Info
x
Relatiile cu persoane de religie si cultura diferite: posibile?
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 19:22
DACA oamenii ar putea trai LIBERI, ca PROPRII LOR STAPANI, sa NU dea socoteala cuiva - sa NU fie datori cuiva - decat propriiei lor CONSTIINTE, si aceasta sa fie perfect echilibrata ...
nu ar mai fi o problema - nici o problema nu ar mai fi - INTRE OAMENI. Am trai ca in RAI !!! Dar de cand ne-am creeat fel de fel de CONCEPTE prin care suntem datori fata de cine stie mai ce autoritate ... si avem fel de fel de interese si AMBITII ... NICI MACAR vre-o RELIGIE nu ne poate ajuta si salva. Buna vointa, este de durata a ...? Carui interes? ... a carei CERINTE? IUBIREA AR TREBUI SA FIE autosuficienta oricui dintre noi DAR UNUL/UNA ''vrea'' sa se insoare/marite, altul vrea un copil, altul o casa, altul o slujba, altul .... mai multe femei, altul vrea si ce are fratele vecinului ... ... ... SA SIMPLIFICAM PE CAT PUTEM totul! Caci TOT ACOLO ajungem. |
|
Fosta membra 9am.ro 198 mesaje Membru din: 17/06/2009 |
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 16:51
De la: i_eirene, la data 2009-10-13 19:22:43DACA oamenii ar putea trai LIBERI, ca PROPRII LOR STAPANI, sa NU dea socoteala cuiva - sa NU fie datori cuiva - decat propriiei lor CONSTIINTE, si aceasta sa fie perfect echilibrata ... Religia in prezent e doar o politica subtila prin care se incearca cu disperare marirea numarului de adepti. Normal ca familia este principalul ei target ! Oare nu ar fii mai bine sa lasam copilul sa-si alega religia atunci cand este destul de matur sa o faca ? Puteti vedea ca daca se exclude copilul din aceasta disputa....religia devine o falsa problema in intemeierea unei familii . |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 20:28
De la: 9am077225, la data 2009-10-23 16:51:42De la: i_eirene, la data 2009-10-13 19:22:43DACA oamenii ar putea trai LIBERI, ca PROPRII LOR STAPANI, sa NU dea socoteala cuiva - sa NU fie datori cuiva - decat propriiei lor CONSTIINTE, si aceasta sa fie perfect echilibrata ... Religia este suportul trairii, a existentei vietii , fara religie oamenii ar fi roboti fara gandire ! daca dispare religia ,e ca si cum dispare temelia unei case , atunci toata casa se darama ! Copii, de mici trebuie indrumati spre o religie adevarata , altfel le distrugem viitorul , vor avea un viitor intunecat !
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 15:48
De la: Tycu, la data 2009-10-24 20:28:19De la: 9am077225, la data 2009-10-23 16:51:42De la: i_eirene, la data 2009-10-13 19:22:43DACA oamenii ar putea trai LIBERI, ca PROPRII LOR STAPANI, sa NU dea socoteala cuiva - sa NU fie datori cuiva - decat propriiei lor CONSTIINTE, si aceasta sa fie perfect echilibrata ... Intr-o carte a parintelui Serafim Rose, un rus povesteste de concluzia la care a ajuns in lagarele comuniste; "Daca Dumnezeu nu exista , atunci totul este permis !"
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 198 mesaje Membru din: 17/06/2009 |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:02
cred ca sunteti relogiosi si rau intentionati .
era vorba despre familie ...copii...si religie . si copii si familia au existat ininte de descoperirea religiei...au existat in comunism...si vor exista intodeauna deoarece iubirea va exista intodeauna. actualele religii ,nu ! |
|
Fosta membra 9am.ro 474 mesaje Membru din: 28/10/2008 Oras: Iasi |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 20:40
De la: Serenisimo, la data 2009-03-01 16:37:38niciodata nu a existat iubire intre doua persoane care nu se intzeleg daca sunt de alta religie nu inseamna ca nu se inteleg. sii dragoste nu tine cont de religie
SpitzeDumy
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 16:29
De la: dumy, la data 2009-10-30 20:40:45De la: Serenisimo, la data 2009-03-01 16:37:38niciodata nu a existat iubire intre doua persoane care nu se intzeleg dragostea nu tine cont ,dar casatoria tine cont de religie si asa e normal !!
