Filmul va include inregistrari video de arhiva si va fi regizat de britanicul Asif Kapadia, al carui documentar "Senna", din 2010, un film despre pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna, a fost recompensat cu premiul BAFTA.

Amy Winehouse a murit in iulie 2011, la varsta de 27 de ani, in resedinta ei din cartierul londonez Camden. Medicii legisti au ajuns la concluzia ca vedeta britanica a murit din cauza unei "intoxicatii cu alcool" si au declarat ca decesul acesteia a fost unul accidental, scrie MEDIAFAX.

Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse in 2006 a facut din aceasta artista britanica o vedeta internationala.

Nascuta la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri si de alcool, este considerata artista care a reusit sa creasca din nou popularitatea muzicii "soul".

"Amy a fost un talent care apare la o generatie si a atras atentia tuturor. A compus si a cantat din tot sufletul si toata lumea a cazut sub vraja ei", au declarat regizorul Kapadia si producatorul filmul, James Gay-Rees.

Filmul, care nu are deocamdata un titlu, va fi propus distribuitorilor internationali prezenti la Festivalul de Film de la Cannes in luna mai, a anuntat compania distribuitoare Focus Features International.

Focus Features International face parte din grupul NBC Universal, detinut de Comcast Corp.