„Am luat trenul spre Berlin sa vedem ce ar fi rezervat cealalta cale si am avut un pranz cu Hitler. Nu a fost deloc o intalnire placuta.” Asa incepe povestea celei mai impresionante rasturnari de situatie din Al Doilea Razboi Mondial, in care un rege de nici 23 de ani decide arestarea prim-ministrului Ioan Antonescu, renuntarea la sprijinul acordat Germaniei si alaturarea Romaniei Aliatilor.

Desi Aliatii l-au acoperit pe Regele Mihai de onoruri, libertatea astfel castigata nu a durat mult. Natiunile care il laudasera au „vandut” Romania Rusiei, obligandu-l pe rege sa ia calea exilului. Adevarul a fost uitat, iar liderii sovietici si comunistii romani s-au intrecut sa-si asume meritele pentru evenimentele din 1944.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Regele Mihai isi spune propria poveste despre razboiul secret dus impotriva lui Hitler, dar si a lui Stalin, intr-un documentar ce are la baza imaginile inregistrate de producatorul John Florescu in cadrul unei sesiuni de discutii avute la resedinta din Bucuresti a fostului suveran.