back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Relatiile cu persoane de religie si cultura diferite: posibile?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 11:40

De la: CAMELYA_, la data 2009-09-05 17:36:06
De la: ticu, la data 2009-09-04 15:27:56
De la: radita09_telus_net, la data 2009-09-04 15:15:40V-au ametit popii!
Voi nu intelegeti ce inseamna botezul.
Habar nu aveti de importanta semnificatie a botezului!
Se face ca toti o fac.
Si musulmanii boteaza, si alte religii au obiceiul acesta, dar ce folos.

Cum adica , ce folos ?????? si de unde stii ca nu stim noi ce-i botezul ????

Cunosc personal, de exemplu(si nu e singurul) , o sora si un frate dintr-o familie de intelectuali (mama turcoaica si tatal roman) care nu au fost botezati de mici in nici o religie . Parintii au decis ca ei , cand vor deveni maturi sa aleaga ce religie vor ei. Deocamdata fetei ii place sa citeasca Coranul iar baiatul umbla in excursii prin manastiri ortodoxe
Ce parere ai ?

Pai ce parere sa am, ! Cum , parintii si ai lui si ai ei au avut aceeasi dorinta cu copii lor ? E clar ca erau dereglati mintal acesti intelectuali provin din familii cu probleme mintale.Ei [sigur ] nu sunt cununati la vreun preot ?- E bine sa se hotarasca in ce religie intra si sa se boteze, ca altfel o sa aiba probleme mintale . !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 18:19

De la: ticu, la data 2009-09-06 11:40:54
Se face ca toti o fac.

Cunosc personal, de exemplu(si nu e singurul) , o sora si un frate dintr-o familie de intelectuali (mama turcoaica si tatal roman) care nu au fost botezati de mici in nici o religie . Parintii au decis ca ei , cand vor deveni maturi sa aleaga ce religie vor ei. Deocamdata fetei ii place sa citeasca Coranul iar baiatul umbla in excursii prin manastiri ortodoxe
Ce parere ai ?

Pai ce parere sa am, ! Cum , parintii si ai lui si ai ei au avut aceeasi dorinta cu copii lor ? E clar ca erau dereglati mintal acesti intelectuali provin din familii cu probleme mintale.Ei [sigur ] nu sunt cununati la vreun preot ?- E bine sa se hotarasca in ce religie intra si sa se boteze, ca altfel o sa aiba probleme mintale . !

Parintii lor sunt cununati doar civil , si nu religios.
Si sincer , iti spun, nici unul nu pare sa fie dereglat mintal
Eu nu cred ca botezul este unul din factorii care influenteaza problemele mentale la o persoana.

Fosta membra 9am.ro

14 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:07

ft ok subiect si chiar la zi...eu am trecut pe aici de doua ori...adica de doua ori ..dihn experienta mea ..stiu ca nu va dura mult o relatie de acest gen...prima relatie sa destramat chiar daca el a fost de nationalitate romana...dar de alta religie ...a doua relatie ...a fost si de religie diferita dar si origine .....a fost dezastru nu pt ca am fi fost noi religiosi si ne.am fi certat noi din cauza religiei dimpotriva nu aveam nici macar discutii pe aceasta tema...dar lucrurile nu ni se potriveau deloc...si toata iubirea din lume incet incet se topeste daca nu se simt lucrurile la fel...nu stiu dar nu a mers...relatia mea de acum,..este cu o pers din alta cultura ...alta origine...alt nivel de educatie ..etc..dar din aceeasi religie ca si mine...ce pot sa spun...este super casnicia mea ..este o dragoste care zi de zi se alimenteaza si creste ...dar gandim la fel...traim la fel...si poate religia are o asa de mare importanta ...de fapt prin religie inteleg mult mai mult ...este modul in care am cunoscut viata ..in jurul ei am invatat sa crestem sa ne autocontrolam sa ne definim.,..este prima noastra scoala ...in care am crescut fara sa vrem...am fost educati in maniera religioasa fie ea de orice natura......si eu cred ca o casnicie nu va dura ft mult si chiar daca va dura eu zic ca va schiopata si nu vor avea sanse la fericire ...unul sau altul dintre parteneri trebuie sa fie mai aprofundat in credinta lui...vazand pe celalat patrener diferit...dar ma rog...asta este parerea mea ...sunt mici sanse sa fie fericita o casnicie din religii diferite....va salut...

