Miercuri dimineata, conturile de pe Twitter, Facebook si YouTube ale cantaretului Prince nu mai erau accesibile. Prince nu a oferit deocamdata nicio explicatie pentru acest gest, insa cele mai recente doua albume ale sale, lansate simultan in septembrie, puteau fi inca ascultate pe site-ul de streaming muzical Spotify.

In general, muzicienii, indiferent daca sunt mai putin cunoscuti sau aclamati in lumea intreaga, vad in retelele de socializare un mijloc indispensabil de promovare a pieselor sale. In schimb, Prince s-a aratat intotdeauna sceptic fata de aportul retelelor Twitter si Facebook si si-a ascuns dezgustul fata de industria muzicala, scrie MEDIAFAX.

In 1992, artistul a semnat un contract cu casa de discuri Warner Bros., de care s-a despartit dupa cativa ani, deranjat de maniera in care era tratat de managerii uriasului grup american.

Totusi, in acest an, cantaretul a semnat din nou un contract cu Warner Bros., alaturi de care a lansat in septembrie doua albume noi - "Art Official Age" si "Plectrumelectrum".

Prince, in varsta de 56 de ani, s-a facut remarcat in Minneapolis (statul Minnesota) la sfarsitul anilor 1970, abordand un stil original care combina influentele funk, rock si pop. Albumul sau din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai tarziu, a avut un succes rasunator. Albumul "Purple Rain" si filmul cu acelasi titlu, lansate in 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album s-a mentinut 24 de saptamani in fruntea topurilor americane si contine, in afara piesei cu acelasi titlu, alte doua mari hituri - "Let's Go Crazy" si "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu doua premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora originala.

In anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care ii producea albumele si pentru o vreme a dorit ca fanii sa il recunoasca cu ajutorul unui simbol, nu cu numele sau de scena. Ulterior, Prince si-a reluat numele si a revenit in fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" si "LotusFlow3r".