back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 19 August 2008, ora 20:38

sbucur.. aici tu esti prostul... pt k tipa aia care a spus asta era ironica la adresa celei kre a postat prima data comparatie.. asa ca... ! terminati cu LUPTA asta. toti suntem la fel si totodata diferiti...

hjkl_19

56 mesaje
Postat pe: 19 August 2008, ora 22:32

subiectul era : Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt fe mei si ce nu e normal in asta? nici barbatii intre ei nu.s platiti egal si nici n as fi de acord sa fie platiti nu suntem egali...nu avem aceleasi aptitudini aceasi inteligenta,etc,etc deci mi se pare normal sa nu fim platiti egal, fiecare sa fie platit dupa aportul care il aduce oriunde e asa chiar si in tarile in care femeile si acum protesteaza pt asta. mai devreme sau mai tarziu omul va regreta multe din greselile facute anii astia....cand toti parca am luat.o razna,copii,femei,tineri,batranii, si hulim tot ce e vechi , oameni buni nu tot ce e vechi e rau, iar viata ce o ducea omenirea pana la revolutia asta cibernetica, industriala era rezultatul unei experiente de milenii, la care daca nu ne intoarcem,omenirea are mari sanse sa se autodistruga. si ma refer la egoismul nemasurat, LIPSA de respect,etc etc si mai ales ca se gasesc milioane de argumente pt a promova minciuna. foarte usor presa scrisa si vorbita ne manipuleaza ne pune unul in contra celuilalt, e foarte bine sa citesti dar e bine sa ti faci parerea ta nu sa devii sclavul unei ideei . ce ne.a demonstrat viata de zi cu zi de miii de ani? am mai spus societatea a ridicat.o unde a ridicat.o barbatul avand alaturi sprijinul nepretuit al femeii,sursa lui de energie, de inteligenta, de putere,care alaturi de copii i.au dat putere s.o ia de la capat a doua zi sa le faca viata mai buna. ce s.a intamplat? cand viata a devenit mai usoara( in gen. vorbind, si raportat la trecut)i.a dat drept de vot si de decizie femeii dar nu pt ca pana atunci nu o iubea ci ca sa.i demonstreze ca pt. ea si pt copii a facut tot ce a facut, ca o iubeste si ca acum cand societatea are un mod de existenta infinit mai bine pus la punct ea poate sa ia decizii, sa fie ascultata,acolo unde e nevoie de ea sa puna umarul sa continue ceea ce el a facut pana atunci ......... ce sa intamplat? divorturile nu contenesc, certuri si violente la tot pasu, libertate care de fapt e libertinaj,nesimtire fara limite,nimeni nu are un minimum de constiinta a valorii,(pt ca putem toti sa ne dam cu parerea)DE CE NU FACETI OAMANI BUNI CEVA IMPOTRIVA CELOR CARE VA DISTRUGE CA SPECIE? sunt cei care dau voie sa se faca tot rau din jurul vostru care produc razboaiele, care dau voie sa se produca si sa se comercializeze drogul, sa prospereze afaceri cu femeii, copii......mi.e mila de tine , omule nu vezi ca cineva te distruge...ESTI TU

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 August 2008, ora 17:45

Draga razvankyokushin ai face bine sa inveti sa scri romaneste pentru ca ti-ar ajuta destul de bine la scrisul "ardeleneste" daca o fi existand limba asta.

Mai am de atas atentia unuia care vorbeste despre "marea majoritate" a cuiva. Oameni buni, nu exista o majoritate mare si alta majoritate mica sau mai mica. Este un pleonasm foarte intalnit... o greseala frecventa. Mai ganditi-va.
Am mai observat ca mari "patrioti" de pe net scriu cu "tz" si cu "sch" unde vrei si unde nu vrei. In special tinerii. Nu respecta regulile limbii si se dau teoreticienii lui peste invocand tocmai incalcarea altor reguli de catre altii si se arata foarte indignati. Sau atata pot.
In rest, fiecare ramane cu parerea lui dupa ce se racoreste injurandu-i pe cei care indreznesc sa nu-i cante in struna. Risc sa mi se spuna ca sunt misogin, dar mi se pare ca partea feminina e mai proasta decat cea masculina. Poate e doar o parere subiectiva.... M-as bucura sa constat ca m-am inselat. Dar mi-e teama ca nu !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 20 August 2008, ora 19:42

Aztec, vezi ca nu sti bine chestia cu necuvantatoarele!Sunt cateva specii care fac exceptie ... din ratiuni de perpetuarea speciei. Se intampla in natura ca masculii unor specii sa cloceasca si ei ouale, la schimb cu femelele. Cred ca in zonele reci se intampla mai des, la pinguini e valabil, de exemplu - pana merge femela in apa sa prinda niste peste se raceste oul, asa ca masculul sta pe oua in locul ei daca vrea urmasi !!!

Daca te uiti pe Discovery o sa vezi cateva specii la care e si mai tragic. Am vazut niste insecte criminale odata. Femela era mult mai mare decat masculul si dupa imperechere femela mananca pur si simplu masculul.

Mai sunt si trantorii din stupii de albine...

...dar sa nu dam in extreme! Subiectul era altul. Vorbim aici despre oameni obisnuiti, care sunt angajati undeva si primesc salariu.... de obicei femeile il au mai mic decat barbatii de ce?

aztec11us

3 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 August 2008, ora 20:12

loool ....daca te uiti mai bine in mesajul meu, ai sa vezi ca am si sublinit

,,....cu exceptia cazului cand specia DEJA NU era programata astfel...””

deci am aratat exceptia

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 20 August 2008, ora 23:33

mi-au placut comentariile brasoveanului si ale lui razvankyokushin, mi se par de bun simt. Eu nu cred ca exista discriminare sistematica in defavoarea femeilor in Romania. Nu spun ca nu exista deloc, poate sunt cazuri, dar nu se practica pe scara larga. Comparatia cu SUA nu e cea mai inspirata, nu uitati ca prin anii '60, in timp ce la noi integrarea femeilor in campul muncii era o misiune mandra a partidului comunist, in SUA putinele femei care alegeau sa urmeze o cariera erau niste ciudatenii, in cel mai bun caz. Deci aici avem un avantaj clar, e poate singurul beneficiu pe care comunismul l-a adus moralei sociale, ne-a obisnuit cu ideea ca e normal ca femeia sa aiba un job.
Nu uitati ca "revolutia feminista" a avut loc, in timp istoric, foarte de curand. Rezistenta masculina inca e mare, si e natural sa fie asa. Dar lucrurile se vor echilibra, in timp, pe masura ce orgoliile si frustrarile barbatilor se vor estompa, iar feminismul va deveni mai putin agresiv, mai echilibrat.
Nu, nu suntem egale biologic cu barbatii. Dar aici nu e vorba de biologie, ci de capacitati profesionale. Aici suntem in dezavantaj fata de barbati in unele domenii, dar in cert avantaj in altele. Fiecare sex poate face unele lucruri mai bine decat celalalt. Cele care s-au referit la revendicarea unor salarii egale la acelasi job, clar nu s-au referit la turnat betoane sau lucrat in mina.

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 21 August 2008, ora 03:53

sbucur... iarta-ma ca folosesc k in loc de ca... sau ` in loc de - sau ca mananc litere ... cum faci si tu :P sau ca cine stie ce mai gresesc...! unii din noi postam mesaje dupa ceva ore de munca si suntem grabiti sau pur si simplu ... gresim. nu vreau sa trec la partea agresiva referitoare la tine... ca iti stiu si alte posturi... in afara de cel de aici... si prefer sa ma abtin.
pt catcos... mersi

ideea e sa incercam sa fim obiectivi... o calitate foarte greu de obtinut cred. pana atunci si la mai mare.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 21 August 2008, ora 18:33

De la: catcos, la data 2008-08-20 23:33:25mi-au placut comentariile brasoveanului si ale lui razvankyokushin, mi se par de bun simt. Eu nu cred ca exista discriminare sistematica in defavoarea femeilor in Romania. Nu spun ca nu exista deloc, poate sunt cazuri, dar nu se practica pe scara larga. Comparatia cu SUA nu e cea mai inspirata, nu uitati ca prin anii '60, in timp ce la noi integrarea femeilor in campul muncii era o misiune mandra a partidului comunist, in SUA putinele femei care alegeau sa urmeze o cariera erau niste ciudatenii, in cel mai bun caz. Deci aici avem un avantaj clar, e poate singurul beneficiu pe care comunismul l-a adus moralei sociale, ne-a obisnuit cu ideea ca e normal ca femeia sa aiba un job.
Nu uitati ca "revolutia feminista" a avut loc, in timp istoric, foarte de curand. Rezistenta masculina inca e mare, si e natural sa fie asa. Dar lucrurile se vor echilibra, in timp, pe masura ce orgoliile si frustrarile barbatilor se vor estompa, iar feminismul va deveni mai putin agresiv, mai echilibrat.
Nu, nu suntem egale biologic cu barbatii. Dar aici nu e vorba de biologie, ci de capacitati profesionale. Aici suntem in dezavantaj fata de barbati in unele domenii, dar in cert avantaj in altele. Fiecare sex poate face unele lucruri mai bine decat celalalt. Cele care s-au referit la revendicarea unor salarii egale la acelasi job, clar nu s-au referit la turnat betoane sau lucrat in mina.

revolutia feminista e o mare tampenie. nici macar nu e o revolutie. este un atac media si al unor parti interesate de distrugerea celulei care sta la baza societatii, familia. nici macar nu are de a face cu situatia femeilor de azi. sunt atatea femei care traiesc in mizerie din somaj sau cu o alocatie a unui copil. cu toate astea nu am vazut vreun binevoitor feminist sa le ajute cu macar 10 lei.

in plus feminismul vine cu negarea vechilor valori si cu aruncarea femeilor si barbatilor intr-un continuu si istovitor razboi al sexelor (lucru care nu face bine nimanui). asa cum spuneai si tu (si am citit mult despre ce spui) in comunism femeia era promovata. ce rost ar mai fi avut atunci revolutia feminista daca nu sa faca rau? scuze ca spun: cand era mai bine protejata femeia care dorea sa faca un copil? atunci cand nu a existat la noi feminism sau dupa? si de ce nu se ocupa nimeni de asta? de ce doar urla slogane gen "barbatii sunt niste porci"? mai mult decat negarea valorilor, nu vine cu nimic nou, nimic care sa il promoveze la statutul de curent. pentru asta feminismul nu e decat o orientare... pentru ca nu aduce nimic, nici o schimbare.

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 22 August 2008, ora 11:49

Orice revolutie inseamna caderea intr-o extrema. Revolutia feminista nu face exceptie, dar a fost nevoie de ea pentru a scoate femeile de sub stigmatul de fiinte inferioare. "Vechile valori" nu erau defel in avantajul femeilor. Feminismul nu a inceput in comunism, ci mult mai devreme. A fost nevoie de niste voci si atitudini extreme pentru a pune lucrurile in miscare. De buna seama ca inainte de asta nu exista razboiul sexelor, de acord ca "declaratia de razboi" a fost data de femei, dar razboiul se mentine datorita rezistentei barbatilor. Lucrurile sunt, totusi, mult mai nuantate azi, semn ca incet-incet, ne asezam pe un (alt) nivel de normalitate. Sigur ca nimeni nu mai considera azi ca inteligenta este exclusiv apanajul barbatilor iar copiii si cratita sunt exclusiv ale femeilor. Cel putin in teorie. In realitate exista inca multe prejudecati bine infipte in inconstientul nostru, dovada comentariile de mai sus. De la ideea salariului egal pentru joburi egale s-a ajuns cu viteza fulgerului la "n-ati fost in stare sa vanati mamuti" si "nu puteti cara sacii de cartofi pana in pod".
... a propos, pentru cel cu bancul.... eu sunt in stare sa car 40 kg (mai mult de 2/3 din greutatea mea) pana la etajul 1, in mai putin de 1 minut. Am probat. Lui cat ii ia sa calce 2 camasi?

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 22 August 2008, ora 13:15

brasoveanule, sa fim seriosi, "barbatii sunt niste porci" nu e slogan feminist, ci doar refularea unor femei dezamagite.
Nu suntem egale cu barbatii, dar asta nu inseamna ca suntem inferioare. Cand vom invata sa folosim de la fiecare ceea ce stie mai bine sa face, probabil conflictul asta se va stinge.
si inca ceva... eu personal multumesc feminismului pentru ca imi acorda libertatea de a face ce mi se potriveste. Am familie, am copil, dar fara un job care sa imi solicite si creierul nu rezist. Nu sunt genul casnic. Cand fiica mea era bebelus si stateam acasa in concediu postnatal, aveam colege care ma sfatuiau sa mai fac un copil, sa mai prind un an de concediu. In timpul asta eu abia asteptam sa reincep serviciul. Oricate bucurii aveam cu puiul meu, nu puteam scapa de senzatia neplacuta ca imi anchilozeaza creierul...

leo_

448 mesaje
Postat pe: 23 August 2008, ora 04:53

De la: catcos, la data 2008-08-22 13:15:12brasoveanule, sa fim seriosi, "barbatii sunt niste porci" nu e slogan feminist, ci doar refularea unor femei dezamagite.
Nu suntem egale cu barbatii, dar asta nu inseamna ca suntem inferioare. Cand vom invata sa folosim de la fiecare ceea ce stie mai bine sa face, probabil conflictul asta se va stinge.
si inca ceva... eu personal multumesc feminismului pentru ca imi acorda libertatea de a face ce mi se potriveste. Am familie, am copil, dar fara un job care sa imi solicite si creierul nu rezist. Nu sunt genul casnic. Cand fiica mea era bebelus si stateam acasa in concediu postnatal, aveam colege care ma sfatuiau sa mai fac un copil, sa mai prind un an de concediu. In timpul asta eu abia asteptam sa reincep serviciul. Oricate bucurii aveam cu puiul meu, nu puteam scapa de senzatia neplacuta ca imi anchilozeaza creierul...