Fosta membra 9am.ro

14 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:43

despre viata cu un musulman nici nu mai intra discutie ...este ratata...vai de femei fara cap...care s.ar incumeta sa faca o asa experienta...cu 12 ani in urma am muncit cu doi musulmani unul arab unul turk...erau frumosi si destepti..am vazut multe lucruri mizerabile lai ei..legat de locul de munca ...scuipau in carnea de pork si spuneau ca porci sunt toti cei care o manaca...erau pers din tari diferite limbi diferite dar culmea gandeau la fel...si se asemanau//...nu lucrau impreuna ..nu se intalneau ..eu in schimb da eram si cu unul si cu celalalt...ii comparam si ma miram ce chestie .,..deci religia formeaza oamenii chiar din prima etapa a lor de viata...si se aseamana intre ei fiecare religie in parte ...religia ii separa ft tare pe oameni...reliagia ii si poate unii...religia zic eu vrand nevrand este ft importanta..si cred ca afecteaza proofund viata a doua pers...lucru care la inceput nu este prea bagat in seama...cu timpul ies la iveala comportamente care pot intra in contradictoriu ...si care pot creea disconfort...si chiar mai mult...fetelor...nu va inselati...este greu sa se potriveasca oamenii din religii diferite obisnuite ...care sunt aici la tot pasul decum cu religiile din tarile arabe ...sau alte manifestari religioase asemanatoare ....pa

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:45

De la: CAMELYA_, la data 2009-09-06 18:19:10
De la: ticu, la data 2009-09-06 11:40:54
Se face ca toti o fac.

Ce parere ai ?

Parintii lor sunt cununati doar civil , si nu religios.
Si sincer , iti spun, nici unul nu pare sa fie dereglat mintal
Eu nu cred ca botezul este unul din factorii care influenteaza problemele mentale la o persoana.

Parintii atei ! adica orbi.!Sigur influenteaza botezul probleme mintale .Pai matale spui ca nu par cu probleme mintale ? pai numai faptul ca sunt atei adica orbi, asta ce-i ??????

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:53

De la: miracolo, la data 2009-09-06 19:07:28ft ok subiect si chiar la zi...eu am trecut pe aici de doua ori...adica de doua ori ..dihn experienta mea ..stiu ca nu va dura mult o relatie de acest gen...prima relatie sa destramat chiar daca el a fost de nationalitate romana...dar de alta religie ...a doua relatie ...a fost si de religie diferita dar si origine .....a fost dezastru nu pt ca am fi fost noi religiosi si ne.am fi certat noi din cauza religiei dimpotriva nu aveam nici macar discutii pe aceasta tema...dar lucrurile nu ni se potriveau deloc...si toata iubirea din lume incet incet se topeste daca nu se simt lucrurile la fel...nu stiu dar nu a mers...relatia mea de acum,..este cu o pers din alta cultura ...alta origine...alt nivel de educatie ..etc..dar din aceeasi religie ca si mine...ce pot sa spun...este super casnicia mea ..este o dragoste care zi de zi se alimenteaza si creste ...dar gandim la fel...traim la fel...si poate religia are o asa de mare importanta ...de fapt prin religie inteleg mult mai mult ...este modul in care am cunoscut viata ..in jurul ei am invatat sa crestem sa ne autocontrolam sa ne definim.,..este prima noastra scoala ...in care am crescut fara sa vrem...am fost educati in maniera religioasa fie ea de orice natura......si eu cred ca o casnicie nu va dura ft mult si chiar daca va dura eu zic ca va schiopata si nu vor avea sanse la fericire ...unul sau altul dintre parteneri trebuie sa fie mai aprofundat in credinta lui...vazand pe celalat patrener diferit...dar ma rog...asta este parerea mea ...sunt mici sanse sa fie fericita o casnicie din religii diferite....va salut...

Asa este bre , dar pentru ca o relatie sa mearga fericita, in afara de religie, o influenta mare o are iubirea intre parteneri, si potrivirea de caracter si bineinteles religia asa cum spui matale !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 19:55

De la: miracolo, la data 2009-09-06 19:43:17despre viata cu un musulman nici nu mai intra discutie ...este ratata...vai de femei fara cap...care s.ar incumeta sa faca o asa experienta...cu 12 ani in urma am muncit cu doi musulmani unul arab unul turk...erau frumosi si destepti..am vazut multe lucruri mizerabile lai ei..legat de locul de munca ...scuipau in carnea de pork si spuneau ca porci sunt toti cei care o manaca...erau pers din tari diferite limbi diferite dar culmea gandeau la fel...si se asemanau//...nu lucrau impreuna ..nu se intalneau ..eu in schimb da eram si cu unul si cu celalalt...ii comparam si ma miram ce chestie .,..deci religia formeaza oamenii chiar din prima etapa a lor de viata...si se aseamana intre ei fiecare religie in parte ...religia ii separa ft tare pe oameni...reliagia ii si poate unii...religia zic eu vrand nevrand este ft importanta..si cred ca afecteaza proofund viata a doua pers...lucru care la inceput nu este prea bagat in seama...cu timpul ies la iveala comportamente care pot intra in contradictoriu ...si care pot creea disconfort...si chiar mai mult...fetelor...nu va inselati...este greu sa se potriveasca oamenii din religii diferite obisnuite ...care sunt aici la tot pasul decum cu religiile din tarile arabe ...sau alte manifestari religioase asemanatoare ....pa
:

sml-happy0065: asa este!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 20:22

am iubit un arab,nu pot spune ca iubirea este oarba,am inceput sa l iubesc abia dupace i amcunoscut calitatile...nu conteaza religia cand doi oameni se inteleg si se iubesc..arabii sunt foarte corecti si sinceri..respectosi muncitori..in ce priveste hrana lor,e mult mai sanatoasa decat anoastra...

