Rapperul american Kidd Creole a fost găsit vinovat de uciderea unei persoane

Nathaniel Glover, în vârstă de 61 de ani, a fost judecat în ultima săptămână de Curtea Supremă din New York, unde avocaţii lui au susţinut că rapperul l-a ucis în legitimă apărare pe John Jolly, în vârstă de 55 de ani, într-o noapte de vară. Procurorul Alvin Bragg a considerat însă că acuzatul "a comis un şocant act de violenţă" şi le-a mulţumit juraţilor pentru "deliberarea lor chibzuită", încheiată după trei ore.

Potrivit Procuraturii americane, Nathaniel Glover a trecut prin zona în care se afla John Jolly, la est de Midtown, în Manhattan, şi, după un schimb de cuvinte, muzicianul a intrat în altercaţie cu acesta şi l-a atacat cu două lovituri de cuţit în zona pieptului, apoi a fugit de la locul crimei.

Rapperul s-a dus la biroul în care lucra, la distanţă de câteva blocuri, şi-a schimbat hainele, a curăţat cuţitul de sânge, a luat apoi metroul spre Bronx, unde locuia, şi a scăpat de arma crimei aruncând-o într-un canal.

John Jolly a murit la spital după ce a fost găsit pe stradă de nişte turişti. Avocaţii rapperului au declarat că a fost vorba despre un caz de malpraxis, afirmând că rănile bărbatului nu îi puteau provoca moartea, o teorie care a fost aprig criticată în instanţă de către procurori.

Kidd Creole a fost unul dintre muzicienii de marcă ai stilului rapp, fiind membru al influentului grup Grandmaster Flash and the Furious 5, care a obţinut mari succese în anii '80 şi care a devenit, în 2007, prima trupă de hip-hop inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. AGERPRES.