Reprezentantii casei de productie au anuntat ca un nou film va fi lansat in 2012, cu o noua poveste, un nou regizor si o noua distributie. Noua pelicula se va axa pe alter-ego-ul supereroului, Peter Parker, in liceu.

"Sunt mandru de ceea ce am realizat cu franciza Spider Man in ultimii 10 ani. Lasand filmul la o parte, am format o serie de prietenii de durata. Abia astept sa vad noul capitol din aceasta incredibila poveste", a spus Macguire, potrivit NewsIn.

Sam Raimi, care a regizat primele trei pelicule din franciza, a adaugat ca a lucra la aceste filme a reprezentat pentru el o experienta unica. "Desi asteptam sa facem impreuna o a patra pelicula, studioul si Marvel au o oportunitate unica de a duce franciza intr-o directie noua si stiu ca vor face o treaba minunata", a spus regizorul.

"Suntem incantati de posibilitatile creative pe care le aduce reintoarcerea la radacinile lui Peter", a declarat Amy Pascal, unul dintre directorii Sony Pictures Entertainment.

Primele trei pelicule Spider Man lansate in 2002, 2004 si 2007 au fost succese in box-office, castigand in total 2,5 miliarde de dolari la nivel mondial.