nu am spus niciodata ca femeile sunt inferioare barbatilor. acolo depinde de la individ la individ.

a, feminismul nu iti acorda nici o libertate. singurul motiv pentru care s-a renuntat de catre societate la femeia casnica este motivul economic. fara acest motiv feminismul nu reusea nici sa zgarie vechile conceptii. din cate stiu eu oricum de la fusta scurta nu a mai facut multe lucruri utile.

tnicuro

1086 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 23 August 2008, ora 12:11

Nustiu unde mai vad astia discriminare,eu cel putin nu am vazut in Tmisoara poate cazuri izolate.Dar daca femeia e muncitoare si barbatul respectiv e inginer e logic ca nu o sa platesti un nginer ca si pe un muncitor indiferent ca e barbat sau femeie,si din cate am auzit se poate intimpla si invers fata sa fie avansata pe ochi dulci.(in cazul ala barbatii nu sunt discriminati?).Eu cred ca tine de locul de munca (patron manager),sau de cat de bine sti sa-ti ceri drepturile(negociere).Discriminarea majora in Romania nu este pe criteriul barbat femeie,ci mai degraba,pe criteriul pile, cunostiinte, relatii si rude si pe ici colo se alege si dupa competenta ca deh mai trebuie sa si munceasca cineva dupa astia.

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 23 August 2008, ora 12:42

brasoveanu: "din cate stiu eu oricum de la fusta scurta nu a mai facut multe lucruri utile."

ba da... silicoanele :))
nici nu te-am banuit ca ne consideri inferioare, vorbeam la modul general. Acum 200 de ani n-as fi putut depasi conditia de gospodina, probabil as fi devenit un fel de Madame Bovary, dar pe fond intelectual, nu sentimental. Sau poate nu, stii cum se spune, pana nu gusti nu poftesti.
De acord ca motivul economic a cantarit mult, dar din cate stiu eu miscarea feminista a inceput mult mai devreme, timid prin secolul 18 si in forta pe la inceputul sec. 20, odata cu miscarea sufragetelor. Folosirea femeilor ca forta de munca a devenit importanta abia in al doilea razboi mondial. Dar astea sunt detalii "tehnice". Important e ca astazi numarul barbatilor care considera normal sa imparta cu partenera toate responsabilitatile, atat financiare cat si gospodaresti, e in crestere. Schimbarile sunt lente, poate de aceea nu le vezi, dar exista.

hobincu

27 mesaje

Postat pe: 23 August 2008, ora 14:05

sunt de acord ca femeile pot si sunt , de cele mai multe ori , mai bune decat barbatii . dar stii care este problema cu independenta femeii ? ca femeia nu si-o doreste , vrea doar sa ii fie recunoscuta independenta dar daca se poate langa ea sa fie un barbat puternic financiar care sa o intretina . independenta ar trebui sa fie exprimata in totul nu doar cand ne convine , asa cum se intampla cel mai des in romania . daca in jobul tau ai probleme legate de misogism lupta pentru a-ti face dreptate nu te arunca in bratele sefului pentru a-ti fi mai bine . in romania sunt putine femei independente din toate punctele de vedere , care au o familie , au copii , au un job bun cu functii de conducere etc. nu se despart de barbat doar pentru a-si dovedi independenta , nu au amant doar din acelasi motiv . doveditiva voua insiva ca vreti cu adevarat sa fiti independente si atunci veti fi respectate si deciziile voastre vor fi respectate . bataia de joc , lipsa de respect fata de familie , sot , iubit , nu are legatura cu independenta femeii fata de barbat .

hobincu

27 mesaje

Postat pe: 23 August 2008, ora 14:27

nu te supara dar ar trebui sa te duci acasa si sa vb cu sotul tau care nu vrea sa te ajute sub nici o forma . nu crezi ca si tu esti vinovata de asa zisul tau program incarcat? ce vina au ceilalti familia ta este formata din tine si copilul tau ? hai sa ii invidiem pe altii dar nu facem nimic cu viata noastra . vb cu sotul tau , pentru ca o familie inseamna o colaborare intre toti membrii , si nu mai cauta sa ii acuzi pe altii pentru viata ta dezorganizata . nu este nici matriharhat si nici patriharhat , este o colaborare intre dcei doi . cat esti tu la munca ar putea sa mai faca si el ceva prin casa , sa iasa cu copilul afara , sa faca cumparaturi etc. te plangi prea mult si nu faci nimic . a dracu independenta a femeii .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 August 2008, ora 15:44

Bai boarfelor daca nu puteti sa faceti fata la atatea solicitari , munca acasa , servici , copii , alea alea pai de ce nu reccunoasteti ca sunteti inferioare barbatului si nu va mai tot plangeti atata. Faceti un bine barbatilor si rezumativa la sters curu' la puradei , facut potol si supt p__a. Nu trebuie sa fiti modeste , insa acestea sunt singurele lucruri la care o femeie e mai buna decat un barbat. Poate parererea e subiectiva din moment ce nu mi-a supto nici un barbat pana acum.
Acum 5 ani m-am angajat intr-o firma unde procentajul femei - barbati in departamantul meu era cam egal. Dpdv al munci,i o harababura de nedescris , nu puteai sa ceri unei femei sa faca ceva fara sa nu iti sara un pic la gat. Cam toate zdrentele care erau angajate acolo nu faceau nimic toata ziua , barfe , udau florile , retete , iarasi barfe , se mai certau cu unul cu altul, iar asa treceea ziua pleacau acasa la 4 fara 10 ca de trebuie sa faca mancare si sa spale haine si asa mai departe in timp ce eu stateam sa imi termin treaba . Tartorul principal era tocmai directorea una la 32-33 de ani atunci insa o scorpie de nedescris. Singura preocupare era sa isi impuna punctul de vedere lucru de inteles atunci cand ai putere insa nu ai respect din cauza incapacitatii mentale. Intr-un cuvant tipa era destul de slab pregatita si o stia iar din acesst motiv trebuia sa se impuna cui jigniri si amenintari destul de voalate. Totusi tipa terminase o facultate.
Oricum dupa 3 1/2 ani vaca a ramas gestanta, concomitent cu o schimbare majora la nivelul conducerii iar asa am ajuns eu provizoriu in locul ei. Deasemenea am primit si mana libera in privinta conducerii propriei ograzi si asa am ajuns sa avem cel mai organizat departament , cel mai eficient , si deasemenea cel mai linistit lucru necesaar dat fiind profilul munci pe care o prestam.Mediul de lucru pana atunci era de nepasare totala fata de colegul tau , zbieratele si crizele de femei aflate la ciclu fiind ceva la ordinea zilei.
Acest lucru s-a putut realiza prin concedierea sau mutarea pe alt post mai prost platit a tuturor zdrentelor care mi-au mancat nervii aproape 4 ani. Razbunarea a fost foarte dulce din moment ce am tinut sa le anunt personal pe fiecare in parte decizia de concediere sau mutaare.
Mai ramane de vazut ce fac cu zdreanta asta cu puradelu' insa nu cred ca o sa mai faca nici ea multi purici pe aici.
Asa ca pentru toate ametitele care cred ca daca au o gaura in plus fata de barbat automat sunt discriminate va spun ca sunteti privite asa din cauza caracterului care i-l aveti , a comportamentului a slabei pregatiri si de ce nu a faptului ca nu va vedeti lungul nasului. Nu se pune problema daca o femeie poate presta aceasi munca ca un barbat sau daca femeile sunt egale cu barbatii, pentru ca femeile NU trebuie sa faca aceasi munca ca un barbat si NU trebuie sa fie egale cu barbatii.
Asa am fost creati si asa o sa ramanem pana la sfarsitul lumii iar voi nu o sa puteti schimba acest lucru.

neluruta

2 mesaje
Postat pe: 23 August 2008, ora 17:02

Exemplele mele erau argumente in sprijinul unei domnisoare care sustinea "suntem la fel de bune, sau chiar mai bune decat barbatii in multe domenii de activitate". Asadar, am dat exemple de asemenea domenii :)))

Stiti bine ca lot de gimnastica avem si la baieti, innotul este un sport pe care-l practica ambele sexe, iar cercetatori stiintifici... chiar geriatristi, mai sunt si-n Romania si-n lumea larga, deci nu am ales meserii specifice femeilor. De-aia am si scris dupa aceea fotbal, DIE, SIE si altele asemenea, respectiv profesii tipic masculine din care ma asteptam sa primesc contraexemple :)))

In loc de argumente pertinente, vad postari gen"suneti dobitoace" care ma fac sa imi pun intrebarea daca merita efortul de a dezbate acest subiect. Astept parerea unor OAMENI. Cu trogloditi si alte subspecii, indiferent de sex, chiar n-am de gand sa-mi prind mintea :)))

... mintea lor e odihnita

IDEEA DE BAZA ESTE URMATOAREA.
Se intampla ca Nadia Comaneci sa fie mai buna la gimnastica decat "femeile" din alte tari, la fel cum alti barbati romani sunt mai buni, in anumite domenii, decat altii din celelalte tari. Asta nu demonstreaza nimic din superioritatea femeilor in raport cu barbatii sau a barbatilor in raport cu femeile.
Cred ca daca am considera ca, atat femeile, cat si barbatii sunt doar niste simpli oameni, fiecare inzestrat de mama natura cu anumite capacitati, nu ar mai exista aceasta diferenta intre cele doua sexe. Diferentele exista doar in mintea celor care vor sa existe diferente, a barbatilor care vor sa creada ca ei sunt superiori femeilor si a femeilor care vor sa creada ca ele sunt superioare barbatilor. In realitate aceste diferente nu exista.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 August 2008, ora 17:49

Alo neluruta ? IDEA DE BAZA ESTE URMATOAREA : nu mai bate campii ca nimaanui nu ii pasa de gandurile tale de doi bani. Ai trantit aici un post numai de dragul de a scrie.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 August 2008, ora 20:24

mona America tara tuturor timpeniilor ,nu are sistem de pensii de boala sau concedii medicale,ai clacat ai krapat.
In Romania pina in 1989 ,femeile si barbatii aveau salarii egale,se plateau la categoria de incadrare si in functie de studii nu dupa sex.
Daca nu aveai casa ,te casatoreai si primeai apartament de la stat cu 2-3-4 camere in functie de numarul copiilor.Dupa 1989 strainii care veneau in Romania au ramas perplecxi ca cetatenii tarii aveau apartamente.In 1990=1991 eu am cumparat de la stat cu 172.000 lei un apartament cu 3 camere 2 bai si bucatarie iar un televizor adus din strainatate cu 173.400 lei,dupa care totul a luato razna.A venit vintul democratiei,venea italianul cu 100.000 lire italiene echivalentul a 50 de dolari si statea la hotel 4 stele se distra si minca 1 luna de zile,intre timp stabilea reteau drogurilor
Acum un italian la el acasa trebuie sa munceasca fara sa manince 25 de ani sa-si cumpere o garsoniera,la fel ca inainte dar si la noi este la felk ca la ei,
Acum in America este jale,trebuie sa ai 3 servicii sa poti trai,vin americanii in Romania si lesina pe aici cind vad ca nu-si pot cumpara casa si teren ASTAI DEMOCRATIA

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 23 August 2008, ora 21:24

hobincu, ar trebui sa precizezi pentru cine sunt raspunsurile postate, am crezut ca sunt pentru mine si eram nedumerita...
Subiectul de discutie este egalitatea femeilor cu barbatii, nu independenta. De acord cu tine, femeile nu-si doresc sa fie total independente, inconstient ne dorim un barbat puternic alaturi de noi. Nu adaug "financiar", pentru ca nu toate ne gasim implinirea in a fi intretinute si a ne petrece timpul cu "sters curu' la puradei , facut potol si supt p__a.", asa cum a spus jmenareala, atat de elegant (un adevarat "barrrbatt"). Asa cum nici toti barbatii nu se simt impliniti intr-o casnicie alaturi de o femeie care nu stie mai mult decat sa fie menajera. Fiecare ne dorim o pereche pe masura.
Independenta dorita de femei e o consecinta a neobtinerii egalitatii. Problema e de atitudine. Daca sotul stie sa isi trateze sotia ca pe o egala, nu ca pe o servitoare, ea nu are neaparat nevoie de independenta financiara sau de alt fel. Cunosc exemple de cupluri cu aceeasi meserie (artisti) in care unul si-a sacrificat cariera in favoarea celuilalt, pentru ca celalalt era mai bun in meserie. E adevarat, de regula femeia e cea care se sacrifica. Se intampla sa se sacrifice si barbatii, dar atunci esecul casniciei e aproape sigur... Pacat!
Jmenareala, si eu am lucrat intr-un colectiv cu o scorpie pe post de sefa... Dar nu am concluzionat ca femeile sunt mizerabile la conducere, ci doar ca respectiva e isterica. Atat.
Contraexemplu: In firma in care lucrez barbatii sunt cei care fac lucrurile sa evolueze, sunt 100% de acord cu asta, dar a fost nevoie de o femeie sa puna ordine intr-o gestiune pe care aceeasi barbati reusisera in cateva luni sa o arunce intr-un haos total. Sa trag concluzia ca barbatii nu sunt buni de nimic? Ar fi eronat si nedrept. Sunt doar mai putin rabdatori, ceva mai dezordonati si mai putin meticulosi decat femeile.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 August 2008, ora 21:45

Problema cu femeile la cconducere e ca ai sanse mai mari sa o iei in barba decat de la un barbat.Femeile au toane mai multe decat barbatii. Insa daca o iei in barba de la un barbat, nu e mare lucru, dar sa te faca cu ou si otet o muierusca nu prea iti cade bine la stomac. E ce sa ii faci orgoliu masculin.
Pe de alta parte sunt atatea domenii unde barbatii nu au ce cauta. Cateva intamplari care le-am avut prin cabinete medicale chiar si cu prebleme mai delicate au fost tratate extraordinar de femei si nu cred ca as fi avut parte de aceasi intelegere din partea unui barbat ca sa nu mai vorbim de delicatetea surorilor de accolo.
In concluzie fiecare are locul si rolul sau in viata. Cel al femeii este de a aduce lumina si tandrete in familie ea fiind cea de care depinde linistea caminului.

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 23 August 2008, ora 22:50

Exact, cam asta spun si eu. Sunt oameni capabili la fel ca si incompetenti peste tot, de ambele sexe, sa faca fiecare ce stie mai bine.
Spui ca de la perechea ta doresti doar lumina si tandrete in camin. Ok, e gustul tau. Dar stiu destui barbati care se simt mandri alaturi de o femeie care e realizata profesional. Gospodina poate fi orice femeie (cu mai mult sau mai putin efort).
Faptul ca iti pica mai greu o sapuneala de la o femeie decat una venita de la un barbat e clar din cauza ca esti... barbat. :) Inconstientul "te lucreaza". Mie personal mi-a fost mereu totuna daca seful a fost femeie sau barbat, am receptionat la fel observatiile, am reactionat la fel.
Am un exemplu ca tine in anturaj, un coleg cu o oarecare doza de misoginism, dublata de un orgoliu semnificativ. Suficient ca sa creeze frictiuni in colaborarea noastra. De multe ori apelez la un alt coleg ca sa ii transmit sugestii sau observatii. Venite din partea lui le recepteaza cu totul altfel decat venite de la mine. Nu ma consider discriminata, intrucat colaborarea cu alti barbati merge struna. Il consider doar pe el mai ... ciudat.

TEMPORAS

6 mesaje

Postat pe: 24 August 2008, ora 00:48

da dar la leafa banii se duc tot la femei !

redmiha07

5 mesaje
Postat pe: 24 August 2008, ora 13:09

Da, te aperi cu exemple extreme....nu este corect. Forta fizica este apanajul barbatilor...atat.
Sunt inginer metalurg...am lucrat in fabrica aproape 20 de ani....acum lucrez in vanzari...numai intre barbati.
Ce pot spune, nu suntem la fel, reactionam diferit....dar lasitatea barbatilor si ascunsul dupa deget in fata unor situatii de criza iti provoaca greata.
Isi pareaza propriile temeri...iar cand o femeie demonstreaza faptic anumite lucruri se aliaza baietii si fac pe cocosii.
Cel mai bine este sa ne cunoastem limitele si sa ne respectam unii pe altii.
Cat despre plata , asa este.....esti femeie , nu conteaza ca demonstrezi ca faci ceea ce trebuie sa faci......
Mi s-a intamplat....nu te promovez pentru ca...esti femeie
Si astazi ii multumesc omului acela care mi-a spus-o

tnicuro

1086 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 24 August 2008, ora 15:19

Ramana la prncipiu ca principala discriminare in Romania este pe principiu pile cunostinte relatii.
Exista organisme daca din motive de gen sexual sunteti discriminati se poate apela numai suntem in epoca pietrei.
Si exista si alte modalitati,doar nu suntem inchisi si obligati cu zbiciul sa stam acolo, sau sa tacem din gura fara a zice ceva.
Deci in principiu e vb de alegere in ziua de azi.(aleg sa accept conditiile de acolo)
Da sunt multi misogini,dar exista si femei destule care se poarta urat .

hobincu

27 mesaje

Postat pe: 24 August 2008, ora 18:10

catcos , unul din principiile primordiale ale independentei este egalitatea . termenul independenta este unul general care cuprinde mai multe principii pentru care de altfel sau pornit tot felul de revolutii . ma refeream la mona care improsca cu noroi toti barbatii doar pentru ca ea este umilita sau pusa la cratita de un mascul " feroce ' pe care il numeste sot . sunt femei de succes in romania care si-au ridicat afaceri singure si nu pe umerii unui barbat , care au o familie , copii etc. de ce? datorita colaborarii cu omul pe care il iubeste . nu va exista niciodata egalitate intre sexe ci doar completare intre ele . fiti sigure ca sunt lucruri pe care femeile nu le pot face si cred ca nici nu vor sa le faca asa ca de aceea sunt barbatii . si nu va ganditi ca exista vibrator pentru ca ceea ce am spus nu are tenta sexuala . sunt familii unde predomina armonia , unde femeia poate aduce mai multi bani decat sotul ei , unde sotul iese cu copii afara ( de altfel se pare ca este trendi ) , iar sotia ajunge la munca frash pentru ca are pe cineva acasa care o ajuta . mona se lauda ca a facut multe in viata asta dar tot nu a reusit sa fie platita mai bine ca un barbat nici chiar in tara tuturor idiotilor , pardon , posibilitatilor . de ce ? pentru ca nici un patron din lumea asta nu ii va plati salariu pentru faptul ca ii gateste sotului , ca spala copilul la fundulet , etc. draga mea puneti sotul la treaba asta daca nu cumva ai si scapat de el , prin divort desigur , si o sa vezi cum vei pleca de acasa la ora 08:00 , vei ajunge la munca la 09:00 fix si frash si cu chef de munca , glume etc.

deci catcos nu tie vroiam sa iti raspund . scuze

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje

Postat pe: 24 August 2008, ora 21:10

ok, m-am prins ca nu mie imi raspunsesei. Si sunt foarte de acord cu ce ai spus. Cred ca si tnicuro are dreptate, in Romania discriminare exista dupa pile si relatii, nu dupa sex.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 24 August 2008, ora 22:26

De la: catcos, la data 2008-08-23 12:42:50nici nu te-am banuit ca ne consideri inferioare, vorbeam la modul general. Acum 200 de ani n-as fi putut depasi conditia de gospodina, probabil as fi devenit un fel de Madame Bovary, dar pe fond intelectual, nu sentimental. Sau poate nu, stii cum se spune, pana nu gusti nu poftesti.

problema este ca mie o femeie trebuie sa imi demonstreze ca e ceva de capul ei pentru ca sa o scot din leat. altfel o vad ca pe o masa de protoplasma care poate fi foarte bine un barbat inferior. nu trebuie sa fie neaparat femeie. un om inferior e un om inferior indiferent de sex.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 24 August 2008, ora 22:36

De la: tnicuro, la data 2008-08-24 15:19:16Ramana la prncipiu ca principala discriminare in Romania este pe principiu pile cunostinte relatii.
Exista organisme daca din motive de gen sexual sunteti discriminati se poate apela numai suntem in epoca pietrei.
Si exista si alte modalitati,doar nu suntem inchisi si obligati cu zbiciul sa stam acolo, sau sa tacem din gura fara a zice ceva.
Deci in principiu e vb de alegere in ziua de azi.(aleg sa accept conditiile de acolo)
Da sunt multi misogini,dar exista si femei destule care se poarta urat .

eu cred ca multe din persoanele care urla ca sunt discriminate sunt:
1) persoane care au auzit din diverse surse de subiectul asta si nu au nici o legatura cu situatia exacta. isi dau cu parerea.
2) persoane care sunt slab pregatite, lucreaza prost si se cred discriminate (probabil 80%)
3) persoane care au intalnit situatiile respective dar nu au fost in stare sa ia pozitie si sa se adreseze institutiilor sau ONG specializate.

asa cum ai spus tu, nu suntem in epoca de piatra deci nu se pune problema faptului "nu te platesc pentru ca esti femeie".

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 25 August 2008, ora 00:49

Vad ca subiectul este indelung dezbatut ...
Am 50 de ani si am cunoscut tot felul de descreierati de ambele sexe. Si oameni de treaba de ambele sexe.
Subiectul este fals.
Abordat cu prea mare patima.
Femeile NU sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca sunt femei.
Una la mana : afirmatia este falsa si este introdusa ca o axioma. Ca si cum femeile ar fi cu siguranta mai prost platite decat barbatii si ramane sa ne dam noi cu parerea de ce. Fals. Sunt s femei mai prost platite decat barbatii dupa cum sunt si femei mai bine platite decat barbatii.
La modul general am constatat ca oamenilor nu le pasa de cei care castiga mai putin decat ei (sau dac observa li se pare ca ei merita si ceilalti nu) ci le pasa de cei care castiga mai mult decat ei, caz in care se considera discriminati si gasesc tot felul de motive care de care mai fantasmagorice.
O observatie de natura sexuala: adesea am auzit despre femei care au urcat in ierarhii folosindu-se de sex, la propriu, si atunci discriminarea e buna, dar n-am prea auzit de cazuri in care barbatii sa fie promovati pentru ca s-au prostituat pentru functie sau foloase.
Nu stiu de ce am constatat ce femeile sunt mult mai rele dacat barbatii desi e greu de facut un astfel de clasament al ticalosiei.
In final, revin, femile nu sunt discriminate, ele pot fi la fel de ticaloase ca si barbatii si uneori sunt.

Acum nu e momentul !
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Femeile sunt platite mai prost decat barbatii pentru ca...sunt femei
Mergi la: