Primul trailer al productiei 47 Ronin, prezentat de presa americana ca fiind cel mai important film al lui Keanu Reeves de la trilogia The Matrix, a fost dat publicitatii, scrie mediafax.

Pelicula este bazata pe o poveste reala din istoria Japoniei. Este vorba despre un grup de 47 de samurai care au decis sa onoreze imaginea liderului lor, nevoit sa recurga la o sinucidere.

Keanu Reeves, care apare in rolul unui samurai insarcinat de ceilalti sa-i conduca in lupta cu dusmanii lor, recunoaste ca filmul produs de studiourile Universal si-a permis sa modifice unele elemente ale legendei japoneze, insa, spune el, "intr-un mod respectuos".

"Copii japonezi au crescut cu aceasta poveste. Au auzit-o in familie, au auzit-o la scoala, este parte din cultura lor. A fost transpusa in filme de foarte multe ori (n.r. - aproximativ 80 de productii japoneze, insa niciuna straina). Este ca western-ul nostru, povestea continua sa fie spusa. Ea a fost lucrata, ce-i drept, pentru acest film, insa cu respect", a declarat actorul american.

Pelicula a intampinat unele probleme in timpul filmarilor, dupa ce bugetul alocat initial a fost cu mult depasit, ajungand pana la 200 de milioane de dolari. Acest lucru a intarziat si data lansarii, care initial ar fi trebuit sa fie februarie 2013, iar acum este anuntata pentru Craciunul din acest an.