De aceea, James Gandolfini, "tatal" ei din serial - ce-l care-l intruchipeaza pe seful familiei mafiote - a decis sa se implice in viata ei personala si sa-i salveze mariajul.

Maritata de doi ani cu managerul ei, AJ DiScala, cu un deceniu mai varstnic, Jamie a fost zarita distrandu-se, fara sotul ei, intr-un club select din New York, actrita neavand nici verigheta pe deget. "Era evident ca se simte bine si cine nu stia ca e o femeie maritata, ar fi putut jura ca e in cautare de partener, dansand ca o furtuna alaturi de cativa barbati "macho" si incinsi la maximum de miscarile ei", a spus un martor.

Dar, dupa acea noapte "grea", cea care o intruchipeaza pe Meadow, fiica lui Tony Soprano in faimosul serial, s-a indreptat chiar spre "tatal" ei din productie, James Gandolfini, pentru a-i cere sfaturi despre felul in care si-ar mai putea salva casnicia. "A avea un sot care ii e si manager o depaseste pe Jamie", a declarat un prieten al ei.
Gandolfini, care a trecut el insusi printr-un divort, in 2002, a sfatuit-o, conform National Enquirer, sa nu se grabeasca in luarea unei decizii si sa se bucure de relativa libertate pe care o are la ora actuala fata de sot, in timp ce se va hotari ce va face cu viata ei. "Jamie ii e recunoscatoare lui Gandolfini pentru implicarea in problemele ei personale", au mai spus apropiatii celor doi Soprano.