Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
Oras: Mangalia
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 14:28
Relatiile de dragoste au deseori de suferit din cauza diferentei de nereconciliat dintre femei si barbati.
De cate ori nu ni s-a intamplat sa avem certuri care au plecat de la lucuri absolut banale, de tipul "cateodata nu pot sa comunic cu tine, nu intelegi niciodata ce iti spun".
Dar cand diferentele sunt mult mai accentuate, implicand si cultura, religia, tara de origine? Ce sanse are o astfel de relatie, intre parteneri de religii diferite, din tari diferite, cu obiceiuri total diferite?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
Oras: Dej
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 14:33
Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da.
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 16:33
Cam greu se leaga relatzii de dragoste intre oameni cu religii si culturi diferite  mi-e greu sa cred ca ar avea vreo sansa de reusita in timp...  Sincer...am vazut cazuri in care in numele iubirii...si-au schimbat si secsul..  .. totul e posibil
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 16:35
De la: vasix, la data 2009-03-01 14:33:04Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da.
Vasix, cu propria-ti personalitate cum ramane ?...
S-avem pardon, Vasix, nu vreu sa influentez pe nimeni intr-un sens sau altul, dar, iubirea fata de partener o consider o scuza prea ieftina pentru ati redefini personalitatea-ti cultural-religioasa in functie d-asa ceva.
Sunt un sceptic atunci cand vine vorba d-asa reconfigurari.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 16:37
niciodata nu a existat iubire intre doua persoane care nu se intzeleg
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 18:05
Dar odata cu religia nu-mi schimb personalitatea.In definitiv nimic din religia islamica nu sta contra principiilor mele.Doar a principiilor culinare. In sfirsit.La noi e vorba de un compromis cu care amindoi am fost de acord.Comunitatea ei este destul de avansata sociologic,tinde chiar catre o emancipare dar asta e alta discutie.Eu vreau sa fac asta ptr ca viitoarea mea sotie vrea o nunta conform traditiilor ei la care a visat de mica,si eu nu am sa-i rapesc acest drept.Din personalitatea mea,caci stiu exact unde bati apropoul face parte o credinta care-mi apartine,ma ghidez conform unor principii chiar si biblice care imi dau un statut de om fara chinuri si sentimente acuzatoare si chinuitoare.Nu cred dupa cum se spune in zei de lut dar cred in culturile religioase a unei societati atita timp cit nu te invata nimic rau.Poti spune ca este inca o experienta .Nimeni nu ma obliga astfel sa mi inchin sufletul unui anumit nume de zeu ca Dumnezeu,Alah,Buda,etc.
Poate daca ne vom muta intr-o tara crestina ea va fi de acord sa invete cite ceva despre aceasta religie.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 19:25
vasix,...dupa umila-mi parere, poti negocia orice.dar, atunci cand incerci ati negocia principiile, fie ele si culturale- care fie vorba-ntre noi - isi au seva-n originile moral religioase si de credinta a unei persoane,...pe mine sincer m-ai pierdut de musteriu ...s-am devenit un pesimisto-sceptic iremediabil.
Ce-ar costa, ...mentinerea fiecarei parti in cadul sau, accepatandu-se o convietuire-n mediu comun complementarizat si iterconexat al celor doua culturi, respectandu-se totdeodata dreptul fiecaruia la propria-i identitate ?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 20:53
De la: vasix, la data 2009-03-01 14:33:04Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da.
Cand e vorba de iubire si de confesiuni religioase ,Vasix, sa nu faci numai ce ti se cere! Tu unde ramai?...Eu as proceda altfel...mi-as pastra cultul meu religios si in acelasi timp i-as respecta si cultul ei islamic implicandu-ma activ in traditiile si slujblele lor islamice insa nu m-as dezice in veci de religia mea, si as face in asa fel incat si ea sa se implice tot atat de activ in traditiile si valorile cultului meu.
Sacrificiu, in viata unui cuplu, presupune ca iubirea sa fie traita si impartisita de amandoi ci nu numai de unul, altfel acest sacrificiu va fi prost inteles si fara nici-o valoare in el. Ve fi precum un Sisif condamnat sa urce neincetat o stanca in varful muntelui constient de dificultatea situatiei sale un individ care se considera intotdeauna liber dar inconjurat de optiuni...un erou absurd.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 20:56
De la: vasix, la data 2009-03-01 18:05:02Dar odata cu religia nu-mi schimb personalitatea.In definitiv nimic din religia islamica nu sta contra principiilor mele.Doar a principiilor culinare. In sfirsit.La noi e vorba de un compromis cu care amindoi am fost de acord.Comunitatea ei este destul de avansata sociologic,tinde chiar catre o emancipare dar asta e alta discutie.Eu vreau sa fac asta ptr ca viitoarea mea sotie vrea o nunta conform traditiilor ei la care a visat de mica,si eu nu am sa-i rapesc acest drept.Din personalitatea mea,caci stiu exact unde bati apropoul face parte o credinta care-mi apartine,ma ghidez conform unor principii chiar si biblice care imi dau un statut de om fara chinuri si sentimente acuzatoare si chinuitoare.Nu cred dupa cum se spune in zei de lut dar cred in culturile religioase a unei societati atita timp cit nu te invata nimic rau.Poti spune ca este inca o experienta .Nimeni nu ma obliga astfel sa mi inchin sufletul unui anumit nume de zeu ca Dumnezeu,Alah,Buda,etc.
Poate daca ne vom muta intr-o tara crestina ea va fi de acord sa invete cite ceva despre aceasta religie.
Vasix...daca asat e dorinta ei sa faceti o nunta conform tarditiilor ei islamice...f bine...indeplineste-i aceasta dorinta, fa-o fericita...dar nu renunta la cultul tau religios!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 21:00
"In definitiv nimic din religia islamica nu sta contra principiilor mele"...sa inteleg ca absolut NIMNEI nu te obliga sa te sacrifici renuntand la religia ta...pentru ce sa faci acest lucru daca tocmai tu aprobi ca religia islamica nu contravine religiei tale!
Eu nu as face asta...pricepi! Si nici nu mi-as lasa viitorul meu sot sa se sacrifice pentru religia mea!
|
madalina_dan
38 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 21:10
mari-uka,
problema este ca o femeie musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un barbat de alta religie (chiar daca este o religie "a Cartii" - adica daca este crestin sau evreu) deoarece femeia musulmana trebuie sa dea nastere unor copii musulmani (in traditia islamica toti copiii iau religia tatalui).
Este frumos ce ai spus, si eu as proceda la fel, insa in cazul de fata nu cred ca se poate aplica.
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 21:42
De la: madalina_dan, la data 2009-03-01 21:10:06mari-uka,
problema este ca o femeie musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un barbat de alta religie (chiar daca este o religie "a Cartii" - adica daca este crestin sau evreu) deoarece femeia musulmana trebuie sa dea nastere unor copii musulmani (in traditia islamica toti copiii iau religia tatalui).
Este frumos ce ai spus, si eu as proceda la fel, insa in cazul de fata nu cred ca se poate aplica.
Exact,religia ei nu imi da de ales.Eu am ales sa fiu cu ea,si daca am decis asta inseamna ca merita.Doamne este exact ceea ce am spus:nimic nu dauneaza mai rau decit prejudecatile.Nu stiu ,lumea de aici din Dubai este altfel,e mai maleabila in gindire,sint deschisi si sinceri si au reguli si legi care protejeaza cu sfintenie familia.Cum adica daca vreau nu sa-mi schimb religia,pur si simplu sa invat alt cult pentru persoana iubita asta este un pacat capital? Stiu doar ca unde e iubire acolo e si Dumnezeu.
Ideea este,adica parerea mea care reprezinta un cumul al unei experiente proprii este ca iubirea este posibila oriunde oricind,indiferent de virsta,rasa,clasa sociala,religie,etc.
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 21:43
Îmi pare rãu, dar eu îi dau dreptate lui Vasix, în acest caz tocmai pentru cã aceastã religie la care va adera, nu îl deranjeazã deloc ºi nici nu contravine principiilor lui. Poate el chiar nu este o persoanã cu principii religioase stricte.
Atunci când doi oameni se iubesc pot orice, de la compromisuri ºi pânã la sacrificiul suprem. Deci îl înþeleg pe Vasix perfect. Personalitatea omului nu se schimbã, tot el va rãmâne dar viitoarea lui soþie îi va fi mai mult decât recunoscãtoare.
Problema se schimbã drastic, în momentul în care cei doi, au nivele de culturã sau statut social diferit. În acest caz, pãrerea mea este, cã o astfel de relaþie nu are nici o ºansã. Mai devreme sau mai târziu unul se va simþii frustrat iar celãlalt va suferii rãni adânci în suflet. Aºa cã
Este foarte important ca cei doi sã aibã preocupãri ºi personalitãþi complementare.
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
CHIOMPALIUL
360 mesaje
Oras: Caransebes
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 22:59
 Undei dragoste nu exista religie,intelegerea conteaza si relatia sexuala sa mearga ,trebuie atentie atractia si dorinta numai de moment se stinge si este mai rea ca religia
http://www.youtube.com/watch?v=kYP5FMAhjeo&feature=related
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
Oras: Mangalia
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 23:13
Fiecare religie vine cu regulile ei stricte si acum depinde daca persoanele respective sunt practicante in religia respectiva.
Nu putem spune ca exista religii mai tolerante si mai putin tolerante. Chiar si ortodoxismul are reguli foarte stricte.
Respectate, acestea ar limita foarte mult o relatie si mai ales o casnicie. Diferentele le fac mai mult persoanele in sine si modul in care ele se raporteaza la religia pe care o adopta. Cred ca exista oameni care iau regulile mult mai in serios decat altii, si atunci, daca in cuplu intalnim o astfel de persoana, atunci intr-adevar pot sa aiba probleme.
Pentru ca exista foarte usor posibilitatea ca ei sa intre in conflict pentru a-si apara ideile, regulile de viata, valorile morale.
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 23:24
Daca dragoste nu e nimic nu e... ce mai conteaza religia..bunastarea materiala... clima... pretzurile la alimente...criteriilepolitice
|
Fosta membra 9am.ro
38 mesaje
Oras: Cernavoda
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 23:28
Ma distreaza oarecum(fara suparare) unele din falsele probleme pe care vi le faceti.
Cine si mai ales de unde ideea ca o femeie musulmana nu se poate casatori cu un barbat de alta religie?
Se vede ca nimeni din cei ce au postat pe aici nu e de prin partile Dobrogei.
Casatoriile acestea, sa le spunem mixte, sunt foarte frecvente.
Ca nu sunt acceptate cu bratele deschise de familiile mirilor este alta problema.
,,Neintelegerile,, apar mai mult pe chestiuni practice.
Musulanii nu consuma carne de porc, asa ca trebuie sa se ajunga la un compromis.
Cu delicatete se rezolva. Sarbatorile religioase nu pun probleme.
Ele se lasa vesnic cu cantec, joc si voie buna. Mai greu este atunci cand partea crestina a familiei vrea ,,sa ia lumina,, de Paste.
La musulmani e mai simplu, femeia nu calca prin geamie decat f rar si numai daca vrea, ea se roaga acasa, iar barbatii macar de doua ori pe an cu ocazia sarbatorilor mari.
Cele 5 rugaciuni zilnice, le fac doar cei care au posibilitatea si spiritul religios adanc infipt in sange, restul... credinta-n suflet si ....atat.
Daca de la bun inceput se stabilesc reguli, se rezolva simplu.
Nasterea unui copil intr-o astfel de familie, pune cu adevarat o problema -cum il botezi?
Logic, ar fi sa treaca pe religia tatalui si de cele mai multe ori asa se intampla. Multi sunt oripilati de felul in care musulmanii boteaza baietii. Discutabila chestiune.
Din experienta celor din jurul meu, se poate.
Aceste casatorii pot rezista fara probleme,chiar daca pastreaza fiecare religia in care s-a nascut sau unul din ei se converteste.
Ar mai fi diferentele culturale. Insa atat timp cat iubirea s-a infiripat, inseamna ca nu pun nici o problema.
Limbajul iubirii este cel mai fascinant, se invata cel mai usor, ce mai conteaza ca sufletele lor vibreaza pe dialecte diferite.
Inveti sa spui ,,te iubesc,, si alte cuvinte de amor, de inima albastra pe limba lui/ei cu o usurinta de care nici tu nu te credeai in stare.
Astfel de relatii sunt posibile. Daca la un moment dat apar probleme in cuplu, ma indoiesc ca sunt provocate de diferentele religioase ori culturale. Poti da usor vina pe ele, insa adevaratele cauze vor fi intotdeauna altele.
|
Fosta membra 9am.ro
307 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 23:36
E tarziu... am uitat o virgula mai sus..  Dar... cand am tiparit o pagina prea mare... nu mi-a intrat textul..Rectific... si accentuez expresia... "Daca dragoste nu e, nimic nu e"  Chimia trupurilor conteaza..educatzia si intzelegerea in cuplu..
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 08:30
De la: vasix, la data 2009-03-01 21:42:12De la: madalina_dan, la data 2009-03-01 21:10:06mari-uka,
Exact,religia ei nu imi da de ales.Eu am ales sa fiu cu ea,si daca am decis asta inseamna ca merita.Doamne este exact ceea ce am spus:nimic nu dauneaza mai rau decit prejudecatile.Nu stiu ,lumea de aici din Dubai este altfel,e mai maleabila in gindire,sint deschisi si sinceri si au reguli si legi care protejeaza cu sfintenie familia.Cum adica daca vreau nu sa-mi schimb religia,pur si simplu sa invat alt cult pentru persoana iubita asta este un pacat capital? Stiu doar ca unde e iubire acolo e si Dumnezeu.
Ideea este,adica parerea mea care reprezinta un cumul al unei experiente proprii este ca iubirea este posibila oriunde oricind,indiferent de virsta,rasa,clasa sociala,religie,etc.
Vasix...eu imi las prejudecatile mele acasa...dar daca ei sunt atat de deschisi si lumea din Dubai este atat de maleabila in gandire...eu una nu-mi pot explica de ce religia lor nu da de ales! A fi maleabil in gandire si in atitutidine, nu presupune sa accepti religia fiecarui om in parte fara in a-l obliga sa renunte la ea in favoarea alteia...si copii tai ...ce fac..vor renunta si ei la religia lor?
Sunt destul de maleabila atat timp cat mi se da dreptul de a fi maleabila!
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 08:37
"problema este ca o femeie musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un barbat de alta religie "....sincer aici in aceste reguli ale lor eu vad multe PREJUDECATI!
In fine, Vasix...fa asa cum te indeamna inima si actioneaza asa cum iti spune ratiunea...fara prejudecati sau resentimente..liber in optiunile tale si sa fiti fericiti in cartea vietii pe care vreti s-o traiti!
ma retrag de la aceasta discutie.
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 08:53
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-01 21:43:02Îmi pare rãu, dar eu îi dau dreptate lui Vasix, în acest caz tocmai pentru cã aceastã religie la care va adera, nu îl deranjeazã deloc ºi nici nu contravine principiilor lui. Poate el chiar nu este o persoanã cu principii religioase stricte.
Atunci când doi oameni se iubesc pot orice, de la compromisuri ºi pânã la sacrificiul suprem. Deci îl înþeleg pe Vasix perfect. Personalitatea omului nu se schimbã, tot el va rãmâne dar viitoarea lui soþie îi va fi mai mult decât recunoscãtoare.
Problema se schimbã drastic, în momentul în care cei doi, au nivele de culturã sau statut social diferit. În acest caz, pãrerea mea este, cã o astfel de relaþie nu are nici o ºansã. Mai devreme sau mai târziu unul se va simþii frustrat iar celãlalt va suferii rãni adânci în suflet. Aºa cã
Este foarte important ca cei doi sã aibã preocupãri ºi personalitãþi complementare.
Da, Dora ai si tu dreptate..insa ortodoximul eu una il vad mai maleabil asat si prin simplu fapt ca am vazut ortodocsi casatoriti si cu catolici, evanghelicie, etc...nu impune altui cult sa renunte la acesta.
Da, daca unul din cei doi renunta la cultul sau religios fara sa fie obligat de absolut nimeni...nimic impotriva acestei alegeri...pe cand aici am vazut ca este practic o impunere de ordin religios!
|
dagaio
1073 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 15:30
UITE INCA UN MOTIV IMPORTANT PENTRU CARE NU AR TREBUI SA EXISTE RELIGII. RELIGIA CARE TREBUIE SA RAMANA SA SE NUMEASCA - IUBIRE!!!!
Merita oare sa aruncam la gunoi o iubire ( poate iubirea vietii noastre ! ) de dragul religiei ?
Oamenii incurca foarte mult RELIGIA cu DIVINITATEA. De ce?
Oare relatia noastra cu divinul, cu Creatorul nostru trebuie REDUSA de regulile stricte ale unei religii, INCATUSATA in cladiri de caramida, LIMITATA de prejudecati inventate de oameni de-alungul timpului?????
Oare NOI NU-L AVEM PE CREATORUL NOSTRU DEJA IN SUFLET?
SA NE LIMITAM VIATA SI DRAGOSTEA PENTRU NISTE REGULI CARE NIMENI NU STIE CAT SUNT DE VALABILE SI CARE DIN ELE SUNT CELE ADEVARATE
? TOTI CREDETI CA RELIGIA VOASTRA E SINGURA ADEVARATA!
DAR OARE PT. CE TRAIM? NU TRAIM CA SA IUBIM, SA FIM IUBITI SI SA EVOLUAM SPIRITUAL PRIN CEEA CE FACEM DIN IUBIRE?
|
Fosta membra 9am.ro
149 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 16:12
De la: vasix, la data 2009-03-01 18:05:02Dar odata cu religia nu-mi schimb personalitatea.In definitiv nimic din religia islamica nu sta contra principiilor mele.Doar a principiilor culinare. In sfirsit.La noi e vorba de un compromis cu care amindoi am fost de acord.Comunitatea ei este destul de avansata sociologic,tinde chiar catre o emancipare dar asta e alta discutie.Eu vreau sa fac asta ptr ca viitoarea mea sotie vrea o nunta conform traditiilor ei la care a visat de mica,si eu nu am sa-i rapesc acest drept.Din personalitatea mea,caci stiu exact unde bati apropoul face parte o credinta care-mi apartine,ma ghidez conform unor principii chiar si biblice care imi dau un statut de om fara chinuri si sentimente acuzatoare si chinuitoare.Nu cred dupa cum se spune in zei de lut dar cred in culturile religioase a unei societati atita timp cit nu te invata nimic rau.Poti spune ca este inca o experienta .Nimeni nu ma obliga astfel sa mi inchin sufletul unui anumit nume de zeu ca Dumnezeu,Alah,Buda,etc.
Deci din identitatea ta nu face parte religia. Deci practic tu nu apartii de o religie in momentul asta si de aceea este usor sa incepi prin a te converti la musulmanism de dragul sotiei sau sotului. Important e sa va iubiti. IUbirea adverata le are pe toate: intelegere, respect, toleranta, atractie. Dar sa nu uiti ca iubirea este un act de vointa. Si e corect ce au spus si altii mai inaintea mea ca poti iubi orice....dar nu orice iti raspunde tot cu iubire...
Eu , personal iti doresc sa iubesti si sa fi iubit si sa fii cel mai fericit om de pe fata pamantului.
|
Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 17:55
Este posibil si chiar este de dorit!
DRAGOSTEA LEAGA ....SI ACEASTA LEGATURA ESTE O ADEVARATA RELIGIE DEOARECE SUSTINE!
Binenteles fanaticii religiosi si cei ce au citit prea mult sunt de o alta parere...si de alta parte!
In plus....oare cei care sunt casatoriti in aceiasi religie/cultura au mai putine probleme?
|
gigilipianu
443 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 22:16
Problemele de religie si constiinta fiind chestiuni intime si personale nu impiedica si nu pot impiedica relatiile firesti dintre oameni. Desigur un pic s-ar putea pune probleme acestor diferente atunci cand trebuie asigurata armonia in viata de cuplu. Exemplele de nereusita sunt infinit mai putine decat cele pozitive. S-au scris carti, s-au facut filme si se pot povesti multe. Cand judecam aceste consecinte in cupluri sau anumite colectivitati trebuie sa avem in vedere generalul si nu particularul. Noi oamenii suntem tentati sa dam crezare doar celor ce vedem cu ochii nostri. Or, o realitate nu poate fi negata sau deformata doar pentru ca noi nu o cunoastem bine. Ea exista independent de noi si patimile noastre. Logos.
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 00:02
De la: dora_visinescu, la data 2009-03-01 21:43:02Îmi pare rãu, dar eu îi dau dreptate lui Vasix, în acest caz tocmai pentru cã aceastã religie la care va adera, nu îl deranjeazã deloc ºi nici nu contravine principiilor lui. Poate el chiar nu este o persoanã cu principii religioase stricte.
NU AI DREPTATE DORA !
NICI TU VASIX !
CAND EXISTA IUBIRE ADEVARATA , NIMENI SI NIMIC NU SE POATE OPUNE !
|
Dorulet
7896 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 00:03
De la: lorduljohn, la data 2009-03-11 00:02:00De la: dora_visinescu, la data 2009-03-01 21:43:02Îmi pare rãu, dar eu îi dau dreptate lui Vasix, în acest caz tocmai pentru cã aceastã religie la care va adera, nu îl deranjeazã deloc ºi nici nu contravine principiilor lui. Poate el chiar nu este o persoanã cu principii religioase stricte.
NU AI DREPTATE DORA !
NICI TU VASIX !
CAND EXISTA IUBIRE ADEVARATA , NIMENI SI NIMIC NU SE POATE OPUNE !
Ok, ºi eu ce am scris?
Citeºte mai atent!
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
Fosta membra 9am.ro
1341 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 10:09
Dora,eu nu stiu unde am gresit dar tu ai spus ceva de diferenta de statut social poate crea probleme intr-o relatie.Eu nu sint de acord.Nici macar asta nu schimba cu nimic daca e iubire adevarata.Ambitia si orgoliile si prejudecatile da.Uite iti dau un exemplu.Am un prieten care acum 15 ani s-a insurat cu o fata care era ospatarita intr-un restaurant din Kiev.El cu studii superioare ,era ,este coleg cu mine de servici ,ea studii medii dar o minunatie de fata.Se iubeau nespus de mult.Dupa ceva timp el s-a mutat inaintea mea in Dubai cu tot cu sotie,ea devenind casnica si mama mai apoi.Au crescut copii ea a simtit nevoia sa faca si altceva,sa demonstreze sotului ca este mai mult decit o sotie si o mama. El,i-a facut o afacere,ea a inceput sa faca excex de zel ca sa demonstreze ca este no 1 in ceea ce face si chiar poate cistiga mult mai mult decit el prin forte proprii.Tin sa precizez ca el niciodata nu i-a reprosat ceva din contra o iubea nespus tocmai ptr ceea ce reprezenta ea ca om si-i demonstra asta in fiecare zi.Zilele treceau,ea venea la ore tirzii acasa,si pleca cu noaptea-n cap,mai p[leca si-n deplasari la cursuri de instructaj,mai facea si o scoala superioara,au trebuit sa angajeze o menajera si o bona,au aparut conflictele.El isi dorea sotia inapoi,ea nu mai vroia vechea viata ptr ca prinsese gustul independentei.Situatia s-a agravat ,au divortat.Ea a pierdut sotul,a pierdut copii caci ei si-au dorit sa ramina cu tatal,a ramas cu afacerea. Deci da ,la modul asta diferenta de statut social poate distruge o relatie doar ptr ca este urmata de ambitii si orgolii prostesti.
|
Fosta membra 9am.ro
8 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 14:58
hello si eu am trait ceva asemanator,am aderat la religia islamica si m-am rugat conform traditiei ,pana cand vorba aceea mi-a intrat in sange ...nu numai religia ci si ceva cultura ,obiceiuri ,etc...
Apoi s-a destramat relatia mea cu acest barbat si am ajuns sa platesc ani la rand sacrificandu-ma pt.decizia luata cu multi ani inainte ,perioada in care eram tanara si naiva ,indragostita ,concluzia e ca indiferent daca si-ar schimba religia sau doar ar proceda conform obiceiurilor practicand anumite ritualuri este cam acelasi lucru ,iubind un om care provine din alta lume cu traditii,religie ,obiceiuri diferite cu timpul ti se imprima ,iar daca ajung sa se desparta este foarte greu ,da sunt de acord de a face un compromis si ca de multe ori e bine sa facem si compromisuri ,numai ca unele chiar dor ,pe mine una m-a prins si m-a tinut destul de mult timp suficient cat sa-mi stric si ce a mai ramas din tineretea mea .
|
Fosta membra 9am.ro
115 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 20:17
De la: vasix, la data 2009-03-01 14:33:04Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da. .....Araboaica aia mai are o sora cumva si pentru mine?  .....yaºtorgodom yogodom ºîrgîm ciabaîm........hai c-am inceput si eu sa invat limba turcã
|
|
|