Info
x
Politia romana este oare institutia care inspira "siguranta si incredere" sau nu este altceva decat un instrument perfectionat al coruptiei?
|
shanice 300 mesaje Membru din: 27/10/2008 |
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 11:35
De la: cristea_niculae, la data 2009-06-22 15:00:51Domnule Voicu. Cu riscul ca ceea ce spun sa nu va prea intereseze doresc sa comentez cele spuse de dumneavoastra. Fac acest lucru fara rautate, comentariile mele fiind doar o parere, o viziune personala a adevarului. EXACT!!!! Din pacate.....
|
|
shanice 300 mesaje Membru din: 27/10/2008 |
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 11:46
De la: voicuflorin1972, la data 2009-06-12 13:38:04 Avand in vedere ca dumneavoastra sunteti deci cel "vinovat", VA SFATUIESC CALDUROS sa va achitati de indatorire cu simt de raspundere...... Aceasta metoda se numeste LUCRU MANUAL, si se refera la faptul ca CE-SI FACE OMUL CU MANA LUI exact asa se numeste. Iar daca cei care incalca legea sunt protejati de ea, VA SFATUIESC SA VA CUMPARATI O ARBALETA SI SA FACETI EXERCITII DE TIR, ca sa va mentineti in forma ...Pt. ca in tara lui PAPURA VODA, un singur Robin Hood ar trece oricum neobservat....
|
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 09:08
Politia trebuie sa inspire incredere si siguranta cetateanului, nu sa inspire frica si teroare, asa cum s-a intamplat in cazul familiei mele.
Pe baza unor declaratii mincinoase si a unor documente masluite chiar de oamenii legii din politie si din justitie, fiul meu a fost condamnat de ICCJ la 4 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. In 2007, am formulat mai multe petitii catre DGA Bucuresti, cerand anchetarea ilegalitatilor comise de politistii care au cercetat cazul Mihalcea. De la DGA au fost trimise catre IPJ Hunedoara, unde inspectorii de politie au tratat cu dezinteres solicitarile mele si au manifestat lipsa de respect fata de DGA. Am depus plangere impotriva a 6 martori , acuzandu-i de marturie mincinoasa. Cercetarile efectuate de agentul principal de politie judiciara, Ionescu Adrian , s-au defasurat intr-un mod defectuos,fapt pentru care a trebuit sa formulam plangere si impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu(art. 26CP). Un singur inspector de politie de la IPJ Hunedoara a cercetat corect si legal faptele sesizate de mine in petitia adresata fostului Ministru de Interne, dl. Cristian David, cu privire la agentul principal de politie judiciara, Ionescu Adrian. Datorita d-lui inspector de politie, Vladimirescu, putem dovedi cu documente legale ca agentul Ionescu si Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara au consemnat in fals ca toti martorii mincinosi au fost audiati la politie in anul 2007, in dosarul de marturie mincinoasa.(Probele cate atesta ceea ce afirm se afla in dosarul 7553/97/2008 (nr. nou :2624/97/2009)). Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara ne-a comunicat prima rezolutie abia dupa un an de la data la care Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia a disjuns cauza agentului Ionescu. In tot acest timp, dosarul de marturie mincinoasa a parcurs toate caile de atac, fond si recurs. Desi am sustinut tot timpul ca am fost atacati de trei agresori, doi dintre acestia nu au fost cercetati in niciun fel. Ei au apărut ca martori si, in această calitate, au depus marturii mincinoase, iar judecatorii au tratat cu dezinteres faptul ca nu au fost cercetati. De asemenea, un martor important nu a fost audiat la politie . In dosarul de marturie mincinoasa au fost atasate declaratiile acestor parti, date in anii 2004 si 2005, in cauza principala, unele fiind scrise olograf de subcomisarul de politie,Todor Vasile , de procurorul Nicodim Ioan , iar altele de grefiere, in loc sa fie scrise de martori. In data de 04-04-2007, i-am spus agentului principal de politie judiciara, Ionescu Adrian, sa consemneze in declaratiile familiei noastre si ale martorilor nostri faptele pe care le relatam verbal , sa nu consemneze alte fapte , asa cum a procedat subcomisarul de politie, Todor Vasile, in anii 2004-2005. Dansul , in prezenta avocatului nostru, mi-a spus ;D-na Mihalcea, eu imi fac datoria , dar vedeti , EU SUNT MIC ! Aceasta fraza rostita de agentul Ionescu m-a facut sa inteleg ca nici acest dosar nu va fi cercetat si judecat corect si legal. Cei trei infractori, care au vrut sa ne omoare pe strada pe toti membrii familie, au fost favorizati de persoanele ale caror interese au primat si-n acest dosar. Pentru acest motiv, d-na judecator Buzdugeanu s-a abtinut sa judece cauza agentului Ionescu Adrian. Dansa a luat parte la judecarea recursului declarat de noi, familia Mihalcea, impotriva sentintei penale pronuntata de Judecatoria Petrosani. În decizia penală nr.447/R/2008 s-a consemnat eronat ca noi , familia Mihalcea, am inaintat recurs in termenul impus de lege, dar ca nu l-am motivat in scris. ACEST FAPT NU ESTE ADEVARAT ! Motivele de recurs, scrise, le-am depus la aceasta instanta in data de 18-06-2008, iar instanta a luat la cunostinta de acestea, fapt consemnat in incheierea de sedinta din 24-06-2008. Tribunalul Hunedoara a respins recursurile declarate de noi impotriva sentintei penale nr. 199/2008, ca fiind nefondate. Dosarul de marturie mincinoasa se afla la CEDO alaturi de celelalte dosare care au parcurs toate caile de atac prevazute de lege. JUSTITIE sau INJUSTITIE ? pic6.piczo.com/aparatidrepturile/?g=22476592&vsrc=preview Cazul MIHALCEA - Demersuri si Raspunsuri aparatidrepturile.piczo.com/cazulmihalcea?cr=6 |
