Numarul sinuciderilor in randul copiilor de culoare cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani din Statele Unite a crescut in ultimii 25 de ani, o statistica alarmanta care a socat membrii grupului de lucru Congressional Black Caucus (CBC).

"Copiii care se sinucid sunt tot mai mici ca varsta", a declarat ea. "Mi se rupe sufletul", a mai spus actrita de culoare.

Taraji Henson, care a infiintat Fundatia Boris Lawrence Henson pentru a creste gradul de constientizare si pentru a pune capat stigmatului in jurul sanatatii mentale, a declarat ca fundatia va organiza prima strangere de fonduri in acest week-end.

"Este prima noastra initiativa de a face cunoscuta activitatea acestei fundatii", a spus Henson. "Aceasta este misiunea vietii mele. Credeam ca este actoria, insa acum este asta", a mai spus ea.

Actrita a declarat ca a fost o vreme profesor suplinitor si a vazut multi copii carora le lipseau lucrurile de baza, intr-o clasa de elevi cu "nevoi speciale". Prea mult timp, a spus ea, problemele de sanatate mentala au fost ignorate, scrie Agerpres.

Henson a spus ca s-a luptat cu depresia si anxietatea, iar tatal ei s-a confruntat cu tulburare de stres post-traumatic dupa ce s-a intors din razboiul din Vietnam.

"Nu mi-a fost frica sa imi confrunt problemele de sanatate mentala, asa ca le pot vedea dintr-un unghi diferit", a spus ea. "Este absolut necesar ca profesorii sa fie instruiti in acest sens", a adaugat ea in fata membrilor Congresului american.