Ticu
|
|
Fosta membra 9am.ro 115 mesaje Membru din: 6/09/2009 |
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 21:17
Buna tututror, Orice e posibil ! Daca ai credinta si esti OM cu O .. mare nu conteaza intr-o relatie religia . Numai orbirea intr-o religie si oamenii limitati ca si ...... pot ajunge sa NU realizeze relatii cu altii din cauza religiei. Extremismele pot exista mai ales la cei care gasesc NUMAI doar in religie refugiu ,si rezolvarea problemelor asteapta de la cel de sus #D# !!. Oamenii rezonabili care sunt cu normalitatea si cu masura in viata , cred ca nici Nu pun aceasta intrebare intre primele intrebari ale Vietii de convietuire ! Sanatate printr-o viata chibzuita si cu multa dragoste si intrajutorare fara sa tinem cont de religie , varsta pregatire , etnie si asa mai departe . Vom fii un popor mai usor de suportata pe acest pamant , si chiar si preotii se vor speria de noi , ca nu o sa mai aiba ce sa spuna , pe langa multe greseli pe care comit in ultima perioada . ZP |
|
|
|
|
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 12:06
De la: Zoltan, la data 2009-10-31 21:17:36 Numai orbirea intr-o religie si oamenii limitati ca si ...... ..?????? ; ca si cine domn ; zoltan ?????????????? In rest , ai dreptate domn ; zoli
Ticu
|
|
9am177593 19 mesaje Membru din: 12/12/2009 |
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 22:40
pentru ca tot sint cel mai mic ,dar si nou, printre dumneavoastr,va rog sa-mi dati voie,sa va spun pe intelesul dvs! Daca mama ta se casatoreste cu un agar adica turc sau arab,tatal tau se supara?Da! Dar daca tu,imi dai voie sa-ti spun asa? Mergi si iti spurci trupul cu unul din acestia cind tu ai primit sf.Taina a Botezului chiar de la insasi Hristos IIsus,care vine atunci in chip nevazut si se pogoara in om iar sfinti isi iau locul lor in noi,de aceia se spune ca sintem purtatori de duh sfint,dumnezeu tatal a spus ca il voi face pe om dupa chipul si asemanarea mea!Da asa aspus!asa este!Si ce se mai spune fata draga la botez:CITI IN HRISTOS VA-TI BOTEZAT IN HRISTOS VA-TI IMBRACAT!DA!DAR PE VECIE! STII CE A SPUS SF.AP.ANDREI,SF.VASILE CEL MARE,CA MAI BINE SA NU TE FI NASCUT DECIT SAL VINZI PE D-ZEUL TAU,PACE NU VEI AVEA,COPII TAI VOR PATIMI SI VOR FI PRECUM SINT.........CEI RAI,PE MAMA O VOR BATEA SI O VOR SCUIPA,DE TATA VOR FUGI,IAR MAMA VA SUFERI,IN SINGURATATE,ITI SPUN CA STIU MAI BINE DECIT SFINTIA TA,acum 13ani lucram la istanbul/ankara la un serviciu/in timpul liber mai faceam traduceri la sec de pol unde se aduceau fete care faceau trotoarul si le trimeteau acasa,unele mergeau la inchisoare ca se drogau si aveu la ele prafuri,eu pot sati spun multe dar mai am si alte rinduieli acum,e dezastruos sa stii,ca toate hotelurile sint cu camere video ascunse,si tot ce se intimpla acolo este contabilizat si kiar emis pe saituri,dar sa revin cind turci au intrat in biserica Sf.Sofia era slujba de Liturghie,cupola sa crapat si Duhul Sfint a iesit in limbi de foc sub forma unui cerc,Turci,arabi de atunci care au vazut uni sa botezat iar cei lalti au inebunit,spun ai lor,iar impartasania din potir a plecat catre cer ca sa nu se arunce pe jos! omul se spala pe fata in fiecare zi trupul la fel dar sufletul? care sta in mizeria interioara a pacatelor noastre,cind omul pute urit pacatul miroase,minciuna,hula vorba desarta,bancuri,furtisagurile,sodomia,preacurvia,curvia,atunci omul este bolnav cangrena,cancer,sifilis,sida,gornore,si altele sint de la dumnezeu din cauza decaderi omului,de ce?barbatii homosecsuali,femei lezbiene,felatie,traiesc ne casatoriti la biserica,te mai duci si cu altul de alta religie ce faci atunci sora!Oameni spun parinte nu ma marit,nu imi merge bine,sint bolnava,are cancer pe la cele ovare ,nu face copii, dar de ce toate acestea,nu se uita nimeni ca taranu la cimp ce mai am ce am mincat,ce mai este si in traista sufletului cu fac sa scot mizeria beau sampon sau votca ca sa curat acolo,nu surorilor si frati intru Hristos,nici mincarea cusher,nu poate sa faca asta,doar spovedania de mina cu mama, tata,sotul,copilul,sotia! dumnezeu este iertator atot si a toate ca nu vre moarte pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu!AMIN |
|
Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 15:58
Mercy , Oamenii limitati pot fii in acest sens toti care Nu au o viyiune poate ca a noastra .
Sanatate si Sarbatori fericite !ZP. |
|
Fosta membra 9am.ro 149 mesaje Membru din: 3/12/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 16:12
De la: tutenes, la data 2009-10-25 15:48:49De la: Tycu, la data 2009-10-24 20:28:19De la: 9am077225, la data 2009-10-23 16:51:42De la: i_eirene, la data 2009-10-13 19:22:43DACA oamenii ar putea trai LIBERI, ca PROPRII LOR STAPANI, sa NU dea socoteala cuiva - sa NU fie datori cuiva - decat propriiei lor CONSTIINTE, si aceasta sa fie perfect echilibrata ... TU ASTA CARE ESTI CU CITATELE:OMUL CAND DA DE GREU PRIMUL LUCRU CAREL FACE INCEPE SA SSE ROAGE. SI SA SE CAIASCA..DA CAND II ESTE BINE?OARE NU UITA DE EL? "Religia este suportul trairii, a existentei vietii , fara religie oamenii ar fi roboti fara gandire ! daca dispare religia ,e ca si cum dispare temelia unei case , atunci toata casa se darama ! Copii, de mici trebuie indrumati spre o religie adevarata , altfel le distrugem viitorul , vor avea un viitor intunecat ! "DA CAM ASA E
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 07:29
Craciun fericit. Si craciunite.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 15:46
Tuturor indiferent de religie va doresc Sanatate , Fericire , Clipe senine , Sarbatori Fericite ! ZP. |
|
Fosta membra 9am.ro 78 mesaje Membru din: 18/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 20:19
a mai trecut un an.
sanatate si iubire tuturor!
|
|
Fosta membra 9am.ro 27 mesaje Membru din: 14/01/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 16:57
Islamul are legile lui,imuabile!Este o religie a intolerantei si asta nu numai in cazul fundamentalistilor!..Orice legatura cu un ghiaur(necredincios,care are alta religie) nu numai ca este interzisa,dar este si aspru pedepsita!Stiu ce spun pt.ca am avut ocazia sa lucrez 6 luni in Bosnia,in timpul razboiului civil.Islamul este religia"razboiului sfant"(jihad) dus de" luptatorii lui Allah"(mujahedini),iar datoria"sfanta a fiecarui drept-credincios este sa mearga macar o data in viata in pelerinaj la Mecca si sa participe macar o data la jihad.(aceste lucruri le garanteaza accesul direct in Rai).Acolo am vazut urmele unor atrocitati de neimaginat comise de musulmani impotriva crestinilor,care le erau(de multe ori!)rude prin alianta!..Sigur,despre asa ceva nu se vorbeste,pt.ca pe invingatori nu-i mai judeca nimeni!.."The rest is silance..."(adica P.R.,un fel de "sa-i prostim pe...prosti!.."iar noi sa ne vedem linistiti de"razboaiele sfinte").Cine a ramas la varsta"flower-power"("make love,not war!") si crede ca poate socializa cu cei de religie musulmana...n-are decat sa se conviga pe propria piele(si raspundere!)
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:08
De la: 9am177593, la data 2009-12-12 22:40:43 Da Iisus ce-a fost?? Nu tot arab????
Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:08
De la: walker, la data 2010-02-10 16:57:29
|
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:35
Aveti dreptate d-le Walker, legaturile intre persoane de religii si culturi diferite, sunt dificile uneori imposibile dar si intre crestinii de confesiuni diferite , in special in cadrul familiei, e nacesara multa rabdare si toleranta.
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:39
De la: rodik_mi, la data 2010-02-10 17:35:26Aveti dreptate d-le Walker, legaturile intre persoane de religii si culturi diferite, sunt dificile uneori imposibile dar si intre crestinii de confesiuni diferite , in special in cadrul familiei, e nacesara multa rabdare si toleranta.Asta inseamna ca ratiunea e plecata in vacanta !
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:44
De la: Dorinel, la data 2010-02-10 17:39:57De la: rodik_mi, la data 2010-02-10 17:35:26Aveti dreptate d-le Walker, legaturile intre persoane de religii si culturi diferite, sunt dificile uneori imposibile dar si intre crestinii de confesiuni diferite , in special in cadrul familiei, e nacesara multa rabdare si toleranta.Asta inseamna ca ratiunea e plecata in vacanta ! Nu zău?! Aș vrea să văd tu cum ai reuși să te înțelegi cu un fundamentalist islamic!!! Ce fel de legătură ar putea fi între voi??? Crezi că ar înțelege că tu ești ateu ori liber cugetător???!!! Miram-aș!
|
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:47
De la: Dorinel, la data 2010-02-10 17:39:57Nu totdeauna. Doar cand se pune prea mult zel in a-ti impune propriile convingeri. De aceea eu am un principiu : pentru binele familiei, trebue sa renunti si la propria dreptate! Nu e prea frumos dar e sanatos.De la: rodik_mi, la data 2010-02-10 17:35:26Aveti dreptate d-le Walker, legaturile intre persoane de religii si culturi diferite, sunt dificile uneori imposibile dar si intre crestinii de confesiuni diferite , in special in cadrul familiei, e nacesara multa rabdare si toleranta.Asta inseamna ca ratiunea e plecata in vacanta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:56
De la: Dorulet, la data 2010-02-10 17:44:42Daca-i de la Buzau acel ''zau'' se accepta ! Imi dai cel mai nefericit exemplu cu fundamentalistul islamic. Poate nu ai inteles ce am vrut sa zic. Exact in acelasi context, un ateu nascut intr-o tara cu o alta religie, fie ea chiar si mulsulmana, cu siguranta nu se va putea intelege niciodata cu crestin convins ! Poate ca ai observat ca m-am ferit sa-l cataloghez fundamentalist ! Repet, indiferent de cine vorbim, daca ratiune nu e ... nimic nu e !
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 17:58
De la: rodik_mi, la data 2010-02-10 17:47:12Nu totdeauna. Doar cand se pune prea mult zel in a-ti impune propriile convingeri. De aceea eu am un principiu : pentru binele familiei, trebue sa renunti si la propria dreptate! Nu e prea frumos dar e sanatos.Pentru binele tau, a familiei si celor dragi tie, trebuie sa fi ghidat in viata de ratiune. Restul vine de la sine.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 21:54
Iata "toleranta" musulmanilor :
ht tp://patrupedbun.net/musulmanii-nigerieni-au-macelarit-500-de-cr... Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1171 mesaje Membru din: 23/08/2009 |
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 22:07
Elveția va trebui să răspundă acuzațiilor la Consiliul ONU pentru drepturile omului, pentru decizia de a interzice minaretele, arată France Presse care a intrat în posesia unui proiect de rezoluție în acest sens. Textul, consultat în momentul de față de statele musulmane și africane, prevede "condamnarea fermă a interzicerii construirii de minarete", văzută drept "o "manifestare a islamofobiei, ce contravine obligațiilor internaționale în materie de drepturile omului în ceea ce privește libertatea religiei", scrie 20min.ch. În același text se specifică faptul că astfel de măsuri nu fac decât să alimenteze discriminarea, extremismul și prejudecățile, conducând la polarizare și scindare cu consecințe periculoase și nedorite. Proiectul va fi prezentat Consiliului ONU până cel târziu 26 martie, înainte de sfârșitul sesiunii plenare. În noiembrie anul trecut, elvețienii, în proporție de 57,5%, s-au pronunțat pentru interzicerea construirii de minarete. Decizia, controversată, a fost catalogată drept o insultă la adresa musulmanilor, o incitare la ură și la rasism. Astfel, Parlamentul arab le-a cerut elvețienilor, în luna decembrie, să-și reconsidere decizia greșită. Mult mai recent, liderul libian, Muammar Gaddafi, a amenințat cu declanșarea unui război sfânt (jihad). "Trebuie proclamat jihadul, prin toate mijloacele, împotriva Elveției necredincioase, care a distrus casele lui Allah", a declarat șeful de stat, pe 25 februarie. Cam asta va asteapta daca va doriti religii ! O sa va luptati precum chiorii si o sa ajungeti ...nicaieri !
|
|
|

Religia este suportul trairii, a existentei vietii , fara religie oamenii ar fi roboti fara gandire ! daca dispare religia ,e ca si cum dispare temelia unei case , atunci toata casa se darama ! Copii, de mici trebuie indrumati spre o religie adevarata , altfel le distrugem viitorul , vor avea un viitor intunecat !
dragostea nu tine cont ,dar casatoria tine cont de religie si asa e normal !!
pentru ca tot sint cel mai mic ,dar si nou, printre dumneavoastr,va rog sa-mi dati voie,sa va spun pe intelesul dvs! Daca mama ta se casatoreste cu un agar adica turc sau arab,tatal tau se supara?Da! Dar daca tu,imi dai voie sa-ti spun asa? Mergi si iti spurci trupul cu unul din acestia cind tu ai primit sf.Taina a Botezului chiar de la insasi Hristos IIsus,care vine atunci in chip nevazut si se pogoara in om iar sfinti isi iau locul lor in noi,de aceia se spune ca sintem purtatori de duh sfint,dumnezeu tatal a spus ca il voi face pe om dupa chipul si asemanarea mea!Da asa aspus!asa este!
Islamul are legile lui,imuabile!Este o religie a intolerantei si asta nu numai in cazul fundamentalistilor!..Orice legatura cu un ghiaur(necredincios,care are alta religie) nu numai ca este interzisa,dar este si aspru pedepsita!Stiu ce spun pt.ca am avut ocazia sa lucrez 6 luni in Bosnia,in timpul razboiului civil.Islamul este religia"razboiului sfant"(jihad) dus de" luptatorii lui Allah"(mujahedini),iar datoria"sfanta a fiecarui drept-credincios este sa mearga macar o data in viata in pelerinaj la Mecca si sa participe macar o data la jihad.(aceste lucruri le garanteaza accesul direct in Rai).Acolo am vazut urmele unor atrocitati de neimaginat comise de musulmani impotriva crestinilor,care le erau(de multe ori!)rude prin alianta!..Sigur,despre asa ceva nu se vorbeste,pt.ca pe invingatori nu-i mai judeca nimeni!.."The rest is silance..."(adica P.R.,un fel de "sa-i prostim pe...prosti!.."iar noi sa ne vedem linistiti de"razboaiele sfinte").Cine a ramas la varsta"flower-power"("make love,not war!") si crede ca poate socializa cu cei de religie musulmana...n-are decat sa se conviga pe propria piele(si raspundere!)