|
Fosta membra 9am.ro 273 mesaje Membru din: 26/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 August 2009, ora 22:24
fiecare e cu problemele lui....dar si acolo ca in orice institutie lucreaza niste oameni...oamenii nu sunt perfecti si sa nu uitam ca nu toti suntem la fel
|
|
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 08:32
Căutând autorul unui jaf armat,
Polițiștii hunedoreni au tras focuri de armă după un minor Scris in 1 Septembrie 2009, 20:50 de Redactia in Stiri. gazetavaii.ro/stiri/politistii-hunedoreni-au-tras-focuri-de-arma... Un adolescent de 15 ani îi acuză pe polițiștii hunedoreni de agresiuni, după ce l-au fugărit, confundându-l cu bărbatul ce a comis jaful armat de la benzinăria din Dobra. Polițiștii l-ar fi confundat pe minor cu autorul unui jaf și au tras două focuri de armă. Copilul povestește că își plimba câinele, când o mașină cu geamuri fumurii a oprit în dreptul său. Speriat, băiatul a fugit și s-a ascuns într-o casă. Când au văzut poliția la poartă, proprietarii l-au scos afară. Agenții s-au convins că nu e cel pe care îl caută și, povestește băiatul, și-ar fi pierdut cumpătul. L-au lovit cu pumnii. Părinții adolescentului vor să depună plângere împotriva polițiștilor. Agenții neagă acuzațiile și spun că băiatul nu s-a oprit la somație. În jurul orei 01:30, polițiștii au observat o persoană de sex masculin care nu-și justifica prezența în zonă și ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei urmărite, persoană care a fugit prin spatele unor grădini de legume, deși polițiștii au efectuat somația Stai, Poliția. După efectuarea celorlalte somații legale, unul dintre polițiști a tras două focuri de avertisment cu pistolul din dotare, în plan vertical, dar persoana urmărită și-a continuat fuga pătrunzând în locuința unui sătean. Proprietarul locuinței l-a scos afară pe fugar și l-a prezentat polițiștilor, care l-au identificat ca fiind L. I., de 15 ani, din comuna Dobra, locuind fără forme legale în comuna Ilia, declară Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Sursa citată precizează că, din cauza faptului că minorul acuza dureri în zona abdominală datorate faptului că a escaladat mai multe garduri în timpul în care a fost urmărit, a fost condus la Serviciul de Primire a Urgențelor Ilia, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a necesita spitalizare. |
|
Justitiarul 119 mesaje Membru din: 15/09/2009 |
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 14:20
Politia nu e a cetatenilor ci a politistilor si uneltelor acestora.
|
|
Justitiarul 119 mesaje Membru din: 15/09/2009 |
Postat pe: 16 Septembrie 2009, ora 17:20
Politia Romana este singura institutie care insira frica si teroare.
Un cantec ce atesta realitatea zilelor noastre: Nu te pune mai cu Militia, Militia, Ca te baga la geherla, gherla, Si nu te mai scoate nici tactul, nici mata, Ca asa este ea, asa e MILITIA. Daca veti reclama politisti, deveniti dusmanii Politiei. Daca reclamati procurori sau judecatori nimeni din tara asta nu va v-a da dreptate. |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 15:51
Politia inspira incredere, e necesara ca aerul si apa , din pacate sunt prost platiti si nu au putere legala mare. ! sa foloseasca forta si arma mai mult ,fara restrictii , din pacate niste gandiri bolnave handicapate, au scos pedeapsa cu moartea , care era necesara ca aerul si apa. !! Asa ca inspira incredere, si mai multa forta , nu mila. !!!
Ticu
|
|
|
|
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 09:33
www.zvj.ro/node/2756
Un milițian a bătut un om, dar a fost scăpat cu o amendă administrativă de 500 de lei. / Procurorul Nicodim a uitat să cerceteze un polițist pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor Data publicarii: 09/28/2009 Autor: Cătălin DOCEA I.R., domiciliat în Petroșani, a fost victima unui abuz comis, în noaptea de 11/12.02.2009, de polițistul Claudiu Moldovan, agent la poliția din localitate. Pentru a vă lămuri cam cum au stat lucrurile în chestiunea cu pricina, redăm o parte din plângerea penală pe care I.R. a depus-o împotriva lui Moldovan după corecția în urma căreia s-a ales și cu vreo 6 zile de îngrijiri medicale: Agentul Moldovan Claudiu s-a enervat, mi-a spus că el hotărăște ce drepturi am și văzând că în continuare doresc să-mi fie consemnate obiecțiunile și că nu recunoșteam faptele descrise în procesul verbal a început să mă lovească cu pumnii și cu picioarele în zona abdomenului iar în cele din urmă, văzând că nu doresc să semnez procesul verbal fără obiecțiuni, m-a îmbrâncit afară din birou spunându-mi că amenda urmează să o primesc acasă. Și bătut, și amendat,... ...I.R. a ales să-și caute dreptatea pe căile legale. A atacat, la Judecătoria din Petroșani, procesul verbal ce i-a fost întocmit de către agentul Claudiu Moldovan. Prin Sentința Civilă nr. 2687 din 29 mai 2009 (facsimil 1), dată în dosarul nr. 897/278/ 2009, instanța a anulat procesul verbal de contravenție atât pentru că agentul constatator a reținut în mod greșit săvârșirea contravenției în sarcina petentului cât și pentru un alt aspect, și mai grav: agentul Moldovan, grăbit să-i dea la ficați lui I.R., nici măcar n-a completat procesul verbal corect, în perfectă concordanță cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001. În paralel, ...I.R. l-a reclamat pe polițistul Moldovan la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru Abuz în serviciu și Purtare abuzivă (facsimil 2), două infracțiuni pedepsite de Codul Penal. Cu toate acestea, procurorul Ioan Nicodim l-a cercetat pe Moldovan doar pentru purtare abuzivă și, prin Ordonanța prezentată în facsimilul nr. 3, a dispus scoaterea acestuia de sub urmărire penală și aplicarea unei sancțiuni administrative în sumă de 500 de lei. Surse din mediul judiciar spun că, și dacă Moldovan n-ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu, procurorul trebuia să se pronunțe pe ambele capete de acuzare din plângerea penală. Ne-a mâniat crunt un alt aspect. În motivarea scoaterii de sub urmărire penală a lui Moldovan, procurorul Nicodim își justifică actul de clemență pe datele ce caracterizează persoana învinuitului. Ei bine, tocmai datele ce caracteriează persoana învinuitului ar fi trebuit să îl determine pe procuror să fie mult mai dur. Pentru că, vă reamintim, același polițist Moldovan s-a numărat (în aceeași perioadă în care l-a capsat pe I.R.) și printre milițienii care, beți fiind, au provocat un scandal monstru într-un club din Petroșani. Cu alte cuvinte, Moldovan chiar pare genul care, înainte de a te asculta, îți dă două la ficați. Vom reveni. |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 14:29
De la: lyly, la data 2009-09-28 09:33:16www.zvj.ro/node/2756
Ticu
|
|
costelino1967 89 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Braila |
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 15:31
De la: alinushy, la data 2008-08-24 13:29:48ptr mine politia romana are doua chipuri: 1 agentul din intersectie care este foarte dur si hartuieste soferii , 2 agentul care tremura de frica atunci cand vede un membru al lumii interlope . ce parere aveti despre politistii care au un salariu - sa zicem - de 2500 de lei . cum de au masina de 30.000 de E , casa de vacanta la munte si casa de vacanta la mare? CE PARERE AI TU DE FUFELE CARE AU FACUT 3-4 ANI DE CULES CAPSUNI SI AU VILE, CASE, SI MASINI DE ZECI DE MII DE EURO. uN POLITIST ISI PERMITE DIN 25 SA DEA 10, DAR FUFA PLEACA LA PRODUS
a fi sau a nu fi
|
|
costelino1967 89 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Braila |
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 15:37
DA STATUL ITI GASESTE VIOLATORUL HOTUL SI TE APARA CAND DORMI PROBABIL BEATA SAU SUB EUFORIA ACTULUI SEXUAL IMPLINIT
a fi sau a nu fi
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 17:32
De la: Tycu, la data 2009-09-17 15:51:49Politia inspira incredere, e necesara ca aerul si apa , din pacate sunt prost platiti si nu au putere legala mare. ! sa foloseasca forta si arma mai mult ,fara restrictii , din pacate niste gandiri bolnave handicapate, au scos pedeapsa cu moartea , care era necesara ca aerul si apa. !! Asa ca inspira incredere, si mai multa forta , nu mila. !!! |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2009, ora 18:28
Polițistul trebuie sa urmareasca, in permanenta, protejarea vietii si integritatii corporale si a celorlalte drepturi si interese legitime ale cetatenilor .
Politistul trebuie sa se comporte civilizat, sa dea dovada de amabilitate, sa aiba o atitudine politicoasa, sa dovedeasca stapanire de sine si capacitate de comunicare si abilitati de gestionare a situatiilor conflictuale. Doua treimi din romani cred ca nivelul infractionalitatii e in crestere www.newz.ro/stire/92691/doua-treimi-din-romani-cred-ca-nivelul-i... Doi romani din trei considera ca nivelul infractionalitatii din Romania a crescut in 2009 comparativ cu anul trecut. in aceeasi proportie, romanii cred ca Politia este la fel de corupta ca si Justitia. Neincrederea este atat de mare incat oamenii au ajuns la concluzia ca infractorii sunt tratati preferential de justitie. Datele apar intr-un studiu realizat de Centrul de Studii Sociocomportamentale 'Avangarde'. Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie www.dreptonline.ro/legislatie/lege_prevenire_fapte_coruptie.php LEGE Nr. 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul polițistului www.politiaromana.ro/statutul_politistului.htm LEGE Nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 305 din 9 mai 2002 www.igpr.ro/legea_politiei.htm Lege nr. 364 din 15/09/2004 (Lege 364/2004) privind organizarea si functionarea politiei judiciare Publicat in Monitorul Oficial nr. 869 din 23/09/2004 www.legestart.ro/Lege-nr-364-din-2004-(MTI3ODYy).htm Competenta instantelor dupa calitatea persoanei in cazul infractiunilor savarsite de ofiterii de politie www.euroavocatura.ro/articole/167/Competenta_instantelor_dupa_ca... CODUL de etica si deontologie al politistului (Aprobat prin HG nr. 991/2005 publicata in Monitorul Oficial nr. 813/7 sept. 2005) sm.politiaromana.ro/legislatie/codul_deontologic.htm Legea politiei locale www.fnpl.ro/pdfile/200926203007PR_LG_POL_LOC_280509.pdf |
|
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 14:31
De la: alehin, la data 2009-09-29 17:32:57De la: Tycu, la data 2009-09-17 15:51:49Politia inspira incredere, e necesara ca aerul si apa , din pacate sunt prost platiti si nu au putere legala mare. ! sa foloseasca forta si arma mai mult ,fara restrictii , din pacate niste gandiri bolnave handicapate, au scos pedeapsa cu moartea , care era necesara ca aerul si apa. !! Asa ca inspira incredere, si mai multa forta , nu mila. !!!
Ticu
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 16:47
E posibil ca infractorul sa-l jigneasca cum vrea el pe politist ?,,
Sa stii bre,ca niciun politist integru nu accepta jigniri ...sunt demni si pastreaza distanta ... ....cei care ,,pun botul,, adica sunt ,,cumparati,, sunt mana in mana cu infractorii ,....n-au ce face si accepta jignirile pt ca ..le e teama ..sa nu rasufle....... |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 23:57
Politia romana e o institutie mai putin credibila decat militia romana ! E plina institutia de oameni de nimic ,nu sunt in stare decat sa comita infractiuni -s-au molipsit de la clientii lor ! E o institutie de care e bine sa te feresti ca daca ajungi pe mana prostilor ai dat de dracu' . Politia este vinovata de nivelul ridicat al infractionalitatii din zilele noastre ! In trecut desi pedepsele erau mai mici si foarte des veneau decretele de eliberare inainte de termen ,infractionalitatea era mai redusa ! Nu poti respecta politia cand vezi ca la o sectie de politie sunt arestati 2/3 pentru coruptie -e clar ca traim intr-un stat mafiot ! Scapa cine poate !
|
|
9am101828 7 mesaje Membru din: 18/07/2009 |
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 12:46
Despre ce incredere si siguranta vorbiti.Mi-e cind mi-au distrus gardurile si mi-au incalcat propietatea 4 pers. nu a dorit sa intervina politia deoarece cei din fam.respectiva erau prieteni cu primarul nostru. Si asa ca am ramas cu pamint luat si gard distrus.Dosarul penal cind a ajuns la o inspectoare a preferat sa tergiverseze dosarul 2 ani datorita faptului ca respectivii nu detineau nici un fel de acte de propietate.Sa dat dosarul la alt inspector de un an dar pina acum nu saracul de el nu a avut timp sa cerceteze corect.Asa ca in ziua de azi daca nu ai sa le dai spaga mori cu dreptatea in mina .Degeaba ai acte ,martori probe cu duiumu dreptatea e cu capul spart.Multi dintre ei si-au facut uniforma de rusine.Ei mai mult isi cunosc drepturile decit obligatile.Sint in sluja infractorilor dind in orbul gainilor cind trebuie sa constatea realitatile din teren .
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 13:21
De la: 9am101828, la data 2009-10-01 12:46:26Despre ce incredere si siguranta vorbiti.Mi-e cind mi-au distrus gardurile si mi-au incalcat propietatea 4 pers. nu a dorit sa intervina politia deoarece cei din fam.respectiva erau prieteni cu primarul nostru. Si asa ca am ramas cu pamint luat si gard distrus.Dosarul penal cind a ajuns la o inspectoare a preferat sa tergiverseze dosarul 2 ani datorita faptului ca respectivii nu detineau nici un fel de acte de propietate.Sa dat dosarul la alt inspector de un an dar pina acum nu saracul de el nu a avut timp sa cerceteze corect.Asa ca in ziua de azi daca nu ai sa le dai spaga mori cu dreptatea in mina .Degeaba ai acte ,martori probe cu duiumu dreptatea e cu capul spart.Multi dintre ei si-au facut uniforma de rusine.Ei mai mult isi cunosc drepturile decit obligatile.Sint in sluja infractorilor dind in orbul gainilor cind trebuie sa constatea realitatile din teren . De ce nu mergi pe Civil -pe penal depinzi de militie si procuror ! |
|
valy70 3 mesaje Membru din: 9/05/2009 Oras: Arad |
Postat pe: 1 Octombrie 2009, ora 19:51
hai chiar?.Oare in ce tara traiesti?Politia romana este o gloata de analfabeti pusi pe capatuiala,cu mici exceptii desigur.Politia romana este scutul politicienilor si a interlopilor in fata celor multi si prosti si are sarcina sa aplice legea doar celor prea saraci sa poata riposta.Sunt slugi ale oamenilor politici si nimic mai mult,sunt corupti,ciubucari si mistocari.Ei sunt zei iar gloata nu le ajunge la degetul mic.Sunt prea plini de ei pentru a se cobora la nivelul politistului occidental.Apropo,cati de aici ati fost opriti in occident de politisti pentru ca nu va arde un bec la pozitie sau ca nu v-ati pus centura?.Eu niciodata.
|
|
Postat pe: 2 Octombrie 2009, ora 11:38
Ieri a avut loc la Curtea de Apel Alba Iulia judecarea recursului declarat de familia mea impotriva sentintei penale nr. 223 din 22 iulie 2009 data in dosarul 2624/97/2009.
Recursul a fost respins ca fiind nefondat. Interesele celor trei infractori si ale celor care i-au favorizat au primat din nou. Familia mea ii tare dezamagita de modul in care a fost cercetata si judecata cauza noastra de catre politie si justitie. Adevarul cazului Mihalcea nu se doreste scos la lumina in Romania. In data de 28-09-2009 familia mea a trimis Curtii Europene a Drepturilor Omului noi informatii si documente din dosarele nr. 606/57/2009 si 2624/97/2009. In curand voi face public, cu dovezi legale, prin ce greutati trece familia mea datorita luptei pentru adevar si dreptate. In momentul de fata, la Curtea de Apel Alba Iulia, se judeca, pentru a treia oara, cauza subcomisarului de politie, Todor Vasile, si agentului de politie judiciara, Ernest Balint, (dosarul nr. 606/57/2009) pe care noi , familia Mihalcea, i-am acuzat de abuz in serviciu in efectuarea actelor de cercetare penala cu privire la incidentul petrecut in seara de 11-12-2004. Postez in acest mesaj concluziile cauzei depuse de familia mea in dosarul nr. 2624/97/2009 in data de 01-10-2009. Domnule PREȘEDINTE, Subsemnații, MIHALCEA CĂTĂLINA și MIHALCEA OLAVI, în calitate de recurenți în dosarul nr. 2624-97-2009 depunem CONCLUZII solicitând Onoratei Instanțe ca în motivarea sentinței să rețină spre competenta soluționare a prezentei cauze și următoarele argumente de fapt și de drept: Subsemnații am depus o plângere penală împotriva agentului principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, de la Poliția municipiului Petroșani, prin care am cerut tragerea acestuia la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută și pedepsită de art. 246 Cod. pr. pen., prin care am reclamat modul abuziv și ilegal în care acesta a efectuat actele de cercetare penală în dosarul nr. 905/P/2007 al Parchetului de pe langă Judecătoria Petroșani. Prin plângerea noastră din 23-03-2007, soluționată de agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, am solicitat trimiterea în judecată și condamnarea numiților Geonea Gheorghiță Robert , Geonea Laurențiu Daniel, Trâncă Daniel Florin, Baltag Marius, Elsasser Paul Ștefan, Budală Liliana Luminița pentru săvărșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, prevăzută de art. 260 Cod penal, având în vedere că prin mărturiile lor au indus în eroare organele de cercetare penală și instanțele de judecată, ceea ce a condus, pe de o parte, la o condamnare greșită a fiului nostru, Mihalcea Andrei Iulian, iar pe de altă parte la greșita scoatere de sub urmărire a numiților Geonea Gheorghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel, care, de fapt, au participat activ la incidentul din seara de 11-12-2004. Prin rezoluția nr.803/II/2/2008 din 08-09-2008 emisă de Parchetul Tribunalului Hunedoara s-a încălcat art. 278 din Codul de procedura penală. Acesta nu prevede posibilitatea ca prim-procurorul parchetului sau, după caz, procurorul general ori procurorul -șef de secție să fie substituit în aceste atribuții de un adjunct ori un alt înlocuitor, nefiind deci acceptată delegarea de atribuții . În spetă, d-na prim procuror adjunct, Draia Sanda Ioanela, care a emis rezoluția, nu avea dreptul să soluționeze plângerea subsemnatilor împotriva rezoluției nr. 446/P/2007 din 29 iulie 2008, în locul d-lui prim procuror Paștiu Nicolae. Mai mult,d-na prim procuror adjunct semnează în dreptul numelui d-lui prim procuror ! Subsemnații am solicitat acvirarea dosarului nr. 5961/278/2007 la dosarul nr. 2624/97/2009 pentru a demonstra că declarațiile subsemnaților și ale martorilor scrise olograf de subcomisarul de poliție,Todor Vasile, în anii 2004 -2005, în dosarul nr. 1014/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care au fost depuse în acest dosar, sunt în contradictoriu cu declarațiile consemnate de agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, în dosarul nr. 905/P/2007al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Subcomisarul de poliție,Todor Vasile, nu a consemnat în declarații cu exactitate faptele pe care noi și martorii le-am relatat verbal cu ocazia audierii noastre la poliție în dosarul nr. 1014/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. A omis conștient să consemneze faptul că la agresarea familiei noastre au participat efectiv trei persoane, în schimb, acesta a consemnat fapte pe care noi nu le-am declarat și invocând lipsa timpului, nu ni s-a permis să citim declarațiile. Noi, petenții, am susținut tot timpul că am fost atacați și bătuti de 3 agresori, iar în instanță a apărut numai unul. De asemenea și martorii Boacă Dorin , Pavăl Robert Bogdan și Liteanu Alexandru Andrei susțin că am fost bătuți de numiții: Argeșeanu Valeriu Cosmin, Geonea Gheorghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel, fapt consemnat în declarațiile lor de către agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, în dosarul nr. 905/P/2007 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. De asemenea, din toate aceste declarații nu rezultă în niciun fel că Mihalcea Andrei Iulian a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor calificat, infracțiune descrisă și consemnată în rechizitoriu și în toate sentințele și deciziile judecătorești, fără ca aceasta să fie susținută cu vreun element din oricare altă declarație. În mod nejustificat se reține în rezoluțiile Parchetului de pe lăngă Tribunalul Hunedoara si în sentința nr. 223 din 22 iulie 2009 că frații Geonea Gheoghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel ar fi fost audiați, la poliție, de un coleg al agentului Ionescu, în dosarul de mărturie mincinoasă (dosar nr. 5961/278/2007). În timp ce se dosarul nr. 5961/278/2007 se afla pe rol la Judecătoria Petroșani, agentul principal de politie judiciară, Ionescu Adrian, era cercetat de către dl. inspector de poliție, Vladimirescu, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara, ca urmare a plângerii noastre adresate ministrului de interne, în data de14-05-2007. În cadrul acestei cercetări, frații Geonea Gheorghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel au declarat că nu au fost audiați nici de agentul Ionescu Adrian, nici de alt polițist, la Poliția Petroșani, în dosarul de mărturie mincinoasă. În data de 12-02-2008, Geonea Gheorghiță Robert a fost audiat de dl.inspector Vladimirescu în fața căruia aceasta a declarat următoarele: ''Declar faptu că nu am fost audiat niciodată de către agentu de poliție Ionescu Adrian referitor la acest incident dar rețin că în cursul anului 2007 soția mea mia spus că acest polițist ma căutat acasă lăsăndumi vorbă sa merg la biroul de poliție din aeroport sa dau o declarație ..........Menționez că nici fratele meu nu a fost audiat de către agentu Ionescu întru cît nu mia spus nimic referitor la acest fapt cu ocazia vizitelor pe care le-am făcut la penitenciar fratele meu fiind încarcerat din iarna anului 2006 în penitenciar. În data de 18-04-2008, dl inspector Vladimirescu l-a audiat pe numitul Geonea Laurențiu Daniel, care este deținut în penitenciarul Bârcea Mare. Aceasta a declarat în prezența d-lui inspector, printre altele că: Am primit în penitenciar o sentință în care în care plengerea familiei Mihalcea a fost respinsă iar eu am fost găsit Nevinovat. Îl cunosc pe polițistul Ionescu de la poliția petroșani insă Acesta nu ma audiat referitor la plângerea familiei mihalcea. mai arăt ca nu am fost audiat de niciun alt polițist referitor la acea plângere de mărturie mincinoasă.'' În data de 24-07-2007 Poliția Petroșani, Biroul cercetări penale, comunică, în fals, Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani că s-au efectuat cercetările față de frații Geonea sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă. În rezoluțiile emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara și în sentința nr . 233 din 22 iulie 2009 nu se face nicio referire cu privire la această infracțiune. De asemenea, un abuz grav al ag. principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, îl reprezintă și faptul că martora Jerca Maria Andreea nu a fost audiată în dosarul de mărturie mincinoasă. În rezoluțiile nr. 446/P/2007 din 29-07-2008 , 803/II/2/2008 din 08-09-2008 și în sentința nr. 223 din 22 iulie 2009 nu se face nicio referire cu privire la refuzul agentului principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, de a o audia pe martora Jerca Maria Andreea. Declarația ei era crucială pentru mersul corect al anchetei deoarece a fost prezentă la desfașurarea întregului incident din 11-12-2004, în care subsemnații și fiul nostru, Mihalcea Andrei Iulian, am fost atacați și bătuți cu brutalitate de numiți: Argeșeanu Valeriu Cosmin, Geonea Gheorghiță Robert și Geonea Laurențiu Daniel. Parchetul și instanța nu s-au pronunțat cu privire la sustragerea cererii de probațiune depusă de noi la Poliția Petroșani în data de 12-04-2007, sustragere produsă în momentul înaintării dosarului către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. Cu privire la cererea de probațiune, agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, ne-a comunicat verbal în data de 23-08-2007, în prezența avocatului nostru, că această a fost clasată ''că asa a vrut șeful Mihu'', fapt pentru care am fost nevoiți să o depunem în aceeași zi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, unde se afla spre cercetare dosarul nr. 905/P/2007. (Art. 242 C.p) Cu privire la martorii: Budală Liliana Luminița, Baltag Marius Lucian, Elsasser Paul Ștefan și Trâncă Daniel, martori care au depus mărturie mincinoasă în cauza în care fiul nostru, Mihalcea Andrei Iulian, a fost condamnat , pe nedrept, la 4 ani de închisoare, parchetul și instanța nu au dat atenția cuvenită declarațiilor martorilor Boacă Dorin, Pavăl Robert Bogdan, Liteanu Andrei Alexandru și Ursache Vasile date în prezența agentului principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, în dosarul nr. 905/P/2007al Parchetului de pe lăngă Judecătoria Petroșani. Declarațiile acestor martori scot la lumină adevărul cazului Mihalcea și datorită acestui fapt nu s-a cercetat corect și legal plângerile formulate de noi împotriva agentului principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian. Interesele celor trei agresori și ale persoanelor care i-au favorizat au fost mai presus de lege și de adevărul incidentului din seara de 11-12-2004.(art.1, 3, 4 C.p.p) Ne-am plâns de faptul că agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, nu a analizat deloc declarațiile numiților: Budală Liliana Luminița, Baltag Marius Lucian, Elsasser Paul Ștefan și Trâncă Daniel date în anii 2005-2007, căci dacă ar fi facut-o ar fi observat imediat că declarațiile acestora sunt în contradicție cu cele ale familiei noastre, ale martorilor noștri și chiar cu cele ale celor trei agresori. Referitor la acești martori, martorul Boacă Dorin a declarat în prezența agentului Ionescu Adrian următoarele:''Privitor la numiții Trîncă Daniel și Baltag Marius arăt faptul că-i cunosc personal, pe Budală Luminița o știu doar din vedere iar pe numitul Elsasser Paul nu îl cunosc. Sunt sigur că primii trei nu au fost martori, în niciun moment, la locul conflictului ce a avut loc.'' Referitor la acești martori, martorul Pavăl Robert Bogdan a declarat în prezența agentului Ionescu Adrian următoarele:''De asemenea mai declar că numitul Baltag și numita Budală, care au fost citați la Tribunalul Deva, în tot timpul scandalului arătat mai sus nu se aflau la fața locului. Am luat parte la o conversație între d-na Mihalcea și Trîncă, care locuiește în zonă, care a spus că a văzut tot scandalul nicidecum că ar fi aflat despre acesta de la vre-o alta persoană. Revin la declarația anterioară și precizez că în cursul acestui an, respectiv 2007, nu mai rețin exact data, într-o după amiază, fiind la domiciliul fam. Mihalcea, împreună cu d-na Mihalcea și Trîncă Daniel, acesta a relatat faptul că în seara incidentului, după conflictul dintre Argeșeanu Cosmin și Mihalcea Andrei, numitul Argeșeanu Cosmin a fugit după Buzea Emanuel probabil să-l bată, că frații Geonea l-a instigat pe Argeșeanu Cosmin să se prefacă că îi este rău atunci când salvarea a venit la locul incidentului și că până la sosirea salvării l-a văzut în fața blocului 66 de pe strada Aviatorilor, pe Argeșeanu Cosmin deplasându-se în mod normal.'' Referitor la acești martori, martorul Liteanu Alexandru Andrei a declarat în prezența agentului Ionescu Adrian următoarele:''Dintre persoanele reclamate îi cunosc pe Budală Luminița, Trîncă Daniel, Geonea Laurențiu Daniel și Geonea Gheorghiță Robert. Primii 2, sunt sigur, că nu au fost de față la acest incident. De ultimii 2, aceștia afirmații mincinoase, și pentru a nu fi învinuiți de comiterea unor fapte penale. Pe Baltag Marius Lucian și Elsasser Paul Ștefan eu nu-i cunosc.'' Referitor la acești martori, martorul Ursache Vasile a declarat în prezența agentului Ionescu Adrian că își susține declarația data în faza de apel, în data 20-02-2007. Printre altele , acest martor a mai declarat următoarele:''Cunosc din cartier faptul că inculpatul Argeșeanu este destul de recalcitrant și a fost implicat în bătăi de cartier. Despre inculpatul Mihalcea Andrei nu am auzit nimic rău. Inculpatul Argeșeanu a fost urcat în mașina salvării de doamna doctor de la ambulanță și de cei doi frați Gionea. Nu am văzut pe altcineva străin de personalul medical care să ajute la urcarea inculpatului Argeșeanu în ambulanță. Pe numita Budală Luminița , pe care o cunoscut nu am văzut-o acolo.'' Cu privire la martorii Elsasser Paul și Trâncă Daniel, agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, a refuzat efectuarea anumitor acte importante de cercetare, neluând în considerare faptul că în plângerea noastră am sesisat faptul că aceștia au fost martori la incidentul din seara de 11-12-2004. Acești martori au omis conștient să declare adevărul datorită faptului că le este frică de cei trei afresori, cunoscându-i ca fiind foarte violenți și foarte periculoasi, având la activ și alte condamnări pentru alte infracțiuni. Din materialul prezentat mai sus rezultă cu prisosință că agentul principal de poliție judiciară, Ionescu Adrian, nu a întreprins nimic pentru a rezolva plângerea noastră vis-a-vis de numărul foarte mare de contradicții care există în declarații. Dacă ar fi analizat declarațiile din dosar ar fi observat imediat că unele sunt mincinoase, așa cum am arătat în plângerea noastră. Așadar, apreciem că actele existente la acest dosar nu au fost cercetate în întregime, ci au fost analizate doar cele reținute de instanțele de judecată și de organele de cercetare penală din dosarele nr. 2207/2005 și 928/57/2006 . Pe lângă aspectele prezentate până aici, rugăm instanța de recurs să aibă în vedere și faptul că atât instanța de fond cât și procurorul au respectat doar parțial normele de procedură, nu și-au exercitat rolul activ în aflarea adevărului, aducând atingere dreptului la un proces echitabil(art. 3, 4 și art. 6, pct. 2 C.p.p). Emiterea, în cadrul elaborării considerentelor unei hotărâri, a unor aprecieri cu caracter general, fără a realiza o evaluare proprie asupra probelor administrate în cursul procedurii, echivalează cu nemotivarea sentinței și circumscrie soluția cazului de casare prevăzut de art. 385/ 9 pct. 9 C.p.p. În consecință, vă rugăm să admiteți recursul, să casați sentința atacată și să trimiteți cauza spre rejudecare la instanța competentă în vederea refacerii probatoriului necesar pentru lămurirea tuturor motivelor arătate mai sus. 01-10-2009 Mihalcea Olavi MihalceaCătălina |
|
ticuta2IV1940 46 mesaje Membru din: 29/07/2009 Oras: Braila |
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 07:49
Si inainte, de asa zisa revolutie si dupa,militianul si politistul au avut si au aceleasi apucaturi,numai ca inainte avea teama de o sinngura persoana ''tiranul'' ,acum nu le mai e frica de nimeni , deoarece si politistii si speriorii lor au o singura preocupare-cum sa se imbogateasca-mai repede.
Ppolitia a facut corp comun cu infractorul ,acesta avand in sange ''darul mituirii'' si-l foloseste pentru toate institutiile statului si atunci ne intrebam ,de unde au acestia bani? Din aceasta faza justitia trebuie sa intervina,dar si aici gasim acelasi flagel,. Sa ne resemnam cu gandul ca ni meni nu mai poate sa mai faca ceva pt. stoparea jafului din aceasta tara? |
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 11:56
Nu vă mai plângeți ! Totul s-a rezolvat de la întâlnirea lui Băsescu cu Bercea Mondialu. Interlopul l-a cerut pe Blaga la interne și șeful crimei organizate, așa cum spune Hrebenciuc despre Băsescu, l-a numit. Trai nenică, mai ales că banii pentru campania electorală sunt negrii...
Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice.
Găoaza este un desert prezidențial.
"Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
|
|
cristina_s 1 mesaj Membru din: 25/07/2009 |
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 13:09
asa cum in regatul unit al marii britanii politistii (de fapt uniforma) reprezinta regina acelui stat, si nimeni nu are dreptul sa o atinga pentru ca e " impachetat de urgenta", fara comentarii si amenintari asa cum se procedeaza aici (ba te fac eu, ba stii cine sunt eu,etc), si aici uniforma reprezinta mai "marii" acestui stat. dar in iubita Romanie, sa nu cumva sa indraznesti sa pui mana macar pe un om al strazii ca esti ameninta ba cu seful sefilor, ba cu televiziunea. asa ca doamnelor si domnilor daca aveti impresia ca democratia se reduce doar la a va fi respectate drepturile fara a depune minimul de efort pentru a va respecta si indatoririle....de care tot uita romani...atunci sa-mi fie cu iertare, dar poporul asta merita tot ce i se intampla. pentru cei care ii fac analfabeti pe politisti, sa-si citeasca mesajele de 2 ori inainte de a le posta ca sigur au si ei scapari....iar pentru cei destepti sa nu mai vorbesca in necunostinta de cauza ca atat timp cat au intrat in contact intamplator cu un politist asta nu inseamna ca au facut cunostinta cu toata tagma. daca intr-adevar vreti o schimbare luati atitudine ca de vorbit si criticat toti suntem in stare, ca de romanul s-a nascut filozof si poet. pestele de la cap de impute, iar sa vezi gunoiul din ochiul altuia e mai usor decat sa vezi gunoiul din propriul ochi. sa traiti bine scumpi cetateni!
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 17:52
De la: cristina_s, la data 2009-10-03 13:09:03asa cum in regatul unit al marii britanii politistii (de fapt uniforma) reprezinta regina acelui stat, si nimeni nu are dreptul sa o atinga pentru ca e " impachetat de urgenta", fara comentarii si amenintari asa cum se procedeaza aici (ba te fac eu, ba stii cine sunt eu,etc), si aici uniforma reprezinta mai "marii" acestui stat. dar in iubita Romanie, sa nu cumva sa indraznesti sa pui mana macar pe un om al strazii ca esti ameninta ba cu seful sefilor, ba cu televiziunea. asa ca doamnelor si domnilor daca aveti impresia ca democratia se reduce doar la a va fi respectate drepturile fara a depune minimul de efort pentru a va respecta si indatoririle....de care tot uita romani...atunci sa-mi fie cu iertare, dar poporul asta merita tot ce i se intampla. pentru cei care ii fac analfabeti pe politisti, sa-si citeasca mesajele de 2 ori inainte de a le posta ca sigur au si ei scapari....iar pentru cei destepti sa nu mai vorbesca in necunostinta de cauza ca atat timp cat au intrat in contact intamplator cu un politist asta nu inseamna ca au facut cunostinta cu toata tagma. daca intr-adevar vreti o schimbare luati atitudine ca de vorbit si criticat toti suntem in stare, ca de romanul s-a nascut filozof si poet. pestele de la cap de impute, iar sa vezi gunoiul din ochiul altuia e mai usor decat sa vezi gunoiul din propriul ochi. sa traiti bine scumpi cetateni! Cristina, când un președinte vorbește despre salariile speciale ale polițiștilor ca fiind nesimțite, când un președinte defăimează întreaga instituție și nu cazurile particulare, când un guvern nu asigură polițiștilor salariile restante, când un guvern nu asigură nici măcar combustibilul pentru mașinile de poliție, înseamnă că nu mai avem nevoie de polițiști, așa cum nu mai avem nevoie de parlament, așa cum nu mai avem nevoie de justiție.
Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice.
Găoaza este un desert prezidențial.
"Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
|
|
9am032640 1 mesaj Membru din: 15/04/2009 |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 10:02
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 10:30
Politia romana mai nou lucreaza de la 07 la 15, de luni pana vineri; dupa, depinde de caz, lucreaza eficient infractionalitatea.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 18:18
:
Faptul ca politia e implicata politic, ca cei cu bani si relatii au dreptate, ca legea nu e pentru toti la fel in ochii politistilor ,asta se intampla numai in orice tara capitalista , e o consecinta a capitalismului! In tara socialista nu mai e asa ceva !
Ticu
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 18:36
De la: Tycu, la data 2009-10-04 18:18:57 :Tycu, intr-o tara socialista / comunista exista politie ... POLITICA.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 5 Octombrie 2009, ora 14:17
De la: Dorinel, la data 2009-10-04 18:36:01De la: Tycu, la data 2009-10-04 18:18:57 :Tycu, intr-o tara socialista / comunista exista politie ... POLITICA. Poate sa se numeasca oricum, important sa fie cinstita , autoritara unde sa foloseasca forta,nu sa se roage de infractor cum fac astia de acum ! si sa fie necoruptibila
Ticu
|
|
|
|

Domnita, ieri am trecut prin Petrosani, am stat 2 ore, dar e un praf acoloooo! Noi am mai vorbit pe tema asta , matale spui aici de un caz particular, adica o disputa intre doi oameni, nu intre un politist si un infractor . ! Daca o luam asa, am vazut bataie in spital intre doi doctori, [ nu inseamna ca sa condamnam medicina ] sau bataie intre doi directori, sau in Valcea bataie intre doi preoti chiar in biserica , [nu inseamna sa condamnam religia ] . bataia este necesara in politie dar numai intre infractor si politist , dupa ce ca niste minti bolnave au scos condamnarea la moarte, de care era nevoie ca de aer, acum trebuie si pe acesti infractori gunoiul societatii sa-i mangaie ? - sa iasa sangele din ei ,asta merita !Prea sunt pedepsele blande . !!
Poate trebuia sa spun ca e nevoie de politisti, este adevarat ca sunt multi corupti printre ei, dar de vina e sistemul, eu ma refer ca e prea blanda, e posibil ca politistul sa ajunga sa se roage de infractor? E posibil ca infractorul sa-l jigneasca cum vrea el pe politist ? pentru ce are pistol si baston ! Sa traga , si sa dea cu ce nimereste in infractor , pana il lasa lat in coma, ala e adevarat politist, pai de ce sa am de-a face cu ei, daca sunt corect ? - nu se leaga de oameni nevinovati!!!- Sa fie mai duri, nu moi, noi de duritate in politie avem nevoie !!!
Poate sa se numeasca oricum, important sa fie cinstita , autoritara unde sa foloseasca forta,nu sa se roage de infractor cum fac astia de acum ! si sa fie necoruptibila