9am040800
19 mesaje
|
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 11:53
Matei Dumitru, Vășad
Desigur că la început dragostea este o vâlvătaie sublimă care îți estompează sau chiar îți anihilează luciditatea, fapt care te împiedică să evaluezi repercursiunile intrării tale într-o lume total diferită. După domolirea acelei vâlvătăi și apoi a stingere sale complete, mulți regretă amarnic, dar e prea târziu.
Din păcate există numeroase asperități și în raporturile dintre diferitele culte creștine. A se vedea diferendele dintre greco-catolici și ortodocși: intolaranță inacceptabilă majoritate-minoritate, uzurparea bunurilor sub privirea indiferentă a statului
Acceptând faptul că totți suntem moștenitorii patrimoniului lăsat de înaintași, de ce greco-catolicii trebuie să-și obțină dreptul de slujire alternativă la tribunal și nu prin atât de mult clamata " reconciliere"?
|
|
|
angifgs
23 mesaje
|
Postat pe: 3 Iunie 2009, ora 09:34
angel
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:02
Bineinteles. Eu de exemplu, eu cu dentistul meu sirian.
Eu i-am aratat dintii si el mi i-a scos. Si tot eu am platit....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:13
De la: nastasemihail, la data 2009-06-06 18:02:43Bineinteles. Eu de exemplu, eu cu dentistul meu sirian.
Eu i-am aratat dintii si el mi i-a scos. Si tot eu am platit.... Ti-am spus sa nu te dai pe mana sirienilor ire-dentisti!
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:15
Era un om f cumsecade. Pina sa faca cunostinta cu mine....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:17
Cum asa?Dinte pentru dinte?
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 18:20
Nu ma, eu sint crestin.. El mi-a scos dintii. Era in fisa postului lui.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
49 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 22:54
si tu-i scoti ochii, ochi pt dinte -dinte pt ochi
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2009, ora 22:57
Eu vorbeam de un dentist. L-am platit.....sa faca asta.....
|
danut_calimanescu
1 mesaj
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 11:15
Cred ca e greu sa se intemeiese o relatie intre oameni de religie diferita daca acestia sunt sclavii religiei sau si mai rau a mentorilor spirituali. Sa nu uitam toate razboaiele si crimele comise in numele religie, fapt contestat in esenta pura de fiecare religie in parte.Cartile ce stau la baza religiilor sunt pline de dragoste, compasiune si iertare, principii ce te indeamna a socializa cu cel de aproape dar si cu cel ce e mai indepartat de tine fara a privi la apartenenta religioasa. Cu toate acestea azi in mileniu trei traim zilele in care masele sunt manipulate de catre o anumita clasa prin itermediul religiei. Aceasta pentru ca noi cei manipulati am devenit niste lenesi obositi de mai citi cuvintul credintei noastre si odata cu asta ne transformam pe zi ce trece in niste dobitoace manipulati de preoti, episcopi si patriarhi. Priviti ce se intimpla in cadrul biserici nationale la fiecare sarbaroare cruciala in care sunt scoase moastele nu stiu carui sfint, multimea 'evlavioasa' se aduna de cu noaptea pentru a atinge acele oase mai mult sau mai putine sfinte si sfirseste prin a se injura si a se calca in picioare ei insusi, si acestia fiind din aceeasi religie,cum credeti ca acesti bravi ortodocsi ce nu se pot accepta pe ei insusi vor sta la masa cun un musulman.Un alt motiv a acestor lupte milenare sta inca in refuzul nostru de a ne civiliza, nu vrem sa intelegem ca azi mai putem gindi la nivelul anului 1937, caracteristica specifica pentru o mare multime de conationali.Va urma . . .
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 6 August 2009, ora 14:59
Cum adica sa nu se poata. Eu cu mine. Sint jumate ateu, jumate ortodox. Si nu m-am luat singur la bataie niciodata.....
|
dorina27
24 mesaje
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 12:55
De la: mari_uka, la data 2009-03-01 20:53:51De la: vasix, la data 2009-03-01 14:33:04Hm...hai ca mai prins in subiect.Totul e posibil cind exista iubire.Traim intre oameni si daca iubesti faci orice sacrificiu. Eu voi trece in religia islamica orice ar insemna asta. Habar nu am de obiceiurile lor,le stiu in mare ,m-am apucat acuma sa le studiez ,dar daca asta mi se cere ptr a fi cu persoana iubita asta voi face.Nu religia te impiedica sa fii cu cineva,prejudecatile insa da.
Cand e vorba de iubire si de confesiuni religioase ,Vasix, sa nu faci numai ce ti se cere! Tu unde ramai?...Eu as proceda altfel...mi-as pastra cultul meu religios si in acelasi timp i-as respecta si cultul ei islamic implicandu-ma activ in traditiile si slujblele lor islamice insa nu m-as dezice in veci de religia mea, si as face in asa fel incat si ea sa se implice tot atat de activ in traditiile si valorile cultului meu.
Sacrificiu, in viata unui cuplu, presupune ca iubirea sa fie traita si impartisita de amandoi ci nu numai de unul, altfel acest sacrificiu va fi prost inteles si fara nici-o valoare in el. Ve fi precum un Sisif condamnat sa urce neincetat o stanca in varful muntelui constient de dificultatea situatiei sale un individ care se considera intotdeauna liber dar inconjurat de optiuni...un erou absurd.
Iubirea nu are granite dar,Iubirea este reciproca atunci cind ii ceri partenerului sa-si schimbe religia?,
Nu ati auzit de cununii mixte?, fiecare ramane cu religia lui.Consider respect reciproc, Dar cind ii ceri partenerului sa-si schimbe religia in numele iubirii.....si tu o faci...., consider ca este doar inceputul.....cind 'sita'' se invecheste, vei vedea urmarile....identitatea(personalitatea), ta nu mai exista defapt din momentul care ai acceptat'in numele iubirii'', sacrificiul.Iubirea e' una, respectul e' alta, dar impreuna consolideaza, fara respect NU'. Iubirea are valoare (0), daca nu este pe aceeasi balanta cu respectul. Sa de-a D-zeu. sa fie bine. Eu una am rezerve.
|
Firjinia
15 mesaje
|
Postat pe: 9 August 2009, ora 13:23
E absurd sa -ti schimbi religia doar pentru ca ea ca musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un non-musulman, pai nu ai rezolvat nimic pentru ea tot pacat e, iar pentru tine tot pacat e ca se intampla in mintea ta o amare fatarnicie. O musulmana nu are voie sa se casatoreasca cu un non-musulman, pentru ca copii mostenesc religia tatalui, pentru ca un non-musulman consuma alcool si carne de porc, pentru ca un non-musulman o poate opri de la rugaciune sau post sau activitatile ei religioase. Lasa fata e mai bine pentru voi amandoi, daca nu poti sa intelegi aceasta religie si nu intri in ea convins. Religia islamica permite unui musuman sa se casatoreasca cu o crestina sau evraica, dar tot religia islamica il obliga pe acest musulman sa-i respecte sotiei religia si sa nu o forteze sa se converteasca, pe cand religia islamica nu poate obliga pe un nemusulman sa faca asta cu sotia lui musulmana, logic... de aceea e mai bine sa lasi fata in religia ei, sa citesti bine si abia apoi daca esti convins sa imbratisezi islamul, m3 salama.
http://www.subhi.ro
|
Castelana
59 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 16:38
Mi-a atras atentia subiectul pentru ca subscriu lozincii : daca se vrea, este posibil si daca ,,cireasa" este iubirea atunci, nimic si nimeni nu mai poate sta in calea implinirii ! Eu am radacini in... ( prefer sa nu spun, nu ca m-as jena, dar nu sunt de acord cu opiniile ,,alor " mei ) si sunt de religie catolica; el este aroman si este de religie ortodoxa ! Conventia ( stipulata in contractul prenuptial ) a fost : daca vom avea baiat va fi botezat in religia ortodoxa si daca va fi fata, in religia romano-catolica ....Ei, a fost sa fie baiat...Avem 16 ani de casnicie legitima in spate si totul este OK ( mai putin cu faptul ca trebuie sa pregatesc de 2 ori pentru Paste) si mai este ceva : pe langa iubire ( care cu timpul se mai toceste ) exista respect pentru cel ce este ,, jumatatea " ta !
Cheers !
Castelana
|
Firjinia
15 mesaje
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 14:55
De la: sybeel, la data 2009-03-01 23:28:50Ma distreaza oarecum(fara suparare) unele din falsele probleme pe care vi le faceti.
Cine si mai ales de unde ideea ca o femeie musulmana nu se poate casatori cu un barbat de alta religie?
Se vede ca nimeni din cei ce au postat pe aici nu e de prin partile Dobrogei.
Casatoriile acestea, sa le spunem mixte, sunt foarte frecvente.
Ca nu sunt acceptate cu bratele deschise de familiile mirilor este alta problema.
,,Neintelegerile,, apar mai mult pe chestiuni practice.
Musulanii nu consuma carne de porc, asa ca trebuie sa se ajunga la un compromis.
Cu delicatete se rezolva. Sarbatorile religioase nu pun probleme.
Ele se lasa vesnic cu cantec, joc si voie buna. Mai greu este atunci cand partea crestina a familiei vrea ,,sa ia lumina,, de Paste.
La musulmani e mai simplu, femeia nu calca prin geamie decat f rar si numai daca vrea, ea se roaga acasa, iar barbatii macar de doua ori pe an cu ocazia sarbatorilor mari.
Cele 5 rugaciuni zilnice, le fac doar cei care au posibilitatea si spiritul religios adanc infipt in sange, restul... credinta-n suflet si ....atat.
Daca de la bun inceput se stabilesc reguli, se rezolva simplu.
Nasterea unui copil intr-o astfel de familie, pune cu adevarat o problema -cum il botezi?
Logic, ar fi sa treaca pe religia tatalui si de cele mai multe ori asa se intampla. Multi sunt oripilati de felul in care musulmanii boteaza baietii. Discutabila chestiune.
Din experienta celor din jurul meu, se poate.
Aceste casatorii pot rezista fara probleme,chiar daca pastreaza fiecare religia in care s-a nascut sau unul din ei se converteste.
Ar mai fi diferentele culturale. Insa atat timp cat iubirea s-a infiripat, inseamna ca nu pun nici o problema.
Limbajul iubirii este cel mai fascinant, se invata cel mai usor, ce mai conteaza ca sufletele lor vibreaza pe dialecte diferite.
Inveti sa spui ,,te iubesc,, si alte cuvinte de amor, de inima albastra pe limba lui/ei cu o usurinta de care nici tu nu te credeai in stare.
Astfel de relatii sunt posibile. Daca la un moment dat apar probleme in cuplu, ma indoiesc ca sunt provocate de diferentele religioase ori culturale. Poti da usor vina pe ele, insa adevaratele cauze vor fi intotdeauna altele.
Chiar ca se vede ca esti din Dobrogea si legatura cu islamul ai pierdut-o de mult. In primul rand tin sa-ti spun ca cele 5 rugaciuni obligatorii pentru orice musulman trecut de varsta pubertatii si care are capacitati mentale... sunt obligatorii si face parte din cei 5 stalpi pe care se bazeaza islamul. Iar despre barbati e indicat sa mearga la toate rugaciunile la geamie ci nu doar de 2 ori pe an. Femeia poate merge la geamie de cate ori vrea dar nu este interzis sa-si faca namazul acasa. Iar daca ai citi macar in Traducerea sensurilor Coranului in limba romana ai gasi ca femeii musulmane ii este strict interzis sa se casatoreasca cu un barbat din alta religie, tocmai pentru ca copilul ei poarta religia tatalui, deci ar trebui sa dea nastere unui musulman care isi pierde religia pe parcurs. Ce se intampla acum in dobrogea e departe de a numi islam. Imi pare rau , dar ma simt obligata sa nu las cititorii sa inteleaga gresit. Intre traditii si islam e diferenta mare, ce ai spus tu sunt traditiile din Dobrogea, ce am scris eu este islam.
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
Oras: Mangalia
|
Postat pe: 19 August 2009, ora 19:08
 Si eu am colegi de religie islamica si ii admir ca-si iau libere si de sarbatorile lor, si de sarbatorile noastre...sunt shmekeri
 Observ ca multe cupluri in care unul dintre ei este de religie islamica , au iesit mari discutii in sensul ca parintii lor au facut tot posibilul sa-i desparta ....
Iar copiii nascuti din astfel de cupluri , cateodata nu sunt botezati in nici o religie ca sa evite scandalurile familiare
 Religiile astea strica lumea la cap
|
Fosta membra 9am.ro
78 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 01:31
Chiar ca se vede ca esti din Dobrogea si legatura cu islamul ai pierdut-o de mult. In primul rand tin sa-ti spun ca cele 5 rugaciuni obligatorii pentru orice musulman trecut de varsta pubertatii si care are capacitati mentale... sunt obligatorii si face parte din cei 5 stalpi pe care se bazeaza islamul. Iar despre barbati e indicat sa mearga la toate rugaciunile la geamie ci nu doar de 2 ori pe an. Femeia poate merge la geamie de cate ori vrea dar nu este interzis sa-si faca namazul acasa. Iar daca ai citi macar in Traducerea sensurilor Coranului in limba romana ai gasi ca femeii musulmane ii este strict interzis sa se casatoreasca cu un barbat din alta religie, tocmai pentru ca copilul ei poarta religia tatalui, deci ar trebui sa dea nastere unui musulman care isi pierde religia pe parcurs. Ce se intampla acum in dobrogea e departe de a numi islam. Imi pare rau , dar ma simt obligata sa nu las cititorii sa inteleaga gresit. Intre traditii si islam e diferenta mare, ce ai spus tu sunt traditiile din Dobrogea, ce am scris eu este islam.[/quote]
nu ma bagam, dar ...ete..., tanti Virginica ma provoaca.
este adevarat ca sunt obigatorii cele cinci rugaciuni zilnice, dar cu derogare, aia de nu au cum si unde pot sa supravietuiasca si fara.
asta nu inseamna ca-si incalca calitatea de musulman.
ar fi si culmea, sa opresti in loc un oras intreg de exemplu, chiar si intr-o tara preponderent musulmana, ca se roage toata suflarea trecuta de pubertate strict la ora X, de 5 ori pe zi, ... sa fim seriosi!
rugaciunile conteaza , ....sa le faci, mai putin unde le faci, dar macar de doua ori pe an trebuie mers la moschee, in privinta barbatilor.
eu vorbesc aici de conditia credinciosului nehabotnic.
casatoria femeii cu un nemusulman, poate ca e condamnata, dar nu e chiar atat de grava.
carnea de porc e interzisa, alaturi de alcool si altele, tot se mai gasesc unii sa le incalce, tot asa cum crestinii desi foarte credinciosi se leaga cu lanturi unii pe altii si se baga in lazi pt a se exorciza. tin post, dar blesteama, se mai si omoara cateodata intre ei, ori nu-si ofera iertare unul altuia, desi cartea sfanta zice altceva.
vad ca te preocupa perceptia cititorilor si insisti sa faci diferenta clara intre traditii si religie, de ce nu ai avut o pozitie asemenea cand aruncau de zor cu pietre altii loviti de harnicie de altfel si-i judecau pe toti musulmanii gramada dupa faptele unui trib izolat dar habotnic? ha? aud?
e normal ca fiecare popor, etnie sa-si adapteze credinta dupa traditiile proprii, asta nu-i face mai putin credinciosi. deschide larg ochii si vezi america latina, continentul african, zonele crestinate, de aia ce-o sa mai spui?
pana la urma important este sa-ti iubesti aproapele, iar eu iubesc pe toata lumea.... serios...., nu mint! daca ma gandesc mai bine, te iubesc si pe tine si atat de mult, ..... incat,..... uite, nici macar nu ma intereseaza de ce religie esti.
vezi? chiar este posibil!
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 14:52
|
Firjinia
15 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 14:59
De la: floare_de_lotus, la data 2009-08-20 01:31:18
nu ma bagam, dar ...ete..., tanti Virginica ma provoaca.
este adevarat ca sunt obigatorii cele cinci rugaciuni zilnice, dar cu derogare, aia de nu au cum si unde pot sa supravietuiasca si fara. TIN SA TE CONTRAZIC, LA CARNE DE PORC, DACA NU AI ALTCEVA SA MANANCI , ESTI PE O INSULA SI AI CU TINE DOAR UN PORC, ATUNCI ITI E PERMIS SA-L MANANCI, DAR LA RUGACIUNE, DACA NU POTI FACE RUGACIUNEA STAND IN PICIOARE ATUNCI FA-O PE SCAUN, SI DACA SANATATEA NU-TI PERMITE NICI PE SCAUN ATUNCI CULCAT PE O PARTE SI DACA NICI ASA ATUNCI E DEAJUNS SA FACI MISCARILE DIN OCHI, IAR DE LA RUGACIUNE NU ARE SCUZA NICI UN MUSULMAN NICI PENTRU AMANAREA EI NICI PENTRU INTARZIEREA EI.
asta nu inseamna ca-si incalca calitatea de musulman. EU NU AM ZIS CA NU SUNT MUSULMANI CEI CARE NU-SI FAC RUGACIUNEA DUMNEZEU II JUDECA, EU SPUNEAM CE ASTEPTARI ARE DUMNEZEU DE LA NOI, CE E OBLIGATORIU E CUNOSCUT.
ar fi si culmea, sa opresti in loc un oras intreg de exemplu, chiar si intr-o tara preponderent musulmana, ca se roage toata suflarea trecuta de pubertate strict la ora X, de 5 ori pe zi, ... sa fim seriosi!
rugaciunile conteaza , ....sa le faci, mai putin unde le faci, dar macar de doua ori pe an trebuie mers la moschee, in privinta barbatilor.TE ROG SPUNE-MI SI MIE UNDE AI CITIT CA MACAR DE 2 ORI UN BARBAT TREBUIE SA MEARGA LA GEAMIE PE AN? EU NU STIU DE UNDE ATI SCOS ASTA SI TU SI CEA DIN DOBROGEA, E INDICAT BARBATULUI SA-SI FACA RUGACIUNEA IN MOSQEIE SI DACA NU POATE SA AJUNGA E PE RASPUNDEREA LUI, CUM E PE RASPUNDEREA FIECARUI MUSULMAN ORICE FAPTA A SA, DAR E OBLIGATORIU CA FIECARE VINERI SA FACA RUGACIUNEA LA GEAMIE.... ACUMA TOATE ASTEA SUNT PENTRU MUSLMANII CARE AU FRICA RESPECT SI DRAGOSTE PENTRU CREATOR.... CEI CARE NU ... NU VAD IMPORTANT NICI RUGACIUNEA OBLIGATORIE NICI POSTUL, NICI SA NU MANANCE PORC SAU SA BEA ALCOOL... DECI EU VORBEAM DE ISLAM NU DE CUM INTELEG SAU ABORDEAZA MUSULMANII AZI RELIGIA LOR.
|
super_green_frog
1358 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 03:40
Depinde. In unele cazuri astfel de reliatii pot fi mai reusite decat cele ca la carte, in alte cazuri nu. Diferenta de religie sau cultura nu poate fi cauza nereusitei sau reusitei unei relatii. Altfel cum am putea explica imensitatea esecurilor in relatiile cu persoane de aceeasi cultura si religie ?
All Things Grow With Love
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 12:36
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 12:43
De la: virginia, la data 2009-08-19 14:55:35De la: sybeel, la data 2009-03-01 23:28:50Ma distreaza oarecum(fara suparare) unele din falsele probleme pe care vi le faceti.
Cine si mai ales de unde ideea ca o femeie musulmana nu se poate casatori cu un barbat de alta religie?
Se vede ca nimeni din cei ce au postat pe aici nu e de prin partile Dobrogei.
Casatoriile acestea, sa le spunem mixte, sunt foarte frecvente.
Ca nu sunt acceptate cu bratele deschise de familiile mirilor este alta problema.
,,Neintelegerile,, apar mai mult pe chestiuni practice.
Musulanii nu consuma carne de porc, asa ca trebuie sa se ajunga la un compromis.
Cu delicatete se rezolva. Sarbatorile religioase nu pun probleme.
Ele se lasa vesnic cu cantec, joc si voie buna. Mai greu este atunci cand partea crestina a familiei vrea ,,sa ia lumina,, de Paste.
La musulmani e mai simplu, femeia nu calca prin geamie decat f rar si numai daca vrea, ea se roaga acasa, iar barbatii macar de doua ori pe an cu ocazia sarbatorilor mari.
Cele 5 rugaciuni zilnice, le fac doar cei care au posibilitatea si spiritul religios adanc infipt in sange, restul... credinta-n suflet si ....atat.
Daca de la bun inceput se stabilesc reguli, se rezolva simplu.
Nasterea unui copil intr-o astfel de familie, pune cu adevarat o problema -cum il botezi?
Logic, ar fi sa treaca pe religia tatalui si de cele mai multe ori asa se intampla. Multi sunt oripilati de felul in care musulmanii boteaza baietii. Discutabila chestiune.
Din experienta celor din jurul meu, se poate.
Aceste casatorii pot rezista fara probleme,chiar daca pastreaza fiecare religia in care s-a nascut sau unul din ei se converteste.
Ar mai fi diferentele culturale. Insa atat timp cat iubirea s-a infiripat, inseamna ca nu pun nici o problema.
Limbajul iubirii este cel mai fascinant, se invata cel mai usor, ce mai conteaza ca sufletele lor vibreaza pe dialecte diferite.
Inveti sa spui ,,te iubesc,, si alte cuvinte de amor, de inima albastra pe limba lui/ei cu o usurinta de care nici tu nu te credeai in stare.
Astfel de relatii sunt posibile. Daca la un moment dat apar probleme in cuplu, ma indoiesc ca sunt provocate de diferentele religioase ori culturale. Poti da usor vina pe ele, insa adevaratele cauze vor fi intotdeauna altele.
Chiar ca se vede ca esti din Dobrogea si legatura cu islamul ai pierdut-o de mult. In primul rand tin sa-ti spun ca cele 5 rugaciuni obligatorii pentru orice musulman trecut de varsta pubertatii si care are capacitati mentale... sunt obligatorii si face parte din cei 5 stalpi pe care se bazeaza islamul. Iar despre barbati e indicat sa mearga la toate rugaciunile la geamie ci nu doar de 2 ori pe an. Femeia poate merge la geamie de cate ori vrea dar nu este interzis sa-si faca namazul acasa. Iar daca ai citi macar in Traducerea sensurilor Coranului in limba romana ai gasi ca femeii musulmane ii este strict interzis sa se casatoreasca cu un barbat din alta religie, tocmai pentru ca copilul ei poarta religia tatalui, deci ar trebui sa dea nastere unui musulman care isi pierde religia pe parcurs. Ce se intampla acum in dobrogea e departe de a numi islam. Imi pare rau , dar ma simt obligata sa nu las cititorii sa inteleaga gresit. Intre traditii si islam e diferenta mare, ce ai spus tu sunt traditiile din Dobrogea, ce am scris eu este islam. :
sml-confused0067: Corect , asa este cu islamul, dar sa nu spui ca si matale esti de a mea dobrogeanca, bre !!
Ticu
|
9am058606
6 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 13:07
Pentru cei eliberati de dogme exista o singura forta ce stapaneste universul: DIVINITATEA. Ca DIVINITATEA este denumita diferit la diferite popoare, este de inteles: Alah, Buda, Ra, Dumnezeu denumesc acceasi forta divina. Atunci cand doua (sau mai multe) persoane gandesc in acest fel, chiar daca sunt de religii diferite, se vor intelege foarte bine.
Detaliile sunt de prisos.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:07
De la: 9am058606, la data 2009-08-22 13:07:44
Pentru cei eliberati de dogme exista o singura forta ce stapaneste universul: DIVINITATEA. Ca DIVINITATEA este denumita diferit la diferite popoare, este de inteles: Alah, Buda, Ra, Dumnezeu denumesc acceasi forta divina. Atunci cand doua (sau mai multe) persoane gandesc in acest fel, chiar daca sunt de religii diferite, se vor intelege foarte bine.
Detaliile sunt de prisos. :
sml-happy0065: Corect spus , dar fara Buda ca asta a fost pamantean ca si Mahomed .!Alah sau Dumnezeu sunt unu si acelasi lucru, sau persoana , forta, imparat universal , cum vrei !
Ticu
|
july
563 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 14:57
A fost pamantean, la fel ca Isus.
|
Firjinia
15 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 15:49
Creatorul e Unul necreat, restul sunt creati deci nu-i confundam cu Creatorul. Ramadan fericit musulmanilor de pe aici ;)
|
DanubianKnight
746 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2009, ora 21:11
De la: CAMELYA_, la data 2009-03-01 14:28:17Relatiile de dragoste au deseori de suferit din cauza diferentei de nereconciliat dintre femei si barbati.
De cate ori nu ni s-a intamplat sa avem certuri care au plecat de la lucuri absolut banale, de tipul "cateodata nu pot sa comunic cu tine, nu intelegi niciodata ce iti spun".
Dar cand diferentele sunt mult mai accentuate, implicand si cultura, religia, tara de origine? Ce sanse are o astfel de relatie, intre parteneri de religii diferite, din tari diferite, cu obiceiuri total diferite?
Depinde in primul rand de compatibili sunt ei ca persoane. Religia si originea etnica chiar nu sunt o problema (bunicii mei materni: el svab catolic, ea romanca ortodoxa), atata vreme cat cei implicati nu sunt fanatici. Tarile diferite pot fi o problema doar in masura in care mentalitatile specifice acestora tari sunt foarte diferite, dar viata arata ca atata timp cat partenerii sunt capabili sa faca compromisuri intre ei, problemele astea pot fi depasite.
Exista chiar si exemple istorice, din care unele destul de extreme. In anul 1511 o corabie spaniola a esuat pe coastele Peninsulei Yucatan, inca necunoscuta conchistadorilor spanioli care in acel an de-abia cucereau Cuba si Puerto Rico. Echipajul a supravietuit, dar a fost capturat de un trib de mayasi. Noi stim despre mayasii ca desi inferiori tehnologic europenilor aveau o civilizatie incredibil de rafinata si complexa. Este insa la fel de adevarat ca practicau o religie in egala masura de salbatica, implicand sacrificii umane si canibalism ritual, si nu erau neaparat prietenosi cu strainii, astfel ca naufragiatii s-au trezit inchisi intr-o cusca unde au fost pusi la ingrasat, iar dupa un timp au inceput sa fie sacrificati pe rand prin smulgerea inimii inca pulsande din piept, iar carnea lor sa fie consumata in cadrul ospatului religios ce urma sacrificiilor. Ultimii doi ramasi in viata, Jeronimo de Aguilar si Gonzalo Guerrero, au reusit sa evadeze din cusca in care erau tinuti si au ajuns la un trib rival, unde li s-a crutat viata numai pentru ca evadasera de la dusmanii respectivului trib (triburile maya, desi unitare ca civilizatie, erau implicate in vesnice razboaie inter-tribale). Aici, la inceput conditia lor a fost foarte umila, de sclavi (sclavia la mayasi fiind insa una destul de laxa, de patriarhala). Dupa un timp, si probabil crezand ca nu va mai avea niciodata sansa de a se intoarce printre spanioli, Gonzalo Guerrero a inceput sa se faca remarcat si sa se integreze in aceasta civilizatie foarte diferita de cea europeana catolica din care provenea el, reusind sa fie eliberat, apoi sa urce pe scara sociala, pana in punctul in care s-a casatorit cu fiica sefului de trib. Aceasta i-a daruit mai multi copii, iar el s-a integrat perfect in societatea mayasa, ajungand chiar si sa se tatueze, sa-si coloreze dintii in negru si sa decoreze exact ca indienii intre care traia. Insa, in 1517 si 1518 doua expeditii spaniole au explorat coastele Yucatanului. Cand indienii le-au strigat cuvantul "castilan", membrii echipajelor nu au dat atentie sunetului surprinzator de asemanator denumirii de castilian, dar acesta l-a pus pe ganduri pe Hernando Cortez, viitorul cuceritor al Mexicului. Ajuns la randul sau in zona in 1519, Cortez i-a chestionat pe indieni, afland povestea celor doi naufragiati. A trimis cativa soldati dupa ei, insa acestia s-au intors numai cu Jeronimo de Aguilar, care ramasese un simplu sclav in asteptarea recuperarii sale de catre o eventuala expeditie spaniola. Aguilar a incercat sa-l convinga si pe Guerrero sa se intoarca printre spanioli, insa acesta, iubindu-si nevasta si copiii, a refuzat, alegand sa-si petreaca restul vietii printre mayasi. La discutie a participat si sotia mayasa a lui Guerrero, care i-a cerut sotului ei sa nu asculte vorbele acestui sclav. Astfel ca Aguilar s-a alaturat expeditiei lui Cortez, in timp ce Guerrero a ramas alaturi de mayasi. Civilizatia maya urma insa sa-si traiasca apocalipsa de mana conchistadorilor spanioli, iar Guerrero stia asta prea bine, intrucat si el fusese angrenat in masinaria Conchistei pana la naufragiul din 1511. In plus, pentru el compatriotii sai nu erau niciun fel de zei si ii stia prea bine si ca scopuri, si ca mentalitati si tactici. Astfel ca, dupa victoria finala a lui Cortez asupra aztecilor in 1521, cand conchistadorii spanioli si-au facut aparitia in Yucatan nu ca exploratori in trecere, ci ca invadatori hotarati sa cucereasca si sa nu mai plece, Gonzalo Guerrero a devenit principalul organizator al rezistentei mayase in zona, reusind sa le creeze serioase probleme fratilor sai spanioli si sa intarzie pentru o perioada distrugerea civilizatiei in care isi intemeiase o familie. De-abia dupa moartea sa au reusit spaniolii sa cucereasca regiunea respectiva din Yucatan.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
Fosta membra 9am.ro
1639 mesaje
Oras: Mangalia
|
Postat pe: 24 August 2009, ora 20:15
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 25 August 2009, ora 18:27
casatoria intre religia crestina si musulmana este ca nuca in perete ! Crestina nu este pentru harem si sclavie la musulmani !
Ticu
|
Firjinia
15 mesaje
|
Postat pe: 26 August 2009, ora 05:25
De la: ticu, la data 2009-08-25 18:27:15casatoria intre religia crestina si musulmana este ca nuca in perete ! Crestina nu este pentru harem si sclavie la musulmani !
Despre ce sclavie vorbesti? Ar vrea o crestina sa fie atat de bine protejata de islam, daca macar ar citi. Sotia in islam fie ea si crestina este bine protejata .
Iar cuvantul harem practic nici nu exista in limba araba, apoi posibilitatea musulmanului de a-si lua 4 sotii in acelasi timp este tot pentru ocrotirea societatii, decat sa ai ca nemusulmanu o nevasta si 2-3 amante pe care nu le intretii , nici pe nevasta dealtfel nu o intretii ca merge saraca la munca si-si castiga painea singura, mai bine ca musulmanu care prin credinta recunoaste si raspunde de cele 4 sotii daca le-a luat, si intretine toata familia.
|
|
|