back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 24 Martie 2010, ora 21:34

De la: Muncitoru__Gheorghe, la data 2010-03-24 21:15:46Pai inseamna ca pe mine nu ma veti suporta. Imi bat joc de monarhie (na c-am scris si cu litera mica). Nu accept conducatorii ereditari. Mi se pare o tampenie sa nu pot sa decid EU cine sa ma conduca (sau DACA sa ma conduca, la urma urmei).
Cat despre "printul" Duda... ce sa mai zic? Un fost actor care s-a casatorit cu o printesa mai in varsta decat el... Suna cunoscut?
Mihai de Hohenzollern... e doar o figura istorica. Ultimul sef de stat din al doilea razboi mondial aflat inca in viata. O ciudatenie a istoriei si-atata tot. Nici el si nici descendentele n-au nici in clin nici in maneca cu tara asta. Nu mai vreau boieri binevoitori si iluminati si nici regi intelepti si buni la inima. Ca sa parafrazez un fost dictator, cand aud cuvantul rege imi vine sa pun mana pe Kalasnikov.
Asta dupa ce imi trece greata...

Daca intrati la categoria de oameni care folosesc Monarhia drept diversiune atunci nu va suport(si nu gasesc aici un emoticon potrivit) .Daca insa doar v-ati spus parerea dvs., de om care nu iubeste Monarhia, nu am nimic impotriva dvs. si va respect parerile chiar daca nu coincid cu ale mele. Eu vorbeam despre altceva domnule, despre cu totul altceva, in esenta despre faptul ca cine nu crede in Monarhie poate sa-si dea seama candva ca se inseala, cine insa foloseste acest concept in mod fals,ca diversiune, este pentru mine demn de dispret.

PS:Muncitoru este numele dvs de familie sau ati vrut sa subliniati apartenenta dumneavoastra la clasa muncitoare ?

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 24 Martie 2010, ora 23:31

De la: Muncitoru__Gheorghe, la data 2010-03-24 21:15:46Pai inseamna ca pe mine nu ma veti suporta. Imi bat joc de monarhie (na c-am scris si cu litera mica). Nu accept conducatorii ereditari. Mi se pare o tampenie sa nu pot sa decid EU cine sa ma conduca (sau DACA sa ma conduca, la urma urmei).
Cat despre "printul" Duda... ce sa mai zic? Un fost actor care s-a casatorit cu o printesa mai in varsta decat el... Suna cunoscut?
Mihai de Hohenzollern... e doar o figura istorica. Ultimul sef de stat din al doilea razboi mondial aflat inca in viata. O ciudatenie a istoriei si-atata tot. Nici el si nici descendentele n-au nici in clin nici in maneca cu tara asta. Nu mai vreau boieri binevoitori si iluminati si nici regi intelepti si buni la inima. Ca sa parafrazez un fost dictator, cand aud cuvantul rege imi vine sa pun mana pe Kalasnikov.

"Tovarrrashe muncitor si tarran! Di la trribuna partidulu' iti spun cu aliasi stima si rrecunuostintza ca Rromaniia di azi ie di fapt rriepublika monarhica! Di cie? Pentrru ca ari prrriesidinti- rriegi si beizadiaua-eba printiesi la bruseles! Asha ca tovarrase Gheo, trrimiti salutarri corrdiali rregielui tau di la cotrosheni si printezei de la varza de briusel! Semneaza: Nicolaie C."
Pt. de-alde tine, a sosit pe "surse" un mesaj din raiul comunist! Deh, comunist la comunist trage, chiar si dincolo de moarte!

"Nihil sine Deo!"

Raporteaza abuz de limbaj
Rosalie

225 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 11:10

Monarhie sau Repubilca......hmmmmm

Sincer, in situatia noastra...optez in orice clipa pentru ANARHISM!!!!!

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 11:22

De la: Rosalie, la data 2010-03-25 11:10:40Monarhie sau Repubilca......hmmmmm

Pai n-are nici un rost sa optezi, pentru ca ACUM asta avem: anarhism, haos, saracie lucie!!!!!!!!!
Te pomenesti ca iti si place?

Rosalie

225 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 12:36

De la: 9am178165, la data 2010-03-25 11:22:24

Pai n-are nici un rost sa optezi, pentru ca ACUM asta avem: anarhism, haos, saracie lucie!!!!!!!!!

Habar n-ai despre ce vorbesti .
Sti macar ce este Anarhismul?
" Anarhismul nu neagã ordinea, ci legile așa cum au fost fãcute de om pt guvernarea unor mase mari de alți oameni. Anarhiștii susțineau cã refuzul lor fațã de constituții și guverne nu inseamnã promovarea “fãrãdelegii”. Ei susțineau cã justiția realã este naturalã, inerentã, și se va afirma prin dezvoltarea liberã a "socialitãții" omului: înclinația lui naturalã (atunci când nu este închistatã de legi) de a trãi pe baza principiilor și practicilor de "ajutor reciproc". Tocmai pt cã se bazeazã pe trei principii simple și universale (libertate, egalitate și ajutor reciproc), anarhismul a fost îmbrãțișat in Vest, Est, Nord și Sudul politic, dar și în artã (poezie, prozã, teatru, picturã și graficã etc.). Anarhismul are o influențã predominantã în multe mișcãri politice contemporane, inclusiv în campaniiile împotriva brutalitãții poliției, pedepsei capitale, în mișcãrile pt drepturile homosexualilor, pt drepturile animalelor, vegetarianism, dreptul la avort, abolirea penitenciarelor, legalizarea marijuanei etc. " Wikipedia

Mai citeste si tu una...alta....

Si da, ar fi mult mai buna Anarhia fata de ce-i acum

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Martie 2010, ora 15:59

De la: Rosalie, la data 2010-03-25 12:36:23

" Anarhismul nu neagã ordinea, ci legile așa cum au fost fãcute de om pt guvernarea unor mase mari de alți oameni. Anarhiștii susțineau cã refuzul lor fațã de constituții și guverne nu inseamnã promovarea “fãrãdelegii”. Ei susțineau cã justiția realã este naturalã, inerentã, și se va afirma prin dezvoltarea liberã a "socialitãții" omului: înclinația lui naturalã (atunci când nu este închistatã de legi) de a trãi pe baza principiilor și practicilor de "ajutor reciproc". Tocmai pt cã se bazeazã pe trei principii simple și universale (libertate, egalitate și ajutor reciproc), anarhismul a fost îmbrãțișat in Vest, Est, Nord și Sudul politic, dar și în artã (poezie, prozã, teatru, picturã și graficã etc.). Anarhismul are o influențã predominantã în multe mișcãri politice contemporane, inclusiv în campaniiile împotriva brutalitãții poliției, pedepsei capitale, în mișcãrile pt drepturile homosexualilor, pt drepturile animalelor, vegetarianism, dreptul la avort, abolirea penitenciarelor, legalizarea marijuanei etc. " Wikipedia

Primii Anarhistii au aparut in societati ... Monarhice. Sa intelegem ca sunteti ... Republicana, sau santeti ... "impotriva" oricarei "Ordine" existente in acest momentul ?

P.S.
Aveti grija ca ... "nu tot ce zboara se si mananca" (adica nu tot ce se posteaza pe "Wiki" este si adevarat). De citit este foarte usor, atunci cand ai invatat literele, mai greu este sa intelegi si ... cuvintele spuse in limba romana (a le scoate din "contex" este ... "adevarata placere" a unui Anarhist adevarat). Nu credeti ...?!

Rosalie

225 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2010, ora 16:43

De la: eugenb, la data 2010-03-25 15:59:46

Primii Anarhistii au aparut in societati ... Monarhice. Sa intelegem ca sunteti ... Republicana, sau santeti ... "impotriva" oricarei "Ordine" existente in acest momentul ?

P.S.
Aveti grija ca ... "nu tot ce zboara se si mananca" (adica nu tot ce se posteaza pe "Wiki" este si adevarat). De citit este foarte usor, atunci cand ai invatat literele, mai greu este sa intelegi si ... cuvintele spuse in limba romana (a le scoate din "contex" este ... "adevarata placere" a unui Anarhist adevarat). Nu credeti ...?!

hmmm...interesant!

nu-s nici una, nici cealalata .....

"Nu tot ce se posteaza(scrie) pe (in) - si aici poti scrie absolut orice sursa- este adevarat"

Pentru cine?

Si ce este adevarat?...

...revin.... Pentru cine?

Imi place ca ai pus cuvantul "ordine" in ghilimele insa

P.S Am dat un copy/paste la intamplare, e normal sa treci sursa

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2010, ora 15:31

De la: vaneamarin, la data 2010-03-24 20:26:14
De la: mytcor, la data 2010-03-24 18:17:19
De la: gabigabi, la data 2010-03-23 18:42:31
De la: vaneamarin, la data 2010-03-23 08:16:12Domnilor,nu va mai bateti capul sa alegeti intre monarhie si republica. Mytcor ne-a asigurat ca Romania devine monarhie in acest mandat al lui Basescu sau, cel tarziu, la sfarsitul acestui mandat. .Il stim pe Mytcor ca nu minte asa ca putem sa stam linistiti,monarhia "este pe vine" prin Basescu.

DORMITI IN PACE, BASE MONARHISTI VA FACE!

PS:Daca nu-ti mai amintesti unde ai spus asta Mytcor voi cauta si voi da exact acea postare a ta de pe topicul "Basescu". Am observat ca uneori ai probleme cu memoria.

stai linistit ca de amintit isi aminteste el,dar nu le are p'astea cu recunoscutul afirmatiilor facute ! de altfel, l-am si anuntat atunci, ca dl. presedinte s-a INSCAUNAT in toata regula....a vazut o tara-ntreaga la tv....la o ora de virf si maxima audienta !

....da, da !..recunosc !...dar contextul era :

--rezistenþa sistemului la reformele lui T.Bãsescu, o sã-l aducã-n situaþia lui Al. I. Cuza 8nu intru-n amãnunte) apoi accelerarea degradãrii dtptv datorate crizei financiare, o sã grãbeascã dorinþa celor ce se opun (din varii motive) sistemului de administrare al statului pe perincipiul monarhic constituþional
Aminteºte-þi Gãbelo, am spus c-aveþi sã doriþi mmai repede decât v-aþi imagina , un regim monarhic constituþional, ok ?..

Adevãrul este cã tare mi-aº dori aºa ceva în Ro. o monarhie cons. un parlament bicameral, în care prima camerã sã fie aleasã prin vot direct ºi uninomina de cãtre electorat (maximum 200 parlamentari) ºi-o camerã consultativã ( maximum 60 reprezentanti ai lumii afacerilor din Ro)...

ahhhhh ce viaþ-ar mai duce românaºii, în 10 ani recuperãm 50% din decalajul faþã de occident iar în urmãtorii 5, egalãm scorul !...

HAI, coalizaþi pe concept dacã vã þin curelele, dar nu numai declarativ, civic efectiv. !...

Esti sigur ca asta era contextul ? .Mie sincer contextul mi-a parut altul,ode ridicate lui Traian Basescu .Din cate retin eu ,postarea ta era facuta in preajma alegerilor si ne spuneai ferm si clar (fara Cuza dom'le ,aia a fost alta chestie-STII SI TU- si nu are legatura cu asta) ca IN TIMPUL MANDATULUI LUI BASE SAU IMEDIAT DUPA, VOM AVEA MONARHIE.Contextul din cate stiu eu, erau alegerile prezidentiale iar topicul era Basescu. Daca ma insel te rog sa-mi spui si voi incerca sa caut exact postarea ta ca sa lamurim lucrurile.

PS:Nu suport oamenii care isi bat joc de Monarhie.Nu republicanii de pe acest forum sunt cei care fac asta ci cei care folosesc Monarhia DREPT DIVERSIUNE.

Confirm,Vanea ! in contextul indicat de tine i-am spus lui mytcor ca are dreptate,ca deja a avut loc Inscaunarea !....asta-i adevarul ! si,mytcore si eu doresc ce spui ca vrei tu,dar nici in veci, T.B. nu va da Puterea ce si-o doreste ptr. el si ptr. nimeni altcineva....si sti ceva ? il vad in stare sa puna jandarmii pe oamenii ce-ar iesi in strada ca sa ceara acest lucru ! i-a pus deja pe profesorii de la Buzau !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2010, ora 15:42

Rosalie,multumesc ! iata ca mi-ai luminat mintea si asa am descoperit,in conf. cu definirea anarhistului ca, dl. presedinte e un Anarhist sadea ! nu-i plac legile actuale,nici Constitutia,nici regimul ....vrea sa fie lasat in mod natural sa conduca,ptr.ca-i cel mai bun si jungla politicii sa fie condusa de cei mai tari ,ca asa-i natural : masculul si femela alfa iau tot !

Rosalie

225 mesaje
Postat pe: 26 Martie 2010, ora 16:17

De la: gabigabi, la data 2010-03-26 15:42:48

Rosalie,multumesc ! iata ca mi-ai luminat mintea si asa am descoperit,in conf. cu definirea anarhistului ca, dl. presedinte e un Anarhist sadea ! nu-i plac legile actuale,nici Constitutia,nici regimul ....vrea sa fie lasat in mod natural sa conduca,ptr.ca-i cel mai bun si jungla politicii sa fie condusa de cei mai tari ,ca asa-i natural : masculul si femela alfa iau tot !

Ca bine zici!
Doar ca ar fi intru totul anarhist daca s-ar manifesta si artistic sau poetic( sa ne pazeasca Dumnezeu ), poate se mai culturalizeaza si poporul asta ceva la modul hippie..
Flori in cap i-ar mai trebui , ca animale care sa le pasca ( ma refer la ciobanul de becali si de tuta ailalta ) avem deja in parlamentul...EUROPEAN!!!!

P.s : Vreau sa-mi cer sincer scuze fata de animale

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2010, ora 16:33

De la: Rosalie, la data 2010-03-26 16:17:54
De la: gabigabi, la data 2010-03-26 15:42:48

Ca bine zici!
Doar ca ar fi intru totul anarhist daca s-ar manifesta si artistic sau poetic( sa ne pazeasca Dumnezeu ), poate se mai culturalizeaza si poporul asta ceva la modul hippie..
Flori in cap i-ar mai trebui , ca animale care sa le pasca ( ma refer la ciobanul de becali si de tuta ailalta ) avem deja in parlamentul...EUROPEAN!!!!

P.s : Vreau sa-mi cer sincer scuze fata de animale

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2010, ora 09:51

marea dezordine a inceput;nu mai exista nici o valoare culturala,spirituala,constitutionala,juritica , medicala ....etc.....etc.......ne complacem in non valoare!!!!!pentu romania dictatura-i cheia tuturor rezolvarilor

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2010, ora 09:55

De la: 9am045616, la data 2010-03-30 09:51:44 marea dezordine a inceput;nu mai exista nici o valoare culturala,spirituala,constitutionala,juritica , medicala ....etc.....etc.......ne complacem in non valoare!!!!!pentu romania dictatura-i cheia tuturor rezolvarilor

Nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Martie 2010, ora 18:50

pai cind ai ca premier un BOC ....nu mai spun ce-nseamna-n turceste ca iar imi taie postarea ...si politica noastra-i tot un boc, sigur ca nu mai avem valori morale ! si crezi @616 ca o dictatura ar izvori din ea,asaaaaa peste noapte, inaltele valori morale despre care faci tu vorbire ? de unde,nene sa izvoreasca ? din gaozari,tiganci imputite ? de la bercea mondialul, de unde ?

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 31 Martie 2010, ora 08:57

''Scumpul nostru" premier ne-a anuntat foarte vesel ca o sa creasca numarul de someri, si probabil se astepta ca romanii sa aplaude ca in zi de sarbatoare !Realitatea ? acest infect PDL si Bocul lui sunt un dezastru pentru Romania !
......PDL

Ticu
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2010, ora 12:14

De la: Tycu, la data 2010-03-31 08:57:41 ''Scumpul nostru" premier ne-a anuntat foarte vesel ca o sa creasca numarul de someri, si probabil se astepta ca romanii sa aplaude ca in zi de sarbatoare !Realitatea ? acest infect PDL si Bocul lui sunt un dezastru pentru Romania !
......PDL

Bine, bine, numai sa nu creada ca se poate intinde coarda la infinit!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2010, ora 12:29

De la: 9am178165, la data 2010-03-31 12:14:47
De la: Tycu, la data 2010-03-31 08:57:41 ''Scumpul nostru" premier ne-a anuntat foarte vesel ca o sa creasca numarul de someri, si probabil se astepta ca romanii sa aplaude ca in zi de sarbatoare !Realitatea ? acest infect PDL si Bocul lui sunt un dezastru pentru Romania !
......PDL

numa pana elimina toti proletarii.........si uite asa a starpit din radacini COMUNISMUL

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 31 Martie 2010, ora 16:56

De la: 9am045616, la data 2010-03-31 12:29:49
De la: 9am178165, la data 2010-03-31 12:14:47
......PDL

numa pana elimina toti proletarii.........si uite asa a starpit din radacini COMUNISMUL [/quote

] Cu proletarii ai dreptate, ca pana nu-i termina pe toti nu se lasa,

Ticu
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2010, ora 14:43

De la: vasile_vali, la data 2010-03-24 23:31:53

"Tovarrrashe muncitor si tarran! Di la trribuna partidulu' iti spun cu aliasi stima si rrecunuostintza ca Rromaniia di azi ie di fapt rriepublika monarhica! Di cie? Pentrru ca ari prrriesidinti- rriegi si beizadiaua-eba printiesi la bruseles! Asha ca tovarrase Gheo, trrimiti salutarri corrdiali rregielui tau di la cotrosheni si printezei de la varza de briusel! Semneaza: Nicolaie C."
Pt. de-alde tine, a sosit pe "surse" un mesaj din raiul comunist! Deh, comunist la comunist trage, chiar si dincolo de moarte!

"Nihil sine Deo!"

Asa cum am mai scris si in alte randuri lui Ceausescu i se pot imputa multe mai putin ca nu a fost nationalist si nu a vrut binele Romaniei! Ca a gresit (ajutat si de cei care ne conduc acum) e alta mancare de peste.Personal,nu il gasesc vinovatul principal pe Ceausescu,ci ,vinovati de starea proasta in care a trait poporul ,sunt acei care raportau productii uriase la ha,in industrie,pe acei care
din dorinta de asi pastra ciolanul si privilegiile legau cu sarma stiuleti de porumb luati de la vreun institut de cercetari la vizitele tov.
Asa ca,pana cand capitalismul,fie el republican sau monarhic,nu REUSESTE SA ASIGURE UN TRAI LA FEL CUM IL ASIGURA COMUNISMUL,nu mai fiti voi mai catolici decat papa si taceti din gura!
Fac pariu ca dintre toti anticomunistii din Romania 95% Stau sau au stat intr-o casa facuta,si primita GRATIS de el(sau de parintii lui)!

Puneti-va in locul lui Ceausescu daca aflati ca aveti 10000 de kg de porumb la ha! Ce facea-ti vindea-ti 7500 si opreati pentru consum 2500.Dar cum rapoartele erau false si in realitate nu s-au produs decat 8000 cat mai ramanea pentru intern???????????????????????????
500 de kg asa ca......... ganditi si voi!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2010, ora 15:01

Scuze pentru eventualele greseli de scriere sunt din cauza timpului limitat si a vitezei de scriere!

Sugeþi un corn cu lapte, dacã n-aveþi dinþi ªi numãraþi-mi ouãle, cã mi-am ieºit din minþi Bãi animalule, nu vezi? Voi n-aveþi interesuri Iarna nu-i ca vara, vã dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2010, ora 15:26

De la: sirboby, la data 2010-04-01 14:43:30
De la: vasile_vali, la data 2010-03-24 23:31:53

"Nihil sine Deo!"

Asa cum am mai scris si in alte randuri lui Ceausescu i se pot imputa multe mai putin ca nu a fost nationalist si nu a vrut binele Romaniei! Ca a gresit (ajutat si de cei care ne conduc acum) e alta mancare de peste.Personal,nu il gasesc vinovatul principal pe Ceausescu,ci ,vinovati de starea proasta in care a trait poporul ,sunt acei care raportau productii uriase la ha,in industrie,pe acei care
din dorinta de asi pastra ciolanul si privilegiile legau cu sarma stiuleti de porumb luati de la vreun institut de cercetari la vizitele tov.
Asa ca,pana cand capitalismul,fie el republican sau monarhic,nu REUSESTE SA ASIGURE UN TRAI LA FEL CUM IL ASIGURA COMUNISMUL,nu mai fiti voi mai catolici decat papa si taceti din gura!
Fac pariu ca dintre toti anticomunistii din Romania 95% Stau sau au stat intr-o casa facuta,si primita GRATIS de el(sau de parintii lui)!

Puneti-va in locul lui Ceausescu daca aflati ca aveti 10000 de kg de porumb la ha! Ce facea-ti vindea-ti 7500 si opreati pentru consum 2500.Dar cum rapoartele erau false si in realitate nu s-au produs decat 8000 cat mai ramanea pentru intern???????????????????????????
500 de kg asa ca......... ganditi si voi!

Domnu sirboby, sa facem niste mici precizari ! Ceausescu nu a fost nationalist,nici nu avea voie, dar fii matale sigur ca voia binele Romaniei, numai ca in vointa lui folosea cam forta adica obligatia ! apoi matale faci o micuta eroare prin afirmatia ...",vinovati de starea proasta in care a trait poporul , .......", pai domnul sirboby , ne aude Dumnezeu si e pacat cum poti sa spui matale ca atunci poporul a trait rau adica saracie ?? -nu exista asa ceva !!! poate va referiti la alta tara ! nu confundati cenzura cu starea sociala a omului !!! Apoi niciodata , nicaeri in lume capitalismul nu poate face minunea sa nu fie saraci , insa depinde de guvernanti , adica de partidele de la guvernare ,asta at vrut probabil sa spuneti !!!!

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 19:05

@ticulica,vad ca in continuare bati moneda pe ce bine o duceau romanasii pe vremea lui Ceau'....oi fi dus-o tu bine,cine stie, dar ,in Buc.de ex. ,era o saracie lucie !

VA doresc tuturor un PASTE LUMINAT si sanatate si bucurie voua si familiilor voastre ! cu tot dragul G

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 19:10

De la: 9am045616, la data 2010-03-30 09:51:44 marea dezordine a inceput;nu mai exista nici o valoare culturala,spirituala,constitutionala,juritica , medicala ....etc.....etc.......ne complacem in non valoare!!!!!pentu romania dictatura-i cheia tuturor rezolvarilor

Da, si uite cat de senin pui totul in carca poporului ca de cetateni nu mai poate fi vorba intr-o dictatura. Contrazici cu cinismi proverbul "Pestele de la cap se impute !". Pai cum nu, daca dictatorul e ala luminatu'. Daca e vorba de o dictatura luminata pe care si tu o propovadueiesti voios si la fel de "blond" ca cea care emaneaza in permanenta, atunci nu avem altceva de facut, ne vom indura ingenuncherea pentru o alta bucata de dictatura. Din dictatura in dictatura, una mai "luminata" decat alta. Probabil ca asta se intentioneaza judecatnd dupa felul in care imi gasesc corespondenta violata in cutia de scrisori. La inceput o gaseam ciupita dupa sistemul clasic profesionist. Mai nou imi iau plicurile taiate frumos cu cuter-ul. Ori nu le-a functionat aparatura ori e vorba de alta haita interesata. Se bat pe corespondenta noastra ca nici ei nu mai stiu unii de altii. Mi-as dori sa ma insel dar sunt foarte pregatita sa nu fie asa. Ne vom mai auzi pe tema asta, aici, oriunde, pretutindeni.

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 19:12

Voices of Spring Waltz
Gemischte Waltz

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2010, ora 21:44

De la: gabigabi, la data 2010-04-02 19:05:55@ticulica,vad ca in continuare bati moneda pe ce bine o duceau romanasii pe vremea lui Ceau'....oi fi dus-o tu bine,cine stie, dar ,in Buc.de ex. ,era o saracie lucie !

VA doresc tuturor un PASTE LUMINAT si sanatate si bucurie voua si familiilor voastre ! cu tot dragul G

Nu Gabigabi, nu era saracie nici in Bucuresti, mai ales in comparatie cu ce e acum,gandeste ca un pensionar cu pensia atunci putea sa mearga in statiune, si ii mai ramaneau bani pana la inchiderea lunii,totul era ieftin, se gaseau locuri de munca, si recunoaste ca ce a facut regimul trecut astia au daramat dar nu s-a mai facut nimic , metrou, blocuri, cartiere frumoase , nu era saracie, in schimb era dictatura , era talpa securitatii pe roman, totul se facea conform ordinelor de "sus " si asta era rau !!! La fel si din partea,PASTE LUMINAT, DORESC TUTUROR !!!

Ticu
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 09:54

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/149582/Regele-Mihai-pre...

Din ciclul foamea rau ma chinuia! de mihai I

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 11:06

De la: Tycu, la data 2010-04-02 21:44:41
De la: gabigabi, la data 2010-04-02 19:05:55@ticulica,vad ca in continuare bati moneda pe ce bine o duceau romanasii pe vremea lui Ceau'....oi fi dus-o tu bine,cine stie, dar ,in Buc.de ex. ,era o saracie lucie !

Nu Gabigabi, nu era saracie nici in Bucuresti, mai ales in comparatie cu ce e acum,gandeste ca un pensionar cu pensia atunci putea sa mearga in statiune, si ii mai ramaneau bani pana la inchiderea lunii,totul era ieftin, se gaseau locuri de munca, si recunoaste ca ce a facut regimul trecut astia au daramat dar nu s-a mai facut nimic , metrou, blocuri, cartiere frumoase , nu era saracie, in schimb era dictatura , era talpa securitatii pe roman, totul se facea conform ordinelor de "sus " si asta era rau !!! La fel si din partea,PASTE LUMINAT, DORESC TUTUROR !!!

Stimate domn! Faceti o mare greseala insirand "beneficile comuniste" nu fata de mine, ci fata de cei nascuti dupa 1985! "De toate se gaseau”, spuneti? Pai sa vedem:
1) painea - 300 gr./per caciula/zi, la cartela;
2) ciocolata nexam;
3) benzina aproape ioc - 20 litri/unitate auto/luna;
4) curent electric - slab ca voltaj, cu intreruperi de 100 ori/zi;
5) caldura - termica...- de la Polul Nord trimisa de Mos Gerila, ca Mos Craciun fusese “un pic scos” din povestile copiilor!;
6) produse din lapte - pe cartela, nici aia "acoperita", de ajunsesera fetele de la "Alimentara" niste adevarate baroane, ca tot e la moda termenul..;
7) carnea si produsele din carne - pe cartela - insuficienta si ea ca aport energetic pentru romani; in proportie covarsitoare se trimitea la export, ca tb. sa ne platim "datoria esterna", desi nimieni nu ne ceruse asta..;
7) presa – controlata de cenzura comunista, nimeni “nu misca in front”, cu greu puteai afla vesti din lumea civilizata, noroc cu “Europa Libera”;
8) electrocasnice/electronice- facute de Tehnoton Iasi – proaste, pentru ca nu aveam hitech de “afara”; ce era bun facut de fabricile din Romania pleca la export – “datoria esterna”..;
9) Biserica – aservita Sistemului, facea parte din el; a stat “cuminte” la daramarea unor biserici din Patrimoniul National;
10) circulatia – oprita de la prima ninsoare pana la echinoctiul de primavara; cand era “libera” o duminica se circula, alta nu, dupa nr. de inmatriculare – "o duminica cu sot una fara sot";
11) nu se gaseau: pneuri, becuri, lame de ras, prezervative, casete video, pasta de dinti [cristal si norvea erau crema de ranit gingiile, nu paste de dinti], vopsea de par, scutece de unica folosinta, deodorant, medicamente etc., samd;
In schimb erau bani zici de mers la “tratament”. Asta daca aveai sub 60 de ani si venea Salvarea sa te resusciteze… “Totul “era ieftin”, ce?, aerul? Si azi e ieftin, in rest “atunci“ NU MAI ERA NIMIC! Scoate azi de pe lista de cumparaturi carnea, laptele, curentul, caldura, pasta de dinti/ras si celelate produse de stricta necesitate si ai sa vezi ca ramai cu bani, hai fa exercitiul asta o luna! Daca rezisti fizic/psihic, sa-mi raspunzi,.. Pana atunci… scuteste-i macar pe astia micii cu falsurile despre”binefacerili iepocii di aur”, fie-ti mila [macar] de ei!
Sarbatori Fericite! [apropos nu se gaseau oua si vopsea de oua...decat dupa Pasti si astea cine apuca!!!]

"Nihil sine Deo!"

gilcapris

1 mesaj
Oras: Oradea

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 11:58

In mod clar MONARHIE CONSTITUTIONALA ! Nu ma refer aici la un anumit rege,fiindca poate tocmai un anumit rege a a distrus in ochii romanilor acest simbol national - REGALITATEA -! Cum despre Miscarea Legionara se stie in general numai prostii si neadevaruri,tot asa si despre MONARHIE.De aceea sper in revenirea concomitenta si cat mai urgenta in viata social-politica a tarii,atat a MONARHIEI cat si a Miscarii Legionare.Un rege este un DOMN,pregatit special sa se comporte ca atare,un presedinte este un nea neica parvenit cu ajutorul unui grup de interese,si care va avea grija de interesele acelora si nu de nevoile natiunii! Nu cred in nici un fel de extremism si subliniez ca Miscarea Legionara n-a fost si nici nu este extremista,este o grupare nationalist crestina,care promoveaza cu adevarat , respectarea legii si inlaturarea tuturor politiilor politice,promoveaza respectul total pentru OM ! Pentru obtinerea acestor lucruri,este necesar ca Tara sa aiba un arbitru neutru,si acesta nu poate fi decat un REGE !
Toti oamenii sunt unici si ,ei,au o singura viata ,aici ,si daca nu le-o respectam azi,fiecaruia,maine ,poate e prea tarziu ! Chestia asta,sa tot facem pentru ziua de maine,e o gogoritza
cu care ne amagesc imbuibatii fiecarui moment ,sprijiniti,cu sau fara voie,de sistemul republican!
Iar chestia asta ca toata lumea sa aleaga,sa o lasam mai moale! Da,sa aleaga DOAR CEI CARE PLATESC IMPOZITE,nu toti smecherii si asistatii!Nu ma refer la cei care neputiincisi fiind,trebuie sa li se dea acest drept.
E un punct de vedere,fara patima,dar indelung gandit!

9am180195

1 mesaj
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 15:11

jos socialismu!!!

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 15:59

De la: vasile_vali, la data 2010-04-03 11:06:12
De la: Tycu, la data 2010-04-02 21:44:41

Stimate domn! Faceti o mare greseala insirand "beneficile comuniste" nu fata de mine, ci fata de cei nascuti dupa 1985! "De toate se gaseau”, spuneti? Pai sa vedem:
1) painea - 300 gr./per caciula/zi, la cartela;
2) ciocolata nexam;
3) benzina aproape ioc - 20 litri/unitate auto/luna;
4) curent electric - slab ca voltaj, cu intreruperi de 100 ori/zi;
5) caldura - termica...- de la Polul Nord trimisa de Mos Gerila, ca Mos Craciun fusese “un pic scos” din povestile copiilor!;
6) produse din lapte - pe cartela, nici aia "acoperita", de ajunsesera fetele de la "Alimentara" niste adevarate baroane, ca tot e la moda termenul..;
7) carnea si produsele din carne - pe cartela - insuficienta si ea ca aport energetic pentru romani; in proportie covarsitoare se trimitea la export, ca tb. sa ne platim "datoria esterna", desi nimieni nu ne ceruse asta..;
7) presa – controlata de cenzura comunista, nimeni “nu misca in front”, cu greu puteai afla vesti din lumea civilizata, noroc cu “Europa Libera”;
8) electrocasnice/electronice- facute de Tehnoton Iasi – proaste, pentru ca nu aveam hitech de “afara”; ce era bun facut de fabricile din Romania pleca la export – “datoria esterna”..;
9) Biserica – aservita Sistemului, facea parte din el; a stat “cuminte” la daramarea unor biserici din Patrimoniul National;
10) circulatia – oprita de la prima ninsoare pana la echinoctiul de primavara; cand era “libera” o duminica se circula, alta nu, dupa nr. de inmatriculare – "o duminica cu sot una fara sot";
11) nu se gaseau: pneuri, becuri, lame de ras, prezervative, casete video, pasta de dinti [cristal si norvea erau crema de ranit gingiile, nu paste de dinti], vopsea de par, scutece de unica folosinta, deodorant, medicamente etc., samd;
In schimb erau bani zici de mers la “tratament”. Asta daca aveai sub 60 de ani si venea Salvarea sa te resusciteze… “Totul “era ieftin”, ce?, aerul? Si azi e ieftin, in rest “atunci“ NU MAI ERA NIMIC! Scoate azi de pe lista de cumparaturi carnea, laptele, curentul, caldura, pasta de dinti/ras si celelate produse de stricta necesitate si ai sa vezi ca ramai cu bani, hai fa exercitiul asta o luna! Daca rezisti fizic/psihic, sa-mi raspunzi,.. Pana atunci… scuteste-i macar pe astia micii cu falsurile despre”binefacerili iepocii di aur”, fie-ti mila [macar] de ei!
Sarbatori Fericite! [apropos nu se gaseau oua si vopsea de oua...decat dupa Pasti si astea cine apuca!!!]

"Nihil sine Deo!"

Domnu' Vasile, se pare ca e putina exagereala, - cu painea , a fost o perioada pe cartela, ca cineva din sanatate a cerut pentru sanatatea omului sa se manance rational ,dar s-a scos asta ,ciocolata ?... se gasea pe la toate magazinele ,benzina? se mai gasea,dar compara pretul de atunci cu pretul hotesc de acum , eu mai bine prefer sa iau benzina cu pretul si in conditile de atunci decat la pretul de acum , chiar daca gasesc la fiecare pompa !Curentul electric ? se mai oprea seara 2 ore , dar il plateam la adevarata lui valoare 0,30 bani KW [ parca ] , acum Electrica ne fura pe fata,sa sa se imbogateasca sefii lor,CEZ distributie este vanduta la straini si fixeaza ei pretul cum vor , pai mai bine prefer cu 2 ore economie dar la pretul ala ! Caldura ? la blocuri ? e la fel ca si acum, si atunci ca si acum cine avea bani isi baga centrala termica sau soba, si acum se tremura la blocuri ca si atunci ! Lapte? se gasea ,stiu ca la noi nu era criza !Carnea,? pai la ce pret era ? asa pe cartela dar isi permitea ori ce pensionar sa cumpere, acum se uita oamenii prin galantare si cand vad preturile , "o iau la fuga " , si chiar pe cartea o perioada , dar cam se gasea prin fiecare oala de pensionar , nu ca acum ! Cu cenzura ? aici ai dreptate,dar nu mai lauda "Europa libera, "ca asta a fost un post mincinos si cel mai ordinar post clandestin ! Electrocasnicele ? exagerari, ca nu erau plasmele si celulare , , nu erau descoperite, dar au fost aparate foarte bune, Tehnoton exporta cam pe toate continentele , Nu se gaseau becuri, lame ras, pasta de dinti ,casete video , prezervative ? unde era bre asta ,ca la noi, Bucuresti , Oltenia , Moldova , Ardeal se gaseau fara restrictie ? Cu circulatia ai dreptate,dar vad ca nu spui nimic de constructii, scoli mari frumoase, bine dotate, nu ca acum la mila strainilor ,spitale, metroul, statiunille care erau un model pentru straini, au ajuns ruine , siguranta zilei de maine , serviciu asigurat , cu pensie asigurata,siguranta cetateanului , nu ca acum sa te atace "lumea interlopa " si DA , nu conta varsta cu pensia sau salariu se putea merge in statiune chiar pe Litoral si mai ramaneau bani , Greseala lor a fost cenzura si obligatia sa faci ce spun ei, un fel de dictatura !!!!!!Asa ca sa nu exageram !

Ticu
Pagini: << 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: