Jurnalistii de la LA Times scriu despre Gheorghiu, steaua de foc poreclita Draculetta in lumea operei, ca a fost concediata in 2007 din productia "La Boheme" la Chicago din cauza ca a chiulit de la prea multe repetitii, relateaza NewsIn.

Anul trecut Gheorgiu s-a retras din noua productie "Carmen", a Metropolitan Opera, spectacol care fusese special conceput pentru ea. La momentul retragerii soprana trecea printr-un divort de sotul sau, Roberto Alagna, care ar fi trebuit sa-i fie partener pe scena.

Angela Gheorghiu si Roberto Alagna s-au cunoscut in 1996, atunci cand au repetat si cantat impreuna in opera "Boema".

Recent, regizorul Richard Eyre a anuntat ca Angela Gheorghiu va reveni in opera "Carmen" de Bizet la Metropolitan Opera din New York.

Soprana Angela Gheorghiu a fost desemnata Artista anului la Classical Brit Awards desfasurate la Royal Albert Hall din Londra.

Angela Gheorghiu a mai castigat acest premiu, in 2001, pentru rolul principal in opera "Madama Butterfly" de Puccini in regia lui Antonio Pappano. Soprana a fost recompensata anul acesta pentru albumul sau "Madama Bautterfly", depasindu-le pe competitioarele sale - soprana rusa Anna Netrebko si violonista Marin Allsop.