Ceremonia fusese initial programata sa aiba loc in Romania, apoi, la cerintele viitorului nas, Nicu Gheara, nunta a fost mutata in Italia, urmand sa aiba loc pe data de 9 septembrie. Surprizele nu se opresc insa aici.

Viitoarea mireasa vrea cu tot dinadinsul sa obtina binecuvantarea Papei Benedict al XVI-lea inainte de a spune "da" in fata altarului. Consuelo este consilier al Ambasadei Republicii Dominicane pentru relatiile cu Vaticanul si, potrivit revistei Story (foto), incearca sa profite de functia ei pentru a ajunge la Papa. Apropiatii cuplului sustin ca frumoasa bruneta face presiuni la rang inalt ca Suveranul Pontif sa-i primeasca in cadrul unei audiente generale. Ultima audienta a Sfantului Parinte a avut loc pe data de 7 septembrie.

La sfarsitul acestora, Papa se adreseaza "tinerilor, celor bolnavi si celor casatoriti". Un alt caz a fost al celebrului fotbalist Ronaldo, care a primit binecuvantarea Papei Ioan Paul al II-lea inaintea casatoriei cu Milene Domingues (dar de care a divortat mai tarziu), apoi inainte de programarea nuntii cu Daniela Cicarelli, casatorie care nu a mai avut loc pana la urma. Ca sa scape de blitzurile incomode ale paparazzilor, Consuelo tine secret momentul in care viitorii insuratei vor pasi la Vatican.