spera sa ... "abdice" Regalitatea in Anglia !

Citat din articolul din "Adevarul" (cate odata o mai nimeresc si ei - bine de data asta) :
===
O instituție demodată?

„Dacă ei vor ca această familie să întruchipeze națiunea, ar trebui să se gândească și ei la națiune, deoarece au acces la câteva dintre bogățiile culturale", mai scrie Hunt în eseul său.
Dar astfel de schimbări ar fi prea puțin pentru cei care vor să abolească monarhia . Ei o privesc drept o instituție demodată, secretoasă, care nu ar trebui plătită de contribuabilul britanic și folosesc popularitatea acestei nunți ca platformă de unde să-și promoveze mesajul. 

„Șeful statului nostru e acolo numai pentru că părinții și bunicii lui erau acolo. Cred că e rușinos în secolul al 21-lea", a scris Johann Hari, autor al cărții „God Save the Queen" și editorialist pentru cotidianul britanic „Independent".
El și alți membri ai așa-numitei Mișcări Republicane vor un șef de stat ales. Dar susținătorii monarhiei spun că exact acest lucru face monarhia specială: faptul că este separată de politică. 

„Cel mai frumos lucru legat de regină este că ea reprezintă istoria. Ea însăși e regină de aproape 60 de ani. În timpul ei au fost 10 premieri. A cunoscut toți președinții americani, de la Truman încoace", a declarat William Shawcross, biograful oficial al reginei- mame, pentru televiziunea americană ABC.

Criticii privesc însă costul monarhiei ca o povară nerezonabilă pe umerii contribuabilului, spunând că banii cheltuiți pentru a menține viața „luxoasă" a membrilor familiei regale ar fi cheltuiți mai bine pe servicii publice.
Costul oficial al monarhiei, dat publicității anual de Palatul Buckingham este de circa 60 de milioane de dolari pe an. 

„Orice țară trebuie să aibă un șef de stat. Sunt 60 de milioane de oameni, chiar mai mulți în această țară. Costă un dolar de persoană pe an pentru a susține o astfel de instituție, care a servit țara bine timp de o mie de ani", afirmă William Shawcross.

Charles - „reputație dezastruoasă"

Hari, împreună cu alți critici ai monarhiei, recunoaște popularitatea extraordinară a reginei. Ea a avut o rată de aprobare constantă, de 80%, de când se fac sondaje de opinie. Momentul schimbării monarhiei ar putea interveni atunci când Prințul Charles moștenește tronul, cred adepții schimbării.
„Toată lumea, inclusiv eu, admiră munca pe care a făcut-o Elizabeth Windsor. Dar cred că e foarte probabil ca monarhia să fie abolită în timpul vieții mele, deoarece Charles Windsor are o reputație dezastruoasă", a spus Hari, care susține că Charles a abuzat de poziția sa, amestecându-se în politică.

„Nu are niciun drept să adopte poziții politice, și totuși el își folosește puterea pentru a intimida miniștrii", spune el.
===

Or stii ei ce stiu !? Recititi ultima remarca despre viitorul Rege al Angliei (imediat mai sus) si va veti da seama ce ... "pacoste" ii asteapta pe englezi ! Un indemn in plus pt ca romanii ... sa nu accepte revenirea Regalitatii in Romania !

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 18:08

De la: eugenb, la data 2011-04-27 16:40:51Daca o sa intrati si pe www.adevarul.ro/societate/nunta_regala/Nunta_regala_si_viitorul_...
o sa aveti o surpriza : englezi care spera sa ... "abdice" Regalitatea in Anglia !

Citat din articolul din "Adevarul" (cate odata o mai nimeresc si ei - bine de data asta) :
===
O instituție demodată?

„Dacă ei vor ca această familie să întruchipeze națiunea, ar trebui să se gândească și ei la națiune, deoarece au acces la câteva dintre bogățiile culturale", mai scrie Hunt în eseul său.
Dar astfel de schimbări ar fi prea puțin pentru cei care vor să abolească monarhia . Ei o privesc drept o instituție demodată, secretoasă, care nu ar trebui plătită de contribuabilul britanic și folosesc popularitatea acestei nunți ca platformă de unde să-și promoveze mesajul. 

„Șeful statului nostru e acolo numai pentru că părinții și bunicii lui erau acolo. Cred că e rușinos în secolul al 21-lea", a scris Johann Hari, autor al cărții „God Save the Queen" și editorialist pentru cotidianul britanic „Independent".
El și alți membri ai așa-numitei Mișcări Republicane vor un șef de stat ales. Dar susținătorii monarhiei spun că exact acest lucru face monarhia specială: faptul că este separată de politică. 

„Cel mai frumos lucru legat de regină este că ea reprezintă istoria. Ea însăși e regină de aproape 60 de ani. În timpul ei au fost 10 premieri. A cunoscut toți președinții americani, de la Truman încoace", a declarat William Shawcross, biograful oficial al reginei- mame, pentru televiziunea americană ABC.

Criticii privesc însă costul monarhiei ca o povară nerezonabilă pe umerii contribuabilului, spunând că banii cheltuiți pentru a menține viața „luxoasă" a membrilor familiei regale ar fi cheltuiți mai bine pe servicii publice.
Costul oficial al monarhiei, dat publicității anual de Palatul Buckingham este de circa 60 de milioane de dolari pe an. 

„Orice țară trebuie să aibă un șef de stat. Sunt 60 de milioane de oameni, chiar mai mulți în această țară. Costă un dolar de persoană pe an pentru a susține o astfel de instituție, care a servit țara bine timp de o mie de ani", afirmă William Shawcross.

Hari, împreună cu alți critici ai monarhiei, recunoaște popularitatea extraordinară a reginei. Ea a avut o rată de aprobare constantă, de 80%, de când se fac sondaje de opinie. Momentul schimbării monarhiei ar putea interveni atunci când Prințul Charles moștenește tronul, cred adepții schimbării.
„Toată lumea, inclusiv eu, admiră munca pe care a făcut-o Elizabeth Windsor. Dar cred că e foarte probabil ca monarhia să fie abolită în timpul vieții mele, deoarece Charles Windsor are o reputație dezastruoasă", a spus Hari, care susține că Charles a abuzat de poziția sa, amestecându-se în politică.

„Nu are niciun drept să adopte poziții politice, și totuși el își folosește puterea pentru a intimida miniștrii", spune el.
===

Or stii ei ce stiu !? Recititi ultima remarca despre viitorul Rege al Angliei (imediat mai sus) si va veti da seama ce ... "pacoste" ii asteapta pe englezi ! Un indemn in plus pt ca romanii ... sa nu accepte revenirea Regalitatii in Romania !

Domnule Eugen, nu am mai intrat demult pe acest topic, sperand ca voi intalni si alte pareri. Pe ale dvs. le stiu, sunt formate de catre pcr-1947, ca doar sunteti format in aceeasi mentalitate/perioada/"ev"_istoric...
Ce mai doriti acum, sa gandim ca dvs., ca englezii, ce urmariti de fapt? Interesele cui le serviti si -daca nu sustineti interesele nimanui, desi nu cred- de ce va credeti demn de a fi formator de opinie? Aveti cumva impresia ca sunteti "deasupra", aveti o perspectiva supra-istorica a evenimentelor?
Incepeti sa deveniti un mic dictator pe aici si ma surprindeti -a cata oara?- neplacut: in fond la un eventual Referendum asupra formei de guvernare, nu aveti decat un vot...Si, in plus, asa cum suntem cu totii trecatori/perisabili, nu se stie cati dintre noi il vom apuca!
Lasati istoria sa-si urmeze cursul, nu va mai credeti un vector de opinie: nu sunteti [ca si mine, de altfel...]!

"NIHIL SINE DEO!"

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 18:12

Am uitat sa mai pun o intrebare postarii anterioare:: unde erati, domnule Eugen -dvs. sau inaintasii dvs.- cand Monarhia a fost alungata din Romania, desi poporul dorea Monarhia in proportie de peste 85%?

"NIHIL SINE DEO!"

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 11:49

De la: eugenb, la data 2011-04-27 16:40:51Daca o sa intrati si pe www.adevarul.ro/societate/nunta_regala/Nunta_regala_si_viitorul_...

===
O instituție demodată?

===

Bun,asta este punctul de vedere al unui jurnalist britanic .Un "republican" altfel decat dumnevoastra, deoarece admite ca „toată lumea, inclusiv eu, admiră munca pe care a făcut-o Elizabeth Windsor",ca aceasta are o popularitate extraordinara printre englezi ,ca obtine o rata constanta deaprobare de 80% in sondaje etc. Acest fapt ne arata ca problema acestui jurnalist nu este de fapt monarhia in sine ,ci persoana lui Charles.Dreptul lui de altfel,este democratie in Anglia...

In privinta costurilor monarhiei lucrurile sunt clar explicate in articol.Un catatean britanic are de dat 1$ PE AN CA SA INTRETINA O INSTITUTIE CARE MEREU A SLUJIT CU CREDINTA ANGLIA ! Si o administratie prezidentiala costa bani, asa ca din punctul meu de vedere nu tine deloc acest argument .De altfel ,cea mai buna dovada ca pe britanici ii doare undeva de acest dolar dat pe an ,este popularitatea de care se bucura in continuare Regina,popularitate recunoscuta chiar de autorul articolului .

Pagini: << 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: