Este vorba despre rapperul 21 Savage de 26 de ani, pe numele sau real Shayaa Bin Abraham-Joseph, a venit in SUA in iulie 2005 la varsta de 12 ani si nu a mai plecat atunci, desi viza sa a expirat un an mai tarziu, au explicat oficialii.

Un purtator de cuvant al U.S. Immigration and Customs Enforcement a declarat ca rapperul a fost retinut in vederea deportarii.

In interviurile sale, 21 Savage a vorbit de mai multe ori despre copilaria petrecuta in Atlanta, astfel ca nimeni nu a banuit nimic.

In unul dintre interviuri, acordat revistei Fader in 2016, muzicianul a povestit ca a vazut pentru prima data o arma la varsta de opt ani - fara a specifica locul in care a avut loc acest eveniment, scrie Agerpres.

Totodata, rapperul a declarat in cadrul unui interviu ca a fost dat afara dintr-o scoala din Atlanta cand avea 12 sau 13 ani pentru ca a adus o arma in clasa.

"Intreaga sa personalitate publica este falsa", a declarat purtatorul de cuvant al ICE, citat de CNN.

Retinerea lui 21 Savage are loc intr-un moment in care rapperul se afla la varful carierei sale. Artistul a semnat pana acum doua albume, descriind viata dura cu care s-a confruntat crescand in Atlanta, marcata de droguri si de arme - dintre care ultimul "I am > I was" - lansat in luna decembrie a anului trecut - a ajuns pe primul loc in topul Billboard 200.

In Atlanta, centrul hip-hopului din SUA, rapperul este cunoscut pentru donatiile sale frecvente pentru cauze caritabile, dar si pentru implicarea in educatia financiara a copiilor provenind din medii defavorizate.