Info
x
Monarhie sau republica?
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 16:02
De la: mytcor, la data 2010-04-07 16:00:16De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 15:26:26De la: mytcor, la data 2010-04-07 15:20:19 Vezi,din cauza unor astfel de postari am ajuns eu la concluzia ca esti si magar. |
|
Fosta membra 9am.ro 549 mesaje Membru din: 11/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 16:07
Citat de pe blogul ASR Principele Radu
Romeo Tarhon, fondator MISCAREA ROMANIA ALTFEL: "Este scandalos de suspecta si jignitoare la adresa tuturor confratilor romani, monarhisti sau republicani, de dreapta, centru, stanga sau fara de doctrina, tacerea mediatica din Romania despre intalnirea istorica si crestineasca de la Madrid, dintre MS Regele Mihai I, insotit de Familia Regala a Romaniei, si Casa Regala a Spaniei in frunte cu Regele Juan Carlos I in vreme ce sticla televizoarelor a devenit tot mai unsuroasa si patata de umorile excretate de fel si fel de lachei ai (pseudo)jurnalismului destinat intoxicarii si manipularii sub comanda mafiei politico-financiarde, fel si fel de Vadimi, Stani, Roscastanesti, Ciuvici, Ciutaci, Bogdanchiriaci, Mirceabadesti, Nistoresti, Vranceanufire, Corinadrgotesti, Adrianursi si alti neinsemnati sau anonimi pitigoi, pitpalaci, pupeze, cotofene si papagali imitatori din execrabila fauna ornitologica a jurnalismului de colivie." |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 16:08
De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 16:02:09De la: mytcor, la data 2010-04-07 16:00:16De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 15:26:26De la: mytcor, la data 2010-04-07 15:20:19 Primești ceea ce meriți Vannea, ce nu-ți convine ?...."ochi pt. ochi, dinte pt. dinte" !...ce-ai crezut c-am să mențin eticheta eleganței atunci când întâlnesc exemplare de factura ta ?... Te-nșeli amarnic Vaniușca !...măgar spui ?...păi d-acă-i p-așa , atunci: "când ti-e-n găt a mea sulică, poți să-l strigi pe Ionică"... ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 270 mesaje Membru din: 5/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 16:17
De la: mytcor, la data 2010-04-07 16:08:53De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 16:02:09De la: mytcor, la data 2010-04-07 16:00:16De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 15:26:26De la: mytcor, la data 2010-04-07 15:20:19 Merg si eu la filmul asta !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 16:19
anarhie curata ............................
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 16:41
De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 11:13:25De la: Tycu, la data 2010-04-07 10:59:31De la: 9am104796, la data 2010-04-07 09:18:02Pe cine pling monarhistii cu adevarat ?pe carol 1 ..pe carol al 2 lea / sau poate pe mihai/ ? ce a predat tara rusilor ? Domnu Vanea,este adevarat ca nici pe timpul lui Ceausescu nu se traia ideal de bine , erau greutati si atunci , cu cartele, cu ratia in alimente si altele, dar aici se face comparatia cu traiul de azi sub conducerea PDL-UDMR,atunci se traia mai bine ,matale nu vezi ca acest distrugator Boc impreuna cu cele mai ordinare, infecte partide PDL-UDMR vor sa ne distruga ? Atat timp cat sunt aceste infectii la conducere nu vad cum o monarhia ar face traiul mai bun, si nici Vadim n-ar reusi !! !!!!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Ticu
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 18:43
De la: sirboby, la data 2010-04-07 10:34:05De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 09:59:13De la: 9am045616, la data 2010-04-07 08:59:55De la: vaneamarin, la data 2010-04-04 09:04:27Domnilor,domnul Vasile nu a exagerat deloc ,se traia foarte prost pe vremea lui Ceausescu si dupa mine, mult mai prost decat in orice moment de dupa Revolutie. Nu se poate asa de repede sa uitati cozile(la toate produsele -inclusiv la hartie igienica-asta spune multe deja ),produsele alterate ,lipsa caldurii in apartamente si opririle (oficiale practic) de curent.Mai mult ,sa va spun un mare secretcat la % traiesc acum bine??????...............poate tu ai avut o divergenta de opinie fata de situatia politica de atuncea ,acum te intreb de ce mai locuiti in cutiile de chibrit construite de noi palmasii dinainte de '89 ??????ce ati realizat voi marii democrati in 20 de ani ?????42 Km de autostrtada si aceea neterminata HRISTOS A INVIAT, tuturor ! culmea, toti avem dreptate ! atita doar ca fiecare puncteaza doar cite ceva din amarita noastra viata : Da, tot ce s-a construit,s-a construit prin miinile noastre - fizice ale unora si a mintilor,altora ! fiecare : ca a fost taran,muncitor sau intelectual ,a construit o societate,al carui sistem de guvernamint era Comunismul in care ,in mod declarativ ,eram egali cu toti ....si totusi, in fapt, nu era asa deloc ! cine avea rude la tara de unde mai venea cu cite ceva ,o ducea mai bine,cine nu,nu ! asa se face ca in 90 ,primii care s-au "privatizat" erau cei din Comert : de la vinzatoare,gestionari ,,contabili,sefi de magazin...pina la Directorii din Centrala...si-au tras /furat spatii comerciale si au devenit oameni de afaceri ! si asta ,in toate ramurile economiei ! ce era prea scump a fost falimentat ,ptr. a putea fi luat cam pe gratis,dar nu de catre oricine,ci NUMAI DE CINE TREBUIA ! cine ne-a pacalit atit de bine ? cum cine ? cine ne conduce de 20 ani si care nu doreste sa lase puterea politica ,nicicum ! ...poporul ala de care faceti voi vorbire @616 ,de ex. ,atita i s-a spus ca-i clasa conducatoare; ca-i ce-a mai inalta constiinta,etc.etc.ca a chiar crezut-o ,desi e cea mai mare MINCIUNA a secolului 20 si vad ca nu te-ai trezit inca si,de fapt,pe asta mizeaza si ei : pe neintelegerea a ceea ce ni s-a intimplat de fapt si cine-s responsabilii dezastrului national ! pe acesti oameni s-a urcat si actualul nostru conducator,pedalind pe Bobor ,ametindu-l cu mesaje populiste ! ce mai conteaza acum ca o duceam ca vai de capul nostru atunci, dar ne simteam Responsabili ptr. soarta tarii ....eram chemati la sacrificii ptr. binele tarii ....tara avea datorii externe si eram Mindri ca le vom plati si nu vom mai depinde de nimeni....vom fi independenti ! ha ha ha ! idealism sau propaganda si cit de multi mai cred in aceasta ! din pct. meu de vedere, moral si economic stam mai prost decit in '89 ,cu o diferenta : atunci identificasem "dusmanul " si eram cit de cit uniti in acea ura, azi..... |
|
vioricandreea 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 18:59
CATEGORIC SUNT PENTRU MONARHIE CONSTITUTIONALA!!!!!!!!!!!!!!!!!SI SA LUAM CA EXEMPLU REGELE CAROL I SI PE REGELE MIHAI ,CARE CRED CA ARE SUFICIENTA EXPERIENTA......SI SA-I AJUTAM PE LIBERALI.........TREBUIE!!!!!!!!!UITATI-VA SI LA CELELALTE STATE EUROPENE,ANGLIA,SPRE EXEMPLU SI LA ALTELE.........CAT DE INFLORITOARE SUNT SI CELE CARE AU AVUT SI CELE CARE AU.....DECI ,PRO MONARHIE!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 19:45
De la: vioricandreea, la data 2010-04-07 18:59:27CATEGORIC SUNT PENTRU MONARHIE CONSTITUTIONALA!!!!!!!!!!!!!!!!!SI SA LUAM CA EXEMPLU REGELE CAROL I SI PE REGELE MIHAI ,CARE CRED CA ARE SUFICIENTA EXPERIENTA......SI SA-I AJUTAM PE LIBERALI.........TREBUIE!!!!!!!!!UITATI-VA SI LA CELELALTE STATE EUROPENE,ANGLIA,SPRE EXEMPLU SI LA ALTELE.........CAT DE INFLORITOARE SUNT SI CELE CARE AU AVUT SI CELE CARE AU.....DECI ,PRO MONARHIE!!!!!!!!!! Dar Anglia nu are specimene ca Boc si partide ca PDL-UDMR ! , cu ei ce facem bre? ii dam pe Dunare ? !!!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 19:47
De la: gabigabi, la data 2010-04-07 18:43:31De la: sirboby, la data 2010-04-07 10:34:05De la: vaneamarin, la data 2010-04-07 09:59:13De la: 9am045616, la data 2010-04-07 08:59:55De la: vaneamarin, la data 2010-04-04 09:04:27Domnilor,domnul Vasile nu a exagerat deloc ,se traia foarte prost pe vremea lui Ceausescu si dupa mine, mult mai prost decat in orice moment de dupa Revolutie. Nu se poate asa de repede sa uitati cozile(la toate produsele -inclusiv la hartie igienica-asta spune multe deja ),produsele alterate ,lipsa caldurii in apartamente si opririle (oficiale practic) de curent.Mai mult ,sa va spun un mare secretcat la % traiesc acum bine??????...............poate tu ai avut o divergenta de opinie fata de situatia politica de atuncea ,acum te intreb de ce mai locuiti in cutiile de chibrit construite de noi palmasii dinainte de '89 ??????ce ati realizat voi marii democrati in 20 de ani ?????42 Km de autostrtada si aceea neterminata Adevarat a inviat !
Ticu
|
|
costi_51_2005 27 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 21:58
Tot din estul tarii,mai poftim matale undeva cu regele cu tot.......si hai si...... Raporteaza abuz de limbaj
constantin
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 10:31
Monarhia romana singura sa dus in gropa istoriei .nu poporul roman a ingropat-o .poate ca nu mihai a semnat capitularea in fata rusilor si la predat pe antonescu .poate ca nu carol al2lea sa purtat ca un adevarat scelerat nu ca fiu de rege si atunci ..../ care monarhie luminata ... mai sint si arhive ce vorbesc de onoare si patrie /.
Traiasca intelectualii ce au creat revolutia si au preluat-o / Vorbiti in van de o perioada cind regele era o persoana in jurul careia se teseau toate basmele frumoase .Afost domnilor / ROMANE FII DESTEPT/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 12:18
De la: 9am104796, la data 2010-04-09 10:31:39Monarhia romana singura sa dus in gropa istoriei .nu poporul roman a ingropat-o .poate ca nu mihai a semnat capitularea in fata rusilor si la predat pe antonescu .poate ca nu carol al2lea sa purtat ca un adevarat scelerat nu ca fiu de rege si atunci ..../ care monarhie luminata ... mai sint si arhive ce vorbesc de onoare si patrie /. Dom'le, nu exista alta alternativa decat sa dai ordin armatei sa nu mai lupte impotriva rusilor. Razboiul era pierdut si gata,nu mai aveai ce castiga .De pierdut insa aveai,puteai sa pierzi vieti omenesti inutil ,sa iti fie tara trecuta prin foc de rusi(compara comportamentul de la noi al rusilor cu cel din Germania) ,sau sa pierzi si Ardealul daca Ungaria se misca mai repede. Ce altceva putea sa fie facut ,cand orice amanare a incetarii razboiului era doar sange irosit inutil? Ce avantaje puteai sa mai ai daca se continuau negocierile cand deja eram lasati pe mana rusilor de fapt ?Ce alta varianta mai exista ?Ne dadeau rusii conditii mai favorabile daca rezistam in fata lor?Nu,eventual doar NE PROMITEAU anumite conditii insa stim toti ca finalul era inevitabil. Polonezii au facut tot ce era posibil ca sa isi salveze tara (spre amuzamentul rusilor)si tot nu au scapat de acest sfarsit. Carol al II-lea a fost intr-adevar o pata pe istoria Monarhiei. A dorit insa cineva indepartarea monarhiei atunci ?Nu,maresalul Antonescu l-a silit sa abdice in favoarea lRegelui Mihai .Singurii care au dorit distrugerea monarhiei au fost comunistii deoarece monarhia este incompatibila cu comunismul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 13:20
De la: costi_51_2005, la data 2010-04-07 21:58:12 Metere Costi Ž cișilica nu-i vorba despre vreun Rege, cu toate că mușterii tot încearcă și se străduiesc din răsputirinți s-adună-n discuție cât-un monarh al Ro. ( cu bunele și cu relele din timpul scurtelor lor perioade de domnie, cu excepția lui R.Carol I, care a domnit 48 de ani ) ci despre un sistem de administrare al statului; MONARHIC VS REPUBLICAN. ..ok ?... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 17:55
Multumesc domnule Vanea ca vrei sa le iei apararea dar nu cred ca natia americana [cea mai prospera ]a avut comunisti nici cea franceza . nu cred ca asta este cauza .Politicile lor au fost facute prost si tupeul exregelui mihai de a vinde pelesul ii va indeparta pentru totdeauna de inima poporului roman /Daca privesti atent la societatea de azi din romania vei vedea romania lui carol al 2 lea din 39 / Ne-am intors cu 80 de ani inapoi cind copii nu puteau merge la scoli .taranii nu puteau iesi din sate de saracie si cei cu bani se certau cu fiecare alegeri .bataile si crimele erau la ordinea zilei .mizeria era la ea acasa .Cit de frumoasa era acea romanie?
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 23:51
Monarhie, ca de republica ni s-a acrit pana in gat!!!!!!
In republica am avut la conducere comunisti, nomenclaturisti, iar acum avem securisti duri si salbatici ce vor sa ne impinga rapid spre dictatura ( atunci sa vezi represiuni). Prin urmare, CU MONARHIA AM SCAPAT SI DE SECURISTI, SI DE COMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne-am inteles, batem palma?!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 10:49
De la: 9am104796, la data 2010-04-09 17:55:09Multumesc domnule Vanea ca vrei sa le iei apararea dar nu cred ca natia americana [cea mai prospera ]a avut comunisti nici cea franceza . nu cred ca asta este cauza .Politicile lor au fost facute prost si tupeul exregelui mihai de a vinde pelesul ii va indeparta pentru totdeauna de inima poporului roman /Daca privesti atent la societatea de azi din romania vei vedea romania lui carol al 2 lea din 39 / Ne-am intors cu 80 de ani inapoi cind copii nu puteau merge la scoli .taranii nu puteau iesi din sate de saracie si cei cu bani se certau cu fiecare alegeri .bataile si crimele erau la ordinea zilei .mizeria era la ea acasa .Cit de frumoasa era acea romanie? Domnule 796, nu stiam ca Pelesul a fost vandut si nici nu cred asta . Daca insa Regele l-ar vinde nu vad ce anume v-ar deranja pe dumnevoastra deoarece castelul Peles este al sau. Pe mine spre exemplu nu ma deranjeaza deloc daca dumnevoastra va vindeti o proprietate,este dreptul dumnevoastra. Oricum,va repet,castelul Peles nu stiu sa fie vandut iar Casa Regala a spus chiar ca nu intentioneaza sa-l vanda. Cu Romania din timpul lui Carol al II-lea va cam inselati. Culmea este ca pe timpul lui,in ciuda "camarilei" si a exceselor ,Romania a avut cel mai ridicat nivel de trai din perioada interbelica. V-am spus,nu il admir pe Regele Carol al II-lea insa dezvoltarea culturii si ridicarea nivelului de trai in timpul domniei sale sunt fapte incontestabile.Pavilioanele Natiunilor din Parcul National Regele Carol al II-lea (actual Herastrau) , Scoala Superioara de Razboi (ulterior Academia Militara), Palatul Facultatii de Drept, Sediul Ministerului Internelor (fost CC al PCR),Oficiul National Cinematografic ( actual Centru National al Cinematografiei), Prefectura Politiei (ulterior Militia Bucuresti, actuala Politie a Capitalei), Palatul Telefoanelor, Arcul de Triumf, Monumentul Eroilor Aerului. Toate astea au fost facute de regele Carol al II-lea fara ca poporul sa sufere de foame cum a suferit pe vremea lui Ceausescu .Pentru prima data Romania ponderea industriei,transporturilor si comertului a depasit ponderea agriculturii iar intreprinderi precum IAR,otelariile Resita si Malaxa erau concurente ale fabricilor similare din occident.Dintre tarile balcanice ,Romania avea cel mai inalt nivel de trai. Nu-mi spuneti va rog de batai si de crime facute in acea perioada,aveti grija cat de repede va miscati pe trecerea de pietoni cand traversati si vedeti sa nu nimeriti seara intamplator cand se bat clanurile de tigani pe strazi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 12:13
De la: vaneamarin, la data 2010-04-10 10:49:18De la: 9am104796, la data 2010-04-09 17:55:09Multumesc domnule Vanea ca vrei sa le iei apararea dar nu cred ca natia americana [cea mai prospera ]a avut comunisti nici cea franceza . nu cred ca asta este cauza .Politicile lor au fost facute prost si tupeul exregelui mihai de a vinde pelesul ii va indeparta pentru totdeauna de inima poporului roman /Daca privesti atent la societatea de azi din romania vei vedea romania lui carol al 2 lea din 39 / Ne-am intors cu 80 de ani inapoi cind copii nu puteau merge la scoli .taranii nu puteau iesi din sate de saracie si cei cu bani se certau cu fiecare alegeri .bataile si crimele erau la ordinea zilei .mizeria era la ea acasa .Cit de frumoasa era acea romanie? TOT RESPECTUL DARRRRRR..........INCEPETI SA VA CONTRAZICETI POSTARILE ANTERIOARE
|
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 14:35
De la: 9am045616, la data 2010-04-10 12:13:20 De ce domnule 616? Stiu ca gandesc exact ce scriu, asa ca pur si simplu nu cred ca ma voi contrazice undeva, IN TOT CE AM POSTAT PE ACEST FORUM. Cred ca va inselati undeva sau, daca aveti dreptate, vreau si eu sa stiu unde anume m-am contrazis. Raporteaza abuz de limbaj |
|
vioricandreea 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 16:48
FRATE,PROASTA NATIA ROMANA!!!!!!!!!VOI CHIAR SUNTETI ORBI,SURZI,FARA UN NEURON DE SAMANTA????????/CHIAR NU VEDETI CA SUNTEM SINE LASAM MANIPULATI,UNII,...CA ORICUM FAC CUM VOR EI???????CA SUNTEM O NATIE DE RASUL CURCILOR SI CA UE PROFITA DE DEZBINAREA ROMANILOR????????BA!!!!!!!!VOI ORI SUNTETI PROSTI,ORI VA FACETI........DEZBINA SI CONDU!!!!!!!!ASTA E DEVIZA ,ASTA E TINTA,ASTA E REZULTATUL........MISIUNE INDEPLINITA CU SUCCES....ROMANI,TREZITI-VA,CA DORMITI CA BOUL PE COADA DE CAND V-ATI NASCUT CA NATIE,SI TOT ASA O SA MURITI....DE PROSTIE,INVIDIE,LASITATE,HOTIE,ETC........CHIAR NU AVETI DEMNITATE?????/POATE UNII DIINTRE NOI AU...DE CE NE TERFELITI,SI NE BAGATI IN TROACA?????????
|
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 06:58
Poate cumva va aduceti aminte domnule Vanea de miscarea legionara ca de vorbim de infloritoarea monarhie .../nu cumva atunci sa produs o sa spuneti despre ei ;niste golani . agenturile straine . nimic din toate astea .incapabilitatea unui sistem prost condus si cu oameni incapabili de a vedea succesul unei natii pe care o reprezinta .si regele si cla sa politica sau complacut si de aici sa ajuns la aruncarea tarii in mocirla sovietica /
ROMANE FII DESTEPT/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 17:33
.
|
9am178165 4580 mesaje Membru din: 14/12/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 18:24
De la: 9am104796, la data 2010-04-11 06:58:07 Poate cumva va aduceti aminte domnule Vanea de miscarea legionara ca de vorbim de infloritoarea monarhie .../nu cumva atunci sa produs o sa spuneti despre ei ;niste golani . agenturile straine . nimic din toate astea .incapabilitatea unui sistem prost condus si cu oameni incapabili de a vedea succesul unei natii pe care o reprezinta .si regele si cla sa politica sau complacut si de aici sa ajuns la aruncarea tarii in mocirla sovietica / Lasa-ne dom`le ca cel mai mare rau pentru Romania a fost si este republica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! REPUBLICA I-A ADUS PE COMUNISTI, REPUBLICA I-A ADUS PE SECURISTI, REPUBLICA A TRANSFORMAT GENERATIA PARINTILOR NOSTRII IN GENERATIE DE SACRIFICIU!!!!!!!!!!!!!! NIMIC, DAR NIMIC NU POATE FACE ATATA RAU CAT A PRODUS REPUBLICA!!!!!!!!! Si sa fim seriosi, traim vremuri moderne, facem parte din aliante internationale prestigioase, monarhia este extrem de respectata si bine cotata oriunde in lume, asa ca povestile cu legionari au ramas undeva pierdute in trecutul istoric!!!!!!!!!!!!!! Haideti sa reinstauram monarhia, ca solutie de salvare a Romaniei!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 19:25
Care monarhie frate ? luminatia sa este octogenar si prieten la catarama cu trecutii si actualii presedinti ai romaniei ce cumva credeti ca ne va da ceva pe degeaba ?
Dar fetele lu tata?....nu au si ele nevoi ....un castel pe degeaba ceva ..../ Am fi cea mai redusa mintal natie / Sau deja sintem /mindria unei natii nu o va da un rege sau presedinte ci doar ea insusi in momente deosebite . ROMANE FII DESTEPT. / Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 19:27
Sa nu uitam luminata africa condusa de adevarati regi nu pacalicii astia europeni/
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 08:02
De la: 9am104796, la data 2010-04-11 06:58:07 Poate cumva va aduceti aminte domnule Vanea de miscarea legionara ca de vorbim de infloritoarea monarhie .../nu cumva atunci sa produs o sa spuneti despre ei ;niste golani . agenturile straine . nimic din toate astea .incapabilitatea unui sistem prost condus si cu oameni incapabili de a vedea succesul unei natii pe care o reprezinta .si regele si cla sa politica sau complacut si de aici sa ajuns la aruncarea tarii in mocirla sovietica / Domnule 796, nu spun despre miscarea legionara nici ca au fost niste golani ,nici ca au stat in spatele lor agenturi straine. Daca eram student in acea vreme precis ca, fascinat de discursurile unui Nae Ionescu, dadeam fuga sa ajung si eu legionar si sa lupt pentru "o Romania ca soarele pe cer". Spun doar ca au fost niste exaltati care aveau impresia ca tara se poate conduce cu biblia si pistolul,care au facut crime in numele unui ideal inalt si care nu puteau de fapt sa aduca altceva decat haos in tara. Nici nu ma mira ca nemtii l-au preferat pe Antonescu desi legionarii erau mai apropiati ca ideologie de ei.Astfel de miscari au aparut in acea vreme in toata Europa nu doar la noi .Fireste,fiecare a avut tipicul ei ,caracteristicile spatiului in care s-a dezvoltat,dar in esenta toate reprezentau doar "revolutia" national -socialista in Europa. Ca un alde Francisco Veiga spune ca miscarea legionara era deosebita,ca nu era ca alte astfel de miscari, este de inteles,asa a perceput el de departe lucrurile .L-a derutat accentul pe ortodoxie ,accent religios pe care alte miscari evident nu il aveau. Nu si-a pus insa problema daca acest aspect era real ,nu s-a intrebat daca un om religios poate sa impuste sau sa bata oameni .Poate daca miscarea legionara ramanea la nivel de doctrine si o miscare elitista asa cum a fost initial conceputa ,nu se ajungea la porcariile pe care le-au facut .Din pacate a ajuns o miscare de mase iar biblia a trecut in planul doi si pistolul in planul intai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:04
Domnule Vasile Vali nu mai fi ipocrit,sustinand ca nu a fost bine in comunism,banuiesc ca daca te referi la relatia Tg.Bujor-Galati ai facut naveta pe aceasta ruta! Te-a adus Ceausescu ca pe multi altii la oras! Daca ramanea Regele culegeai si acum struguri cu botnita prin via vreunui boier la Tg.Bujor! Asa ca nu mai face pe lupul moralist! [/quote]Pe fiecare din noi ceva ne duce "incolo" sau "incoace", asa ca rautatea matale cu Tg. Bujor-Galati o o consider absolut gratuita, nici mata nu esti cazut din luna la oras... Cat despre botnitele boierilor, propaganda comunista servita de pupincuristii anilor '50 - Z. Stancu s.a. a reusit s-o introduca in cartile de literatura si implicit in constiinta celor care NU CITESC NIMIC ALTCEVA DECAT LECTURILE OBLIGATORII de la scoala! Si asa raman toata viata, inchistati in "poza" botnitelor, puse nu de boierii romani (provin dintr-o zona unde "boierul" a fost generalul Eremia Grigorescu, eroul de la Marasesti, CARE NU A PUS NICIODATA VREO BOTNITA TARANILOR LUI!), ci de comunisti gandirii si cuvantului liber! Creierul la oameni, nene, este pt. analiza si interpretarea datelor, nu pt. mimetism, pt. asta au "creier" si maimutele si papagalii [portocalii azi]! Hai, mai pune manuta pe carte/arhive, sa vezi ca istoria Romaniei nu e ce ti s-a "picurat" in ureche de alde ilie ceausescu et. comp.! P.S. Ai vazut/auzit in "iepoca di aur" de arestari ale taranilor care-si taiau vaca/vitelul LOR? {Si o sa-ti mai dau exemple ale "vietii minunate" ori de cate ori o sa ma faci ipocrit, ca sa vezi cata memorie n-ai, sau ce ochelari de cal purtai...} "Nihil sine Deo!" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:26
Că ne place, că nu ne palce, monarhia așa cum am cunoscut-o noi prin srămoșii noștrii, nu prea poate fi pusă pe agendă ca o opțiune politică realistă. A avut lacunele ei majore.
Dar o monarhie modernă constituțională, în care meritocrația să fie literă de lege în structura adminstrativă, politică și economică a Statului român este CLAR, cel puțin pentru mine, opțiunea de care are nevoie România. Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 17:13
Monarhie cu pauza.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 11:58
De la: vasile_vali, la data 2010-04-12 14:04:36 Pe fiecare din noi ceva ne duce "incolo" sau "incoace", asa ca rautatea matale cu Tg. Bujor-Galati o o consider absolut gratuita, nici mata nu esti cazut din luna la oras... Cat despre botnitele boierilor, propaganda comunista servita de pupincuristii anilor '50 - Z. Stancu s.a. a reusit s-o introduca in cartile de literatura si implicit in constiinta celor care NU CITESC NIMIC ALTCEVA DECAT LECTURILE OBLIGATORII de la scoala! Si asa raman toata viata, inchistati in "poza" botnitelor, puse nu de boierii romani (provin dintr-o zona unde "boierul" a fost generalul Eremia Grigorescu, eroul de la Marasesti, CARE NU A PUS NICIODATA VREO BOTNITA TARANILOR LUI!), ci de comunisti gandirii si cuvantului liber! Creierul la oameni, nene, este pt. analiza si interpretarea datelor, nu pt. mimetism, pt. asta au "creier" si maimutele si papagalii [portocalii azi]! Hai, mai pune manuta pe carte/arhive, sa vezi ca istoria Romaniei nu e ce ti s-a "picurat" in ureche de alde ilie ceausescu et. comp.! P.S. Ai vazut/auzit in "iepoca di aur" de arestari ale taranilor care-si taiau vaca/vitelul LOR? {Si o sa-ti mai dau exemple ale "vietii minunate" ori de cate ori o sa ma faci ipocrit, ca sa vezi cata memorie n-ai, sau ce ochelari de cal purtai...} "Nihil sine Deo!"[/quote] Domnu' Vasile Vali,asa este, adevarul este ca regele a fost un bun patriot, a tinut cu poporul lui, a fost un bun conducator de tara , problema e ca acesti chiaburi si-au batut joc de omul sarac , au facut averile pe spinarile saracimii, da, aceste naparci chiaburiste aceste infectii chiaburiste foloseau botnita la culesul viilor si la culesul fructelor si legumelor, am vazut poza veche cu culegatori cu botnite la un chiabur din Dobrogea , si parintii lui Radu Campeanu foloseau botnite la oameni, cam peste tot in tara se foloseau astea . Si marii patroni ca Malaxa si altii isi bateau joc de muncitori si traiau pe spinarile lor si aceste obraznicaturi au nerusinarea sa ceara ce nu era a lor aceasta ordinara lege cu retrocedarea . [ o porcarie e legea asta data de minti bolnave ] !!!In legatura cu interzisul taiatului viteilor, era buna legea ca era data contra bisnitei care aparuse.Asa este si cu mutatul la oras , Asa ca nu mai exagera, in comparatie cu acum se traia mai bine atunci.!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj
Ticu
|
|
|
|

...măi să fie, trei crai, cu mentalități din răsărit și-un mic decrepit coclit, s-au dedat la-mpărtășitul atroce în reciproc-contradictoriu al amintirilor din vremurile-n care mâcau rahat cartezian cartelat atât la propriu cât și la figurat,... și-aplaudau tezele mult iubiților conducători ai clasei muncitoare în alianță cu țărănimea și intelectualitatea, ce programau termene precise în vederea atingerii celor mai înalte culmi de preogres și civilizație ale societății socialiste multirateral dezvoltate și metamorfozarea românului în acel om de tip nou, policalificat, ce știa totul dar nu se pricepea la nimic, scandând lozinci conform aspirațiilor și aplaudând până le creșteau bătături în palme, de-atât entuziasm și dăruire-n susținerea mărețelor directive de partid și de stat, de stat, și de dat din clanță, că ..mmmdeh !..la altceva nu se pricepeau și n-aveau nici timp, decât pentru ticluirea viitoarelor raportări la centru' în vederea re-mprospătării tezelor.
anarhie curata
...pe care il stie toata lumea