DanubianKnight

746 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 22:11

De la: ticu, la data 2009-09-06 19:45:10

Parintii atei ! adica orbi.!Sigur influenteaza botezul probleme mintale .Pai matale spui ca nu par cu probleme mintale ? pai numai faptul ca sunt atei adica orbi, asta ce-i ??????

Tu esti prost, sau te prefaci? Ateismul e o credinta, iar dereglare mintala e cel mult fanatismul dumitale.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 11:58

De la: DanubianKnight, la data 2009-09-06 22:11:35

Tu esti prost, sau te prefaci? Ateismul e o credinta, iar dereglare mintala e cel mult fanatismul dumitale.

Si cum bre,ateismul e credinta ?ooaa! -e o gluma ?? Buna gluma !! Deraglarea mintala este la cei nebotezati,ateii sunt orbi! -de geaba vad in jurul lor , daca nu-l vad pe Dumnezeu, [Alah la musulmani }

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 12:06

De la: 9am130239, la data 2009-09-06 20:22:13am iubit un arab,nu pot spune ca iubirea este oarba,am inceput sa l iubesc abia dupace i amcunoscut calitatile...nu conteaza religia cand doi oameni se inteleg si se iubesc..arabii sunt foarte corecti si sinceri..respectosi muncitori..in ce priveste hrana lor,e mult mai sanatoasa decat anoastra...

Si fie vorba intre noi, arabii sunt corecti si sinceri la fel ca romanii. ; Nu inteleg ce ai vazut la ei in plus fata de romani, avem tineri frumosi, inteligenti , seriosi cu ganduri familiste,la noi sun legile familiste frumoase, la ei sunt legile familiste stil sclavagism !

Ticu
july

563 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:30

Ateii sunt orbi pt ca nu-l vad pe D-zeu? Vai Ticu, sa nu-mi zici ca tu l-ai vazut...Unde, cand?

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 12:27

De la: july, la data 2009-09-07 17:30:12Ateii sunt orbi pt ca nu-l vad pe D-zeu? Vai Ticu, sa nu-mi zici ca tu l-ai vazut...Unde, cand?

:sml-innocent0002Domnita, Dumnezeu nu are un anume chip, El e o forta care poate sa faca orice .! El poate avea orice chip, se poate preface in orice , in fiecare clipa,! Tot el este pentru musulmani ,Alah ! Nu chipul conteaza sa-l vezi, ci faptele Lui , care aceste fapte ateii, nu le vad , pentru ca sunt orbi . ! Tot ce se intampla in lulme, matale nu vezi ca totul e ordonat? viata noastra ,sanatatea,bolle , minunile din jurul nostru, totul cu puterea si vointa Lui se face !!! daca matale cu familia va bucurati de sanatate, tot datorita Lui, daca cineva sufera , inseamna ca-si face pacatul, tot datorita lui, degeaba vad chipul daca nu ma pot bucura de iertarea Lui si favorurile Lui asupra mea > ! Astea , stimata domnita , ateii nu le vad . !!!pentru ca sunt

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 12:40

De la: july, la data 2009-09-07 17:30:12Ateii sunt orbi pt ca nu-l vad pe D-zeu? Vai Ticu, sa nu-mi zici ca tu l-ai vazut...Unde, cand? [/quote

sml-confused0067: ]Domnita, Dumnezeu nu are un anume chip, El este o forta, poate lua orice forma , orice chip in fiecare clipa . !Pentru musulmani tot el este Alah .Tot ce se intampla in jurul nostru, in lume, in univers , datorita Lui se intampla , matale nu vezi ca totul merge ordonat ?Daca matale cu familia va bucurati de sanatate tot datorita Lui este asta , daca cineva sufera inseamna ca-si duce pacatul tot datorita lui . ! -astea stimata domnita, ateiii nu le vad, ce daca nu-i vad chipul, mai multumit sunt sa ma bucur de iertarea Lui, si lucrarea Lui asupra mea . !

Ticu
DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 13:08

De la: Tycu, la data 2009-09-07 11:58:08

Si cum bre,ateismul e credinta ?ooaa! -e o gluma ?? Buna gluma !! Deraglarea mintala este la cei nebotezati,ateii sunt orbi! -de geaba vad in jurul lor , daca nu-l vad pe Dumnezeu, [Alah la musulmani }

Ba da, este. Ateul crede ca Dumnezeu si, in general, supranaturalul nu exista. Cum asa ceva nu poate fi dovedit, exact cum nici credinta inversa a oamenilor religiosi nu poate fi dovedita, ateismul este o chestiune de credinta.

Cat despre relatia dintre sanatatea mintala si botez, pe bune, esti prost. Si ma surprinde cu atat mai mult cu cat dobrogean fiind, ar fi trebuit sa fi avut de-a face cu destui musulmani ca sa stii ca sunt oameni exact ca si noi, cu bune si cu rele.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 10:53

De la: DanubianKnight, la data 2009-09-20 13:08:30

Ba da, este. Ateul crede ca Dumnezeu si, in general, supranaturalul nu exista. Cum asa ceva nu poate fi dovedit, exact cum nici credinta inversa a oamenilor religiosi nu poate fi dovedita, ateismul este o chestiune de credinta.

Cat despre relatia dintre sanatatea mintala si botez, pe bune, esti prost. Si ma surprinde cu atat mai mult cu cat dobrogean fiind, ar fi trebuit sa fi avut de-a face cu destui musulmani ca sa stii ca sunt oameni exact ca si noi, cu bune si cu rele.

M-am uitat in avatar vad ca suntem de varste apropiate,dar matale nu ai nationalitate romana bre . ! Cum adica "Ateul crede ca Dumnezeu si, in general, supranaturalul nu exista.???" Corect se spune "Ateul nu crede ca Dumnezeu exista si in general supranaturalul " . Ateul este un necredincios .!Si cum nu poate fi dovedita existenta Lui Dumnezeu ? Fii serios ca , s-a dovedit deja , nu vezi in jur ca exista ? Si nu stiu la ce te referi , ce legatura au musulmanii cu "sanatatea mintala "" Dumnezeu la crestini este acelasi cu Alah la musulmani .!M-am referit ca la crestini, un copil nebotezat mai tarziu ii cauzeaza mintal ,!si lasa-i pe musulmani, ca-i cunosc bine !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

16 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 17:00

bun hai sa vedem cineva spune de relati interasiale si noi ajungem la ateism?bun asa pai nu conteaza religia sau cat de mult de mare este iubirea ci conteaza ca in primul rand ca sa te respecti pe sine si persoana de langa tine ,sa ai incredere in ea si sa te sustii unl pe celalant.cam asta ar fi cel mai dificil lucru daca reusesti asta poate sa fie unl habar nu am martian iar celelant martor a lui iehova .acu partea cu ateismul pai e chiar simplu eu unul imi place sa cred ca sunt ''liber cugetator''.ma uit la noi Romanii si vad un lucru tare ciudat cand suntem saraci ne ducem la biserica si ne rugam pt bani si altele din acelea cand avem bani ne ducem la biserica si facem donatii ca sa ne fie iertate pacatele asa ca mai bine sunt ateu.si inca ceva daca nu ati fi fortati sa alegeti religia parintilor nostri ce ati alege????

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 21:59

De la: Tycu, la data 2009-09-21 10:53:05

M-am uitat in avatar vad ca suntem de varste apropiate,dar matale nu ai nationalitate romana bre . ! Cum adica "Ateul crede ca Dumnezeu si, in general, supranaturalul nu exista.???" Corect se spune "Ateul nu crede ca Dumnezeu exista si in general supranaturalul " . Ateul este un necredincios .!Si cum nu poate fi dovedita existenta Lui Dumnezeu ? Fii serios ca , s-a dovedit deja , nu vezi in jur ca exista ? Si nu stiu la ce te referi , ce legatura au musulmanii cu "sanatatea mintala "" Dumnezeu la crestini este acelasi cu Alah la musulmani .!M-am referit ca la crestini, un copil nebotezat mai tarziu ii cauzeaza mintal ,!si lasa-i pe musulmani, ca-i cunosc bine !

Prietene, crede-ma ca sunt din multe puncte de vedere mai roman decat tine (parca imi aduc ceva aminte dintr-o alta dezbatere de niste parinti ucraineni ai dumitale). Si apropo de sintaxa dumitale, "Ateul nu crede ca Dumnezeu exista si in general supranaturalul", pe langa fatul ca ai mancat vreo doua virgule, asa cum ti-ai compus fraza dai de inteles ca se intampla ceva cu supranaturalul, dar ai uitat sa zici si ce.

Cat despre ateism, probabil nu esti constient de faptul ca necredinta unuia poate foarte bine sa fie credinta altuia. Uite, ca tot ziceam de musulmani, cred ca stii foarte bine ca, din punctul lor de vedere, dumneata ca si crestin esti un necredincios. De fapt, singura necredinta reala este agnosticismul, care postuleaza ceva de genul "nu stiu nici daca e, nici daca nu e, pur si simplu nu am dovezi si nici convingeri categorice, deci nu ma pot pronunta". Ateismul, in schimb, afirma ca divinul nu exista si ca lumea se reduce la materie intr-un mod la fel de categoric ca si cel in care religiile afirma existenta divinului si a elementului spiritual al existentei. Dar, daca iei ateismul la bani marunti, vei constata ca acesta se bazeaza de fapt pe tot atat de putine argumente stiintifice, sau macar obiective, ca si religiile si ca, in ultima instanta, ca si in cazul credintelor religioase, totul se reduce la o alegere intima: crezi sau nu crezi. Asadar, ateismul este o credinta, chiar daca este o credinta negativa, si nu afirmativa si nu imbraca forma unei religii organizate.

In fine, insistenta ta cu efectele botezului asupra sanatatii psihice nu poate decat sa intristeze si chiar intr-un fel foarte religios: "Mare e gradina Ta, Doamne, si multi nebuni sunt in ea!"

Firjinia

15 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 02:34

Se face ca toti o fac.

Musulmanii nu boteaza, ceea ce numim noi circumcizie, nu e decat tradifia profetului, nicidecum botez.

http://www.subhi.ro
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 14:38

De la: DanubianKnight, la data 2009-09-21 21:59:04

Prietene, crede-ma ca sunt din multe puncte de vedere mai roman decat tine (parca imi aduc ceva aminte dintr-o alta dezbatere de niste parinti ucraineni ai dumitale). Si apropo de sintaxa dumitale, "Ateul nu crede ca Dumnezeu exista si in general supranaturalul", pe langa fatul ca ai mancat vreo doua virgule, asa cum ti-ai compus fraza dai de inteles ca se intampla ceva cu supranaturalul, dar ai uitat sa zici si ce.

Cat despre ateism, probabil nu esti constient de faptul ca necredinta unuia poate foarte bine sa fie credinta altuia. Uite, ca tot ziceam de musulmani, cred ca stii foarte bine ca, din punctul lor de vedere, dumneata ca si crestin esti un necredincios. De fapt, singura necredinta reala este agnosticismul, care postuleaza ceva de genul "nu stiu nici daca e, nici daca nu e, pur si simplu nu am dovezi si nici convingeri categorice, deci nu ma pot pronunta". Ateismul, in schimb, afirma ca divinul nu exista si ca lumea se reduce la materie intr-un mod la fel de categoric ca si cel in care religiile afirma existenta divinului si a elementului spiritual al existentei. Dar, daca iei ateismul la bani marunti, vei constata ca acesta se bazeaza de fapt pe tot atat de putine argumente stiintifice, sau macar obiective, ca si religiile si ca, in ultima instanta, ca si in cazul credintelor religioase, totul se reduce la o alegere intima: crezi sau nu crezi. Asadar, ateismul este o credinta, chiar daca este o credinta negativa, si nu afirmativa si nu imbraca forma unei religii organizate.

In fine, insistenta ta cu efectele botezului asupra sanatatii psihice nu poate decat sa intristeze si chiar intr-un fel foarte religios: "Mare e gradina Ta, Doamne, si multi nebuni sunt in ea!"
:

sml-confused0067: Pe topicuri cu politica , acolo am vazut ca le cunosti , mi-au placut postarile bre.Da, asa e cu parintii mei si Ucraina, nu mai stiu de unde stii asta !!!!,dar asta nu are legatura cu topicul asta ! Trebuie facuta o precizare; la postarile pe forumuri, nu conteaza greselile de ortografie [ vigule, litere lipsa, despartirea cu < -> a unor cuvinte e.t.c. } ci conteaza ideea si decenta ! Sintaxa cu ateul, asa se spune corect " ateul nu crede.........!" In legatura cu musulmanii , nu-mi explica mie , cum e cu ei,mai ales ca nu au nicio legatura cu topicul asta bre ! Dumnezeu sau Alah este acelasi lucru,si ei nu ne considera necredinciosi ! Persoana care afirma ca nu stie, ca nu are dovezi de existenta lui Dumnezeu, acela este ateu, adica orb vazator! Un adevarat credincios a vazut dovezile, a vazut ca exista , la simtit pe Domnul !. Daca incepe sa se indoiasca de existenta Lui, nu mai are ce cauta in crestinism, adica a "orbit "! Daca o luam filozofic, ateismul e credinta , adica pentru el totul se reduce la materie, asta-i credinta lui,o credinta negativa ! Asa este, un crestin nebotezat, mai tarziu va avea probleme psihice,de asta poti fii sigur !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 18:50

De la: Firjinia, la data 2009-09-22 02:34:46
Se face ca toti o fac.

Musulmanii nu boteaza, ceea ce numim noi circumcizie, nu e decat tradifia profetului, nicidecum botez.

Asa este!

Ticu
Fosta membra 9am.ro

2 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 09:58

De la: dorina27, la data 2009-08-09 12:55:24
De la: mari_uka, la data 2009-03-01 20:53:51
De la: vasix, la data 2009-03-01 14:33:04Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da.

Cand e vorba de iubire si de confesiuni religioase ,Vasix, sa nu faci numai ce ti se cere! Tu unde ramai?...Eu as proceda altfel...mi-as pastra cultul meu religios si in acelasi timp i-as respecta si cultul ei islamic implicandu-ma activ in traditiile si slujblele lor islamice insa nu m-as dezice in veci de religia mea, si as face in asa fel incat si ea sa se implice tot atat de activ in traditiile si valorile cultului meu.

Sacrificiu, in viata unui cuplu, presupune ca iubirea sa fie traita si impartisita de amandoi ci nu numai de unul, altfel acest sacrificiu va fi prost inteles si fara nici-o valoare in el. Ve fi precum un Sisif condamnat sa urce neincetat o stanca in varful muntelui constient de dificultatea situatiei sale un individ care se considera intotdeauna liber dar inconjurat de optiuni...un erou absurd.

Iubirea nu are granite dar,Iubirea este reciproca atunci cind ii ceri partenerului sa-si schimbe religia?,

Nu ati auzit de cununii mixte?, fiecare ramane cu religia lui.Consider respect reciproc, Dar cind ii ceri partenerului sa-si schimbe religia in numele iubirii.....si tu o faci...., consider ca este doar inceputul.....cind 'sita'' se invecheste, vei vedea urmarile....identitatea(personalitatea), ta nu mai exista defapt din momentul care ai acceptat'in numele iubirii'', sacrificiul.Iubirea e' una, respectul e' alta, dar impreuna consolideaza, fara respect NU'. Iubirea are valoare (0), daca nu este pe aceeasi balanta cu respectul. Sa de-a D-zeu. sa fie bine. Eu una am rezerve.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 10:16

De la: vasix, la data 2009-03-01 14:33:04Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da.

Cand e vorba de iubire si de confesiuni religioase ,Vasix, sa nu faci numai ce ti se cere! Tu unde ramai?...Eu as proceda altfel...mi-as pastra cultul meu religios si in acelasi timp i-as respecta si cultul ei islamic implicandu-ma activ in traditiile si slujblele lor islamice insa nu m-as dezice in veci de religia mea, si as face in asa fel incat si ea sa se implice tot atat de activ in traditiile si valorile cultului meu.

Sacrificiu, in viata unui cuplu, presupune ca iubirea sa fie traita si impartisita de amandoi ci nu numai de unul, altfel acest sacrificiu va fi prost inteles si fara nici-o valoare in el. Ve fi precum un Sisif condamnat sa urce neincetat o stanca in varful muntelui constient de dificultatea situatiei sale un individ care se considera intotdeauna liber dar inconjurat de optiuni...un erou absurd.

Iubirea nu are granite dar,Iubirea este reciproca atunci cind ii ceri partenerului sa-si schimbe religia?,

Nu ati auzit de cununii mixte?, fiecare ramane cu religia lui.Consider respect reciproc, Dar cind ii ceri partenerului sa-si schimbe religia in numele iubirii.....si tu o faci...., consider ca este doar inceputul.....cind 'sita'' se invecheste, vei vedea urmarile....identitatea(personalitatea), ta nu mai exista defapt din momentul care ai acceptat'in numele iubirii'', sacrificiul.Iubirea e' una, respectul e' alta, dar impreuna consolideaza, fara respect NU'. Iubirea are valoare (0), daca nu este pe aceeasi balanta cu respectul. Sa de-a D-zeu. sa fie bine. Eu una am rezerve.

Buna!

Vreau sa spun in primul rand ca sunt ortodoxa, sunt casatorita cu musulman si traiesc in tara musulmana. Nu mi-am schimbat religia, asta pentru ca asa consider eu ca este mai bine pentru mine (si totodata cred ca din moment ce o schimbi odata o poti schimba la infinit, insa astea sunt doar cateva idei ale mele). Tot ce vreau sa spun este ca intr-advar, religia islamica, ca si cea ortodoxa, pentru a fi cununati religios, impune anumite reguli. Eu am vrut sa ma cucnun in Romania cu sotul meu, religios, si toti preotii pe la care am fost i-au cerut sotului sa se boteze (=a schimba religia, a se face ortodox). Au fost cativa care pt bani ne cununau si asa, insa am refuzat caci atunci nu mai are nicio valoare in ochii mei, iar sotului nici nu ii venea a crede ca pt bani putem fi "cununati religios". Femeia in islam tb sa se casatoreasca cu musulman din diverse motive, principalul fiind mostenirea religiei de catre copii.
Din cate am inteles eu, Vasix nu isi va nega religia, credintele mai bine zis, ci doar le va accepta si pe cele ale viitoarei sotii (mi se pare un gest de dragoste foarte frumos) si cred ca nici viitoarea sotie nu ii va nega trairile adanci legate de credinta (sa nu uitam totusi ca religia este cea care a dezbinat umanitatea de-a lungul istoriei, CREDINTA este cea care ne-a unit!!!!!!!!!!). Deci, eu zic sa lasam oamenii sa traiasca in pace si in intelegere, si nu cred ca exista om care sa poata stigmatiza o persoana: Cel fara de pacat sa arunce primul piatra!, asa ne zice o vorba cu har. Credinta in Dumnezeu este mai puternica decat orice religie, si nu cred ca vreo persoana are dreptul de a interzice la doua persoane pe care Dumnezeu insusi le-a adus impreuna sa mai fie impreuna pe motiv ca religia mea sau a lui sau a ei este mai buna (indiferent ca persoana respectiva este preot sau imam sau mai stu eu ce altceva, si asta in numele lui Dumnezeu).
Mie Biserica mi-a negat dreptul de a fi feicita! Dumnezeu mi-l da in fiecare secunda!
Eu zic ca se poate. Si neintelegeri exista in fiecare familie, pornind de la o multitudine de lucruri. Important este cum familia reuseste sa le faca fata, cat respect exista pt fiecare partener si pt fiecare in parte, precum si respctul acordat institutie familiei (si aici nimeni nu poate nega ca in islam familia este mult mai respectata decat in ortodoxie, nu ca dogma, ci ca PRACTICA la ora actuala peste tot in lume).

Cam atat...desi sunt multe de spus....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 12:04

De la: Tycu, la data 2009-09-22 14:38:57

:

sml-confused0067: Pe topicuri cu politica , acolo am vazut ca le cunosti , mi-au placut postarile bre.Da, asa e cu parintii mei si Ucraina, nu mai stiu de unde stii asta !!!!,dar asta nu are legatura cu topicul asta ! Trebuie facuta o precizare; la postarile pe forumuri, nu conteaza greselile de ortografie [ vigule, litere lipsa, despartirea cu < -> a unor cuvinte e.t.c. } ci conteaza ideea si decenta ! Sintaxa cu ateul, asa se spune corect " ateul nu crede.........!" In legatura cu musulmanii , nu-mi explica mie , cum e cu ei,mai ales ca nu au nicio legatura cu topicul asta bre ! Dumnezeu sau Alah este acelasi lucru,si ei nu ne considera necredinciosi ! Persoana care afirma ca nu stie, ca nu are dovezi de existenta lui Dumnezeu, acela este ateu, adica orb vazator! Un adevarat credincios a vazut dovezile, a vazut ca exista , la simtit pe Domnul !. Daca incepe sa se indoiasca de existenta Lui, nu mai are ce cauta in crestinism, adica a "orbit "! Daca o luam filozofic, ateismul e credinta , adica pentru el totul se reduce la materie, asta-i credinta lui,o credinta negativa ! Asa este, un crestin nebotezat, mai tarziu va avea probleme psihice,de asta poti fii sigur !

Ticule...tot prin bălării văd că ești....!!! Tu chiar nu mai ai nici o șansă să-ți revii!!!!

Danubiane, bravoooo!!!!! Ai explicat totul foarte frumos!!!! Felicitări pentru judecata corectă!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:28

Cineva spunea pe un topic de taina botezului, ca nu stim ce e aia. Dar nici nu a explicat. Vad ca iar se aduc acuzatii ca nu se stie. Dar nimeni nu explica.
Am sa spun eu. La un botez in vara asta, un preot a spus.

E vorba de intrarea cu Isus in mormint. Acela e momentul intrarii in apa. Si reinvierea odata cu el a celui botezat.
Acum fiecare intelege ce vrea. Dar acel preot la botez asta a spus. Eu stiam ca e spalarea de pacate. Dar....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 00:47

De la: Dorulet, la data 2009-09-23 12:04:04
De la: Tycu, la data 2009-09-22 14:38:57

:

Ticule...tot prin bălării văd că ești....!!! Tu chiar nu mai ai nici o șansă să-ți revii!!!!

Danubiane, bravoooo!!!!! Ai explicat totul foarte frumos!!!! Felicitări pentru judecata corectă!
:

sml-confused0067Si cum domnita , in cazul asta danubian are dreptate ? aaaooo, ma faci sa-mi schimb parerea , mai bine ma fac ca nu am citit !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 00:49

De la: nastasemihail, la data 2009-09-23 14:28:09Cineva spunea pe un topic de taina botezului, ca nu stim ce e aia. Dar nici nu a explicat. Vad ca iar se aduc acuzatii ca nu se stie. Dar nimeni nu explica.
Am sa spun eu. La un botez in vara asta, un preot a spus.

E vorba de intrarea cu Isus in mormint. Acela e momentul intrarii in apa. Si reinvierea odata cu el a celui botezat.
Acum fiecare intelege ce vrea. Dar acel preot la botez asta a spus. Eu stiam ca e spalarea de pacate. Dar....
:

sml-happy0065: asa e domn' nastasemihail, botezul e pentru spalarea de pacate !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 00:55

De la: denisa_arsene, la data 2009-09-23 10:16:18

Buna!

Vreau sa spun in primul rand ca sunt ortodoxa, sunt casatorita cu musulman si traiesc in tara musulmana. Nu mi-am schimbat religia, asta pentru ca asa consider eu ca este mai bine pentru mine (si totodata cred ca din moment ce o schimbi odata o poti schimba la infinit, insa astea sunt doar cateva idei ale mele). Tot ce vreau sa spun este ca intr-advar, religia islamica, ca si cea ortodoxa, pentru a fi cununati religios, impune anumite reguli. Eu am vrut sa ma cucnun in Romania cu sotul meu, religios, si toti preotii pe la care am fost i-au cerut sotului sa se boteze (=a schimba religia, a se face ortodox). Au fost cativa care pt bani ne cununau si asa, insa am refuzat caci atunci nu mai are nicio valoare in ochii mei, iar sotului nici nu ii venea a crede ca pt bani putem fi "cununati religios". Femeia in islam tb sa se casatoreasca cu musulman din diverse motive, principalul fiind mostenirea religiei de catre copii.
Din cate am inteles eu, Vasix nu isi va nega religia, credintele mai bine zis, ci doar le va accepta si pe cele ale viitoarei sotii (mi se pare un gest de dragoste foarte frumos) si cred ca nici viitoarea sotie nu ii va nega trairile adanci legate de credinta (sa nu uitam totusi ca religia este cea care a dezbinat umanitatea de-a lungul istoriei, CREDINTA este cea care ne-a unit!!!!!!!!!!). Deci, eu zic sa lasam oamenii sa traiasca in pace si in intelegere, si nu cred ca exista om care sa poata stigmatiza o persoana: Cel fara de pacat sa arunce primul piatra!, asa ne zice o vorba cu har. Credinta in Dumnezeu este mai puternica decat orice religie, si nu cred ca vreo persoana are dreptul de a interzice la doua persoane pe care Dumnezeu insusi le-a adus impreuna sa mai fie impreuna pe motiv ca religia mea sau a lui sau a ei este mai buna (indiferent ca persoana respectiva este preot sau imam sau mai stu eu ce altceva, si asta in numele lui Dumnezeu).
Mie Biserica mi-a negat dreptul de a fi feicita! Dumnezeu mi-l da in fiecare secunda!
Eu zic ca se poate. Si neintelegeri exista in fiecare familie, pornind de la o multitudine de lucruri. Important este cum familia reuseste sa le faca fata, cat respect exista pt fiecare partener si pt fiecare in parte, precum si respctul acordat institutie familiei (si aici nimeni nu poate nega ca in islam familia este mult mai respectata decat in ortodoxie, nu ca dogma, ci ca PRACTICA la ora actuala peste tot in lume).

Cam atat...desi sunt multe de spus....

Asa e cum spui matale, eu nu inteleg de ce e separatismul asta ca Dumnezeu sau Alah e acelasi lucru !!!! acel Dumnezeu, tot el e si Alah !!!

Ticu
july

563 mesaje
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 15:29

Botezul e pt spalatul pacatelor? Dar ce pacate? La dracu...o porcarie! Cu ce a pacatuit copilul? Vedeti ce absurd este totul?

Fosta membra 9am.ro

14 mesaje

Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 15:35

oameni buni...nu va contraziceti...la ce buna toata treaba asta ..?daca aveti ceva de spus ..spuneti...e ft frumos sa spunem ceea ce gandim...dara sa ne simtim unul mai destept decat celalalt..nu este ok...toti ne priceme la cate ceva pe lumea asta ..la unele lucruri mai bine la alyele mai putin bine ...haideti sa ne simtitm frati care sa ne ajutam unii pe altii...cu idei cu sfaturi..spuse in maniere mai decente ...altfel cred ca nu o sa mai intru pe aici...nu vad rostul..cand vad ca unii se contrazic si spun ca ei stiu totul nu este bine ..in viata de zi cu zi ...toti avem rezultatele noastre,,,si muncim cum stim mai bine pt painea cea de toate zilele...mereu am spus doamne ..da.mi o paine pt mine si copii mei...si daca o sa,mi dai 2 paini...ajutama sa dau si la altii...legat de religii diferite...vad eu o problema mai mare decat culturi diferite,...si nu putem generaliza..sunt si oameni din religii diferite dar care nu sunt ft religiosi..si atunci sunt mai maleabili dar sunt si oameni religiosi...si cu toata dragostea pt partenerul lorr..atunci cand este atacat in religie devine furios...se retrage si se simte neanteles ..sau se simte mai presus decat partenerul sau,,,si.l trateaza ca atare..eu nu spun ca dragostea nu conteaza ...sigur de la dragoste porneste totul ...sigur doi oameni pornesc la drum doar daca exista dragoste ...altfel nu are rost nici subiectul...parerea mea este ca cu TOATA DRAGOSTEA DIN LUME ...daca cei doi sunt din religii diferite ..si nu elucideaza acest punct inainte ca ei sa porneasca la drumul lung...eu zic ca nu merg ft departe daca unul din ei este mai religios..si daca vorbim de musulmani...este si mai grav ..ei sunt aprofundati si ft religiosi la acest capitol..nu stiu...nu cred ca se poate trai langa un astfel de om pana la capat ..sigur daca vrei sa te supui regulilor lor..care pana la urma tot ceea ce fac ei face parte din religia lor.....tot ce se intampla in viata lor si deciziile lor ...de zi cu zi sunt parte din religie ...nu cred ca o pers ..o femeie de religie ..ortodoxa ,,catolica penticostala etc...s.ar supune cu totul la cerintele unui sot musulman...fara sa simta schimbarea si fara sa sufere atunci cand i se vor impune anumite lucruri care poate i se pot parea o mare prostie ...mie cel putin mereu mi s,au impus lucrurile de mice ..si tot din cauza religiei sa zicem in care parintii mei erau infipti...nu cred ca gresesc sa afirm ca nu pot merge ft departe cei cu religii difererite...daca DACA unul din cei doi este ft religios...eu una nu as da curs unei iubiri de acest gen.,..s,au daca mi s,ar fi intampalat sa cad victima unui asemenea lucru..cred ca as face totul sa ies din jokul care cu siguranta nu s,ar termina prea bine ...si despre culturi diferite ..eu zic ca nu sunt mari probleme ..si mai ales la noi romanii,.,care ne putem obisnui la orice situatie ...nu ne lesam mai prejos si in situatii in care cel de langa noi este mult mai presus ...ca si cultura ..rang...nivel...studii...etc...sa fiti iubiti ..si mult succes...

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Relatiile cu persoane de religie si cultura diferite: posibile?
Mergi la: