Cu un nou look a la Justin Bieber si un nou nume - Sweet Talkin Ken – papusa Ken va porni in 2011 intr-o noua aventura, cu scopul de a o recuceri pe Barbie, scrie cnn.com.

De asemenea, Ken si-a facut un profil pe Facebook si un cont pe Twitter si si-a propus sa apeleze la orice metoda de a o recuceri pe simpatica papusa. Astfel, sa nu fiti suprinsi daca veti vedea panouri publicitare cu declaratiile de dragoste ale lui Ken in genul: “Barbie stiu ca suntem din plastic, dar dragostea noastra este reala” sau “Barbie, tu esti singura papusa din viata mea”.

Anul acesta Ken implineste 50 de ani si de-a lungul timpului a fost comercializate de compania Mattel in diverse tinute la fel ca si Barbie.

Cele doua papusi nu s-au casatorit niciodata, chiar daca Barbie a fost comercializata si in rochie de mireasa.

In februarie 2004 cele doua personaje s-au "despartit", optand pentru o viata de celibatar.

"La fel ca alte cupluri celebre de la Hollywood, povestea de iubire dintre Barbie si Ken a ajuns la final”, declara la acea vreme vicepresedintele de marketing al companiei Mattel.


In 1956, in timpul unei calatorii alaturi de copii sai Barbara si Kenneth prin Europa, Ruth Handler (1916-2002) a descoperit papusa germana Bild Lilli. Lilli a inspirat-o atat de mult pe creatoare, incat si-a cumparat trei exemplare diferite: doua pentru fiica sa si una pentru a o propune ca macheta la Mattel (co-fondatorul Barbie). Lilli era inspirata de un personaj foarte popular dintr-o serie de benzi desenate create de Reinhard Beuthin in anii '50 pentru ziarul Bild-Zeitung Die.

La intoarcerea sa in Statele Unite, Handler a muncit mult la prelucrarea papusii Lilli (cu ajutorul inginerului Jack Ryan), iar dupa multe incercari a luat viata papusa Barbie, botezata dupa fiica sa.

Aceasta si-a facut debutul in New York, la American International Toy Fai, la 9 martie 1959, data care este, de asemenea, utilizata ca ziua de nastere oficiala a brandului.

Click aici pentrua citi istoria Barbie.


Cand a implinit varsta de 50 de ani, Barbie a primit rochii de mireasa in valoare de 15.000 de euro semnate de cei mai importanti creatori de moda ai momentului.